Google Search Statistics and Facts 2020 (u moet weten)

google zoekstatistieken


Google is ‘s werelds grootste zoekmachine. Er zijn enkele zeer opmerkelijke Google-zoekstatistieken die u kunt bekijken als u er vanuit een breder perspectief naar kijkt. De op één na populairste zoekmachine op de markt is de Chinese concurrent, Baidu, wat slechts een kleiner aandeel van de wereldwijde markt voor zoekmachines vertegenwoordigt.

Om de enorme omvang van Google te begrijpen, moeten we de omvang van internet als geheel kennen. Google is een indexeringsservice die ons websites en pagina’s biedt op basis van onze specifieke zoekopdrachten. Hoewel het alles kan indexeren wat je maar kunt bedenken, is internet als geheel een veel groter iets. Studies tonen aan dat Google slechts 35 biljoen webpagina’s indexeert. Ja, alleen. Geloof het of niet, dit is niet eens een kras op het internet. Sommige onderzoeken tonen aan dat het internet als geheel maar liefst 17,5 biljard verschillende pagina’s herbergt.

Hoewel Google nog een lange weg te gaan heeft, is het verreweg de grootste verzameling webpagina’s die op internet beschikbaar is. Deze enorme hoeveelheid beschikbare webpagina’s biedt Google een veelbelovend marketingpotentieel, waardoor het een instrumentele marketingtool is voor bedrijven.

Interessante Google-zoekstatistieken
 • Er worden dagelijks meer dan 3,5 miljard Google-zoekopdrachten uitgevoerd
 • 76% van alle wereldwijde zoekopdrachten vindt plaats op Google
 • Google Search Index bevat meer dan 100.000.000 GB
 • Meer dan 60% van de Google-zoekopdrachten komt van mobiele apparaten
 • 16-20% van alle jaarlijkse zoekresultaten van Google zijn nieuw

De wereldwijde dominantie van Google

hoe globaal google is

Google is misschien wel de grootste zoekmachine ter wereld, maar wist je dat het maar liefst 76% van de wereldwijde zoekopdrachten op zoekmachines voor zijn rekening neemt. Om een ​​idee te krijgen van hoe mondiaal het is, moet je weten dat het ongecensureerd blijft in alle landen behalve de Krim, Cuba, Iran, Noord-Korea, Soedan en Syrië, waar het verboden of gecensureerd is.

Google is niet alleen een zoekmachine, maar het is ook een enorme ondernemer. Het bezit tal van verschillende online services en is daarboven bij de reuzen zoals Apple, Amazon, Facebook en Microsoft. De combinatie van deze bedrijven is verantwoordelijk voor de meeste internetactiviteiten.

Google is ook een drijvende kracht in de zakenwereld, aangezien het marketingpotentieel enorm is. Omdat het de populairste zoekmachine is, profiteren verschillende branches van Google-advertenties. Dit is zo sterk gegroeid dat de advertentie-inkomsten in 2017 $ 95.000.000.000,00 bereikten.

1. Elke seconde worden er 40.000 Google-zoekopdrachten uitgevoerd

(Bron: Internet Live Stats)

Google-zoekopdrachten

Er gaat geen seconde voorbij dat Google niet over ongeveer 40.000 zoekopdrachten hoeft te verwerken. Dit betekent dat Google wereldwijd meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag verwerkt en 1,2 miljard zoekopdrachten per jaar.

Om de zaken in perspectief te plaatsen, bekijk de Google-statistieken uit de begintijd van de gigantische zoekmachine.

Direct na de oprichting in 1998 verwerkte de zoekmachine slechts 10.000 Google-zoekopdrachten per dag. Hoewel dat nu een beetje onbelangrijk lijkt, was het destijds enorm. Slechts een jaar later steeg dat aantal tot 3,5 miljoen zoekopdrachten per dag. Dat is een stijging van 17.000% van jaar tot jaar in zoekopdrachten. Over groei gesproken! Minder dan een jaar daarna waren er elke dag maar liefst 18 miljoen Google-zoekopdrachten.

In de jaren die volgden, laten Google-statistieken zien dat zoekopdrachten op Google bliksemsnel bleven toenemen, waardoor het de wereldwijde dominantie van zoeken op internet bereikte die het nu heeft. Hoewel het zeker nooit hetzelfde groeipercentage van zoekopdrachten zal zien als in het begin (aangezien bijna iedereen ter wereld het al gebruikt), zal Google zeker een zoekmachine blijven om rekening mee te houden.

2. Top 10 wereldwijde Google-zoekopdrachten in 2019

(Bron: Google.com)

Hieronder volgen de meest gezochte woorden op Google wereldwijd in 2019:

 1. India versus Zuid-Afrika
 2. Cameron Boyce
 3. Copa America
 4. Bangladesh versus India
 5. iPhone 11
 6. Game of Thrones
 7. Avengers: Endgame
 8. Joker
 9. Notre Dame
 10. ICC Cricket World Cup

Wereldwijd waren de meest gezochte woorden op Google in 2019 ‘India versus Zuid-Afrika’. Dat verwijst naar de cricketwedstrijd die in september plaatsvond op het ICC Cricket World Cup 2019.

Terwijl mensen over de hele wereld vooral geïnteresseerd waren in de nieuwste sportevenementen in 2019, lieten de topzoekopdrachten van Google in de VS een iets ander beeld zien. Ter vergelijking: de 5 populairste Google-zoekopdrachten in de VS waren ‘Disney Plus’, ‘Cameron Boyce’, ‘Nipsey Hussle’, ‘Hurricane Dorian’ en ‘Antonio Brown’.

Mensen in de VS wilden vooral meer weten over de nieuwe video-on-demand streamingservice voor abonnementen, dat wil zeggen Disney Plus. Ze wilden ook meer lezen over bepaalde beroemdheden en op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de meest verwoestende orkaan die de Bahama’s trof.

Wat echt interessant is, is dat Disney Plus op 12 november 2019 werd gelanceerd. In minder dan twee maanden wist het de top van alle trendzoekopdrachten van Google in 2019 in de VS te bereiken. Het overtrof alle andere jaarlijkse zoekopdrachten in het land.

3. 76% van alle wereldwijde zoekopdrachten vindt plaats op Google

(Bron: Internet Live Stats)

De zoekpopulariteit van Google is ongelooflijk. Het domineert het wereldwijde marktaandeel van zoeken, aangezien 76% van alle zoekopdrachten op zijn domein plaatsvinden. Baidu staat op de tweede plaats met 15%, terwijl Yahoo, Yandex, Ask, DuckDuckGo, Naver, AOL en Dogpile een collectief aandeel van 9% hebben.

4. Top 5 domeinen met de meeste bezoeken in februari 2020

(Bron: SimilarWeb)

domeinen met de meeste bezoeken

Als toonaangevend domein telt Google 74,14 miljard bezoeken, gevolgd door YouTube met 27,365 miljard bezoeken, Facebook met 21,35 miljard bezoeken, Baidu met 6,38 miljard bezoeken en Twitter met 4,54 miljard bezoeken.

5. Google Search Index bevat meer dan 100.000.000 GB

(Bron: Google)

Google geïndexeerd paginaformaat

De grootte van de Google-zoekindex is enorm – meer dan 100.000.000 GB. De grootte lijkt misschien verrassend, maar de crawlers van Google-websites hebben honderden miljarden webpagina’s geïndexeerd.

6. Google heeft het hoogste zoekmarktaandeel in Brazilië met 95%

(Bron: Statista)

De populariteit van Google Zoeken is het hoogst in Brazilië met een zoekmarktaandeel van 95%. Het is het minst populair in China, waar het een marktaandeel heeft van slechts 8,04%.

Het zoekgedrag van Google-consumenten

zoekgewoonten

Het fascinerende is dat dit percentage sinds 2013 niet is veranderd. Uit Google-zoekstatistieken blijkt dat 25% van alle zoekopdrachten in 2007 volledig nieuw was, nog nooit eerder door Google gezien.

Afgezien van het voortdurend zoeken naar nieuwe dingen, zoeken mensen ook steeds vaker op Google in natuurlijke taal, dat wil zeggen, typ hun vragen in net alsof ze met een echte persoon spraken. Er zijn steeds meer gemoedelijke zoekopdrachten, die mensen helpen om meer specifieke antwoorden op hun vragen te vinden.

Evenzo gebruiken ze ook steeds vaker gesproken zoekopdrachten om hun antwoorden efficiënter te vinden.

Nog een andere verandering in het zoekgedrag van Google-consumenten is het groeiende ongeduld van mensen. Ze voegen woorden als ‘dichtbij’, ‘dichtbij mij’, ‘open’ en ‘nu’ toe aan hun vragen om snel verschillende gewenste services te vinden voor directe betrokkenheid. Het vinden van een specifiek restaurant zal het bijvoorbeeld niet meer verminderen. Ze willen er een waar ze direct naartoe kunnen gaan of waar ze kunnen bestellen. Deze Google-zoekstatistieken dwingen veel bedrijven om te investeren in lokale SEO op Google, waardoor consumenten ze gemakkelijker kunnen vinden.

Aangezien Google verreweg de grootste zoekmachine ter wereld is, is het niet meer dan normaal dat gebruikers verschillende zoekgewoonten gaan ontwikkelen. Google-statistieken laten zien dat de zoekgewoonten van Google-gebruikers enorm variëren, met een indrukwekkende 15% van alle zoekopdrachten als de eerste in hun soort. Dit bizar hoge percentage heeft een aantal van zijn afmetingen te danken aan spelfouten, fouten en fouten in de zoekopdracht. Google indexeert allerlei dingen, van industrieën, hobby’s en andere services, die allemaal bijdragen aan de enorme populariteit van Google Zoeken en een divers gebruikersbestand.

7. 23,98% van de zoekopdrachten op Google zijn minimaal twee woorden lang

(Bron: Moz)

Mensen gebruiken doorgaans twee woorden (23,98%), één woord (27,71%) en drie woorden (19,60%) in hun zoekopdracht. Minder mensen gebruiken 4 (13,89%), 5 (8,70%) of 6+ woorden (12,12%) in Google-zoekopdrachten.

8. Tussen 16% en 20% van alle jaarlijkse Google-zoekopdrachten zijn nieuw

(Bron: Internet Live Stats)

nieuwe Google-zoekopdrachten

Google verwerkt jaarlijks tussen 16% en 20% volledig nieuwe zoekopdrachten. Dat zijn zoekopdrachten die nog niet eerder zijn gebruikt.

9. Meer dan 60% van de totale Google-zoekopdrachten zijn afkomstig van mobiel

(Bron: Ken je mobiel)

google mobile zoekopdrachten

Mobiel gebruik neemt nog steeds toe, dus het is normaal dat Google-zoekopdrachten op mobiele apparaten (meer dan 60%, zoals geschat in 2019) ook blijven stijgen.

10. In 2019 waren mobiele apparaten goed voor 69% van alle klikken op betaalde advertenties van Google in de Verenigde Staten

(Bron: eMarketer)

Betaalde zoekklikken op mobiel

In het tweede kwartaal van 2019 was 69% van de klikken op betaalde advertenties van Google in de Verenigde Staten afkomstig van mobiel. Dit is behoorlijk hoger dan de mobiele klikken op Bing, die goed waren voor 34%

11. Google heeft meer dan 1 miljard gebruikers van zijn producten en services

(Bron: Popular Science)

Gebruik van Google-producten en -services

De producten en services van Google tellen meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd en het aantal blijft stijgen. Met 250,5 miljoen gebruikers heeft Google Sites het grootste klantenbestand.

12. Google’s lokale zoekopdrachten op mobiel zijn met meer dan 250% gestegen

(Bron: 99firms)

Lokale zoekopdrachten van Google

Van alle Google-zoekopdrachten is 46% lokaal. En met een enorme toename van 250% in lokale zoekopdrachten op mobiel tussen 2017-2019, zouden bedrijven meer moeten investeren in lokale SEO en mobiele optimalisatie.

13. Voor elke $ 1 die een bedrijf in Google Ads investeert, verdienen ze $ 8 winst via Google Zoeken

(Bron: Google)

Google voor bedrijven

Investeren in Google Ads kan zeer lucratief zijn: elke $ 1 wordt omgezet in $ 8. In 2018 zorgde Google Zoeken voor een boost van de Amerikaanse economie met $ 335 miljard.

14. Willekeurige Google-zoekstatistieken

Consumenten maken snel gebruik van gesproken zoektechnologie, omdat het hen helpt snel antwoorden te vinden op hun brandende vragen. Het is normaal dat we veel sneller spreken dan dat we typen. Volgens veel experts zal 30% van alle zoekopdrachten in 2020 met de stem worden uitgevoerd. We zullen dus de komende jaren ongetwijfeld een hogere piek in het aantal gesproken zoekopdrachten zien..

Als het gaat om Google Afbeeldingen, zijn ze goed voor 22,6% van alle internetzoekopdrachten, maar vormen ze 62,6% van alle zoekopdrachten op Google Web Search. Deze grote belangstelling voor de afbeeldingen zal bedrijven er waarschijnlijk toe aanzetten om meer te investeren in visuele inhoud.

Google-statistieken laten zien dat spraakgestuurd zoeken met 20% en Google-afbeeldingen zoeken met 22,6% toenemen.

Een ander interessant feit is dat een gemiddelde zoeksessie op Google niet langer duurt dan 1 minuut.

Google trends

Google Trends is een gratis zoekservice van Google waarmee u een schat aan verschillende topzoekopdrachten op Google kunt vinden. U kunt Google-trends vinden per staat of land, trends per jaar, hoeveel mensen Google per dag gebruiken en nog veel meer.

U kunt dagelijkse en realtime trending zoekopdrachten ontdekken, niches en niche-onderwerpen vinden, seizoensgebonden trends in verschillende branches ontdekken, het gebruiken voor Google-zoekwoordtrends en zelfs de posities van concurrenten op de markt vergelijken. U kunt ook verschillende zoekopdrachten vergelijken die gedurende een bepaalde periode zijn gemaakt en grafieken bekijken om de zoekvolumegegevens beter te visualiseren.

Uitzoeken hoe u de beste Google-zoekopdrachten kunt vinden met Google Trends is vrij eenvoudig. U hoeft alleen maar een zoekterm of een onderwerp in de zoekbalk in te voeren en de magie voor uw ogen te zien ontvouwen.

De site heeft bovenaan een zoekbalk en een functie voor trending zoekopdrachten. Het heeft ook een Year in Search-functie met veel verschillende categorieën om te verkennen, zoals nieuws, mensen, atleten, diëten, films, zoekopdrachten in huisstijl en meer.

U kunt direct de nieuwste verhalen en inzichten, de recente Google-zoekopdrachten overal ter wereld, de meest gezochte woorden op Google en alle grafieken voor gegevensvisualisatie bekijken.

Conclusie

Deze Google-zoekstatistieken laten ons zien dat Google sinds zijn oprichting gestaag is gestegen en geen tekenen van vertraging in zijn snelle tempo lijkt te vertonen. Weinig websites kunnen bogen op het feit dat ze de cijfers van Google hebben bereikt.

Er is geen voorzienbare toekomst waarin zoekmachines geen cruciale rol zullen spelen in ons dagelijks leven, dus we kunnen er gerust van uitgaan dat Google nergens heen gaat.

Bronnen:
https://www.similarweb.com/top-websites
https://www.google.com/search/howsearchworks/crawling-indexing/
https://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/
https://www.statista.com/topics/1001/google/
https://moz.com/blog/state-of-searcher-behavior-revealed
https://www.knowyourmobile.com/news/google-search-stats-2019-rise-of-conversion-rate-optimization/
https://www.emarketer.com/content/mobile-search-ad-performance-plays-catch-up
https://www.popsci.com/google-has-7-products-with-1-billion-users/
https://99firms.com/blog/google-search-statistics/#gref
https://economicimpact.google.com/methodology/
https://economicimpact.google.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map