Waarom bloggen mensen? De 15 voordelen van bloggen

Leer-bloggen-2_Wat is een blogplatform?


Toen blogs en bloggen begonnen, was het oorspronkelijke doel voor individuen om hun persoonlijke leven online te delen, vergelijkbaar met een online dagboek. In de afgelopen tien jaar is bloggen geëvolueerd van meer persoonlijke naar meer professionele doelen. In plaats van dat individuen alleen bloggen voor hun vrienden en familie, begon bloggen ook met het bloggen van professionals voor het publiek om hun persoonlijke merk en hun bedrijf te promoten. In dit bericht gaan we kijken naar de typische redenen waarom mensen ervoor kiezen om te gaan bloggen en de voordelen ervan.

Redenen waarom mensen bloggen

waarom mensen bloggen

Om hun passie te delen

Als je ergens gepassioneerd over bent, wil je het met de wereld delen. Of het nu een passie is voor vissen, fotografie of marketing, bloggen is een uitstekende manier om die passie te delen. Wanneer je blogt over iets waar je gepassioneerd over bent, opent dit de deur om contact te maken met mensen over de hele wereld die jouw taal spreken en dezelfde passies hebben.

Om anderen voor te lichten

Als je iemand bent die graag lesgeeft, kan bloggen een platform zijn om mensen te onderwijzen die interesse hebben in jouw vakgebied. Door te bloggen leer je niet alleen anderen, maar leer je jezelf ook meer over het onderwerp. Je leert omdat je altijd op zoek bent naar meer dingen om je lezers te leren. Lesgeven via bloggen kan natuurlijk leiden tot het genereren van inkomsten door het creëren van online informatieproducten.

Om exposure te krijgen

Bedrijfseigenaren die bloggen, vergroten de blootstelling van hun bedrijf op een aantal manieren. Regelmatig bloginhoud maken voor uw website geeft Google iets nieuws om te indexeren, waardoor uw aantal toeneemt zichtbaarheid van de website in zoekresultaten. Het creëren van bloginhoud voor andere publicaties in uw branche geeft nieuwe, relevante doelgroepen de mogelijkheid om u en uw bedrijf te ontdekken. Deze blootstelling geeft u meer verkeer dat u kunt omzetten in leads en klanten.

Autoriteit opbouwen

Voor degenen die willen spreken op evenementen in hun branche of auteur willen worden, is bloggen een platform dat je kunt gebruiken om autoriteit op te bouwen. Terwijl je blogt over de niche waar je het meest van op de hoogte bent, zullen mensen je gaan herkennen als een autoriteit in die niche. Deze erkenning zal leiden tot interviews, podcasts en uiteindelijk uitnodigingen om te spreken en contracten om een ​​boek te publiceren.

Om te rangschikken in zoekmachines

Zoals eerder vermeld, geeft uw blog Google regelmatig nieuwe inhoud om te indexeren. U kunt elk stuk inhoud gebruiken om rangschikken voor specifieke zoekwoorden die uw doelgroep naar uw website trekt. Bedrijven kunnen dankzij een combinatie van statische webpagina’s en blogposts zowel op commerciële zoekwoorden (die klanten aantrekken) als op niet-commerciële zoekwoorden (die die informatiezoekers aantrekken) targeten. Zowel doelgroepen – klanten als informatiezoekers – kunnen leiden tot nieuwe business.

Om inhoud te delen

Social media-doelgroepen zijn ontvankelijker voor blogposts dan advertenties of verkooppagina’s, en delen ook vaker blogposts met hun connecties dan advertenties of verkooppagina’s. Door blogcontent te maken, geef je jezelf meer om te delen op je social media-profielen en geef je bezoekers iets om te delen wanneer ze je website bezoeken. Het sociaal delen van uw inhoud verhoogt de blootstelling aan uw doelgroepen en leidt tot meer inkomend verkeer.

Blogposts bieden u ook een niet-verkoopmanier om uw bedrijf te promoten. Als iemand zou vragen iets te doen op een sociaal netwerk, zou je gemakkelijk kunnen reageren met een blogpost. In plaats van te antwoorden met een verkooppagina voor uw producten of services, wordt het beantwoorden met een blogpost als nuttig beschouwd en leidt het de persoon natuurlijk naar uw producten en services, vooral als u aan het einde van elke actie een goede call-to-action opneemt. van uw berichten.

Hier is hoe bloggen uw leven ten goede kan komen

voordelen van bloggen

Zoals u misschien al weet, heeft bloggen de afgelopen 10-15 jaar veel mensen en bedrijven geholpen. Het klopt dat bloggen meer dan twee decennia geleden nauwelijks bestond. Tegenwoordig zijn er wereldwijd miljoenen blogs online!

Maar we raken nog steeds opgewonden als we mensen proberen te overtuigen van de voordelen van bloggen. Zelfs als online geld verdienen geen primair doel is, kan de blog op veel andere manieren helpen. Laten we eens kijken naar alle bonussen die bloggers krijgen.

1. U kunt uw online identiteit beheren en vertrouwen opbouwen

Zowel mensen als bedrijven hebben hun informatie online geplaatst. Wat gebeurt er dan als iemand je naam zoekt? Een van de voordelen van blogs is dat u hiermee uw online identiteit kunt opbouwen en beheren.

Afgezien van sociale netwerkprofielen, kunnen mensen die naar uw naam zoeken, uw blog of uw auteurspagina op andere blogs vinden. Die informatie helpt mensen je beter te leren kennen door je werk te lezen.

2. Je leert nieuwe dingen

Je leert niet alleen anderen wanneer je blogt. Jij leert ook. In eerste instantie leert u meer over uw niche omdat u dat moet leer jezelf om anderen te leren. Je leert ook veel over andere gebieden, zoals online marketing, wat je ook schrijft.

Of je het nu leuk vindt of niet, er is een bepaalde hoeveelheid marketingkennis die je nodig hebt om het verkeer naar je blog te vergroten. Uw kennis van e-mailmarketing, zoekmachinemarketing en socialemediamarketing zal blijven groeien.

3. Je verbetert je schrijfvaardigheid

Hoe meer je iets doet, hoe beter je wordt in die vaardigheid. Schrijven is geen uitzondering. Zelfs als je niet van plan bent om schrijven te studeren, zal je schrijven verbeteren naarmate je het vaker doet. U kunt zelfs investeren in tools voor grammaticacontrole, zoals Grammatica, om u te helpen met de basisprincipes van schrijven, interpunctie, spelling, zinsopbouw en stijl terwijl u schrijft.

Zelfs degenen onder u die zich niet richten op geschreven inhoud, zoals podcasters en videobloggers, zullen de schrijfvaardigheid verbeteren door te bloggen. Hoe? Je zult beschrijvingen moeten schrijven voor je eigen podcasts en video’s. En je zult moeten communiceren met je blogabonnees in de reacties op podcasts en video’s die je publiceert.

4. Je zou bekwaam kunnen worden in een nieuwe taal

Over leren spreken en je vaardigheden verbeteren, als je een tweede taal wilt leren, is bloggen de juiste keuze. Degenen onder u die bloggen in een niet-moedertaal, zullen die taal vaardiger worden.

U krijgt de kans om te communiceren met anderen die de nieuwe taal spreken door middel van opmerkingen en betrokkenheid van sociale media. U schrijft niet alleen beter in die taal, maar u kunt ook beter spreken wanneer u wordt uitgenodigd om deel te nemen aan audio- of video-interviews.

5. U kunt technische kennis opdoen

Of je het nu van plan bent of niet, je leert nieuwe woordenschat. Evenals tech-gerelateerde systemen, tools en methoden tijdens het doorlopen van het opzetten en laten groeien van een blog.

Dat hoeven geen programmeertalen of professionele expertise in webdesign te zijn. Tegenwoordig zijn er veel semi-geautomatiseerde tools en processen online beschikbaar voor nieuwkomers op internet. En u kunt leren hoe u ze kunt gebruiken door online informatie te lezen of video-tutorials te bekijken.

6. Je maakt contact met nieuwe mensen

Een van de grootste voordelen van bloggen is contact maken met anderen. Je groeit niet alleen een aantal volgers op sociale netwerken of e-maillijsten. Je bouwt echte relaties op. Je maakt vrienden met mensen die je anders niet zou hebben ontmoet.

Iets dat veel mensen verrast, is dat ze een fanbase ontwikkelen door te bloggen. Als u evenementen bijwoont in uw branche, wordt u herkend door mensen die u nog nooit hebt ontmoet. Ze zullen je bedanken voor al het geweldige werk dat je hebt gedaan. Voornamelijk de mensen die je ontmoet aan het begin van je blogreis. Ze zullen je meest loyale fans zijn als je je relatie met hen blijft cultiveren.

7. U wordt uitgeroepen tot expert

Echte experts hoeven zich nooit experts te noemen. Anderen zullen het voor je doen. Als u herkend wordt in uw niche, wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan interviews en blogposts met tips of advies van experts. De laatste brengt u in het gezelschap van andere experts in uw niche en helpt u vaker als expert te worden bestempeld.

Een van de sleutels om deskundige erkenning te krijgen, is altijd behulpzaam te zijn. Hoewel u niet wilt beginnen met het aanbieden van gratis adviesdiensten, wilt u wel zoveel mogelijk mensen op kleine manieren helpen. Door hier en daar een vraag te beantwoorden, zullen meer mensen je respecteren.

8. Je wordt uitgenodigd om te spreken

De volgende stap na erkenning als expert in uw niche is uitgenodigd om te spreken op de gerelateerde branche-evenementen. Het kan beginnen met uitnodigingen om in een gastpanel te zitten, of het kunnen regelrechte verzoeken zijn om uw sessie te houden.

Door te spreken, kunt u uw reputatie als expert in uw niche blijven verbeteren. Je krijgt direct geloofwaardigheid als je kunt zeggen dat je hebt gesproken tijdens populaire evenementen. Voor degenen die op zoek zijn naar meer manieren om geld te verdienen, kunt u beginnen met het in rekening brengen van spreekbeurten.

9. U kunt auteur worden

Je blog is je portfolio. Bloggers met interessante inzichten, uitzonderlijke schrijfvaardigheid en een groot publiek hebben een voordeel als ze gepubliceerde auteurs willen worden. Veel topbloggers worden erkend door uitgeverijen en bieden vaak boekdeals aan. Anderen zijn erin geslaagd om pitches naar uitgeverijen te sturen om deals te sluiten voor de boeken die ze willen schrijven.

Als je opgemerkt wilt worden door een uitgever, doe dan eerst wat onderzoek naar de uitgevers die waarschijnlijk interesse hebben in een boek binnen jouw niche. Kijk naar andere bloggers die boeken in jouw niche hebben geschreven en kijk wie ze heeft gepubliceerd. Begin dan met interactie met de uitgeverij op sociale media om op hun radar te komen.

10. U ontvangt vacatures

Bloggen in een bedrijfsgerelateerde niche kan u helpen een baan te vinden. Bedrijven die de voordelen van contentmarketing erkennen, zijn altijd op zoek naar werknemers die boeiende content kunnen maken. Terwijl u met anderen in uw niche netwerk, zult u waarschijnlijk mensen tegenkomen die rekruteren voor openstaande vacatures.

Als je op zoek bent naar een baan, is professionaliteit de sleutel. Uw blog en openbare sociale profielen mogen niets bevatten dat u negatief zou kunnen laten zien. Dat omvat die dronken feestfoto’s of tirades over je huidige werkgever.

11. U kunt een nieuw bedrijf starten

In sommige situaties kan een blog beginnen als een hobby om vervolgens uit te groeien tot een voltijds en goedbetaald bedrijf. Bijvoorbeeld, Pat Flynn creëerde de Groene examenacademie blog om zijn mening en gedachten over architectuur te delen. Eenmaal ontslagen, besloot hij het bloggen serieus te nemen. Hoe veranderde dit zijn leven?
Zijn blog werd een echt bedrijf en hij kan er zijn brood mee verdienen. Het verhaal van Flynn is een van de vele mensen die succesvol zijn begonnen met bloggen.

12. U kunt meer producten verkopen

Heeft u uw eigen bedrijfswebsite? Bloggen helpt je meer te verkopen. Het enige dat u hoeft te doen, is inhoud maken die lezers ertoe brengt geïnteresseerd te raken in uw producten en diensten. Promoot uw inhoud bij uw ideale klanten en u zult merken dat u leads begint vast te leggen en meer verkopen sluit.

Meer verkopen is van toepassing op producten en diensten die u aanbiedt, evenals op enkele aanbiedingen van partners. Voor de verkoop van gelieerde producten is dezelfde regel van toepassing. Schrijf blogposts die lezers ertoe aanzetten zich bezig te houden met de items die andere bedrijven mogelijk aanbieden. En u zou van hen een commissie kunnen ontvangen.

13. U kunt onmiddellijk feedback krijgen

Het maakt niet uit of je een persoonlijke blog of blog hebt voor het bedrijf waar je werkt, bloggen helpt je om feedback te krijgen van fans en klanten. Het kan negatief of positief zijn, maar het is belangrijk om te weten wat mensen vinden van de inhoud die je publiceert.

Als blogger lees je reacties op dezelfde dag dat je de inhoud plaatst. Dit helpt u om vrijwel onmiddellijk feedback te krijgen en een idee te krijgen van hoe uw inhoud presteert.

14. U maakt meer blogs of schrijft op andere blogs

De meeste bloggers stoppen niet bij één blog. Sommige bloggers die beginnen met nichespecifieke blogs, gaan over tot bloggen over het blogproces zelf. Anderen pakken de online niche van geld verdienen aan wanneer hun niche-blogs succesvol worden. Of bloggers die beginnen met zeer algemene blogs, kunnen zich vertakken in nichespecifieke blogs.

Als je een nieuwe blog wilt starten, zul je beter begrijpen hoe je van je nieuwe blog een succes kunt maken. Met alle beproevingen en fouten die je hebt doorgemaakt met je eerste blog. Deze kennis helpt je om je nieuwe blog in een kortere periode succesvol te maken. En u helpen alle bovenstaande voordelen opnieuw of dieper te ervaren.

15. Bloggen kan je vrijheid geven

Bloggen geeft je het recht om vanaf elke locatie en op elk moment te werken. Bovendien krijg je ook de kans om dingen te doen die je graag doet! Breng meer tijd door met uw gezin, doe aan sportactiviteiten en neem deel aan programma’s voor gemeenschapsontwikkeling.

Als je van reizen houdt, helpt bloggen je ook om de schoonheid van de wereld te zien. Je kunt dit allemaal doen terwijl je nog steeds een bescheiden leven geniet door te bloggen!

Ben je klaar om je eigen blog te starten?

Het maken van een persoonlijke blog gaat zo snel. Je moet eerst een naam voor je blog kiezen. Dit is een van de belangrijkste stappen bij het starten van een nieuwe blog.

Aanbevolen tool:

Na het kiezen van uw domeinnaam moet u beslissen over een blogplatform en een webhostingprovider. Voor alle nieuwe bloggers raden we zelf gehoste WordPress.org en Bluehost aan, een bedrijf dat wereldwijd meer dan 2 miljoen websites beheert. Je krijgt een gratis domeinnaam wanneer u zich bij hen aanmeldt en hun services niet bevalt, ze bieden een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Conclusie

Wil je je passie delen, anderen opvoeden, bekendheid verwerven, autoriteit opbouwen, rangschikken in zoekresultaten of inhoud delen? Als dat zo is, ben je misschien klaar om je nieuwe blog te lanceren. Maar onthoud één ding: uw visie moet op lange termijn zijn. Wat u vandaag ook doet, het zal uw online aanwezigheid in de toekomst beïnvloeden. En zoals je kunt zien, zijn er verschillende voordelen van bloggen die verder gaan dan geld verdienen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map