Mi a blog? – A blog, a blog és a Blogger meghatározása

mi a blog kép


Tudja, mi a blogok? Ha nem, akkor a megfelelő helyre jöttél. Az elején a blog inkább személyes napló volt, amelyet az emberek megosztottak az interneten, és 1994-ig nyúlik vissza. Ebben az online naplóban a mindennapi életéről beszélt, vagy megoszthatta a dolgát. De az emberek láttak egy lehetőséget arra, hogy bármilyen információt új módon továbbítsanak. Így kezdődött a blogolás gyönyörű világa.

Manapság több mint 600 millió blog van az interneten.

Mi a blog?

A blog meghatározása

A blog (a „weblog” rövidítése) egy online folyóirat vagy információs webhely, amely fordított időrendi sorrendben jeleníti meg az információkat, az elsőként megjelenik a legújabb bejegyzés. Ez egy olyan platform, ahol egy író vagy akár írók egy csoportja megoszthatja véleményét egy adott témáról.

Mi a blog célja??

Számos oka van annak, hogy elindítson egy blogot személyes használatra, és csak egy pár erõteljes van az üzleti blog elkészítéséhez. Az üzleti vállalkozások, projektek vagy bármilyen más blog, amely pénzt eredményezhet, nagyon egyértelmű célja – webhelye jobb rangsorolása a Google SERP-kben, azaz a láthatóság növelése.

Mint vállalkozás, támaszkodik a fogyasztókra, hogy folyamatosan vásárolják termékeit és szolgáltatásait. Új vállalkozásként a blogolással támaszkodik, hogy segítsen elérni ezeket a fogyasztókat és felhívni a figyelmüket. Blogolás nélkül webhelye láthatatlan maradna, míg a blog futtatása kereshetővé és versenyképessé tesz téged.

Tehát a blog fő célja az, hogy kapcsolatba hozza Önt az érintett közönséggel. Egy másik az, hogy fokozza a forgalmat, és minőségi vezetőket küldjön webhelyére.

Minél gyakoribb és jobb a blogbejegyzés, annál nagyobb az esélye, hogy webhelye felfedezzék és meglátogassák a célközönséget. Ami azt jelenti, hogy a blog hatékony vezető generációs eszköz. Adjon hozzá egy nagyszerű cselekvésre ösztönzést (CTA), és ez konvertálja a webhely forgalmát kiváló minőségű ügyfelekké. De egy blog lehetővé teszi a hatalom bemutatását és a márkaépítést is.

Amikor a régészi ismereteit informatív és érdekes hozzászólások létrehozására használja fel, ez bizalmat teremt a közönséggel. A nagyszerű blogírás révén vállalkozása hitelesnek tűnik, ami különösen fontos, ha márkája még mindig fiatal és meglehetősen ismeretlen. Egyidejűleg biztosítja a jelenlét és a tekintélyt.

Blog szerkezete

A blogok megjelenése az idő múlásával megváltozott, és manapság a blogok különböző elemeket tartalmaznak. A legtöbb blog azonban tartalmaz néhány standard funkciót és struktúrát. Itt találhatók azok a jellemzők, amelyeket egy tipikus blog tartalmaz:

 • Fejléc a menüvel vagy a navigációs sávval
 • Fő tartalmi terület kiemelt vagy legújabb blogbejegyzésekkel
 • Oldalsáv közösségi profilokkal, kedvenc tartalommal vagy cselekvésre ösztönzővel
 • Lábléc releváns linkekkel, például nyilatkozattal, adatvédelmi politikával, kapcsolattartási oldallal stb.

Alapvető blogszerkezet

Nyugodtan használja ezt a sablont webhelyén

A fenti példa a blog alapvető felépítése. Minden elemnek megvan a maga jelentősége, és segít a látogatóknak a blogodban való navigálásban.

Blogok és webhelyek

Az emberek többsége még mindig kíváncsi, van-e különbség a blog és a weboldal között. Mi az a blog és mi a weboldal? Még inkább kihívást jelent, ha megkülönböztetjük a kettőt ma. Sok vállalat integrálja a blogokat a webhelyeikre, hogy ugyanazt a funkciót hajtsák végre.

Mi különbözteti meg a blogokat a webhelyektől?

A blogokat gyakran frissíteni kell. Jó példa erre az élelmiszerblog, amely megosztja az étkezési recepteket, vagy egy cég, amely az iparági híreket ír.

A blogok elősegítik az olvasók tökéletes elkötelezettségét. Az olvasóknak lehetősége nyílik megjegyzéseket fűzni és különféle aggodalmaikat megszólaltatni a néző számára. A statikus webhelyek viszont a statikus oldalakon bemutatott tartalomból állnak. A statikus webhelytulajdonosok ritkán frissítik oldalaikat. A blogtulajdonosok rendszeresen frissítik webhelyüket új blogbejegyzésekkel.

A statikus oldal egy blogbejegyzését azonosító kulcsfontosságú elemek tartalmazzák a közzétételi dátumot, a szerző hivatkozását, kategóriákat és egy soron belüli címkéket. Bár nem minden blogbejegyzés rendelkezik ezekkel a byline elemekkel, a statikus weboldalak nem tartalmazzák ezeket az elemeket. Látogató szempontjából a statikus webhely tartalma nem változik az egyik látogatásról a másikra. A blog tartalma ugyanakkor minden nap, hétben vagy hónapban újat kínálhat. A blog tulajdonosának közzétételi ütemezésétől függően.

Mi a blog?

A 2000-es évek elején a blogok megjelenése minden szakaszában kialakult, amikor több politikai blog született. Emellett megjelentek a használati útmutatókkal rendelkező blogok is. A megalakult intézmények észrevették a különbséget az újságírás és a blogolás között. Az Egyesült Államokban a bloggerek száma 2020-ban 31,7 millió felhasználót ér el.

A blog meghatározása

A blogolás számos olyan készség halmaza, amelyre szükség van a blog futtatásához és irányításához. A weboldal felszerelése olyan eszközökkel, amelyek megkönnyítik a tartalom írásának, elküldésének, összekapcsolásának és megosztásának folyamatát az interneten.

Miért olyan népszerű a blogolás??

Fontos megemlíteni, hogy a blogok napról napra növekednek! Ezért ahhoz, hogy megválaszoljuk a „mi a blog” kérdést, meg kell vizsgálnunk a növekedés mögött álló tényezőket.

A korai szakaszban a blogok mainstreamé váltak, mivel a hírszolgálatok elkezdték őket használni a tájékoztatás és a véleményformálás eszközeként. Új információforrássá vált.

Miért olyan népszerű a blogolás?

A vállalkozások jó módszert láttak az ügyfelek elégedettségének javításához. A blogolással a cégek naprakészen tartják az ügyfeleket. Minél több ember látogatja meg blogját, annál nagyobb az expozíció és bizalom a márkájával.

A személyes és a régiekkel foglalkozó bloggerek láthatták, hogy több embert érhetnek el az adott témák iránt érdeklődő emberek. Blogon keresztül a látogatók megjegyzéseket fűzhetnek hozzá, és kapcsolatba léphetnek veled vagy a márkáddal, amely elősegíti a hűséges követői hálózatának létrehozását.

Tudta, hogy pénzt kereshet blogolással? Miután blogod elegendő figyelmet és rajongót kapott, megvizsgálhatja blogja bevételszerzési lehetőségeit. A blogon keresztül felajánlhatja szolgáltatásait és termékeket is eladhat.

Ki a blogger??

Az utóbbi időben a bloggerek különböző okokból váltak híressé. Alternatív karrier vagy munkahely sok, több ember úgy dönt, hogy csatlakozik a ranghoz. Tehát kik a bloggerek? Ezek olyan személyek, akik szeretik megosztani veled életük egy részét. Különféle témákat jelentenek a művészetekről, az otthoni tervezésről, az asztalosiparról és a pénzügyi cikkekről. A bloggerek mobilok, és nem kell egy helyen lennie. Az interneten élnek!

A blogger meghatározása

A blogger olyan személy, aki blogot vezet és irányít. Ő megosztja véleményét különböző témákról a célközönség számára.

Miért ma blogoznak sokan??

Szeretne saját blogot? Igen! Manapság a legtöbb ember különféle okokból hoz létre blogot. Minden embernek el kell mondania a történetét. Ezért az blogok az interneten keresztül kommunikálhatnak nagyobb embercsoporttal.

Miért olyan népszerű a blogolás? A blogok lehetővé teszik, hogy bármilyen témáról beszéljen, és véleményét kifejezze. Talál néhány blogolót, akik minden napi tevékenységet írtak. Ezek a kis kérdésektől kezdve, például felébredéstől kezdve, olyan fontos kérdésekig terjedhetnek, mint az emberi jogok és az éghajlatváltozás! Ne felejtse el, hogy a saját blogot futtató bloggerként támaszkodnia kell a szeretett témákra, és törekednie kell arra, hogy az egyik legjobb blog lehessen az interneten..

A bloggerek fizetnek??

A bloggerek pénzt keresnek, de ez nem egy gyors meggazdagodás.

Mielőtt elkezdené a blog bevételszerzését, ki kell építenie mind a Google SERP rangsorolását, mind a rést befolyásoló tényezőjét. És ez sok időt és minőségi tartalmat igényel. A pénzkeresési lehetőségek addig nem jelennek meg, amíg nem sikerül némi hitelességet szerezni a területen. Tehát menjen tovább az üzlethez.

Így lehet pénzt keresni magas rangú niche-bloggerként:

 • Hirdetési hely értékesítése a blogján magántulajdonban vagy a Google AdSense webhelyen.
 • Társult partnerré válhat magántulajdonban vagy hirdetési hálózatokon keresztül.
 • Saját digitális termékek, például e-könyvek és oktatóanyagok eladása.
 • Tagság eladása exkluzív tartalom vagy tanácsadás elérése érdekében.
 • Blogod használata tartalommarketing eszközként vállalkozása számára.

Ha egy blogot indít a meglévő vállalkozásának marketingje és fellendítése érdekében, akkor valószínűleg nem fog eladni hirdetési felületet vagy tagságot. De létrehozhat és elkezdhet exkluzív digitális termékeket, például e-könyveket, útmutatókat vagy online tanfolyamokat, mint vezető rögzítő eszközt a látogatók e-mail címeire cserébe. Ily módon egy lépéssel tovább lecsökkentheti őket az értékesítési csatornán.

Saját blogot szeretne indítani?

Saját személyes blogjának létrehozása néhány lépést igényel. Először el kell döntenie a blogjának domain névnek nevezett nevéről, és ki kell választania a legjobb blogolási platformot. Javasoljuk, hogy vegyen részt a saját üzemeltetett platformon. Kevés választás van a saját üzemeltetésű platformokról, de a legnépszerűbb az WordPress.org.

Ezután ki kell választania egy web hosting szolgáltatást, és az új blogírók számára erősen ajánljuk a Bluehost-ot, egy olyan társaságot, amely világszerte több mint 2 millió webhelyet üzemeltet. Kapsz egy Ingyenes domain név amikor feliratkozik velük, és ha nem tetszik az ő szolgáltatásaik, a 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Első lépés

Kattintson erre a linkre, és eljut a rajongóink számára fenntartott „Exkluzív ajánlat” oldalra. Miután odaért, kattintson a „Kezdje el most”.

Első lépés

Második lépés

Ha ez az első tárhely-fiók valaha, akkor az alaptervvel kell kezdenie, mert időre lesz szüksége az igényeinek és lehetőségeinek meghatározásához. Az alapterv mindent tartalmaz, amely kezdőknek szüksége lehet egy új blog felállításához. Később fontoljon meg más terveket, amikor a blog elindul, és az Ön igényei egyre nagyobb lesznek.
második lépés

Harmadik lépés

A domain név kulcsfontosságú szerepet játszik a blog jövőbeni fejlesztésében, ezért fontos, hogy szánjon időt, és kitaláljon egy jó domain nevet. Miután ezt megtette, írja be a nevet az „új domain” oszlopba, és válassza a legfelső szintű domainjét.
harmadik lépés

Ajánlott eszköz:

Csak írja be a kívánt domaint ebbe az „új domain” mezőbe, és a BlueHost megmutatja, elérhető-e vagy sem. Ha nem, akkor megad egy listát a hasonló nevek közül, amelyek közül választhat.

Következtetés

Reméljük, hogy valami fontosat megtanultál a blogok világában. Ha sikerült elindítania egy blogot, akkor a következő lépés a blog tartalmának kidolgozása, hogy a jövőbeli olvasói elégedettek és elkötelezettek maradjanak. Nyugodtan nézze meg a blogkészítési források széles körű listáját, amely segít az új blog futtatásában és bővítésében.

Mi a-egy blog infographic

Nyugodtan használja ezt az infographic webhelyén

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked