Gebruik FeedBurner niet – de 10 geweldige RSS-alternatieven voor WordPress

Gebruik FeedBurner niet - De 10 geweldige RSS-alternatieven voor WordPress


Toen je besloot om een ​​blog te starten, wilde je natuurlijk dat mensen gemakkelijk toegang tot je berichten konden krijgen. Een gemiddelde gebruiker zal uw site waarschijnlijk tegenkomen via zoekmachines of sociale media en een of twee pagina’s bekijken. Maar wat gebeurt er als die gebruiker besluit om je blog regelmatig te volgen?

Wat is RSS?

In de begintijd van online blogs moesten mensen langskomen op je startpagina en de inhoud vernieuwen om te zien of jij en je auteurs iets nieuws hebben gepubliceerd. Hoewel dit heel normaal is als u slechts een paar sites wilt volgen, wordt het ingewikkeld en tijdrovend zodra u de lijst met favoriete blogs uitbreidt.

RSS-feed

Gelukkig hebben slimme mensen een technologie ontwikkeld die automatische meldingen van nieuwe inhoud mogelijk maakt. RSS is een afkorting waar je waarschijnlijk al van gehoord hebt. Het staat voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary, maar veel internetgebruikers kennen het net als nieuwsfeeds of feeds.

Hoewel velen het als verouderd beschouwen, is RSS nog steeds springlevend en gebruiken miljoenen mensen het nog steeds dagelijks.

Door RSS te gebruiken, kregen uitgevers de kans om hun inhoud gemakkelijker te syndiceren en blogberichten voor gebruikers over de hele wereld voor te bereiden. Door de technologie te gebruiken, kunnen uw trouwe lezers worden geïnformeerd over nieuwe inhoud op de site vanuit hun browsers, applicaties van derden en zelfs smartphones en tablets. Sterker nog, ze kunnen hele berichten van een RSS-lezer lezen als je zoiets toestaat.

Vermijd FeedBurner en bespaar jezelf tijd en zenuwen

FeedBurner is een populaire aanbieder van RSS-feedbeheer. Hoewel we allemaal gewend zijn aan het feit dat alles wat van Google komt van de bovenste plank is, zit deze service vol met bugs en gebruikers hebben het moeilijk om deze te implementeren op hun WordPress-blogs.

FeedBurner werd populair omdat het gedetailleerde statistieken, eenvoudige e-mailregistraties en functies voor sociaal delen bood. Maar de problemen die het veroorzaakt, zijn gewoon te veel geworden om aan te pakken.

Google stopte ook met de ontwikkeling van de service en we wachten allemaal op het volledig afsluiten.

De 10 geweldige RSS-alternatieven voor WordPress

Bekijk voordat u uw tijd verspilt aan het instellen van FeedBurner alle andere opties die veel beter voor u werken. Gelukkig bieden de meeste van hen alles wat FeedBurner doet, maar ze laten je niet met je hoofd op het toetsenbord bonzen als je een bug tegenkomt.

1. WordPress native RSS-feed

PRIJS: gratis

WordPress RSS

Voordat we extra RSS-feeds instellen en betalen voor services van derden, willen we graag herinneren aan de functie die vooraf is geleverd met WordPress. Standaard bereidt WordPress automatisch een nieuwsfeed voor uw blog voor. Hoewel het vrij eenvoudig is, hebben de meeste bloggers niet meer nodig dan het te bieden heeft.

Om toegang te krijgen tot uw RSS-feed, gaat u gewoon naar www.uwblog.com/feed, en alles wordt binnen enkele milliseconden aan u geserveerd. Als u besluit de native RSS-feed te gebruiken, krijgt u er volledige controle over.

Hoewel u de feed kunt wijzigen door er functies in te coderen of uit te breiden met verschillende plug-ins, moet u weten dat deze enkele beperkingen heeft. Om te beginnen weet u niet hoeveel mensen uw feed hebben bekeken en krijgt u ook geen gedetailleerde statistieken en opties voor e-mailabonnementen. Als dat iets is waar u zich zorgen over maakt, ga dan verder met de volgende alternatieven op onze lijst.

2. FeedPress

PRIJS: vanaf $ 4 per maand

Als u FeedBurner al hebt gebruikt, zult u het geweldig vinden dat FeedPress gemakkelijke migratie vanuit de service mogelijk maakt. Nadat je abonnees hebt gemigreerd, hoef je je geen zorgen meer te maken over wat er zal gebeuren als de beruchte Google-service niet meer werkt.

Dat is niet het enige voordeel van het registreren van een FeedPress-account. Met de service kunt u feeds en abonnementen gemakkelijker volgen met hun analysetool. U kunt uw account ook personaliseren en een aangepaste domeinnaam gebruiken bij het publiceren van nieuwe feeds.

Omdat het een wit label heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw lezers weten dat u een service van derden gebruikt. Gebruik gewoon uw eigen logo’s, afbeeldingen en namen en personaliseer de RSS-feed voor uw blog. FeedPress maakt het gemakkelijk om automatisch feeds te publiceren op Facebook, Twitter en Buffer. En aangezien we het over WordPress hebben, moet u weten over de gratis FeedPress plug-in dat maakt alles veel gemakkelijker.

3. Voeding

PRIJS: vanaf $ 6 per maand

Deze fantastische service haalt automatisch de informatie van elke gewenste website. In een fractie van een seconde genereert het een feed van de site en maakt het er abonnements- of publiceerbare meldingen van.

Met het basisplan kunt u maximaal 20 feeds gebruiken. Ze verversen elke zes uur. U kunt ook feedanalyses gebruiken, titels bewerken en de gratis omgeving toevoegen, maar u kunt het pakket uitbreiden en veel meer opties krijgen met hun Plus-, Business- en Corporate-plannen.

4. RapidFeeds

PRIJS: vanaf $ 4,49 per maand 

RapidFeeds

Of u nu alleen feed wilt genereren en deze aan uw abonnees wilt publiceren of deze intern met uw team wilt gebruiken, RapidFeeds helpt u daarbij. Door hun krachtige FeedManager-app te gebruiken<, you get to see daily and monthly statistics, geo-distribution, click-through details, user-agent stats and much more. The service allows you to use your domain for the RSS feed so that you can work on the brand name. By setting up automated tweets, you can forget about manually updating the status on the popular social media site. Instead, every time that you publish a new post, RapidFeeds will also tweet it to your followers. You can also schedule RSS feed updates, protect them with a password if needed, and it is good to know that the support team is there for you 24/7.

5. FeedBlitz

PRIJS: vanaf $ 7 per maand

FeedBlitz wordt geleverd met geïntegreerde reactiesystemen die u kunnen helpen bij het creëren van een dynamische en levendiger RSS-feed. Door gemakkelijke FeedBurner-migratie te bieden, kunt u ontspannen als u de service gebruikt die niemand meer leuk vindt.

Met FeedBlitz kunt u een aangepaste URL-structuur gebruiken. U kunt dus bijvoorbeeld rechtstreeks nieuwsfeeds weergeven feeds.uwblog.com en stem de hele omgeving af op uw merk. Als je een podcast hebt, kan deze geweldige service ook alles aan.

Het beschikt ook over een RSS-feedvriendelijk advertentienetwerk, zodat u zelfs geld kunt verdienen met FeedBlitz. Er zijn verschillende abonnementen, dus u kunt degene vinden die het beste is voor het aantal abonnees dat u krijgt.

6. Eenvoudige feedstatistieken

PRIJS: gratis

Eenvoudige feedstatistieken

Simple Feed Stats is een gratis WordPress-plug-in die uw standaard RSS-feed kan verbeteren. Het kan de feed automatisch volgen en nuttige statistieken bieden. Verschillende tools en opties helpen u bij het configureren en beheren van RSS-feed als een professional.

Door de plug-in te gebruiken, kunt u eenvoudig het aantal abonnees zien via een sjabloontag of een eenvoudige shortcode.

Omdat de plug-in gratis is, hoeft u niet te kiezen voor maandelijkse abonnementen en geen diensten van derden te gebruiken. Als u een eenvoudige gebruiker van een RSS-feed bent, probeer dan de plug-in voordat u voor een betaalde optie gaat, want deze is misschien perfect voor u.

7. Aweber

PRIJS: vanaf $ 19 per maand

Hoewel Aweber niet volledig is gewijd aan RSS-feeds, is het nog steeds een geweldig alternatief voor FeedBurner. Voor $ 19 per maand ga je aan de slag met maximaal 500 abonnees. U kunt ze dagelijks, wekelijks of maandelijks RSS-feeds sturen en de details over abonnementen beheren. Selecteer specifieke dagen waarop u uw abonnees wilt informeren over nieuwe artikelen.

Als je nog meer controle wilt, is er een leuke optie waarmee je de RSS-feed kunt sturen na het publiceren van een bepaald aantal artikelen.

8. MailChimp

PRIJS: gratis

MailChimp is een van de meest populaire webgebaseerde e-mailmarketingservices. Onder de vele geweldige functies die het biedt, zijn we vandaag geïnteresseerd in de functie E-mail naar RSS.

Maak aangepaste RSS-sjablonen en bepaal hoe vaak MailChimp updates naar uw abonnees stuurt. Zodra u de inhoud heeft gepubliceerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het verzenden van de updates – MailChimp doet alles automatisch zodat u zich op andere dingen kunt concentreren.

Aangezien MailChimp gratis is als u minder dan 2000 abonnees heeft, hoeft u zich alleen maar aan te melden voor een gratis account en de service te testen. Het is een geweldig alternatief voor degenen onder u die nog niet zoveel RSS-abonnees hebben.

9. Mad Mimi

PRIJS: vanaf $ 10 per maand

Mad Mimi is een andere e-mailmarketingprovider met een RSS-naar-e-mailservice.

Het importeren van de RSS-feed is heel eenvoudig. Daarna hoef je alleen maar de stijl te kiezen die je leuk vindt en het publiek dat de feed zal ontvangen. Mad Mimi zal standaard de volledige berichten in je feed opnemen, maar dat is iets dat je gemakkelijk kunt bewerken via de instellingenpagina. Hoewel het een premium service is, kun je het gratis uitproberen en controleren of het goed genoeg is voor je blog.

10. Specifieke feeds

PRIJS: gratis

Door een nieuwe abonnementsoptie op uw site te introduceren, kunt u uw bezoekers artikelen rechtstreeks bij hen laten bezorgen. Laat uw gebruikers beslissen wat voor soort updates ze zullen ontvangen. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld gemakkelijk voor kiezen berichten met specifieke tags, auteurs of trefwoorden te ontvangen. Dit zal de gebruikerservaring verbeteren en het is minder waarschijnlijk dat u gebruikers krijgt die zich afmelden na nieuwe updates.

Gebruikers kunnen ook kiezen of ze alleen de koppen of de volledige inhoud van uw site willen. Door een leveringskanaal op te geven, kunnen gebruikers de manier wijzigen waarop ze de inhoud van uw site verzamelen. Dat zal hen de inhoud doen waarderen.

Specific Feeds is volledig gratis, dus probeer het eens?

Conclusie

Hoewel FeedBurner nog steeds actief is en u het kunt gebruiken als u dat echt wilt, is het duidelijk dat de service problematisch is. Het aantal ontevreden gebruikers blijft dagelijks groeien en je kunt nooit weten wanneer Google FeedBurner helemaal gaat afsluiten.

Omdat er zoveel goede alternatieven zijn die zelfs abonnees van FeedBurner kunnen migreren, vinden we dat iedereen moet overstappen naar een andere provider. Als je niet een paar dollar per maand wilt betalen voor een premiumservice, staan ​​er een aantal fantastische op de lijst die je gratis kunt gebruiken. Als je uiteindelijk een kleinere blog hebt met niet zoveel RSS-lezers, kun je de dingen altijd laten zoals ze zijn en de eigen RSS-feeddienst van WordPress gebruiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map