A megjelenés-szerkesztő használata a WordPress-ben

wordpress-megjelenést editor.png


Eddig lehetősége nyílt a WordPress CMS testreszabására különféle felhasználóbarát szerkesztőkön keresztül. A testreszabó lehetővé tette számodra a megjelenés azon lehetőségeinek átgondolását, amelyeket a témája támogatott. De amikor úgy dönt, hogy testreszabja webhelyét a megadott lehetőségeken túl, akkor tudnia kell a WordPress Megjelenés szerkesztőjéről.

A WordPress módosítandó fájljainak közül sok közül két különösen érdekes. A téma sablonjairól és stíluslapjairól beszélünk, amelyeket közvetlenül a WordPressből szerkeszthetünk.

Mielőtt elkezdené önmagában fontolóra venni a kód megváltoztatását, figyelmeztetnünk kell, hogy a WordPress nem hoz létre biztonsági másolatot az érintett fájlok. Tehát minden változás állandó.

A témák szerkesztése a Megjelenés szerkesztővel

Ha készen áll arra, hogy többet megtudjon a WordPress-ről, és piszkosítsa kezét valamilyen egyedi kód beírásával, keresse meg Megjelenés -> Szerkesztő. Ez a beépített szerkesztő lehetővé teszi a téma sablonban és stíluslap-fájlokban tárolt kód megváltoztatását. Miután megnyitotta, a stílus.css fájl, amelyet az aktuális témája használ, automatikusan megjelenik ön előtt.

WordPress megjelenés-szerkesztő

A webhely beállításától függően előfordulhat, hogy nem fér hozzá bizonyos fájlokhoz. Ha igen, a WordPress figyelmeztető üzenetet jelenít meg, amelyben értesíti, hogy meg kell változtatnia az adott fájl fájljogosultságait. További információkért lásd: Hogyan változtassuk meg a fájljogosultságokat a WordPress programban.

Hogyan válasszuk ki a fájlokat a szerkesztéshez

Amint megnyitja a Szerkesztőt, a WordPress megmutatja az aktív téma összes elérhető sablonját és stíluslapját. Ha inaktív témát szeretne szerkeszteni, lépjen a lista tetejére, válassza ki a kívánt elemet a legördülő menüből, majd kattintson a „Kiválasztás” gombra. A WordPress ezután betölti a kiválasztott témához társított összes fájlt.

sablonok

Fájl kiválasztásához keresse meg az ablak jobb oldalán található listát. Mindegyiknek van neve és fájlneve az alábbi zárójelben. Bármelyik fájl szerkesztéséhez kattintson rá és a kód megjelenik a bal oldali szerkesztőben.

Légy óvatos

Míg a stíluslap-fájlok szerkesztése viszonylag biztonságos, a PHP-fájlok szerkesztése olyan hibákat okozhat, amelyek használhatatlanná tehetik a webhelyet. Legyen nagyon óvatos, ha úgy dönt, hogy a PHP fájlokat a Megjelenés-szerkesztőből szerkeszti.

Példa: Hogyan lehet megváltoztatni a betűméretet a Megjelenés-szerkesztő segítségével

A szerkesztő működésének megmutatása érdekében megváltoztatjuk a huszonhét témát tartalmazó szövegek betűméretét.

Mielőtt folytatnánk, szeretnénk egy pillanatra levonni a figyelmét. A 4.7-es verzióban a WordPress vezetett be egy új szolgáltatás, amely lehetővé teszi az egyedi CSS hozzáadását gyorsabban. Ahelyett, hogy a Kódot a Megjelenés-szerkesztőn szerkesztenénk, javasoljuk, hogy nyissa meg Megjelenés -> Testreszabás -> További CSS ahol megírhatja a kívánt egyéni CSS-kódot anélkül, hogy a stíluslapot közvetlenül befolyásolná.

Vizsgálja meg az elemeket

Vizsgálja meg az elemeket a Google Chrome-ban

Ha továbbra is közvetlenül a Megjelenés-szerkesztő segítségével szeretné szerkeszteni a stíluslapot, akkor tegye a következőket:

 1. Nyisson meg minden bejegyzést a blogodban
 2. Válassza ki a bejegyzés szövegét
 3. Kattintson a jobb gombbal a választásra, és válassza az „Ellenőriz” vagy az „Elem ellenőrzése” lehetőséget (az Ön által használt böngészőtől függően)
 4. A megnyíló új részben vagy ablakban keresse meg a kiemelt elemet

  elem

Vizsgálja meg az elemek bekezdését

Az osztálynak láthatónak kell lennie a „Stílusok” lapon is. Ha rákattint a stílusra, akkor böngészőjének meg kell nyitnia a stíluslapot, és lehetővé kell tennie a CSS szerkesztését közvetlenül a böngészőből. Ezt a funkciót felhasználhatja az egyéni CSS-kód tesztelésére, mielőtt ténylegesen végrehajtja a változtatásokat a webhelyén. Mivel módosítani akartuk a szövegek betűméretét az üzenetekben, a következő CSS-kód érdekli:

p {
betűméret: 50 képpont;
}

Módosítások elfogadása

Néhány betűméret tesztelése után a böngészőből ne felejtse el a legjobban tetsző betűméretet. Ezután lépjen a Szerkesztőbe, és módosítsa a betűtípust:

 1. Keresse meg a Megjelenés -> Szerkesztő
 2. Ha még nem választotta meg, válassza a lehetőséget Stíluslap (style.css) fájl a jobb oldalon lévő listából
 3. Keresse meg a „p” osztályt
 4. A következő betűméret: 50 képpont; ” (az egész kódnak úgy kell kinéznie, mint amit fentebb írtunk)
 5. Kattintson a „Fájl frissítése” gombra

A bekezdés betűméretének módosítása

Az új stílus mentésre került, és készen áll a webhely újratöltésére. Nyisson meg minden bejegyzést, hogy megnézze a szöveg méretének változását. Ha nem látja a különbséget, és biztos benne, hogy helyesen állította be a kódot, akkor ellenőrizze, hogy megfelelő-e törölje a böngésző gyorsítótárát, vagy nyomja meg a CTRL + F5 billentyűket az oldal frissítéséhez.

Legyen óvatos, amikor a Megjelenés-szerkesztővel dolgozik

A megjelenés-szerkesztő egy csodálatos eszköz a sablon- és a stíluslap-fájlok gyors módosításához. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki belőle, fontos, hogy teljesen biztos legyen benne a végrehajtott változásokon. A PHP fájlok bármilyen változása lezárhatja webhelyét, amíg az FTP-n keresztül nem javítják őket. Tehát, ha a PHP fájlokkal dolgozunk, javasoljuk, hogy dolgozzon egy helyi fájlon, amelyet FTP-n keresztül továbbíthat, miközben az eredeti biztonsági másolatot mindig meg kell őrizni. Ha módosítja a stíluslapokat, ne felejtse el a További CSS funkciókat, amelyeket néhány hónappal ezelőtt vezettek be.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map