8 blogok és bloggerek típusai. Milyen típusú a tiéd?

típusú-of-blogok


A blogok világában különféle típusú blogok és bloggerek vannak, akik blogot kötnek konkrét célok elérése érdekében. Ha úgy döntött, hogy blogot indít, de nem biztos benne, hogy mit fog foglalkozni a blogja, akkor segíthet annak meghatározása, hogy milyen bloggert szeretne létrehozni. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk a létező blogok és bloggerek típusait, valamint azt, hogy hogyan törekszenek mindegyikük a sikerek elérésére a blogok világában.

1. Személyes blogok

személyes

Amikor a 90-es évek végén elkezdődött a blogkészítés, az első típusú blogger az online napló bloggerként jelent meg. Olyan emberek voltak, akik akarták online napi folyóiratukat átvenni, hogy megosszák tapasztalataikat, érzéseiket és legbelső gondolataikat a közönséggel. A személyes blogger számára nem volt szabály, amelyet be kellene tartani, vagy a betartandó témáknak. Blogjai a naplóik nyitott oldalai voltak, szövegszerkesztőn keresztül adták meg őket és egyszerű HTML oldalakon tették közzé.

A személyes bloggerek manapság ugyanazt a pályát követik, bár már nem kell megküzdeniük a webhely felállításának akadályát. Használhatják Blogger, WordPress, Tumblr, és hasonló hálózatok, hogy kevesebb, mint tizenöt perc alatt elindítsanak egy blogot, és megosszák ragyogásukat a világgal.

Szóval miről ír egy személyes blogger? Minden. Egyesek egy adott érdeklődésre összpontosítanak, például egy hobbira. Egyesek olyan kérdésekre fognak összpontosítani, amelyekben szenvedélyesek, mint például a politika. Egyesek egy okra összpontosítanak, például a rákkal való küzdelemre. Egyesek arra összpontosítanak, amire gondolkodnak, amikor új blogbejegyzést indítanak.

Sikeres személyes blog

A személyes blogger sikere az, hogy mások megismerik írásukat. A személyes blogok közösségének felépítésének legjobb módja az, ha más személyes bloggereket talál, akik ugyanazokkal az érdeklődéssel rendelkeznek. Miután megtalálta őket, kezdje meg kommentálni a blogjaikat, és kapcsolatba léphessen velük a közösségi médiában. Ahogy növekszik a más személyes bloggerekkel folytatott kapcsolattartásod, elkezdenek kapcsolatba lépni a blogbejegyzéseivel.

Példa egy jó személyes blogra:

 • Gregory Ciotti tiszta kommunikációról, együttműködésről és kreatív munkáról ír.

2. Üzleti blogok

bussines

Az üzleti bloggerek azok, akik blogjaik vannak a vállalkozásuk számára. Lehet, hogy egy üzlet a saját tulajdonukban van, vagy a cég, melyben dolgozik. Az üzleti blogger célja az, hogy nagyobb expozíciót, forgalmat és végül ügyfeleket szerezzen vállalkozása számára. A személyes bloggertől eltérően írásaik kevésbé magukra koncentrálnak, és inkább üzleti és iparágukra koncentrálnak.

Egy üzleti blogger olyan témákról ír, amelyek vonzzák az ideális ügyfeleiket. Például egy nyomdaipari vállalat alkalmazottai blogtartalmat írnak, amelyet más üzleti tulajdonosoknak szánnak, akik névjegykártyák, szórólapok, brosúrák és egyéb nyomtatási szolgáltatások piacán vannak. A blogbejegyzések olyan témákat foglalnak magukban, mint „Hogyan készítsünk nagyszerű névjegykártyát”, „Tipográfia 101” és „A vállalkozását fellendítő brosúra létrehozása”.

Sikeres üzleti blog

Az üzleti blogger sikere az, hogy vonzza az olvasókat, akik végül feliratkoznak e-mail listájukra, benyújtanak egy űrlapot vagy vásárolnak. Az üzleti blog közösségének felépítésének legjobb módja az, hogy azonosítsák azokat az embereket, akik valószínűleg válnak üzleti vállalkozásod vásárlóiként, és olyan tartalmat hozzon létre, amely érdekesnek találja őket. Ezután győződjön meg arról, hogy minden egyes tartalom arra készteti ezeket az embereket, hogy többet megtudjanak az Ön termékeiről és szolgáltatásairól.

Példa egy jó üzleti blogra:

3. Professzionális blogok

szakmai

A hivatásos bloggerek azok, akik blogot készítenek online. Más szavakkal, karrierjük célja az, hogy blogszerzési erőfeszítéseikkel fizetést kapjanak. A hivatásos bloggerek hajlamosak különféle bevételszerzési stratégiákra e cél elérése érdekében, ideértve a vizuális hirdetések eladását, az információk és a digitális termékek létrehozását, a mások termékeinek reklámozását jutalékként és hasonlókat..

A hivatásos bloggerek hajlamosak akár egyetlen blogra, vagy sok niche blogra összpontosítani, hogy bevételt generáljanak. Minden blognak képesnek kell lennie arra, hogy nagy közönséget vonzzon, sok forgalmat generáljon, és jól illeszkedjen a hirdetőkhöz és a termékértékesítéshez..

Sikeres szakmai blog

Egy profi blogger sikere függ a bevételszerzési céljaiktól. Azok számára, akik reklámozni akarnak pénzt, sok forgalomra lesz szükség az adott témában érdeklő közönség számára. Például egy népszerű személyes pénzügyekkel foglalkozó blog valószínűleg vonzza a közönséget, amelyet a nyugdíj-megtakarítási társaságok, bankok és hasonló vállalkozások hirdetői szeretnének előtérbe helyezni. A személyes pénzügyekkel foglalkozó blogger a reklámozás mellett pénzt kereshet úgy is, hogy létrehozza a személyes pénzügyekről szóló tanfolyamát, vagy partnerré válhat mások számára, akik személyes pénzügyekről tanfolyamokat tartanak..

Példa egy jó profi blogra:

 • 4 órás munkahét és életmód-kialakítási blog Tim Ferriss.

4. Niche blogok

fülke

Ahelyett, hogy széles körű témákra összpontosítana, a résblogok nagyon specifikusak! Néhány niche blog-ötlet lehet az élelmiszerblog, a saját súlyú edzési programok, a versek írása, valamint a francia bulldog-szerelmesek. Igen, lehet, hogy konkrét!

A niche blog segítségével jobban összpontosíthat egy adott témára, ezáltal megkönnyítve a kutatást. Könnyebb azonosítani ennek a résnek az erősségeit és gyengeségeit, és olyan dolgokról írni, amelyeket a legjobban tudsz. Használhatja azt a blogot is, és szenvedélyét kis személyes vállalkozásgá változtathatja.

Sikeres niche blog

Fontos, hogy válassza ki azt a témát, amely vonzza az ön számára, és azt a témát, amelyben szenvedélyes. A siker, a boldogság, a biztonság és az elismerés törekvése. Ha kiválasztja az érdeklődésre számot tartó rést és a nézőpontját, akkor elhelyezheti és megkülönböztetheti blogját más niche-blogoktól. Másrészt az is fontos, hogy meghatározzuk a rést. Még abban az esetben is, ha úgy gondolja, hogy ragyogó blog-ötlete van, sikeres lesz, hacsak hiánypiacod nem vonz elég embereket. Nem akarja, hogy a rése túl kicsi vagy túl nagy legyen.

Példa egy jó niche blogra:

Néhány népszerű niche-blog:

Életmód blog

Annak ellenére, hogy egy életmódról szóló blog szigorúan meghatározott rést kínál, tucatnyi témával foglalkozhat. Ez egy igazán hatékony módszer a követői bázis felhalmozására és a forgalom rövid időn belüli növelésére.

Lakberendezési blog

Az emberek szeretik megismerkedni azokkal a kis projektekkel, amelyeket maguk is vállalhatnak otthonukban. Ez az oka annak, hogy a DIY otthoni dekorációs blogok nagyon népszerűvé váltak. Az általuk tárgyalt témák a fali dekorációktól a rendelésre készült világítótestekig terjednek.

Egészségügyi blog

Az egészséggel kapcsolatos blogolás az utóbbi időben rendkívül népszerűvé vált. A verseny ezen a résen nagyon kemény, de ez nem azt jelenti, hogy nem leszel sikeres. Nagyon sok hely van az értékes információkkal, tanácsokkal, tippekkel és támogatással kapcsolatban.

Szülői blog

A szülői nevelés egy nagyon népszerű niche, amely kezdő bloggerek számára is megfelelő. Olyan sok témát kell lefedni, és hosszú távon a bevételszerzés szintén nem jelent problémát, mivel tucatnyi termék van szülőknek és gyerekeknek tervezve.

Varrás blog

Ki gondolta volna, hogy hatalmas közönség várja a kötés és a varrás tartalmát, igaz? A kézműves blogolás hatalmas dolog lett, és a varrás rés nagyon népszerű.

Vallási blog

A vallási blogok szintén nagyon népszerűek. Ez az, ahol az emberek megtalálhatják a bölcsesség szavait, és értelmes szinten kapcsolatba léphetnek. Sok vallási blog található odakint.

5. Fordított blogok

fordított

A fordított vagy vendégfogadó blogok egyedi, de modern típusú blogok. Ahelyett, hogy a tulajdonos létrehozná a tartalmat, a tartalmat a nyilvánosság biztosítja. A fordított blogban van egy olyan csapat, amely moderálja a bejegyzéseket, megakadályozza a kellemetlen interakciókat és népszerűsíti a lassú témákat a nagyobb interaktivitás érdekében. Annak ellenére, hogy a vendégfogadó blog leginkább vendégírók tartalmát tartalmazza, a tulajdonosnak saját hozzászólásokat is írnia kell. Ne feledje, hogy a különböző típusú bloggerek eltérő ötleteket osztanak meg a blogkészítés során.

Valójában minden bloggernek a saját területén kell keresnie a blogokat, ahol vendég bloggerré válhat. Segítené, hogy vonzza a látogatókat a blogjához, és a fogadó blog néhány online olvasója válhat az Ön követőjévé.

Sikeres fordított blog

Az a trükk az, hogy hogyan vonzza az online már jó hírnévvel rendelkező különféle írókat, és a legtöbb esetben elősegítik a blogod népszerűsítését azáltal, hogy megosztják a közönségükkel közzétett tartalmakat, általában a közösségi médiában. Végétől fogva rendelkeznie kell egy jó moderációs tervvel, hogy napi szinten megjeleníthesse a vendégek tartalmát.

Példa egy jó fordított blogra:

 • Közepes egy furcsa fordított blog, egyre növekvő követéssel.

6. Társult blogok

Partner

Az affiliate bloggerek azok a blogok, amelyek társult marketing jutalékokat generálnak. Saját termékek létrehozása helyett blogbejegyzéseket írnak, amelyek mások termékeit ismertetik. A cél az, hogy ösztönözze a látogatókat arra, hogy vásárolják meg ezeket a termékeket a blogger társult linkjével, lehetővé téve a bloggernek, hogy jutalékot szerezzen a termék készítőjének meghatározása szerint.

Egy kapcsolt blogger általában véleményülési hozzászólásokat ír le kapcsolt termékeiről. Egyesek sok véleményt fognak írni egy weboldalon, mások pedig webhelyeket hoznak létre, amelyek egy adott kapcsolt termék promóciójára készülnek. A SEO fontos része a folyamatnak, mivel az affiliate bloggernek szüksége van véleményükre, hogy első helyen álljanak a keresési eredmények között.

Sikeres társult blog

Egy kapcsolt blogger számára biztosított annak biztosítása, hogy a kapcsolt termékről szóló véleményét olvassa el azok, akik valószínűleg megvásárolják ezeket a termékeket. Arra is törekszenek, hogy kiterjedt levelezőlistát készítsenek, hogy elősegítsék a kapcsolt termékek elindítását a dedikált előfizetőkkel. Néhány társult marketingszakértő azt fogja mondani, hogy bevételük elsődleges forrása az e-mail listája.

Példa egy sikeres társult blogra:

7. Média blogok

média

A médiablogokat az általuk létrehozott tartalom határozza meg. Ha szereti a videoblogot, akkor vlogger vagy. Ha más webhelyek tartalmát kurálja, akkor van egy linklog. Ha fényképeket vagy művészeti vázlatokat tesz közzé a blogjában, akkor fotóblogot vagy művészeti blogot tárol.

Az ilyen típusú blog népszerű a különböző területeken élő emberek körében. A fiatalabb közönség rögzíti videojátékát, és megosztja azt a játékban érdeklődő emberekkel. A fotósok megoszthatják a rengeteg képet, amelyet az elmúlt utazás során készítettek. A podcastot használó emberek hangfájlokat küldhetnek az utoljára rögzített epizódról.

Sikeres média blog

Az egyik fontos tényező az lenne, ha az Ön igényeinek megfelelő blogplatformot választanánk. És talán megtalálja azt a web hosting szolgáltatót, amely lehetővé tenné nagyobb méretű fájlok tárolását anélkül, hogy vagyont felszámítana.

Példa egy sikeres média blogra:

 • PostSecret blog ahol az emberek névtelenül, képeslapon feladják titkait.

8. Szabadúszó bloggerek

szabadúszó
A szabadúszó bloggerek azok, akik fizetnek a szolgáltatásért, például a tartalom más vállalkozások számára történő megírásáért. Ha módot keres arra, hogy fizetjen az szolgáltatásért történő írásért, és tapasztalattal rendelkezik a blogolásban, akkor a szabadúszó blogolás érhető el.

A szabadúszó bloggerek ügyfeleik által biztosított témákat fednek le. Egyesek magukat egy adott iparágban vagy résen szakértőkként árulják, mások általános írókként árulják magukat, akik bármivel tudnak fedezni egy kis kutatással. Egy adott iparágban vagy résen belüli szakemberek hajlamosak többet fizetni, mint az általános írók.

Sikeres szabadúszó blogger

A szabadúszó bloggerek sikere egy portfólió létrehozása, amely vonzóvá teszi azokat a vállalkozók és vállalkozások számára, akiknek minőségi tartalomra van szükségük a vállalati blogjukhoz. A szellemírók kivételével a szabadúszó bloggerek más ügyfelek munkáját ugródeszkaként használhatják új ügyfelek megszerzésére. A kereslet növekedésével a szabadúszó bloggerek nagyobb szerződéseket köthetnek, és szabadúszóként megélhetést kereshetnek.

Példa egy sikeres szabadúszó bloggerre:

Készen áll a saját blogjának elindítására?

Saját személyes blogjának létrehozása ilyen gyorsan megtehető. Amikor kiválaszt egy nevet a blogjának és egy blogplatformnak, akkor kiválasztania kell egy web hosting szolgáltatót. Az összes új blogírónak ajánljuk a Bluehost-ot, egy olyan társaságot, amely világszerte több mint 2 millió webhelyet üzemeltet. Kapsz egy ingyenes domain név amikor feliratkozik velük, és ha nem tetszik az ő szolgáltatásaik, a 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Ajánlott eszköz:

Miután elindította az új blogját, annak jövőbiztosnak kell lennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az útjában nem lesznek nagy akadályok. Látásodnak hosszú távúnak kell lennie. Bármit is teszel ma, ez befolyásolja az online jelenlétét a jövőben.

Következtetés

Ezek a legfontosabb blogok, de még sok más van felfedezésre váró. Vannak még közösségi blogok, nonprofit blogok, élő webkamera blogok, élő játék képernyőn megjelenő blogok, eszköz típusú blogok, podcast blogok, különféle video blogok és mindenféle keverék. Remélhetőleg képesnek kell lennie arra, hogy kiválassza a típust, és elindítsa saját blogját, hogy elindítsa a blogos utazást.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map