Hoe u een niche voor uw blog kunt vinden (stapsgewijze handleiding)

nieuw 8


Overweeg het volgende voordat u een blog maakt en verder gaat met het worden van een succesvolle blogger:

De zin van het leven is het verkrijgen van de hoogste vorm van kennis, wat het idee van het goede is. ‘ – Oude Griekse filosofen

Hetzelfde geldt voor bloggen. U wilt de hoogste vorm van kennis bereiken in het onderwerp van uw keuze. Kies dus degene die je aanspreekt – degene waar je een passie voor hebt en waar je het meest in geïnteresseerd bent. Streef naar succes, geluk, veiligheid en herkenning. Door uw interessegebied te kiezen en uw mening te geven, kunt u uw blog positioneren en onderscheiden van de concurrentie.

Er zijn veel manieren om te bepalen welke niche geschikt is voor je nieuwe blog, maar we kunnen het proces nog eenvoudiger maken. In dit artikel laten we je de exacte stappen zien die je moet nemen om de juiste niche te kiezen wanneer je een nieuwe blog maakt.

Brainstorm over uw onderwerp

Begin, zonder aan iets anders te denken, uw nichebeslissingsproces door alle dingen op te schrijven die u interesseren. Dit kunnen persoonlijke belangen of professionele belangen zijn.

 • Begin met na te denken over de dingen die je graag doet, of die je graag zou doen als je de kans had. Je bent bijvoorbeeld een amateurfotograaf. Fotografiebloggen kan een geweldige niche zijn. U kunt uw foto’s, uw gedetailleerde kennis of uw ervaring met cameratechnologie delen.
 • Denk vervolgens na over de dingen die u graag zou willen leren. Je bent bijvoorbeeld geïnteresseerd in kooklessen. Zelfs als je niet de tijd of het budget hebt om met kooklessen te beginnen, kun je een foodblog starten waarin je recepten analyseert die je online vindt. En bespreek hoe u perfecte ingrediënten kunt kiezen en de voordelen van biologische versus GGO-ingrediënten kunt afwegen.
 • Denk ten slotte na over de dingen waar je al diep in duikt. Stel dat u een volwassene bent die teruggaat om uw studie af te maken. Je gaat veel onderzoek doen naar on-campus versus online opleidingen, welke universiteit je moet kiezen, hoe je weer aan de slag kunt met studeren, enzovoort. Dit zijn geweldige onderwerpen voor een nicheblog over hoger onderwijs.

Tijdens deze oefening krijg je een beter gevoel voor de thema’s die bij jou resoneren. Degenen waar je het meest gepassioneerd over bent, zijn de beste kandidaten voor je niche. Lees ook dit bericht om te begrijpen welke soorten blogs er op internet bestaan.

Of je nu enthousiast bent over een niche-idee of meerdere, noteer ze. Vervolgens laten we u een formule in drie stappen zien om uw niche voor succes te bevestigen.

Validatie van blogsucces

Of je nu wilt bloggen voor prestige, inkomen, plezier of connecties, je wilt de niche die je kiest onderzoeken en ervoor zorgen dat het onderwerp levensvatbaar is. De volgende oefening “validatie van blogsucces” zal u helpen bepalen of uw blog een reëel potentieel heeft. Het helpt je ook te begrijpen waarom 90% van de blogs mislukt.

1. Potentiële nichegrootte

Zelfs als je denkt dat het een briljant blogidee is, zul je waarschijnlijk moeite hebben om te slagen, tenzij je een nichemarkt vindt die voldoende mensen trekt. Je wilt niet dat je niche te klein of te groot is.

Zo is de grootte van de “golf” -niche te groot en te breed met miljoenen ideeën voor zoekwoorden. Maar als u een niche nastreeft die erg smal is, zoals ‘vliegtuiggolfswingoefeningen’, zou het aantal zoekopdrachten te klein zijn. Een niche lager dan “golf” zijn “golftips” of nog dieper “golftips voor beginners”.

Controleer de grootte van uw nis

Controleer de top vijf zoekwoorden voor uw niche-onderwerp. Zoek naar ten minste 10.000 maandelijkse zoekopdrachten gecombineerd voor de vijf zoekwoorden. Je kunt gebruiken Google Zoekwoordplanner (vrij), SERPs-tool (gratis) of WordTracker (freemium) om te controleren op het aantal zoekopdrachten en ideeën voor zoekwoorden op te doen. U wilt er zeker van zijn dat er een voldoende groot publiek is dat op zoek is naar het soort informatie dat u gaat verstrekken. Maar het mag niet te groot zijn om te verdwalen in de menigte.

Met de Google Keyword Planner-tool kunt u topideeën voor zoekwoorden krijgen. Het geeft u echter niet het exacte aantal zoekvolumes en alleen het interval van veelvoorkomende zoekopdrachten. Deze informatie geeft u een globaal beeld van zoekwoorden en zoekvolumes. Daarom raden we aan de Google-tool te gebruiken om ideeën voor zoekwoorden op te halen en andere tools om gemiddelde zoekvolumes voor specifieke zoekwoorden te krijgen.

Als u een nauwkeurig zoekvolume wilt, gebruikt u de SERPs-tool. Voer uw primaire trefwoord in (gebruik bijvoorbeeld “golftips”) en doe ideeën op door de lijst met voorgestelde zoekwoorden te bekijken. Selecteer de top vijf zoekwoorden die passen bij het door u gekozen niche-onderwerp. Controleer het zoekvolume voor elk zoekwoord en voeg ze bij elkaar.

SERPs Tool

Het toepassen van dit zoekproces op onze vijf golftip-zoekwoorden leverde bijvoorbeeld de volgende zoekresultaten op:

 • “Golftips” – 6600
 • “Golf swing tips” – 6600
 • “Tips voor golf zetten” – 1.000
 • “Golftips voor beginners” – 880
 • “Golf tips rijden” – 880

Met deze vijf zoekwoorden hebben we iets meer dan 20.000 gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten. Deze nichemarkt (“golftips”) heeft voldoende volume en zou een goede keuze zijn voor een blog.

Aanbevolen tool: Rang volgen

2. Potentiële concurrentie

Het is een goed teken als je concurrentie hebt. Het betekent dat anderen over uw niche praten en deze nastreven. Het is ook belangrijk op te merken dat bloggers in uw niche niet altijd uw concurrentie zijn. En je zult ze vroeg of laat moeten leren kennen tijdens je blogreis.

Hieronder volgt een wedstrijdbeoordelingsproces dat u kunt gebruiken:

 • Doe een Google zoek naar “[niche] blog” of “beste [niche] blogs”. Kun je blogs vinden die momenteel op jouw niche zijn gericht? Zijn er ten minste vijf populaire blogs gericht op jouw onderwerp? Verlies geen interesse als u een groot aantal blogs in uw niche ziet. Als zij het kunnen, kunt u dat ook!
 • Ga naar Facebook en zoek naar [jouw niche]. Zijn er actieve Facebook-pagina’s? Niet alle onderwerpen lenen zich voor Facebook, maar de meeste wel. Zoek naar Facebook-pagina’s en kijk hoeveel volgers ze hebben. Grote niches zullen minstens 1.000 fans vertonen.
 • Ga naar Twitter en zoek naar [jouw niche]. Zijn er actieve Twitter-accounts? Je zou veel verwijzingen naar je niche op Twitter moeten vinden. Controleer Twitter-accounts van mensen die betrokken zijn bij uw niche. Kijk hoeveel volgers ze hebben (moet minimaal 1.000 zijn).
 • Zijn er offline tijdschriften? Dit is de gouden standaard voor een niche. Als iemand de moeite neemt om een ​​papieren tijdschrift te maken waarin uw niche centraal staat, kunt u er zeker van zijn dat online fans op zoek zijn naar die informatie. Je kunt controleren Amazon-tijdschriften of zoek gewoon op Google naar “[uw niche] tijdschrift of tijdschrift.” Met betrekking tot ons voorbeeld van ‘golftips’ was dit een goed idee, we zien alle golfgerelateerde tijdschriften in de plaatselijke supermarkten.

Als een of twee van deze punten positief zijn, is dit een goed teken dat uw niche een potentieel heeft.

3. Potentiële inkomsten

Wil je geld verdienen met je blog? Veel mensen beginnen met bloggen als een hobby zonder te kijken naar geld verdienen met hun blog. Maar anderen willen extra geld verdienen of dromen er zelfs van om de kost te verdienen door te bloggen. Het maakt niet uit welke categorie van jou is. Het kan geen kwaad om te weten of uw blog het gewenste inkomen kan opleveren. Als je in de vorige secties andere blogs, actieve sociale profielen en offline tijdschriften hebt gevonden, geeft dit aan dat de niche leeft en inkomsten genereert.

Om er zeker van te zijn dat uw niche geld oplevert, onderzoekt u het volgende:

 • Verkoopt iemand informatie of producten met betrekking tot uw niche? De eenvoudigste manier om dit te bepalen, is door te zien wat uw concurrenten promoten.
 • Zijn bekende adverteerders in uw niche? Dit kunnen de grote merken of e-commercesites zijn.
 • Zijn er partneraanbiedingen in uw niche? Hier leest u hoe u aanbiedingen van partners kunt vinden: Controleer partnernetwerken (Clickbank.com, CJ.com en ShareSale.com en Amazon-partner).
 • Zoek op Google naar “[uw zoekwoord] affiliate” of “[uw zoekwoord] affiliate programma”.

Deze punten kunnen u helpen bepalen of u een blog kunt opzetten in de niche van uw keuze die u helpt inkomsten te genereren.

Het maken van de definitieve beslissing

Nu u een validatieproces heeft uitgevoerd voor alle onderwerpen die u had vermeld. U moet een duidelijk idee hebben van de grootte, concurrentie en het potentieel voor het genereren van inkomsten voor elk onderwerp. En het is tijd om je niches te verfijnen.

Als je deze oefening hebt beëindigd met één niche in gedachten, dan ben je klaar om te beginnen en kun je je nieuwe blog beginnen.

Als je enthousiast bent over verschillende niches, heb je misschien het gevoel dat je er tegelijkertijd een blog over wilt maken. De beste aanpak zou echter zijn om je één voor één te concentreren. Op deze manier kunt u een solide blogstrategie creëren en deze verbeteren door later nieuwe onderwerpen te verkennen.

Conclusie

Spring niet in nichespecifieke blogs zonder een plan. Zorg ervoor dat uw nichekeuze iets is waar u jarenlang aan wilt vasthouden. Met persoonlijke interesse, interesse van anderen en het vermogen om inkomsten te genereren, kan uw nicheblog een succesvolle onderneming worden!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map