21 συμβουλές για το πώς να επιταχύνετε ένα blog WordPress

WordPress 21 Συμβουλές για το πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπο


Κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο, πιθανότατα δεν υπερτιμάτε την ταχύτητα του ιστότοπου. Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι αρκετά καλή, πιθανότατα έχετε μόνο δύο συμπεράσματα για κάθε ιστότοπο σχετικά με την ταχύτητα – ο ιστότοπος είναι ή δεν είναι αρκετά γρήγορος. Και έτσι οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου θα βλέπουν τον ιστότοπό σας στο WordPress. Ακόμα κι αν είναι ελκυστικό για έναν συγκεκριμένο επισκέπτη, εάν το ιστολόγιο δεν φορτώνει αρκετά γρήγορα, θα χάσετε αυτόν τον επισκέπτη. Αυτό είναι σίγουρο. Γι ‘αυτό πρέπει να κάνετε ό, τι είναι δυνατό για να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι επιτάχυνσης ενός ιστότοπου, Κάποιοι θα απαιτήσουν τεχνικές γνώσεις, κάποιοι θα απαιτούν απόλυτη αφοσίωση από εσάς, ενώ κάποιοι θα είναι πολύ ακριβοί.

Όπως πάντα, το WordPress μπορεί να σας βοηθήσει με το πρόβλημα. Όχι μόνο το WordPress βελτιώνεται συνεχώς, αλλά και τα πρόσθετα, τα θέματα και οι εταιρείες φιλοξενίας. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα του ιστότοπου και ανάλογα με τον ιστότοπό σας, μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα τα επόμενα λεπτά.

 1. Χρησιμοποιήστε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης
 2. Βελτιστοποίηση εικόνων
 3. Βελτιστοποιήστε την αρχική σελίδα
 4. Φορτώστε σωστά τους Χάρτες Google
 5. Καθαρίστε και βελτιστοποιήστε τις βάσεις δεδομένων
 6. Κατάργηση περιττών χαρακτήρων από τον πηγαίο κώδικα (ελαχιστοποιήστε τον)
 7. Επιλέξτε ένα γρήγορο θέμα WordPress
 8. Μην εγκαταστήσετε περιττές προσθήκες
 9. Διαχωρίστε μεγαλύτερες αναρτήσεις
 10. Περιορίστε τον αριθμό των αναθεωρήσεων δημοσιεύσεων
 11. Αναβάθμιση σε PHP7. Τώρα!
 12. Τροποποίηση προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης
 13. Τρόπος κατάργησης συμβολοσειρών ερωτημάτων από στατικούς πόρους
 14. Μειώστε τον αριθμό αιτημάτων HTTP
 15. Μην χρησιμοποιείτε το Gravatars
 16. Καταργήστε τα σχόλια εάν δεν τα χρησιμοποιείτε
 17. Αφαιρέστε τα emoji
 18. Χρησιμοποιήστε CSS Sprites στο WordPress
 19. Περιορίστε τον αριθμό των κουμπιών κοινωνικών μέσων
 20. Ξεφορτώστε σενάρια και στυλ που δεν χρησιμοποιείτε
 21. Απενεργοποίηση ενσωματώσεων

Contents

1. Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης

Εγκαθιστώντας και ρυθμίζοντας ένα πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης, μπορείτε να αισθανθείτε αμέσως την αλλαγή στην ταχύτητα του ιστότοπού σας. Όλοι οι ιστότοποι θα έχουν τμήματα που δεν αλλάζουν συχνά. Είτε πρόκειται για εικόνα, αρχείο CSS ή JS, μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης μπορεί να χειριστεί αυτά τα αρχεία, ώστε να μην χρειάζεται να γίνεται λήψη τους από τον διακομιστή κάθε φορά που ένας χρήστης ανοίγει τον ιστότοπό σας. Αυτό θα βοηθήσει κυρίως τους επιστρέφοντες επισκέπτες που θα έχουν ήδη αποθηκεύσει αυτά τα αρχεία.

Υπάρχουν πολλές προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης του WordPress, αλλά μόνο μερικές δημοφιλείς. Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι προσθήκες κωδικοποιούνται καλά, θα επιταχύνουν τον ιστότοπό σας αμέσως και είναι εντελώς δωρεάν! Το πιο δημοφιλές plugin για την εργασία είναι Συνολική προσωρινή μνήμη W3 που έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Αυτό είναι εντυπωσιακό! Υπάρχουν και άλλα πρόσθετα που μπορούν να κάνουν το ίδιο, όπως Πρόσθετο WP Fastest Cache το οποίο αναφέραμε ήδη σε ένα από τα προηγούμενα άρθρα μας.

2. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες

Είτε είναι μόνο μία εικόνα στην αρχική σας σελίδα είτε υπάρχει μια ολόκληρη συλλογή φωτογραφιών που θέλετε να δείξετε, οι μη βελτιστοποιημένες εικόνες μπορούν να επιβραδύνουν δραστικά τον ιστότοπό σας. Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε μια κάμερα που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Αυτές οι φωτογραφίες είναι πιθανότατα μεγαλύτερες από 2MB και μπορούν να ξεπεράσουν το όριο των 4MB εύκολα. Ακόμη και εικόνες από σύγχρονα smartphone θα δημιουργήσουν μεγάλα αρχεία. Εάν δεν το σκέφτεστε και ανεβάζετε απλώς μια εικόνα, φανταστείτε τη φόρτωση στον ιστότοπό σας.

Ακριβώς προσθέτοντας ότι μια εικόνα που είναι 2MB ή 4MB «βαρύ», οι χρήστες σας θα πρέπει να κατεβάσουν αυτήν την εικόνα μόλις ανοίξουν τον ιστότοπό σας. Ενώ οι χρήστες που προέρχονται από μια ευρυζωνική σύνδεση δεν θα αισθανθούν μεγάλη διαφορά, αυτοί οι χρήστες με χαμηλότερες ταχύτητες στο Διαδίκτυο θα υποφέρουν. Οχι μόνο αυτό; Ακόμα και η Google θα παραφρονηθεί σε πιο αργούς χρόνους φόρτωσης, ώστε η κατάταξη της σελίδας σας να υποφέρει μακροπρόθεσμα.

Αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα, καθώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες τόσο εύκολα. Πρώτα απ ‘όλα, εάν δεν προβάλλετε την πιο πρόσφατη εργασία σας και δεν χρειάζεται να προβάλλετε εικόνες σε πλήρη ανάλυση, ξεκινήστε μειώνοντας την ανάλυση. Για παράδειγμα, εάν το θέμα σας έχει μέγιστο πλάτος 800 εικονοστοιχεία, η εικόνα σας δεν πρέπει να είναι ευρύτερη από αυτήν. Μπορείτε απλά να αλλάξετε το μέγεθος ή ίσως ακόμη και να περικόψετε μια εικόνα. Υπάρχουν επίσης πολλά εργαλεία και εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες. Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό λογισμικό, όπως το Photoshop, το οποίο μπορεί να κάνει θαύματα στις εικόνες σας και να τα βελτιστοποιήσετε ειδικά για τον Ιστό ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό διαδικτυακό εργαλείο, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας.

Υπάρχουν επίσης πολλά πρόσθετα WordPress WP Smush – Βελτιστοποίηση εικόνας που μπορεί να βελτιστοποιήσει αυτόματα τις εικόνες για εσάς.

3. Βελτιστοποιήστε την αρχική σελίδα

Η αρχική σας σελίδα είναι μια σημαντική σελίδα. Ακόμα κι αν ένα άτομο δεν προσγειωθεί στην αρχική σελίδα, πιθανότατα θα θέλει να το επισκεφτεί από τις άλλες αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Και γι ‘αυτό πρέπει να είναι η αρχική σελίδα βελτιστοποιηθεί σωστά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, φροντίστε τις εικόνες στον ιστότοπό σας και βεβαιωθείτε ότι έχουν βελτιστοποιηθεί. Χρησιμοποιήστε μικρότερα αποσπάσματα για τις αναρτήσεις σας αντί να εμφανίζονται μεγαλύτερα. Μην εμφανίζετε εικόνες από αναρτήσεις. Αντ ‘αυτού, αφήστε έναν σύνδεσμο “διαβάστε περισσότερα” πριν από την πρώτη εικόνα σε μια ανάρτηση. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά widgets πλευρικής γραμμής και υποσέλιδου που μπορούν να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

4. Φορτώστε σωστά τους Χάρτες Google

Widget Χαρτών Google
Εάν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google για να εμφανίσετε μια τοποθεσία, βεβαιωθείτε ότι ο διαδραστικός χάρτης δεν σας επιβραδύνει. Ένας απλός χάρτης στον ιστότοπό σας μπορεί να διαρκέσει έως και 2MB, κάτι που θα αναγκάσει τους επισκέπτες σας να κατεβάσουν επιπλέον δεδομένα, ακόμη και αν δεν ενδιαφέρονται για τον χάρτη.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε WordPress, αυτή η εργασία μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολη. Ναι, μιλάμε Προσθήκη Google Maps Widget που μπορεί να αποδώσει μια μικρογραφία εικόνας από το χάρτη σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα προσθέσετε μόνο αρκετά Kilobytes δεδομένων στον ιστότοπό σας αντί για ένα Megabyte ή δύο. Αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ταχύτητα του ιστότοπού σας, ενώ οι επισκέπτες σας που ενδιαφέρονται για τον χάρτη μπορούν ακόμα να έχουν την πλήρη εμπειρία των Χαρτών Google.

5. Καθαρίστε και βελτιστοποιήστε τις βάσεις δεδομένων

Το WordPress χρησιμοποιεί βάσεις δεδομένων για να αποθηκεύει σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για να λειτουργεί ομαλά. Σε κάποιο χρονικό διάστημα, αυτές οι βάσεις δεδομένων θα αρχίσουν να δημιουργούνται και θα αρχίσουν αργά να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Με τον καθαρισμό και τη βελτιστοποίηση βάσεων δεδομένων, μπορείτε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανοίξετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε βάση δεδομένων και να περιπλανηθείτε σε χιλιάδες γραμμές που είναι αποθηκευμένες εκεί, αλλά μπορείτε να χαλαρώσετε και να αφήσετε τη δουλειά σε μια άλλη προσθήκη WordPress. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε Πρόσθετο WP-Optimize το οποίο είναι δωρεάν και μπορεί να εκτελεστεί χωρίς την ανάγκη για PhpMyAdmin.

6. Καταργήστε περιττούς χαρακτήρες από τον πηγαίο κώδικα (ελαχιστοποιήστε τον)

Ο πηγαίος κώδικας μπορεί να περιέχει χιλιάδες γραμμές. Με την προσθήκη επιπλέον θεμάτων, προσθηκών και προσαρμοσμένων λειτουργιών, ο αριθμός αυξάνεται γρήγορα και επηρεάζει την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Ενώ ο κώδικας είναι συνήθως χρήσιμος, υπάρχουν πολλοί περιττοί χαρακτήρες στον πηγαίο κώδικα που μπορούν να σας επιβραδύνουν μόνο. Είτε πρόκειται για ομάδα χαρακτήρων λευκού διαστήματος, χαρακτήρες νέας γραμμής, σχόλια ή οριοθέτες αποκλεισμού, μπορείτε να τους αφαιρέσετε με ασφάλεια για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Όχι, δεν θα χρειαστεί να περιηγηθείτε στον πηγαίο κώδικα για να διαγράψετε αυτούς τους χαρακτήρες με μη αυτόματο τρόπο. υπάρχει μια προσθήκη WordPress που μπορεί να κάνει τη δουλειά για εσάς. Εάν έχετε εγκαταστήσει το W3 Total Cache για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα προσωρινής αποθήκευσης, έχετε ήδη ένα πρόσθετο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ελαχιστοποίηση. Ένα άλλο δημοφιλές πρόσθετο που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κώδικα στον ιστότοπό σας WP είναι Αυτόματη βελτιστοποίηση.

Η επιτάχυνση ενός ιστότοπου WordPress απαιτεί χρόνο. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να βελτιώσετε για να αφαιρέσετε αυτό το μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου από το χρόνο φόρτωσης. Όμως, η ταχύτητα του ιστότοπού σας έχει σημασία τόσο από την άποψη των επισκεπτών όσο και από τις μηχανές αναζήτησης. Και, παρόλο που θα πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετικές τεχνικές και προσθήκες για να αξιοποιήσετε καλύτερα τον ιστότοπό σας, θα αξίζει τον κόπο.

Πριν μπείτε σε λεπτομέρειες, βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη επιλογή φιλοξενίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να έχετε έναν γρήγορο ιστότοπο.

Τώρα, ας σας δείξουμε πώς να ελαχιστοποιείτε αρχεία CSS και JavaScript με μη αυτόματο τρόπο, και επίσης να αναφέρουμε δύο πρόσθετα που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Ετοιμος?

Τι είναι η ελαχιστοποίηση?

Προτού βρώσετε τα χέρια σας βρώμικα στα αρχεία, ας δούμε γρήγορα τι σημαίνει να ελαχιστοποιήσετε αρχεία CSS και JavaScript στο WordPress. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες αρχεία που χρειάζονται για να λειτουργεί σωστά το WordPress. Όταν προσθέτετε νέα θέματα και προσθήκες, ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Ταυτόχρονα, η ταχύτητα του ιστότοπού σας συνεχίζει να μειώνεται. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τον κώδικα που υποστηρίζει το WordPress, τα θέματα και τις προσθήκες. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε αυτά τα αρχεία μικρότερα και έτσι να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστολογίου σας.

Η ελαχιστοποίηση είναι μια διαδικασία κατάργησης περιττών χαρακτήρων από τον κώδικα. Η διαδικασία θα κάνει τα επηρεαζόμενα αρχεία μικρότερα, αλλά δεν θα αλλάξει τη λειτουργικότητά της.

Όταν ελαχιστοποιείτε αρχεία CSS και JavaScript στο WordPress, θα καταργήσετε πράγματα όπως λευκά κενά, χαρακτήρες νέας γραμμής, σχόλια και οριοθέτες αποκλεισμού. Για κάθε χαρακτήρα που αφαιρείται από τον κώδικα, θα επιταχύνετε λίγο τον ιστότοπό σας. Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα κώδικα CSS πριν και μετά τη διαδικασία ελαχιστοποίησης.

Κωδικός CSS πριν από την ελαχιστοποίηση

σώμα {
περιθώριο: 10px;
χρώμα: # 333333;
φόντο: μπλε;
}

Αν και αυτό είναι πολύ πιο εύκολο στο ανθρώπινο μάτι, χρησιμοποιεί χαρακτήρες που μια μηχανή δεν χρειάζεται να ερμηνεύσει τον κώδικα.

Κωδικός CSS μετά την ελαχιστοποίηση

body {margin: 20px; color: # 333; φόντο: μπλε}

Σε έναν υπολογιστή, αυτός ο κωδικός μοιάζει με τον προηγούμενο. Οι νέες γραμμές δεν είναι κάτι που ένας υπολογιστής χρειάζεται να εκτελεί σωστά τον κώδικα. Εάν ρίξετε μια ματιά στο χρώμα, μπορείτε να δείτε ότι καταργήσαμε ακόμη και μερικούς αριθμούς. ένας υπολογιστής θα γνωρίζει ακόμα το σωστό χρώμα. Παρατηρήστε ότι δεν υπάρχει ερωτηματικό μετά το τελευταίο στοιχείο. Σε αυτό το απλό παράδειγμα, καταργήσαμε μερικούς χαρακτήρες και μειώσαμε τον κώδικα. Τώρα φανταστείτε τι θα συμβεί όταν έχετε χιλιάδες γραμμές κώδικα.

Ελαχιστοποιήστε τα αρχεία CSS και JavaScript με μη αυτόματο τρόπο

Όταν εργάζεστε σε ένα προσαρμοσμένο θέμα ή προσθήκη για WordPress, θα θελήσετε να ελαχιστοποιήσετε αρχεία CSS και JavaScript στα οποία εργάζεστε. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε πρόσθετα πρόσθετα για να κάνετε τη δουλειά για εσάς. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε γρήγορα μόνο τα αρχεία που χρειάζεστε. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να αφήσετε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να πληκτρολογήσετε τον κωδικό που είναι εύκολο στα μάτια σας και να τον κάνετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά. Εάν είστε πιο σοβαροί για την κωδικοποίηση, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε προεπεξεργαστές CSS και JS. Αυτές οι εξελιγμένες εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να γράψετε τον κώδικα και να τον ελαχιστοποιήσετε και να τον μειώσετε μετά την εξαγωγή των αρχείων.

Ελαχιστοποιήστε μη αυτόματα το CSS

Ελαχιστοποιήστε τη JavaScript με μη αυτόματο τρόπο

Καλύτερα πρόσθετα WordPress ελαχιστοποίησης

Οι υπηρεσίες που σας δείξαμε παραπάνω θα κάνουν εξαιρετική δουλειά με τον προσαρμοσμένο κωδικό σας. Αλλά αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε όλα τα αρχεία στον ιστότοπό σας στο WordPress, θα ήταν πρακτικά γελοίο να περάσετε από κάθε αρχείο που υπάρχει στον διακομιστή σας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μερικά φανταστικά δωρεάν πρόσθετα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το αρχείο CSS και JavaScript στο WordPress για εσάς. Ας σας δείξουμε τα καλύτερα.

Αυτόματη βελτιστοποίηση

Με περισσότερες από 200.000 ενεργές εγκαταστάσεις, το Autoptimize είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όσον αφορά τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας στο WordPress. Μεταξύ άλλων εκπληκτικών χαρακτηριστικών, η προσθήκη μπορεί να ελαχιστοποιήσει σενάρια, στυλ και HTML. Θα συμπιέσει τα αρχεία, θα τα αποθηκεύσει προσωρινά και θα μετακινήσει τον κώδικα για να επιταχύνει τον ιστότοπό σας.

 1. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη
 2. Παω σε Ρυθμίσεις -> Αυτόματη βελτιστοποίηση
 3. Κάντε κλικ στο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων
 4. Ελεγξε το Βελτιστοποίηση κώδικα HTML, βελτιστοποίηση κώδικα JavaScript, και Βελτιστοποίηση κώδικα CSS επιλογές
 5. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Συνολική προσωρινή μνήμη W3

Αυτό το δημοφιλές plugin τα κάνει όλα. Φυσικά, η προσθήκη θα αποθηκεύσει προσωρινά τα αρχεία για εσάς. Αλλά αν σας ενδιαφέρει να αφαιρέσετε συμβολοσειρές ερωτήσεων από στατικούς πόρους, το W3 Total Cache θα το κάνει για εσάς. Ομοίως, θα ελαχιστοποιήσει τα αρχεία CSS και JavaScript, και θα κάνει το ίδιο και για τις αναρτήσεις, τις σελίδες και το RSS. Απλά πρέπει να το ελέγξετε.

 1. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη
 2. Μεταβείτε στο Απόδοση -> Ελαχιστοποίηση
 3. Φροντίστε να διατηρήσετε το Ξαναγράψτε τη δομή διεύθυνσης URL τετραγωνισμένος
 4. επιτρέπω HTML ελαχιστοποίηση ρυθμίσεων, JS ελαχιστοποίηση ρυθμίσεων και CSS ελαχιστοποίηση ρυθμίσεων
 5. Αποθηκεύστε όλες τις ρυθμίσεις

Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία ελαχιστοποίησης είναι αρκετά απλή. Εάν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη WordPress, πραγματικά δεν έχετε δικαιολογία. Ελαχιστοποιήστε τα αρχεία CSS και JS στον ιστότοπό σας και επιστρέψτε στο διαδικτυακό τεστ ταχύτητας και απόδοσης της επιλογής σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα λάβετε πολύ καλύτερη βαθμολογία και ένα ευχαριστήριο σημείωμα από τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης.

7. Επιλέξτε ένα γρήγορο θέμα WordPress

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα θέμα WordPress. Αρχικά, φαίνεται ότι ένα συγκεκριμένο θέμα θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες μόνο λόγω της διάταξης και των υπέροχων εικόνων που χρησιμοποιεί. Αλλά προσπαθήστε να σκεφτείτε μπροστά. αντί να επιλέξετε απλώς το πιο όμορφο θέμα που βρίσκετε, δοκιμάστε διάφορα θέματα σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, από διαφορετικές συσκευές.

Θα σας εκπλήξει τι διαφορά μπορεί να σημαίνει ένα θέμα για ολόκληρη την ταχύτητα του ιστότοπου. Όχι μόνο ένας τεράστιος αριθμός εικόνων μπορεί να πνίξει το θέμα, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά κρυμμένα πράγματα στον κώδικα που μπορούν να σημαίνουν μια μεγάλη διαφορά. Παρόλο που δεν συμβαίνει πάντα, τα premium θέματα πρέπει να κωδικοποιούνται καλύτερα και να έχουν καλύτερη απόδοση.

8. Μην εγκαταστήσετε περιττά πρόσθετα

Όταν ξεκινάτε να εργάζεστε στον ιστότοπό σας, ίσως είναι δελεαστικό να εγκαταστήσετε νέες προσθήκες. Ενώ υπάρχουν προσθήκες που θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει και να εκτελέσετε, προσέξτε να μην υπερφορτώσετε τον ιστότοπό σας. Για αρχάριους, οι ενεργές προσθήκες σίγουρα θα επηρεάσουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας.
. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και ανενεργά πρόσθετα θα καταλάβουν τον πολύτιμο χώρο σας, ο οποίος θα επηρεάσει το μέγεθος των αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας. Όταν προσθέτετε τα πάντα, τόσο οι ενεργές όσο και οι ανενεργές προσθήκες μπορούν να βλάψουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας, οπότε σκεφτείτε δύο φορές πριν εγκαταστήσετε μια προσθήκη που δεν χρειάζεστε πραγματικά.

9. Διαχωρίστε μεγαλύτερες θέσεις

Εάν έχετε την τάση να γράφετε πολύ μεγάλες αναρτήσεις όπου έχετε επίσης πολλά βίντεο και εικόνες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα χωρίσετε σε πολλές σελίδες. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, καθώς δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο για αυτό – το WordPress σας κάλυψε, αλλά ίσως δεν το γνωρίζετε ακόμη και γι ‘αυτό.

10. Περιορίστε τον αριθμό των αναθεωρήσεων δημοσιεύσεων

Οι αναθεωρήσεις μετά είναι ένα χρήσιμο πράγμα. Αλλά το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν τους χρησιμοποιούν καθόλου ή ότι δεν χρειάζονται περισσότερες από μερικές αναθεωρήσεις ανά ανάρτηση. Οι αναθεωρήσεις αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων και εάν έχετε τεράστιο αριθμό δημοσιεύσεων, φανταστείτε πόσες επιπλέον αναθεωρήσεις θα υπάρχουν. Αυτό σίγουρα θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας στο WordPress, οπότε βεβαιωθείτε ότι περιορίζετε τον αριθμό των αναθεωρήσεων ή ακόμη και τις καταργείτε εντελώς εάν δεν απαιτείται.

11. Αναβάθμιση σε PHP7. Τώρα!

Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά για να έχετε τα περισσότερα αποτελέσματα. Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για γρήγορη δεν διαφέρει. Γιατί ξοδεύετε ώρες βελτιστοποιώντας μόνο για να ξεφύγετε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου, όταν μπορείτε να κάνετε μερικά κλικ και να επιταχύνετε εύκολα τον ιστότοπο κατά 20%. Δεν υπάρχει μαγεία στη μέθοδο μας. Είναι απλό, απλό και προφανές. Μόλις το εφαρμόσετε, θα αναρωτηθείτε «γιατί δεν το έκανα νωρίτερα».

Πολλές δοκιμές δείχνουν ότι το PHP7 είναι 20% γρηγορότερα από το PHP5 σε πραγματικό περιβάλλον παραγωγής. Σε γενικές δοκιμές, μπορεί να είναι 200% γρηγορότερα. Είναι επίσης πιο ασφαλές, έχει νέες χρήσιμες λειτουργίες και συνιστάται από το WordPress. Λοιπόν, πώς να αναβαθμίσετε?

Εάν χρησιμοποιείτε μια αξιοπρεπή εταιρεία φιλοξενίας, χρησιμοποιείτε ήδη το PHP7, επομένως ελέγξτε την έκδοσή σας προτού προχωρήσετε περαιτέρω. Είτε αρπάξτε το Η προσθήκη My WordPress Health Check ή ανεβάστε ένα αρχείο με το phpinfo () λειτουργία. Είστε ήδη στο PHP7; Υπέροχος! Τελείωσες. Χρησιμοποιείτε PHP5; Ας το ξεφορτωθούμε.

Συνδεθείτε στο cPanel σας. Εάν δεν έχετε έναν εύχρηστο σύνδεσμο απλώς προσθέστε το “: 2083” στο τέλος του ονόματος τομέα σας, δηλ., http://www.mydomain.com:2083. Μόλις μπείτε, αναζητήστε ένα εικονίδιο με την ένδειξη “PHP Selector”, “Select PHP Version” ή “PHP Version Manager” στην ενότητα “Software”. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να ανοίξετε τον επιλογέα έκδοσης PHP. Ανάλογα με το τι έχει ενεργοποιήσει η εταιρεία φιλοξενίας σας, θα μπορείτε είτε να επιλέξετε την έκδοση PHP για ολόκληρο τον λογαριασμό, για συγκεκριμένους τομείς ή σε επίπεδο ανά φάκελο. Όποια κατάσταση είναι ενεργοποιημένη στο cPanel, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει v7.0 ή v7.1 για την εγκατάσταση του WordPress. Κάντε κλικ στο “Αποθήκευση”. Ανανεώστε τον ιστότοπό σας για να βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή είναι ενεργή και απολαύστε την επιτάχυνση.

PHP7 WordPress

Αλλά… (εισάγετε τη δικαιολογία σας εδώ)

Εάν δεν έχετε ήδη αναβαθμίσει, έχετε σίγουρα έναν «καλό» λόγο για αυτό. Χωρίς αδίκημα, αλλά όχι! Ας αποβάλουμε αυτές τις δικαιολογίες που έχετε.

Ακούγεται πολύ δουλειά και πράγματα που σχετίζονται με διακομιστές που δεν καταλαβαίνω

Ναι, σχετίζεται με το διακομιστή, αλλά αν ξέρετε πώς να συνδεθείτε στο cPanel, έχετε όλες τις απαραίτητες δεξιότητες. Είναι εξίσου δουλειά με τη δημιουργία μιας νέας διεύθυνσης email στο cPanel. Βρείτε το εικονίδιο. Κάντε κλικ; επιλέξτε μια νέα έκδοση από το αναπτυσσόμενο μενού. σώσει. Ολοκληρώθηκε.

Εάν δεν είστε άνετα να το κάνετε αυτό, κάτι που είναι καλό, ανοίξτε ένα εισιτήριο υποστήριξης με την εταιρεία φιλοξενίας σας και θα το κάνουν για εσάς.

Η εταιρεία φιλοξενίας μου δεν υποστηρίζει το PHP7

Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα! Τεράστιος! Αυτό το γεγονός από μόνο του μπορεί να μην είναι τόσο ανησυχητικό, αλλά έχει πολλές άλλες συνέπειες. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε ένα ξεπερασμένο λογισμικό διακομιστή και ότι η εταιρεία φιλοξενίας σας απλά δεν κάνει τη δουλειά της. Προς το παρόν πληρώνετε το τίμημα ενός αργού ιστότοπου, αλλά σύντομα όταν τα πράγματα αρχίζουν να καταρρέουν επειδή δεν συντηρούν διακομιστές, θα αντιμετωπίζετε σοβαρό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Στείλτε τους ένα email και ζητήστε να μετεγκαταστήσουν αμέσως το λογαριασμό σας σε έναν νέο διακομιστή που υποστηρίζει το PHP7. Εάν δεν το κάνουν (για οποιονδήποτε λόγο), πρέπει να βρείτε μια καλή εταιρεία φιλοξενίας WordPress. Φοβάσαι και δεν θέλεις να το κάνεις; Είναι εντάξει να ανησυχείτε για τις μεταναστεύσεις, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας.

Οι αξιοπρεπείς εταιρείες φιλοξενίας θα κάνουν τη μετεγκατάσταση για εσάς. Σοβαρά, δεν είναι κόλπο μάρκετινγκ. Τους δίνετε τον παλιό σας κωδικό πρόσβασης cPanel, και αυτό είναι.

Έχω ακούσει ότι το WordPress δεν λειτουργεί με το PHP7

Σοβαρά!? Το WordPress σημειώνει ρητά την PHP7 ή μεγαλύτερη ως απαίτηση διακομιστή. Λοιπόν, μια μακρά ιστορία – λειτουργεί.

Το PHP7 είναι νέο και πειραματικό

Το PHP v7.0 κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015. Δεν είναι καινούργιο. Είναι ένα δοκιμασμένο λογισμικό που είναι καλύτερο από το PHP5. Είναι γρηγορότερο, έχει περισσότερες δυνατότητες και είναι απλώς το μέλλον. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για σας, το PHP5 δεν συντηρείται πλέον ενεργά.

12. Βελτιώστε την ταχύτητα του WordPress τροποποιώντας την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης

Όταν ένας χρήστης αρχίζει να φορτώνει τον ιστότοπό σας, το πρόγραμμα περιήγησής του ξεκινά αμέσως τη λήψη όλων των απαραίτητων αρχείων από έναν διακομιστή στον οποίο βρίσκεται ο ιστότοπός σας. Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο internet και τις δυνατότητες του διακομιστή, ο ιστότοπος μπορεί να φορτωθεί γρηγορότερα ή πιο αργά. Φυσικά, κάθε μέρος θέλει να φορτώσει τον ιστότοπο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και εσείς, ως διαχειριστής, πρέπει να κάνετε ό, τι μπορείτε για να κάνετε τον ιστότοπό σας γρήγορο.

Βελτιώστε την ταχύτητα του WordPress και τα στατικά αρχεία προσωρινής μνήμης

Αυτή η πρώτη επίσκεψη στον ιστότοπό σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και τον διακομιστή, αλλά μπορείτε να κάνετε την αλλαγή για τους τακτικούς επισκέπτες σας. Πιθανότατα δεν θα γνωρίζουν ότι οι αλλαγές γίνονται, αλλά πάντα θα έχουν κατά νου πόσο γρήγορα είναι ο ιστότοπός σας. Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στα παπούτσια τους – εάν οι ιστότοποι χρειάζονται δευτερόλεπτα για να φορτώσουν κάθε σελίδα, πιθανότατα δεν θα μείνετε για πολύ καιρό ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το περιεχόμενο, σωστά?

Η τεχνολογία προσωρινής αποθήκευσης παίρνει μερικά από τα αρχεία από το διακομιστή και τα αποθηκεύει σε έναν τοπικό υπολογιστή. Στη συνέχεια, εάν ένας χρήστης επισκεφθεί ξανά τον ίδιο ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησης θα ελέγξει για αποθηκευμένα αρχεία και θα τα φορτώσει αμέσως αντί να τα κατεβάσει ξανά από τον απομακρυσμένο διακομιστή. Αυτό καθιστά το χρόνο φόρτωσης πολύ μικρότερο, βελτιώνει την ταχύτητα του WordPress και αυτό κάνει τον επισκέπτη πολύ πιο ευτυχισμένο.

Χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο κώδικα, μπορείτε να πείτε στο WordPress να αποθηκεύει προσωρινά τα στατικά αρχεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πριν ξεκινήσετε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κώδικα, αφιερώστε ένα λεπτό για να επανεξετάσετε – πόσο συχνά κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας, τι είδους περιεχόμενο έχετε και αυτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον ιστότοπό σας εάν παρατείνει την προσωρινή αποθήκευση?

  1. Ανοίξτε το αρχείο .htaccess
  2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τα ακόλουθα:
# Προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης

Λήγει ενεργό ενεργό
ExpiresByType image / jpg "πρόσβαση 1 έτος"
ExpiresByType image / jpeg "πρόσβαση 1 έτος"
ExpiresByType image / gif "πρόσβαση 1 έτος"
ExpiresByType image / png "πρόσβαση 1 έτος"
ExpiresByType κείμενο / css "πρόσβαση 1 μήνα"
ExpiresByType εφαρμογή / pdf "πρόσβαση 1 μήνα"
ExpiresByType κείμενο / x-javascript "πρόσβαση 1 μήνα"
Λήγει η εφαρμογή τύπου By / x-shockwave-flash "πρόσβαση 1 μήνα"
ExpiresByType image / x-icon "πρόσβαση 1 έτος"
Λήγει Προεπιλεγμένη "πρόσβαση 2 ημέρες"
 1. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές, ο διακομιστής σας θα αλλάξει το χρόνο πρόσβασης για την αποθήκευση αυτών των αρχείων τοπικά. Εάν δεν μπορείτε να τροποποιήσετε το αρχείο .htaccess μόνοι σας, μπορείτε να κάνετε το ίδιο χρησιμοποιώντας μια απλή προσθήκη.

13. Πώς να αφαιρέσετε συμβολοσειρές ερωτήσεων από στατικούς πόρους στο WordPress και να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Εάν προσπαθείτε να επιταχύνετε και να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, πιθανώς έχετε συναντήσει διαφορετικά διαδικτυακά διαγνωστικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό. Σας ενθαρρύνουμε να κάνετε τις δοκιμές. θα σας πουν πόσο καλά λειτουργεί ο ιστότοπός σας και τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία θα σας δείξουν λεπτομέρειες σχετικά με την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, εάν εκτελέσετε μια δοκιμή GTmetrix, θα σας δείξει ποιες εικόνες επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Θα σας πει την ταχύτητα φόρτωσης των φύλλων στυλ και των σεναρίων, λεπτομέρειες σχετικά με την ελαχιστοποίηση και πολλά άλλα. Ένα από τα πράγματα που πολλοί χρήστες του WordPress βρίσκουν στην κορυφή της λίστας (που σημαίνει ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό) είναι η “κατάργηση συμβολοσειρών ερωτήσεων από στατικούς πόρους”. Σε αυτό το μέρος, θα εξηγήσουμε εν συντομία τι είναι οι συμβολοσειρές ερωτημάτων και πώς να τις αφαιρέσετε γρήγορα προκειμένου να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Τι είναι οι συμβολοσειρές ερωτημάτων

Οι συμβολοσειρές ερωτημάτων είναι τμήματα των διευθύνσεων URL που μπορείτε να βρείτε μετά από ένα σύμβολο ερωτηματικού (?) Ή ampersand (&). Τα προγράμματα περιήγησης ή οι εξωτερικές εφαρμογές συνήθως προσθέτουν αυτά τα μέρη σε διευθύνσεις URL για να προσθέσουν επιπλέον παραμέτρους.

Χρησιμοποιώντας συμβολοσειρές ερωτημάτων, για παράδειγμα, μια προσθήκη WordPress μπορεί να μεταφέρει διαφορετικές τιμές μέσω της διεύθυνσης URL, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες.

https://firstsiteguide.com/?utm_source=twitter&utm_medium=cpm&utm_campaign=twitter

Τις περισσότερες φορές, αφού κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση, ένα άρθρο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα εισερχόμενα του email σας, θα δείτε μια αρκετά μεγάλη διεύθυνση URL με συμβολοσειρές ερωτημάτων. Για να πείτε στις υπηρεσίες ανάλυσης την προέλευση της επίσκεψής σας, θα προστεθούν και άλλες υπηρεσίες (και οι ίδιοι οι άνθρωποι) UTM – συγκεκριμένες συμβολοσειρές ερωτημάτων που περιγράφουν πηγές, μέσα και καμπάνιες. Οι έμποροι το χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα των καμπανιών τους. Και αυτό είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό. μην ανησυχείτε για τέτοιου είδους συμβολοσειρές ερωτημάτων.

Γιατί και πότε πρέπει να καταργήσετε τις συμβολοσειρές ερωτημάτων?

Το GTmetrix αφαιρεί συμβολοσειρές ερωτημάτων από στατικούς πόρους

Ενώ οι συμβολοσειρές ερωτημάτων αποτελούν σημαντικό μέρος των δυναμικών στοιχείων, μπορούν να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας στο WordPress εάν χρησιμοποιούνται σε στατικούς πόρους. Εάν έχετε ανοίξει ποτέ μια κονσόλα προγράμματος περιήγησης ενώ βρίσκεστε στον ιστότοπό σας, ενδέχεται να έχετε διαπιστώσει ότι ο ιστότοπος εμφανίζει αριθμούς εκδόσεων σεναρίων και στυλ. Αυτό μπορεί να φαίνεται οικείο:

/wp-includes/css/dashicons.min.css?ver=4.4.2

Ορισμένοι διακομιστές μεσολάβησης προσωρινής αποθήκευσης και CDN δεν μπορούν να αποθηκεύσουν προσωρινά αυτά τα είδη πόρων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ανοίγετε έναν ιστότοπο, ο διακομιστής θα πρέπει να σας στέλνει το αρχείο ξανά και ξανά. Και αυτό είναι κάτι που επιβραδύνει σημαντικά έναν ιστότοπο. Ακριβώς ότι μια συμβολοσειρά ερωτήσεων δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά, αλλά όταν συγκεντρώνετε μερικά από αυτά, τα πράγματα μπορεί να γίνουν σοβαρά. Τελικά, ήρθε η ώρα να επιλύσετε το πρόβλημα και να καταργήσετε τις συμβολοσειρές ερωτημάτων από στατικούς πόρους.

Τρόπος κατάργησης συμβολοσειρών ερωτημάτων από στατικούς πόρους

Συμβολοσειρά ερωτήματος

Υπάρχουν μερικές τεχνικές για την αφαίρεση συμβολοσειρών ερωτημάτων από στατικούς πόρους στο WordPress και πρόκειται να σας δείξουμε. Μπορείτε να το κάνετε αντιγράφοντας μια απλή λειτουργία ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές προσθήκες WordPress που θα επιλύσουν το πρόβλημα για εσάς. Όποια τεχνική και αν επιλέξετε, δεν θα κάνετε λάθος – θα καταργήσετε τις συμβολοσειρές ερωτήσεων από τους στατικούς πόρους τα επόμενα λεπτά και θα επιταχύνετε τον ιστότοπό σας την ίδια στιγμή.

Προσθέστε μια απλή λειτουργία

Η πρώτη μέθοδος απαιτεί απλώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε μια απλή λειτουργία στο αρχείο functions.php. Εάν έχετε προσθέσει ποτέ μια συνάρτηση εκεί, γνωρίζετε ήδη ότι δεν είναι τόσο μεγάλη συμφωνία. Αν όμως είναι η πρώτη σας φορά, προσέξτε ιδιαίτερα, καθώς ένα μικρό λάθος στο αρχείο μπορεί να καταστήσει τον ιστότοπό σας άχρηστο. Για να αισθανθείτε ασφαλείς, δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου προτού συνεχίσετε.

  1. Ανοίξτε και επεξεργαστείτε το functions.php αρχείο
  2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
συνάρτηση _remove_script_version ($ src) {
$ parts = explode ('? ver', $ src);
επιστροφή ανταλλακτικών $ [0];
}
add_filter ('script_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
add_filter ('style_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1);
 1. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Καταργήστε την επιλογή στο W3 Total Cache

Δεδομένου ότι το W3 Total Cache είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο που μετρά περισσότερες από ένα εκατομμύριο ενεργές εγκαταστάσεις αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε ήδη την προσθήκη. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει απλώς να αποεπιλέξετε μια επιλογή από τις ρυθμίσεις:

 1. Μεταβείτε στο Απόδοση -> Προσωρινή μνήμη προγράμματος περιήγησης
 2. Καταργήστε την επιλογή του Αποτρέψτε την προσωρινή αποθήκευση αντικειμένων μετά την αλλαγή των ρυθμίσεων επιλογή
 3. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Χρησιμοποιήστε την κατάργηση συμβολοσειρών ερωτήματος από το πρόσθετο Static Resources

Εάν δεν σας αρέσει να προσθέτετε τον κώδικα στο functions.php μόνοι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν προσθήκη για την εργασία. Κατάργηση συμβολοσειρών ερωτημάτων από στατικούς πόρους είναι ένα ελαφρύ και απλό πρόσθετο που θα κάνει το ίδιο πράγμα χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε τον κωδικό.

Απλώς εγκαταστήστε την προσθήκη, ενεργοποιήστε την και τελειώσατε. Τη στιγμή που θα ενεργοποιήσετε την προσθήκη, οι συμβολοσειρές ερωτημάτων θα αφαιρεθούν από τους στατικούς πόρους.

Ανεξάρτητα από την τεχνική που χρησιμοποιήσατε, η αφαίρεση συμβολοσειρών ερωτημάτων δεν θα έπρεπε να ήταν δύσκολη εργασία. Τώρα που τελειώσατε, μπορείτε να εκτελέσετε μια άλλη σάρωση στο εργαλείο ταχύτητας και απόδοσης της επιλογής σας για να δείτε εάν και πώς βελτιώθηκε η βαθμολογία (και η ταχύτητα του ιστότοπού σας).

14. Μειώστε τον αριθμό αιτημάτων HTTP και επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Αν και το μόνο που χρειάζεται για τη φόρτωση ενός ιστότοπου είναι ένα κλικ του κουμπιού για εσάς, υπάρχουν πολλά περισσότερα για τον χειρισμό των υπολογιστών. Αυτό το ένα κλικ και ένα δευτερόλεπτο που θα διαρκέσει έως ότου εμφανιστεί μια σελίδα μπροστά σας μπορεί να κρύψει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες αιτήματα HTTP στον διακομιστή. Προφανώς, όσο περισσότερες πληροφορίες πηγαίνουν μπρος-πίσω, τόσο περισσότερο θα πρέπει να περιμένετε να φορτωθεί ένας ιστότοπος. Ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας είναι να έχετε μια καλή εταιρεία φιλοξενίας. Αλλά όταν αποφασίσετε να πάτε ακόμη πιο βαθιά για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, θα πρέπει να φροντίσετε τα αιτήματα HTTP.

Για αρχάριους, θα πρέπει να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας για να δείτε πόσα αιτήματα χρειάζεται για τη φόρτωση μιας συγκεκριμένης σελίδας. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι δοκιμών. Αντί να σας δείξουμε όλες τις δυνατότητες, αρκεί να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL στο Έλεγχος αιτημάτων HTTP. Θα λάβετε τα αποτελέσματα αμέσως και ελπίζουμε ότι δεν θα έχετε περισσότερα από 30 αιτήματα. Εάν το κάνετε, είναι καιρός να μειώσετε τον αριθμό αιτημάτων HTTP και να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Έλεγχος αιτημάτων HTTP

15. Μην χρησιμοποιείτε το Gravatars

Εάν χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο σύστημα σχολιασμού του WordPress, χρησιμοποιείτε επίσης το Gravatars. Τώρα, αν λάβετε μερικά σχόλια το μήνα, αυτό δεν χρειάζεται να σας απασχολεί πολύ. Αλλά αν οι επισκέπτες σας θέλουν να αφήσουν γρήγορες σημειώσεις κάτω από τα άρθρα σας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε το Gravatars από την εικόνα.

Μόλις σας πούμε ότι κάθε εικόνα Gravatar προσθέτει ένα άλλο αίτημα HTTP στον διακομιστή, φανταστείτε τι θα συμβεί όταν έχετε περισσότερα από, ας πούμε, εκατό σχόλια σε μία σελίδα; Μαντέψτε τι συμβαίνει όταν υπάρχουν περισσότερα από εκατό επιπλέον αιτήματα που δεν χρειάζεται να υπάρχουν – ναι, ο ιστότοπός σας γίνεται πιο αργός.

Το HTTP ζητά Checker

Εάν δεν χρειάζεστε αυτές τις μικρές εικόνες δίπλα σε κάθε σχόλιο, απλώς μεταβείτε στο Ρυθμίσεις -> Συζήτηση -> Avatar και αποεπιλέξτε την επιλογή εμφάνισης ειδώλων στα σχόλια. Είναι τόσο εύκολο. Σε περίπτωση που πρέπει απλώς να έχετε είδωλα, θα πρέπει να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα σχολιασμού τρίτου μέρους για το WordPress που θα χειρίζεται τα πράγματα διαφορετικά. Για παράδειγμα, το Disqus είναι μια δημοφιλής επιλογή που κάνει τη δουλειά να δείχνει τα είδωλα πολύ πιο γρήγορα.

16. Καταργήστε τα σχόλια εάν δεν τα χρησιμοποιείτε

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, η χρήση σχολίων απαιτεί επιπλέον αρχεία. Εάν χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο σύστημα σχολίων, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι – είναι κάτι που έχετε το όφελος και ότι το επιπλέον αίτημα είναι δικαιολογημένο. Αλλά σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε σχόλια στον ιστότοπό σας ή χρησιμοποιείτε διαφορετικό σύστημα σχολίων, θα πρέπει να καταργήσετε το σενάριο απάντησης σχολίων. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αντιγράψετε την ακόλουθη συνάρτηση στο αρχείο functions.php:

συνάρτηση σχόλια_clean_header_hook () {
wp_deregister_script ('σχόλιο-απάντηση');
}
add_action ('init', 'comments_clean_header_hook');

17. Αφαιρέστε τα emoji

Ναι, τα emoji είναι χαριτωμένα. Ναι, όλοι τα χρησιμοποιούν στους υπολογιστές, τα smartphone και τα tablet τους. Παρόλο που το WordPress τα παρουσίασε στην έκδοση 4.2. αυτό δεν σημαίνει πρέπει να φορτώσετε ένα επιπλέον αρχείο JS στον ιστότοπό σας για να έχετε τα χαμογελαστά πρόσωπα. Η ταχύτητα του ιστότοπού σας θα πρέπει να είναι πιο σημαντική από το να έχετε emoji (εκτός αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά).

18. Χρησιμοποιήστε CSS Sprites στο WordPress

Όπως μπορείτε να δείτε από τη δοκιμή μιας σελίδας, κάθε εικόνα απαιτεί ένα αίτημα HTTP. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε τις εικόνες, αλλά πρέπει να τις φροντίσετε. Όσον αφορά την ταχύτητα του ιστότοπού σας, μάθετε πώς να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες για το WordPress. Όμως, όσον αφορά τα αιτήματα, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό αυτών των αιτημάτων HTTP δημιουργώντας CSS Sprites.

Εάν πάτε Spriteme ιστότοπος, θα μπορείτε να επιλέξετε όλες τις εικόνες από μια σελίδα που χρησιμοποιείτε και να τις συνδυάσετε σε ένα αρχείο. Αφού αλλάξετε τους συνδέσμους στις εικόνες, θα προσθέσετε έως και το μέγεθος της εικόνας, αλλά ταυτόχρονα θα μειώσετε τον αριθμό των αιτημάτων. Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά μπορείτε πραγματικά να επιταχύνετε τα πράγματα – ένας διακομιστής θα λειτουργεί καλύτερα με ένα μεγάλο αρχείο από ό, τι πρέπει να ανταποκρίνεται σε δεκάδες αιτήματα.

19. Περιορίστε τον αριθμό των κουμπιών κοινωνικών μέσων

Τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει ένα τυπικό μέρος κάθε ιστότοπου. Είτε διαθέτετε έναν μικρό προσωπικό είτε επιχειρηματικό ιστότοπο, είτε εκτελείτε μια πύλη με δεκάδες συγγραφείς, θα πρέπει να συνδέσετε τα κοινωνικά μέσα στον ιστότοπο. Αυτό είναι εντάξει και πρέπει να το κάνεις αυτό.

Αλλά όταν πρόκειται για εμφάνιση κοινωνικών κουμπιών, το λιγότερο είναι περισσότερο. Παρόλο που μπορεί να έχετε ανοίξει λογαριασμούς σε δώδεκα δίκτυα, εμφανίστε κουμπιά μόνο για αυτά που καλλιεργείτε περισσότερο. Κάθε κουμπί θα φορτώνει τη δική του εικόνα και επιπλέον αρχεία που ενδέχεται να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

20. Ξεφορτώστε σενάρια και στυλ που δεν χρησιμοποιείτε

Ξεφορτώστε σενάρια και στυλ και επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Ένας μέσος χρήστης του WordPress δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Ποιος έχει τον χρόνο να σκεφτεί σενάρια και στυλ σε έναν ιστότοπο. Δεν σας κατηγορούμε για αυτό, αλλά τώρα που έχουμε την προσοχή σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τον ιστότοπό σας για σενάρια και στυλ που δεν χρειάζεστε.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός. Σας δείξαμε ήδη ένα τακτοποιημένο μικρό πρόσθετο που θα σας δείξει όλα τα σενάρια και τα στυλ που φορτώνουν σε κάθε σελίδα σας. Χρησιμοποιώντας το WP Asset CleanUp, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε τα αρχεία που δεν χρειάζεστε πλέον και μπορείτε να τα ξεφορτώσετε γρήγορα. Εάν έχετε περισσότερη εμπειρία με το WordPress, η προσθήκη θα σας βοηθήσει να απομονώσετε τα δεδομένα και αργότερα μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία με μη αυτόματο τρόπο. Εάν όχι, αφήστε το βύσμα και αφήστε το να χειριστεί σενάρια και στυλ για εσάς.

21. Απενεργοποιήστε τις ενσωματώσεις

Για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών, οι προγραμματιστές του WordPress παρουσίασαν ένα νέο αρχείο JS που σας επιτρέπει να ενσωματώσετε βίντεο από διαφορετικές υπηρεσίες, όπως το Youtube, αντιγράφοντας μόνο μια διεύθυνση URL. Μπορείτε να ενσωματώσετε εικόνες και tweets με τον ίδιο τρόπο, επικολλώντας τον σύνδεσμο στον Visual Editor.

Αν και αυτή η λειτουργία είναι εκπληκτική, πολλοί άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν. Εάν προσπαθείτε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας, είναι πιο σημαντικό να καταργήσετε ένα αίτημα παρά να έχετε μια προεπισκόπηση του βίντεο. Ξέρετε ποιο βίντεο ενσωματώνετε, επομένως δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να έχετε αυτήν την προεπισκόπηση, σωστά?

Εάν δεν είστε καλοί με τον κωδικό και απλά πρέπει να εγκαταστήσετε μια προσθήκη, υπάρχει μια απλή προσθήκη που θα αφαιρέστε τις ενσωματώσεις από τον ιστότοπό σας. Εάν μπορείτε να χειριστείτε μερικές γραμμές κώδικα που πρέπει να αντιγράψετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συνάρτηση και τοποθετήστε την στο αρχείο functions.php:

συνάρτηση speed_stop_loading_wp_embed () {
αν (! is_admin ()) {
wp_deregister_script ('wp-embed');
}
}
add_action ('init', 'speed_stop_loading_wp_embed');

Πάρτε το χρόνο σας και ελέγξτε τον ιστότοπό σας στο WordPress για αυτά τα ανεπιθύμητα αιτήματα HTTP. Ακόμα κι αν μειώσετε τον αριθμό μόνο για λίγες σελίδες ή αν βρείτε μόνο αρχείο που δεν χρειάζεται να φορτώσετε, θα είναι επιτυχία. Μην ανησυχείτε. ακόμα και αν οι χρήστες σας δεν αισθάνονται βελτίωση ταχύτητας, οι μηχανές αναζήτησης θα.

Συμπέρασμα: Φροντίστε πάντα την ταχύτητα του ιστολογίου σας

Εάν κάνετε αλλαγές μόνο σε πολλά πράγματα στον ιστότοπό σας, μπορεί να επωφεληθείτε από αυτές. Τα βήματα που έχουμε περιγράψει σε αυτό το άρθρο είναι εντελώς δωρεάν, οπότε δεν θα σας βλάψει να τα δοκιμάσετε. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να φροντίσετε τον ιστότοπό σας. Ενημερώστε το WordPress, τα θέματα και τα πρόσθετα σε τακτική βάση και μην παραμελείτε ποτέ το ιστολόγιό σας.

Μερικές φορές, ακόμη και ένας βελτιστοποιημένος ιστότοπος δεν θα εκτελείται γρήγορα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε άλλη εταιρεία φιλοξενίας ή να σκεφτείτε να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για έναν διαχειριζόμενο ή αποκλειστικό διακομιστή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked