Voice Search Statistieken, feiten en trends (2020)

gesproken zoek header afbeelding


Spraakgestuurd zoeken is snel een belangrijk onderdeel van SEO geworden en het zal zeker niet verdwijnen. Een groot aantal consumenten gebruikt nu gesproken zoekopdrachten om online naar producten en services te zoeken, omdat dit veel handiger is dan typen.

Maar wat is spraakgestuurd zoeken precies? Het is duidelijk een spraakherkenningstechnologie waarmee gebruikers op internet kunnen zoeken door hun gewenste termen uit te spreken in plaats van ze in te typen. Denk aan Amazon Alexa, Apple’s Siri of Google-app voor spraakgestuurd zoeken – met deze apps kunnen gebruikers alleen met hun stem met hun apparaten communiceren.

Hoewel de technologie achter gesproken zoekopdrachten nogal gecompliceerd is en afhankelijk is van vooruitgang in natuurlijke taalverwerking (NLP), is het optimaliseren van uw site voor gesproken zoekopdrachten slechts een ander aspect van SEO en het zou niet al te veel tijd moeten kosten.

Als u uw inhoud optimaliseert voor gesproken zoekopdrachten, genereert u meer verkeer naar uw website en haalt u uw SEO-ranking naar een geheel nieuw niveau. Nog niet iedereen omarmt het, dus je krijgt ook een concurrentievoordeel.

Interessante statistieken voor gesproken zoekopdrachten
 • 30% van het surfen op het web zal in 2020 schermloos zijn
 • De gesproken zoekopdracht van Google ondersteunt meer dan 100 talen
 • De Engelse taal heeft een nauwkeurigheidspercentage van 95% in Google’s gesproken zoekopdracht
 • 32% van de mensen gebruikt dagelijks spraakgestuurd zoeken in plaats van te typen
 • 72% van de eigenaren van slimme luidsprekers gebruikt hun apparaten als onderdeel van een dagelijkse routine
 • 43% van de mensen winkelt online via spraakgestuurde apparaten
 • Er zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen slimme luidsprekers
 • De verkoop van slimme luidsprekers zal tegen 2021 de verkoop van tablets overtreffen
 • 58% van de consumenten vindt lokale bedrijven die spraakgestuurd zoeken gebruiken

Contents

Trends

spraakzoektrends

Veel opkomende trends stimuleren gesproken zoekopdrachten en transformeren SEO en de manier waarop we internet gebruiken volledig. Elk van hen komt voort uit een simpel feit dat we veel sneller spreken dan we typen. Het is dus niet meer dan normaal dat we ons tot de stem wenden voor efficiëntie.

Het is sneller, gemakkelijker en niet te vergeten – handiger. Zeker nu handsfree toestellen steeds populairder worden.

Maar het gaat niet alleen om gemak. Iedereen moet toegang hebben tot nieuwe technologie, ook mensen met een handicap. Spraakgestuurd zoeken stelt gebruikers met visuele beperkingen en mensen met een gebrek aan fijne motoriek in staat gemakkelijk toegang te krijgen tot internet. Ook al staat spraakgestuurd zoeken nog in de kinderschoenen, aangezien het zowel gemak als betere toegankelijkheid biedt, is het niet verrassend dat zijn populariteit snel omhoog schiet.

Laten we dus een paar belangrijke trends in gesproken zoekopdrachten bekijken en u laten zien hoe belangrijk het is om op de kar te springen en zo snel mogelijk deel te nemen aan de revolutie in gesproken zoekopdrachten.

1. 30% van het webbrowsen in 2020 wordt uitsluitend met de stem uitgevoerd

(Bron: Gartner.com)

Hoe vaak komt gesproken zoekopdrachten voor

Statistieken voor gesproken zoekopdrachten laten zien dat bijna een derde van alle webbrowsersessies in alle zoekmachines in 2020 volledig schermloos zal zijn.

Hoewel dit in het begin misschien onrealistisch klinkt, overweeg dan hoeveel mensen al Amazon Alexa, Siri of Google spraakassistent gebruiken. We vertrouwen allemaal al dagelijks op schermloze zoekopdrachten, zowel binnenshuis als wanneer we weg zijn.

Deze spraakzoektrends zullen alleen doorgaan.

Met verdere vooruitgang en een grotere beschikbaarheid van technologie achter Natural Language Processing, kunnen gesproken zoekopdrachten alleen maar populairder worden. Ook AI speelt hierin een belangrijke rol. Door het gebruik van AI kunnen virtuele assistenten hun eigen unieke persoonlijkheid hebben, wat de eindgebruikers aanspreekt. Ze kunnen grappig, geestig en zelfs sarcastisch zijn, wat gebruikers alleen maar zal aanmoedigen om meer met hen te communiceren, waardoor zowel virtuele assistenten als gesproken zoekopdrachten ontstaan. Dus terwijl de voorspelling is dat 30% van het surfen op het web eind 2020 met spraak zal worden uitgevoerd, is het percentage waarschijnlijk veel hoger.

2. 48% van de consumenten gebruikt spraaktechnologie voor algemene zoekopdrachten

(Bron: Searchengineland.com)

Volgens Searchengineland gebruikt bijna de helft van de gebruikers spraakgestuurde zoektechnologie om snel online antwoorden op algemene vragen te vinden. Zoals gezegd is spreken vaak veel sneller dan typen, dus deze trend was te verwachten. Wanneer gebruikers onderweg zijn of wanneer ze een beperkte tijd hebben, wenden ze zich tot gesproken zoekopdrachten voor snelle, eenvoudige antwoorden.

Veel gebruikers thuis vinden het bijvoorbeeld leuk om online recepten op te zoeken. Wanneer u een recept volgt en gram als maateenheid tegenkomt, is het snel, gemakkelijk en handig om handsfree spraakgestuurd zoeken te gebruiken om gram om te zetten in kopjes of ons.

Als het echter gaat om serieuzere onderwerpen die moeten worden bestudeerd en onderzocht, zullen veel gebruikers handmatig naar informatie zoeken. Dit geeft hen de kans om informatie te lezen en opnieuw te lezen, deze grondig te begrijpen en er de nodige aandacht aan te besteden.

3. 27% van de mensen gebruikt mobiele gesproken zoekopdrachten

(Bron: DBSwebsite.com)

Volgens Google gebruikt bijna een derde van de wereldwijde internetgemeenschap gesproken zoekopdrachten op hun mobiele apparaten.

4. Meer dan 50% van de smartphonegebruikers maakt nu gebruik van gesproken zoekopdrachten

(Bron: Comscore.com)

In 2020 gebruiken de meeste smartphonegebruikers over de hele wereld zoeken via spraaktechnologie.

5. Google spraakherkenning ondersteunt nu meer dan 100 talen

(Bron: Google.com)

Hoeveel talen herkent Google spraakgestuurd zoeken

Google blijft mobiele spraakinvoer leveren aan mobiele gebruikers, waardoor een groot aantal mobiele gebruikers over de hele wereld gesproken zoekopdrachten in hun moedertaal kunnen gebruiken.

Momenteel gebruikt Google spraakherkenning in meer dan 120 talen en hun varianten. Naarmate spraakgestuurd zoeken populairder wordt, kunnen we verwachten dat deze lijst exponentieel zal groeien. De spraakherkenning van Google wordt mogelijk gemaakt door machine learning-technologie, wat betekent dat hoe meer gebruikers vertrouwen op gesproken zoekopdrachten, hoe nauwkeuriger de resultaten zullen worden. Spraakherkenning is momenteel de meest betrouwbare in de Engelse taal, maar de technologie vordert en Google wordt langzaamaan ook beter in het begrijpen van andere talen.

Gebruikers uit meer dan 120 talen kunnen gebruikmaken van de spraakherkenningstechnologie van Google om spraakopdrachten in te schakelen, audio te transcriberen, tekstresultaten te streamen, taal op te maken en meer.

6. De Engelse taal heeft een nauwkeurigheid van 95% in Google’s gesproken zoekopdrachten

(Bron: StrategyAnalytics.com)

Hoewel de spraakherkenningstechnologie van Google meerdere talen ondersteunt, levert deze niet altijd zeer nauwkeurige resultaten op. Gebruikers van Voice Search op Google krijgen de meest nauwkeurige resultaten wanneer ze in het Engels zoeken.

7. Het duurt 4,6 seconden om een ​​resultatenpagina voor gesproken zoekopdrachten te laden

(Bron: Backlinko.com)

Pagina’s met gesproken zoekopdrachten worden veel sneller geladen, in tegenstelling tot de gemiddelde pagina die ongeveer 8,8 seconden nodig heeft om te laden. Dat betekent dat pagina’s met gesproken zoekopdrachten 52% sneller worden geladen.

8. 32% van de consumenten geeft de voorkeur aan spraak boven het typen van een zoekopdracht

(Bron: PwC.com)

Bijna een derde van de consumenten gebruikt elke dag spraaktechnologie om zoekopdrachten uit te voeren die ze gebruikten. Dit komt weer neer op gemak en eenvoud. Zolang hun zoekopdrachten snelle, eenvoudige en nauwkeurige antwoorden vereisen, zullen een groot aantal gebruikers vertrouwen op gesproken zoekopdrachten omdat ze tijd kunnen besparen en het gemakkelijker kunnen maken om te multitasken.

Dit geldt vooral voor jongere consumenten die zich sneller aanpassen aan nieuwe technologieën. Wat echter interessant is, is dat, hoewel jonge consumenten veel sneller gebruik maken van voice search-technologie, ze niet als zware gebruikers worden beschouwd.

Uit spraakzoektrends blijkt dat een grote meerderheid van de gebruikers alleen op spraakopdrachten vertrouwt als ze thuis zijn, omdat ze meer privacy hebben wanneer ze met hun stemassistenten praten. Aangezien jongere gebruikers over het algemeen minder tijd thuis doorbrengen, zullen ze minder vaak dagelijks op gesproken zoekopdrachten vertrouwen.

Dus hoewel de meeste gebruikers genieten van het gemak en de eenvoud van het gebruik van spraakassistent-apparaten, heeft spraakgestuurd zoeken een weg te gaan voordat het de favoriete zoekmethode wordt, zowel thuis als in het openbaar.

9. 29% van de consumenten maakt gebruik van stemassistenten om snelle vragen te stellen

(Bron: PwC.com)

Spraakgestuurd zoeken is de favoriete keuze van veel consumenten die het dagelijks gebruiken om antwoorden op snelle vragen te zoeken.

10. 35% van de gebruikers gebruikt stemassistenten om het weer en nieuws te bekijken

(Bron: PwC.com)

35% van de mensen houdt het nieuws bij en controleert het weer met behulp van hun stemassistenten. 15% doet het liever op de ouderwetse manier.

11. 54% van de maandelijkse consumenten gebruikt spraak voor navigatie en verkeer

(Bron: PwC.com)

Spraakassistenten helpen 19% van de consumenten (dagelijks) en 54% van de consumenten (maandelijks) om te navigeren of verkeer te controleren.

12. 40% van de consumenten gebruikt spraak om elke maand iets te bestellen of te kopen

(Bron: PwC.com)

Spraakassistent-apparaten helpen mensen een aankoop te doen, terwijl slechts 10% het dagelijks doet. 50% van de consumenten doet het nooit met een stemassistent.

13. 82% van de shoppers onderzoekt producten of diensten online voordat ze iets kopen

(Bron: Thinkwithgoogle.com)

Bijna elke shopper doet online onderzoek voordat hij een aankoop doet.

14. 43% van de eigenaren van spraakgestuurde apparaten gebruikt hun apparaten om online te winkelen

(Bron: Narvar.com)

Spraakgestuurde online aankopen

Bijna de helft van de mensen met een spraakgestuurd apparaat gebruikt dat apparaat om online aankopen te doen. Maar veel gebruikers zijn nog steeds sceptisch en zijn daarom erg voorzichtig bij het gebruik van gesproken zoekopdrachten voor online winkelen.

Dit komt voornamelijk omdat online winkelen doorgaans vereist dat gebruikers er meer tijd en moeite in steken. Ze moeten de artikelen die ze bestellen onderzoeken, recensies zoeken, prijzen vergelijken en meer. Het is een complexe activiteit en velen zijn zich niet bewust van de volledige omvang van de mogelijkheden voor gesproken zoekopdrachten.

Dus degenen die hun stemassistent-apparaten gebruiken voor online winkelen, doen dit voor goedkopere en meer gebruikelijke items. Ze gebruiken gesproken zoekopdrachten voor het bestellen van voedsel, boodschappen, toiletpapier, boeken en soortgelijke items. Tegelijkertijd wenden ze zich tot handmatige online zoekopdrachten voor kledingwinkels, reisreserveringen en meer gevoelige en dure items.

15. 2 op de 5 volwassenen voeren eenmaal per dag een gesproken zoekopdracht uit

(Bron: Edit.co.uk)

Volgens Edit gebruiken veel mensen gesproken zoekopdrachten slechts één keer per dag.

16. 25% van de jongvolwassenen van 16 tot 24 jaar maakt gebruik van mobiele gesproken zoekopdrachten

(Bron: Globalwebindex.com)

Jongere volwassenen van 16-24 jaar (25%) gebruiken maandelijks meer gesproken zoekopdrachten op mobiel dan consumenten van 55-64 jaar (9%).

17. Mannen vertegenwoordigen meer maandelijkse gebruikers van spraakgestuurd zoeken dan vrouwen

(Bron: Socialmediatoday.com)

Statistieken voor spraakgestuurd zoeken laten zien dat in 2018 maandelijks mannen-vrouwen-spraakonderzoek er als volgt uitzag: respectievelijk 66% versus 55% (smartphone), 53% versus 30% (desktop / laptop), 49% versus 31% (tablet) en 46% versus 26% (slimme luidspreker).

Toekomst

spraakzoekopdracht toekomst

Er is overal op aarde een enorme buzz rond spraakgestuurd zoeken en de wereldwijde markt voor spraakgestuurd zoeken zal alleen maar blijven groeien. Er is geen vertraging mogelijk, vooral niet nu slimme luidsprekers de wereld overnemen.

Hoewel spraakassistenten voor het eerst populair werden via smartphones, brengen de spraakgestuurde luidsprekers ze naar een hoger niveau en brengen ze de trends in spraakgestuurd zoeken naar voren. Slimme luidsprekers zijn relatieve nieuwkomers op de markt, maar hun acceptatie was verrassend snel. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben slimme luidsprekers in huis en hoewel ze aanvankelijk voornamelijk werden gebruikt voor amusementsdoeleinden (zoals het stellen van leuke vragen), zijn ze nu veel praktischer.

Statistieken voor gesproken zoekopdrachten laten zien dat de meerderheid van de gebruikers momenteel afhankelijk is van slimme luidsprekers voor eenvoudigere activiteiten zoals het afspelen van muziek en het controleren van de weersvoorspelling, maar algemene gesproken zoekopdrachten komen steeds vaker voor.

Laten we eens kijken wat de toekomst brengt voor groei van gesproken zoekopdrachten.

18. Kopers van spraakgestuurde luidsprekers zullen in 2020 de 25,6 miljoen overtreffen

(Bron: Financesonline.com)

Hoeveel mensen kopen slimme luidsprekers

Naar schatting blijft het aantal kopers van spraakgestuurde luidsprekers in aantal toenemen. Eind 2020 wordt verwacht dat hun verkoop meer dan 25,6 miljoen zal bedragen.

Momenteel, Amazon Echo domineert de markt en bezit meer dan twee derde van het marktaandeel. Slimme luidspreker en huisassistent Google huis houdt de tweede plaats, terwijl Apple HomePod komt op de derde plaats. Veel gebruikers hebben meer dan één merk slimme luidsprekers in huis, voornamelijk omdat ze andere elektronische apparaten van verschillende merken hebben – elk compatibel met een andere slimme luidspreker.

Ongeacht het merk, slimme luidsprekers worden steeds populairder in huizen over de hele wereld. Dit zal op zijn beurt het aantal dagelijkse gesproken zoekopdrachten verhogen en digitale marketeers vereisen dat ze zich richten op SEO voor gesproken zoekopdrachten.

19. 16% van de Amerikaanse burgers heeft een spraakgestuurde luidspreker

(Bron: NPR.org)

Het aantal gebruikers van slimme luidsprekers in de VS neemt snel toe. In 2018 bezat 1 op de 6 Amerikaanse burgers (16%) een spraakgestuurde luidspreker, dat is 128% meer gebruikers dan in 2017.

20. 24% van de Amerikaanse huishoudens heeft een slimme luidspreker

(Bron: DBSwebsite.com)

Het huishouden van slimme luidsprekers in de VS neemt toe. In 2018 had 1 op de 4 huishoudens in de VS (24%) een slimme luidspreker. Op dat moment bezaten 4 van de 10 van die huishoudens meer dan één slimme luidspreker.

21. De markt voor slimme luidsprekers zal naar verwachting in 2024 de 30 miljard dollar overschrijden

(Bron: Gminsights.com)

De markt zal naar verwachting tegen 2024 exponentieel groeien en de verkoop overtreffen die maar weinig andere elektronische producten hebben weten te bereiken.

22. 19% van de eigenaren van slimme luidsprekers gebruikte hun virtuele assistenten voor online winkelen

(Bron: Walkersands.com)

19% van de consumenten heeft hun smart home search-assistenten zoals Amazon Echo al gebruikt voor online winkelen, terwijl 33% van hen van plan is het volgende te doen.

23. Met 42,2% van de eenheden blijft de VS een wereldleider in de adoptie van slimme luidsprekers

(Bron: Canalys.com)

Van de meer dan 200 miljoen eenheden die in 2019 wereldwijd zijn geïnstalleerd, zijn de VS goed voor 42,2% van de eenheden, de grootste geïnstalleerde slimme luidsprekerbasis ter wereld.

24. Slimme luidsprekers zullen in 2021 talrijker zijn dan tablets

(Bron: Canalys.com)

Slimme luidsprekers die het aantal tablets overtreffen

De verkoop van tablets daalt lichtjes, waardoor slimme luidsprekers ze gemakkelijker kunnen overtreffen. Naar verwachting zullen slimme luidsprekers tegen 2021 tablets inhalen.

De adoptie van spraakgestuurde luidsprekers is het grootst in landen als de VS, waar 1 op de 4 huishoudens al minstens één zo’n apparaat heeft. De opkomende middenklasse in Aziatische landen zoals China en de toenemende belangstelling voor nieuwe technologie stuwen echter de verkoop van slimme luidsprekers, ook al zijn Google en Amazon daar niet beschikbaar.

In tegenstelling hiermee neemt de verkoop van tablets en zelfs traditionele pc’s wereldwijd af, hoewel stemassistenten en apps voor spraakgestuurd zoeken beschikbaar zijn op beide apparaten.

25. 55% van de huishoudens gebruikt slimme luidsprekers tegen 2022

(Bron: PRNewswire.com)

Het toenemende gebruik van slimme luidsprekers stimuleert de groei van de voice shopping-markt. Slechts 13% van de huishoudens had in 2018 slimme luidsprekers.

Bijzonderheden

Bijzonderheden van gesproken zoekopdrachten

Slimme luidsprekers zijn nu een rage, maar andere spraakgestuurde apparaten blijven niet te ver achter. Mensen gebruiken ze dagelijks of liever vaak om online naar merken te zoeken.

Ze gebruiken vooral gesproken zoekopdrachten om lokale bedrijven te ontdekken. Daarom is het zo belangrijk om uw site te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten. Het verbetert uw zichtbaarheid en kan uw positie in zoekmachines aanzienlijk beïnvloeden, waardoor uw klikfrequenties worden verhoogd en u meer leads kunt genereren. Nu het aantal spraakgestuurde luidsprekers en assistenten voor spraakgestuurd zoeken toeneemt, en met de vooruitgang op het gebied van natuurlijke taalverwerking, kunstmatige intelligentie en machine learning, zal het zoeken naar spraak steeds populairder worden, waardoor optimalisatie van gesproken zoekopdrachten cruciaal is voor het succes van elk bedrijf.

Laten we dus eens kijken naar de details om een ​​duidelijk inzicht in de trend te krijgen en te zien hoe u spraakgestuurd zoeken kunt gebruiken om uw bedrijf vooruit te helpen.

26. 400 miljoen apparaten ondersteunen nu Google Assistant

(Bron: Voicebot.ai)

Volgens statistieken voor gesproken zoekopdrachten heeft Google Assistant het wereldwijde bereik enorm uitgebreid met meer dan 400 miljoen apparaten, waardoor de stemassistent de grootste ter wereld is..

27. 94% van alle slimme luidsprekers ter wereld zijn afkomstig van Google en Amazon

(Bron: Techrepublic.com)

Volgens Techrepublic bieden Google en Amazon bijna alle spraakgestuurde luidsprekers die momenteel beschikbaar zijn.

28. Google Home heeft een nauwkeurigheid van 81% bij het geven van gesproken zoekopdrachten

(Bron: Loupventures.com)

Google Home, waarvan de statistieken voor gesproken zoekopdrachten worden weergegeven, is de winnaar in het nauwkeurig beantwoorden van zoekopdrachten met gesproken zoekopdrachten (81% nauwkeurigheid), gevolgd door Amazon Echo (64%), Harman Kardon Invoke (57%) en Apple HomePod (52,3%).

29. 25% van alle zoekopdrachten in de taakbalk van Windows 10 is gebaseerd op spraak

(Bron: Twitter.com)

Volgens Purna Virji, de Senior Manager of Global Engagement bij Microsoft, is een vierde van de zoekopdrachten op de taakbalk van Windows 10 spraakgestuurd.

30. 93% van de gebruikers geeft aan tevreden te zijn met hun stemassistenten

(Bron: PwC.com)

Mensen zijn over het algemeen tevreden met hun spraakgestuurde digitale assistenten. Hun minimumcriteria zijn nauwkeurigheid (73%), tijdwinst (59%) en hun leven gemakkelijker maken (55%).

31. Het gemiddelde Google-resultaat voor gesproken zoekopdrachten bevat slechts 29 woorden

(Bron: Backlinko.com)

Na het analyseren van 10.000 Google Home-zoekresultaten, ontdekte Backlinko dat de gesproken zoekresultaten op Google doorgaans kort en beknopt zijn.

32. 20% van de gesproken zoekopdrachten bevat een combinatie van 25 trefwoorden

(Bron: seoClarity.net)

Meer dan een vijfde van de online gesproken zoekopdrachten bevat slechts 25 veelgebruikte zoekwoorden. De meest voorkomende zijn ‘hoe’, ‘wat’, ‘beste’ en ‘gemakkelijk’.

33. 58% van de consumenten in de VS heeft via spraaktechnologie naar lokale bedrijven gezocht

(Bron: Brightlocal.com)

Meer dan de helft van de Amerikaanse consumenten heeft een lokale zakelijke stemzoekopdracht uitgevoerd.

34. 76% van de eigenaren van slimme luidsprekers gebruikt minstens één keer per week lokale gesproken zoekopdrachten

(Bron: Brightlocal.com)

De meerderheid van de gebruikers van slimme luidsprekers zoekt wekelijks met de stem naar lokale bedrijven, 46% van de gebruikers doet dagelijks hetzelfde.

35. 51% van de lokale zakelijke zoekopdrachten voor bedrijven zijn restaurants en cafés

(Bron: Brightlocal.com)

51% van de consumenten gebruikt lokale gesproken zoekopdrachten om restaurants en cafés te vinden, gevolgd door supermarkten (41%), voedselbezorging (35%), kledingwinkels (32%) en hotels of B&B (30%).

36. Digitale audioreclame kan de volgende grote stap voor bedrijven zijn

(Bron: Choozle.com)

Digitale audio-reclame

Omdat spraaktechnologie consumenten ertoe aanzet om de schermtijd te verkorten, biedt het tal van mogelijkheden voor digitale audioreclame.

37. Mobiele gebruikers maken 3x vaker gebruik van gesproken zoekopdrachten

(Bron: Searchenginewatch.com)

Er zijn meer op spraak gebaseerde dan op tekst gebaseerde lokale zoekopdrachten op mobiel. Bij het uitvoeren van lokale zoekopdrachten hebben mobiele gebruikers drie keer meer kans op gesproken zoekopdrachten dan bij het typen van hun zoekopdrachten.

Conclusie

Al deze statistieken voor gesproken zoekopdrachten laten duidelijk zien dat gesproken zoekopdrachten nergens snel of nergens heen gaan. Meer en slimmere apparaten blijven de markt raken, waardoor gesproken zoekopdrachten een fluitje van een cent worden. Dit betekent dat meer mensen van deze nuttige functie gebruik gaan maken en de wereldwijde marktgroei verder zullen beïnvloeden.

Ben je begonnen met het optimaliseren van je inhoud voor gesproken zoekopdrachten? Het is nu tijd om het te doen! Hoe eerder u begint met optimaliseren, hoe eerder u kunt profiteren van de fantastische voordelen. Begin met deze cruciale statistieken voor gesproken zoekopdrachten en gebruik de volledige kracht van gesproken zoekopdrachten!

Bronnen:

https://www.comscore.com/Insights/Presentations-and-Whitepapers/2017/The-Future-of-Voice-From-Smartphones-to-Smart-Speakers-to-Smart-Homes
https://www.gartner.com/en/newsroom/id/3482177
https://searchengineland.com/nine-voice-search-stats-to-close-out-2019-326884
https://www.dbswebsite.com/blog/trends-in-voice-search/
https://econsultancy.com/the-future-of-voice-search-2020-and-beyond/
https://www.blog.google/products/search/type-less-talk-more/
https://www.strategyanalytics.com/access-services/devices/connected-home/smart-speakers-and-screens/market-data/report-detail/global-smart-speaker-vendor-os-shipment-and- installed-base-marktaandeel-per-regio-Q3-2018
https://backlinko.com/voice-search-seo-study
https://www.technavio.com/report/global-voice-recognition-biometrics-market-2015-2019
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/near-me-searches/
https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/consumer-intelligence-series/voice-assistants.html
https://www.searchenginewatch.com/2020/01/03/voice-search-impact-seo-in-2020/
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/voice-assistance-consumer-experience/
https://blog.globalwebindex.com/trends/voice-search-commerce/
https://financesonline.com/voice-search-statistics/
https://cta.tech/Research-Standards/Reports-Studies/Studies/Supplements/Holiday-Forecast-2018.aspx
https://www.npr.org/about-npr/577007267/jan-2018-smart-audio-report
https://voicebot.ai/2019/07/09/new-data-on-voice-assistant-seo-is-a-wake-up-call-for-brands/
https://geomarketing.com/what-do-people-use-smart-speakers-for
https://www.dialogtech.com/blog/voice-search-statistics/
https://www.emarketer.com/Article/Alexa-Say-What-Voice-Enabled-Speaker-Usage-Grow-Nearly-130-This-Year/1015812?mc_cid=da020f88d1&mc_eid=31cb543a39
https://see.narvar.com/Connecting-with-Shoppers-Report.html?utm_source=press&utm_medium=pressrelease
https://edit.co.uk/blog/locationworld-2016/
https://blog.globalwebindex.com/chart-of-the-day/1-in-5-using-voice-search-on-mobile/
https://www.walkersands.com/walker-sands-2017-future-of-retail-report-the-rise-of-the-connected-consumer/
https://www.socialmediatoday.com/news/106-fascinating-voice-search-facts-infographic/527108/
https://www.gminsights.com/pressrelease/smart-speaker-market
https://www.walkersands.com/resources/the-future-of-retail-2019/
https://www.canalys.com/static/press_release/2019/Canalys-pr20190415Global-smart-speaker-installed-base-to-top-200-million-by-end-of-2019.pdf
https://www.prnewswire.com/news-releases/voice-shopping-set-to-jump-to-40-billion-by-2022-rising-from-2-billion-today-300605596.html
https://quoracreative.com/article/voice-search-statistics-trends
https://voicebot.ai/2018/01/06/google-assistant-now-available-400-million-devices/
https://www.techrepublic.com/article/94-of-smart-speakers-used-today-are-from-amazon-or-google/
https://loupventures.com/we-ran-homepod-through-the-smart-speaker-gauntlet/
https://twitter.com/purnavirji
https://www.seoclarity.net/next-generation-search-voice-17099/
https://www.thinkwithgoogle.com/search/#?query=voice%20search&current_source=data_points&page=0,0&sort_field=date&limit=12&locale=en-us
https://www.brightlocal.com/research/voice-search-for-local-business-study/
https://www.searchenginewatch.com/2013/09/26/how-will-voice-search-change-seo-for-local-stores-global-enterprises/
http://www.biakelsey.com/biakelsey-estimates-click-call-influences-1-trillion-u-s-consumer-spending/
https://www.dialogtech.com/blog/forrester-study-phone-calls/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map