Wat is een blog? – De definitie van blog, bloggen en blogger

wat is een blogafbeelding


Weet jij wat blogs zijn? Doe je dat niet, dan ben je hier aan het juiste adres. In het begin was een blog meer een persoonlijk dagboek dat mensen online deelden, en het gaat terug tot 1994. In dit online dagboek kun je praten over je dagelijkse leven of dingen die je doet delen. Maar mensen zagen een kans om informatie op een nieuwe manier te communiceren. Zo begon de mooie wereld van bloggen.

Tegenwoordig zijn er meer dan 600 miljoen blogs op internet.

Wat is een blog?

Definitie van blog

Een blog (afkorting van “weblog”) is een online tijdschrift of informatieve website met informatie in omgekeerde chronologische volgorde, waarbij de laatste berichten het eerst verschijnen. Het is een platform waar een schrijver of zelfs een groep schrijvers hun mening over een individueel onderwerp deelt.

Wat is het doel van een blog?

Er zijn veel redenen om een ​​blog voor persoonlijk gebruik te starten en slechts een handvol sterke voor zakelijk bloggen. Bloggen voor bedrijven, projecten of iets anders dat u geld kan opleveren, heeft een zeer eenvoudig doel: uw website hoger laten scoren in Google SERP’s, oftewel uw zichtbaarheid vergroten.

Als bedrijf vertrouwt u op consumenten om uw producten en diensten te blijven kopen. Als nieuw bedrijf vertrouw je op bloggen om je te helpen deze consumenten te bereiken en hun aandacht te trekken. Zonder bloggen blijft uw website onzichtbaar, terwijl het runnen van een blog u doorzoekbaar en concurrerend maakt.

Het belangrijkste doel van een blog is dus om u te verbinden met het relevante publiek. Een andere is om uw verkeer te stimuleren en kwaliteitsleads naar uw website te sturen.

Hoe vaker en beter uw blogposts zijn, hoe groter de kans dat uw website ontdekt en bezocht wordt door uw doelgroep. Wat betekent dat een blog een effectief hulpmiddel voor het genereren van leads is. Voeg een geweldige call-to-action (CTA) toe en het zal uw websiteverkeer omzetten in hoogwaardige leads. Maar met een blog kun je ook je autoriteit laten zien en een merk opbouwen.

Wanneer u uw nichekennis gebruikt voor het maken van informatieve en boeiende berichten, bouwt dit vertrouwen op bij uw publiek. Door goed te bloggen ziet uw bedrijf er geloofwaardiger uit, wat vooral belangrijk is als uw merk nog jong en redelijk onbekend is. Het zorgt tegelijkertijd voor aanwezigheid en autoriteit.

Blog structuur

Het uiterlijk van blogs is in de loop van de tijd veranderd en tegenwoordig bevatten blogs verschillende items. Maar de meeste blogs bevatten enkele standaardfuncties en -structuur. Hier zijn veelvoorkomende functies die een typische blog zal bevatten:

 • Koptekst met het menu of de navigatiebalk
 • Hoofdinhoudsgebied met gemarkeerde of laatste blogberichten
 • Zijbalk met sociale profielen, favoriete inhoud of call-to-action
 • Voettekst met relevante links zoals een disclaimer, privacybeleid, contactpagina, enz.

Basis blogstructuur

Gebruik deze sjabloon gerust op uw site

Het bovenstaande voorbeeld is de basisstructuur van de blog. Elk item heeft zijn eigen belang en helpt bezoekers om door je blog te navigeren.

Blogs en websites

Een meerderheid van de mensen vraagt ​​zich nog steeds af of er een verschil is tussen een blog en een website. Wat is een blog en wat is een website? Het is nog uitdagender om onderscheid te maken tussen de twee vandaag. Veel bedrijven integreren blogs in hun sites om dezelfde functie uit te voeren.

Wat onderscheidt blogs van websites?

Blogs hebben regelmatig updates nodig. Goede voorbeelden zijn onder meer een foodblog met recepten voor maaltijden of een bedrijf dat schrijft over hun branchenieuws.

Blogs bevorderen een perfecte betrokkenheid van de lezer. Lezers krijgen de kans om commentaar te geven en hun verschillende zorgen kenbaar te maken aan de kijker. Statische websites daarentegen bestaan ​​uit de inhoud die op statische pagina’s wordt gepresenteerd. Eigenaars van statische websites werken hun pagina’s zelden bij. Blogeigenaren updaten hun site regelmatig met nieuwe blogposts.

De belangrijkste elementen die een blogbericht van een statische pagina identificeren, zijn een publicatiedatum, auteursreferentie, categorieën en tags binnen een byline. Hoewel niet alle blogposts al deze byline-elementen bevatten, hebben statische websitepagina’s geen van deze items. Vanuit het perspectief van een bezoeker verandert de inhoud op een statische site niet van bezoek tot bezoek. De inhoud op een blog heeft echter het potentieel om elke dag, week of maand iets nieuws te bieden. Afhankelijk van het publicatieschema van de blogeigenaar.

Wat is bloggen?

Begin jaren 2000 ontstond bloggen in alle verschillende fasen toen verschillende politieke blogs werden geboren. Ook begonnen blogs met handleidingen te verschijnen. Gevestigde instellingen begonnen het verschil op te merken tussen journalistiek en bloggen. Het aantal bloggers in de Verenigde Staten zal in 2020 naar verwachting 31,7 miljoen gebruikers bereiken.

Definitie van bloggen

Bloggen is de verzameling van vele vaardigheden die je nodig hebt om een ​​blog te runnen en te beheren. Webpagina uitrusten met tools om het proces van schrijven, posten, linken en delen van inhoud op internet gemakkelijker te maken.

Waarom is bloggen zo populair??

Het is belangrijk om te vermelden dat bloggen met de dag groeit! Daarom moeten we, om de vraag ‘wat is bloggen’ te beantwoorden, kijken naar de factoren achter de opkomst ervan.

In de vroege stadia werden blogs mainstream, omdat nieuwsdiensten ze begonnen te gebruiken als hulpmiddelen voor outreach en opinievorming. Het werd een nieuwe informatiebron.

Waarom is bloggen zo populair?

Bedrijven zagen een goede manier om de klanttevredenheid te verbeteren. Door te bloggen houden bedrijven klanten en klanten op de hoogte. Hoe meer mensen je blog bezoeken, hoe meer bekendheid en vertrouwen je merk krijgt.

Persoonlijke en nichebloggers zagen het potentieel om meer mensen te bereiken die geïnteresseerd waren in specifieke onderwerpen. Via een blog kunnen bezoekers reageren op en reageren op u of uw merk, waardoor u een netwerk van loyale volgers kunt creëren.

Wist je dat je geld kunt verdienen door te bloggen? Zodra uw blog voldoende aandacht en fans krijgt, kunt u kijken hoe u inkomsten kunt genereren met uw blog. Via de blog kunt u uw diensten aanbieden en producten verkopen.

Wie is een blogger?

In de afgelopen tijd zijn bloggers om verschillende redenen beroemd geworden. Een alternatieve carrière of baan voor veel, meer mensen kiezen ervoor om zich bij de gelederen aan te sluiten. Dus wie zijn bloggers? Dit zijn mensen die graag delen van hun leven met je delen. Ze plaatsen verschillende onderwerpen uit kunst, huisontwerpen, timmerwerk en financiële artikelen. Bloggers zijn mobiel en hoeven niet op één plek te staan. Ze leven op internet!

Definitie van blogger

Een blogger is iemand die een blog beheert en beheert. Hij of zij deelt zijn of haar mening over verschillende onderwerpen voor een doelgroep.

Waarom bloggen veel mensen tegenwoordig??

Zou je zelf een blog willen hebben? Ja! De meeste mensen maken tegenwoordig om verschillende redenen een blog. Ieder mens heeft zijn verhaal te vertellen. Vandaar dat bloggers via internet kunnen communiceren met een grotere groep mensen.

Waarom is bloggen zo populair? Met blogs kunt u over alle onderwerpen praten en uw mening geven. Je zult zien dat sommige bloggers schrijven over elke activiteit die gedurende de dag plaatsvond. Deze kunnen variëren van kleine problemen zoals wakker worden tot grote problemen zoals mensenrechten en klimaatveranderingen! Onthoud dat je als blogger die je eigen blog runt, moet vertrouwen op de onderwerpen waar je van houdt en ernaar moet streven om een ​​van de beste blogs op internet te worden.

Worden bloggers betaald??

Bloggers verdienen wel geld, maar dit is geen snel rijk worden.

Voordat u inkomsten kunt gaan genereren met uw blog, moet u zowel uw Google SERPs-ranking als uw niche-invloed opbouwen. En dat kost veel tijd en inhoud van hoge kwaliteit. Mogelijkheden om geld te verdienen zullen zich pas voordoen als u enige geloofwaardigheid in het veld heeft verworven. Dus ga aan de slag.

Hier leest u hoe u goed geld kunt verdienen als een best beoordeelde nicheblogger:

 • Advertentieruimte privé op uw blog verkopen of via Google AdSense.
 • Privé of via advertentienetwerken een affiliate partner worden.
 • Verkoop uw eigen digitale producten zoals eBooks en tutorials.
 • Lidmaatschappen verkopen voor toegang tot exclusieve inhoud of advies.
 • Gebruik uw blog als een contentmarketingtool voor uw bedrijf.

Als u een blog start als een manier om uw bestaande bedrijf op de markt te brengen en een boost te geven, verkoopt u waarschijnlijk geen advertentieruimte of lidmaatschappen. Maar u kunt exclusieve digitale producten zoals eBooks, gidsen of online cursussen maken en gaan aanbieden als een hulpmiddel voor het vastleggen van leads in ruil voor de e-mailadressen van bezoekers. Op die manier duw je ze een stap verder in je verkooptrechter.

Zelf een blog willen starten?

Het maken van uw eigen persoonlijke blog duurt een paar stappen. Eerst moet je een naam voor je blog kiezen, ook wel een domeinnaam genoemd, en het beste blogplatform kiezen. We raden aan om met het zelf-gehoste platform te gaan. Er zijn weinig keuzes als het gaat om door uzelf gehoste platforms, maar de meest populaire is WordPress.org.

Dan moet je een webhostingservice kiezen en voor nieuwe bloggers raden we Bluehost ten zeerste aan, een bedrijf dat wereldwijd meer dan 2 miljoen websites beheert. Je krijgt een Gratis domeinnaam wanneer u zich bij hen aanmeldt en als u hun services niet leuk vindt, bieden ze een 30-dagen geld terug garantie.

Stap een

Klik op deze link en je gaat naar de “Exclusieve Aanbieding” pagina gereserveerd voor onze fans. Zodra u daar bent, klikt u op “Nu aan de slag”.

Stap een

Stap twee

Als dit uw eerste hostingaccount ooit is, moet u beginnen met het basisplan, omdat u tijd nodig heeft om uw behoeften en opties te bepalen. Het basisplan heeft alles wat een beginner nodig heeft om een ​​nieuwe blog op te zetten. Overweeg later andere plannen wanneer uw blog van start gaat en uw behoeften groter worden.
stap twee

Stap drie

Uw domeinnaam zal een cruciale rol spelen bij de toekomstige ontwikkeling van uw blog en daarom is het belangrijk om de tijd te nemen en een goede domeinnaam te bedenken. Zodra u dat heeft gedaan, voert u de naam in de kolom ‘nieuw domein’ in en kiest u uw hoofddomein.
stap drie

Aanbevolen tool:

Typ gewoon het gewenste domein in dit vak “nieuw domein” en BlueHost laat zien of het beschikbaar is of niet. Zo niet, dan krijgt u een lijst met vergelijkbare namen waaruit u kunt kiezen.

Conclusie

We hopen dat je iets belangrijks hebt geleerd als het gaat om de wereld van bloggen. Als het je is gelukt een blog te starten, is je volgende stap om aan je bloginhoud te werken om je toekomstige lezers tevreden en betrokken te houden. Bekijk gerust onze uitgebreide lijst met blogbronnen die u zullen helpen bij het runnen en laten groeien van uw nieuwe blog.

Wat-is-een-blog infographic

Gebruik deze infographic gerust op uw website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map