A blog tíz jellemzõje és egy minõségi blogbejegyzés

jellemzőinek-of-a-blog


Időnként egy online folyóirat, más esetekben informatív webhely, egy blog szolgál az interneten arra, hogy elkényeztesse véleménynyilvánított írókat és felhívja a kíváncsi olvasókat. Ez egy olyan hely az online világegyetemben, ahol az egyének (vagy azok csoportjai) megszólaltathatják gondolataikat és megoszthatják azokat millióival.

A blog meghatározása kissé megkísérelhetetlen, és a leírására számos módszer található.

A legnépszerűbb blogrészek a személyes pénzügyekkel és a fejlesztéssel, az egészséggel és fitnesztel, a szépséggel és a divatkal foglalkoznak, és mindenki kedvencévé válnak – az élelmiszerblog. A blogok mélyen személyesek és introspektívek lehetnek, hasonlítanak egy online naplóra. Ha hivatásos újságírók írják, elegendő hatalommal rendelkeznek ahhoz, hogy befolyásolják az üzletet és a politikát.

Valamennyinek kölcsönösnek kell lennie, igaz? Valamely univerzális tulajdonság egy egyébként sokféleségű világban?

A blog tíz jellemzője

Néhány számlálást elvégeztünk, és a blog tíz fő jellemzőjéhez jutottunk:

1. A blognak mindig dinamikusnak kell lennie

A blog kérdése az, hogy hogyan viszonyul egy weboldalhoz – ezek lényegében azonosak, vagy vannak-e különbségek közöttük? Míg a webhelyek elsősorban prezentációs jellegűek, a blogokat mindig arra törekszik, hogy vegyenek részt. Ezért egy weboldal statikus, ellentétben a dinamikus bloggal.

A webhelyek által nyújtott információk statikus oldalakon kerülnek bemutatásra, örökzöld tartalom formájában, amely nem igényel frissítést. A blogbejegyzések viszont olyanok, mint a naplóbejegyzések; tartalmazzák a közzétételi dátumot és a metacímkéket. Az új bejegyzések és a rendszeres frissítések kulcsot jelentenek bármilyen blog futtatásához.

2. A hozzászólások fordított sorrendben vannak feltüntetve

A notebookba írt személyes naplóval ellentétben a blogbejegyzések fordított időrendi sorrendben jelennek meg – a legújabb hozzászólások a tetején vannak. A legfrissebbek addig nyomják le a korábban közzétett dokumentumokat, amíg azok teljesen eltűnnek a nyitóoldalról. A régebbi hozzászólásokat általában a következő oldalakon archiválják, de megszervezhetők az első közzététel hónapja vagy éve szerint is..

3. A legtöbb blog szerkezete megegyezik

Először egy fejléc jön létre a menüvel vagy a navigációs sávkal, hogy az oldal dekoltálására és nagyszerű első benyomást kelthessen. Ezt követi a fő tartalmi terület, amelyen a blogbejegyzések megjelennek akár közzétételi sorrend, akár relevancia alapján. Az alábbiakban találkozási oldalakat, adatvédelmi irányelveket és releváns linkeket találunk, lábjegyzetben elrendezve. Az oldalsáv kiemeli a kedvenc bejegyzéseket, és megjeleníti a társadalmi profilokat és a cselekvésre ösztönzést.

alapvető blogszerkezet

Nyugodtan használja ezt a sablont webhelyén

4. A blog vezető csillaga a tartalma

A különböző blogok különféle típusú bejegyzéseket tesznek közzé, bár többségük az írott szó erejére támaszkodik. A szerző szándékától függően egy cikk általában egy vélemény, egy útmutató vagy egy hír. A monoton mondatokat szövegek választják el képekkel vagy videókkal.

A blogbejegyzés lehet kép, amelyben kevés vagy nincs szöveg. Ez a divat és az utazási blogok általános tendenciája, bár nem ritka az üzleti vonatkozású rések számára, hogy infografikákat tegyenek közzé az oktatási cikkek helyett. De a médiumtól függetlenül a blogot mindig a közzétett tartalom minősége határozza meg.  

Ajánlott olvasás: Hogyan lehet blog tartalmat írni?

5. A címsoroknak figyelemfelkeltőnek kell lenniük

A blogbejegyzés elnevezése önmagában is művészet. Egy egész filozófia mögött van cikk címsorának írása – egy lenyűgöző valóban elhallgattathatja a zajt, azonnal kattintásokat generálhat, növeli a forgalmat, és az olvasót rábuktathatja az olvasásra. Az online világegyetemben a címekre ugyanolyan figyelmet nem fordítanak, mint itt.

6. Az összes blogra egy szabály vonatkozik: Relevancia

Bár minden vonzó tartalomnak relevánsnak kell lennie, ez a szabály különösen vonatkozik a blogbejegyzésekre. Típusonként, közegben, formátumban és stílusban különbözhetnek; az érdeklődés felkeltése vagy a vita felkeltése érdekében eredetinek és egyedinek kell lennie; de hogy olvassa el, a blogbejegyzéseknek mindig teljesíteniük kell az ígéretüket.

7. A blogok és linkek kéz a kézben járnak

Promóciós stratégiaként, link épület nem korlátozódik a blogbejegyzésekre, de határozottan az a jellemző, hogy minden tisztességes blog megoszlik. A blogok és linkek kéz a kézben járnak akkor is, ha a marketing nem a cél. A belső összeköttetés például biztosítja az egymáshoz releváns hozzászólások közötti intuitív navigációt, ezáltal kivételes olvasási élményt biztosítva. A tudásáramlás áramlásáról és megkönnyítéséről szól.

8. A Blog személyes érintés alapján jön létre

A „blog” szó egy korábbi „weblog” verzióból származik, amely eredetileg személyes online folyóiratokra utalt. Mielőtt a blogok a 2000-es évek elején politikává váltak, pusztán arra szolgáltak, hogy a magánjogi gondolatokat és véleményeket nyilvánosságra hozzák. A személyes érintés azonban a mai napig nélkülözhetetlen jellemzője.

Még a mai egyetemes témák esetén is az ajánlott értelmező megközelítés jelenti az egyediséget. Ha a tárgy teljes objektívet igényel, akkor a személyes érintés az individualista írási stílus révén valósul meg. Minden blog szerzője rendelkezik egy „About Me” oldallal és külön aláírási jelzéssel.

9. A hozzászólásoknak mindig ösztönözniük kell a vitát

A megjegyzés szakasz egy tiszteletbeli blogok kölcsönös tulajdonsága. Ez általában minden bejegyzés végén található, mint olyan hely, ahol az olvasók beszélgetni kezdenek, és elhagyhatják őszinte visszajelzéseiket. A válasz kiváltásának és az interakció ösztönzésének képességét az összes olvasó nagy tiszteletben tartja.

10. Minden blog a kommunikációról szól

Nyílt vitával vagy anélkül a kommunikáció továbbra is minden egyes blogbejegyzés célja. Ha a blog promóciós, akkor célja a közönség vonzása és párbeszéd megnyitása, amely remélhetőleg meggyőzi őket arról, hogy vásárolják meg azt, amit a tulajdonos ad. Ha nem az értékesítésről, akkor a szó terjesztéséről van szó.

Függetlenül attól, hogy tudást ad, megoldásokat kínál, vagy egyszerűen csak szórakoztat, a blogolás ragyogó módszer a világ elérésére és a velük való kommunikációra. Egyáltalán nem kérdés, hogy a szabad kifejezés és csere ilyen átalakító képessége minden fantasztikus blog legfontosabb jellemzője.

Minőségi blogbejegyzés jellemzői

Minden blogbejegyzés időt és erőfeszítést igényel. A minőségi hozzászólások létrehozására fordított idő közvetlenül több kattintást és magasabb webhely-forgalmat eredményez, így a beruházás megéri.

Sok dolog befolyásolhatja blogbejegyzéseinek minőségét, és mindez leginkább a réstől, stílusától és közönségétől függ. Bármennyire is változatosak a blogbejegyzések, még mindig vannak néhány dolog, amelyekre mindenkinek fokozott figyelmet kell fordítania, ha általános képet szeretne hagyni az olvasókról..

Átgondolt tervezés

A blogbejegyzésekben már megismertük a monoton szövegdarabok témáját és azt, hogy mennyire nem kívánatosak. Ennek oka az, hogy az olvasók milyen gyorsan ítélik meg az Ön üzenetét. Csak éppen van 50 milliszekundummal, hogy jó első benyomást keltsen.

A szövegblokkok gyakran túlterheltek, és ha az olvasók nem tudnak könnyedén átnézni a szöveget, akkor továbblépnek az Ön webhelyéről. Tehát feltétlenül használjon rövid bekezdéseket, szakítsa meg a szöveget érdekes látványképekkel, például képekkel, GIF-ekkel, videókkal, infografikákkal stb..

Tökéletes hosszúság

A blogbejegyzésekkel kapcsolatos egyik leggyakoribb kérdés az, hogy mennyi ideig kell lennie. A legegyszerűbb válasz elég hosszú.

A legtöbb úgy gondolja, hogy a az olvasók rövidebb figyelmi köre, maguknak az oszlopoknak rövidebbnek kell lenniük.

A helyzet az, hogy mindaddig, amíg az üzenet informatív, és amíg válaszol a közönség kérdéseire, nem számít, mennyi ideig tart.

Ha van 500 szavas korlátja, de még sokkal több mondanivalója van a témában, lépjen tovább. Másrészt, ne terjesszen 500 szavak értékű tartalmat 3000 szóra.

A hangsúlynak a tartalom minőségére kell összpontosítania. Mindaddig, amíg a blogbejegyzés értéket kínál az olvasó számára, annak hossza nem fontos.

Eredeti tartalom

Függetlenül attól a réstől, amelyet a blogjához választott, valószínűbb, hogy valaki már korábban foglalkozott a témával. Minden már elhangzott és megtörtént, de ez nem azt jelenti, hogy csak át kell másolnia-be kell illesztenie a tartalmat.

Elsősorban ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből, új megközelítést kell kínálnia a lefedett témákhoz. Ezt megteheti a hangja, az írási stílus vagy a nézőpont alapján.

Visszatérve ehhez a „személyes érzéshez”, ha egy olyan rést választott, amelyben szenvedélyes, akkor a saját egyedi megközelítésének felajánlása nem lehet nehéz.

Nagy kutatás

Minden magas színvonalú blogbejegyzés időt és erőfeszítést igényel a kutatásba. Minél többet szentel a kutatásnak, annál könnyebbé válik a hozzászólás írása.

Elsősorban ez betekintést nyújt a mások véleményével a témában, mélyebben belemerül a témába, megkönnyítve ezzel a saját egyedi megközelítés kialakítását..

Másodszor, az olvasók elvesztésének legegyszerűbb módja az, ha megbízhatatlan. Minden állítást bizonyítékokkal kell alátámasztani, így a hiteles forrásokból származó hivatkozások és hivatkozások elengedhetetlenek.

Készen áll egy saját blog elindítására?

A saját blog elindítása néhány lépésben megtörténik. Először szükség van egy nevére a blogjához és a blogplatform kiválasztásához. Erősen ajánljuk a WordPress.org-ot, az ön üzemeltetett platformot.

Miután elhatározta a nevét, ki kell választania egy web hosting szolgáltatást. Az új bloggerek számára a Bluehost-ot javasoljuk, egy olyan vállalkozást, amely világszerte több mint 2 millió webhelyet üzemeltet. Kapsz egy Ingyenes domain név amikor feliratkozik velük, és ők kínálnak 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

A Bluehost web hosting szolgáltatót az AA ajánlja WordPress.org mint „a fogadó világ legjobb és legfényesebb”.

WordPress Bluehost

Következtetés

A blog meghatározása valószínűleg megkísérelhetetlen, de ez jó. Mint minden blogger tanúskodhat, ennek a gyakorlatnak a vonzereje a sokszínűségéből fakad. A korábbi jellemzők tehát inkább az, amelyeket iránymutatásoknak neveznének, mint egységes szabályok, kivéve egy közös nevezőt. A kommunikáció továbbra is a blogolás lényege, miközben minden más arra szolgál, hogy segítsen bennünket felkelteni, csábítsa és örömmel szolgálja olvasóinkat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked