A kütyü használata a WordPress Irányítópulton

wordpress-widgets.png


A WordPress kütyü kicsi, független összetevők, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy adott funkciót alkalmazzanak az új WordPress blogjára. A widget engedélyezésével a felhasználók kibővíthetik blogjaikat és további információkat jeleníthetnek meg az előre meghatározott területekről.

A kütyü használatával bárki irányíthatja a témák funkcióit műszaki ismeretek nélkül. Ha nem lennének kütyü, manuálisan kell elkészítenie a kódot, hogy az egyszerű dolgok megjelenjenek a weboldal oldalsávján. Ehelyett csak annyit kell tennie, hogy húzza át és dobja el azokat a kis blokkokat, ahol használni szeretné.

Elérhető helyek

Bár tizenöt WordPress kütyü van előre telepítve, ez nem jelenti azt, hogy azonnal felhasználhatja őket. Először a témának meg kell határoznia a widget-ek területét, más néven a widgetált terület.

A kütyü a WordPress-ben található

A WordPress témák általában lehetővé teszik az oldalsávok kütyüit. Lehet, hogy egy vagy több lehetséges oldalsáv található a webhelyén. Mivel azonban a témák folyamatosan javulnak, a widgetált területek folyamatosan bővülnek. Valószínű, hogy a jelenlegi témája lehetővé teszi, hogy kütyüket csatoljon a lábléchez, a fejléchez vagy akár a tartalom alá a hozzászólásokban és oldalakon is..

Hogyan lehet megtudni, hol használhatja a kütyüket?

Ne aggódj; nem kell sokat kutatnia, mivel az összes widgetkész terület fel van sorolva Megjelenés -> Widgetek. Miután kinyitotta az oldalt, a rendelkezésre álló területek a jobb oldalon találhatók. Ha a WordPress huszonhét témát használja, akkor számíthat egy oldalsávra és két lábléc területre, amelyek elfogadják a kütyüket.

Hogyan kell hozzáadni egy widgetet

Mivel a WordPress kütyüket kezdőknek tervezték, viszonylag könnyű azokat hozzáadni a webhelyhez.

 1. Menj Megjelenés -> Widgetek
 2. Válassza ki a widget a bal oldalon található „Elérhető kütyü” listából
 3. Widget hozzáadása:
  1. Húzza a widgetet egy jobb oldali widgettezett területre, vagy
  2. Kattintson a widgetre, és válassza ki, hová szeretné hozzáadni
 4. Töltse ki az adatokat és ellenőrizze a lehetőségeket

Hogyan adhatunk hozzá WordPress-modult

A modultól függően különféle funkciókat és lehetőségeket várhat el. Attól a pillanattól kezdve, amikor leteszi az új helyére, a WordPress megnyitja az adott widget számára elérhető lehetőségeket.

Például, ha a Szöveges widgetet választotta, akkor azonnal lehetőséget kap a cím és a tartalom írására. Vegye figyelembe, hogy minden widget rendelkezik mentési gombbal, ezért ne felejtse el megőrizni a módosításokat, mielőtt elindulna.

Bármelyik widget többször is használható.

Mi lenne, ha nem tudod használni a drag and drop technikát?

Ritka esetekben előfordulhat, hogy nem használhatja a drag and drop funkciót új kütyü hozzáadásához. Ebben az esetben engedélyezhet egy egyszerűbb lehetőséget:

 1. Keresse meg a Widgetek oldal tetejét, és kattintson a „Képernyő beállításai” fülre
 2. Kattintson a „Hozzáférési mód engedélyezése” elemre.

Ezzel kissé eltérő környezetben jelennek meg a kütyük, ahol minden egyes elem mellette egy „Hozzáadás” gombot kap. Ezután egy widget hozzáadásához kattintson a gombra, válassza ki annak lehetőségeit, és válassza ki a widgetizált területet, ahova hozzá szeretné adni..

A akadálymentesség kikapcsolásához ugorjon vissza a „Képernyő opciók” elemre, és válassza a „Kisegítő mód letiltása” lehetőséget.

Inaktív kütyü

Ha törli a widget bármelyik widgetizált területről, akkor az elveszíti az összes beállítást. Tehát, annak érdekében, hogy ne veszítse el a konfigurációt, elrejtheti a widget a nyilvánosság előtt, húzva az „Inaktív widgetek” listára, amely az oldal bal oldalán található. Ha így tesz, egyetlen beállítás sem veszít el. Ehelyett az adott eszköz felkerül a listára, és várja meg, hogy szükség esetén újraaktiválja.

Inaktív WordPress-widget a listán

Ha olyan témákat vált át, amelyek eltérő számú oldalsávot és más widgetkész területet tartalmaznak, elveszítheti néhány kütyüt. Ne aggódj; Ha a WordPress nem lenne képes felismerni az új widget-területeket, akkor azokat áthelyezi az „Inaktív widgetek” listába. Újraaktiválásához mozgassa a kütyüket egy újonnan elérhető helyre.

Kezelés az Élő előnézet segítségével

Ha inkább vizuális típusú vagy, és előzetes képet kell készítenie arról, amit csinál, akkor van egy élvezet az Ön számára. Az oldal tetején kattintson a „Kezelés élő előnézettel” gombra. Ez megnyit egy új képernyőt.

Modulok élő előnézettel

A kezdőlap előnézete közben a Customizer megmutatja a widgetált területet a bal oldalon. Válasszon oldalsávot, láblécet vagy bármely más területet, amelyet szerkesztenie kell. Innentől megváltoztathatja a meglévő kütyüket, vagy újakat hozzáadhat. Ami itt különbözik, hogy azonnal láthatja a widgetben végrehajtott összes módosítást. Ha meg akarja rendezni a kütyüket, húzza át őket a képernyő bal oldalán tetszés szerinti pozícióba..

Alapértelmezett WordPress-kütyü

A WordPress tizenöt kütyüvel rendelkezik. Keresse meg őket Megjelenés -> Widgetek

Alapértelmezés szerint tizenöt WordPress kütyü van előre telepítve:

 • Archívumok – a webhely bejegyzésének havi archívuma
 • Audio – megjeleníti az audiolejátszót
 • Naptár – a hozzászólások ütemezése
 • Kategóriák – az összes kategória felsorolása vagy legördülő listája
 • Egyedi menü – egyéni menü létrehozása
 • Kép – kép megjelenítése
 • Meta – a bejelentkezési, az RSS és a WordPress.org hivatkozások megjelenítése
 • Oldalak – az összes oldal listája
 • Legutóbbi megjegyzések – legfrissebb megjegyzések
 • Legutóbbi hozzászólások – legutóbbi hozzászólások
 • RSS – bejegyzések bármely RSS vagy Atom hírcsatornából
 • Keresés – megjelenít egy egyszerű keresési űrlapot
 • Címkefelhő – a leggyakrabban használt címkék csoportja
 • Szöveg – szöveg, képek, videók vagy bármilyen HTML kód hozzáadása
 • Videó – megjelenít egy videót a médiakönyvtárból, a YouTube-ról, a Vimeo-tól vagy más szolgáltatótól

További kütyü

Új beépülő modulok és témák telepítésével új kütyüket várhat a listán. Mivel több tízezer téma és bővítmény érhető el WordPress, gyakorlatilag számtalan kütyü található. Például feltöltheti a listát widgetekkel, amelyek megjelenítik a Google Maps, előfizetési űrlapok, galériák stb.

Használja ki a kütyüket

Amint ezt a bejegyzésből láthatta, viszonylag egyszerű a WordPress kütyü használata. Még nagyon kezdőbarát is, ne hagyd, hogy ez félrevezetjen. Ezek a kis összetevők interaktívabbá tehetik webhelyét, és felhívhatják a látogatók figyelmét a konkrét dolgokra. Szintén nagymértékben testreszabhatók, és a widgetben gyakorlatilag bármit megtehet. Ha megtanulja, hogyan kell velük együtt dolgozni, valószínűleg soha nem lesz képes webhelyet létrehozni kütyü nélkül.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map