21 vinkkiä WordPress-blogin nopeuttamiseen

WordPress 21 -vinkkejä verkkosivuston nopeuttamiseen


Internetiä selatessasi et todennäköisesti ymmärrä verkkosivuston nopeutta. Jos Internet-yhteytesi on riittävän hyvä, sinulla on todennäköisesti vain kaksi jokaisesta sivustosta tehtyä johtopäätöstä nopeudesta – sivusto on tai ei ole tarpeeksi nopea. Ja näin suurin osa Internet-käyttäjistä näkee WordPress-verkkosivustosi. Vaikka blogi ei houkuttelekaan tiettyä kävijää, jos blogi ei lataudu tarpeeksi nopeasti, menetät kyseisen vierailijan. Se on varmaa. Ja siksi sinun on tehtävä kaikki voitavasi tehdäksesi WordPress-sivustostasi mahdollisimman nopean.

Vaikka niitä on lukuisia tapoja nopeuttaa sivustoa, Jotkut vaativat teknistä tietoa, toiset vaativat sinulta täydellistä omistautumista, kun taas jotkut ovat yksinkertaisesti liian kalliita.

Kuten aina, WordPress voi auttaa sinua ongelman ratkaisemisessa. Paitsi, että WordPress on jatkuvasti parantunut, ovat samoin kuin plugins, teemat ja hosting-yritykset. Tässä artikkelissa aiomme näyttää sinulle kuinka nopeuttaa WordPress-verkkosivustoasi. Sivuston nopeuteen vaikuttaa monia tekijöitä, ja sivustostasi riippuen voit parantaa nopeutta seuraavien muutamien minuutin aikana.

 1. Käytä välimuistilaajennusta
 2. Optimoi kuvat
 3. Optimoi kotisivu
 4. Lataa Google Maps oikein
 5. Puhdista ja optimoi tietokannat
 6. Poista tarpeettomat merkit lähdekoodista (pienennä)
 7. Valitse nopea WordPress-teema
 8. Älä asenna tarpeettomia laajennuksia
 9. Jaa suurempia viestejä
 10. Rajoita viestien tarkistusten lukumäärää
 11. Päivitä PHP7: ksi. Nyt!
 12. Muokkaa selaimen välimuistia
 13. Kuinka poistaa kyselyjonoja staattisista resursseista
 14. Vähennä HTTP-pyyntöjen määrää
 15. Älä käytä Gravatareja
 16. Poista kommentit, jos et käytä niitä
 17. Poista hymiöt
 18. Käytä CSS-spritejä WordPressissä
 19. Rajoita sosiaalisen median painikkeiden määrää
 20. Poista skriptit ja tyylit, joita et käytä
 21. Poista upotukset käytöstä

Contents

1. Käytä välimuistilaajennusta

Asentamalla ja määrittämällä välimuistin laajennus voit heti tuntea muutoksen sivustosi nopeudessa. Kaikilla verkkosivustoilla on osia, jotka eivät muutu niin usein. Olipa kyseessä sitten kuva, CSS- tai JS-tiedosto, välimuistin laajennus pystyy käsittelemään näitä tiedostoja, joten niitä ei tarvitse ladata palvelimelta joka kerta, kun käyttäjä avaa sivustosi. Tämä auttaa lähinnä palauttavia kävijöitä, joille tiedostot on jo tallennettu.

WordPress-välimuistilaajennuksia on useita, mutta vain muutama suosittu. Hyvä uutinen on, että nämä laajennukset on koodattu hyvin, ne nopeuttavat sivustosi heti ja ovat täysin ilmaisia! Työn suosituin laajennus on W3-välimuisti jolla on yli miljoona aktiivista käyttäjää. Se on vaikuttavaa! On muitakin laajennuksia, jotka voivat tehdä saman, kuten WP-nopeimman välimuistin laajennus jonka mainitsimme jo yhdessä aiemmassa artikkelissamme.

2. Optimoi kuvat

Optimoimattomat kuvat voivat hidastaa verkkosivustoasi rajusti riippumatta siitä, onko se vain yksi kuva kotisivullasi vai onko koko galleria valokuvia, jotka haluat näyttää. Oletetaan, että käytät kameraa, joka voi kuvata korkearesoluutioisia kuvia. Nämä valokuvat ovat todennäköisesti yli 2 Mt, ja ne voivat helposti ylittää 4 Mt: n rajan. Jopa nykyaikaisten älypuhelimien kuvat tuottavat suuria tiedostoja. Jos et ajattele sitä ja lataat vain kuvan, kuvittele kuorma sivustollesi.

Lisäämällä vain yhden kuvan, joka on 2 Mt tai 4 Mt “painavaa”, käyttäjien on ladattava tämä kuva heti, kun he avaavat sivustosi. Vaikka laajakaistayhteydestä tulevat käyttäjät eivät tunne paljon eroa, hitaamman Internet-nopeuden käyttäjät kärsivät. Eikä vain se; jopa Google paheksuu hitaammin ladattuna, joten sivusi sijoitus saattaa kärsiä pitkällä aikavälillä.

Sen ei pitäisi olla ongelma, koska voit optimoida kuvia niin helposti. Ensinnäkin, jos et esittele viimeisintä työtäsi ja sinun ei tarvitse näyttää kuvia täydellä resoluutiolla, aloita pienentämällä tarkkuutta. Esimerkiksi, jos teemasi leveys on enintään 800 kuvapistettä, kuvan ei pitäisi olla sitä leveämpi. Voit yksinkertaisesti muuttaa kuvaa tai ehkä jopa rajata kuvaa. On myös monia työkaluja ja sovelluksia, joiden avulla voit optimoida kuvia. Jos haluat käyttää ammattimaista ohjelmistoa, kuten Photoshop, joka voi tehdä ihmeitä kuvillesi ja optimoida niitä erityisesti verkkoon, vai haluatko käyttää yksinkertaista online-työkalua, optimoi kuvasi.

On myös monia WordPress-laajennuksia, kuten WP Smush – Kuvan optimointi joka optimoi kuvat automaattisesti sinulle.

3. Optimoi kotisivu

Kotisivusi on tärkeä sivu. Vaikka henkilö ei laskeudu kotisivulle, hän todennäköisesti haluaa käydä sillä muilla viesteilläsi ja sivuillasi. Ja siksi kotisivun on oltava optimoitu oikein. Kuten aiemmin mainittiin, huolehdi verkkosivustosi kuvista ja varmista, että ne on optimoitu. Käytä pienempiä otteita viesteihisi sen sijaan, että näkisit suurempia. Älä näytä kuvia viesteistä; sen sijaan jätä “lue lisää” -linkki ennen viestin ensimmäistä kuvaa. Älä käytä liian monta sivupalkin ja alatunnon widgettiä, jotka voivat hidastaa sivustosi toimintaa.

4. Lataa Google Maps oikein

Google Maps -widget
Jos käytät sijainnin näyttämiseen Google Mapsia, varmista, että interaktiivinen kartta ei hidasta sinua. Verkkosivustosi yksinkertainen kartta voi viedä jopa 2 Mt, mikä pakottaa kävijät lataamaan lisätietoja, vaikka he eivät olisi kiinnostuneita kartasta.

Mutta jos käytät WordPressiä, tämä tehtävä voi olla entistä helpompaa. Kyllä, puhumme Google Maps -widget-laajennus joka voi tehdä pikkukuvan kartalta. Näin lisäät vain useita kilotavuja tietoja sivustoosi megatavun tai kahden sijaan. Tällä on valtava vaikutus verkkosivustosi nopeuteen, kun taas kartasta kiinnostuneilla kävijöillä voi silti olla täysi Google Maps -kokemus.

5. Puhdista ja optimoi tietokannat

WordPress tallentaa tietokantoja käytännössä kaiken tarvittavan sujuvan toiminnan varmistamiseksi. Jonkin ajan kuluessa nämä tietokannat alkavat rakentua, ja ne alkavat hitaasti hidastaa sivustoasi. Puhdistamalla ja optimoimalla tietokannat voit nopeuttaa WordPress-sivustoasi. Onneksi sinun ei tarvitse avata jokaista tietokantaa manuaalisesti ja selata tuhansia siihen tallennettuja rivejä, mutta voit rentoutua ja jättää työn toiselle WordPress-laajennukselle. Tässä tapauksessa ehdotamme WP-Optimoi laajennus joka on ilmainen ja voi toimia ilman PhpMyAdmin-ohjelmaa.

6. Poista tarpeettomat merkit lähdekoodista (pienennä)

Lähdekoodi voi sisältää tuhansia rivejä. Lisäämällä uusia teemoja, laajennuksia ja mukautettuja toimintoja, määrä kasvaa nopeasti, ja se vaikuttaa sivustosi nopeuteen. Vaikka koodi on yleensä hyödyllinen, lähdekoodista löytyy monia tarpeettomia merkkejä, jotka voivat vain hidastaa sinua. Olipa kyse ryhmästä välilyöntimerkkejä, uuden rivin merkkejä, kommentteja tai estää rajaajia, voit poistaa ne turvallisesti nopeuttaaksesi WordPress-sivustosi.

Ei, sinun ei tarvitse selata lähdekoodia poistaaksesi nämä merkit manuaalisesti; on WordPress-laajennus, joka voi tehdä työn puolestasi. Jos olet asentanut W3-kokovälimuistin käsittelemään välimuistiongelmia, sinulla on jo laajennus, jota voidaan käyttää pienentämiseen. Toinen suosittu laajennus, joka voi pienentää koodia WP-verkkosivustollasi, on Autoptimize.

WordPress-verkkosivuston nopeuttaminen vie aikaa. Voit parantaa niin paljon asioita, että poistat yhden pienen sekunnin murto-osan latausajasta. Mutta sivustosi nopeudella on merkitystä sekä kävijöiden että hakukoneiden näkökulmasta. Ja vaikka joudut käydä läpi erilaisia ​​tekniikoita ja laajennuksia saadaksesi parhaan hyödyn sivustoltasi, se on sen arvoinen.

Ennen kuin pääset yksityiskohtiin, varmista, että sinulla on paras hosting-vaihtoehto. Tämä on ensimmäinen askel, jonka tarvitset nopeaan sivustoon.

Nyt anna meidän näyttää kuinka pienentää CSS- ja JavaScript-tiedostoja manuaalisesti ja luetella myös kaksi laajennusta, jotka auttavat nopeuttamaan sivustoasi. Valmis?

Mikä on minimointi?

Ennen kuin kätesi likaantuvat tiedostoihin, katsotaan nopeasti, mitä tarkoittaa CSS- ja JavaScript-tiedostojen pienentäminen WordPressissä. Kuten luultavasti jo tiedät, WordPressin toimimiseen tarvitaan kymmeniä ja kymmeniä tiedostoja. Kun lisäät uusia teemoja ja laajennuksia, lukumäärä vain kasvaa. Samanaikaisesti verkkosivustosi nopeus laskee. Onneksi sinun ei tarvitse huolehtia paljon koodista, joka käyttää WordPressiä, teemoja ja laajennuksia. Mutta sinun pitäisi tietää, että voit pienentää tiedostoja ja lisätä siten blogin nopeutta.

Pienennys on prosessi, jolla poistetaan tarpeettomat merkit koodista. Prosessi pienentää asiaankuuluvia tiedostoja, mutta ei muuta sen toiminnallisuutta.

Kun pienennä CSS- ja JavaScript-tiedostoja WordPressissä, poistat esimerkiksi tyhjätilat, uuden rivin merkit, kommentit ja estät erottimet. Jokaisella koodista poistetulla merkillä nopeutat sivustoasi vain vähän. Tässä on yksinkertainen esimerkki CSS-koodista ennen pienentämistä ja sen jälkeen.

CSS-koodi ennen pienentämistä

vartalo {
margin: 10px;
color: # 333333;
tausta: blue;
}

Vaikka tämä on paljon helpompaa ihmisen silmässä, se käyttää merkkejä, joita koneen ei tarvitse tulkita koodia.

CSS-koodi minimoinnin jälkeen

body {margin: 20px; color: # 333; tausta: sininen}

Tietokoneelle tämä koodi näyttää samalta kuin aiemmin näytetty. Uudet rivit eivät ole jotain, mitä tietokone tarvitsee koodin suorittamiseen oikein. Jos tarkastelemme väriä, voit nähdä, että poistimme jopa muutaman numeron; tietokone tietää silti oikean värin. Huomaa, että viimeisen elementin jälkeen ei ole puolipistettä. Tässä yksinkertaisessa esimerkissä poistimme muutama merkki ja pienensimme koodia. Kuvittele nyt, mitä tapahtuu, kun sinulla on tuhansia riviä koodia.

Pienennä CSS- ja JavaScript-tiedostot manuaalisesti

Kun työskentelet mukautetun teeman tai WordPress-laajennuksen kanssa, sinun on pienennettävä käyttämäsi CSS- ja JavaScript-tiedostot. Tällöin sinun ei tarvitse asentaa lisälaajennuksia tehdäksesi työn puolestasi. Sen sijaan voit pienentää nopeasti vain tarvitsemasi tiedostot. Näin tekemällä voit antaa itsellesi ylellisyyden kirjoittaa silmillesi helpon koodin, ja tehdä siitä silti niin nopeasti kuin mahdollista. Jos olet vakavampi koodauksen suhteen, sinun kannattaa harkita CSS- ja JS-esikäsittelyjen käyttöä. Nämä hienostuneet sovellukset voivat auttaa sinua kirjoittamaan koodin ja myös pienentämään ja murskaamaan sitä tiedostojen viennin jälkeen.

Pienennä CSS manuaalisesti

Pienennä käsin JavaScript

Paras minimointi WordPress-laajennukset

Palvelut, jotka meille osoitimme yllä, tekevät hienoa työtä mukautetulla koodillasi. Mutta jos haluat pienentää kaikkia WordPress-sivustosi tiedostoja, olisi käytännössä naurettavaa käydä läpi kaikki palvelimellasi olevat tiedostot. Olemme iloisia voidessamme kertoa sinulle, että jotkut fantastiset ilmaiset laajennukset voivat pienentää CSS- ja JavaScript-tiedostoja WordPressissä sinulle. Näytä meidän parhaat.

Autoptimize

Autoptimize on yli 200 000 aktiivista asennusta, ja se on yksi suosituimmista vaihtoehdoista WordPress-sivustosi optimoinnissa. Muiden uskomattomien ominaisuuksien joukossa, plugin voi pienentää skriptejä, tyylejä ja HTML-tiedostoja. Se pakkaa tiedostot, tallentaa ne välimuistiin ja siirtää koodia nopeuttaaksesi sivustoasi.

 1. Asenna ja aktivoi laajennus
 2. Mene Asetukset -> Automaattinen optimointi
 3. Klikkaa Näytä lisäasetukset
 4. Tarkista Optimoi HTML-koodi, optimoi JavaScript-koodi, ja Optimoi CSS-koodi vaihtoehtoja
 5. Tallenna muutokset

W3-välimuisti

Tämä suosittu laajennus tekee kaiken. Tietysti plugin välimuisoi tiedostot ensin sinulle. Mutta jos olet kiinnostunut poistamaan kyselyjonoja staattisista resursseista, W3 Total Cache tekee sen puolestasi. Samoin se pienentää CSS- ja JavaScript-tiedostoja, ja se tekee samoin jopa viesteillesi, sivuillesi ja RSS-tiedostoille. Sinun täytyy vain tarkistaa se.

 1. Asenna ja aktivoi laajennus
 2. Navigoida johonkin Suorituskyky -> pienennä
 3. Varmista, että Kirjoita URL-rakenne uudelleen tarkistettu
 4. ota käyttöön HTML pienennä asetuksia, JS pienennä asetuksia ja CSS pienennä asetuksia
 5. Tallenna kaikki asetukset

Kuten näette, minitointiprosessi on melko yksinkertainen. Jos käytät WordPress-laajennusta, sinulla ei todellakaan ole tekosyytä. Pienennä CSS- ja JS-tiedostoja sivustollasi ja palaa valitsemasi online-nopeus- ja suorituskykytestiin. Olemme varmoja, että saat paljon parempia pisteitä ja kiitosilmoituksen vierailijoiltasi ja hakukoneilta.

7. Valitse nopea WordPress-teema

Ennen kuin edes aloitat työskentelyä sivustollasi, sinun tulee olla varovainen WordPress-teeman valinnassa. Aluksi voi näyttää siltä, ​​että tietty teema houkuttelee enemmän kävijöitä yksinkertaisesti sen ulkoasun ja käyttämien upeiden kuvien vuoksi. Mutta yritä ajatella eteenpäin; Sen sijaan, että valitsisit vain kauneimman teeman, kokeile useita teemoja eri selaimissa, eri laitteista.

Se yllättää, mitä eroa teema voi tarkoittaa koko sivuston nopeudella. Ei vain valtava määrä kuvia voi tukahduttaa teeman, mutta koodissa on niin paljon piilotettuja asioita, jotka voivat tarkoittaa suurta eroa. Vaikka niin ei aina ole, premium-teemoja tulisi koodata paremmin ja niiden tulisi toimia paremmin.

8. Älä asenna tarpeettomia laajennuksia

Kun aloitat työskentelyn sivustollasi, voi olla houkuttelevaa asentaa uusia laajennuksia. Vaikka on olemassa asennuksia ja suoritettavia laajennuksia, ole varovainen, ettet ylikuormita sivustoasi. Ensinnäkin aktiiviset lisäosat vaikuttavat ehdottomasti sivustosi nopeuteen.
. Toisaalta jopa passiiviset lisäosat vievät arvokasta tilaa, mikä vaikuttaa varmuuskopiotiedostojesi kokoon. Kun lisäät kaiken, sekä aktiiviset että passiiviset laajennukset voivat vahingoittaa sivustosi nopeutta, joten ajattele kahdesti ennen kuin asennat laajennuksen, jota et oikeastaan ​​tarvitse.

9. Jaa suurempia viestejä

Jos sinulla on taipumus kirjoittaa todella pitkiä viestejä, joihin on liitetty myös monia videoita ja kuvia, kannattaa harkita niiden jakamista useille sivuille. Tämä voidaan tehdä hyvin nopeasti, koska sinun ei tarvitse edes käyttää sitä varten pluginia – WordPress sai sinut suojaamaan, mutta ehkä et edes tiedä siitä.

10. Rajoita viestien tarkistusten lukumäärää

Jäljennökset ovat hyödyllinen asia. Mutta tosiasia, että suurin osa käyttäjistä ei käytä niitä lainkaan tai että he tarvitsevat vain muutama tarkistus viestiä kohden. Versiot tallennetaan tietokantaan. Jos sinulla on valtava määrä viestejä, kuvittele, kuinka monta lisäversiota siellä on. Tämä hidastaa WordPress-sivustoasi ehdottomasti, joten varmista, että rajoitat tarkistusten määrää tai poistat ne kokonaan, jos ei tarvita.

11. Päivitä PHP7: ksi. Nyt!

Sinun on aina pyrittävä tekemään niin pieni työ kuin mahdollista saadaksesi eniten tuloksia. Sivustosi optimointi nopeasti tekemiseksi ei ole eroa. Miksi viettää tuntikausia optimoimalla vain muutaman millisekunnin ajaminen pois, kun voit tehdä muutaman napsautuksen ja nopeuttaa verkkosivustoa helposti 20%. Menetelmämme ei ole taikuutta. Se on selkeä, yksinkertainen ja ilmeinen. Kun olet ottanut sen käyttöön, kysyt itseltäsi “miksi en tehnyt tätä nopeammin”.

Lukuisat testit osoittavat, että PHP7 on 20% nopeampi kuin PHP5 tosielämän tuotantoympäristöissä. Yleisissä testeissä se voi olla 200% nopeampi. Se on myös turvallisempi, siinä on uusia hyödyllisiä ominaisuuksia ja sitä suosittelee WordPress. Joten kuinka päivittää?

Jos käytät kunnollista hosting-yritystä, olet jo PHP7: ssä, joten tarkista versiosi ennen kuin siirryt eteenpäin. Joko tartu Oma WordPress Health Check -laajennus tai lataa tiedosto phpinfo () toimia. Oletko jo PHP7: ssä? Superb! Olet valmis. Käytätkö PHP5: tä? Päästämme eroon siitä.

Kirjaudu sisään cPaneliin. Jos sinulla ei ole kätevää linkkiä, lisää vain “: 2083” verkkotunnuksesi loppuun, ts., http://www.mydomain.com:2083. Kun olet kirjautunut sisään, etsi “Ohjelmisto” -kohdassa kuvake, jossa lukee “PHP-valitsin”, “Valitse PHP-versio” tai “PHP-versionhallinta”. Avaa PHP-version valitsin napsauttamalla kuvaketta. Riippuen siitä, mitä hosting-yritys on mahdollistanut, voit joko valita PHP-version koko tilille, tietyille verkkotunnuksille tai kansiokohtaisella tasolla. Kumpi tilanne on käytössä cPanelissa, varmista, että valitset v7.0 tai v7.1 WordPress-asennukseen. Napsauta “Tallenna”. Päivitä sivustosi varmistaaksesi, että muutos on aktiivinen, ja nauti nopeudesta.

PHP7 WordPress

Mutta… (lisää syytä tähän)

Jos et ole jo päivittänyt sitä, sinulla on varmasti “hyvä” syy siihen. Ei rikoksia, mutta ei, et! Pysyämme teidän anteeksi.

Kuulostaa paljon töistä ja palvelimiin liittyvistä asioista, joita en ymmärrä

Kyllä, se liittyy palvelimeen, mutta jos tiedät kuinka kirjautua sisään cPaneliin, sinulla on kaikki tarvittavat taidot. Se on yhtä paljon työtä kuin uuden sähköpostiosoitteen luominen cPaneliin. Etsi kuvake; klikkaus; valitse uusi versio pudotusvalikosta; Tallentaa. Tehty.

Jos et halua tehdä niin, mikä on hienoa, avaa tukilippu hosting-yrityksen kanssa, ja he tekevät sen puolestasi.

Isäntäyritykseni ei tue PHP7: tä

Se on valtava asia! Valtava! Tämä tosiasia ei sinällään välttämättä ole tosiseikko, mutta sillä on useita muita seurauksia. Se tarkoittaa, että käytät vanhentunutta palvelinohjelmistoa ja että hosting-yritys ei yksinkertaisesti tee tehtäväänsä. Tällä hetkellä maksat hitaan sivuston hinnan, mutta kun asiat alkavat hajota, koska ne eivät ylläpitä palvelimia, sinulla on vakavia seisokkeja.

Lähetä heille sähköpostia ja pyydä heitä siirtämään tilisi välittömästi uuteen palvelimeen, joka tukee PHP7: tä. Jos he eivät tee sitä (mistä tahansa syystä), sinun on löydettävä hyvä WordPress-hosting-yritys. Olet peloissasi etkä halua tehdä sitä? On syytä olla huolestunut muuttoliikkeistä, mutta sinun ei tarvitse tehdä sitä itse.

Ihmisarvoiset hosting-yritykset tekevät muutoksen puolestasi. Vakavasti, se ei ole markkinointi temppu. Anat heille vanhan cPanel-salasanasi, ja se on se.

Olen kuullut, että WordPress ei toimi PHP7: n kanssa

Vakavasti!? WordPress merkitsee nimenomaisesti PHP7 tai uudempi sen palvelinvaatimukseksi. Joten, pitkä tarina lyhyt – se toimii.

PHP7 on uusi ja kokeellinen

PHP v7.0 julkaistiin joulukuussa 2015. Se on tuskin ”uusi”. Se on kokeiltu ohjelmisto, joka on parempi kuin PHP5. Se on nopeampi, siinä on enemmän ominaisuuksia ja se on yksinkertaisesti tulevaisuus. Jos tämä ei riitä pelkästään mielessä, PHP5: tä ei enää ylläpidetä aktiivisesti.

12. Paranna WordPress-nopeutta muokkaamalla selaimen välimuistia

Kun käyttäjä aloittaa verkkosivustosi lataamisen, hänen selaimensa alkaa heti ladata kaikki tarvittavat tiedostot palvelimelta, jolla verkkosivustosi sijaitsee. Sivuston voi ladata nopeammin tai hitaammin käyttäjän Internet-yhteyden nopeudesta ja palvelinominaisuuksista riippuen. Kumpikin osapuoli haluaa tietysti ladata sivuston mahdollisimman nopeasti ja sinun, järjestelmänvalvojana, on tehtävä kaikki voitavasi tehdäksesi sivustostasi salamannopea.

Paranna WordPress-nopeutta ja välimuistin staattisia tiedostoja pidempään

Tämä ensimmäinen sivustosi vierailu on täysin riippuvainen Internet-yhteydestä ja palvelimesta, mutta voit tehdä muutoksen säännöllisille kävijöillesi. He eivät todennäköisesti tiedä, että muutokset on tehty, mutta heillä on aina mielessä, kuinka nopeasti sivustosi todella on. Voit laittaa itsensä heidän kenkiinsä – jos sivustot vievät sekunteja ladata jokaisen sivun, et todennäköisesti pysy tarkkailussa liian kauan riippumatta siitä, kuinka hyvä sisältö on, eikö totta?

Välimuistitekniikka vie osan tiedostoista palvelimelta ja tallentaa ne paikalliselle tietokoneelle. Sitten, jos käyttäjä käy jälleen samassa sivustossa, selain tarkistaa tallennetut tiedostot ja lataa ne heti sen sijaan, että lataisi ne uudelleen etäpalvelimelta. Tämä lyhentää latausaikaa, parantaa WordPress-nopeutta ja tekee vierailijasta paljon onnellisemman.

Seuraavan koodin avulla voit sanoa WordPressin tallentavan staattiset tiedostot välimuistiin pidemmän ajan. Ennen kuin aloitat koodin kopioinnin ja liittämisen, harkitse hetki uudelleen – kuinka usein muutat verkkosivustoosi, millaista sisältöä sinulla on ja voiko se todella auttaa sivustoasi, jos jatkat välimuistia?

  1. Avaa .htaccess-tiedosto
  2. Kopioi ja liitä seuraava:
# Selaimen välimuisti

Viimeinen voimassa
ExpiresByType image / jpg "käyttöoikeus 1 vuosi"
ExpiresByType image / jpeg "käyttöoikeus 1 vuosi"
ExpiresByType image / gif "käyttöoikeus 1 vuosi"
ExpiresByType image / png "käyttöoikeus 1 vuosi"
ExpiresByType text / css "käyttöoikeus 1 kuukausi"
ExpiresByType application / pdf "pääsy 1 kuukausi"
ExpiresByType text / x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType-sovellus / x-shockwave-flash "käyttö 1 kuukausi"
ExpiresByType image / x-icon "käyttö 1 vuosi"
ExpiresDefault "käyttöoikeus 2 päivää"
 1. Tallenna muutokset

Kun olet tallentanut muutokset, palvelin muuttaa käyttöaikaa tiedostojen tallentamiseksi paikallisesti. Jos et halua muokata .htaccess-tiedostoa itse, voit tehdä saman käyttämällä yksinkertaista laajennusta.

13. Kuinka poistaa kyselymerkkijonot staattisista resursseista WordPressissä ja nopeuttaa sivustoasi

Jos olet yrittänyt nopeuttaa ja optimoida WordPress-sivustoasi, olet todennäköisesti törmännyt erilaisiin online-diagnostiikkatyökaluihin, jotka voivat auttaa sinua tässä. Kehotamme sinua tekemään testit; he kertovat verkkosivustosi suorituskyvyn, ja suurin osa näistä työkaluista näyttää yksityiskohdat sivustosi nopeudesta.

Esimerkiksi, jos suoritat testin GTmetrix, se näyttää sinulle, mitkä kuvat hidastavat sivustoasi. Se kertoo tyylitaulukkojen ja komentosarjojen latausnopeuden, yksityiskohdat minitoinnista ja paljon muuta. Yksi asioista, jotka monet WordPress-käyttäjät löytävät luettelon kärjessä (tarkoittavat, että ongelmaan on puututtava mahdollisimman nopeasti), on “kyselyjonojen poistaminen staattisista resursseista”. Tässä osassa selitämme lyhyesti mitä kyselyjonot ovat ja kuinka poistaa ne nopeasti verkkosivustosi nopeuden parantamiseksi.

Mitä ovat kyselyjonot

Kyselyjonot ovat osia URL-osoitteita, jotka löydät kysymysmerkin (?) Tai ylämerkin (&) symbolin jälkeen. Selaimet tai ulkoiset sovellukset lisäävät nämä osat yleensä URL-osoitteisiin lisäparametrien lisäämiseksi.

Esimerkiksi kyselyjonoja käyttämällä WordPress-laajennus voi välittää erilaisia ​​arvoja URL-osoitteen kautta, jotta muut sovellukset ja palvelut voivat käyttää niitä.

https://firstsiteguide.com/?utm_source=twitter&utm_medium=cpm&utm_campaign=twitter

Useimmiten klikkaamalla mainosta, artikkelia sosiaalisesta mediasta tai sähköpostiosoitteesi, näet melko pitkän URL-osoitteen kyselyjonoilla. Muut palvelut (ja ihmiset itse) lisäävät analytiikkapalveluille vierailusi alkuperän UTM – tietyt kyselyjonot, jotka kuvaavat lähteitä, mediaa ja kampanjoita. Markkinoijat käyttävät tätä kampanjoiden tehokkuuden seuraamiseen. Ja tämä on jotain täysin normaalia; älä ole huolissasi tällaisista kyselyjonoista.

Miksi ja milloin sinun tulee poistaa kyselyjonot?

GTmetrix poistaa kyselyjonot staattisista resursseista

Vaikka kyselyjonot ovat tärkeä osa dynaamisia elementtejä, ne voivat hidastaa WordPress-sivustoasi, jos niitä käytetään staattisissa resursseissa. Jos olet joskus avannut selainkonsolin sivustosi aikana, olet ehkä huomannut, että verkkosivusto näyttää skriptien ja tyylien versionumerot. Tämä saattaa näyttää tutulta:

/wp-includes/css/dashicons.min.css?ver=4.4.2

Jotkut välityspalvelimen välimuistipalvelimet ja CDN: t eivät voi välimuistiin tällaisia ​​lähteitä. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun avaat sivuston, palvelimen on lähetettävä tiedosto uudelleen ja uudestaan. Ja se hidastaa sivustoa suunnattomasti. Vain sillä yhdellä kyselymerkkijonolla ei ole paljon eroa, mutta kun kasat muutaman niistä, asiat voivat muuttua vakavaksi. On vihdoin aika ratkaista ongelma ja poistaa kyselyjonot staattisista resursseista.

Kuinka poistaa kyselyjonoja staattisista resursseista

Kyselyn merkkijono

On olemassa muutamia tekniikoita kyselyjonojen poistamiseksi WordPressin staattisista resursseista, ja aiomme näyttää ne sinulle. Voit tehdä sen kopioimalla yksinkertaisen toiminnon tai käyttämällä muutamaa WordPress-laajennusta, joka ratkaisee ongelman sinulle. Minkä tahansa tekniikan valitset, et ole väärässä – poistat kyselyjonot staattisista resursseista muutaman minuutin sisällä ja nopeutat sivustosi heti.

Lisää yksinkertainen toiminto

Ensimmäinen menetelmä vaatii vain kopioimisen ja liittämisen yksinkertainen toiminto function.php-tiedostoon. Jos olet joskus lisännyt toiminnon sinne, tiedät jo, että se ei ole niin iso juttu. Mutta jos tämä on ensimmäinen kerta, ole erityisen varovainen, koska yksi pieni virhe tiedostossa voi tehdä sivustostasi käyttökelvottoman. Luo vain varmuuskopio tiedostosta ennen kuin jatkat, jotta voit tuntea olosi turvalliseksi.

  1. Avaa ja muokkaa function.php-tiedosto
  2. Kopioi ja liitä seuraava koodi:
toiminto _remove_script_version ($ src) {
$ parts = räjähtää ('? ver', $ src);
palauta $ osia [0];
}
add_filter ('script_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
add_filter ('style_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
 1. Tallenna muutokset

Poista valinta kohdasta W3 Total Cache

Koska W3 Total Cache on suosittu laajennus, joka laskee tällä hetkellä yli miljoona aktiivista asennusta, on mahdollista, että käytät jo laajennusta. Tällöin sinun täytyy vain poistaa yksi vaihtoehto asetuksista:

 1. Navigoida johonkin Suorituskyky -> Selaimen välimuisti
 2. Poista valinta Estää objektien välimuistin asettamisen jälkeen vaihtoehto
 3. Tallenna muutokset

Käytä Poista kyselyjonoja staattisista resursseista -laajennusta

Jos et halua itse lisätä koodia function.php: hen, voit käyttää ilmaista laajennusta työhön. Poista kyselyjonot staattisista lähteistä on kevyt ja suoraviivainen laajennus, joka tekee saman asian edellyttämättä, että kosketat koodia.

Asenna vain laajennus, aktivoi se ja olet valmis. Kun liitännäinen aktivoidaan, kyselyjonot poistetaan staattisista resursseista.

Riippumatta käyttämästäsi tekniikasta, kyselyjonojen poistamisen ei olisi pitänyt olla vaikea tehtävä. Nyt kun olet valmis, voit suorittaa uuden skannauksen valitsemallasi nopeus- ja suorituskykytyökalulla nähdäksesi onko ja miten pisteet (ja sivustosi nopeus) parantuneet.

14. Vähennä HTTP-pyyntöjen määrää ja nopeuta WordPress-sivustoasi

Vaikka verkkosivuston lataaminen vie vain painikkeen napsautuksen puolestasi, tietokoneiden on käsiteltävä paljon muuta. Se yksi napsautus ja yksi sekunti, joka vie, kunnes sivu ilmestyy edessäsi, voi piilottaa kymmeniä, ellei satoja HTTP-pyyntöjä palvelimelle. On selvää, että mitä enemmän tietoa edestakaisin, sitä kauemmin joudut odottamaan sivuston latautumista. Yksi helpoimmista asioista, joita voit tehdä nopeuttaaksesi sivustoasi, on hyvä hosting-yritys. Mutta kun päätät mennä vielä syvemmälle nopeuttaaksesi WordPress-verkkosivustoasi, sinun tulisi huolehtia HTTP-pyynnöistä.

Ensinnäkin sinun tulee testata verkkosivustosi nähdäksesi kuinka monta pyyntöä tietyn sivun lataaminen vie. Testaamiseen on erilaisia ​​tapoja. Sen sijaan, että näyttäisit sinulle kaikkia mahdollisuuksia, riittää, että kirjoitat URL-osoitteen HTTP pyytää tarkistinta. Saat tulokset heti, ja toivottavasti sinulla ei ole yli 30 ish-pyyntöä. Jos teet niin, on aika vähentää HTTP-pyyntöjen määrää ja nopeuttaa WordPress-sivustosi käyttöä.

HTTP pyytää tarkistinta

15. Älä käytä Gravatareja

Jos käytät WordPressin oletuskommentointijärjestelmää, käytät myös Gravatareja. Nyt, jos saat muutaman kommentin kuukaudessa, tämän ei tarvitse olla huolestuttava sinua paljon. Mutta jos vierailijat haluavat jättää nopeasti muistiinpanoja artikkeleidesi alle, sinun kannattaa harkita Gravatars-kuvan poistamista kuvasta.

Kun kerromme sinulle, että jokainen Gravatar-kuva lisää uuden HTTP-pyynnön palvelimelle, kuvittele, mitä tapahtuu, kun sinulla on enemmän kuin sata kommenttia yhdellä sivulla? Arvaa, mitä tapahtuu, kun on olemassa yli sata lisäpyyntöä, joiden ei tarvitse olla siellä – kyllä, sivustosi hidastuu.

HTTP pyytää tarkistinta

Jos et tarvitse niitä pieniä kuvia jokaisen kommentin vieressä, siirry vain kohtaan Asetukset -> Keskustelu -> Avatarit ja poista valinta avatareiden näyttämisestä kommenteissa. Se on helppoa. Jos sinulla on vain avatareita, sinun tulisi harkita kolmannen osapuolen kommenttijärjestelmän asentamista WordPressille, joka käsittelee asioita eri tavalla. Esimerkiksi Disqus on suosittu valinta, joka tekee avatarien näyttämisen paljon nopeammin.

16. Poista kommentit, jos et käytä niitä

Kuten saatat arvata, kommenttien käyttäminen vaatii ylimääräisiä tiedostoja. Jos käytät oletusarvoista kommentointijärjestelmää, sinun ei tarvitse tehdä mitään – se on jotain, josta hyödyt ja että ylimääräinen pyyntö on perusteltu. Mutta jos et käytä kommentteja sivustossasi tai käytät toista kommentointijärjestelmää, poista kommentti-vastaus-komentosarja. Sitä varten sinun on kopioitava seuraava toiminto function.php-tiedostoon:

funktiokommentit_clean_header_hook () {
wp_deregister_script ('kommentti-vastaus');
}
ADD_ACTION ( 'init', 'comments_clean_header_hook');

17. Poista hymiöt

Kyllä, emojit ovat söpöjä. Kyllä, kaikki käyttävät niitä tietokoneissa, älypuhelimissa ja tablet-laitteissa. Vaikka WordPress esitteli ne versiossa 4.2. se ei tarkoita sinun on ladattava yksi ylimääräinen JS-tiedosto sivustollesi vain hymiöiden saamiseksi. Sivustosi nopeuden tulisi olla tärkeämpää kuin hymiöiden omistaminen (ellet voi vain elää ilman niitä).

18. Käytä CSS-spritejä WordPressissä

Kuten sivun testaamisesta voi nähdä, kukin kuva vaatii HTTP-pyynnön. Se ei tarkoita, että sinun pitäisi poistaa kuvia, mutta sinun tulisi huolehtia niistä. Opi kuinka optimoida kuvia WordPressille sivustosi nopeuden suhteen. Mutta kun kyse on pyynnöistä, voit vähentää näiden HTTP-pyyntöjen määrää luomalla CSS-spritit.

Jos menet Spriteme , voit valita kaikki kuvat käyttämältäsi sivulta ja yhdistää ne yhdeksi tiedostoksi. Kun olet vaihtanut kuviin linkit, lisäät kuvan koon, mutta samalla vähennät pyyntöjen määrää. Tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta tosiasiassa voit nopeuttaa asioita – palvelin toimii paremmin yhden suuren tiedoston kanssa kuin joutua vastaamaan kymmeniin pyyntöihin.

19. Rajoita sosiaalisen median painikkeiden määrää

Sosiaalisesta mediasta on tullut standardi osa jokaista verkkosivustoa. Onko sinulla pieni henkilökohtainen tai yrityssivusto tai sinulla on portaali, jossa on kymmeniä kirjoittajia, sinun on liitettävä sosiaalinen media sivustoon. Se on ok, ja sinun pitäisi tehdä se.

Mutta kun kyse on sosiaalisten painikkeiden näyttämisestä, vähemmän on enemmän. Vaikka olet avannut tilit kymmenessä verkossa, näytä painikkeet vain niille, joita vaalit eniten. Jokainen painike lataa oman kuvansa ja ylimääräiset tiedostot, jotka voivat hidastaa sivustosi toimintaa.

20. Poista skriptit ja tyylit, joita et käytä

Poista skriptit ja tyylit ja nopeuta sivustoasi

Tavallisella WordPress-käyttäjällä ei ole aavistustakaan mitä taustalla tapahtuu. Kenellä on aikaa miettiä sivuston skriptejä ja tyylejä. Emme syytä sinua siitä, mutta nyt, kun kiinnitimme huomion, tarkista sivustosi skriptien ja tyylien löytämiseksi, joita et tarvitse.

Sinun ei tarvitse olla asiantuntija. Olemme jo osoittaneet sinulle siisti pieni plugin, joka näyttää kaikki skriptit ja tyylit, jotka ladataan jokaiselle sivulle. WP Asset CleanUp -sovelluksella voit helposti tunnistaa tiedostot, joita et enää tarvita, ja voit nopeasti poistaa ne. Jos sinulla on enemmän kokemusta WordPressistä, laajennus auttaa sinua eristämään tiedot ja voit myöhemmin poistaa tiedostot manuaalisesti. Jos ei, jätä pistoke sisään ja anna sen käsitellä skriptejä ja tyylejä sinulle.

21. Poista upotukset käytöstä

Käyttäjäkokemuksen parantamiseksi WordPress-kehittäjät esittelivät uuden JS-tiedoston, jonka avulla voit upottaa videoita erilaisista palveluista, kuten Youtube, vain kopioimalla URL. Voit upottaa kuvia ja tweettejä samalla tavalla vain liittämällä linkin Visual Editoriin.

Vaikka tämä ominaisuus on hämmästyttävä, monet ihmiset vain eivät käytä sitä. Jos yrität nopeuttaa sivustoasi, on tärkeämpää poistaa yksi pyyntö kuin videon esikatselu. Tiedät minkä videon upotat, joten kyseistä esikatselua ei tarvitse tosiasiallisesti?

Jos et osaa koodilla ja sinun on vain asennettava laajennus, siellä on yksinkertainen laajennus poista upotukset sivustoltasi. Jos pystyt käsittelemään muutamia koodiriviä, jotka sinun tarvitsee vain kopioida, käytä seuraavaa toimintoa ja lisää se function.php-tiedostoon:

toiminto speed_stop_loading_wp_embed () {
if (! is_admin ()) {
wp_deregister_script (wp-upottaa ");
}
}
add_action ('init', 'speed_stop_loading_wp_embed');

Ota aikaa ja tarkista, onko WordPress-sivustossasi ei-toivottuja HTTP-pyyntöjä. Vaikka vähennät vain muutaman sivun lukumäärää tai jos löydät vain tiedoston, jota sinun ei tarvitse ladata, se onnistuu. Älä huoli; vaikka käyttäjät eivät tunne nopeuden parantaminen, hakukoneet.

Johtopäätös: Pidä aina huolta blogin nopeudesta

Jos teet muutoksia vain useisiin asioihin sivustossasi, saatat hyötyä niistä. Tässä artikkelissa kuvatut vaiheet ovat täysin ilmaisia, joten niiden kokeilu ei ole haittaa. Älä kuitenkaan unohda huolehtia sivustostasi. päivitä WordPress, teemat ja laajennukset säännöllisesti äläkä koskaan unohda blogiiasi.

Joskus edes optimoitu sivusto ei toimi nopeasti. Tällöin joudut etsimään toista hosting-yritystä tai harkitsemaan ylimääräisten dollarien maksamista hallitulle tai omistetulle palvelimelle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked