8 tuntematonta tosiasiaa WordPress.com ei välttämättä sovi vakaville bloggaajille

WordPress.com imee


Onnittelut! Olet päättänyt perustaa blogin, ja olemme iloisia voidessamme toivottaa teidät tervetulleeksi miljoonien bloggaajien laajaan perheeseen, joka on levinnyt kirjaimellisesti ympäri maailmaa. Blogin perustamista koskevan päätöksen tekeminen on saattanut olla helppoa, mutta tässä vaiheessa todellinen päätöksentekoprosessi alkaa kehittyä.

Koska olet päättänyt ylläpitää henkilökohtaista tai yritysblogia, tiedät todennäköisesti jo kaikista mahdollisista erilaisista sisällönhallintajärjestelmistä. Kaikkien välillä on eroja, ja voi olla vaikea tehdä ensimmäinen päätös – mitä sisällönhallintajärjestelmää halutaan käyttää. Tämä on aivan uusi aihe; oletamme tässä artikkelissa, että olet jo valinnut WordPressin valintasi.

Mukaan W3Techs.com, ”WordPressiä käyttää 60,1% kaikista verkkosivustoista, joiden sisällönhallintajärjestelmää tiedämme. Tämä on 30,7% kaikista verkkosivustoista. ” Näiden numeroiden takia ei ole outoa, että WordPress oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleesi, kun sait tämän erinomaisen idean ruokablogiisi, matkablogiisi tai muuhun blogiisi, joka saatat olla mielessä..

Olen jo matkalla luomaan WordPress.com-tili

Odota, älä kiire! Koska WordPress.com oli yksi ensimmäisistä hakutuloksista Googlessa, se ei tarkoita, että tämä on paras valinta sinulle.

Olemme jo puhuneet omaisäntäisen ja WordPress.com-sivuston eroista, joten tämän pitäisi olla ensimmäinen pysähdyspaikka. Siinä on joitain melko merkittäviä eroja, ja suosittelemme, että tutkitte ne kaikki ennen ensimmäisen tärkeän päätöksen tekemistä. Totta puhuen, ei ole niin vaikeaa vaihtaa alustojen välillä myöhemmin, mutta kasaat paljon tarpeettomia töitä vain siksi, että et halunnut viettää ylimääräistä tuntia sisällönhallintajärjestelmien tutkimiseen..

Ennen kuin osoitamme sinulle kaikki syyt, miksi WordPress.com ei ole hyvä vakaville bloggaajille, mainitsemme lyhyesti hyvät asiat.

 • Se on ilmainen – voit hankkia aloittelijan tilin kuluttamatta senttiäkään
 • Se onnistui – sinun ei tarvitse huolehtia teknisistä ominaisuuksista; WordPress.com: n asiantuntijat varmistavat, että kaikki sujuu jatkuvasti
 • Helppo aloitus – Voit pitää blogin valmiina sekunnin kuluttua tilille rekisteröitymisestä

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun vierailet bloggaustilanteessa ja haluat vain kirjoittaa toisinaan kiinnostavasta aiheesta, WordPress.com-tili saattaa olla täydellinen valinta sinulle. Mutta ennen kuin markkinointiosasto alkaa hymyillä, koska he saivat juuri uuden maksavan asiakkaan, sinun pitäisi ehdottomasti ajattele kaikkia WordPress.com-sivun alakohtia.

Siksi WordPress.com imee vakavia bloggaajia

Jos aiot joskus tulla hieman vakavammaksi bloggaamisessa, ota nämä asiat huomioon. Kuten olet ehkä kuvitellut, ilmainen hallinnoitu tili, jonka käyttöönotto vie sinut minuutin, on varjostettu. Pidä tämä mielessä ennen kuin räjäytät pääsi pöytää vasten vain siksi, että teit väärän valinnan.

1. Rajoitettu valikoima teemoja, joita voit käyttää

WordPress on tunnettu laajasta määrästä teemoja. Siellä on kymmeniä tuhansia ilmaisia, joita voit saada virallisesta arkistosta, ja todennäköisesti on vieläkin enemmän premium-teemoja, joita voit hankkia eri markkinoilta kohtuulliseen määrään vihreitä. Mutta, kaikki nämä WordPress-teemat on varattu alustan itseisätetylle versiolle.

WordPress-teemat

Toisaalta WordPress.com antaa sinun valita pienen osan valituista teemoista. Koska he suorittavat kaiken puolestasi, WordPress.com-sivuston kaverien ja tyttöjen on täytynyt tehdä valinta. Jos he antaisivat sinun asentaa mitä haluat, koko asia menettäisi järkensä. Ja vaikka se on pätevä syy teemien määrän rajoittamiseen, se todella imee, että et voi saada haluamaasi teemaa.

Tämän kirjoittamishetkellä oli vain 171 ilmaista teemaa, jotka voit saada ilmaiseksi tilillesi. Ja jos halusit käyttää jotain muuta teemaa, tämä on ensimmäinen kohta, jossa ilmainen tili maksaa paremmin – joudut maksamaan lisäteemoista ja päivittämään tilisi.

2. Suurin osa laajennuksista ei ole vain laatinut luetteloa

Kun olet valinnut blogiasi edustavan mallin, laajennukset ovat jotain, mitä et voi ylläpitää blogiasi ilman. WordPress tunnetaan tuhansista ilmaisista ja premium-laajennuksista, jotka muuttavat sivustosi mille tahansa haluamallesi. Mitä mieleesi tulee, on suuri mahdollisuus, että löydät ilmaisen liitännäisen sille.

Vaikka itse isännöidyn version avulla voit käyttää mitä tahansa niistä yksinkertaisesti asentamalla laajennuksen, WordPress.com-tilin ilmainen tili ei.

Siellä rajoitettu luettelo mukana tulleista plugineista pystyt käyttämään, ja siinä se on. Jos pidät joku niistä, käytä niitä, mutta jos haluat jotain monimutkaisempaa, unohda se tai tavoita lompakkosi päivittääksesi tili. Sucks ei tee sitä!?

3. Pidä suunnittelija itsessäsi

Oletetaan, että olet tyytynyt siihen, että et voi valita suuren määrän teemoja. Olet valinnut ilmaisen ja nautit siitä. Se on hyvä. Mutta ennemmin tai myöhemmin haluat muuttaa jotain siitä.

Ehkä haluat muuttaa otsikon suunnittelutapaa tai haluat muuttaa osaa kokonaan. Tässä tulee uusi rajoitus, joka voi pilata päiväsi. WordPress.com ei vain salli sinun muuttaa kaikkia haluamiasi ilmaisella tilillä.

Älä tee meitä vääräksi; voit silti mukauttaa teemaasi, mutta se tarkoittaa yleensä ennalta määritetyn värisarjan tai fonttikoon muuttamista. Jos päätät olla luova ja käyttää verkossa löytämääsi tekniikkaa, unohda se. Et voi ylittää tiettyä kohtaa, ja sivuasettelun mukautuksia ei käytännössä ole.

4. Voitko mennä ilman mukautettua koodia?

Sinun ei tarvitse olla koodaaja käyttääksesi JavaScriptin voimaa henkilökohtaisessa blogissasi. Nykyään Internet on täynnä uskomattomia oppaita, jotka opastavat sinua uusien ominaisuuksien asentamisessa WordPress-sivustoosi. Voit jopa hankkia helposti koko koodinpätkät, jotka tarjoavat jotain uutta blogiisi. Mutta kun käytät ilmaista WordPress.com-tiliä, voit unohtaa sen kokonaan.

Suositeltu lukeminen: JavaScript [Cheat Sheet]

Oletetaan esimerkiksi, että päätät lisätä opt-in-muodon suositusta postituspalvelusta, kuten MailChimp. Kun käytät WordPressin itse isännöimää versiota, sinun tarvitsee vain siirtyä MailChimp-tilillesi ja kopioida koodi. Kyllä, arvasit sen – tämä ei toimi WordPress.com-sivustossa, koska tämä koodi sisältää JavaScriptin, jota ei tueta ilmaisissa WordPress.com-tileissä.

5. Blogisi on vain markkinointiympäristö

Tiesitkö, että ilmaisen tilin kirjautumisen jälkeen WordPress.com-sivustolle annat Automatticille mahdollisuuden käyttää blogiasi markkinointitarkoituksiin? Kyllä, heidän Käyttöehdot ilmaista selvästi, “Automattic pidättää oikeuden näyttää mainoksia blogissasi, ellet ole ostanut mainoksetonta päivitystä tai VIP-palvelua.”

Joten pidät siitä vai ei, blogisi kävijät häiritsevät Automatticin tarjoamia mainoksia. Ja ei, et saa mitään osaa tuloista.

Älä myöskään unohda vierittää ilmaisen blogin alaosaa WordPress.com-sivustossa tai vilkaista työkalupalkkia – Automattic näyttää näillä paikoilla osoitustekstin tai linkit, joita et voi muuttaa tai poistaa. Se ei ole sinun tehtäväsi. Sinut on yksinkertaisesti pakko mainita esimerkiksi WordPress.com tai teeman kirjoittaja suoraan sivustoosi.

6. Mikä on verkkotunnuksesi?

Heti kun aloitat tarkastella blogiasi vakavana, joudut vaihtamaan verkkotunnuksesi. ottaa yourblog.wordpress.com verkkotunnus on täysin ok, kun testataan taitojasi. Mutta jos sinulla on tällainen verkkotunnus, se estää sinua houkuttelemasta vakavia kävijöitä. WordPress.com-sivustossa saama ilmainen verkkotunnus ei kuulosta siltä, ​​että ottaisit blogiisi vakavasti, ja siitä johtuen saatat menettää kävijöitä.

7. Rajoitettu tila

Ilmainen tili antaa sinulle oikeuden käyttää jopa 3 Gt tilaa. Vaikka tämä on enemmän kuin tarpeeksi aloittelijoille, ennemmin tai myöhemmin huomaat, että 3 Gt ei yksinkertaisesti riitä blogin isännöintiin. Viestit ja kuvat alkavat kasaantua, ja saatat nopeasti saavuttaa rajan.

Entä jos esimerkiksi valokuvaaja, joka haluaa ladata muutaman uuden kuvan päivässä tai heikko, jos jokaisen kuvan koko on noin 5 Mt? Anna vain uppoaa sisään.

Huomaa myös, että kun lähetät kuvia, asiakirjoja, laskentataulukoita ja PowerPoint-esityksiä, et saa ladata video- tai äänitiedostoja, ellet päivitä tiliä. Haluatko isännöidä podcastia ilmaisella sivustollasi? Aiotteko ehkä isännöidä videoitasi?

Jos esimerkiksi isännöit sivustoasi Bluehostilla, koko WordPress-isännöintiratkaisun lisäksi saat 50 Gt tilaa vain 2,95 dollaria kuukaudessa, ja voit lähettää mitä haluat..

8. Ei rahaa sinulle

Jos olet ajatellut ansaita rahaa sijoittamalla tytäryhtiölinkkejä blogiisi, sinulla ei ole onnea, koska WordPress.com ei salli sitä. Vaikka tästä säännöstä on joitain poikkeuksia, suurin osa käyttäjistä ei yksinkertaisesti pääse käyttämään tytäryhtiölinkkejä.

ansaita rahaa bloggaaminen teaser

Vain siinä tapauksessa, että luulet päästäväksesi eroon yhdestä, huomaa, että WordPress.com pidättää oikeuden poistaa linkin tai jopa estää koko blogin sitä varten. Ja surullisinta on, että monet aloittelijat eivät ehkä edes ole tietoisia tästä!

Onko WordPress.com ilmainen? Miksi? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta

Jos olet valmis hyväksymään kaikki ilmaisen tilin rajoitukset, kyllä, WordPress.com on ilmainen. Mutta kuten voitte kuvitella, työskennellä ilmaisella tilillä on todella vaikeaa. Niin monilla rajoituksilla vain täydelliset aloittelijat ja ihmiset, jotka eivät aio ottaa blogejaan vakavasti, voivat saada jotain ilmaisen suunnitelman avulla. Jopa siinä tapauksessa sinun on suljettava silmäsi oman blogin eri puoliin.

Mutta heti kun päätät vain yhden askeleen päässä tästä rajoitetusta alueesta, WordPress.com lakkaa olemasta ilmainen. Näytämme muutamia esimerkkejä siitä, missä WordPress.com alkaa syödä rahaa.

 1. Ainutlaatuinen verkkotunnus – mukautetun verkkotunnuksen tapauksessa sinun on päivitettävä premium-suunnitelmaan
 2. Lisätilaa – Jos haluat enemmän kuin 3 Gt ja mahdollisuuden ladata kaikki tiedostotyypit, sinun on valittava premium-suunnitelma (joudut maksamaan 25 dollaria kuukaudessa liiketoimintasuunnitelmasta, jos haluat pystyä lähettämään kaikki tiedostotyypit)
 3. Ei mainoksia – mainosten poistamiseksi tarvitaan premium-suunnitelma. Ja sinulla on silti oltava avulinkkejä, joista puhumme
 4. Premium-teema – 39 dollaria + yhdestä premium-teemasta
 5. Kolmannen osapuolen teemat ja laajennukset – Sinun on kirjauduttava liiketoimintasuunnitelmaan, joka maksaa 25 dollaria kuukaudessa

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, joissa WordPress.com lakkaa olemasta ilmainen. Katso hinnasto nähdäksesi lisätietoja heidän suunnitelmistaan.

Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos olet ajatellut ilmaisen tilin avaamista WordPress.com-sivustossa, luulemme, että tämä artikkeli sai sinut ajattelemaan kahdesti. Mitä tehdä nyt; kannattaako mennä sen mukana tai investoisitko enemmän aikaa itse isännöidyn WordPressin käynnistämiseen heti?

No, ongelma voi olla ohi muutamassa sekunnissa.

Jos haluat vain ilmaista tunteitasi tietystä aiheesta tai jos olet opiskelija, joka yrittää oppia lisää bloggaamisesta, WordPress.com on loistava valinta. Saat kaiken ilmaiseksi, ja se on enemmän kuin tarpeeksi tavoitteesi saavuttamiseksi.

Mutta niin kauan kuin vain yksi osa teistä ajattelee bloggaamista vakavammin, mene heti itse isännöimään WordPress-versioon. Kyllä, on ehdottomasti vaikeampaa ylläpitää kaikkea itse, ja siihen liittyy myös joitain piilotettuja kustannuksia, mutta saat itse hallita blogia ilman rajoituksia. Ja jos aloitat parhaan WordPress-hosting-yrityksen kanssa, voit hymyillä naamasi.

Kun aloitat, älä unohda pysähtyä ja oppia lisää WordPressistä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map