De beste blognaamgeneratoren – Vind het perfecte domein

Leer-Blogging_Blog-naam-generatoren-instg


Bij het starten van een blog moet u onder meer de naam van uw blog (domein) bepalen. Wanneer u uw blognaam kiest, zal deze voor altijd aanwezig zijn en deze naam zal u online vertegenwoordigen. Het is cruciaal dat uw naam pakkend en gemakkelijk te onthouden is.

Een goede domeinnaam vergroot de kans dat mensen deze onthouden. Uw klikfrequentie kan hoger zijn als mensen uw blog herkennen in hun zoekresultaten. Het is een goed idee om een ​​URL en een blognaam te hebben die overeenkomen, omdat je potentiële lezers gemakkelijker je blog kunnen vinden.

Maar gezien het feit dat er tegenwoordig zoveel blogs zijn, is de kans groot dat de gewenste URL al in gebruik is. In deze situaties moet u wat graven om een ​​domein te krijgen dat goed aansluit bij uw blogonderwerp.

Aanbevolen tool:

Maar het bedenken van de originele domeinnaam is geen gemakkelijke taak. Daarom hebben we besloten deze bloggeneratoren te delen die u hierbij kunnen helpen.

Buste een naam

bustaname homepage

Bust a Name is een website die verschillende filtertools biedt waarmee je de juiste domeinnaam kunt vinden voor je blogbehoeften. Het eerste dat u hoeft te doen, is de zoekwoorden filteren waarnaar u op zoek bent. Zodra u dat doet, controleert u de opties “eindigt” en “begint” en ziet u hoe uw zoekwoord ermee omgaat.

U kunt uw zoekopdracht beperken door het aantal tekens in te stellen dat u wilt hebben. Met Bust a Name kunt u domeinen zoeken op extensie, waaronder .org, .net of .com. Terwijl u op zoek bent naar uw perfecte domeinnaam, ziet u vergelijkbare suggesties onderaan de pagina.

Heb je geen idee en heb je geen idee waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen. Bust a Name geeft een willekeurige domeinoptie die u kunt gebruiken om te brainstormen en ideeën op te doen of om een ​​willekeurig domein te kiezen dat bij u past.

Panabee

panabee homepage

In tegenstelling tot andere domeingeneratoren biedt Panabee niet alleen verschillende fonetische opties van de door u gekozen domeinfrase. Het gaat ook via de twee grootste sociale netwerken, Twitter en Facebook, en het hele web, om te zoeken naar vergelijkbare zinnen of namen die sommige andere mensen gebruiken.

Panabee heeft ook een vertaalfunctie en het stelt je in staat om te zoeken naar verwante zinnen op Wikipedia. Als de domeinnaam beschikbaar is, hebt u de mogelijkheid om deze te kopen via hun partnerregistratiebedrijf, GoDaddy.

Pickydomains

pickydomains homepage

Als je een hele gemeenschap van bloggers aan je naam wilt laten werken, dan is Pickydomains de juiste keuze voor jou. Het enige wat u hoeft te doen is u te registreren, alle details van de taak uit te leggen: uw niche, doelgroep, markt, doelen en naamtype dat u verkiest.

Zodra u dat doet, zullen de mensen bij Pickydomains al die informatie delen met een grote gebruikersgemeenschap. Er zijn daar veel marketeers en ze zullen gaan brainstormen over verschillende domeinideeën die u mogelijk waardevol vindt.

Je krijgt suggesties van ervaren mensen en het enige wat je hoeft te doen is degene kiezen die je het leukst vindt. Als u echter een aanbevolen domeinnaam wilt krijgen, moet u een vergoeding van $ 50 betalen. De helft gaat naar de persoon die het heeft gemaakt, terwijl de andere helft naar PickyDomains gaat.

Domeingat

domainhole homepage

Domain Hole is een complete allround domeinnaamgenerator die verschillende doeleinden kan dienen. Bovendien heeft het acht verschillende benaderingen die u kunt volgen om een ​​perfecte blogtitel te vinden waar u dol op zult zijn. Hier zijn acht tools die u kunt gebruiken met Domain Hole:

 • Verlopen domeinonderzoek: doorloopt een uitgebreide database met verlopen domeinnamen en u kunt zien of u er een kunt gebruiken om betere resultaten te krijgen.
 • Naamspinner: voer uw trefwoord in en combineer het met verschillende andere woorden om interessante suggesties voor domeinnamen te vinden.
 • Directe beschikbaarheidscontrole: heeft in vergelijking met sommige andere tools niet zoveel opties om niet-geregistreerde domeinen te vinden.
 • Volledige controle: vind TLD’s van domeinen die beschikbaar zijn.
 • Naamgenerator: als u geen ideeën heeft voor een blognaam, gebruikt u deze tool om merkbare en gedenkwaardige domeinnamen te vinden.
 • Domeinwaarschuwingen: abonneer u op deze tool en u kunt verschillende domeinnamen bekijken en een melding ontvangen wanneer ze beschikbaar zijn.
 • Bulk domeincontrole: werkt als andere tools, maar als u meer zoekwoordopties of domeinnamen invoert, zal het deze kruisen en u betere resultaten geven.
 • Brainstormer: de naam van deze tool zegt het al; het helpt je met het bedenken van nieuwe ideeën voor blogdomeinnamen.

Naam Mesh

namemesh homepage

Name Mesh is een perfecte naamgenerator voor blogs als je een paar zoekwoorden in petto hebt. Voeg twee of drie trefwoorden in het zoekvak in en genereer een eigen lijst. Name Mesh heeft een andere aanpak voor het leveren van resultaten. Ze worden gecategoriseerd op basis van factoren zoals SEO, vergelijkbare namen, nieuwe namen, gewone namen en korte namen.

Name Mesh vertrouwt op antoniemen en synoniemen om u in staat te stellen unieke domeinen te bedenken terwijl u ongeveer 20 andere generatoren gebruikt. Wanneer u naar zoekwoorden zoekt, worden de resultaten gefilterd op basis van lengte, niet-geregistreerde domeinen of op basis van hun domeinextensie. Net als andere domeinnaamgeneratoren geeft Name Mesh u zoeksuggesties voor zoekwoorden om indien nodig meer opties te verkennen.

Domainr

domainr homepage

Domainr heeft misschien niet veel tools, functies of filters voor uw domeinnaamzoekopdrachten, maar deze tool werkt perfect. Domainr kan de hele domeinnaamruimte tussen .org, .net doorlopen. en .com. Het kan u helpen nieuwe domeinnamen te ontdekken die een groot potentieel hebben.

Zoals we eerder vermeldden, is het moeilijk om vandaag een goede, merkbare blognaam te vinden die eindigt op een traditionele .com-extensie. Deze tool heeft de kracht om door verschillende TLD’s te zoeken, waardoor enkele van de meest succesvolle niche-blogs opvielen en beroemd werden. Het is gebaseerd op twee externe databases en kan zoekopdrachten van ongeveer 2000 TLD’s volgen. U kunt een domein registreren bij meer dan 200 geaccrediteerde registrarbedrijven.

Als je groot wilt scoren en een echte strategie rond je naam wilt creëren, is Domainr de tool die je nodig hebt.

Lean Domain Search

leandomainsearch homepage

Wanneer u Lean Domain Search invoert, moet u een enkel trefwoord en zoekdomeinen invoeren. Deze generator biedt veel resultaten en soms zijn er meer dan duizend suggesties voor ideeën voor domeinnamen. De resultaten die u krijgt, zijn allemaal .com-extensies en ze zijn allemaal beschikbaar.

Bovendien kunt u met deze tool ook resultaten filteren op populariteit, op lengte en in alfabetische volgorde. U kunt de gewenste domeinnamen opslaan en later uitchecken. U kunt ook uw zoekgeschiedenis volgen, resultaten delen als u met iemand samenwerkt en later uw ideeën bekijken om te zien of ze nog beschikbaar zijn.

De meeste mensen die Lean Domain Search gebruiken, hebben geen frisse ideeën en vertrouwen op deze tool om volledige domeinnamen te bedenken. Het is een populaire keuze, het werkt goed en daarom staat het op onze lijst.

Softwarefindr Name Generator

screenshot van softwarefindr

Softwarefindr-naamgenerator is een handige tool waarmee u binnen enkele seconden duizenden verschillende domeinnaamcombinaties kunt doorzoeken. Hierdoor kunt u de tijd die u besteedt aan het bedenken van een geweldige naam drastisch verminderen en meer tijd besteden aan het uitvoeren van uw ideeën.

In tegenstelling tot andere generatoren, doet de Sofwarefindr-tool al het zware werk achter de schermen door meer dan honderd verschillende voor- en achtervoegsels toe te voegen aan uw zoekwoord, gerangschikt op meest populaire en de kortste lengte.

De meeste mensen die deze domeinnaamgenerator gebruiken, zijn degenen die beslissende acties willen ondernemen en niet duizenden resultaten willen doorzoeken. In plaats daarvan zien ze liever de top 20-combinatie die beschikbaar is om het besluitvormingsproces te versnellen.

Wordoid

wordoid homepage

Als je moeite hebt om een ​​unieke naam voor je blog te vinden die opvalt in de massa, dan is Wordoid waar je naar op zoek was. Hoe werkt Wordoid? Het geeft je veel verschillende naamopties waarmee mensen je URL kunnen vinden.

Wordoid biedt vele talen, waaronder Engels, Italiaans, Frans en Spaans. De tweede ongebruikelijke functie is dat u kunt kiezen of u uw resultaten wilt baseren op enkele letters aan het begin, in het midden of aan het einde.

De derde functie die veel mensen naar Wordoid trekt, is het feit dat u kunt kiezen of u wilt dat uw voorgestelde woorden volledig natuurlijk zijn. Dit maakt het hele proces een stuk eenvoudiger en het is best handig, daar moet je het mee eens zijn.

Alle woorden die door Wordoid zijn gemaakt, zijn uniek en ontworpen om merkbaar te zijn, wat betekent dat ze er geweldig uitzien en goed klinken. De gegenereerde woorden zijn maximaal tien letters lang en je kunt zelfs twee verschillende talen combineren om een ​​ongebruikelijke combinatie te krijgen.

Onmogelijkheid

onmogelijkheid homepage

Een domeinnaamgenerator met een andere aanpak. Het eerste dat u hoeft te doen, is brainstormen over uw eigen trefwoord en vervolgens werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en zelfstandige naamwoorden aan het begin toevoegen. Onmogelijkheid geeft u de mogelijkheid om een ​​woord van 4, 5 of 6 letters toe te voegen, of u kunt alles combineren wat u wilt met dat trefwoord.

Het is een geweldige tool voor het brainstormen over namen die beschikbaar zijn terwijl je tijdens het hele proces plezier hebt. Onmogelijkheid koppelt ook naar Namecheap of GoDaddy voor namen die beschikbaar zijn, en u kunt uw naam blijven kopen wanneer u een beslissing heeft genomen. Onmogelijkheid is afhankelijk van verschillende servers om de best mogelijke resultaten te geven.

Domain Wheel

domainwheel homepage

Domain Wheel ziet er misschien eenvoudig en strak uit, maar is gebaseerd op complexe combinatietechnieken. Het is een van de onlangs gelanceerde tools die met de dag wordt geüpdatet. Zoals bij de meeste domeinnaamgeneratoren, kunt u uw eigen input geven en (onbeperkte) zoekwoorden invoeren, maar u krijgt ook enkele suggesties om u op weg te helpen.

Nadat u op de knop “Zoekdomein” heeft gedrukt, verschijnen de resultaten in drie categorieën. Fist one zal de meest populaire domeinextensies zoals .com, .blog, .net, .org weergeven met de nadruk op de beschikbare, groen gemarkeerd. Vervolgens krijgt u de echte Domain Wheel-resultaten met voorstellen die voor u zijn ‘uitgekozen’.

Als u niet tevreden bent met de lijst met gegenereerde domeinen, ontvangt u een derde lijst met woorden die zijn geïnspireerd op het oorspronkelijke zoekwoord dat u heeft geselecteerd. Deze zijn gebaseerd op verschillende meng- en spinacties (toevoegen / voorvoegen, letters laten vallen, achterwaartse spelling, lettergrepen mengen, dubbele letters, enz.).

Het is geweldig om te zien dat nieuwe tools de lat hoger leggen en geweldige domeinen creëren voor nieuwe websites die lid worden van internet.

Klaar om je eigen zelf-gehoste blog te starten?

Als je net begint, raden we je aan om met WordPress te gaan. U kunt alle gewenste thema’s, plug-ins en services installeren, advertenties weergeven en inkomsten genereren met de blog zoals u dat wilt. Er zijn praktisch geen beperkingen aan een door uzelf gehoste WordPress-blog.

Voor het starten van je eerste blog raden we altijd Bluehost aan. Met Bluehost geeft zelfs de goedkoopste optie u een Gratis domeinnaam, SSL-certificaat om uw blog veilig te maken en 24/7 ondersteuning.

Bluehost laat u GRATIS een nieuwe domeinnaam registreren. Er zijn 14 domeinen op het hoogste niveau waaruit u kunt kiezen, waaronder .com, .net en .org om er maar een paar te noemen. Het mooie hiervan is dat als de gewenste domeinnaam al in gebruik is, u bij Bluehost er later een kunt kiezen. Dit geeft je tijd om wat onderzoek en denken te doen.

Gratis domein later

Conclusie

Met de bovenstaande opties heb je veel om uit te kiezen en een tool te vinden die het beste bij je past. Verken deze domeinnaamgeneratoren en we garanderen dat u de beste naam kunt vinden die bij uw behoefte past. Neem de tijd en neem geen snelle beslissing; onthoud dat je er een tijdje mee moet leven, en veel dingen zullen ervan afhangen. Veel succes en voel je vrij om je ervaringen met deze tools te delen of een andere generator te noemen die we hebben gemist.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map