A Google Keresési Statisztikák és Tények 2020 (Önnek tudnia kell)

google keresési statisztika


Google a világ legnagyobb keresőmotorja. Van néhány nagyon figyelemre méltó Google-keresési statisztika, amelyet át kell nézni, ha szélesebb perspektívából nézünk rá. A piacon a második legnépszerűbb keresőmotor kínai versenytársa, Baidu, amely a keresőmotorok globális piacának csak kevesebb részét teszi ki.

A Google puszta méretének megértéséhez meg kell ismernünk az internet egészét. A Google egy indexelő szolgáltatás, amely weboldalakat és oldalakat biztosít számunkra a meghatározott keresési lekérdezéseink alapján. Noha indexel mindent, amire gondolhatott volna, az internet egésze sokkal nagyobb dolog. A tanulmányok azt mutatják, hogy a Google csak 35 billió weboldalt indexel. Igen, csak. Hidd el vagy sem, ez még csak nem is megkarcolja az internet felületét. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az internet egészében 17,5 milliárd különféle oldal ad otthont.

Noha a Google-nak még hosszú utat kell megtennie, ez messze a legnagyobb internetes oldalak gyűjteménye. Ez a hatalmas mennyiségű elérhető weboldal kínál ígéretes marketingpotenciált a Google számára, amely eszközképes marketing eszközzé teszi a vállalkozásokat.

Érdekes Google Keresési Statisztikák
 • Naponta több mint 3,5 milliárd Google-keresés történik
 • Az összes globális keresés 76% -ára a Google-on kerül sor
 • A Google Search Index több mint 100 000 000 GB-ot tartalmaz
 • A Google-keresések több mint 60% -a mobil eszközökről származik
 • Az éves Google keresési eredmények 16-20% -a új

A Google globális dominanciája

mennyire globális a Google

Lehet, hogy a Google a legnagyobb keresőmotor a világon, de tudta, hogy ez a keresőmotorok globális keresésének 76% -át teszi ki. Ha meg szeretné tudni, mennyire globális, akkor tudnia kell, hogy teljes mértékben cenzúrázatlan marad minden országban, kivéve Krímét, Kubát, Iránt, Észak-Koreát, Szudánt és Szíriát, amelyben tiltják vagy cenzúrálják..

A Google nem csak keresőmotor, hanem óriási üzleti tulajdonos is. Számos különféle online szolgáltatással rendelkezik, és ott áll az olyan óriásokkal, mint az Apple, az Amazon, a Facebook és a Microsoft. Ezeknek a társaságoknak a kombinációja teszi ki az internet széles körben elterjedt tevékenységét.

A Google hajtóereje az üzleti világban is, mivel marketing potenciálja hatalmas. Mivel ez a legnépszerűbb keresőmotor, a különféle iparágak profitálnak a Google hirdetéseiből. Ez olyan mértékben nőtt, hogy hirdetési bevétele 2017-ben elérte a 95.000.000.000.00 dollárt.

1. Másodpercenként 40 000 Google-keresés van

(Forrás: Internetes élő statisztika)

A Google keresési lekérdezései

Egy pillanat múlva a Google-nak nincs körülbelül 40 000 keresési lekérdezése feldolgozására. Ez azt jelenti, hogy a Google világszerte naponta több mint 3,5 milliárd keresést, évente 1,2 milliárd keresést dolgoz fel.

A dolgok perspektíva megismeréséhez tekintse meg a Google statisztikáit az óriás keresőmotor korai napjaiból.

Közvetlenül az 1998-as alapítása után a keresőmotor csak napi 10 000 Google-keresést dolgozott fel. Noha ez kissé jelentéktelennek tűnik, akkoriban óriási volt. Csak egy évvel később ez a szám napi 3,5 millió keresési lekérdezésre nőtt. Ez a keresések éves növekedése 17 000% -kal növekszik. Beszélj a növekedésről! Kevesebb mint egy évvel később óriási 18 millió Google-keresés történt minden nap.

Az ezt követő években a Google statisztikái azt mutatják, hogy a Google-on végzett keresések villámgyorsan növekedtek, elősegítve az internetes keresés globális dominanciájának elérését, amely a mai napig érvényes. Noha biztosan soha nem lesz tapasztalható ugyanolyan keresési növekedési ráta, mint a kezdetben (mivel a világon szinte mindenki már használja), a Google minden bizonnyal továbbra is keresőmotor marad, amelyet figyelembe kell venni..

2. A 10 legnépszerűbb globális Google-keresés 2019-ben

(Forrás: Google.com)

A következők a legkeresettebb szavak a Google-on a világon 2019-ben:

 1. India vs Dél-Afrika
 2. Cameron Boyce
 3. Copa America
 4. Banglades vs India
 5. iPhone 11
 6. Trónok harca
 7. Bosszúállók végjáték
 8. Dzsókerkártya
 9. Notre Dame
 10. ICC krikett-világbajnokság

Globálisan a 2019-ben a Google-ban a legkeresettebb szavak az „India vs. Dél-Afrika” voltak. Ez vonatkozik a krikettmeccsre, amelyre szeptemberben került sor a 2019. évi ICC krikett-világkupán.

Míg a világ minden táján az embereket elsősorban a legújabb 2019-es sportesemények érdekli, addig az USA-ban a Google legfontosabb Google-keresései kissé eltérő képet festettek. Összehasonlítva: az Egyesült Államokban az öt legnépszerűbb Google-keresés a „Disney Plus”, „Cameron Boyce”, „Nipsey Hussle”, „Dorian hurrikán” és „Antonio Brown” volt..

Az Egyesült Államokban az emberek többnyire szeretnének többet megtudni az új előfizetéses video-on-streaming szolgáltatásról, azaz a Disney Plusról. Azt is meg akarták olvasni bizonyos hírességekről, valamint naprakészek voltak a Bahama-szigeteket sújtó legpusztítóbb hurrikánról szóló legfrissebb hírekkel..

Nagyon érdekes, hogy a Disney Plus 2019. november 12-én indult. Tehát kevesebb, mint két hónap alatt sikerült elérnie az összes 2019. amerikai Google trendkeresést. Meghaladta az ország összes többi éves kutatását.

3. Az összes globális keresés 76% -ára a Google-on kerül sor

(Forrás: Internetes élő statisztika)

Hihetetlen a Google keresési népszerűsége. Ez uralja a globális keresési piaci részesedést, mivel az összes keresés 76% -a történik a domainjén. A Baidu a második 15% -kal, míg a Yahoo, a Yandex, az Ask, a DuckDuckGo, a Naver, az AOL és a Dogpile együttes részesedése 9%.

4. Az 5 legfontosabb domain, amelyben a legtöbb látogatás történt 2020 februárjában

(Forrás: SimilarWeb)

a legtöbb látogatással rendelkező domainek

A vezető domainként a Google 74,14 milliárd látogatást számol, ezt követi a YouTube 27,365 milliárd látogatással, a Facebook 21,35 milliárd látogatással, Baidu 6,38 milliárd látogatással és a Twitter 4,54 milliárd látogatással..

5. A Google Search Index több mint 100 000 000 GB-ot tartalmaz

(Forrás: Google)

Google indexelt oldalméret

A Google Search Index mérete óriási – több mint 100 000 000 GB. A méret meglepőnek tűnhet, de a Google webhely-feltérképezői több milliárd webhelyet indexáltak.

6. Brazíliában a Google a legnagyobb keresési piaci részesedéssel rendelkezik, 95% -kal

(Forrás: Statista)

A Google keresés népszerűsége Brazíliában a legnagyobb, 95% -os keresési piaci részesedéssel. A legkevésbé népszerű Kínában, ahol csak 8,04% -os piaci részesedéssel rendelkezik.

A Google fogyasztói keresési szokások

keresési szokások

Nagyon izgalmas, hogy ez a százalék 2013 óta nem változott. A Google keresési statisztikái azt mutatják, hogy az összes keresés 25% -a volt teljesen új 2007-ben, amelyet a Google még soha nem látott.

Azon kívül, hogy folyamatosan új dolgokat keresnek, az emberek egyre inkább természetes nyelven keresnek a Google-on, azaz úgy írják be a kérdéseiket, mint egy valódi emberrel beszéltek. Egyre több és több társalgási keresési lekérdezés található, amelyek segítenek az embereknek pontosabb válaszokat találni kérdéseikre.

Hasonlóképpen, egyre inkább a hangkeresést használják a válaszok hatékonyabb megkeresésére.

A Google fogyasztói keresési szokásainak újabb változása az emberek növekvő türelmetlensége. Olyan szavakat adnak hozzá, mint például a „közeli”, a „közeli”, a „nyitott” és a „most” kérdéseikbe, hogy gyorsan megtalálják a különböző kívánt szolgáltatásokat az azonnali elkötelezettséghez. Például egy adott étterem keresése már nem fogja csökkenteni azt. Azt akarják, hogy azonnal odamenjen, vagy megrendeljen. Ez a Google keresési statisztika arra kényszeríti sok vállalkozást, hogy fektessenek be a Google helyi SEO-jába, segítve a fogyasztókat könnyebb megtalálásukban.

Mivel a Google messze a világ legnagyobb keresőmotorja, természetes, hogy a felhasználók eltérő keresési szokásokat fognak kialakítani. A Google statisztikái azt mutatják, hogy a Google-felhasználók keresési szokásai vadul eltérnek, az összes keresés lenyűgöző 15% -a az első a maga nemében. Ez a furcsaan magas százalék annak köszönhető, hogy bizonyos méretei a hibákat és hibákat tartalmazzák a keresési lekérdezésben. A Google mindenféle dolgot indexel, kezdve az iparágaktól, a hobbi és az egyéb szolgáltatásokig, amelyek mindegyike hozzájárul a hatalmas Google keresés népszerűségéhez és a változatos felhasználói bázishoz.

7. A Google-on végzett keresések 23,98% -a legalább két szó hosszú

(Forrás: Moz)

Az emberek általában két szót (23,98%), egy szót (27,71%) és három szót (19,60%) használnak keresési lekérdezésükben. Kevesebb ember használ 4 (13,89%), 5 (8,70%) vagy legalább 6 szót (12,12%) a Google keresésekben.

8. Az éves Google-keresések 16% és 20% -a új

(Forrás: Internetes élő statisztika)

új google keresési lekérdezések

A Google évente 16% és 20% között teljesen új kereséseket dolgoz fel. Ezek olyan keresési lekérdezések, amelyeket még senki nem használt.

9. A Google összes keresésének több mint 60% -a mobiltelefonról származik

(Forrás: Ismerje meg mobilját)

google mobil keresések

A mobilhasználat továbbra is növekszik, tehát természetes, hogy a Google-eszközökön végzett keresések (több mint 60%, 2019-re becsülve, 2019-ben).

10. 2019-ben a mobil eszközök a Google összes fizetett hirdetésre leadott kattintásának 69% -át tették ki az Egyesült Államokban

(Forrás: eMarketer)

Fizetett keresési kattintások a mobiltelefonon

2019 második negyedévében a Google fizetett hirdetési kattintásainak 69% -a az Egyesült Államokban származott mobiltelefonról. Ez jóval magasabb, mint a Bingre leadott mobil kattintások, amelyek 34% -ot tettek ki

11. A Google termékeinek és szolgáltatásainak több mint 1 milliárd felhasználója van

(Forrás: Népszerű tudomány)

A Google termékek és szolgáltatások használata

A Google termékei és szolgáltatásai világszerte több mint 1 milliárd felhasználót számlálnak, és a szám folyamatosan növekszik. 250,5 millió felhasználóval a Google Sites rendelkezik a legnagyobb ügyfélkörrel.

12. A Google mobil keresései több mint 250% -kal növekedtek a mobiltelefonon

(Forrás: 99 megerősítés)

A Google helyi keresései

Az összes Google-keresés 46% -a helyi. És a mobiltelefonos helyi keresések óriási, 250% -os növekedésével a 2017-2019 közötti időszakban a vállalkozásoknak nagyobb erőfeszítéseket kell fektetniük a helyi SEO és mobil optimalizálás területére..

13. Minden vállalkozásnak 1 dollárért, amely a Google Ads-be fektet, 8 dollár nyereséget keres a Google Search segítségével

(Forrás: Google)

Google az üzleti vállalkozások számára

A Google Adsbe való befektetés nagyon jövedelmező lehet – minden 1 dollárt 8 dollárra változtathat. 2018-ban a Google Search 335 milliárd dollárral fellendítette az amerikai gazdaságot.

14. Véletlenszerű Google keresési statisztikák

A fogyasztók gyorsan alkalmazzák a hangkeresési technológiát, mivel ez segít nekik gyorsan megtalálni a választ kérdéseikre. Ez csak természetes, mivel sokkal gyorsabban beszélünk, mint amit írunk. Sok szakértő szerint 2020-ban az összes keresés 30% -át hanggal hajtják végre. Tehát a következő években nagyobb figyelmet kell fordítanunk a hangalapú keresések mennyiségére..

A Google Képek esetében az összes internetes keresés 22,6% -át teszik ki, ám a Google Web Search összes keresésének 62,6% -át teszik ki. A képek iránti magas érdeklődés valószínűleg arra készteti a vállalkozásokat, hogy fektessenek be inkább a vizuális tartalmat.

A Google statisztikái azt mutatják, hogy a hangos keresés 20% -kal, a Google képek keresése pedig 22,6% -kal növekszik.

Egy másik érdekes tény, hogy a Google-on egy átlagos keresési munkamenet nem lehet hosszabb, mint 1 perc.

Google Trends

A Google Trends egy ingyenes Google által nyújtott keresőszolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy rengeteg különböző felső keresést találjon a Google-on. Megtalálhatja a Google tendenciáit államonként vagy országonként, tendenciákat évről évre, hány ember használja naponta a Google-t és még sok minden mást.

Felfedezheti a napi és valós idejű trendkereséseket, megtalálhatja a réseket és a résekkel kapcsolatos témákat, felfedezheti a szezonális trendeket a különféle iparágakban, felhasználhatja a Google kulcsszótrendekhez, és akár összehasonlíthatja a versenytársak piaci pozícióit. Össze is hasonlíthatja a meghatározott időszakokban benyújtott különféle lekérdezéseket, és a grafikonokat is megtekintheti a keresési mennyiségi adatok jobb megjelenítéséhez.

Nagyon egyszerű kitalálni, hogyan lehet megtalálni a legnépszerűbb Google kereséseket a Google Trends segítségével. Egyszerűen be kell írnia egy keresési kifejezést vagy egy témát a keresősávba, és látnia kell, hogy a varázslat kibontakozik a szemed előtt.

A weboldal tetején található egy keresősáv és egy trendszerû keresés. Ezenkívül rendelkezik egy Év keresésben funkcióval is, amely számos különféle feltárható kategóriát tartalmaz, például híreket, embereket, sportolókat, diétákat, filmeket, otthoni stílusú kereséseket és egyebeket.

Azonnal láthatja a legújabb történeteket és betekintést, a legutóbbi Google-kereséseket a világ bármely pontján, a legkeresettebb szavakat a Google-on és az összes adatmegjelenítő diagramot..

Következtetés

Ezek a Google keresési statisztikák azt mutatják, hogy a Google a létrehozása óta folyamatosan növekszik, és úgy tűnik, hogy a jelek szerint a gyors ütem lassul. Kevés webhely büszkélkedhet azzal, hogy elérte a Google számát.

Nincs olyan belátható jövő, amelyben a keresőmotorok nem játszanak kulcsfontosságú szerepet a mindennapi életünkben, tehát biztonságosan feltételezhetjük, hogy a Google hamarosan nem megy sehova..

források:
https://www.similarweb.com/top-websites
https://www.google.com/search/howsearchworks/crawling-indexing/
https://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/
https://www.statista.com/topics/1001/google/
https://moz.com/blog/state-of-searcher-behavior-revealed
https://www.knowyourmobile.com/news/google-search-stats-2019-rise-of-conversion-rate-optimization/
https://www.emarketer.com/content/mobile-search-ad-performance-plays-catch-up
https://www.popsci.com/google-has-7-products-with-1-billion-users/
https://99firms.com/blog/google-search-statistics/#gref
https://economicimpact.google.com/methodology/
https://economicimpact.google.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map