Blogging Statistics 2020: Hány blog van odakint?

blog-statisztika fejléc


Ez a cikk választ ad a leggyakoribb kérdésre:

Hány blog van?

Több mint 600 millió blog az interneten 2020-ban, és ez a szám minden nap növekszik.

Ezenkívül a következő kérdésekre is válaszokat talál:

Hány ember blogol? Hány ember olvassa rendszeresen a blogokat? Mennyi időt töltenek olvasással? Honnan jönnek ezek az emberek? Melyik blogplatform a legnépszerűbb?

Érdekes blogstatisztikák
 • 2020-ban több mint 600 millió blog található az interneten
 • Az emberek 77% -a rendszeresen olvassa blogjait online
 • A bloggerek 67,5% -a azért kezdte pályafutását, mert pénzt akartak keresni
 • A sikeres bloggerek átlagosan 4 órát töltenek bejegyzés írására
 • A napi újságírók 67% -a mondja, hogy sikeresek
 • A SEO számára legjobban 1890 szó az átlagos blogbejegyzés hossza
 • A bloggerek 97% -a közösségi médiát használ az eredmények javítása érdekében
 • Az USA-ban az online felhasználók 61% -a vásárolt valamit egy blog elolvasása után

Ha komolyan veszi a blogolást, akkor szánjon időt arra, hogy rendszeresen megnézze a blogolással kapcsolatos statisztikákat. Anélkül, hogy világos betekintést kapna a blogbejegyzéseid teljesítményébe, nem tudja, hogy szükség van-e valamilyen kiigazításra.

Ugyanakkor ellenőriznie kell az online elérhető általános blogstatisztikákat is, nem csak a blogodhoz kapcsolódókat. Ily módon jobban megértheti, hogyan javíthatja írását úgy, hogy helyesen reagáljon a célolvasó igényeire.

Végül is a blogolást gyakran üzleti stratégiának vagy egy szélesebb digitális marketingstratégiának részeként használják. Ahhoz, hogy bármely terv sikeres legyen, be kelltekintnie kell a jelenlegi trendeket, az olvasói preferenciákat és a versenytársak teljesítményét.

A következő blogstatisztikák és tények a blogbejegyzés átlagos hosszáról, a blogok számáról, a legolvasottabb blogokról és egyebekről világossá teszik, hogy mi okozza a blog sikerességét, és mit tehet az olvasói kör növelése érdekében.

Olvassa tovább a 47 alapvető blogstatisztika feltárását, amelyről minden bloggernek tudnia kell.

Contents

Belepillanthat a blogok világába

alattomos csúcs a blogolás

Ez mind lényeges kérdés, amely jobban áttekintheti a blogolvasói statisztikákat és a versenyt.

Minél többet megismer az általános tendenciákról, annál jobban megérti saját blogjának sikerét. A rendszeres blogolvasók átlagos számától függően megbecsülheti a várható közönség méretét. Attól függően, hogy mennyi időt töltenek olvasással, adaptálhatja blogjainak hosszát. Ha túl sok blogger van az Ön niche-ben, akkor biztosíthatod, hogy a blogod egy kicsit konkrétabbá váljon, vagy olyan témakörökkel válaszoljon, amelyek nem annyira általánosak.

Olvassa el tovább és fedezze fel a bloggerek számát az Egyesült Államokban, a blogolás elsődleges okait és az egyéb figyelemre méltó blogszerzési statisztikákat.

1. A becslések szerint több mint 600 millió blogot jelentenek

(Forrás: Statista.com)

Az interneten létező blogok pontos számát nehéz meghatározni. Noha számos blog-specifikus webhely létezik, sok webhely egyszerűen csak apró blogrészeket és cikkeket tartalmaz. Nem is beszélve arról, hogy új blogoldalakat hoznak létre naponta, számtalanot törölnek nagyon gyakran, és még több ezer aktívvá válik. Ezt szem előtt tartva, még mindig tudomásunkra tehetünk, hogy meghatározzuk az online blogok hozzávetőleges számát. Csak matematikát kell tennünk.

Tehát először vessünk egy pillantást bármilyen online webhelyre. Alapján InternetLiveStats, 1,7 milliárd webhely létezik az interneten. Körülbelül 36% -ot a WordPress, a világ legnépszerűbb blogkészítő CMS szolgáltatja. De természetesen nem mindegyik WordPress-webhely van blog, és jelenleg jóval a 600 millió jel alatt vagyunk..

Vannak azonban más rendkívül népszerű blogoldalak és CMS-ek is. Tumblr használati statisztikák mutatják 463,5 millió számla, A Squarespace 24,6 millió webhelyével, a Wix-szel és 22,8 millió webhelyével, a Bloggerrel és a 15,5 millió webhellyel stb. Ha még pesszimista vagyunk és feltételezzük, hogy a fent említett webhelyek és CMS-ek nagyon alacsony százaléka aktív blogokkal rendelkezik, levonhatjuk, hogy jóval több mint 600 millióan ezt teszik.

2. Az Egyesült Államokban a blogírók száma eléri a 31,7 milliót 2020-ban

(Forrás: Statista.com)

Bloggerek száma az Egyesült Államokban

1,7 milliárd weboldallal és körülbelül 600 millió bloggal logikus következtetés, hogy millióinak is kell lennie bloggernek. Különösen most, amikor sok vállalkozás egyre inkább az organikus marketingre koncentrál, és blogokra van szüksége a linkek felépítéséhez, a márka ismertségének terjesztéséhez és az organikus forgalom vezetéséhez..

Ez a fő oka annak, hogy az elmúlt években exponenciálisan nőtt a blogírók száma. A Statista Kutatási Osztály szerint az bloggerek száma az Egyesült Államokban 2014-ben 27,4 volt. A 2016-os előrejelzés azt mutatta, hogy 2020-ban 31,7 millió blogger lesz, ami 14% -os növekedést jelent. Nagy az elvárás, hogy ez a tendencia folytatódjon, és hamarosan további millió bloggerrel találkozzunk.

3. Napi körülbelül 5 millió blogbejegyzés jelenik meg

(Forrás: Internetlivestats.com)

Mivel az aktív blogok száma körülbelül 600 millió körül mozog, nem meglepő, ha kiderül, hogy naponta több mint 5 millió blogbejegyzés jelenik meg. Ez rendkívül magas, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy sok bloghely valójában nem tesz közzé minden nap. Sokan hetente csak néhányszor, akár havonta néhányszor is küldenek.

4. A webhelyek 36% -a épül a WordPress-en

(Forrás: WordPress.com, W3techs.com)

Az online 1,7 milliárd webhely 36% -át egyetlen tartalomkezelő rendszer, a WordPress táplálja. Ez összesen több mint 635 millió WordPress-webhely, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy határozott piaci vezető.

Egy másik bizonyíték arra, hogy a legtöbb blogot a WordPress hajtja, az a tény, hogy 409 millió felhasználó havonta 20 milliárd blogoldalt néz meg..

Bár a WordPress rendelkezik A CMS piaci részesedésének 63,2% -a, rengeteg más hasonló platform van. A Joomla, a Shopify, a Drupa és a Squarespace csak néhány példa. 4,2% -ot, 3,9% -ot, 2,8% -ot és 2,5% -ot birtokolnak a piaci részesedésből, és bár egyikük sem tud versenyezni a WordPress-szel, gyorsan növekednek, napi rendszerességgel több száz új felhasználót szereznek..

legnépszerűbb cms

5. Az emberek 24,2% -a indít blogokat, mert önálló vállalkozni akarnak

(Forrás: Convertkit.com)

A blog indításának legnagyobb motivációja az önfoglalkoztatás (24,2%), míg 17% -uk kreatív módon kívánta kifejezni magát, 16% -uk pedig saját közönség felállítását akarták.

6. Az internethasználók 77% -a rendszeresen olvassa a blogokat

(Forrás: Quoracreative.com)

Az emberek kb. 43% -a csak blogbejegyzéseken keresztül vándorol, az olvasók 36% -a pedig hitelesnek találja a blogokat, ha esettanulmányokat tartalmaz.

A blog tartalmának statisztikája

blogbejegyzés írása

Függetlenül attól, hogy vendég író, szellemíró vagy saját blogod vagy, a legfontosabb kérdése az a véleményed, hogy valószínűleg hány szót kell tartalmaznia a hozzászólásában.
Mennyi ideig kell elkészítenie a tartalmat, hogy valódi értéket biztosítson az olvasók számára, de folyamatosan elbűvölje őket? Tudja-e átküldeni üzenetét rövid idő alatt, amelyet az emberek egy blogbejegyzés olvasására töltenek? Meddig kell lennie a címsoron, hogy magasabb átkattintási arányt érjen el? Ezek a kérdések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a blogolási erőfeszítései megtérüljenek.

De ne feledje, hogy bár rengeteg olyan blogstatisztika található, amelyek bizonyos üzenethosszokat mutatnak, jobb eredményeket hoznak, mint mások, és bár ez a helyes irányba mutathat, akkor is óvatosnak kell lennie. Blogjainak sikere függ a minőség és a mennyiség közötti finom egyensúlytól, és ezt nem szabad elhanyagolni. Ezt szem előtt tartva, tegyük nyilvánosságra a fent említett kérdéseket, és nézzük meg, mi az ideális postahossz (legalább papíron).

A következő blogstatisztikák segítenek jobban megérteni, hogyan lehet kényszerítő blogbejegyzéseket írni, valamint az olvasókat vonzani és megtartani.

7. A blogbejegyzések átlagosan 1890 szó hosszúak

(Forrás: Neilpatel.com)

a legjobb bloghossz a seo számára

Ez nem azt jelenti, hogy ez a SEO teljesítmény varázslatos száma. Ugyanakkor azt jelzi, hogy a hosszabb bejegyzés általában jobb SEO teljesítményt nyújt.

8. 2400 szó hosszú blogbejegyzés a legjobban teljesítő sikeres bloggerek számára

(Forrás: Growthbadger.com)

A Growthbadger összesen 1117 bloggertől kérdezte, hogy melyik üzenetük volt a legjobban teljesítő. A blogbejegyzések átlagos hossza 2424 szó volt (83% -kal hosszabb, mint a kevésbé sikeres bloggerek legjobban teljesítő bejegyzésénél).

9. A bloggerek 55% -a nagyszerű eredményeket számol be a legalább 2000 szó hosszú blogbejegyzésekkel kapcsolatban

(Forrás: Orbitmedia.com)

A tendenciák azt mutatják, hogy a sikeres blogbejegyzések évről évre egyre hosszabbá válnak, és a 2000 szava fölötti bejegyzés száma évente növekszik

10. A hosszabb (3000-10 000 szó) hozzászólások kapják a legtöbb részesedést

(Forrás: Quoracreative.com)

Tekintettel arra, hogy a hosszabb bejegyzések jobbak a hosszú farok kulcsszavak számára, jobb SEO teljesítményük van, ami a részvények közvetlen növekedéséhez vezet.

11. A hosszú blogbejegyzések 77,2% -kal több bejövő linket tartalmaznak, mint a rövidebb bejegyzés

(Forrás: Backlinko.com)

A hosszabb blogbejegyzésekben egyszerűen több információ található bennük, ezért nagyobb esélyük van arra, hogy valaki megtalálja őket, és kapcsolódjon hozzájuk.

A blogírás szokásainak statisztikája

A blog statisztikáinak vizsgálata és megvizsgálása mellett a komoly íróknak meg kell vizsgálniuk a blogírói statisztikákat is. Ezek megmutathatják, vajon túl sok (vagy túl kevés) időt költe-e a hozzászólásainak írására, alkalmazkodnia kell-e a címek és a címségek megjelenésének módjához, vagy frissítenie kell és újra közzé kell tennie a régi blogbejegyzést, amely nagyban sikeres.

Más bloggerek szokásainak tanulmányozása segíthet javítani az írási folyamatot, és megmutatja, hogyan javíthatja bejegyzését. Nézzük meg néhány legfontosabb blogstatisztikát és blogfaktort.

12. A bloggerek 23% -a számolt be arról, hogy 2 -3 órára van szüksége a blogbejegyzés írásához

(Forrás: Sidegains.com)

Ez a felmérés azt is kimutatta, hogy a bloggereknek átlagosan 3,5 órára van szükség egyetlen blogbejegyzéshez. Ráadásul azt is megmutatja, hogy azok a bloggerek, akik legalább 6 órát töltenek tartalmuk írására, nagyobb sikerrel járnak.

13. Azoknak a bloggereknek a 38% -a, akik legalább 6 órát töltenek egy posta írásával, kiváló eredményeket mutatnak

(Forrás: Orbitmedia.com)

ideje írni jó blogbejegyzést

A bloggerek átlagosan 30% -a számol be a sikerről, míg 38% -uk jóval meghaladja a referenciaértéket.

14. A sikeres bloggereknek csaknem 4 órára van szükségük egy blogbejegyzés írásához

(Forrás: Orbitmedia.com)

2014-hez képest a bloggereknek átlagosan 65% -kal több időre van szükségük blog írásához. A blogbejegyzések azonban most is átlagosan 56% -kal hosszabbak, mint 2014-ben.

15. A bloggerek 38% -a mondja, hogy frissíti a régi blogbejegyzéseit

(Forrás: Optinmonster.com)

Még ha egy blogbejegyzést is közzétettek egy ideje, ez továbbra is ösztönözheti az organikus forgalmat és megosztást szerezhet. Ezért fontos ezeket a bejegyzéseket friss információkkal frissíteni.

16. A legalább 8 szóval rendelkező blogcímek átkattintásának 21% -kal jobb

(Forrás: Seotribunal.com)

Ez a statisztika megmutatja, mennyire fontos a blog címe. A kulcsszavak megfelelő kombinációjával és a fülbemászó címtartalom-készítőkkel drasztikusan növelhető az átkattintási arány.

17. Kettőspont vagy kötőjelekkel ellátott blogcímek 9% -kal nagyobb átkattintással rendelkeznek

(Forrás: Socialmediaexaminer.com)

Bár a kötőjelek vagy kettőspontok önmagukban nem növelik az átkattintást, értékes eszközök, amelyek lehetővé teszik a bloggereknek kulcsszavaik és kattintási kiegészítésük hozzáadását, miközben a címeik logikai.

18. A bloggerek 58% -a 2-3 címet ír, mielőtt egyről döntene

(Forrás: Orbitmedia.com)

A bloggerek csak 1% -a próbálja ki 11 vagy több mint 20 címet a blogja előtt, mielőtt döntést hoz. A címsorok száma azonban közvetlenül kapcsolódik a blogbejegyzések sikeréhez.

19. A bloggerek 54% -a szerkesztõkkel dolgozik, 46% -a szerkeszti a saját üzenetüket

(Forrás: Optinmonster.com)

Ez a statisztika azt mutatja, hogy nem számít, valakit saját maguk szerkesztik-e, vagy valaki segítségével. Mindez az, hogy tartalmát foltossá teszi.

20. A WordPress blogbejegyzésének 71% -a angol nyelven íródik

(Forrás: WordPress.com)

A WordPress blog statisztikái azt mutatják, hogy legtöbbjük angolul (71%), a spanyolul a második helyezett (4,7%). Globális értékük van, mivel manapság a legtöbb ember angolul, mint második nyelven beszél.

A blogbejegyzési szokások statisztikája

Mivel megvizsgáltuk az írási statisztikákat, nézzük meg a feladási statisztikákat. Amint számíthat arra, hogy az új blogok közzétételének gyakorisága nagy hatással lehet arra, hogy a célközönség mennyire fog figyelni rád.

Ha nem küld elég gyakran feladást, az olvasók elfelejthetnek téged, és találhatnak más blogokat a rád, hogy szórakozzanak és oktathassák magukat. Ha napi rendszerességgel nagyon sok blogot tesz közzé, akkor könnyedén megterhelheti közönségét és megszerezheti a spam jellegét. Ezek egyike sem jó egy komoly blogger számára.

Tehát nézzük meg a következő blogstatisztikákat, hogy megnézzük, hogy a legsikeresebb bloggerek milyen gyakran teszik közzé a hozzászólásaikat, és meghatározhatja, hogy javítania kellene-e az írását, vagy pedig le szeretné-e csökkenteni.

21. A bloggerek, akik hetente néhányszor jelennek meg, 250% -kal jobb eredményekkel járnak

(Forrás: Neilpatel.com)

183 blog jelentette, hogy havonta átlagosan 22,8 bejegyzést tesznek közzé. A következetesség fontos a jobb eredmények elérése érdekében.

22. A napi újságírók 60% -a nagyszerű eredményeket számol be

(Forrás: Quoracreative.com)

A bloggerek 15% -a készít és tesz közzé tartalmat naponta, míg a napi üzeneteket küldők többsége jó eredményeket számol be.

23. A napi egyszer postázó bloggerek 67% -a kiváló eredményeket számol be

(Forrás: Orbitmedia.com)

A napi újságírók többsége azt mondja, hogy gyakoriságuk eredményt ad nekik. A napi egyszeri többszöri blogíróknak csak 46% -a mondja, hogy kívánatos teljesítményt nyújtanak.

A blogolvasási szokások statisztikája

A célközönség blogolvasási szokásainak ismerete a legjobb módja annak, hogy blogjait észrevegyék.

Ha tudja, melyik időszakban szeretné olvasni a közönség, akkor ütemezheti a hozzászólásokat az olvasóknak megfelelő módon. Ha tudja, mennyi időt szeretnek olvasni tölteni, beállíthatja a blogbejegyzés hosszát.

Csak ne feledje, hogy elengedhetetlen, hogy saját kutatásait a közönségével kapcsolatban elvégezze. Vannak olyan általános blogstatisztikák, amelyek megmutatják a helyes irányba, amikor elindul, de ha elég nagy olvasói bázist gyűjtött össze, akkor láthatja, hogy saját közönsége valamivel eltérő olvasási szokásokkal rendelkezik..

24. A legtöbb ember inkább 7–10 óráig kedveli a blogok olvasását

(Forrás: Hubspot.com)

A 170 000 blogbejegyzés mintavételével a HubSpot arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbb ember 7–10 óráig olvassa el a blogokat, különösen hétvégén.

25. A blogok elõnyös olvasási ideje a 7 perc

(Forrás: Buffer.com)

Közepes közepette kutatta a blogbejegyzések teljesítményét, figyelembe véve azok hosszát és azt, hogy hány ember valóban elolvasta azokat. Alapos elemzéssel arra a következtetésre jutottak, hogy 1600 szó vagy 7 perces blogbejegyzés a legjobban.

A blogtartalom-statisztikák

blog tartalma

A blogbejegyzés létrehozásakor használandó tartalom típusának eldöntése néha meghökkentő lehet. Előfordulhat, hogy inkább a listák írását, mint a használati útmutatót írja, de mi a helyzet a ritka posztokkal és az infográfiákkal? Ha minden egyes alkalommal kissé fel akarod dolgozni más tartalomtípusokkal?

Minden a személyes preferenciáitól és az olvasóktól függ. De meg kell vizsgálnia, hogy milyen típusú tartalmak érik el a legkedvezőbb eredményeket a forgalom szempontjából, hogy következetesen növeljék azokat.

Mégis fontos, hogy olyan témát válasszon, amely iránt izgatott és tájékozott. Értékes tartalmat kell biztosítania az olvasóknak, és ezt nem fogja tudni megtenni, ha bosszantónak találja a témát, vagy ha nincs elegendő hozzáértése.

És hidd el vagy sem, a legtöbb olvasó nagyon érzékelhető, és észreveszi, ha blogbejegyzései félszív módon vannak megírva. Összpontosítson a minőségre, és keresse meg az érdeklődésének és szakértelmének megfelelő témákat.

A következő blogstatisztikák betekintést nyújtanak a blogok általánosan teljesítő típusú blogaiba. Használd őket inspirációként, nem feltétlenül szigorú útmutatásként.

26. A minőségi tartalom 2000% -kal növeli a blogforgalmat

(Forrás: Omnicoreagency.com)

A Google meghatározza az organikus forgalom szabályait, és eldönti, hogy melyik tartalom látható. Nagyon fontosnak tartják a tartalom minőségét, ezért a jó cikkek növelik a forgalmat.

27. A blogbejegyzések 17% -a „Hogyan” címsor

(Forrás: Optinmonster.com)

How-to blog címek

A tanulási címsorok egy speciális kategória, amely nagyon népszerű és felismerhető az olvasók számára. Világos üzenet arról, hogy az olvasók mit várhatnak el.

28. A magas érzelmi értékkel rendelkező blogbejegyzések 1000-szer nagyobb eséllyel oszthatók meg

(Forrás: Okdork.com)

Minél magasabb a címsor érzelmi érték pontszáma, annál többet fog megosztani a bejegyzés. A 40-es pontszámmal nagy esély van arra, hogy minden egyes bejegyzéshez 1000 részvényt szerezzen.

29. A marketingszakemberek több mint 60% -a ugyanazt a tartalmat másolja át a közösségi médiában

(Forrás: Neilpatel.com)

A közösségi médiában megismételt tartalmat nem szankcionálják. Ez az oka annak, hogy sok blogger néhány nappal a blogjukban való közzététel után újratelepíti cikkeit. Nagyon sokan ugyanazt a tartalmat másolják át a közösségi médiában, mint például a Facebook, a Medium, a Tumblr…

30. A marketingszakemberek 80% -a támaszkodik a vizuális tartalomra

(Forrás: Hubspot.com)

A vizuális tartalom meghaladta a blogolást, mivel a marketingszakemberek csak 60% -a használ blogolást, míg 80% -a vizuális tartalmat használ. Ez azonban nem akadályozza meg a bloggereket abban, hogy látványtervezetet adjanak hozzá hozzászólásukhoz.

31. A bloggerek 47% -a 2-3 képet ad hozzá a hozzászóláshoz

(Forrás: Orbitmedia.com)

A képek közvetlenül kapcsolódnak a blogbejegyzések sikeréhez. A 2–3 képeket hozzáadó bloggerek csak 30% -a számol be a sikerről, míg a 10 vagy annál több képet hozzáadó bloggerek 75% -a azt mondja, hogy szilárd eredményeket ért el.

32. Az valódi emberek fotóinak konverziója 35% -kal magasabb, mint a stock fotóknál

(Forrás: Optinmonster.com)

Nem csak a lehető legtöbb kép hozzáadásáról szól. Fontos, hogy egyedi képeket adjunk hozzá, amelyek hitelesek és relevánsak. Ezenkívül az új képek nagyobb SEO értéket adhatnak.

33. A blogbejegyzések audio tartalma segített a bloggerek 45% -ánál jobb eredmények elérésében

(Forrás: Optinmonster.com)

A hozzászólásokban szereplő audiotartalom többsége podcastot tartalmaz. Ha helyesen végezzük el, az audio további mélységet adhat a tartalomhoz és fűszerezheti azt.

Blog forgalom statisztika

seo és a tartalom promóciója

A blog optimalizálása keresőmotorok számára az egyik legkritikusabb lépés, amelyet meg kell tennie az organikus keresési forgalom és a SEO rangsor növelése érdekében. Ez a kulcsszó kutatással kezdődik, és magában foglalja a vonzó képeket és videókat, valamint a régebbi blogbejegyzések frissítését teljesítményük javítása érdekében.

Ahhoz azonban, hogy nagyobb forgalmat szerezzen a blogjában, rendszeresen reklámoznia kell tartalmát. A szociális média a legjobb fogadás manapság, de vannak fizetett hirdetések, e-mail marketing, SEO promóciók, vendég blogok és befolyásoló marketing.

Ne feledje azonban, hogy az organikus forgalom vezetése folyamat, és időt vesz igénybe az eredmények észrevétele. Fontos a következetesség és határozottság, valamint a lehető legnagyobb mértékben a közönség elérése. Ha azonban a közösségi médiát használja a blogjainak reklámozására, próbálkozzon, és kezdjen megbeszélést a követőivel. Tegyen fel kérdéseket, válaszoljon megjegyzéseikre, válaszoljon tweeteikre, és általában csak próbálja megőrizni őket.

Tehát ezt szem előtt tartva, nézzük meg, hogy a többi blogger hogyan mozgatja webhelye forgalmát, és nézzük meg, mit lehet tőlük tanulni.

34. A videotartalom ötször annyi szerves forgalmat eredményez

(Forrás: Hubspot)

Videotartalom, amely növeli a forgalmat

Az Omnicore 2018. évi kutatásai azt mutatják, hogy a videotartalmak 50-nél nagyobb eséllyel vezethetnek organikus forgalmat. Ugyanakkor az online felhasználók 51% -a kedveli a videotartalmat, mint bármely más.

35. 2019-ben a bloggerek 97% -a használta a közösségi médiát a forgalom növelésére a postájukba

(Forrás: Orbitmedia.com)

Annak ellenére, hogy alapvetően minden blogger használ a közösségi médiát, csupán 29% -uk érzi úgy, hogy jó eredményeket ér el a közösségi média forgalmából. Ez együttes erőfeszítés, és a közösségi média még több üzemanyagot ad a tűzhez. A bloggerek 69% -a SEO, 66% -a e-mail marketing.

36. A bloggerek 97% -a szerint a közösségi média segíti őket a forgalom növelésében

(Forrás: Socialmediaexaminer.com)

Ingyenes csatorna elérése érdekében a közösségi média növelheti a blogforgalmat. A marketingszakemberek 93% -a egyetért abban, hogy a közösségi média nagyobb expozíciót biztosít számukra, 88% -uk szerint nagyobb forgalommal bírnak ezért.

Blog növekedési statisztika

Miután elért egy bizonyos mérföldkövet a közönség méretének mérlegelésekor, könnyű érezni magát a tartalommal és a sikerrel, és abbahagyhatja a blog továbbfejlesztésének kísérletét.

Ha azonban igazán komolyan veszi a blogpályafutását, akkor mindent meg kell tennie, hogy kibővítse hatókörét, és a blog növekedésére összpontosítson. Az alábbiakban néhány blogstatisztika található, amelyek azt szemléltetik, hogy mások hogyan növelik a közönséget és bővítik webhelyük elérhetőségét.

37. A bloggerek 83% -a végez kulcsszó-kutatást, míg 26% -uk minden egyes üzenetnél

(Forrás: Orbitmedia.com)

A bloggerek 17% -a soha nem végez kulcsszó-kutatást, és csak 17% -uk rendelkezik sikeres eredménnyel. A mindig kulcsszóval kapcsolatos kutatást végző bloggerek 53% -a jelez erős eredményeket.

38. A fizetett hirdetések 80% -át közönség felépítésére használják

(Forrás: Searchenginewatch.com)

A Search Engine Watch kutatása arra a következtetésre jutott, hogy a piacok 80% -a fizetett módszereket használ a közönség felépítésére, 65% -a a forgalom növelésére és 52% a résközönség számára. Csak 42% -uk várja az új szolgáltatások vagy termékek bevezetésének előmozdítását.

39. A bloggerek csaknem 60% -a alkalmanként vendégküld

(Forrás: Webinfotech.co)

A vendégküldés nagyszerű módja annak, hogy visszatérjen a blogjához, és minél több expozíciót szerezzen. Ugyanakkor a bloggerek olyan hálózatokat építhetnek fel, amelyekből a jövőben részesülhetnek.

40. A blogkészítés a bejövő marketingstratégia a legfontosabb a marketingszakemberek 55% -ának

(Forrás: Hubspot.com)

A legtöbb marketingszakemberek (61%) egyetértenek abban, hogy legfontosabb bejövő prioritásuk a SEO, míg 55% -uk elsősorban a blogolással foglalkozik. Ez a kettő azonban szorosan kapcsolódik egymáshoz.

41. Azok a vállalkozások, amelyek blogolnak, aktívan 97% -kal több bejövő linket kapnak

(Forrás: Hubspot.com)

A minőségi tartalmat nem csak az olvasók és a megosztás száma számolja el. Más webhelyek hiteles információforrásként hivatkozni szeretnének az Ön blogjaira.

Blogging üzleti statisztika

blogszerzés előnyei

Miért kezdted el a blogolást? Mi motiválja Önt arra, hogy tartalmakat készítsen a hasonló gondolkodású emberek számára, akiket ugyanazok a témák érdekeltek, mint Ön? A monetáris természet fő oka, vagy örömöt érzik az, ha segítenek az embereknek valami újabb tanulásában, vagy megoldják a fájdalom fő pontjait? Lehet, hogy üzleti vállalkozással foglalkozik, és szeretne szakértővé válni a saját területén?

Számos oka lehet annak, hogy az egyének és a vállalkozások blogba lépjenek, de sok vállalkozás most a blogokat használja a nyereség növelése érdekében. És hidd el vagy sem, egy egyszerű, kiváló minőségű blog valóban csodákat hozhat a profit növelése érdekében. Sokan használják ólomgenerációjuk fejlesztésére, az eladások növelésére és az üzleti életük előmozdítására. Ez a taktika eddig a legtöbbnek meglehetősen sikeresnek bizonyult.

Vessen egy pillantást azokra az előnyökre, amelyek motiválják a legtöbb embert a bloghoz, és hogy miként használják be a blogjukat

42. A bloggerek 67,5% -a blogol pénzt

(Forrás: Growthbadger.com)

Pénzkeresés a fő oka a blognak

Ez a blog motivációja a blogkarriernek. Mind az alacsony jövedelmű (64%), mind a magas jövedelmű (71%) blogger azt mondja, ezért indították el ezt.

43. Azoknak a társaságoknak, amelyek aktívan blogolnak, 126% -kal jobb vezető növekedésük van

(Forrás: Yourblogworks.com)

Az Orbit média kutatása arra a következtetésre jutott, hogy a kisvállalatok, amelyek blogjaival aktívan dolgoznak, 126% -kal magasabb növekedést mutatnak az leadok tekintetében.

44. Az Egyesült Államokban az online vásárlók 61% -a mondja, hogy vásárolt, miután egy blogbejegyzésből kapott ajánlást

(Forrás: Contentmarketinginstitute.com)

A blogmarketingnek jobb képessége van a bizalom kiépítésében, mint bármely más marketing módszernél. Tényleg felhívja a fogyasztók figyelmét és meggyőző lehet

45. A bloggerek 80% -a szerint pozitív üzleti eredményeket lát el blogolási erőfeszítéseik eredményeként

(Forrás: Growthbadger.com)

Ez azt jelzi, hogy milyen jó lehet a blogolás manapság is, amikor oly sok különböző marketing lehetőség van.

46. ​​A blogok befolyásolják az ügyfelek vásárlási döntéseit, mivel 47% -uk 3–5 blogbejegyzésen megy keresztül a vásárlás előtt

(Forrás: Demandgenreport.com)

A blogok továbbra is az egyik fő kutatási lehetőség a termékek vagy szolgáltatások vásárlásakor. Hiszek a fogyasztók iránt, és mélyreható információkat tudnak adni számukra

47. A magas keresőképességű bloggereknek 5,6-szor nagyobb esélye van szolgáltatásokat vagy termékeket eladni, mint az alacsony keresetű bloggerekre

(Forrás: Growthbadger.com)

Azok a bloggerek, akik többet keresnek, egyszerűen jobb módszereket találtak munkájuk bevételszerzésére. A magas jövedelmű bloggerek óriási 45% -a értékesíti saját termékeit vagy szolgáltatásait, míg az alacsony jövedelmű bloggerek csak 8% -a.

A 20 legnépszerűbb weboldal forgalmi statisztikája

Az átlagos blogok többsége több ezer olvasóval rendelkezik, de vannak olyanok, akik havonta több millió millió olvasóval büszkélkedhetnek. Ezeket a blogokat különbözteti meg az, hogy nagyon magas domainhatósággal rendelkeznek. Megbízhatóak, informatívak és értékes tartalmat nyújtanak, amelyet a közönség élvez. Ez javítja rangsorolásukat a SERP-kben, és növeli a bizalmat az olvasók körében.

Természetesen, minél magasabb a weboldal forgalma, annál nagyobb a nyereség, és sok olyan webhely, amelyek millióinak egyedi havi olvasói vannak, millió dollárt is kap tőle.

Vessen egy pillantást néhány olyan blogoldalra, amely a legtöbb olvasót vonzza, és nézzük meg, mi a becsült profituk.

A keresésből származó becsült havi forgalom és az organikus forgalom értéke 2020 áprilisában (Forrás: Ahrefs.com)

Rang Weboldal neve Becsült havi keresési forgalom Becsült organikus forgalom értéke
1. https://www.techradar.com/ 54.7M $ 46.5M
2. www.cnet.com/ 33.0M $ 29.5M
3. https://www.digitaltrends.com/ 21.6M $ 20.1M
4. https://www.huffpost.com/ 21.2M $ 13.4M
5. https://www.tomsguide.com/ 14.2M $ 13.9M
6. https://www.nerdwallet.com/ 13.9M $ 79.2M
7. https://www.howtogeek.com/ 13.1M $ 13.3M
8. https://www.pcmag.com/ 13.1M $ 21.1M
8. https://www.pcmag.com/ 13.1M $ 21.1M
9. https://techcrunch.com/ 10.2M $ 7.4m
10. https://www.consumerreports.org/ 9.2M $ 14.6
11. https://mashable.com/ 8.4M $ 5,8 millió
12. https://thenextweb.com/ 7.6M $, 2,9
13. https://nymag.com/ 5,8 millió $ 5,2 m
14. https://www.tmz.com/ 5,2 m $ 5,4 M
15. https://thewirecutter.com/ 5.1m $ 6,1M
16. https://lifehacker.com/ 4,1 M $ 4,0M
17. https://www.t3.com/ 4,0M $ 2,8 mólos
18. https://www.engadget.com/ 3,4M $ 2.4M
19. https://www.zdnet.com/ 3,1M $ 4.9M
20. https://gizmodo.com/ 2.5M $ 852K

Blogbecslés előrejelzések

Az elmúlt években a blogok világában hatalmas változásokon mentek keresztül. Visszatekintve, és összehasonlítva a bloggerek számát 2014-től 2020-ig, akkor megmutatja, hogy mennyi bloggal bővült.

Jelenleg millió blog-webhely található, millió lelkes rajongó és olvasó, és ez nem hamarosan változik.
Csak a trendek változhatnak meg. A blogok sok éven keresztül továbbra is népszerűek lesznek, ám alakjuk, formájuk és tartalmaik várhatóan fejlődik.

Vessen egy pillantást néhány blogbecslési előrejelzésre, és nézzük meg, hogy mely tendenciákra számíthatunk a blogoszférában:

 • További hangsúly a vizuális tartalomra
 • Alkalmazkodás a hangkeresések trendjéhez
 • Váltás a vizuális keresésekre
 • Összpontosítson a kiváló minőségű tartalomra
 • További társult marketing példányok
 • Több hosszú formájú tartalom
 • Váltás az adatközpontú blogolásra
 • Nagyobb SaaS elfogadás

Következtetés

A blogolás mind az érzelmileg, mind pedig pénzügyi szempontból egyaránt a legkedvezőbb erőfeszítések lehet. Ugyanakkor helyesen kell tennie, ha meg akarja élvezni az összes előnyeit, és minden erőfeszítése megtérülni. Ezek a blogstatisztikák segítenek abban, hogy minél nagyobb képet kapjon, és vitorlákat állítson fel a sikeres blogkaland számára.

források:

https://www.internetlivestats.com/
https://www.statista.com/statistics/187267/number-of-bloggers-in-usa/
https://convertkit.com/reports/blogging/motivation/
https://wordpress.com/activity/
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://wordpress.com/activity/
https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/7345/When-is-the-Best-Time-to-Publish-Blog-Posts-Infographic.aspx
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://buffer.com/library/the-ideal-length-of-everything-online-according-to-science
https://growthbadger.com/blog-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://www.orbitmedia.com/blog/blogging-statistics/
https://seotribunal.com/blog/blogging-statistics/
https://www.socialmediaexaminer.com/6-tips-for-writing-headlines-that-drive-traffic/
https://sidegains.com/content/how-long-to-write-post/
https://backlinko.com/content-study
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://blog.hubspot.com/marketing/blogging-frequency-benchmarks
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://www.omnicoreagency.com/digital-marketing-statistics/
https://okdork.com/we-analyzed-nearly-1-million-headlines-heres-what-we-learned/
https://blog.hubspot.com/marketing/visual-content-marketing-strategy
https://optinmonster.com/google-analytics-wordpress/
https://www.hubspot.com/marketing-statistics
https://www.wordstream.com/long-tail-keywords
https://www.newmediacampaigns.com/page/seo-vs-ppc-which-provides-you-the-better-value
https://www.socialmediaexaminer.com/report/
https://searchenginewatch.com/2018/11/21/7-content-marketing-stats-2019/
https://webinfotech.co/2020/02/26/blogging-statistics-facts-and-trends-2020/
https://blog.hubspot.com/marketing/business-blogging-in-2015
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/3476323/State%20of%20Inbound%202018%20Global%20Results.pdf
https://growthbadger.com/blog-stats/
https://www.demandgenreport.com/resources/research/2016-demand-generation-benchmark-report

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked