A különbség a blog címe és a blog domain név (URL) között

blog címe vs domain név


Mielőtt elkezdené dolgozni egy új blogon, valószínűleg meg szeretné nevezni. Miközben heteket tölthet egy ötlet kidolgozására, és akár az első fogalmak felvázolására is, amelyek a teljes blogot alkotják, nem igazán tanácsos online blogot tenni anélkül, hogy nevet adna neki..

De amikor úgy dönt, hogy ideje nevet adni a blogjának, meg kell ismernie a különbségeket, amelyek sok kezdőt megzavarnak – a blog címe és a domain név nem ugyanaz a dolog!

Blog cím

Ha ötleteket szerez egy bloghoz, akkor valószínűleg egy címet is szem előtt tart majd. Ez bármi, amit akar, és nem kell ellenőriznie az internet elérhetőségét. Például, ha a neve John, és élelmezési blogot indít, akkor a blog címe olyan egyszerű lehet, mint a „John’s Food Blog” (reméljük, hogy van néhány jobb ötleted is, mint mi).

Blog cím

A blog címe bármikor megváltoztatható. Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a címet, akkor csak egy lehetőség van tőle. Mivel a beállítások az Ön által használt CMS-től függenek, lehetetlen áttekintni ezeket a cikkeket. Tehát hadd mutassam meg, hogyan változtassuk meg a blogcímet WordPress:

 1. Menj Beállítások -> Általános
 2. Írja be a kívánt címet a „Webhely címe” mezőbe
 3. Változtatások mentése

WordPress Általános beállítások - Blogcím

Általában ez minden, ami a WordPress blog címének megváltoztatásához szükséges. A legtöbb téma és beépülő modul ezt a lehetőséget használja a blogcím megjelenítéséhez, ha szükséges, de ha többet szeretne megtudni, ne felejtse el átnézni a WordPress útmutatókat.

Blog domain név (URL)

Mielőtt megjelenítheti blogját a nyilvánosság előtt, szüksége lesz egy nagyszerű web hosting cégre, amely gondoskodik az Ön webhelyéről. Ezen a helyen fognak találni a fájlok. Erősen ajánljuk a Bluehost-ot minden tárhelyigény esetén. De regisztrálnia kell egy domain nevet is, amelyet hozzárendel a webhelyéhez.

Képzeljen el egy domainnevet blogja címeként. Csakúgy, mint a házának egyedi utcaneve és száma azonosítja, a blogodnak is egyedi címmel kell rendelkeznie. Ez a cím lehetővé teszi az interneten mindenki számára (mind emberek, mind gépek), hogy az Ön blogját egyedi helyének (domain név) alapján felismerjék..

A blogcímmel ellentétben, amelyet bármikor meg lehet változtatni, és amelynek nincs nagy hatása a webhelyre, a domain név olyasvalami, amelyet örökre meg akar tartani. Mindent, amit a blogjával csinálsz, hozzá kell rendelni ehhez a domain névhez, tehát annak megváltoztatása valójában új kezdetet jelentene. És ezt nem valami olyasmit fogja megtenni, amelyet évek óta keményen dolgoznak a blogon. Például, ha valaki más kapcsolódik vissza a blogjához, és megváltoztatta a domain nevet, akkor ez a link nem működik, és az a személy, aki rákattintott a webhelyére, egy üres oldalra kerül, amely hibát mutat.

Webhelyének címe

Fontos tehát kiválasztani egy olyan domain nevet, amely már a kezdetektől igazán szereti és akarja. Nos, ez könnyebb mondani, mint megtenni. Miért? Mivel a domain neveknek egyedinek kell lenniük, el lehet képzelni, hogy oly sokat már regisztrált valaki más. Például csak egy lehet www.firstsiteguide.com. Mivel már a domain tulajdonosa vagyunk, senki másnak nem lehet meg.

A „John’s Food Blog” példájában John valószínűleg azt akarja, hogy domainneve hasonló legyen www.johnsfoodblog.com. De regisztrálhat különböző domain neveket, például:

 • johnsfoodblog.net
 • johns-food-blog.org
 • jfblog.com

Ebben az esetben, bár valószínűleg regisztrál valami ilyesmit www.jfblog.com (mivel valószínűleg az első történt), a blog címe továbbra is „John’s Food Blog” lehet. Tehát mindenki, aki beírja a domain nevet, láthatja a teljes blogcímet, amelyet Ön beállított a beállításokban.

Lehet-e ingyenes domain??

Ha komolyan szeretné venni a blogját, akkor fizetnie kell egy domain névért. A fenti példák bármelyike ​​pénzbe kerül. A domain név fizetésével azonban kiválaszthatja blogja címét, és személyre szabhatja azt.

Bár könnyen rendelkezhet ingyenes domainnel, ezek általában aldomain. Tehát például, ha ingyenes blogot tárol a WordPress.com webhelyen, akkor rendelkezhet egy ingyenes domain névvel is. De ebben az esetben nem lesz képes kiválasztani valami egyediat, mint például a bemutatott példák. Ehelyett kiválaszthatja a név első részét. Ahelyett, hogy van valami egyedi, mint például johnsfoodblog.com, csak lehet johnsfoodblog.wordpress.com (kivéve, ha más élelmiszer-szerelmes már ezt állította).

Összegezve

Noha a blogcím és a domain név egyaránt fontosak, nyilvánvalóan hatalmas különbségek vannak. Mindkét nevet a blog azonosításához használják, de a blog címe bármikor könnyen megváltoztatható, miközben a domain név nem olyan, amit meg kell változtatnia (ritka esetekben az emberek megváltoztatják URL-jüket, de erre nem kell aggódnia. pont).

A blog címe csak egy név, amelyet a blog azonosításához használnak, a domain név pedig a blog címe, amelyet mind az emberek, mind a keresőmotorok fel fognak használni, hogy felismerjék webhelyét az interneten található egyéb blogok rajában..

Az olyan blogcím és domain név elkészítése, amely azonosítja az interneten, nem könnyű feladat. Időre és képzeletre van szükség, hogy valami érdekes és mégis egyedi képet kapjunk. Miután kiválasztotta és megvásárolta a domain nevet, feltétlenül hirdesse a blogját a megfelelő hashtagek használatával olyan közösségi hálózatokon, mint az Instagram, így rengeteg kedveltséget szerezhet, és pénzt kereshet blogjával.

Ha továbbra is küzd egy domain név megkeresésével blogjához, csak nézd meg ezeket a blognév-generátorokat, amelyek segítenek ötleteket javasolni és ellenőrizni a domain név elérhetőségét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map