Mi az a blogbejegyzés? – A tökéletes szerkezet

Learn-Blogging_blogspot-tartalom


Ha új blogot szeretne elindítani, vagy már el szeretne indítani, akkor a következő lépés az lesz, hogy kitaláljuk, mit írjunk. Bármelyik blog célja, akár személyes, akár üzleti, a tartalom kritikus szerepet játszik a blog sikerében.

Tudnod kell, hogy az internet túlteljesült a szöveges tartalommal. Így ahhoz, hogy blogbejegyzései kitűnjenek, komoly erőfeszítéseket kell fektetnie a nagyszerű tartalom létrehozására.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell írni a blogbejegyzéseidet, és hogyan lehet informatív.

A blogbejegyzés meghatározása

A blogbejegyzés egy bejegyzés (cikk), amelyet blogba írsz. Tartalmazhat szöveget, fényképeket, infografikákat vagy videókat.

A blogbejegyzés szerkezete

Az alábbiakban bemutatjuk egy jó blogbejegyzés alapvető felépítését:

blogbejegyzés szerkezete

Nyugodtan használja ezt a sablont webhelyén

Használja ezeket az elemeket az egyes bejegyzés optimalizálásához mind az olvasók, mind a keresőmotorok számára:

Headline

Blogbejegyzésének címsorának vagy címének fel kell hívnia a potenciális olvasók figyelmét. Az emberek ezt láthatják a közösségi média hírcsatornájában vagy a keresési eredményekben. Feltétlenül adja meg a fő kulcsszómondatot, amelyet az emberek használhatnak az általad tárgyalt téma keresésekor.

Közzététel dátuma

A tartalom közzétételének dátuma nem kötelező, de ajánlott. Ha gyakran frissíti a blogját, a közzététel dátumai segíthetnek a látogatóknak a legutóbbi hozzászólások meghatározásában. Ez nem olyan fontos az örökzöld tartalmi oldalakon, de gyakran használják a naponta közzétett tartalmakban.

Szerző by-line

A szerzői vonal révén az olvasók azonosítják, ki írta a tartalmat, és különösen fontos a sok íróval rendelkező blogok esetében. Ezenkívül a szerzői vonali vonal nagyobb bizalmat adhat a tartalmának, ha egy elismert író létrehozza azt.

Bejegyzés kategóriája

Kategória osztályok, amelyek segítségével a tartalmat külön szakaszokra lehet csoportosítani. Ajánlott kategóriacímkék használata minden létrehozott blogbejegyzéshez. A releváns tartalom csoportosítása hasznos lesz a látogatók számára, és a keresőmotorok feltérképezik az Ön blogját.

Bevezetés

Blogbejegyzésének első bekezdése vagy az embereket olvassa, vagy az embereket elhagyja. Győződjön meg arról, hogy az arra kényszeríti az embereket, hogy olvassa el a többi tartalmat. Ebben a bekezdésben legalább egyszer használnia kell a célzott kulcsszómondatot a keresőmotorok számára.

Központi téma

Ez a blogbejegyzés tartalmának fő része. Gondolj a címsorra, mint az ígéretre, és a fő tartalomra, mint az ígéret teljesítésére. A legfontosabb tartalom mindenkinek tetszeni kell, aki a címsor alapján meglátogatja az Ön üzenetét. Ha olyan tartalmat hoz létre, amely nem felel meg a címsor ígéreteinek, az emberek elkezdenek azonosítani az Ön blogját nem teljesítőként. Blogbejegyzésed hossza 300-3000 vagy annál több szó lehet. A legjobb, ha a hozzászólások hosszát váltakozol, amikor betekintést nyer a közönség számára legmegfelelőbben.

Sub-főcímek

Sokan átvizsgálják blogod tartalmát, szemben a szó szerinti átolvasással. Írjon olyan alfejezeteket, amelyek tartalmát emészthető részekre bontják. Ellenőrizze, hogy ezek a fejlécek képviselik-e a bennük lévő tartalmat.

Hajlított szöveg

A fontos pontok kiemeléséhez használjon félkövér szöveget a fő tartalom néhány területén. Használja szelektíven. Ellenkező esetben a teljes cikk félkövérnek látszik, így elveszíti a lehetőséget a tartalom legfontosabb részeinek kiemelésére.

Felsorolt ​​/ számozott listák

Noha nem akarja, hogy a teljes hozzászólás pont vagy számmal legyen kitöltve, ezek a listák segítenek elválasztani a lépéseket és a hasznos tartalomú táblákat.

Média

Kiegészítse tartalmának szöveges részét médiumokkal, például kapcsolódó képekkel és videókkal. Segít felbontani a tartalmat, és jobban szemlélteti pontjait.

A legkevesebb, amit tehet, ha szerepel a kiemelt kép a bejegyzésében. Adja hozzá a hozzászólás fő kulcsszóját a kép fájlnevéhez, valamint az ALT címkét. Segít a bejegyzés keresésének optimalizálásában.

Következtetés

A következtetésnek bejegyzés végén egy vagy két bekezdéssel kell rendelkeznie, hogy összefoglalja az Ön által írt tartalmat. Az olvasónak meg kell értenie, hogy milyen anyagot fed le. Ha nem, akkor valószínű, hogy visszatérnek, hogy megnézzék, mi hiányozhatott volna meg.

Hívja a cselekvésre

A blogbejegyzés utolsó sorának valamilyen formában kell lennie cselekvésre ösztönzés. Annyira egyszerű, hogy felkérheti az olvasókat, hogy osszák meg gondolataikat a megjegyzésekben, vagy osszák meg a bejegyzést a közösségi médiában. Ha egy adott termék vagy szolgáltatás népszerűsítése érdekében írta a bejegyzését, a cselekvésre ösztönző üzenetnek ösztönöznie kell az olvasót, hogy többet megtudjon róla.

Közösségi megosztás gombok

A közösségi média hasznos eszköz a blog tartalmának népszerűsítéséhez. Gondoskodjon róla, hogy minden tartalomhoz mellékeljen szociális gombokat, hogy az emberek könnyen megosszák azt a közösségi hálózatokon. Helyezheti el őket tartalmának tetejére, tartalmának aljára vagy oldalára, lebegő eszközként.

Megjegyzések szakasz

A blogbejegyzés tartalmán kívül a hozzászólások is a blog legfontosabb részei. Ez a szakasz lehetőséget ad az olvasóinak, hogy kapcsolatba lépjen veled és más látogatókkal. Fontos, hogy válaszoljon a megjegyzésekre, és megnyissa a beszélgetést.

Nem kell minden bejegyzésbe belefoglalnia a lista összes elemét. Győződjön meg arról, hogy mindig van egy vonzó bevezetése, minőségi tartalma és szilárd következtetése.

Hogyan lehet írni az első blogbejegyzésed?

Az elsőt a legnehezebben lehet írni, és valószínű, hogy úgy fogod érezni magát, mint Alice Csodaországban. Fontos azonban, hogy kihúzza magát a kényelmi zónából, és végezze el munkáját.

Az első üzenetében szánjon egy pillanatra, és bemutatkozzon. Mondja el az olvasóinak, hogy kik vagytok, mi ösztönözte téged a blogba, és mit fog írni. A bejegyzés címe lehet: „Üdvözöljük a blogomban” vagy „Az első blogbejegyzésem”. Itt is bemutathatja a következő blogbejegyzését, ahol néhány konkrét témáról fog beszélni.

Ajánlott olvasmány: Hogyan lehet blog tartalmat írni?

Példák a jó blogbejegyzésekre

Blogbejegyzésének címének el kell vonnia az olvasókat, és értékajánlatot kell mutatnia számukra. Ennek tartalmaznia kell a fő kulcsszavakat, és azt az előnyt, amelyet az olvasók a blogbejegyzésből kapnak.

Néhány blogbejegyzés ötlete:

Következtetés

Most elsajátította az alapokat és megértette a blogbejegyzés szerkezetét. A következő dolog az, hogy kísérletezz a tartalommal. Blogbejegyzésednek ki kell emelkednie az internetet elárasztó tartalom tengerétől. Próbálj meg különbözni egymástól, és új szemszögből megközelítse a témát, amely ellentmondásos is lehet. Sok szerencsét!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map