Hogyan keressen egy rést a blogjának (lépésről lépésre)

new8


Mielőtt létrehozna egy blogot, és továbblépne a sikeres bloggerré, fontolja meg a következőket:

Az élet célja a tudás legmagasabb formájának elérése, amely a jó gondolata. ” – Ókori görög filozófusok

Ugyanez vonatkozik a blogolásra. A kívánt tudás legmagasabb formáját szeretné elérni. Tehát válassza ki azt, amely vonzza Önt – azt, amelyben szenvedélyes és leginkább érdekel. A sikerre, a boldogságra, a biztonságra és az elismerésre törekszik. Azáltal, hogy kiválasztja az érdeklődésre számot tartó rést, és megvan a saját nézőpontja, képes lesz pozicionálni és megkülönböztetni blogját a versenytől.

Sokféle módon meg lehet határozni, hogy melyik rést megfelelő az új blogodhoz, de még egyszerűbbé tehetjük a folyamatot. Ebben a cikkben megmutatjuk a pontos lépéseket, amelyeket új blog létrehozásakor meg kell választania a megfelelő rést.

Brainstorm a témád

Anélkül, hogy bármi másra gondolt volna, indítsa el a réstani döntési folyamatát azáltal, hogy felírja az összes, ami érdekli. Ezek lehetnek személyes vagy szakmai érdekek.

 • Kezdje azzal, hogy gondolkodjon azon dolgokon, amelyeket szeretsz csinálni, vagy szívesen csinálna, ha esélye van rá. Például amatőr fotós vagy. A fényképészeti blogolás nagy rést jelenthet. Megoszthatja fényképeit, részletes ismereteit vagy tapasztalatait a fényképezőgép-technológiával kapcsolatban.
 • Ezután gondolja át azokat a dolgokat, amelyeket szívesen tanulna. Például érdekli a főzési órákat. Még ha nincs ideje vagy költségvetése a főzési órák megkezdésére, elindíthat egy élelmiszerblogot, ahol elemezheti az online recepteket. És megvitassák, hogyan válasszuk ki a tökéletes összetevőket, és mérjük meg az ökológiai és a GMO-összetevők előnyeit.
 • Végül gondoljon azon dolgokra, amelyekbe már mélyen belemerülsz. Tegyük fel például, hogy Ön egy felnőtt, aki visszatér, hogy befejezze a fokozatát az egyetemen. Nagyon sok kutatást fog végezni az egyetemen és az online képzési programokban, hogy melyik egyetemet válasszon, hogyan lehet visszatérni a tanulmányi lendületbe, és így tovább. Ez remek téma a felsőoktatásról szóló rést tartalmazó blognak.

Ennek a gyakorlatnak a segítségével jobban érzi magát azokkal a témákkal kapcsolatban, amelyek veled rezonálnak. A leginkább szenvedélyesek a legjobb jelöltek a résedre. Olvassa el ezt a bejegyzést is, hogy megértse, milyen típusú blogok léteznek az interneten.

Függetlenül attól, hogy izgalmas egy réstámogató ötlet vagy több közülük – sorolja fel őket. Ezután bemutatunk egy háromlépcsős képletet, amely megerősíti a rést a sikerhez.

Blog sikeres érvényesítése

Akár presztízst, jövedelmet, szórakozást, akár kapcsolatokat szeretne blogolni, kutatnia kell a választott rést, és ellenőriznie kell a téma életképességét. A következő „blog sikerének érvényesítése” gyakorlat segít meghatározni, hogy a blog rendelkezik-e valódi potenciállal. Ez segít megérteni a blogok 90% -át is.

1. Potenciális résméret

Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy ez egy ragyogó blog-ötlet, valószínűleg küzd a sikerért, hacsak nem talál olyan rést, amely elegendő embert vonz. Nem akarja, hogy a rése túl kicsi vagy túl nagy legyen.

Például a „golf” rés mérete túl nagy és tág, kulcsszavak millióinak ötleteivel. De ha egy nagyon szűk rést folytat, mint például a „gördülő golffúrók”, ​​akkor a keresések száma túl kicsi. Az egyik rést le a „golf” alól a „golf tippek” vagy még mélyebben a „golf tippek a kezdőknek” lenne.

Ellenőrizze a rést

Ellenőrizze az öt legfontosabb kulcsszót a réstájékoztató témájában. Keressen legalább tízezer keresést havonta az öt kulcsszóval együtt. Te tudod használni Google Kulcsszótervező (ingyenes), SERPs eszköz (ingyenes) vagy WordTracker (freemium), hogy ellenőrizze a keresések mennyiségét, és ötleteket szerezzen a kulcsszavakról. Biztos akar lenni abban, hogy elég nagy közönség keresi a megadott információkat. De nem szabad túl nagy ahhoz, hogy eltévedjen a tömegben.

A Google Kulcsszótervező eszköz segítségével kaphat top kulcsszóötleteket. Ez azonban nem adja meg a keresési mennyiség pontos számát, és csak a gyakori keresések időközét. Ez az információ nagyjából áttekintheti a kulcsszavakat és a keresési mennyiségeket. Ezért azt javasoljuk, hogy a Google eszközt használja kulcsszóötletek és más eszközök használatához az egyes kulcsszavak átlagos keresési mennyiségének eléréséhez.

Ha pontos keresési mennyiséget szeretne elérni, használja a SERPs eszközt. Írja be az elsődleges kulcsszót (például használja a „golf-tippeket”), és ötleteket szerezzen a javasolt kulcsszavak listájának áttekintésével. Válassza ki az öt legfontosabb kulcsszót, amelyek megfelelnek a kiválasztott réstémának. Ellenőrizze az egyes kulcsszavak keresési mennyiségét, és adja össze őket.

SERPs eszköz

Például ezt a keresési eljárást alkalmazva öt golf-tip kulcsszóra, a következő keresési eredményeket hozta:

 • „Golf tippek” – 6 600
 • „Golf lengőhegyek” – 6 600
 • „Golf-tippek” – 1000
 • „Golf tippek kezdőknek” – 880
 • „Golf tippek vezetéshez” – 880

Ezzel az öt kulcsszóval átlagosan havi átlagosan 20 000 keresést végezzünk. Ennek a réspiacnak („golf tippek”) elegendő mennyiség van, és ez jó választás egy blog számára.

Ajánlott eszköz: Rangkövetés

2. Lehetséges verseny

Ez jó jel, ha van versenyed. Ez azt jelenti, hogy mások beszélnek a résedről, és folytatják azt. Fontos megjegyezni, hogy az Ön niche-jén lévő bloggerek nem mindig a versenytársak. És előbb vagy utóbb meg kell ismerkednie velük a blogírás során.

Az alábbiakban bemutatjuk a verseny áttekintésének folyamatát:

 • Csináld a Google keresni a „[niche] blog” vagy a „legjobb [niche] blog”. Talál-e olyan blogokat, amelyek jelenleg a rést célozzák? Van legalább öt népszerű blog, amelyek a témájára összpontosítanak? Ne veszítse el az érdeklődését, ha a blogjában nagyszámú blog jelenik meg. Ha meg tudják csinálni, akkor te is!
 • Menj Facebook és keresse meg a [saját rést]. Vannak aktív Facebook oldalak? Nem minden téma tartózkodik a Facebookon, de a legtöbb megteszi. Keresse meg a Facebook oldalakat, és nézze meg, hány követőjük van. A nagy rések legalább 1000 rajongót jelenítenek meg.
 • Menj Twitter és keresse meg a [saját rést]. Vannak aktív Twitter-fiókok? A Twitteren sok utalást kell találnia a résedre. Ellenőrizze az Ön niche-jében részt vevő emberek Twitter-fiókjait. Nézze meg, hány követőjük van (legalább 1000-nek kell lennie).
 • Vannak offline magazinok? Ez egy rés aranyszabálya. Ha valakinek nehézségei vannak az, hogy egy, a rád középpontjában álló papírmagazinot készít, akkor biztos lehet abban, hogy az online rajongók ezt az információt keresik. Ellenőrizheted Amazon magazinok vagy csak google-keresést végez a „[résed] magazin vagy folyóirat” alapján. A „golftippek” példánkat illetően ez nem tudóskodni, a helyi élelmiszerboltok összes golfjával kapcsolatos magazinot látunk.

Ha ezeknek a pontoknak egy vagy kettő pozitív, ez jó jel annak, hogy a fülke potenciállal rendelkezik.

3. Potenciális bevételszerzés

Szeretne pénzt keresni a blogjával? Sokan hobbiként kezdik el a blogolást, anélkül, hogy a blogjuk bevételszerzésre törekednének. De mások extra pénzt akarnak keresni, vagy akár blogolással is álmodnak. Nem számít, melyik kategória a tiéd. Nem árt volna tudni, ha blogod képes-e meghozni a kívánt jövedelmet. Ha további blogokat, aktív közösségi profilokat és offline magazinokat talált az előző szakaszokban, ez azt jelzi, hogy a rés él és pénzbe vehető.

Annak biztosítása érdekében, hogy niche-e pénzszerzésre képes, vizsgálja meg a következőket:

 • Van valaki, aki információkat vagy termékeket árusít a résedhez? Ennek legegyszerűbb módja annak megfigyelése, hogy a versenytársak miként népszerűsítik.
 • Az Ön niche-jében jól ismert hirdetők vannak? Ezek lehetnek a nagy márkák vagy az e-kereskedelmi webhelyek.
 • Van-e társult ajánlat az Ön niche-jében? A következőképpen találhat társult ajánlatot: Ellenőrizze a kapcsolt hálózatokat (Clickbank.com, CJ.com és ShareSale.com és Amazon Partner).
 • Végezzen Google-keresést az „[Ön kulcsszava] társult vállalkozás” vagy „[kulcsszó] társult program” kifejezésre.

Ezek a pontok segíthetnek meghatározni, hogy létrehozhat-e egy blogot a választott rést, amely segít jövedelemszerzésben.

A végső döntés meghozatala

Most, hogy elvégezte az összes felsorolt ​​téma érvényesítési folyamatát. Világos képet kell adni az egyes alanyok méretéről, versenyéről és bevételszerzési lehetőségeiről. És itt az ideje, hogy szűkítse a réseit.

Ha ezt a feladatot egy rést szem előtt tartva fejezte be, akkor készen állsz arra, hogy elinduljon, és elindíthatja új blogját.

Ha izgalommal tölti el a különféle réseket, akkor úgy érzi, mintha egy blogot szeretne létrehozni róluk egyidőben. A legjobb megközelítés mégis az lenne, ha egyre koncentrálnának. Ily módon létrehozhat egy szilárd blogstratégiát, és továbbfejlesztheti azt azáltal, hogy később új témákat fedez fel.

Következtetés

Terv nélkül ne ugorjon a rés-specifikus blogokba. Ügyeljen arra, hogy niche-választása olyan dolog legyen, amelybe az elkövetkező években szeretne ragaszkodni. Személyes érdeklődés, mások iránti érdeklődés és bevételszerzési képesség révén a rést felölelő blog sikeres vállalkozássá válhat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map