8 ukendte fakta WordPress.com passer måske ikke til seriøse bloggere

WordPress.com suger


Tillykke! Du har besluttet at starte en blog, og vi er glade for at byde dig velkommen til den brede familie med millioner af bloggere spredt bogstaveligt talt over hele verden. Det kan have været nemt at tage en beslutning om at starte en blog, men dette er punktet, hvor den rigtige beslutningsproces vil begynde at udfolde.

Da du har besluttet at køre en personlig eller forretningsblog, ved du sandsynligvis allerede om alle de forskellige indholdsstyringssystemer, du muligvis får. Der er forskelle mellem dem alle, og det kan være svært at tage den første beslutning – hvilket indholdsstyringssystem man skal gå efter. Dette er et helt nyt emne; i denne artikel antager vi, at du allerede har valgt WordPress som dit valg.

Ifølge W3Techs.com, “WordPress bruges af 60,1% af alle de websteder, hvis indholdsstyringssystem vi kender. Dette er 30,7% af alle websteder. ” På grund af disse numre er det ikke underligt, at WordPress var den første ting, der kom over dit sind, da du fik den fremragende idé om din madblog, rejseblog eller enhver anden form for blog, du måske har i tankerne.

Jeg er allerede på vej til at oprette en WordPress.com-konto

Vent, ikke skynde dig! Bare fordi WordPress.com var et af de første sideresultater på Google, betyder det ikke, at dette er det bedste valg for dig.

Vi har allerede talt om forskellene mellem self-hosted og WordPress.com, så dette burde være dit første stop. Der er nogle ganske markante forskelle, og vi anbefaler kraftigt, at du gennemgår dem alle, inden du tager den første vigtige beslutning. For at være ærlig, er det ikke så svært at skifte mellem platformene senere, men du vil samle masser af unødvendigt arbejde bare fordi du ikke ønsker at bruge en ekstra time på at studere indholdsstyringssystemer i første omgang.

Før vi viser dig alle grundene til, at WordPress.com ikke er godt for seriøse bloggere, lad os kort nævne de gode ting.

  • Det er gratis – du kan få en begynderkonto uden at bruge en krone
  • Det er styret – du behøver ikke at bekymre dig om det tekniske; eksperterne på WordPress.com sørger for, at alt går glat hele tiden
  • Nem start – Du kan have din blog klar sekunder efter tilmelding til kontoen

Hvis dette er din første gang, du besøger en verden af ​​blogging, og alt hvad du ønsker, er lejlighedsvist at skrive om emnet af interesse, kan WordPress.com-konto muligvis være et perfekt valg for dig. Men inden marketingafdelingen begynder at smile, fordi de lige har fået en ny betalende kunde, skal du bestemt tænk på alle ulemperne ved WordPress.com.

Dette er grunden til, at WordPress.com stinker til seriøse bloggere

Hvis du nogensinde planlægger at blive lidt mere seriøs ved blogging, skal du tage disse ting i betragtning. Som du måske havde forestillet dig, kommer den gratis administrerede konto, der tog dig et minut at oprette, med ulemper. Inden du sprænger hovedet mod bordet, bare fordi du gjorde et forkert valg, skal du huske dette.

1. Et begrænset udvalg af temaer, du kan bruge

WordPress er kendt for sit store antal temaer. Der er titusinder af gratis, du kan få fra det officielle arkiv, og der er sandsynligvis endnu flere premium-temaer, du kan få på forskellige markedspladser til en rimelig mængde grønne. Men, alle disse WordPress-temaer er forbeholdt den self-hostede version af platformen.

WordPress-temaer

På den anden side giver WordPress.com dig mulighed for at vælge mellem en lille del af de valgte temaer. På grund af det faktum, at de kører alt for dig, har fyre og piger på WordPress.com været nødt til at foretage det valg. Hvis de gav dig mulighed for at installere noget, du vil, ville det hele miste fornuft. Og selvom det er en gyldig grund til at begrænse antallet af temaer, sutter det virkelig, at du ikke kan få et tema, du virkelig har ønsket.

På dette tidspunkt var det kun 171 gratis temaer, du kunne få på din gratis konto. Og hvis du ville bruge noget andet tema, er dette det første sted, hvor din gratis konto bliver præmie – du bliver nødt til at betale for yderligere temaer og opgradere din konto.

2. De fleste af plugins har bare ikke lavet listen

Når du har valgt et design, der repræsenterer din blog, er plugins noget, du ikke vil kunne køre din blog uden. WordPress er kendt for tusinder af gratis og premium plugins, der vil omdanne dit websted til alt hvad du ønsker. Uanset hvad du tænker på, er der en stor chance for, at du finder et gratis plugin til det.

Selvom den selvhostede version giver dig mulighed for at bruge en af ​​dem blot ved at installere plugin, vil den gratis konto på WordPress.com ikke.

Der er en begrænset liste med inkluderede plugins kan du bruge, og det er det. Hvis du kan lide nogen af ​​dem, skal du bruge dem, men hvis du vil have noget mere komplekst, skal du bare glemme det eller nå i din tegnebog for at opgradere kontoen. Sutter gør det ikke!?

3. Hold designeren tilbage i dig

Lad os sige, at du har slået dig til ro med det faktum, at du ikke kan vælge mellem et stort antal temaer. Du har valgt en gratis og nyder den. Det er godt. Men før eller senere vil du gerne ændre noget ved det.

Måske ønsker du at ændre den måde, som overskriften er designet på, eller måske vil du gerne ændre et afsnit af det helt. Her kommer en anden begrænsning, der kan ødelægge din dag. WordPress.com tillader bare ikke, at du ændrer alt, hvad du vil med en gratis konto.

Misforstå os ikke; Du kan stadig tilpasse dit tema, men det betyder normalt at ændre et foruddefineret sæt farver eller skriftstørrelse. Hvis du beslutter dig for at være kreativ og bruge en teknik, du har fundet online, skal du bare glemme den. Du kan ikke gå ud over et specifikt punkt, og tilpasninger af sidelayoutet er praktisk talt ikke-eksisterende.

4. Kan du gå uden brugerdefineret kode?

Du behøver ikke at være en koder for at udnytte kraften i JavaScript på din personlige blog. I dag er internettet fuld af fantastiske tutorials, der guider dig gennem processen med at installere nye funktioner på dit WordPress-sted. Du kan endda nemt få hele kodestykkerne, der giver noget nyt til din blog. Men når du bruger den gratis WordPress.com-konto, kan du glemme det helt.

Anbefalet læsning: JavaScript [Cheat Sheet]

Lad os for eksempel sige, at du beslutter at tilføje en tilmeldingsformular fra en populær posttjeneste som MailChimp. Når du bruger en selvhostet version af WordPress, er alt hvad du behøver at gå til din MailChimp-konto og kopiere koden. Ja, du gætte på det – dette fungerer ikke på WordPress.com, da denne kode indeholder JavaScript, som ikke understøttes i gratis WordPress.com-konti.

5. Din blog er bare en marketingplatform

Vidste du, at du efter tilmelding til en gratis konto på WordPress.com tillader Automattic at bruge din blog til markedsføringsformål? Ja, som deres Servicevilkår tydeligt angive, “Automattic forbeholder sig retten til at vise annoncer på din blog, medmindre du har købt en annoncefri opgradering eller en VIP-servicekonto.”

Uanset om du kan lide det eller ej, vil besøgende på din blog blive distraheret af annoncer, der vises af Automattic. Og nej, du får ikke nogen del af omsætningen.

Glem heller ikke at rulle ned til bunden af ​​en gratis blog på WordPress.com eller kigge på værktøjslinjen – Automattic bruger disse steder til at vise attributttekst eller links, som du ikke kan ændre eller fjerne. Det er ikke op til dig. Du bliver simpelthen tvunget til at nævne WordPress.com eller forfatteren af ​​temaet, f.eks. Direkte på dit websted.

6. Hvad er dit domæne?

Så snart du begynder at se på din blog som en seriøs, bliver du nødt til at ændre dit domænenavn. At have yourblog.wordpress.com domænet er helt ok, når du tester dine evner. Men at have et sådant domæne forhindrer dig i at tiltrække seriøse besøgende. Det gratis domæne, som du får på WordPress.com, lyder ikke som om du tager din blog alvorligt, og du mister muligvis besøgende på grund af det.

7. Begrænset plads

Den gratis konto giver dig ret til at bruge op til 3 GB plads. Selvom dette er mere end nok for begyndere, vil du før eller senere indse, at 3 GB simpelthen ikke er nok til at være vært for en blog. Indlæg og billeder begynder at hældes op, og du kan måske hurtigt ramme grænsen.

Bare hvis du f.eks. Er en fotograf, der ønsker at indlæse et par nye billeder om dagen eller svag, hvor hvert billede handler om 5MB? Bare lad det synke ind.

Bemærk også, at mens du uploader billeder, dokumenter, regneark og PowerPoint-præsentationer, har du ikke tilladelse til at uploade video- eller lydfiler, medmindre du opgraderer kontoen. Ønskede du at være vært for en podcast på dit gratis websted? Har du måske planer om at være vært for dine videoer?

For eksempel, hvis du er vært for dit websted med Bluehost, ud over at have en hel WordPress-hostingløsning, får du 50 GB plads til så lidt som $ 2,95 per måned, og du kan uploade alt, hvad du ønsker.

8. Ingen penge til dig

Hvis du tænkte på at tjene penge ved at placere tilknyttede links på din blog, er du ikke heldig, fordi WordPress.com ikke tillader det. Selvom der er nogle undtagelser fra denne regel, får de fleste brugere simpelthen ikke brug af tilknyttede links.

tjene penge på blogging teaser

Bare i tilfælde af at du tror, ​​du kan slippe af med en, skal du være opmærksom på, at WordPress.com forbeholder sig retten til at fjerne linket eller endda blokere hele din blog for det. Og den tristeste del er, at mange begyndere måske ikke engang er opmærksomme på dette!

Er WordPress.com gratis? Hvorfor? Lyder for godt til at være sandt

Hvis du er klar til at acceptere alle de begrænsninger, som den gratis konto har, er Ja, WordPress.com gratis. Men som du kan forestille dig, at arbejde med en gratis konto er virkelig hårdt. Med så mange begrænsninger er det kun komplette begyndere og folk, der ikke har planer om at tage deres blogs alvorligt, kan få noget med den gratis plan. Selv i dette tilfælde bliver du nødt til at lukke øjnene for forskellige aspekter af din egen blog.

Men så snart du beslutter bare at komme et skridt væk fra dette begrænsede område, stopper WordPress.com med at være gratis. Lad os vise dig et par eksempler, hvor WordPress.com begynder at spise dine penge.

  1. Unikt domæne – For et brugerdefineret domæne skal du opgradere til en premiumplan
  2. Ekstra plads – Hvis du vil have mere end 3 GB og muligheden for at uploade alle filtyper, skal du vælge en præmieplan (du bliver nødt til at betale $ 25 pr. Måned for en forretningsplan, hvis du vil være i stand til at uploade alle filtyper)
  3. Ingen annoncer – For at fjerne annoncer, har du brug for en premium-plan. Og du bliver stadig nødt til at have bidragslinker, vi talte om
  4. Premium tema – $ 39 + for et enkelt premium-tema
  5. Tredjeparts temaer og plugins – Du bliver nødt til at tilmelde dig en forretningsplan, der koster $ 25 pr. Måned

Dette er blot et par eksempler, hvor WordPress.com holder op med at være gratis. Se på prislisten for at se flere detaljer om deres planer.

Hvad skal jeg gøre?

Hvis du har tænkt på at åbne den gratis konto på WordPress.com, gætte vi, at denne artikel fik dig til at tænke to gange. Hvad skal jeg gøre nu; skulle du gå med det, eller skulle du investere mere tid i at starte et self-hosted WordPress med det samme?

Nå, dilemmaet kan være forbi i de næste par sekunder.

Hvis alt hvad du ønsker er at udtrykke dine følelser omkring et specifikt emne, eller hvis du er en studerende, der prøver at lære mere om blogging, er WordPress.com et godt valg. Du får alt gratis, og det vil være mere end nok til at nå dit mål.

Men så længe kun en del af dig overvejer at blogge mere seriøst, skal du med det samme gå til en self-hostet version af WordPress. Ja, det er bestemt sværere at vedligeholde alt på egen hånd, og der er også nogle skjulte omkostninger ved det, men du kommer til at styre en blog på egen hånd uden nogen begrænsninger. Og hvis du starter med det bedste WordPress-hostingfirma, kan du sætte et smil på dit ansigt.

Når du starter, skal du ikke glemme at komme forbi og lære mere om WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked