A testreszabási oldal használata a WordPress téma szerkesztéséhez

wordpress szabás-options.png


A WordPress egyik lenyűgöző tulajdonsága, amely annyira népszerűvé tette a blogírók körében, a témák használatának képessége. Technikai ismeretek nélkül bárki rendelkezhet egy gyönyörűen kialakított weboldattal, amelyet mindenki szeretni fog.

De annak ellenére, hogy a WordPress témák mindent felszolgálnak egy tálra, ez nem azt jelenti, hogy a téma telepítése után változatlanul kell hagynia a dolgokat. A weblapot alkotó elemek többsége hajlamos a testreszabásra. Témától függően megváltoztathatjuk a címeket, betűkészleteket, színeket, szöveget, képeket és nagyjából mindent, amit akarunk.

Természetesen sokkal többet tehetünk, ha tudjuk, hogyan kell kódolni, de nem így van itt. Mivel a WordPress lehetővé teszi a témák módosítását a kezdőbarát testreszabón keresztül, megmutatjuk, hogyan érheti el, és hogyan testreszabhatja a választott témát. Mivel minden elem különböző testreszabási lehetőségekkel rendelkezik, ezért a Huszonhét eszközt használjuk ezen oktatóanyag céljaira.

Hogyan juthat el a WordPress testreszabási oldalához

A WordPress testreszabása oldal néven is ismert WordPress testreszabó. A 3.4-es verzióban vezették be, és azóta lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy előzetesen megtekintsék a webhelyet, miközben annak változásait végzik. Mi lenne jobb módja a webhely testreszabásának, ha a szék hátuljáról biztonságosan megnézné annak élő változatát? Ebben nagy szerepet játszik az, hogy ezek a módosítások nem érintik az élő webhelyet, így a látogatók csak a változtatások mentése előtt láthatják, mit csinálnak..

A WordPress Customizer eléréséhez keresse meg a következő oldalt Megjelenés -> Testreszabás.

WordPress testreszabási oldal

Ez az. A WordPress megnyitotta blogja honlapját, és a képernyő bal oldalán beillesztette a Customizer alkalmazást. Készen áll a változások megkezdésére a webhelyén.

A WordPress webhely testreszabása

Kezdetként koncentráljunk a képernyő bal oldalán található lehetőségekre.

Az oldal tetején a WordPress tudatja Önnel a webhely nevét. Alig az alatta jeleníti meg a jelenleg használt téma nevét. Ha váltani szeretne a témákról, akkor csak kattintson a „Módosítás” gombra, és válassza ki a blogjába telepített bármely más témát.

Webhely-azonosság

Először meg kell változtatnia néhány olyan lehetőséget, amelyek döntő jelentőségűek a webhely identitása szempontjából. Ha van emblémája, vagy hozzá szeretne adni, kattintson a „Logó kiválasztása” gombra. Válasszon bármilyen képet a médiakönyvtárból, vagy töltsön fel egy új képet. Általában a logó négyzet alakú kép, amely az Ön vagy cége jelképe. Ha huszonhét közül egyet választ, a logó közvetlenül a webhely címe mellett jelenik meg. Ez más lehet, ha bármilyen más WordPress témát használ.

Webhely-azonosság

A webhely címének és a címkenek minden weboldalon egyedinek kell lennie. Ezek nem csak a kezdőlapon jelennek meg, hanem közvetlenül befolyásolják a blogod megjelenítését a keresett motor eredményoldalán. Emiatt feltétlenül adjon nevet a webhelyének, és írjon egy mondatot a címcímként.

Ne felejtsük el hozzáadni a webhely ikonját. Ez a kis kép megjelenik a felhasználók böngészőjében az ablakok és a lapok tetején. Megmutatják azoknak a felhasználóknak is, akik bármelyik oldalát könyvjelzővel jelölik, vagy bármilyen hivatkozást létrehoznak. A webhely ikon segíthet az embereknek könnyebben felismerni az Ön blogját. Az embereket általában a logójuknak a webhely ikonjára választják. Négyzet alakúnak, legalább 512 × 512 képpont szélesnek és magasnak kell lennie.

Színek

Mint sokféle kutatás bebizonyította, a színek meghatározzák az egész weboldalt. Csak a fő színek kiválasztásával beállíthatja a webhely másik hangszínét, és vonzhatja a megfelelő (vagy rossz) felhasználót. Függetlenül attól, hogy a színeket különféle tanulmányok szerint, vagy saját affinitása alapján választja-e meg, a Testreszabás Színek fülje lehetővé teszi a szükséges változtatások elvégzését..

Színek

Huszonhét esetében a három színösszeállítás közül választhat, és testreszabhatja a fejléc szövegét.

Néhány más téma még több lehetőséget kínál Önnek, és testreszabhatja a webhely minden egyes színét. Minden attól függ, hogy mennyi erőfeszítést tett a fejlesztő a téma lehetőségeinek kiépítésére.

Header Media

Header Media

A fejlécek a weboldal egyik legfontosabb tervezési elemévé váltak. A modern témákban a fejlécek általában képeket és videókat tartalmaznak, tehát természetes, hogy a médiát saját maga választhatja ki. A fejléces adathordozókat már részletesebben ismertettük, ezért kérjük, olvassa el, hogyan lehet testreszabni egy weboldal fejlécét a WordPress programban.

menük

Menü

A következő panelen felveheti és szerkesztheti a navigációs menüket a WordPress programban. Mivel fontos, hogy minden webhely rendelkezzen legalább egy navigációs menüvel, csak meg kell tanulnia menük hozzáadását a WordPress-hez. Ezen a lapon ugyanezt teheti, de az Élő előnézet funkcióval, így azonnal láthatja és tesztelheti az eredményeket.

Widgets

Amikor megnyitja a Widgets panelt, megjelenik azok a lapok, amelyek az összes rendelkezésre álló helyet ábrázolják, ahol widgeteket használhat. Amikor arról beszéltünk, hogyan kell widget-eket hozzáadni a WordPress-hez, megemlítettük, hogy ezek a használt témától függenek.

Widgets

Általában van legalább néhány, a widgetre kész terület, amelyet használhat. Ha huszonhét használ, látni fogja a widget hozzáadásának lehetőségeit az Sidebar, az 1. és a 2. lábléchez..

Nyissa meg az elérhető helyek bármelyikét, adjon hozzá és módosítsa a kütyüket saját igényei szerint, miközben változásokat lát a képernyő jobb oldalán. Jó, nem igaz?

Statikus kezdőlap

Ha a kiválasztott téma statikus kezdőlapokat támogat, akkor ez a panel lehetővé teszi a kezdőlap típusának kiválasztását. A Huszonhét eszközzel a legfrissebb hozzászólásokat megjelenítheti a honlapon, vagy választhat másik oldalt is.

Statikus kezdőlap

Statikus oldal kiválasztása esetén a WordPress megnyit egy másik beállításkészletet, amely lehetővé teszi a kezdőlap és a feladó oldal kiválasztását. Ha nem szereti a már meglévőket, akkor az új létrehozásához kattintson az „Új oldal hozzáadása” linkre.

téma beállítások

Ha úgy dönt, hogy statikus oldalt kíván használni a kezdőlaphoz, a WordPress egy további panelt fog hozzáadni a Testreszabáshoz. Itt kiválaszthatja a kezdőlap elrendezését, és kiválaszthatja azokat az oldalakat, amelyek megjelennek a téma bármelyik elérhető szakaszában.

téma beállítások

További CSS

Lépcsőzetes stíluslapok (CSS) a HTML-ben írt dokumentumok stílusának leírására használt nyelv. A WordPress webhelyek a CSS-t használják a színek, margók, betűtípusok és a terv sok más szempontjának meghatározására. A WordPress 4.7-es verziójáig a felhasználóknak közvetlenül a stíluslap-fájlokat kellett módosítaniuk, vagy a Megjelenés-szerkesztő használatával kellett megváltoztatniuk a webhely bizonyos stílusait..

További CSS a WordPress-ben

De most elegendő megnyitni a További CSS panelt a Testreszabásban. Itt megírhatja saját CSS-kódját, amely azonnal befolyásolja a weboldalt.

Kattintson a szerkesztéshez

Minden elem, amely a bal oldali képernyő panelen elérhető opciókkal, szintén kap egy a kör alakú szerkesztés ikon az előnézeti panelen. Csak a bármely elem melletti ikonra kattintással a WordPress megnyitja a megfelelő beállításokat a bal oldalon.

Amint az az alábbi képernyőképről látható, kék címkeikonok vannak a cím, címke, keresőmező és a legutóbbi hozzászólások widgetek mellett.

Kattintson a Szerkesztés elemre

A megváltoztatott beállítások között nincs különbség, de ez a szolgáltatás kedves azoknak, akik küzdenek az elemek nómenklatúrájával. Tehát például, ha még mindig nem biztos benne, hogy mi a fejléc, vagy csak nem látja, hogy a változás hol lép életbe, akkor is módosíthatja az ikonra kattintva.

A különböző képernyőméretek előnézete

A WordPress Customizer alján található képernyővezérlők. Ezek a kis ikonok lehetővé teszik, hogy gyorsan megváltoztassa a webhely nézetét. Láthatod hogyan néz ki a blog asztali számítógépeken, táblagépeken és okostelefonokon. Ez ideális az aktuális téma reagálhatóságának ellenőrzésére (hogyan viselkedik a téma a képernyő különböző méreténél).

Képernyő vezérlők

Arról szól, hogy mit szeretsz

Amint az a Customizer összes elérhető beállításából látszik, bármilyen WordPress témát módosíthat az ezen az oldalon található felhasználóbarát lehetőségek segítségével. Néhány témának többé-kevésbé van választási lehetősége, de ne felejtsen el mindet átnézni. Fontos az egyedi weboldal megléte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map