21 tipp a WordPress Blog felgyorsításához

WordPress 21 tipp a webhely felgyorsításához


Az internet böngészésekor valószínűleg nem veszi túl a webhely sebességét. Ha az internetkapcsolat elég jó, akkor valószínűleg mindössze két következtetés van minden egyes webhelyről a sebesség vonatkozásában – a webhely elég gyors vagy nem elég gyors. És így látja az Internet-felhasználók többsége a WordPress webhelyet. Még ha vonzó is egy adott látogató számára, ha a blog nem töltődik be elég gyorsan, akkor el fogja veszíteni a látogatót. Az biztos. Ezért mindent meg kell tennie, hogy a WordPress webhelyét a lehető leggyorsabban elkészítse.

Amíg vannak számos módszer a webhely felgyorsítására, mások műszaki ismereteket igényelnek, mások teljes elkötelezettséget igényelnek, míg mások egyszerűen túl drágák.

Mint mindig, a WordPress segíthet a probléma megoldásában. Nem csak a WordPress folyamatosan fejlődik, hanem a bővítmények, témák és a host cégek is. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan gyorsítsuk fel a WordPress webhelyet. Számos tényező befolyásolja a webhely sebességét, és webhelyétől függően a következő néhány percben javíthatja a sebességet.

 1. Használjon gyorsítótárazási plugint
 2. Optimalizálja a képeket
 3. Optimalizálja a kezdőlapot
 4. Töltse be megfelelően a Google Maps alkalmazást
 5. Tisztítsa meg és optimalizálja az adatbázisokat
 6. Távolítsa el a felesleges karaktereket a forráskódból (tömörítse)
 7. Válasszon egy gyors WordPress témát
 8. Ne telepítse a felesleges beépülő modulokat
 9. Ossza fel a nagyobb hozzászólásokat
 10. Korlátozza a hozzászólások felülvizsgálatának számát
 11. Frissítsen a PHP7-re. Most!
 12. Módosítsa a böngésző gyorsítótárát
 13. Hogyan lehet eltávolítani a lekérdezési karakterláncokat a statikus erőforrásokból
 14. Csökkentse a HTTP kérések számát
 15. Ne használja a Gravatars-ot
 16. Távolítsa el a megjegyzéseket, ha nem használja őket
 17. Távolítsa el a hangulatjeleket
 18. Használjon CSS-ötleteket a WordPress-ben
 19. Korlátozza a közösségi média gombjainak számát
 20. Töltse le a nem használt szkripteket és stílusokat
 21. Beágyazás letiltása

Contents

1. Használjon gyorsítótárazási plugint

A gyorsítótárazási plugin telepítésével és beállításával azonnal érezheti a webhely sebességének változását. Minden webhelynek olyan része lesz, amely nem változik ilyen gyakran. Legyen szó képről, CSS vagy JS fájlról, a gyorsítótár-bővítmény képes kezelni ezeket a fájlokat, így azokat nem kell letölteni a szerverről minden alkalommal, amikor egy felhasználó megnyitja az Ön webhelyét. Ez elsősorban a visszatérő látogatók számára segít, akik már tárolják ezeket a fájlokat.

Számos WordPress gyorsítótárazási plugin létezik, de csak néhány népszerű. A jó hír az, hogy ezek a bővítmények jól vannak kódolva, azonnal felgyorsítják webhelyét, és teljesen ingyenesek! A munka legnépszerűbb pluginja W3 teljes gyorsítótár amelynek több mint 1 millió aktív felhasználója van. Ez lenyűgöző! Vannak más pluginek is, amelyek ugyanezt tehetik, például WP leggyorsabb gyorsítótár-bővítmény amelyet már említettem egy korábbi cikkünkben.

2. Optimalizálja a képeket

Függetlenül attól, hogy csak egy kép van a honlapján, vagy van egy teljes fotógaléria, amelyet meg szeretne mutatni, az nem optimalizált képek drasztikusan lelassíthatják webhelyét. Tegyük fel, hogy olyan kamerát használ, amely nagy felbontású fényképeket készíthet. Ezek a képek valószínűleg meghaladják a 2 MB-ot, és könnyen meghaladhatják a 4 MB-os korlátot. Még a modern okostelefonok képei is nagy fájlokat generálnak. Ha nem gondol erre, és egyszerűen feltölt egy képet, akkor képzelje el a webhely terhelését.

Csak egy 2 MB vagy 4 MB „nehéz” kép hozzáadásával a felhasználóknak letölteniük kell ezt a képet, mihelyt megnyitják az Ön webhelyét. Noha a szélessávú kapcsolatból érkező felhasználók nem fognak különbséget érezni, a lassabb internet-sebességű felhasználók szenvednek. Nem csak az; még a Google is ráncolni fog a lassabb betöltési idők miatt, így hosszú távon szenvedhet az oldal rangja.

Ennek nem kellene problémának lennie, mivel ilyen egyszerűen optimalizálhatja a képeket. Először is, ha nem jeleníti meg legújabb munkáját, és nem kell a képeket teljes felbontásban megjelenítenie, kezdje a felbontás csökkentésével. Ha például a témája legfeljebb 800 képpont szélességet mutat, akkor a képe nem szabad szélesebb lenni. Egyszerűen megváltoztathatja a képet, vagy akár levághatja a képet. Számos eszköz és alkalmazás is segít a képek optimalizálásában. Ha olyan professzionális szoftvert akar használni, mint például a Photoshop, amely csodákat csinálhat a képeivel és optimalizálhatja azokat kifejezetten az interneten, vagy egyszerű online eszközt kíván használni, akkor optimalizálnia kell a képeit.

Számos WordPress plugin is létezik, például WP Smush – Képoptimalizálás amely automatikusan optimalizálja a képeket az Ön számára.

3. Optimalizálja a kezdőlapot

A honlapja fontos oldal. Még akkor is, ha valaki nem érkezik meg a honlapon, akkor valószínűleg meg akarja látogatni azt a többi üzenetén és oldalán. És ezért kell a honlapnak lennie helyesen optimalizálva. Mint korábban említettem, vigyázzon a webhelyén található képekre, és ellenőrizze, hogy optimalizáltak-e. Használjon kisebb kivonatokat a bejegyzéséhez, a nagyobb megjelenítés helyett. Ne jelenítsen meg üzeneteket; ehelyett hagyjon „tovább olvasni” linket a bejegyzés első képe előtt. Ne használjon túl sok oldalsávot és lábléc modult, amely lelassíthatja webhelyét.

4. Töltse be megfelelően a Google Maps alkalmazást

Google Maps Widget
Ha a Google Maps szolgáltat egy helymegjelenítéshez, akkor ellenőrizze, hogy az interaktív térkép nem lassítja le. A webhelyen található egyszerű térkép akár 2 MB-t is igénybe vehet, amely arra készteti a látogatókat, hogy töltsenek további adatokat még akkor is, ha nem érdekli őket a térkép.

De ha WordPress-t használ, ez a feladat még könnyebbé válhat. Igen, beszélünk A Google Maps Widget bővítmény amely előállíthat miniatűr képet a térképről. Ezzel csak néhány kilobájtnyi adatot fog hozzáadni a webhelyéhez két vagy két megabájt helyett. Ez óriási hatással lesz webhelye sebességére, miközben a térképet érdeklő látogatók továbbra is élvezhetik a Google Maps teljes élményét.

5. Tisztítsa meg és optimalizálja az adatbázisokat

A WordPress adatbázisokat használ, hogy gyakorlatilag mindent tároljon, amely a zökkenőmentes futtatáshoz szükséges. Egy idő alatt ezek az adatbázisok elkezdenek felépülni, és lassan lelassítják webhelyét. Az adatbázisok tisztításával és optimalizálásával felgyorsíthatja WordPress webhelyét. Szerencsére nem kell manuálisan megnyitnia az összes adatbázist, és az ott tárolt sorok ezrein át kell sétálnia, de pihenhet, és elhagyhatja a munkát egy másik WordPress plugin számára. Ebben az esetben javasoljuk WP-Optimize plugin amely ingyenes és PhpMyAdmin nélkül futtatható.

6. Távolítsa el a felesleges karaktereket a forráskódból (tömörítse)

A forráskód több ezer sort tartalmazhat. További témák, beépülő modulok és egyedi funkciók hozzáadásával a szám gyorsan növekszik, és ez befolyásolja a webhely sebességét. Noha a kód általában hasznos, a forráskódban sok felesleges karakter található, amelyek csak lelassíthatnak. Függetlenül attól, hogy szóköz karakterekből, új sor karakterekből, megjegyzésekből vagy blokkoló elválasztókból áll – biztonságosan eltávolíthatja őket a WordPress-webhely felgyorsítása érdekében.

Nem, nem kell böngésznie a forráskódban, hogy ezeket a karaktereket manuálisan törölje; van egy WordPress plugin, amely elvégzi a munkát az Ön számára. Ha telepítette a W3 teljes gyorsítótárat a gyorsítótárazási probléma kezelésére, akkor már van egy plugin, amely felhasználható a tömörítésre. Egy másik népszerű beépülő modul, amely finomítani tudja a kódot a WP webhelyén Autoptimize.

A WordPress webhely felgyorsítása időt vesz igénybe. Olyan sok dolgot lehet javítani, hogy eltávolítsa ezt a kis másodpercet a betöltési időből. De a webhely sebessége mind a látogatók, mind a keresőmotorok szempontjából fontos. És bár a webhely legmegfelelőbb kihasználása érdekében különféle technikákat és beépülő modulokat kell átvinnie, megéri.

Mielőtt részletesen megismerné, győződjön meg arról, hogy a legjobb tárhelyi lehetőséget választotta. Ez az első lépés, amelynek szüksége van egy gyors webhelyre.

Most hadd mutassuk meg, hogyan kell manuálisan tömöríteni a CSS és a JavaScript fájlokat, és sorolj fel két plugint is, amelyek elősegítik a webhely felgyorsítását. Kész?

Mi a finomítás??

Mielőtt piszkosan kezeli a fájlokat, nézzük meg gyorsan, mit jelent a CSS és a JavaScript fájlok tömörítése a WordPress programban. Mint valószínűleg már tudja, tucatnyi és tucatnyi fájl szükséges a WordPress megfelelő működéséhez. Új témák és bővítmények hozzáadásakor a szám csak növekszik. Ezzel egyidejűleg webhelye sebessége folyamatosan csökken. Szerencsére nem kell sokkal aggódnia a WordPress-t, a témákat és a bővítményeket támogató kód miatt. De tudnia kell, hogy ezeket a fájlokat kisebbre teheti, és így növelheti a blogod sebességét.

A minimalizálás a felesleges karakterek eltávolítása a kódból. A folyamat csökkenti az érintett fájlokat, de nem változtatja meg azok funkcionalitását.

A CSS és a JavaScript fájlok tömörítésekor a WordPress alkalmazásban eltávolíthatja a szünetet, az új sor karaktereit, a megjegyzéseket és a blokkolókat. A kódból eltávolított minden karakternél egy kicsit felgyorsítja webhelyét. Íme egy egyszerű példa a CSS-kódra a tömörítés előtt és után.

CSS-kód a minimalizálás előtt

test {
margin: 10px;
color: # 333333;
háttér: kék;
}

Noha ez az emberi szem számára sokkal könnyebb, karaktereket használ, amelyeket a gépnek nem kell értelmeznie a kódot.

CSS-kód az aprítás után

body {margin: 20px; szín: # 333; háttér: kék}

Számítógép számára ez a kód ugyanúgy néz ki, mint a korábban bemutatott. Az új sorok nem olyanok, amire a számítógépnek szükség van a kód megfelelő futtatásához. Ha megnézi a színt, láthatja, hogy néhány számot is eltávolítottunk; a számítógép továbbra is ismeri a helyes színt. Vegye figyelembe, hogy az utolsó elem után nincs pontosvessző. Ebben az egyszerű példában eltávolítottunk néhány karaktert, és a kódot kisebbre tettük. Képzelje el, mi történik, ha több ezer sornyi kód van.

Minimalizálja a CSS és a JavaScript fájlokat kézzel

A WordPress egyéni témáján vagy beépülő moduljánál dolgozni kell a dolgozó CSS- és JavaScript-fájlokat. Ebben az esetben nem kell további plugineket telepítenie, hogy elvégezze a munkát az Ön számára. Ehelyett gyorsan csak a szükséges fájlokat tömörítheti. Ezzel megengedheti magának, hogy luxusként gépelje be a kódot, amely könnyű a szemén, és utána még mindig a lehető leggyorsabban megteheti. Ha komolyabban gondolkodik a kódolásban, érdemes fontolóra vennie a CSS és a JS előfeldolgozók használatát. Ezek a kifinomult alkalmazások segítenek a kódírásban, valamint a fájlok exportálása után finomíthatják és összecsukhatják azokat.

A CSS kézi aprítását

A JavaScript kézi tömörítése

A legjobb WordPress szűkítési pluginok

A fent bemutatott szolgáltatások kiváló munkát fognak végrehajtani az egyedi kóddal. De ha a WordPress webhelyén lévő összes fájlt szeretne aprítani, gyakorlatilag nevetséges lenne átnézni a szerveren lévő összes fájlt. Örömmel értesítjük, hogy néhány fantasztikus ingyenes beépülő modul lehetővé teszi a CSS és a JavaScript fájl tömörítését a WordPressben az Ön számára. Mutassuk meg a legjobbakat.

Autoptimize

Több mint 200 000 aktív telepítéssel az Autoptimize az egyik legnépszerűbb választás a WordPress webhelyének optimalizálása során. Egyéb lenyűgöző funkciók között, a plugin szkripteket, stílusokat és HTML-fájlokat kicsinyít. Ez tömöríti a fájlokat, gyorsítótárba helyezi őket és áthelyezi a kódot a webhely felgyorsítása érdekében.

 1. Telepítse és aktiválja a plugin-t
 2. Menj Beállítások -> Automatikus optimalizálás
 3. Kattints a Speciális beállítások megjelenítése
 4. Ellenőrizd a Optimalizálja a HTML kódot, optimalizálja a JavaScript kódot, és Optimalizálja a CSS kódot opciók
 5. Változtatások mentése

W3 teljes gyorsítótár

Ez a népszerű plugin mindent megtesz. Természetesen a plugin gyorsítótárazza a fájlokat az Ön számára. De ha érdekli a lekérdezési karakterláncok eltávolítása a statikus erőforrásokból, akkor a W3 Total Cache elvégzi az Ön számára. Hasonlóképpen csökkenti a CSS és a JavaScript fájlokat, és ugyanezt fogja tenni a hozzászólásaidra, oldalaira és RSS-jére is. Csak ki kell nézni.

 1. Telepítse és aktiválja a plugin-t
 2. Keresse meg a Teljesítmény -> Minify
 3. Ügyeljen arra, hogy a Írja át az URL struktúráját kockás
 4. Engedélyezze HTML kicsinyíti a beállításokat, a JS kicsinyíti a beállításokat és a CSS kicsinyíti a beállításokat
 5. Mentse az összes beállítást

Mint láthatja, a aprítás folyamata meglehetősen egyszerű. Ha WordPress bővítményt használ, akkor valójában nincs mentsége. Finomítsa a CSS és JS fájlokat a webhelyén, és térjen vissza az Ön által választott online sebesség- és teljesítményteszthez. Biztosak vagyunk abban, hogy sokkal jobb pontszámot és köszönőlevelet kap a látogatók és a keresőmotorok részéről.

7. Válasszon egy gyors WordPress témát

Mielőtt elkezdené munkáját a webhelyén, legyen óvatos, amikor a WordPress témát választja. Először úgy tűnhet, hogy egy adott téma több látogatót vonz, egyszerűen az elrendezése és a felhasznált gyönyörű képek miatt. De próbálj előre gondolkodni; Ahelyett, hogy kiválasztotta a legszebb témát, próbáljon ki több témát különböző böngészőkben, különböző eszközökről.

Meglepni fogja, hogy mit jelenthet egy téma a webhely teljes sebessége szempontjából. Nem csak hatalmas számú kép képes elfojtani a témát, de olyan sok rejtett dolog van a kódban, ami nagy különbséget jelenthet. Bár nem mindig ez a helyzet, a prémium témákat jobban kell kódolni és jobban teljesíteni.

8. Ne telepítse a felesleges beépülő modulokat

Amikor elkezdi dolgozni a webhelyén, valószínűleg csábító lesz új pluginek telepítése. Bár vannak olyan plug-inek, amelyeket telepítenie kell és futnia kell, vigyázzon, hogy ne töltse túl a webhelyet. A kezdõk számára az aktív pluginok határozottan befolyásolják webhelyének sebességét.
. Másrészt, még inaktív pluginek is elfoglalják az értékes helyet, ami befolyásolja a biztonsági mentési fájlok méretét. Ha mindent összead, az aktív és az inaktív beépülő modulok is károsíthatják webhelyének sebességét, ezért gondolja át kétszer egy olyan beépülő modul telepítése előtt, amelyre valójában nincs szüksége.

9. Ossza fel a nagyobb oszlopokat

Ha hajlamos igazán hosszú üzeneteket írni, amelyekhez sok videó és kép csatolva van, akkor érdemes megosztani azokat több oldalra. Ez nagyon gyorsan megtehető, mivel ehhez még plugint sem kell használnia – a WordPress fedezte magát, de talán még csak nem is tud róla.

10. Korlátozza a hozzászólások felülvizsgálatának számát

A utólagos felülvizsgálatok hasznos dolog. De az a tény, hogy a legtöbb felhasználó egyáltalán nem használja őket, vagy hogy postánként csak néhány módosításra van szüksége. A javításokat adatbázisban tárolják, és ha hatalmas számú hozzászólása van, akkor képzelje el, hány további felülvizsgálat lesz ott. Ez határozottan lelassítja a WordPress webhelyet, ezért ügyeljen arra, hogy korlátozza a javítások számát, vagy akár teljesen eltávolítsa őket, ha nincs rá szükség.

11. Frissítsen a PHP7-re. Most!

Mindig arra kell törekednie, hogy minél kevesebb munkát végezzen a lehető legtöbb eredmény elérése érdekében. Webhelyének gyors optimalizálása nem különbözik egymástól. Miért töltsön órákat úgy, hogy optimalizálja azért, hogy néhány milliszekundumot leborotváljon, ha néhány kattintással megteheti és könnyen felgyorsítja a webhelyet 20% -kal. Nincs varázslatos módszerünk. Ez egyszerű, egyszerű és nyilvánvaló. Miután végrehajtotta, meg fogja kérdezni magától: „miért nem tettem ezt előbb”.

Számos vizsgálat azt mutatja, hogy a PHP7 is 20% -kal gyorsabb, mint a PHP5 valós termelési környezetben. Általános teszteknél 200% -kal gyorsabb lehet. Ez is biztonságosabb, új hasznos funkciókkal rendelkezik, és a WordPress azt ajánlja. Szóval, hogyan kell frissíteni?

Ha tisztességes hosting szolgáltatót használ, akkor már a PHP7-en van, tehát mielőtt továbbmenne, ellenőrizze a verzióját. Vagy fogd meg a My WordPress Health Check plugin vagy töltsön fel egy fájlt a phpinfo () funkció. Már a PHP7-en? Nagyszerű! Végeztél. Használja a PHP5-et? Megszabadulunk tőle.

Jelentkezzen be a cPanelbe. Ha még nem rendelkezik hivatkozással, csak írja be a „: 2083” címet a domain név végére, azaz., http://www.mydomain.com:2083. A belépés után keressen egy ikont, amelyen a „Szoftver” részben található „PHP választó”, „Válassza ki a PHP verziót” vagy „PHP verziókezelő”. Kattintson az ikonra a PHP verzióválasztó megnyitásához. Attól függően, hogy mit tehet lehetővé a tárhelyszolgáltató, akár a teljes fiókhoz, akár egy adott domainhez, akár mappánként is kiválaszthatja a PHP verziót. Bármelyik is engedélyezve van a cPanelben, győződjön meg arról, hogy a v7.0 vagy a v7.1 lehetőséget választotta a WordPress telepítéséhez. Kattintson a „Mentés” gombra. Frissítse webhelyét, hogy ellenőrizze, hogy a változás aktív-e, és élvezze a felgyorsulást.

PHP7 WordPress

De… (ide illessze be mentségét)

Ha még nem frissítettél, akkor biztosan van egy „jó” oka annak. Nincs bűncselekmény, de nem, nem te! Zárjuk le azokat a kifogásokat, amelyek vannak.

Nagyon sok munkával és szerverrel kapcsolatos anyagnak hangzik, amit nem értek

Igen, szerverrel kapcsolatos, de ha tudod, hogyan kell bejelentkezni a cPanelbe, akkor rendelkezel az összes szükséges képességgel. Ugyanaz a munka, mint egy új e-mail cím létrehozása a cPanelben. Keresse meg az ikont; kattintson; válasszon új verziót a legördülő menüből; megment. Kész.

Ha nem szívesen csinálja ezt, ami rendben van, nyisson meg egy támogatási jegyet a tárhely szolgáltatójánál, és ők meg fogják csinálni.

A fogadó cég nem támogatja a PHP7-et

Ez egy hatalmas kérdés! Hatalmas! Ez a tény önmagában nem lehet igaz, de számos más következménnyel is jár. Ez azt jelenti, hogy elavult szerver szoftvert használ, és hogy a tárhelyszolgáltatója egyszerűen nem látja el a munkáját. Abban a pillanatban, amikor fizeti az árát, ha van egy lassú webhely, de hamarosan, amikor a dolgok szétesnek, mert nem karbantartják a szervereket, komoly leállásokkal kell foglalkozniuk.

Küldjön nekik e-mailt, és kérje meg, hogy azonnal költöztesse fiókját egy új szerverre, amely támogatja a PHP7-et. Ha nem ezt teszik (bármilyen okból), akkor találnia kell egy jó WordPress tárhely szolgáltatót. Félsz, és nem akarod csinálni? Rendben, ha aggódik a migráció miatt, de ezt nem kell magának tennie.

Az tisztességes hosting cégek végzik az átállást az Ön számára. Komolyan, ez nem marketing trükk. Adod nekik a régi cPanel jelszavadat, és ennyi.

Hallottam, hogy a WordPress nem működik a PHP7-rel

Komolyan!? A WordPress kifejezetten megjegyzi, hogy a PHP7 vagy annál magasabb a szerverkövetelmény. Szóval, hosszú történet rövid – működik.

A PHP7 új és kísérleti

A PHP v7.0 2015. decemberében jelent meg. Ez aligha új. Ez egy kipróbált és bevizsgált szoftver, amely jobb, mint a PHP5. Gyorsabb, több funkcióval rendelkezik, és egyszerűen a jövő. Ha ez nem elég, ha szem előtt tartod, akkor a PHP5-et már nem aktívan karbantartják.

12. Javítsa a WordPress sebességét a böngésző gyorsítótárának módosításával

Amikor a felhasználó elkezdi betölteni az Ön weboldalát, böngészője azonnal elkezdi letölteni az összes szükséges fájlt egy szerverről, amelyen az Ön weboldala található. A felhasználó internetkapcsolat sebességétől és szerverképességétől függően a webhely gyorsabban vagy lassabban tölthető be. Természetesen mindegyik fél a lehető leggyorsabban tölti be a webhelyet, és Önnek, mint adminnak, mindent meg kell tennie a tőle telhető lehetőségei miatt, hogy a webhely villámgyors legyen..

Javítsa a WordPress sebességét és hosszabbítsa a statikus fájlokat

A webhely első látogatása teljes mértékben az internet-kapcsolattól és a szervertől függ, de a változást a rendszeres látogatók számára megteheti. Valószínűleg nem is fogják tudni, hogy a változtatások megtörténnek, ám mindig szem előtt tartják, milyen gyors az Ön webhelye. A cipőbe teheti magát – ha a webhelyeknek másodpercekbe telik az egyes oldalak betöltése, akkor valószínűleg nem fogsz túl sokáig ragaszkodni, bármennyire is jó a tartalom, igaz?

A gyorsítótárazási technológia a fájlok egy részét a szerverről veszi, és egy helyi számítógépen tárolja. Ezután, ha egy felhasználó újra ellátogat ugyanazon a webhelyre, a böngésző megkeresi a tárolt fájlokat, és azonnal betölti azokat ahelyett, hogy újra letöltené azokat a távoli szerverről. Ez sokkal rövidebbé teszi a betöltési időt, javítja a WordPress sebességét, és sokkal boldogabbá teszi a látogatót.

A következő kód használatával megmondhatja a WordPress-nek, hogy hosszabb ideig tárolja a statikus fájlokat. Mielőtt elkezdené a kód másolását és beillesztését, szánjon egy percet átgondolására – milyen gyakran módosítja webhelyét, milyen tartalommal rendelkezik, és ez valóban segíthet-e webhelyének, ha meghosszabbítja a gyorsítótárazást?

  1. Nyissa meg a .htaccess fájlt
  2. Másolja és illessze be a következőket:
# Böngésző gyorsítótárazása

Lejár
ExpiresByType image / jpg "hozzáférés 1 év"
ExpiresByType image / jpeg "hozzáférés 1 év"
ExpiresByType image / gif "hozzáférés 1 év"
ExpiresByType image / png "hozzáférés 1 év"
ExpiresByType text / css "hozzáférés 1 hónap"
ExpiresByType application / pdf "hozzáférés 1 hónap"
ExpiresByType text / x-javascript "hozzáférés 1 hónap"
ExpiresByType alkalmazás / x-shockwave-flash "hozzáférés 1 hónap"
ExpiresByType image / x-icon "hozzáférés 1 év"
ExpiresDefault "hozzáférés 2 nap"
 1. Változtatások mentése

A módosítások mentése után a szerver megváltoztatja a fájlok helyi tárolásához szükséges hozzáférési időt. Ha nem szeretné, ha a .htaccess fájlt egyedileg módosítja, akkor ezt egy egyszerű bővítmény használatával is megteheti.

13. Hogyan lehet eltávolítani a lekérdezési karakterláncokat a WordPress statikus erőforrásairól és felgyorsítani a webhelyet

Ha megpróbálta felgyorsítani és optimalizálni a WordPress webhelyet, akkor valószínűleg különböző online diagnosztikai eszközökkel találkozott, amelyek segíthetnek ebben. Javasoljuk, hogy tegye meg a teszteket; meg fogják mondani, milyen jól teljesít webhelye, és ezeknek az eszközöknek a többsége megmutatja a webhely sebességének részleteit.

Például, ha tesztet futtat GTmetrix, megmutatja, mely képek lassítják webhelyét. Megmondja a stíluslapok és a szkriptek betöltési sebességét, a aprítás részleteit és még sok minden mást. Az egyik dolog, amelyet sok WordPress-felhasználó talál a lista tetején (azaz a problémát a lehető leggyorsabban kell megoldani), a „lekérdezési karakterláncok eltávolítása a statikus erőforrásokból”. Ebben a részben röviden elmagyarázzuk, mi a lekérdező karakterlánc és hogyan lehet gyorsan eltávolítani annak érdekében, hogy javuljon a webhely sebessége.

Mik a lekérdezési karakterláncok?

A lekérdezési karakterláncok olyan URL-ek részei, amelyeket kérdőjel (?) Vagy ampersand (&) szimbólum után találhat. A böngészők vagy a külső alkalmazások ezeket az alkatrészeket általában hozzáadják az URL-ekhez további paraméterek hozzáadása érdekében.

Például lekérdezési karakterláncok használatával a WordPress beépülő modul különböző értékeket továbbíthat az URL-en keresztül, hogy más alkalmazások és szolgáltatások használhassák őket.

https://firstsiteguide.com/?utm_source=twitter&utm_medium=cpm&utm_campaign=twitter

Leggyakrabban, ha egy hirdetésre, a szociális média cikkére vagy az e-mail postafiókjára kattint, meglehetősen hosszú URL-t fog látni lekérdezési karakterláncokkal. Annak érdekében, hogy az elemző szolgáltatások megtudják a látogatás eredetét, más szolgáltatások (és maguk az emberek) hozzáadják UTM – speciális lekérdezési karakterláncok, amelyek leírják a forrásokat, a médiát és a kampányokat. A marketingszakemberek ezt használják kampányaik hatékonyságának nyomon követésére. És ez valami teljesen normális; ne aggódjon az ilyen típusú lekérdezési karakterláncok miatt.

Miért és mikor kell eltávolítani a lekérdezési karakterláncokat??

A GTmetrix eltávolítja a lekérdezési karakterláncokat a statikus erőforrásokból

Bár a lekérdezési karakterláncok a dinamikus elemek fontos részét képezik, lelassíthatják a WordPress-webhelyet, ha statikus erőforrásokban használják őket. Ha valaha is megnyitott egy böngésző konzolt a webhelyén, akkor előfordulhat, hogy a webhely szkriptek és stílusok verziószámát mutatja. Ez ismerősnek tűnhet:

/wp-includes/css/dashicons.min.css?ver=4.4.2

Egyes proxy gyorsítótárazó szerverek és CDN-k nem tudják gyorsítótárazni az ilyen típusú erőforrásokat. Ez azt jelenti, hogy minden egyes webhely megnyitásakor a szervernek újra és újra el kell küldenie a fájlt. És ez olyasmi, amely óriási mértékben lelassítja a webhelyet. Csak egy lekérdezési karakterlánc nem fog különösebb hatást gyakorolni, de ha néhányat felhalmoz, a dolgok súlyosbodhatnak. Végül itt az ideje, hogy megoldja a problémát, és távolítsa el a lekérdezési karakterláncokat a statikus erőforrásokból.

Hogyan lehet eltávolítani a lekérdezési karakterláncokat a statikus erőforrásokból

Lekérdezés karakterlánc

Van néhány módszer a lekérdezési karakterláncok eltávolítására a WordPress statikus erőforrásairól, és ezeket megmutatjuk neked. Ezt megteheti egy egyszerű funkció másolásával, vagy használhat néhány WordPress plugin-ot, amelyek megoldják a problémát az Ön számára. Bármelyik technikát is választja, nem fog tévedni – a következő néhány percben eltávolítja a lekérdezési karakterláncokat a statikus erőforrásokból, és a pillanatban felgyorsítja a webhelyet.

Adjon hozzá egy egyszerű funkciót

Az első módszer megköveteli, hogy egy egyszerű funkciót lemásoljon és beillesztjen a function.php fájlba. Ha valaha is hozzáadott egy funkciót ott, akkor már tudja, hogy ez nem olyan nagy üzlet. De ha ez az első alkalom, kérjük, fordítson különös óvatossággal, mivel a fájl egy kis hibája felhasználhatatlanná teheti webhelyét. A biztonság érdekében csak készítsen biztonsági másolatot a fájlról, mielőtt folytatná.

  1. Nyissa meg és szerkessze a function.php fájlt
  2. Másolja és illessze be a következő kódot:
function _remove_script_version ($ src) {
$ rész = felrobban ('? ver', $ src);
alkatrészek visszaküldése [0];
}
add_filter ('script_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
add_filter ('style_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
 1. Változtatások mentése

Törölje a jelölést a W3 teljes gyorsítótárban

Mivel a W3 teljes gyorsítótár egy népszerű beépülő modul, amely jelenleg több mint egymillió aktív telepítést számol, valószínű, hogy már használja a beépülő modult. Ebben az esetben csak egy opciót kell eltávolítania a beállításokból:

 1. Keresse meg a Teljesítmény -> Böngésző gyorsítótár
 2. Törölje a jelölőnégyzetet Az objektumok gyorsítótárazásának megakadályozása a beállítások megváltozása után választási lehetőség
 3. Változtatások mentése

Használja a Lekérdezés karakterláncok eltávolítása a statikus erőforrásokból bővítményt

Ha nem szereti egyedül hozzáadni a kódot a function.php-hez, akkor használjon egy ingyenes plugint a feladathoz. Távolítsa el a lekérdezési karakterláncokat a statikus forrásokból egy könnyű és egyértelmű plugin, amely ugyanazt fogja megtenni anélkül, hogy meg kellene érintenie a kódot.

Csak telepítse a beépülő modult, aktiválja azt, és kész. A plugin aktiválásának pillanatában a lekérdezési karakterláncokat eltávolítják a statikus erőforrásokból.

Nem számít a használt technikának, a lekérdezési karakterláncok eltávolítása nem kellett volna nehéz feladat. Most, hogy elkészültél, futtasson egy újabb szkennelést a választott sebesség és teljesítmény eszköz segítségével, hogy megnézze, javult-e és hogyan javult a pontszám (és a webhely sebessége).

14. Csökkentse a HTTP kérések számát és gyorsítsa fel a WordPress webhelyét

Annak ellenére, hogy egy weboldal betöltéséhez csupán egy gombnyomásra van szükség az Ön számára, a számítógépek kezeléséhez még sok más szükséges. Ez az egy kattintás és egy másodperc, amely addig tart, amíg egy oldal meg nem jelenik az Ön előtt, tucatnyi, ha nem több száz HTTP-kérést rejt el a kiszolgálóra. Nyilvánvaló, hogy minél több információ megy oda-vissza, annál tovább kell várnia, amíg egy webhely betöltődik. Az egyik legegyszerűbb dolog, amelyet a webhely felgyorsítása érdekében megtehet, az, hogy jó hosting cég működjön. De amikor úgy dönt, hogy még mélyebbre lép a WordPress webhely felgyorsítása érdekében, vigyáznia kell a HTTP kérésekre.

Kezdetnek tesztelnie kell a webhelyét, hogy megtudja, hány kérés szükséges egy adott oldal betöltése. A tesztelés különböző módjai vannak. Ahelyett, hogy megmutatná az összes lehetőséget, elegendő URL-t beírni a A HTTP kéri ellenőrzőt. Az eredményeket azonnal megkapja, és remélhetőleg nem lesz több, mint 30 órás kérés. Ha igen, ideje csökkenteni a HTTP kérések számát és felgyorsítani a WordPress webhelyét.

A HTTP kéri ellenőrzőt

15. Ne használja a Gravatars-ot

Ha a WordPress alapértelmezett kommentáló rendszerét használja, akkor a Gravatarsot is használja. Most, ha havonta kap néhány megjegyzést, ennek nem kell sokat aggódnia. De ha a látogatók szeretnének gyors megjegyzéseket hagyni a cikkeid alatt, akkor fontolóra kell vennie a Gravatars kép eltávolítását.

Miután elmondjuk neked, hogy minden Gravatar kép újabb HTTP kérést ad a szerverhez, képzelje el, mi történik, ha több, mint mondjuk, száz megjegyzés van egy oldalon? Találd ki, mi történik, ha több mint száz további kérés érkezik, amelyeknek nem kell ott lenniük – igen, a webhelye lassabb lesz.

A HTTP kéri az ellenőrzőt

Ha nincs szüksége ezekre a kis képekre minden megjegyzés mellett, keresse meg Beállítások -> Vita -> Avatarok és törölje a jelölést az avatárok megjegyzésben történő megjelenítésének lehetőségéről. Ilyen könnyű. Abban az esetben, ha csak avatároknak kell lennie, érdemes megfontolnia egy harmadik fél kommentáló rendszerének telepítését a WordPress számára, amely másképp kezeli a dolgokat. Például a Disqus egy népszerű választás, amely sokkal gyorsabban jeleníti meg az avatárokat.

16. Távolítsa el a megjegyzéseket, ha nem használja őket

Mint gondolhatja, a megjegyzések használata további fájlokat igényel. Ha az alapértelmezett kommentáló rendszert használja, akkor nem kell tennie valamit – ez valami, ami Önnek előnye van, és ez az extra kérés indokolt. De ha nem használ megjegyzéseket a webhelyén, vagy más megjegyzési rendszert használ, akkor távolítsa el a megjegyzés-válasz szkriptet. Ehhez a következő funkciót kell átmásolni a function.php fájlba:

funkció kommentárok_clean_header_hook () {
wp_deregister_script ('megjegyzés-válasz');
}
ADD_ACTION ( 'init', 'comments_clean_header_hook');

17. Távolítsa el a hangulatjeleket

Igen, a hangulatjelek aranyosak. Igen, mindenki számítógépén, okostelefonján és táblagépén használja őket. Bár a WordPress a 4.2-es verzióban mutatta be őket. ez nem azt jelenti be kell töltenie egy további JS fájlt a webhelyére, csak azért, hogy mosolygós arcok legyenek. A webhely sebességének sokkal fontosabbnak kell lennie, mint a hangulatjeleknek (hacsak nem tudsz nélküled élni).

18. Használjon CSS-ötleteket a WordPress-ben

Amint az az oldal teszteléséből kiderül, minden egyes képhez HTTP kérés szükséges. Ez nem azt jelenti, hogy el kell távolítania a képeket, de vigyáznia kell rájuk. A webhely sebessége szempontjából tanulmányozza a képek optimalizálását a WordPress számára. A kérések esetében azonban CSS-spritek létrehozásával csökkentheti a HTTP-kérelmek számát.

Ha megy Spriteme webhelyén kiválaszthatja az összes képet egy használt oldalról, és egyesítheti őket egy fájlba. A képekre mutató linkek megváltoztatása után hozzáadja a kép méretét, ugyanakkor csökkenti a kérelmek számát. Ez ellentmondásosnak tűnhet, de valójában felgyorsíthatja a dolgokat – a szerver jobban fog működni egy nagy fájllal, mint hogy tucatnyi kérésre válaszoljon.

19. Korlátozza a közösségi média gombjainak számát

A közösségi média minden weboldal standard részévé vált. Függetlenül attól, hogy van egy kis személyes vagy üzleti weboldala, vagy több tucat íróval működik egy portál, a közösségi médiát csatlakoztatnia kell a webhelyhez. Ez rendben van, és meg kell tennie.

De amikor a társadalmi gombokat mutatjuk be, akkor kevesebb van több. Bár valószínűleg egy tucat hálózatban nyitott meg számlát, a megjelenítő gombok csak azok számára jelennek meg, amelyek a legjobban táplálkoznak. Minden gomb betölti a saját képet és további fájlokat, amelyek lelassíthatják webhelyét.

20. Töltse le a nem használt szkripteket és stílusokat

Töltse le a szkripteket és stílusokat, és gyorsítsa fel webhelyét

Egy átlagos WordPress-felhasználónak nincs fogalma a háttérben folyó eseményekről. Kinek van ideje egy webhely szkripteire és stílusaira gondolkodni. Ezért nem hibáztatunk téged, de most, hogy felhívtuk a figyelmünket, szánjon egy kis időt arra, hogy ellenőrizze a webhelyén olyan szkripteket és stílusokat, amelyekre nincs szüksége.

Nem kell szakértőnek lennie. Már bemutattunk egy ügyes kis plugin-ot, amely megmutatja az összes szkriptet és stílust, amelyek minden oldalra betöltődnek. A WP Asset CleanUp használatával könnyedén felismerheti azokat a fájlokat, amelyekre már nincs szüksége, és gyorsan letöltheti azokat. Ha több tapasztalata van a WordPress használatával, a plugin segít az adatok elkülönítésében, és később manuálisan törölheti a fájlokat. Ha nem, hagyja a dugót, és hagyja, hogy a szkriptek és stílusok az Ön kezébe kerüljenek.

21. Letiltja a beágyazást

A felhasználói élmény javítása érdekében a WordPress fejlesztői bevezettek egy új JS fájlt, amely lehetővé teszi a különböző szolgáltatásokból, például a Youtube-ból származó videók beágyazását, csupán az URL másolásával. A képeket és a tweeteket ugyanúgy ágyazhatja be, ha beilleszti a linket a Visual Editorba.

Noha ez a szolgáltatás lenyűgöző, sokan csak nem használják. Ha megpróbálja felgyorsítani a webhelyét, sokkal fontosabb egy kérelem eltávolítása, mint a videó előnézete. Tudod, hogy melyik videót ágyazod be, tehát nincs valódi szükség arra, hogy ezt az előnézetet megkapja, igaz?

Ha nem ismeri a kódot, és csak be kell telepítenie egy beépülő modult, akkor ott lesz egy egyszerű beépülő modul távolítsa el a beágyazást a webhelyén. Ha képes kezelni néhány olyan kódot, amelyet csak át kell másolnia, akkor használja a következő funkciót, és helyezze be a function.php fájlba:

funkció speed_stop_loading_wp_embed () {
if (! is_admin ()) {
wp_deregister_script ( 'wp-beágyazni');
}
}
add_action ('init', 'speed_stop_loading_wp_embed');

Szánjon rá időt, és ellenőrizze, hogy a WordPress webhelyén vannak-e a nem kívánt HTTP kérések. Még ha néhány oldalra csökkenti is a számot, vagy ha csak olyan fájlt talál, amelyet nem kell betöltenie, akkor ez sikeres lesz. Ne aggódj; még akkor is, ha a felhasználók nem érzik ezt sebességjavítás, keresőmotorok fogják.

Következtetés: Mindig vigyázz a blog sebességére

Ha a webhelyén csak néhány dolgot módosít, akkor előnyei származhatnak ezekből. A cikkben leírt lépések teljesen ingyenesek, tehát nem káros lenne kipróbálni őket. Ennek ellenére ne felejtsd el gondoskodni a webhelyedről; rendszeresen frissítse a WordPress programot, a témákat és a bővítményeket, és soha ne hagyja figyelmen kívül blogját.

Időnként még az optimalizált webhely sem fog gyorsan futni. Ebben az esetben másik tárhely szolgáltatót kell keresnie, vagy fontolóra kell vennie további dollárok fizetését a kezelt vagy dedikált szerverért.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map