21 съвета как да ускорите блога на WordPress

WordPress 21 Съвети как да ускорите уебсайта


Когато сърфирате в Интернет, вероятно не преодолявате скоростта на уебсайта. Ако вашата интернет връзка е достатъчно добра, вероятно имате само две заключения за всеки и всеки сайт по отношение на скоростта – сайтът е или не е достатъчно бърз. И така повечето от интернет потребителите ще видят вашия уебсайт WordPress. Дори и да е привлекателен за конкретен посетител, ако блогът не се зарежда достатъчно бързо, ще го загубите. Това е сигурно. Ето защо трябва да направите всичко по силите си, за да направите сайта си WordPress възможно най-бърз.

Докато има множество начини за ускоряване на сайт, някои ще изискват технически познания, други ще изискват пълна отдаденост от вас, докато някои ще са твърде скъпи.

Както винаги, WordPress може да ви помогне с проблема. Не само WordPress непрекъснато се подобрява, но и плъгините, темите и хостинг компаниите. В тази статия сме на път да ви покажем как да ускорите вашия уебсайт WordPress. Има много фактори, които влияят на скоростта на сайта и в зависимост от вашия сайт, можете да подобрите скоростта в следващите няколко минути.

 1. Използвайте приставка за кеширане
 2. Оптимизирайте изображенията
 3. Оптимизирайте началната страница
 4. Заредете правилно Google Maps
 5. Почистете и оптимизирайте бази данни
 6. Премахване на ненужните символи от изходния код (омалете го)
 7. Изберете бърза тема на WordPress
 8. Не инсталирайте ненужни приставки
 9. Разделяйте по-големи постове
 10. Ограничете броя на редакциите на публикациите
 11. Надстройка до PHP7 Сега!
 12. Променете кеширането на браузъра
 13. Как да премахнете низовете на заявката от статични ресурси
 14. Намалете броя на HTTP заявките
 15. Не използвайте Gravatars
 16. Премахнете коментарите, ако не ги използвате
 17. Премахване на емоджи
 18. Използвайте CSS спрайтите в WordPress
 19. Ограничете броя на бутоните в социалните медии
 20. Разтоварете скриптове и стилове, които не използвате
 21. Деактивиране на вграждането

Contents

1. Използвайте приставка за кеширане

Инсталирайки и настройвайки кеширащ плъгин, можете веднага да усетите промяната в скоростта на вашия сайт. Всички уебсайтове ще имат части, които не се променят толкова често. Независимо дали става въпрос за изображение, CSS или JS файл, приставката за кеширане може да се справи с тези файлове, така че те не трябва да бъдат изтегляни от сървъра всеки път, когато потребителят отвори вашия сайт. Това най-вече ще помогне на завръщащите се посетители, които вече ще съхраняват тези файлове.

Има много приставки за кеширане на WordPress, но само няколко популярни. Добрата новина е, че тези плъгини са кодирани добре, те ще ускорят вашия сайт моментално и са напълно безплатни! Най-популярният плъгин за работата е W3 Общ кеш която има повече от 1 милион активни потребители. Това е впечатляващо! Има и други плъгини, които могат да направят същото, като WP плъгин за най-бърз кеш които вече споменахме в една от нашите по-ранни статии.

2. Оптимизирайте изображенията

Независимо дали е само едно изображение на началната ви страница или има цяла галерия от снимки, които искате да покажете, неоптимизираните изображения могат да забавят драстично уебсайта ви. Нека да кажем, че използвате камера, която може да снима снимки с висока резолюция. Тези снимки вероятно ще са повече от 2MB и те лесно могат да надминат границата от 4MB. Дори изображенията от съвременните смартфони ще генерират големи файлове. Ако не мислите за това и просто качите снимка, представете си товара на вашия сайт.

Само като добавят, че едно изображение, което е 2MB или 4MB „тежко“, вашите потребители ще трябва да изтеглят това изображение, след като отворят вашия сайт. Докато потребителите, идващи от широколентова връзка, няма да почувстват голяма разлика, тези потребители с по-ниска скорост на интернет ще страдат. Не само това; дори Google ще се намръщи при по-бавно време за зареждане, така че рангът на страницата ви може да пострада в дългосрочен план.

Това не трябва да е проблем, тъй като можете да оптимизирате изображенията толкова лесно. На първо място, ако не показвате най-новата си работа и не е нужно да показвате изображения в пълна разделителна способност, започнете с понижаване на разделителната способност. Например, ако темата ви показва максимум 800px ширина, изображението ви не трябва да бъде по-широко от това. Можете просто да промените размера или може би дори да изрежете изображение. Има и много инструменти и приложения, които могат да ви помогнат да оптимизирате снимките. Независимо дали искате да използвате професионален софтуер като Photoshop, който може да направи чудеса на вашите изображения и да ги оптимизира специално за мрежата, или искате да използвате прост онлайн инструмент, трябва да оптимизирате вашите изображения.

Има и много WordPress плъгини като WP Smush – оптимизация на изображения което може автоматично да оптимизира изображенията за вас.

3. Оптимизирайте началната страница

Началната ви страница е важна страница. Дори ако човек не кацне на началната страница, вероятно ще иска да го посети от другите ви публикации и страници. И затова началната страница трябва да бъде оптимизиран правилно. Както споменахме по-горе, погрижете се за изображенията на уебсайта си и се уверете, че са оптимизирани. Използвайте по-малки откъси за публикациите си, вместо да показвате по-големи. Не показвайте изображения от публикации; вместо това оставете връзка „прочетете повече“ преди първото изображение в публикация. Не използвайте твърде много джаджи на страничната лента и долни колонтитули, които могат да забавят вашия сайт.

4. Заредете правилно Google Maps

Google Maps Widget
Ако използвате Google Maps за показване на местоположение, уверете се, че интерактивната карта не ви забавя. Една проста карта на вашия уебсайт може да отнеме до 2 МБ, което ще принуди посетителите ви да изтеглят допълнителни данни, дори ако не се интересуват от картата.

Но ако използвате WordPress, тази задача може да стане още по-лесна. Да, ние говорим за Приставка за Google Maps Widget което може да изобрази миниатюрно изображение от вашата карта. По този начин ще добавите само няколко килобайта данни към вашия сайт, вместо мегабайт или два. Това ще има огромно влияние върху скоростта на уебсайта Ви, докато посетителите, които се интересуват от картата, все още могат да имат пълното изживяване в Google Maps.

5. Почистете и оптимизирайте базите данни

WordPress използва бази данни, за да съхранява практически всичко необходимо, за да работи безпроблемно. След известно време тези бази данни ще започнат да се изграждат и те бавно ще започнат да забавят вашия сайт. Чрез почистване и оптимизиране на бази данни можете да ускорите вашия WordPress сайт. За щастие, не е необходимо да отваряте ръчно всяка база данни и да се лутате през хиляди редове, съхранявани там, но можете да се отпуснете и да оставите работата на друг WordPress плъгин. В този случай ние предлагаме WP-оптимизиране на плъгин който е безплатен и може да работи без нужда от PhpMyAdmin.

6. Премахнете ненужните символи от изходния код (изминете го)

Изходният код може да съдържа хиляди редове. Чрез добавяне на допълнителни теми, плъгини и персонализирани функции, броят нараства бързо и това се отразява на скоростта на вашия сайт. Макар че кодът обикновено е полезен, в изходния код има много ненужни символи, които само могат да ви забавят. Независимо дали става въпрос за група от бели знаци, символи в нов ред, коментари или блокиращи разделители, можете безопасно да ги премахнете, за да ускорите вашия WordPress сайт.

Не, няма да трябва да преглеждате изходния код, за да изтриете ръчно тези знаци; има приставка за WordPress, която може да свърши работата вместо вас. Ако сте инсталирали W3 Total Cache, за да се справите с проблема с кеширането, вече имате приставка, която може да се използва за минимизиране. Друг популярен плъгин, който може да минимизира кода на вашия WP уебсайт е Autoptimize.

Ускоряването на уебсайт на WordPress отнема време. Има толкова много неща, които можете да подобрите, за да премахнете тази малка част от секундата от времето за зареждане. Но скоростта на вашия сайт има значение както от гледна точка на посетителите, така и от търсещите машини. И въпреки че ще трябва да преминете през различни техники и плъгини, за да извлечете най-доброто от вашия сайт, ще си струва.

Преди да влезете в подробности, уверете се, че имате най-добрата опция за хостинг. Това е първата стъпка, която трябва да имате бърз сайт.

Сега, нека ви покажем как ръчно да минимизирате CSS и JavaScript файловете, както и да изброим два плъгина, които ще ви помогнат да ускорите вашия сайт. Готов?

Какво е минификация?

Преди да си изцапате ръцете от файловете, нека да видим бързо какво означава да се минимизират CSS и JavaScript файлове в WordPress. Както вероятно вече знаете, има десетки и десетки файлове, необходими, за да работи WordPress правилно. Когато добавяте нови теми и плъгини, номерът просто продължава да расте. В същото време скоростта на вашия уеб сайт продължава да намалява. За щастие не е нужно да се притеснявате много за кода, който захранва WordPress, теми и плъгини. Но трябва да знаете, че можете да направите тези файлове по-малки и по този начин да увеличите скоростта на вашия блог.

Минимизирането е процес на премахване на ненужните символи от кода. Процесът ще направи засегнатите файлове по-малки, но няма да промени неговата функционалност.

Когато миксирате CSS и JavaScript файлове в WordPress, ще премахнете неща като бели интервали, символи в нов ред, коментари и блокиране на разделители. За всеки знак, премахнат от кода, ще ускорите сайта си само малко. Ето един прост пример за CSS код преди и след процеса на минимизиране.

CSS код преди минимизиране

тяло {
марж: 10px;
цвят: # 333333;
фон: син;
}

Въпреки че това е много по-лесно за човешкото око, той използва символи, които на машината не е необходимо да интерпретира кода.

CSS код след минимизиране

тяло {марж: 20px; цвят: # 333; фон: синьо}

За компютър този код изглежда същият като показания по-рано. Новите редове не са нещо, което компютърът трябва да изпълнява правилно кода. Ако погледнете цвета, можете да видите, че дори премахнахме няколко числа; компютър все още ще знае правилния цвят. Забележете, че след последния елемент няма точка и запетая. В този прост пример премахнахме няколко знака и направихме кода по-малък. А сега си представете какво се случва, когато имате хиляди редове код.

Минимизирайте CSS и JavaScript файловете ръчно

Когато работите върху персонализирана тема или плъгин за WordPress, ще искате да минимизирате CSS и JavaScript файловете, върху които работите. В този случай няма да се налага да инсталирате допълнителни приставки, за да свършите работата вместо вас. Вместо това можете бързо да минимизирате само необходимите файлове. По този начин можете да си позволите лукса да въвеждате кода, който е лесен за очите ви, и все пак да го направите възможно най-бързо след това. Ако сте по-сериозни в кодирането, ще искате да помислите за използване на препроцесори CSS и JS. Тези усъвършенствани приложения могат да ви помогнат да напишете кода, а също и да го омаловажавате и смачквате, след като експортирате файловете.

Ръчно намаляване на CSS

Ръчен миксирайте JavaScript

Най-добрите добавки за WordPress за минимизиране

Услугите, които ви показахме по-горе, ще ви свършат чудесна работа с вашия персонализиран код. Но ако искате да минимизирате всички файлове на вашия WordPress сайт, би било практически нелепо да прегледате всеки един файл, който има на вашия сървър. Радваме се да ви съобщим, че някои фантастични безплатни плъгини могат да опростят CSS и JavaScript файл в WordPress за вас. Нека ви покажем най-добрите.

Autoptimize

С повече от 200 000 активни инсталации, Autoptimize е един от най-популярните избори, когато става въпрос за оптимизиране на вашия WordPress сайт. Сред другите невероятни функции, плъгинът може да минимизира скриптове, стилове и HTML. Той ще компресира файловете, ще ги кешира и ще премести кода, за да ускори вашия сайт.

 1. Инсталирайте и активирайте приставката
 2. Отидете на Настройки -> Автоматично оптимизиране
 3. Щракнете върху Покажи разширени настройки
 4. Проверете Оптимизиране на HTML код, оптимизиране на JavaScript код, и Оптимизирайте CSS кода настроики
 5. Запазите промените

W3 Общ кеш

Този популярен плъгин прави всичко. Разбира се, плъгинът ще кешира файловете за вас на първо място. Но ако се интересувате от премахване на низовете на заявката от статични ресурси, W3 Total Cache ще го направи вместо вас. По подобен начин той ще омаловажи CSS и JavaScript файловете и дори ще направи същото за вашите публикации, страници и RSS. Просто трябва да го проверите.

 1. Инсталирайте и активирайте приставката
 2. Навигирайте до Производителност -> Усъвършенстване
 3. Не забравяйте да запазите Пренапишете структурата на URL адресите Проверих
 4. Активиране HTML минимизиране на настройките, настройките на JS minify и настройките за съкращаване на CSS
 5. Запазете всички настройки

Както можете да видите, процесът на минимизиране е доста лесен. Ако използвате приставка за WordPress, наистина нямате извинение. Минимизирайте CSS и JS файловете на вашия сайт и се върнете към онлайн тест за скорост и производителност по ваш избор. Сигурни сме, че ще получите много по-добър резултат и благодарствена бележка от своите посетители и търсачки.

7. Изберете бърза тема на WordPress

Преди дори да започнете да работите върху вашия сайт, трябва да внимавате при избора на тема на WordPress. Отначало може да изглежда, че конкретна тема ще привлече повече посетители, просто поради нейното оформление и великолепни изображения, които използва. Но опитайте се да мислите напред; вместо просто да изберете най-красивата тема, която намерите, тествайте няколко теми в различни браузъри, от различни устройства.

Ще ви изненада каква разлика може да означава една тема за скоростта на целия сайт. Не само огромен брой изображения могат да заглушат темата, но има толкова много скрити неща в кода, което може да означава голяма разлика. Въпреки че не винаги е така, премиум темите трябва да бъдат кодирани по-добре и да се представят по-добре.

8. Не инсталирайте ненужни приставки

Когато започнете да работите върху вашия сайт, може да е изкушаващо да инсталирате нови приставки. Въпреки че има плъгини, които ще трябва да имате инсталирани и работещи, внимавайте да не претоварите вашия сайт. Като начало, активните плъгини определено ще окажат влияние върху скоростта на вашия сайт.
. От друга страна, дори неактивните приставки ще заемат вашето ценно пространство, което ще се отрази на размера на вашите архивни файлове. Когато добавите всичко, и активните, и неактивните приставки могат да навредят на скоростта на вашия сайт, така че помислете два пъти, преди да инсталирате приставка, която всъщност нямате нужда.

9. Разделете по-големи постове

Ако сте склонни да пишете наистина дълги публикации, в които също имате прикачени много видеоклипове и изображения, трябва да помислите за разделянето им на няколко страници. Това може да стане много бързо, тъй като дори не е нужно да използвате плъгин за това – WordPress ви обхвана, но може би дори не знаете за това.

10. Ограничете броя на редакциите на публикациите

Ревизиите след публикуване са полезно нещо. Факт е обаче, че повечето потребители изобщо не ги използват или не се нуждаят от повече от няколко редакции на публикация. Ревизиите се съхраняват в база данни и ако имате огромен брой публикации, представете си колко допълнителни редакции ще има. Това определено ще забави вашия WordPress сайт, така че не забравяйте да ограничите броя на ревизиите или дори напълно да ги премахнете, ако не са необходими.

11. Надстройка до PHP7. Сега!

Винаги трябва да се стремите да вършите възможно най-малко работа, за да постигнете максимално количество резултати. Оптимизирането на вашия сайт, за да се направи бързо, не се различава. Защо да прекарвате часове в оптимизиране, само за да се обръснете няколко милисекунди, когато можете да направите няколко кликвания и лесно да ускорите сайта с 20%. В нашия метод няма магия. Това е просто, просто и очевидно. След като го приложите, ще се запитате „защо не го направих по-рано“.

Множество тестове показват, че PHP7 е 20% по-бързо от PHP5 в реални производствени среди. При генерични тестове може да бъде с 200% по-бързо. Освен това е по-сигурен, има нови полезни функции и се препоръчва от WordPress. И така, как да надстроите?

Ако използвате прилична хостинг компания, вече сте на PHP7, така че проверете версията си, преди да продължите по-нататък. Или вземете Моят WordPress приставка за проверка на здравето или качете файл с phpinfo () функция. Вече на PHP7? Отличен! Готови сте. Използвате PHP5? Нека се отървем от него.

Влезте в своя cPanel. Ако нямате удобна връзка, просто добавете „: 2083“ в края на името на вашия домейн, т.е.., http://www.mydomain.com:2083. След като влезете, потърсете икона с надпис „PHP Selector“, „Select PHP Version“ или „PHP Version Manager“ в секцията „Software“. Щракнете върху иконата, за да отворите селектора на PHP версия. В зависимост от това какво е активирала вашата хостинг компания, ще можете да изберете PHP версията за целия акаунт, за конкретни домейни или на ниво папка. Каквато и ситуация да е активирана във вашия cPanel, уверете се, че сте избрали v7.0 или v7.1 за вашата WordPress инсталация. Кликнете върху „Запазване“. Обновете сайта си, за да се уверите, че промяната е активна и се насладете на ускорението.

PHP7 WordPress

Но … (въведете извинението си тук)

Ако вече не сте обновили, със сигурност имате “добра” причина за това. Без обида, но не, не! Нека да опровергаем онези извинения, които имате.

Звучи като много работа и неща, свързани със сървъра, които не разбирам

Да, това е свързано със сървъра, но ако знаете как да влезете в cPanel, имате всички необходими умения. Това е толкова много работа, колкото създаването на нов имейл адрес в cPanel. Намерете иконата; кликнете; изберете нова версия от падащото меню; спасяване. Свършен.

Ако не ви е удобно да правите това, което е добре, отворете билет за поддръжка с вашата хостинг компания и те ще го направят вместо вас.

Моята хостинг компания не поддържа PHP7

Това е огромен проблем! Огромна! Този факт сам по себе си може да не е свързан, но има множество други последици. Това означава, че използвате остарял сървърен софтуер и че вашата хостинг компания просто не върши своята работа. В момента, в който плащате цената на бавен сайт, но скоро когато нещата започват да се разпадат, защото не поддържат сървъри, ще се справите със сериозен престой.

Изпратете им имейл и поискайте те незабавно да мигрират акаунта ви на нов сървър, който поддържа PHP7. Ако не го направят (по някаква причина), трябва да намерите добра хостинг компания WordPress. Страхувате се и не искате да го правите? Добре е да се тревожите за миграциите, но не е нужно да го правите сами.

Достойните хостинг компании ще направят миграцията вместо вас. Сериозно, това не е маркетингов трик. Давате им старата си парола за cPanel и това е всичко.

Чух, че WordPress не работи с PHP7

Сериозно!? WordPress изрично отбелязва PHP7 или по-висока като своето изискване за сървър. И така, кратка история – работи.

PHP7 е нов и експериментален

PHP v7.0 излезе през декември 2015 г. Това едва ли е „ново“. Това е изпитано парче софтуер, по-добро от PHP5. Той е по-бърз, има повече функции и това е просто бъдещето. Ако това не е достатъчно, за да имате предвид, PHP5 вече не се поддържа активно.

12. Подобрете скоростта на WordPress, като промените кеширането на браузъра

Когато потребител започне да зарежда вашия уебсайт, браузърът му веднага започва да изтегля всички необходими файлове от сървър, на който се намира уебсайтът ви. В зависимост от скоростта на интернет връзката на потребителя и възможностите на сървъра, сайтът може да се зарежда по-бързо или по-бавно. Разбира се, всяка страна иска да зареди сайта възможно най-бързо и вие, като администратор, трябва да направите всичко възможно, за да направите вашия сайт мълниеносен.

Подобрете скоростта на WordPress и кеширайте статичните файлове по-дълго

Това първо посещение на вашия сайт зависи изцяло от интернет връзката и сървъра, но можете да направите промяната за своите редовни посетители. Вероятно няма да са наясно, че промените са направени, но винаги ще имат предвид колко бърз е наистина сайтът ви. Можете да се поставите в обувките им – ако сайтовете отнемат секунди, за да заредят всяка страница, вероятно няма да се придържате твърде дълго, независимо колко добро е съдържанието, нали??

Технологията за кеширане взема някои от файловете от сървъра и ги съхранява на локален компютър. След това, ако потребителят посети същия сайт отново, браузърът ще провери за съхранени файлове и ще ги зареди незабавно, вместо да ги изтегли отново от отдалечения сървър. Това прави времето за зареждане много по-кратко, подобрява скоростта на WordPress и това прави посетителя много по-щастлив.

Използвайки следния код, можете да кажете на WordPress да кешира статични файлове за по-дълъг период от време. Преди да започнете да копирате и поставите кода, отделете минута за преразглеждане – колко често правите промени в уебсайта си, какъв тип съдържание имате и може ли това наистина да помогне на вашия сайт, ако продължите кеширането?

  1. Отворете .htaccess файл
  2. Копирайте и поставете следното:
# Кеширане на браузър

ExpiresActive On
ExpiresByType image / jpg "достъп 1 година"
ExpiresByType image / jpeg "достъп 1 година"
ExpiresByType image / gif „достъп 1 година“
ExpiresByType image / png "достъп 1 година"
ExpiresByType text / css "достъп 1 месец"
ExpiresByType заявление / pdf "достъп 1 месец"
ExpiresByType текст / x-javascript "достъп 1 месец"
Изтича приложението на ByType / x-shockwave-flash "достъп 1 месец"
ExpiresByType image / x-icon "достъп 1 година"
Изтича По подразбиране "достъп 2 дни"
 1. Запазите промените

След като запазите промените, вашият сървър ще промени времето за достъп за съхраняване на тези файлове локално. Ако не ви е удобно да променяте сами .htaccess файла, можете да направите същото, като използвате обикновен плъгин.

13. Как да премахнете низовете на заявките от статични ресурси в WordPress и да ускорите вашия сайт

Ако сте се опитвали да ускорите и оптимизирате вашия WordPress сайт, вероятно сте се натъкнали на различни онлайн диагностични инструменти, които могат да ви помогнат в това. Съветваме ви да направите тестовете; те ще ви кажат колко добре работи уебсайтът ви и повечето от тези инструменти ще ви покажат подробности за скоростта на вашия сайт.

Например, ако стартирате тест на GTmetrix, тя ще ви покаже кои изображения забавят вашия сайт. Той ще ви каже скоростта на зареждане на стиловите таблици и скриптове, подробности за минимизирането и много други. Едно от нещата, които много потребители на WordPress намират на върха на списъка (което означава, че проблемът трябва да бъде решен възможно най-бързо) е „премахване на низовете на заявките от статични ресурси“. В тази част ще обясним накратко какво представляват низовете на заявките и как бързо да ги премахнете, за да подобрите скоростта на вашия уебсайт.

Какво представляват низовете на заявките

Низовете на заявките са части от URL адреси, които можете да намерите след въпросителен знак (?) Или символ ampersand (&). Браузърите или външните приложения обикновено добавят тези части към URL адреси, за да добавят допълнителни параметри.

Използвайки например низове за заявки, например, приставка за WordPress може да предава различни стойности през URL адреса, така че други приложения и услуги да могат да ги използват.

https://firstsiteguide.com/?utm_source=twitter&utm_medium=cpm&utm_campaign=twitter

По-често след това, след като кликнете върху реклама, статия от социалните медии или електронната си поща, ще видите доста дълъг URL адрес с низове на заявки. За да кажете на аналитичните услуги произхода на вашето посещение, ще добавят други услуги (и самите хора) UTM – специфични низове за заявки, които описват източници, медии и кампании. Маркетолозите използват това, за да проследят ефективността на своите кампании. И това е нещо напълно нормално; не се притеснявайте за тези видове низове на заявки.

Защо и кога трябва да премахвате низовете на заявките?

GTmetrix премахва низовете на заявката от статични ресурси

Въпреки че низовете за заявки са важна част от динамичните елементи, те могат да забавят вашия WordPress сайт, ако се използват в статични ресурси. Ако някога сте отваряли конзола на браузър, докато сте на своя сайт, може би сте открили, че уебсайтът показва номера на версиите на скриптове и стилове. Това може да изглежда познато:

/wp-includes/css/dashicons.min.css?ver=4.4.2

Някои прокси сървъри за кеширане и CDN не могат да кешират този вид ресурси. Това означава, че всеки път, когато отваряте сайт, сървърът ще трябва да ви изпраща файла отново и отново. И това е нещо, което забавя сайт изключително. Само че един низ от заявки няма да доведе до голяма степен, но когато натрупате няколко от тях, нещата могат да станат сериозни. Най-накрая е време да разрешите проблема и да премахнете низовете на заявките от статичните ресурси.

Как да премахнете низовете на заявката от статични ресурси

Низ на заявка

Има няколко техники за премахване на низовете на заявки от статични ресурси в WordPress, а ние сме на път да ви ги покажем. Можете да направите това, като копирате проста функция или можете да използвате няколко WordPress плъгини, които ще разрешат проблема за вас. Каквато и техника да изберете, няма да сбъркате – ще премахнете низовете на заявките от статичните ресурси в следващите минути и ще ускорите сайта си още в момента.

Добавете проста функция

Първият метод изисква просто да копирате и поставите проста функция във файла function.php. Ако някога сте добавили функция там, вече знаете, че не е чак толкова голяма сделка. Но ако това е първият ви път, моля, проявете допълнително внимание, тъй като една малка грешка във файла може да направи вашия сайт неизползваем. Само за да се чувствате в безопасност, моля, създайте резервно копие на файла, преди да продължите.

  1. Отворете и редактирайте файла function.php
  2. Копирайте и поставете следния код:
функция _remove_script_version ($ src) {
$ части = експлодира ('? ver', $ src);
върнете $ части [0];
}
add_filter ('script_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
add_filter ('style_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
 1. Запазите промените

Премахнете отметката от опцията в W3 Total Cache

Тъй като W3 Total Cache е популярен плъгин, който наброява повече от един милион активни инсталации в момента, има вероятност вече да използвате приставката. В този случай просто ще трябва да премахнете отметката от една опция от настройките:

 1. Навигирайте до Производителност -> Браузър кеш
 2. Премахнете отметката от Предотвратете кеширането на обекти след промяна на настройките опция
 3. Запазите промените

Използвайте Премахване на низовете на заявката от приставката за статични ресурси

Ако не искате сами да добавяте кода към функции.php, можете да използвате безплатен плъгин за работата. Премахване на низовете на заявката от статични ресурси е лек и лесен плъгин, който ще направи същото, без да изисква от вас да докосвате кода.

Просто инсталирайте приставката, активирайте я и сте готови. В момента, в който активирате приставката, низовете на заявката ще бъдат премахнати от статичните ресурси.

Независимо от използваната техника, премахването на низовете на заявката не би трябвало да е трудна задача. Сега, когато сте готови, можете да стартирате друго сканиране в инструмента за скорост и ефективност по ваш избор, за да видите дали и как се е подобрил резултатът (и скоростта на вашия сайт).

14. Намалете броя на HTTP заявките и ускорете вашия WordPress сайт

Въпреки че всичко, което е необходимо за зареждане на уебсайт, е едно натискане на бутона за вас, има много повече за компютрите, които да се справят. Това едно щракване и една секунда, което ще отнеме, докато не се покаже страница пред вас, може да скриете десетки, ако не и стотици HTTP заявки към сървъра. Очевидно е, че колкото повече информация върви напред-назад, толкова по-дълго ще трябва да чакате даден сайт да се зареди. Едно от най-лесните неща, които можете да направите, за да ускорите вашия сайт е да имате добра хостинг компания. Но когато решите да отидете още по-дълбоко, за да ускорите уебсайта си WordPress, трябва да се погрижите за HTTP заявките.

За начало трябва да тествате уебсайта си, за да видите колко искания са необходими за зареждане на определена страница. Има различни начини за тестване. Вместо да ви показва всички възможности, достатъчно е да въведете URL адрес в HTTP заявки за проверка. Ще получите резултатите незабавно и да се надяваме, че няма да имате повече от 30 заявки. Ако го направите, е време да намалите броя на HTTP заявките и да ускорите вашия WordPress сайт.

HTTP заявки за проверка

15. Не използвайте Gravatars

Ако използвате системата за коментари по подразбиране на WordPress, вие също използвате Gravatars. Сега, ако получавате няколко коментара на месец, това не трябва да ви тревожи много. Но ако посетителите ви обичат да оставят бързи бележки под статиите си, трябва да помислите да премахнете Gravatars от снимката.

След като ви кажем, че всяко изображение на Gravatar добавя още една HTTP заявка към сървъра, представете си какво се случва, когато имате повече от, да речем, сто коментара на една страница? Познайте какво се случва, когато има повече от сто допълнителни заявки, които не трябва да бъдат там – да, сайтът ви става по-бавен.

HTTP заявки за проверка

Ако не се нуждаете от тези малки изображения до всеки коментар, просто отидете до Настройки -> Дискусия -> Аватари и премахнете отметката от опцията за показване на аватари в коментари. Това е лесно. В случай че просто трябва да имате аватари, трябва да помислите за инсталиране на система за коментиране на трета страна за WordPress, която ще обработва нещата по различен начин. Например, Disqus е популярен избор, който върши работата да показва аватари много по-бързо.

16. Премахнете коментарите, ако не ги използвате

Както може би се досещате, използването на коментари изисква допълнителни файлове. Ако използвате системата за коментиране по подразбиране, не е нужно да правите нещо – това е нещо, от което имате полза и тази допълнителна заявка е оправдана. Но в случай, че не използвате коментари на вашия сайт или използвате друга система за коментари, трябва да премахнете скрипта за отговор на коментар. За да направите това, трябва да копирате следната функция във файла function.php:

функция коментари_clean_header_hook () {
wp_deregister_script ('коментар-отговор');
}
ADD_ACTION ( "първоначален", "comments_clean_header_hook ');

17. Премахнете емоджи

Да, емоджиите са сладки. Да, всеки ги използва на своите компютри, смартфони и таблети. Въпреки че WordPress ги представи във версия 4.2. това не означава трябва да заредите този допълнителен JS файл на вашия сайт, само за да има усмихнатите лица. Скоростта на вашия сайт трябва да е по-важна, отколкото да имате емоджии (освен ако просто не можете да живеете без тях).

18. Използвайте CSS спрайтите в WordPress

Както можете да видите от тестване на страница, всяко изображение изисква HTTP заявка. Това не означава, че трябва да премахнете снимките, но трябва да се грижите за тях. Когато става въпрос за скоростта на вашия сайт, научете как да оптимизирате изображенията за WordPress. Но когато става въпрос за заявките, можете да намалите броя на тези HTTP заявки, като създадете CSS спрайтове.

Ако отидете на Spriteme сайт, ще можете да изберете всички изображения от страница, която използвате, и да ги комбинирате в един файл. След като промените връзките към изображенията, ще добавите до размера на картината, но в същото време ще намалите броя на заявките. Това може да звучи противоречиво, но всъщност можете да ускорите нещата – сървърът ще работи по-добре с един голям файл, отколкото да се налага да отговаря на десетки заявки.

19. Ограничете броя на бутоните в социалните медии

Социалните медии станаха стандартна част от всеки уебсайт. Независимо дали имате малък личен или бизнес сайт или имате портал с десетки писатели, ще трябва да свържете социалните медии към него. Това е наред и трябва да го направите.

Но когато става дума за показване на социални бутони, по-малко е повече. Въпреки че може да сте отворили акаунти в дузина мрежи, бутоните се показват само за тези, които най-много подхранвате. Всеки бутон ще зареди собственото си изображение и допълнителни файлове, които могат да забавят вашия сайт.

20. Разтоварете скриптове и стилове, които не използвате

Разтоварете скриптове и стилове и ускорете сайта си

Средностатистически потребител на WordPress няма представа какво се случва на заден план. Кой има време да мисли за скриптове и стилове на даден сайт. Ние не ви обвиняваме в това, но сега, когато получихме вашето внимание, отделете време, за да проверите в сайта си за скриптове и стилове, които не са ви необходими.

Не е нужно да сте експерт. Вече ви показахме чист малък плъгин, който ще ви покаже всички скриптове и стилове, които се зареждат на всяка от вашите страници. С помощта на WP Asset CleanUp можете лесно да разпознаете файловете, които вече не са ви необходими и можете бързо да ги разтоварите. Ако имате повече опит с WordPress, приставката ще ви помогне да изолирате данните и по-късно можете да изтриете ръчно файловете. Ако не, оставете щепсела и го оставете да обработва скриптове и стилове за вас.

21. Деактивиране на вграждането

За да подобрят потребителското изживяване, разработчиците на WordPress представиха нов JS файл, който ви позволява да вграждате видеоклипове от различни услуги като Youtube е само чрез копиране на URL. Можете да вграждате изображения и туитове по същия начин, само като поставите връзката във Visual Editor.

Въпреки че тази функция е невероятна, много хора просто не я използват. Ако се опитвате да ускорите сайта си, по-важно е да премахнете едно искане, отколкото да имате предварителен преглед на видеоклипа. Знаеш кое видео вграждаш, така че няма реална нужда от това визуализиране, нали?

Ако не сте добре с кода и просто трябва да инсталирате приставка, има обикновена приставка, която ще го направи премахнете вгражданията от вашия сайт. Ако можете да боравите с няколко реда код, който просто трябва да копирате, използвайте следната функция и я поставете във файла function.php:

функция speed_stop_loading_wp_embed () {
ако (! is_admin ()) {
wp_deregister_script ( "WP-вграждане ');
}
}
добавяне ('init', 'speed_stop_loading_wp_embed');

Отделете време и проверете вашия WordPress сайт за тези нежелани HTTP заявки. Дори и да намалите броя само за няколко страници или ако намерите само файл, който не е нужно да зареждате, това ще има успех. Не се притеснявайте; дори и вашите потребители да не почувстват това подобряване на скоростта, търсачките ще.

Заключение: Винаги се грижете за скоростта на вашия блог

Ако направите промени само в няколко неща на вашия сайт, може да се възползвате от тях. Стъпките, които описахме в тази статия, са напълно безплатни, така че няма да навреди да ги изпробвате. И все пак, не забравяйте да се грижите за вашия сайт; актуализирайте редовно WordPress, теми и приставки и никога не пренебрегвайте блога си.

Понякога дори оптимизиран сайт няма да работи бързо. В този случай ще трябва да потърсите друга хостинг компания или да помислите да плащате допълнителни пари за управляван или специализиран сървър.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map