A testreszabási oldal használata a WordPress téma szerkesztéséhez

wordpress szabás-options.png


A WordPress egyik lenyűgöző tulajdonsága, amely annyira népszerűvé tette a blogírók körében, a témák használatának képessége. Technikai ismeretek nélkül bárki rendelkezhet egy gyönyörűen kialakított weboldattal, amelyet mindenki szeretni fog.

De annak ellenére, hogy a WordPress témák mindent felszolgálnak egy tálra, ez nem azt jelenti, hogy a téma telepítése után változatlanul kell hagynia a dolgokat. A weblapot alkotó elemek többsége hajlamos a testreszabásra. Témától függően megváltoztathatjuk a címeket, betűkészleteket, színeket, szöveget, képeket és nagyjából mindent, amit akarunk.

Természetesen sokkal többet tehetünk, ha tudjuk, hogyan kell kódolni, de nem így van itt. Mivel a WordPress lehetővé teszi a témák módosítását a kezdőbarát testreszabón keresztül, megmutatjuk, hogyan érheti el, és hogyan testreszabhatja a választott témát. Mivel minden elem különböző testreszabási lehetőségekkel rendelkezik, ezért a Huszonhét eszközt használjuk ezen oktatóanyag céljaira.

Hogyan juthat el a WordPress testreszabási oldalához

A WordPress testreszabása oldal néven is ismert WordPress testreszabó. A 3.4-es verzióban vezették be, és azóta lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy előzetesen megtekintsék a webhelyet, miközben annak változásait végzik. Mi lenne jobb módja a webhely testreszabásának, ha a szék hátuljáról biztonságosan megnézné annak élő változatát? Ebben nagy szerepet játszik az, hogy ezek a módosítások nem érintik az élő webhelyet, így a látogatók csak a változtatások mentése előtt láthatják, mit csinálnak..

A WordPress Customizer eléréséhez keresse meg a következő oldalt Megjelenés -> Testreszabás.

WordPress testreszabási oldal

Ez az. A WordPress megnyitotta blogja honlapját, és a képernyő bal oldalán beillesztette a Customizer alkalmazást. Készen áll a változások megkezdésére a webhelyén.

A WordPress webhely testreszabása

Kezdetként koncentráljunk a képernyő bal oldalán található lehetőségekre.

Az oldal tetején a WordPress tudatja Önnel a webhely nevét. Alig az alatta jeleníti meg a jelenleg használt téma nevét. Ha váltani szeretne a témákról, akkor csak kattintson a „Módosítás” gombra, és válassza ki a blogjába telepített bármely más témát.

Webhely-azonosság

Először meg kell változtatnia néhány olyan lehetőséget, amelyek döntő jelentőségűek a webhely identitása szempontjából. Ha van emblémája, vagy hozzá szeretne adni, kattintson a „Logó kiválasztása” gombra. Válasszon bármilyen képet a médiakönyvtárból, vagy töltsön fel egy új képet. Általában a logó négyzet alakú kép, amely az Ön vagy cége jelképe. Ha huszonhét közül egyet választ, a logó közvetlenül a webhely címe mellett jelenik meg. Ez más lehet, ha bármilyen más WordPress témát használ.

Webhely-azonosság

A webhely címének és a címkenek minden weboldalon egyedinek kell lennie. Ezek nem csak a kezdőlapon jelennek meg, hanem közvetlenül befolyásolják a blogod megjelenítését a keresett motor eredményoldalán. Emiatt feltétlenül adjon nevet a webhelyének, és írjon egy mondatot a címcímként.

Ne felejtsük el hozzáadni a webhely ikonját. Ez a kis kép megjelenik a felhasználók böngészőjében az ablakok és a lapok tetején. Megmutatják azoknak a felhasználóknak is, akik bármelyik oldalát könyvjelzővel jelölik, vagy bármilyen hivatkozást létrehoznak. A webhely ikon segíthet az embereknek könnyebben felismerni az Ön blogját. Az embereket általában a logójuknak a webhely ikonjára választják. Négyzet alakúnak, legalább 512 × 512 képpont szélesnek és magasnak kell lennie.

Színek

Mint sokféle kutatás bebizonyította, a színek meghatározzák az egész weboldalt. Csak a fő színek kiválasztásával beállíthatja a webhely másik hangszínét, és vonzhatja a megfelelő (vagy rossz) felhasználót. Függetlenül attól, hogy a színeket különféle tanulmányok szerint, vagy saját affinitása alapján választja-e meg, a Testreszabás Színek fülje lehetővé teszi a szükséges változtatások elvégzését..

Színek

Huszonhét esetében a három színösszeállítás közül választhat, és testreszabhatja a fejléc szövegét.

Néhány más téma még több lehetőséget kínál Önnek, és testreszabhatja a webhely minden egyes színét. Minden attól függ, hogy mennyi erőfeszítést tett a fejlesztő a téma lehetőségeinek kiépítésére.

Header Media

Header Media

A fejlécek a weboldal egyik legfontosabb tervezési elemévé váltak. A modern témákban a fejlécek általában képeket és videókat tartalmaznak, tehát természetes, hogy a médiát saját maga választhatja ki. A fejléces adathordozókat már részletesebben ismertettük, ezért kérjük, olvassa el, hogyan lehet testreszabni egy weboldal fejlécét a WordPress programban.

menük

Menü

A következő panelen felveheti és szerkesztheti a navigációs menüket a WordPress programban. Mivel fontos, hogy minden webhely rendelkezzen legalább egy navigációs menüvel, csak meg kell tanulnia menük hozzáadását a WordPress-hez. Ezen a lapon ugyanezt teheti, de az Élő előnézet funkcióval, így azonnal láthatja és tesztelheti az eredményeket.

Widgets

Amikor megnyitja a Widgets panelt, megjelenik azok a lapok, amelyek az összes rendelkezésre álló helyet ábrázolják, ahol widgeteket használhat. Amikor arról beszéltünk, hogyan kell widget-eket hozzáadni a WordPress-hez, megemlítettük, hogy ezek a használt témától függenek.

Widgets

Általában van legalább néhány, a widgetre kész terület, amelyet használhat. Ha huszonhét használ, látni fogja a widget hozzáadásának lehetőségeit az Sidebar, az 1. és a 2. lábléchez..

Nyissa meg az elérhető helyek bármelyikét, adjon hozzá és módosítsa a kütyüket saját igényei szerint, miközben változásokat lát a képernyő jobb oldalán. Jó, nem igaz?

Statikus kezdőlap

Ha a kiválasztott téma statikus kezdőlapokat támogat, akkor ez a panel lehetővé teszi a kezdőlap típusának kiválasztását. A Huszonhét eszközzel a legfrissebb hozzászólásokat megjelenítheti a honlapon, vagy választhat másik oldalt is.

Statikus kezdőlap

Statikus oldal kiválasztása esetén a WordPress megnyit egy másik beállításkészletet, amely lehetővé teszi a kezdőlap és a feladó oldal kiválasztását. Ha nem szereti a már meglévőket, akkor az új létrehozásához kattintson az „Új oldal hozzáadása” linkre.

téma beállítások

Ha úgy dönt, hogy statikus oldalt kíván használni a kezdőlaphoz, a WordPress egy további panelt fog hozzáadni a Testreszabáshoz. Itt kiválaszthatja a kezdőlap elrendezését, és kiválaszthatja azokat az oldalakat, amelyek megjelennek a téma bármelyik elérhető szakaszában.

téma beállítások

További CSS

Lépcsőzetes stíluslapok (CSS) a HTML-ben írt dokumentumok stílusának leírására használt nyelv. A WordPress webhelyek a CSS-t használják a színek, margók, betűtípusok és a terv sok más szempontjának meghatározására. A WordPress 4.7-es verziójáig a felhasználóknak közvetlenül a stíluslap-fájlokat kellett módosítaniuk, vagy a Megjelenés-szerkesztő használatával kellett megváltoztatniuk a webhely bizonyos stílusait..

További CSS a WordPress-ben

De most elegendő megnyitni a További CSS panelt a Testreszabásban. Itt megírhatja saját CSS-kódját, amely azonnal befolyásolja a weboldalt.

Kattintson a szerkesztéshez

Minden elem, amely a bal oldali képernyő panelen elérhető opciókkal, szintén kap egy a kör alakú szerkesztés ikon az előnézeti panelen. Csak a bármely elem melletti ikonra kattintással a WordPress megnyitja a megfelelő beállításokat a bal oldalon.

Amint az az alábbi képernyőképről látható, kék címkeikonok vannak a cím, címke, keresőmező és a legutóbbi hozzászólások widgetek mellett.

Kattintson a Szerkesztés elemre

A megváltoztatott beállítások között nincs különbség, de ez a szolgáltatás kedves azoknak, akik küzdenek az elemek nómenklatúrájával. Tehát például, ha még mindig nem biztos benne, hogy mi a fejléc, vagy csak nem látja, hogy a változás hol lép életbe, akkor is módosíthatja az ikonra kattintva.

A különböző képernyőméretek előnézete

A WordPress Customizer alján található képernyővezérlők. Ezek a kis ikonok lehetővé teszik, hogy gyorsan megváltoztassa a webhely nézetét. Láthatod hogyan néz ki a blog asztali számítógépeken, táblagépeken és okostelefonokon. Ez ideális az aktuális téma reagálhatóságának ellenőrzésére (hogyan viselkedik a téma a képernyő különböző méreténél).

Képernyő vezérlők

Arról szól, hogy mit szeretsz

Amint az a Customizer összes elérhető beállításából látszik, bármilyen WordPress témát módosíthat az ezen az oldalon található felhasználóbarát lehetőségek segítségével. Néhány témának többé-kevésbé van választási lehetősége, de ne felejtsen el mindet átnézni. Fontos az egyedi weboldal megléte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked