A hangalapú keresés statisztikái, tények és trendek (2020)

hangkeresési fejléc kép


A hangalapú keresés gyorsan a SEO fontos részévé vált, és minden bizonnyal nem fog eltűnni. Nagyon sok vásárló most használja a hangkeresést termékek és szolgáltatások online keresésére, mivel ez sokkal kényelmesebb, mint a gépelés.

De mi a pontos hangkeresés? Nyilvánvalóan, ez egy beszédfelismerő technológia, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az interneten való keresést a kívánt kifejezések beszédével, ahelyett, hogy leírták volna őket. Gondolj az Amazon Alexa-ra, az Apple Siri-re vagy a Google hangalapú kereső alkalmazására – ezek mindegyike lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csak hanggal kommunikáljanak eszközeikkel.

Noha a hangkeresés mögött meghúzódó technológia meglehetősen bonyolult, és a természetes nyelvfeldolgozás (NLP) fejlődésén alapul, webhelyének a hangkeresésre való optimalizálása csak a SEO egyik aspektusa, és ennek nem szabad túl sok időt igényelnie.

Ha optimalizálja tartalmát a hangalapú kereséshez, akkor nagyobb forgalmat irányít a webhelyére, és SEO szintjét teljesen új szintre állítja. Még nem mindenki öleli fel, így versenyelőnyt is szerezhet.

Érdekes hangalapú keresési statisztikák
 • Az internetes böngészés 30% -a képernyő nélküli lesz 2020-ig
 • A Google hangkeresése több mint 100 nyelvet támogat
 • Az angol nyelv 95% -os pontossággal rendelkezik a Google hangkeresésében
 • Az emberek 32% -a használja a beszéd-aktivált keresést naponta gépelés helyett
 • Az intelligens hangszórók tulajdonosának 72% -a használja eszközét napi rutin részeként
 • Az emberek 43% -a hangos eszközökkel vásárol online
 • Több mint 200 millió intelligens hangszóró van az egész világon
 • Az intelligens hangszórók eladása 2021-ig meghaladja a táblagépek értékesítését
 • A fogyasztók 58% -a találja a helyi vállalkozásokat a hangvezérelt kereséssel

Contents

Trends

hangkeresési trendek

Számos feltörekvő tendencia táplálja a hangkeresést, és teljesen átalakítja a SEO-t és az internet használatát. Mindegyik egy egyszerű tényből fakad, hogy sokkal gyorsabban beszélünk, mint amit írunk. Tehát természetes, hogy a hatékonyság érdekében szólunk.

Gyorsabb, könnyebb, és nem is beszélve – kényelmesebb. Különösen most, amikor a kihangosító eszközök egyre népszerűbbek.

De nem csak a kényelemről szól. Mindenkinek, beleértve a fogyatékkal élőket is, hozzáférést kell biztosítani az új technológiához. A hangkeresés lehetővé teszi a látássérültek és a finom motoros képességekkel nem rendelkező felhasználók számára az internet egyszerű elérését. Annak ellenére, hogy a hangkeresés még gyerekcipőben jár, látva, hogy miként kínál kényelmet és jobb hozzáférhetőséget, nem meglepő, hogy népszerűsége gyorsan növekszik..

Vessen egy pillantást néhány jelentős hangalapú keresési trendre, és mutassa meg, mennyire fontos átugrani a sávszélességet és a lehető leghamarabb csatlakozni a hangkeresési forradalomhoz..

1. A 2020-ban az internetes böngészés 30% -át csak hanggal fogják végezni

(Forrás: Gartner.com)

Milyen gyakori a hangkeresés

A hangalapú keresés statisztikái azt mutatják, hogy az összes keresőmotorban az összes böngészési munkamenet közel harmada 2020-ig teljesen képernyő nélküli lesz.

Noha ez eleinte irreálisnak tűnhet, csak fontolja meg, hány ember már használja az Amazon Alexát, a Siri-t vagy a Google hangsegédét. Mindannyian már napi képernyő nélküli keresésekre támaszkodunk, otthonainkon belül és otthon is.

Ezek a hangkeresési trendek csak folytatódni fognak.

A további fejlesztések és a természetes nyelvfeldolgozás mögött meghúzódó technológia elérhetőségével a hangkeresések csak népszerűbbé válhatnak. Az AI ebben is jelentős szerepet játszik. Az AI használatával a virtuális asszisztensek rendelkezhetnek saját egyedi személyiségükkel, amelyek vonzzák a végfelhasználókat. Lehet humoros, szellemes, szarkasztikus is, ami csak arra ösztönzi a felhasználókat, hogy még jobban kölcsönhatásba lépjenek velük, és mind virtuális asszisztensek, mind hangos keresésekhez vezetnek. Tehát, bár az előrejelzés szerint 2020 végéig a böngészés 30% -át hanggal fogják végezni, ez a százalék valószínűleg sokkal magasabb.

2. A fogyasztók 48% -a használja a hangtechnikát az általános keresési kérdésekre

(Forrás: Searchengineland.com)

Searchengineland szerint a felhasználók csaknem fele a hangalapú keresési technológiát használja az általános kérdések gyors online megválaszolására. Mint már említettük, a beszéd gyakran sokkal gyorsabb, mint a gépelés, ezért ezt a tendenciát várták. Amikor a felhasználók útközben vannak, vagy ha korlátozott idejük van, a hangos keresésre fordulnak a gyors, egyszerű válaszokért.

Például sok otthoni felhasználó szeret online recepteket keresni. Ha egy receptet követ, és mértékegységekben találja meg a gramokat, akkor gyors, egyszerű és kényelmes egy kéz nélküli hangos keresés segítségével konvertálni grammot csészébe vagy unciba..

Amikor azonban komolyabb, tanulmányozandó és megvizsgált témákról van szó, sok felhasználó kézi információt keres. Ez lehetőséget ad számukra, hogy elolvassák és újraolvassák az információkat, alaposan megértsék azokat, és kellő figyelmet fordítsanak számukra.

3. Az emberek 27% -a használja a mobil hangos keresést

(Forrás: DBSwebsite.com)

A Google szerint a globális internetes közösség csaknem egyharmada hangos keresést használ mobilkészülékein.

4. Az okostelefon-használók több mint 50% -a most használja a hangos keresést

(Forrás: Comscore.com)

2020-ban az okostelefon-használók többsége az egész világon hangtechnikával történő keresést használ.

5. A Google beszédfelismerése most több mint 100 nyelvet támogat

(Forrás: Google.com)

Hány nyelvet ismeri fel a Google hangkeresése

A Google folyamatosan hozza a natív hangbevitelt a mobil felhasználók számára, lehetővé téve a világ számos mobil felhasználójának, hogy hangos keresést használjon az anyanyelvén.

Jelenleg a Google több mint 120 nyelven és azok változatain használja a hangfelismerést. Ahogy a hangkeresés egyre népszerűbbé válik, várhatjuk, hogy ez a lista exponenciálisan növekedjen. A Google beszédfelismerését a gépi tanulási technológia hajtja végre, vagyis annál pontosabbak lesznek az eredmények a felhasználók számára, a hangkeresésekre támaszkodva. A beszédfelismerés jelenleg az angol nyelven a legmegbízhatóbb, de a technológia fejlődik, és a Google lassan egyre jobban megérti más nyelveket is..

A több mint 120 nyelvből származó felhasználók igénybe vehetik a Google beszédfelismerő technológiáját a hangutasítások engedélyezése, a hang átírása, a szöveges eredmények közvetítése, a nyelv formázása és egyebek számára.

6. Az angol nyelv 95% -os pontossággal rendelkezik a Google hangkeresésében

(Forrás: StrategyAnalytics.com)

Bár a Google beszédfelismerő technológiája több nyelvet támogat, nem mindig nyújt nagyon pontos eredményeket. A Google Voice Search felhasználói a legpontosabb eredményeket kapják, ha angolul keresnek.

7. A hangkeresési eredményoldal betöltéséhez 4,6 másodperc szükséges

(Forrás: Backlinko.com)

A hangalapú keresési eredményoldalak sokkal gyorsabban töltődnek be, szemben az átlagos oldalakkal, amelyek betöltése körülbelül 8,8 másodpercig tart. Ez azt jelenti, hogy a hangalapú keresési eredményoldalak 52% -kal gyorsabban töltődnek be.

8. A fogyasztók 32% -a kedveli a hangot a keresési lekérdezés beírásakor

(Forrás: PwC.com)

A fogyasztók csaknem egyharmada minden nap hangtechnikát használ a gépeléshez használt keresési lekérdezések végrehajtására. Ez ismét a kényelem és az egyszerűség szempontjából rejlik. Mindaddig, amíg kereséseik gyors, egyszerű és pontos válaszokat igényelnek, sok felhasználó támaszkodik a hangos keresésre, mivel időt takaríthat meg és megkönnyíti a többfeladatos feladatokat..

Ez különösen igaz a fiatalabb fogyasztók körében, akik gyorsabban alkalmazkodnak az új technológiákhoz. Érdekes azonban az a tény, hogy noha a fiatal fogyasztók sokkal gyorsabban alkalmazzák a hangkeresési technológiát, nem tekintik őket súlyos felhasználóknak.

A hangalapú keresés trendei azt mutatják, hogy a felhasználók túlnyomó többsége csak a hazautazásra támaszkodik a hangalapú keresésre, mivel élvezik a nagyobb magánélet védelmét, amikor beszélnek asszisztenseikkel. Mivel a fiatalabb felhasználók általában kevesebb időt töltenek otthon, kevésbé valószínű, hogy naponta támaszkodnak a hangkeresésekre.

Tehát, annak ellenére, hogy a legtöbb felhasználó élvezi a hangsegéd eszközök kényelmét és egyszerűségét, a hangos keresésnek megvan a lehetősége, mielőtt az otthon és a nyilvánosság számára egyaránt előnyben részesített keresési módszerré válik..

9. A fogyasztók 29% -a használja fel a hangsegédeket gyors kérdések feltevésére

(Forrás: PwC.com)

Számos fogyasztó részesíti előnyben a hangos keresést, aki naponta használja a gyors kérdések megválaszolására.

10. A felhasználók 35% -a hangos asszisztens segítségével ellenőrzi az időjárást és a híreket

(Forrás: PwC.com)

Az emberek 35% -a lépést tart a hírekkel, és hangsegédjeikkel ellenőrzi az időjárást. 15% -uk inkább a régimódi módon cselekszik.

11. A havi fogyasztók 54% -a használja a hangot navigációhoz és forgalomhoz

(Forrás: PwC.com)

A hangsegéd a fogyasztók 19% -án (napi) és a fogyasztók 54% -án (havonta) segít a navigálásban vagy a forgalom ellenőrzésében.

12. A fogyasztók 40% -a havonta használja a hangot valami rendeléshez vagy vásárláshoz

(Forrás: PwC.com)

A hangsegéd-eszközök segítik az embereket vásárlásnak, míg csak 10% -uk naponta. A fogyasztók 50% -a soha nem használja hangsegéd segítségével.

13. A vásárlók 82% -a keres online termékeket vagy szolgáltatásokat, mielőtt bármit megvásárolna

(Forrás: Thinkwithgoogle.com)

Szinte minden vásárló online kutatást végez vásárlás előtt.

14. A hang-képes eszköztulajdonosok 43% -a használja eszközét online vásárláshoz

(Forrás: Narvar.com)

Hangvezérelt online vásárlások

Azoknak az embereknek a közel fele, akik a hanggal aktivált eszközt birtokolják, használják ezt az eszközt online vásárlásokhoz. De sok felhasználó továbbra is szkeptikus, ezért nagyon óvatos, amikor a hangalapú keresést az online vásárláshoz használja.

Ennek oka elsősorban az, hogy az online vásárlás általában megköveteli a felhasználóktól, hogy több időt és erőfeszítést szenteljen rá. Meg kell vizsgálniuk a megrendelt termékeket, meg kell vizsgálniuk véleményeket, összehasonlítani az árakat és így tovább. Ez egy összetett tevékenység, és sokan nincsenek tisztában a hangkeresési lehetőségek teljes mértékével.

Tehát azok, akik a hangalapú segédkészülékeiket online vásárláshoz használják, olcsóbb és általánosabb árucikkekhez teszik. A hangkereséssel ételeket, élelmiszereket, WC-papírt, könyveket és hasonló cikkeket rendelnek. Ugyanakkor kézi kereséshez fordulnak online ruházat-vásárlással, utazási foglalásokkal, valamint érzékenyebb és drágább termékekkel kapcsolatban.

15. 5-ből 5 felnőtt naponta egyszer végez hangkeresést

(Forrás: Edit.co.uk)

Edit szerint sok ember csak egyszer használja a hangalapú keresést.

16. A 16–24 éves fiatalabb felnőttek 25% -a használja a mobil hangos keresést

(Forrás: Globalwebindex.com)

A 16–24 éves fiatalabb felnőttek (25%) havonta többet használnak hangos keresést a mobiltelefonon, mint az 55–64 éves fogyasztók (9%).

17. A férfiak több havi beszédkeresőt használnak, mint nők

(Forrás: Socialmediatoday.com)

A hangalapú keresési statisztikák azt mutatják, hogy 2018-ban a férfiak és a nők havi hangkeresése így néz ki: 66% vs 55% (okostelefon), 53% vs 30% (asztali / laptop), 49% vs 31% (táblagép), és 46% vs 26% (okos hangszóró).

Jövő

hangkeresés jövője

Hatalmas zümmögés van a hangkeresés körül az egész bolygón, és a globális hangkeresési piac csak tovább fog növekedni. Nincs lassulása, főleg most, amikor az intelligens hangszórók veszik át a világot.

Míg a hangsegédek először az okostelefonokon váltak népszerűvé, addig a hangvezérelt hangszórók a következő szintre viszik őket, és előremozdítják a hangkeresési trendeket. Az intelligens hangszórók viszonylag újak a piacon, ám elfogadásuk meglepően gyors volt. A világ minden táján emberek milliói rendelkeznek intelligens hangszórókkal otthonukban, és bár eleinte elsősorban szórakoztatási célokra használták őket (például szórakoztató kérdések feltevésére), most sokkal praktikusabbak.

A hangalapú keresés statisztikái azt mutatják, hogy a felhasználók többsége jelenleg az intelligens hangszórókra támaszkodik az egyszerűbb tevékenységek, például a zene lejátszása és az időjárás-előrejelzés ellenőrzése érdekében, de az általános hangkeresés egyre gyakoribb..

Lássuk, mit tart a jövő a hangkeresés növekedésének.

18. A hanggal aktiválható hangszórók vásárlói meghaladják a 25,6 milliót 2020-ban

(Forrás: Financesonline.com)

Hány ember vásárol intelligens hangszórókat

A becslések szerint a hanggal aktivált hangszórók vásárlóinak száma folyamatosan növekszik. 2020 végére várhatóan eladásaik meghaladják a 25,6 milliót.

jelenleg, Amazon Echo uralja a piacot, a piaci részesedés több mint kétharmadának birtokában. Intelligens hangszóró és otthoni asszisztens Google Főoldal miközben tartja a második helyet Apple HomePod jön a harmadik. Számos felhasználónak otthoni házában egynél több márka van az intelligens hangszóróknak, elsősorban azért, mert más gyártmányú elektronikus eszközökkel is rendelkeznek – mindegyik különféle intelligens hangszórókkal kompatibilis.

A márkától függetlenül az intelligens hangszórók egyre népszerűbbek lesznek az otthonokban a világ minden táján. Ez viszont növeli a napi hangkeresések számát, és megköveteli, hogy a digitális marketingszakemberek összpontosítsanak a hangkeresés SEO-jére.

19. Az amerikai polgárok 16% -a rendelkezik hanggal aktivált hangszóróval

(Forrás: NPR.org)

Az intelligens hangszórók felhasználói száma az Egyesült Államokban gyorsan növekszik. 2018-ban a hatodik amerikai állampolgár közül 1 (16%) rendelkezik hangos hangszóróval, amely 128% -kal több felhasználóval rendelkezik, mint 2017-ben..

20. Az amerikai háztartások 24% -a rendelkezik intelligens hangszóróval

(Forrás: DBSwebsite.com)

Az intelligens hangszórók háztartási tulajdonjoga az Egyesült Államokban növekszik. 2018-ban az Egyesült Államok négy háztartásából négyben (24%) volt intelligens hangszórója. Abban az időben a 10 háztartás közül 4-nél több intelligens hangszóró volt a tulajdonos.

21. Az intelligens hangszórók piaca 2024-re várhatóan meghaladja a 30 milliárd dollárt

(Forrás: Gminsights.com)

A piac várhatóan 2024-ig eléri az exponenciális növekedést, és meghaladja az értékesítést, amelyet kevés más elektronikus terméknek sikerült elérnie.

22. Az intelligens hangszórók tulajdonosai 19% -a virtuális asszisztenseit használta online vásárláshoz

(Forrás: Walkersands.com)

A fogyasztók 19% -a már használta intelligens otthoni keresési asszisztenseit, például az Amazon Echo online vásárláshoz, míg 33% -uk a következő öltönyre tervezi.

23. Az Egyesült Államok továbbra is az intelligens hangszórók alkalmazásának globális vezetője az egységek 42,2% -ával

(Forrás: Canalys.com)

A világszerte 2019-ben telepített több mint 200 millió egységből az Egyesült Államok az egységek 42,2% -át teszi ki, ami a világ legnagyobb intelligens hangszóróinak telepített alapja.

24. Az intelligens hangszórók száma 2021-ig meghaladja a táblagépek számát

(Forrás: Canalys.com)

Az intelligens hangszórók száma meghaladja a tablettákat

A táblagépek eladása enyhén csökken, megkönnyítve az intelligens hangszórók számára a túllépést. A várakozások szerint az intelligens hangszórók 2021-ig felül fogják haladni a táblagépeket.

A hanggal aktiválható hangszórók elfogadása a legtöbb olyan országban, mint az Egyesült Államok, ahol 4 háztartásból 1-nek már van legalább egy ilyen készüléke. Ugyanakkor az ázsiai országokban, például Kínában növekvő középosztály és az új technológiák iránti növekvő érdeklődés nyomást gyakorol az intelligens hangszórók eladására, annak ellenére, hogy a Google és az Amazon nem érhető el ott..

Ezzel szemben a táblagépek és még a hagyományos számítógépek értékesítése is világszerte csökken, annak ellenére, hogy a hangsegéd és a hangkeresési alkalmazás mindkét eszközön elérhető.

25. 2022-ig a háztartások 55% -a használ intelligens hangszórókat

(Forrás: PRNewswire.com)

Az intelligens hangszórók növekvő használata vezet a hangos vásárlási piac növekedéséhez. A háztartásoknak csak 13% -ánál volt intelligens hangszóró 2018-ban.

Jellemzők

A hangkeresés sajátosságai

Az intelligens hangszórók mostanában dühösek, de a többi hangvezérelt eszköz nem esik le nagyon messze. Az emberek naponta vagy inkább gyakran használják márkák online keresésére.

Különösen a hangalapú keresést használják a helyi vállalkozások felfedezésére, ezért annyira fontos webhelyének optimalizálása a hangalapú kereséshez. Javítja a láthatóságot, és jelentősen befolyásolhatja a rangsorolását a keresőmotorokban, ezáltal növeli az átkattintási arányt, és elősegíti, hogy további leadokat generáljon. A hanggal aktiválható hangszórók és a hangkeresési asszisztensek számának növekedésével, valamint a természetes nyelvfeldolgozás, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás előrelépésével a hangkeresés egyre népszerűbbé válik, így a hangkeresés optimalizálása kritikus jelentőségű minden üzleti siker szempontjából..

Tehát mélyítsünk bele a sajátosságokba, hogy egyértelmű képet kapjunk a trendről, és nézzük meg, hogyan használhatja a hangkeresést a vállalkozásának előmozdításához.

26. 400 millió eszköz támogatja a Google Assistant szolgáltatást

(Forrás: Voicebot.ai)

A hangkeresési statisztikák szerint a Google Assistant nagymértékben kibővítette globális elérhetőségét több mint 400 millió eszközzel, így a hangsegéd telepített alapja a bolygó legnagyobbja.

27. A világon elérhető összes intelligens hangszóró 94% -a származik a Google-tól és az Amazon-tól

(Forrás: Techrepublic.com)

A Techrepublic szerint a Google és az Amazon szinte az összes jelenleg elérhető hangvezérlőt biztosítja.

28. A Google Kezdőlap 81% -os pontossággal rendelkezik a hangkereséssel kapcsolatos válaszok megadásakor

(Forrás: Loupventures.com)

A hangalapú keresések statisztikáiból kitűnik, hogy a Google Home nyeri a hangos keresési kérdések pontos megválaszolását (81% -os pontosság), ezt követi az Amazon Echo (64%), Harman Kardon Invoke (57%) és az Apple HomePod (52,3%)..

29. A Windows 10 tálcán végzett összes keresés 25% -a hang alapú

(Forrás: Twitter.com)

Purna Virji, a Microsoft globális elkötelezettségének igazgatója szerint a Windows 10 tálcán végzett keresések egynegyede hang alapú.

30. A felhasználók 93% -a nyilatkozik arról, hogy elégedett a hangsegédjeivel

(Forrás: PwC.com)

Az emberek általában elégedettek a hangvezérelt digitális asszisztensekkel. Minimális kritériumaik a pontosság (73%), az időmegtakarítás (59%) és az élet megkönnyítése (55%)..

31. Az átlagos Google hangkeresési eredmény csak 29 szót tartalmaz

(Forrás: Backlinko.com)

A 10 000 Google Kezdőlap keresési eredményének elemzése után Backlinko megállapította, hogy a Google hangalapú keresési eredményei általában rövidek és tömörek.

32. A hangkeresések 20% -a tartalmaz 25 kulcsszót

(Forrás: seoClarity.net)

Az internetes hangkeresések több mint egyötöde csak 25 általános kulcsszót tartalmaz. A leggyakoribb „hogyan”, „mi”, „legjobb” és „könnyű”.

33. Az USA-ban a fogyasztók 58% -a helyi vállalkozást keresett hangtechnikával

(Forrás: Brightlocal.com)

Az amerikai fogyasztók több mint fele helyi üzleti hangkeresést végzett.

34. Az intelligens hangszórók tulajdonosainak 76% -a hetente legalább egyszer használja a helyi hangkeresést

(Forrás: Brightlocal.com)

Az intelligens hangszórók használóinak többsége hetente hangon keresi a helyi vállalkozásokat, a felhasználók 46% -a ugyanezt teszi naponta.

35. A helyi üzleti hangkeresések 51% -a éttermek és kávézók

(Forrás: Brightlocal.com)

A fogyasztók 51% -a használja a helyi hangkeresést éttermek és kávézók kereséséhez, majd élelmiszerboltok (41%), élelmiszer-szállítás (35%), ruhaüzletek (32%) és szállodák vagy panziók (30%).

36. A digitális audioreklám lehet a következő nagy dolog a vállalkozások számára

(Forrás: Choozle.com)

Digitális audio reklám

Mivel a hangtechnika arra készteti a fogyasztókat, hogy csökkentsék a képernyő idejét, sok lehetőséget teremt a digitális audiohirdetések növekedésére.

37. A mobil felhasználók háromszor nagyobb valószínűséggel használják a hangos keresést

(Forrás: Searchenginewatch.com)

Több a hang alapú, mint a szöveges alapú helyi keresés a mobiltelefonon. A helyi keresések végrehajtásakor a mobil felhasználók háromszor nagyobb valószínűséggel használják a hangos keresést, mint a keresési lekérdezések beírásakor.

Következtetés

Mindezek a hangalapú keresési statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a hangalapú keresés hamarosan nem megy sehova, ha soha. Egyre több és okosabb eszköz fogja elérni a piacot, így a hangkeresés abszolút szellőzővé válik. Ez azt jelenti, hogy egyre több ember fogja kiaknázni ezt a hasznos funkciót, és tovább befolyásolni a globális piac növekedését.

Megkezdte a tartalom optimalizálását a hangkereséshez? Itt az ideje, hogy megcsináljuk! Minél hamarabb elkezdi optimalizálni, annál hamarabb kihasználhatja a fantasztikus előnyöket. Kezdje ezeket a fontos hangkeresési statisztikákat, és használja ki a hangkeresés teljes erejét!

források:

https://www.comscore.com/Insights/Presentations-and-Whitepapers/2017/The-Future-of-Voice-From-Smartphones-to-Smart-Speakers-to-Smart-Homes
https://www.gartner.com/en/newsroom/id/3482177
https://searchengineland.com/nine-voice-search-stats-to-close-out-2019-326884
https://www.dbswebsite.com/blog/trends-in-voice-search/
https://econsultancy.com/the-future-of-voice-search-2020-and-beyond/
https://www.blog.google/products/search/type-less-talk-more/
https://www.strategyanalytics.com/access-services/devices/connected-home/smart-speakers-and-screens/market-data/report-detail/global-smart-speaker-vendor-os-shipment-and- telepített bázisra a piaci részesedés-by-régió-q3-2018
https://backlinko.com/voice-search-seo-study
https://www.technavio.com/report/global-voice-recognition-biometrics-market-2015-2019
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/near-me-searches/
https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/consumer-intelligence-series/voice-assistants.html
https://www.searchenginewatch.com/2020/01/03/voice-search-impact-seo-in-2020/
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/voice-assistance-consumer-experience/
https://blog.globalwebindex.com/trends/voice-search-commerce/
https://financesonline.com/voice-search-statistics/
https://cta.tech/Research-Standards/Reports-Studies/Studies/Supplements/Holiday-Forecast-2018.aspx
https://www.npr.org/about-npr/577007267/jan-2018-smart-audio-report
https://voicebot.ai/2019/07/09/new-data-on-voice-assistant-seo-is-a-wake-up-call-for-brands/
https://geomarketing.com/what-do-people-use-smart-speakers-for
https://www.dialogtech.com/blog/voice-search-statistics/
https://www.emarketer.com/Article/Alexa-Say-What-Voice-Enabled-Speaker-Usage-Grow-Nearly-130-This-Year/1015812?mc_cid=da020f88d1&mc_eid=31cb543a39
https://see.narvar.com/Connecting-with-Shoppers-Report.html?utm_source=press&utm_medium=pressrelease
https://edit.co.uk/blog/locationworld-2016/
https://blog.globalwebindex.com/chart-of-the-day/1-in-5-using-voice-search-on-mobile/
https://www.walkersands.com/walker-sands-2017-future-of-retail-report-the-rise-of-the-connected-consumer/
https://www.socialmediatoday.com/news/106-fascinating-voice-search-facts-infographic/527108/
https://www.gminsights.com/pressrelease/smart-speaker-market
https://www.walkersands.com/resources/the-future-of-retail-2019/
https://www.canalys.com/static/press_release/2019/Canalys-pr20190415Global-smart-speaker-installed-base-to-top-200-million-by-end-of-2019.pdf
https://www.prnewswire.com/news-releases/voice-shopping-set-to-jump-to-40-billion-by-2022-rising-from-2-billion-today-300605596.html
https://quoracreative.com/article/voice-search-statistics-trends
https://voicebot.ai/2018/01/06/google-assistant-now-available-400-million-devices/
https://www.techrepublic.com/article/94-of-smart-speakers-used-today-are-from-amazon-or-google/
https://loupventures.com/we-ran-homepod-through-the-smart-speaker-gauntlet/
https://twitter.com/purnavirji
https://www.seoclarity.net/next-generation-search-voice-17099/
https://www.thinkwithgoogle.com/search/#?query=voice%20search&current_source=data_points&page=0,0&sort_field=date&limit=12&locale=en-us
https://www.brightlocal.com/research/voice-search-for-local-business-study/
https://www.searchenginewatch.com/2013/09/26/how-will-voice-search-change-seo-for-local-stores-global-enterprises/
http://www.biakelsey.com/biakelsey-estimates-click-call-influences-1-trillion-u-s-consumer-spending/
https://www.dialogtech.com/blog/forrester-study-phone-calls/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map