Blogstatistieken 2020: hoeveel blogs zijn er?

koptekst blogging-stats


Dit artikel geeft je het antwoord op de meest gestelde vraag:

Hoeveel blogs zijn er?

Er zijn meer dan 600 miljoen blogs op internet in 2020 en dat aantal groeit elke dag.

Ook vindt u antwoorden op de volgende vragen:

Hoeveel mensen bloggen? Hoeveel mensen lezen blogs regelmatig? Hoeveel tijd besteden ze aan het lezen ervan? Waar komen al die mensen vandaan? Welk blogplatform is het populairst?

Interessante blogstatistieken
 • Er zijn in 2020 meer dan 600 miljoen blogs op internet
 • 77% van de mensen leest regelmatig blogs online
 • 67,5% van de bloggers begon hun carrière omdat ze geld wilden verdienen
 • Succesvolle bloggers besteden gemiddeld 4 uur aan het schrijven van een post
 • 67% van de bloggers die dagelijks berichten plaatsen, zegt dat ze succesvol zijn
 • 1.890 woorden gemiddelde blogpostlengte die het beste is voor SEO
 • 97% van de bloggers gebruikt sociale media om hun resultaten te verbeteren
 • 61% van de online gebruikers in de VS heeft iets gekocht na het lezen van een blog

Als je bloggen serieus neemt, moet je de tijd nemen om regelmatig naar de statistieken over bloggen te kijken. Zonder een duidelijk inzicht te hebben in de prestaties van uw blogposts, kunt u niet weten of er al dan niet aanpassingen nodig zijn.

Je moet echter ook de algemene blogstatistieken bekijken die online beschikbaar zijn, en niet alleen die met betrekking tot je blog. Op die manier heeft u een beter begrip van hoe u uw schrijven kunt verbeteren om correct in de behoeften van uw doellezers te voorzien.

Bloggen wordt tenslotte vaak gebruikt als bedrijfsstrategie of als onderdeel van een bredere digitale marketingstrategie. Om een ​​plan succesvol te laten zijn, moet u inzicht hebben in de huidige trends, voorkeuren van lezers en prestaties van concurrenten.

De volgende blogstatistieken en feiten over de gemiddelde lengte van blogposts, het aantal blogs, de meest gelezen blogs en meer zullen duidelijk maken wat een blog succesvol maakt en wat u kunt doen om uw lezerspubliek te vergroten.

Lees verder om de 47 fundamentele blogstatistieken te ontdekken waarvan elke blogger op de hoogte moet zijn.

Contents

Een kijkje in de wereld van bloggen

sneak peak bij bloggen

Dit zijn allemaal essentiële vragen die u een beter beeld zullen geven van de statistieken van de bloglezers en uw concurrentie.

Hoe meer je leert over de algemene trends, hoe beter je zult begrijpen hoe succesvol je eigen blog is. Afhankelijk van het gemiddelde aantal reguliere bloglezers, kun je een inschatting maken van de omvang van het publiek dat je mag verwachten. Afhankelijk van hoeveel tijd ze besteden aan lezen, kun je de lengte van je blogs aanpassen. Als er te veel bloggers in uw niche zijn, kunt u ervoor zorgen dat uw blog opvalt door iets specifieker te zijn of door onderwerpen te kiezen die niet zo vaak voorkomen.

Lees verder om het aantal bloggers in de Verenigde Staten, hun belangrijkste redenen voor bloggen en andere opvallende blogstatistieken te ontdekken.

1. Het geschatte aantal blogs is meer dan 600 miljoen

(Bron: Statista.com)

Het is moeilijk om het exacte aantal blogs op internet te bepalen. Hoewel er talloze blogspecifieke websites zijn, bevatten veel sites eenvoudigweg kleine blogsecties en artikelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er dagelijks nieuwe blogsites worden gemaakt, ontelbaar veel worden verwijderd en duizenden meer inactief worden. Met dit in gedachten kunnen we nog steeds een weloverwogen schatting maken om het geschatte aantal online blogs te bepalen. We moeten gewoon wat wiskunde doen.

Laten we dus eerst eens kijken naar het aantal websites dat online is. Volgens InternetLiveStats, Er zijn 1,7 miljard websites op internet. Ongeveer 36% wordt mogelijk gemaakt door WordPress, ‘s werelds populairste CMS voor bloggen. Maar natuurlijk zijn niet al die WordPress-sites blogs en we zitten momenteel ver onder de 600 miljoen.

Er zijn echter nog andere extreem populaire blogsites en CMS’s. Tumblr-gebruiksstatistieken worden weergegeven 463,5 miljoen accounts, Squarespace met zijn 24,6 miljoen websites, Wix en zijn 22,8 miljoen sites, Blogger en zijn 15,5 miljoen sites, enz. Zelfs als we pessimistisch zijn en ervan uitgaan dat een zeer laag percentage van alle bovengenoemde sites en CMS’s actieve blogs hebben, we kunnen aftrekken dat ruim 600 miljoen van hen dat doen.

2. Het aantal bloggers in de Verenigde Staten komt in 2020 op 31,7 miljoen

(Bron: Statista.com)

Aantal bloggers in de VS.

Met 1,7 miljard sites en ongeveer 600 miljoen blogs is het een logische conclusie dat er ook miljoenen bloggers moeten zijn. Zeker nu veel bedrijven zich meer en meer gaan richten op biologische marketing en blogs nodig hebben voor het bouwen van links, het verspreiden van naamsbekendheid en het stimuleren van organisch verkeer.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom het aantal bloggers de afgelopen jaren exponentieel is toegenomen. Volgens de Statista Research Department bedroeg het aantal bloggers in de VS in 2014 27,4. Uit de prognose van 2016 bleek dat er in 2020 31,7 miljoen bloggers zullen zijn, een stijging van 14%. De verwachtingen zijn hoog dat deze trend zich zal voortzetten en dat we binnenkort nog een miljoen bloggers zullen zien.

3. Er worden ongeveer 5 miljoen blogposts per dag gepubliceerd

(Bron: Internetlivestats.com)

Nu het aantal actieve blogs rond de 600 miljoen schommelt, is het niet verrassend dat er dagelijks meer dan 5 miljoen blogposts worden gepubliceerd. Dit is uitzonderlijk hoog als je bedenkt dat veel blogsites niet echt elke dag posten. Velen van hen posten slechts een paar keer per week, een paar keer per maand zelfs.

4. 36% van de websites is gebouwd op WordPress

(Bron: WordPress.com, W3techs.com)

36% van alle 1,7 miljard websites die online bestaan, wordt aangedreven door één Content Management Systeem, WordPress. Dat zijn in totaal meer dan 635 miljoen WordPress-sites, wat duidelijk maakt dat het een definitieve marktleider is.

Een ander bewijs dat de meeste blogs worden aangedreven door WordPress, is het feit dat elke maand 20 miljard blogpagina’s worden bekeken door 409 miljoen gebruikers.

Hoewel WordPress geldt 63,2% van het marktaandeel van CMS, er zijn tal van andere vergelijkbare platforms. Joomla, Shopify, Drupa en Squarespace zijn slechts enkele voorbeelden. Ze hebben respectievelijk 4,2%, 3,9%, 2,8% en 2,5% van het marktaandeel in handen en hoewel geen van hen momenteel kan concurreren met WordPress, groeien ze snel en verwerven ze dagelijks honderden nieuwe gebruikers.

meest populaire cms

5. 24,2% van de mensen start blogs omdat ze als zelfstandige willen werken

(Bron: Convertkit.com)

De grootste motivatie voor het starten van een blog is zelfstandig ondernemerschap (24,2%), terwijl 17% zich creatief wilde uitdrukken en 16% een eigen publiek wilde opbouwen.

6. 77% van de internetgebruikers leest regelmatig blogs

(Bron: Quoracreative.com)

Ongeveer 43% van de mensen bladert alleen door blogposts, maar 36% van de lezers vindt blogs geloofwaardig als ze casestudy’s bevatten.

Lengte van bloginhoud

het schrijven van een blogpost

Of je nu een gastschrijver, ghostwriter of je eigen blog bent, de grootste vraag in je hoofd is waarschijnlijk hoeveel woorden je posts moeten bevatten.
Hoe lang moet je je content maken om je lezers echte waarde te bieden, maar ze de hele tijd betrokken te houden? Kunt u uw boodschap overbrengen in een korte periode die mensen besteden aan het lezen van een blogpost? Hoe lang moeten uw krantenkoppen zijn om hogere klikfrequenties te genereren? Deze vragen zijn van vitaal belang om ervoor te zorgen dat uw blog-inspanningen lonen.

Maar houd er rekening mee dat, hoewel er veel blogstatistieken zijn die laten zien dat bepaalde berichtlengtes betere resultaten opleveren dan andere, en hoewel dit je in de goede richting kan wijzen, je toch voorzichtig moet zijn. Het succes van uw blogs hangt af van het delicate evenwicht tussen kwaliteit en kwantiteit, en u mag dit niet negeren. Met dit in gedachten, laten we ons verdiepen in de hierboven genoemde vragen en kijken wat de ideale berichtlengte is (tenminste op papier).

De volgende blogstatistieken helpen u beter te begrijpen hoe u boeiende blogposts kunt schrijven en lezers kunt aantrekken en behouden.

7. Blogberichten die gemiddeld 1.890 woorden lang zijn, presteren het beste voor SEO

(Bron: Neilpatel.com)

beste bloglengte voor SEO

Dit betekent niet dat dit het magische getal is voor SEO-prestaties. Het geeft echter wel aan dat langere berichten over het algemeen betere SEO-prestaties hebben.

8. 2400 woorden lange blogberichten presteren het best voor succesvolle bloggers

(Bron: Growthbadger.com)

Growthbadger vroeg in totaal 1.117 bloggers welke van hun posts het beste presteerden. De gemiddelde lengte van blogposts was 2.424 woorden (83% langer dan best presterende posts van minder succesvolle bloggers).

9. 55% van de bloggers rapporteert geweldige resultaten voor blogposts die minstens 2000 woorden lang zijn

(Bron: Orbitmedia.com)

Trends tonen aan dat succesvolle blogposts elk jaar langer worden en dat het aantal posts meer dan 2000 woorden per jaar toeneemt

10. Langere (3.000 tot 10.000 woorden) berichten krijgen de meeste aandelen

(Bron: Quoracreative.com)

Gezien het feit dat langere berichten beter zijn voor long-tail zoekwoorden, hebben ze betere SEO-prestaties, wat leidt tot een directe toename van de aandelen.

11. Lange blogposts hebben 77,2% meer inkomende links in vergelijking met kortere posts

(Bron: Backlinko.com)

Langere blogposts bevatten simpelweg meer informatie en hebben daarom een ​​grotere kans dat iemand ze vindt en ernaar linkt.

Statistieken over het schrijven van blogs

Naast het bekijken en onderzoeken van blogstatistieken, moeten serieuze schrijvers ook naar bloggerstatistieken kijken. Deze kunnen u laten zien of u te veel (of te weinig) tijd besteedt aan het schrijven van uw berichten, of u de manier waarop u titels en koppen bedenkt, moet aanpassen of dat u die oude blogpost die enorm was, moet bijwerken en opnieuw moet publiceren. succesvol.

Door de gewoonten van andere bloggers te bestuderen, kun je je schrijfproces verbeteren en je laten zien hoe je je berichten kunt verbeteren. Laten we dus eens kijken naar enkele van de belangrijkste blogstatistieken en blogfeiten.

12. 23% van de bloggers geeft aan dat ze 2-3 uur nodig hebben om een ​​blogpost te schrijven

(Bron: Sidegains.com)

Uit deze enquête bleek ook dat bloggers gemiddeld 3,5 uur nodig hebben voor één blogpost. Bovendien laat het ook zien dat bloggers die 6 uur of langer besteden aan het schrijven van hun inhoud meer succes hebben.

13. 38% van de bloggers die minstens 6 uur besteden aan het schrijven van een bericht, rapporteert geweldige resultaten

(Bron: Orbitmedia.com)

tijd om een ​​goede blogpost te schrijven

Gemiddeld 30% van de bloggers meldt succes, terwijl 38% ruim boven de benchmark ligt.

14. Succesvolle bloggers hebben bijna 4 uur nodig om een ​​blogpost te schrijven

(Bron: Orbitmedia.com)

In vergelijking met 2014 hebben bloggers gemiddeld 65% meer tijd nodig om een ​​blog te schrijven. Maar blogposts zijn nu gemiddeld ook 56% langer dan in 2014.

15. 38% van de bloggers zegt hun oude blogposts bij te werken

(Bron: Optinmonster.com)

Zelfs als een blogpost al een tijdje is gepubliceerd, kan deze nog steeds organisch verkeer genereren en shares krijgen. Daarom is het belangrijk om die berichten bij te werken met nieuwe informatie.

16. Blogtitels met minimaal 8 woorden hebben een 21% betere doorklik

(Bron: Seotribunal.com)

Deze statistiek laat zien hoe belangrijk de titel van een blog is. Met de juiste combinatie van trefwoorden en pakkende titelcontent kunnen videomakers hun klikfrequentie drastisch verhogen.

17. Blogkoppen met dubbele punten of koppeltekens hebben een 9% hogere klikfrequentie

(Bron: Socialmediaexaminer.com)

Hoewel koppeltekens of dubbele punten de klik niet alleen vergroten, zijn het waardevolle hulpmiddelen waarmee bloggers hun zoekwoorden en clickbait kunnen toevoegen terwijl hun titels logisch blijven.

18. 58% van de bloggers schrijft 2-3 koppen voordat ze een beslissing nemen

(Bron: Orbitmedia.com)

Slechts 1% van de bloggers probeert 11 tot meer dan 20 koppen voor hun blog voordat ze een beslissing nemen. Het aantal koppen houdt echter rechtstreeks verband met het succes van blogposts.

19. 54% van de bloggers werkt met redacteuren, terwijl 46% hun eigen berichten bewerkt

(Bron: Optinmonster.com)

Deze statistiek laat zien dat het niet uitmaakt of iemand zijn berichten alleen of met hulp van iemand bewerkt. Het komt allemaal neer op het brandschoon maken van uw inhoud.

20. 71% van de blogposts op WordPress is in het Engels geschreven

(Bron: WordPress.com)

Uit WordPress-blogstatistieken blijkt dat de meeste van hen in het Engels zijn (71%), met Spaans op de tweede plaats (4,7%). Ze hebben een wereldwijde waarde omdat de meeste mensen tegenwoordig Engels spreken als hun tweede taal.

Statistieken over het posten van blogs

Aangezien we de schrijfstatistieken hebben onderzocht, laten we de poststatistieken bekijken. Zoals je kunt verwachten, kan hoe vaak je nieuwe blogs plaatst een grote impact hebben op hoeveel je doelgroep op je zal letten.

Als je niet vaak genoeg post, kunnen je lezers je vergeten en andere blogs in je niche vinden om zichzelf te vermaken en te onderwijzen. Als u dagelijks een zeer groot aantal blogs plaatst, kunt u uw publiek gemakkelijk overweldigen en de reputatie krijgen spammend te zijn. Geen van deze opties is goed voor een serieuze blogger.

Laten we dus eens kijken naar de volgende blogstatistieken om te zien hoe vaak enkele van de meest succesvolle bloggers hun berichten publiceren, en u kunt bepalen of u uw schrijven moet verbeteren of een stapje terug moet doen.

21. Bloggers die een paar keer per week posten, hebben 250% betere resultaten

(Bron: Neilpatel.com)

183 blogs meldden dat ze gemiddeld 22,8 berichten per maand publiceren. Consistentie is belangrijk om betere resultaten te behalen.

22. 60% van de bloggers die dagelijks berichten plaatsen, rapporteert geweldige resultaten

(Bron: Quoracreative.com)

15% van de bloggers produceert en publiceert dagelijks inhoud, terwijl de meerderheid van degenen die dagelijks berichten plaatsen goede resultaten rapporteert.

23. 67% van de bloggers die eenmaal per dag posten, rapporteert uitstekende resultaten

(Bron: Orbitmedia.com)

De meeste bloggers die dagelijks posten, zeggen dat hun frequentie hen resultaten oplevert. Maar slechts 46% van de bloggers die meerdere keren per dag posten, zegt dat ze gewenste prestaties hebben.

Statistieken over het lezen van blogs

Het kennen van de leesgewoonten van uw doelgroep is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw blogs worden opgemerkt.

Als je weet op welk moment van de dag je publiek graag leest, kun je je berichten inplannen zodat het bij je lezers past. Als je weet hoeveel tijd ze graag doorbrengen met lezen, kun je de lengte van je blogpost aanpassen.

Houd er rekening mee dat het essentieel is dat u uw eigen onderzoek doet naar uw publiek. Er zijn algemene blogstatistieken die je in de goede richting kunnen wijzen wanneer je begint, maar als je eenmaal voldoende lezers hebt verzameld, zie je misschien dat je eigen publiek iets andere leesgewoonten heeft.

24. De meeste mensen lezen het liefst blogs van 07.00 uur tot 10.00 uur

(Bron: Hubspot.com)

Door 170.000 blogposts te bemonsteren, heeft HubSpot geconcludeerd dat de meeste mensen blogs lezen van 07.00 uur tot 10.00 uur, vooral in het weekend.

25. 7 minuten is een favoriete leestijd van blogs

(Bron: Buffer.com)

Medium heeft de prestaties van blogposts onderzocht, rekening houdend met hun lengte en hoeveel mensen ze daadwerkelijk hebben gelezen. Na een grondige analyse concludeerden ze dat 1.600 woorden of blogposts van 7 minuten het beste presteerden.

Statistieken voor bloginhoud typen

bloginhoud

Beslissen over het type inhoud dat u gaat gebruiken bij het maken van een blogpost kan soms overweldigend zijn. U schrijft bijvoorbeeld misschien liever listicles dan handleidingen, maar hoe zit het met verzamelposts en infographics? Moet je de dingen een beetje opfleuren met andere inhoudstypen af ​​en toe?

Het hangt allemaal af van uw persoonlijke voorkeuren en uw lezers. Maar u moet onderzoeken welke soorten inhoud de meest positieve resultaten opleveren in termen van verkeer, zodat u deze consistent kunt verhogen.

Het is echter nog steeds belangrijk om een ​​onderwerp te kiezen waar u enthousiast over bent en waarover u veel weet. U moet uw lezers waardevolle inhoud bieden en u kunt dit niet doen als u het onderwerp vervelend vindt of als u er onvoldoende expertise in heeft.

En geloof het of niet, de meeste lezers zijn zeer goed waarneembaar en zullen merken of je blogposts halfslachtig zijn geschreven. Focus op kwaliteit en vind de onderwerpen die passen bij uw interesses en expertise.

De volgende blogstatistieken geven u een idee van wat voor soort blogs over het algemeen goed presteren. Gebruik ze als inspiratie, niet per se als strikte richtlijnen.

26. Kwaliteitscontent kan het blogverkeer met 2000% verhogen

(Bron: Omnicoreagency.com)

Google stelt de regels voor organisch verkeer vast en bepaalt welke inhoud zichtbaar is. Ze hechten veel belang aan de kwaliteit van inhoud en daarom krijgen goede artikelen meer bezoekers.

27. 17% van de titels van blogposts zijn “How-to” -koppen

(Bron: Optinmonster.com)

How-to blog titels

How-to headlines zijn een speciale categorie die erg populair en herkenbaar is voor lezers. Het is een duidelijke boodschap over wat lezers kunnen verwachten.

28. Blogberichten met een hoge emotionele waarde hebben een 1000x grotere kans om te worden gedeeld

(Bron: Okdork.com)

Hoe hoger de emotionele waardescore van een kop, hoe meer berichten er worden gedeeld. Met een score van 40 is de kans groot dat je 1000 posts per post krijgt.

29. Meer dan 60% van de marketeers plaatst dezelfde inhoud opnieuw op sociale media

(Bron: Neilpatel.com)

Dubbele inhoud op sociale media wordt niet bestraft. Daarom plaatsen veel bloggers hun artikelen enkele dagen na publicatie op hun blogs opnieuw. Velen van hen plaatsen dezelfde inhoud ook op sociale media zoals Facebook, Medium, Tumblr …

30. 80% van de marketeers vertrouwt op visuele inhoud

(Bron: Hubspot.com)

Visuele inhoud heeft blogging overtroffen, aangezien slechts 60% van de marketeers bloggen gebruikt, terwijl 80% visuele inhoud gebruikt. Dit weerhoudt bloggers er echter niet van om afbeeldingen aan hun berichten toe te voegen.

31. 47% van de bloggers voegt 2 tot 3 afbeeldingen toe aan hun berichten

(Bron: Orbitmedia.com)

Afbeeldingen zijn direct gerelateerd aan het succes van blogposts. Slechts 30% van de bloggers die 2-3 afbeeldingen toevoegen, rapporteert succes, terwijl 75% van de bloggers die 10 of meer afbeeldingen toevoegen, goede resultaten hebben behaald.

32. Foto’s van echte mensen hebben 35% hogere conversies dan stockfoto’s

(Bron: Optinmonster.com)

Het gaat niet alleen om het toevoegen van zoveel mogelijk afbeeldingen. Het is belangrijk om unieke afbeeldingen toe te voegen die geloofwaardig en relevant zijn. Bovendien kunnen nieuwe afbeeldingen meer SEO-waarde opleveren.

33. Audio-inhoud in blogposts hielp 45% van de bloggers om betere resultaten te behalen

(Bron: Optinmonster.com)

Het merendeel van de audiocontent die in posts is opgenomen, betreft podcasts. Als het correct is gedaan, kan audio meer diepte aan uw inhoud toevoegen en het opfleuren.

Blogverkeersstatistieken

SEO en contentpromotie

Het optimaliseren van uw blog voor zoekmachines is een van de meest cruciale stappen die u moet nemen om uw organische zoekverkeer en SEO-ranking te vergroten. Dit begint met trefwoordonderzoek en strekt zich uit tot het implementeren van boeiende afbeeldingen en video’s en het bijwerken van oudere blogposts om hun prestaties te verbeteren.

Maar om meer verkeer naar uw blog te leiden, moet u uw inhoud regelmatig promoten. Social media is tegenwoordig de beste keuze, maar er zijn ook betaalde advertenties, e-mailmarketing, SEO-promoties, gastbloggen en influencer-marketing.

Houd er echter rekening mee dat het genereren van organisch verkeer een proces is en dat het enige tijd zal duren om de resultaten op te merken. Wat belangrijk is, is consequent en vastberaden zijn en zoveel mogelijk contact opnemen met uw doelgroepen. Als je echter sociale media gebruikt om je blogs te promoten, probeer dan een discussie te starten met je volgers. Stel vragen, beantwoord hun opmerkingen, reageer op hun tweets en probeer ze in het algemeen betrokken te houden.

Laten we, met dit in gedachten, eens kijken hoe andere bloggers hun websiteverkeer genereren en kijken wat er van hen kan worden geleerd.

34. Videocontent genereert 50 keer meer organisch verkeer

(Bron: Hubspot)

Video-inhoud die verkeer genereert

Uit het onderzoek van Omnicore uit 2018 blijkt dat videocontent een 50 grotere kans heeft om organisch verkeer te genereren. Tegelijkertijd geeft 51% van de online gebruikers de voorkeur aan videocontent boven alle andere.

35. In 2019 gebruikte 97% van de bloggers sociale media om verkeer naar hun berichten te leiden

(Bron: Orbitmedia.com)

Hoewel eigenlijk alle bloggers sociale media gebruiken, heeft slechts 29% van hen het gevoel dat ze goede resultaten halen uit het verkeer op sociale media. Het is een gecombineerde inspanning en sociale media zijn er om meer brandstof aan het vuur toe te voegen. 69% van de bloggers gebruikt SEO en 66% gebruikt ook e-mailmarketing.

36. 97% van de bloggers meldt dat sociale media hen helpen het verkeer te vergroten

(Bron: Socialmediaexaminer.com)

Voor een gratis kanaal kunnen sociale media uw blogverkeer stimuleren. 93% van de marketeers is het ermee eens dat sociale media hen meer bekendheid geven en 88% van hen zegt daardoor meer verkeer te hebben.

Blog groeistatistieken

Als je eenmaal een bepaalde mijlpaal hebt bereikt als het gaat om de grootte van je publiek, is het gemakkelijk om je tevreden en succesvol te voelen, en stop je met proberen je blog verder te laten groeien.

Als je je blogcarrière echt serieus neemt, moet je altijd doen wat je kunt om je bereik te vergroten en je te concentreren op bloggroei. Hieronder volgen slechts enkele blogstatistieken die illustreren hoe anderen hun publiek vergroten en het bereik van hun site vergroten.

37. 83% van de bloggers doet zoekwoordonderzoek, terwijl 26% van hen het voor elke post doet

(Bron: Orbitmedia.com)

17% procent van de bloggers doet nooit trefwoordonderzoek en slechts 17% van hen heeft succesvolle resultaten. 53% van de bloggers die altijd trefwoordonderzoek doen, rapporteert sterke resultaten.

38. 80% van de betaalde advertenties wordt gebruikt om een ​​publiek op te bouwen

(Bron: Searchenginewatch.com)

Onderzoek door Search Engine Watch heeft geconcludeerd dat 80% van de markten betaalde methoden gebruikt om een ​​publiek op te bouwen, 65% om verkeer te genereren en 52% voor nichepubliek. Slechts 42% wil de lancering van nieuwe diensten of producten promoten.

39. Bijna 60% van de bloggers plaatst af en toe een gastpost

(Bron: Webinfotech.co)

Gastposting is een geweldige manier om terug te linken naar je blog en meer bekendheid te krijgen. Tegelijkertijd kunnen bloggers netwerken bouwen waar ze in de toekomst van kunnen profiteren.

40. Bloggen is de belangrijkste strategie voor inkomende marketing voor 55% van de marketeers

(Bron: Hubspot.com)

De meeste marketeers (61%) zijn het erover eens dat hun hoogste inkomende prioriteit SEO is, terwijl 55% van hen zich voornamelijk richt op bloggen. Deze twee zijn echter diep met elkaar verbonden.

41. Bedrijven die actief bloggen, krijgen 97% meer inkomende links

(Bron: Hubspot.com)

Kwalitatieve inhoud wordt niet alleen beloond door het aantal lezers en aandelen. Andere sites zullen ook naar uw blogs willen linken als geloofwaardige informatiebronnen.

Bedrijfsstatistieken bloggen

bloggen voordelen

Waarom ben je begonnen met bloggen? Wat motiveert u om inhoud te maken voor gelijkgestemde mensen die geïnteresseerd zijn in dezelfde onderwerpen die u behandelt? Is de belangrijkste reden van monetaire aard, of vind je het leuk om mensen te helpen iets nieuws te leren of hun belangrijkste pijnpunten op te lossen? Blogt u misschien voor zaken en wilt u zich vestigen als expert in uw vakgebied?

Er zijn veel redenen waarom individuen en bedrijven bloggen, maar veel bedrijven gebruiken nu blogs om de winst te vergroten. En geloof het of niet, een eenvoudige blog van hoge kwaliteit kan wonderen verrichten om de winst te vergroten. Velen gebruiken het om hun leadgeneratie te verbeteren, de verkoop te verhogen en hun bedrijf vooruit te helpen. Tot dusver is deze tactiek voor de meesten behoorlijk succesvol gebleken.

Laten we dus eens kijken naar de voordelen die de meeste mensen motiveren om te bloggen en hoe ze inkomsten genereren met hun blogs

42. 67,5% van de bloggers blogt om geld te verdienen

(Bron: Growthbadger.com)

Geld verdienen is de belangrijkste reden om te bloggen

Dit is de grootste motivatie voor een blogcarrière. Zowel bloggers met een laag inkomen (64%) als met een hoog inkomen (71%) zeggen dat ze daarom zijn begonnen.

43. Bedrijven die actief bloggen, hebben een 126% betere leadgroei

(Bron: Yourblogworks.com)

Onderzoek door Orbit media heeft geconcludeerd dat kleine bedrijven met blogs waaraan ze actief werken 126% meer groei hebben in termen van leads.

44. 61% van de online shoppers in de VS zegt een aankoop te hebben gedaan na een aanbeveling van een blogpost

(Bron: Contentmarketinginstitute.com)

Blogmarketing heeft het vermogen om vertrouwen op te bouwen beter dan welke andere marketingmethode dan ook. Het trekt echt de aandacht van consumenten en kan behoorlijk overtuigend zijn

45. 80% van de bloggers zegt positieve bedrijfsresultaten te zien van hun bloginspanningen

(Bron: Growthbadger.com)

Dit geeft aan hoe goed bloggen zelfs vandaag de dag kan zijn als er zoveel verschillende marketingopties zijn.

46. ​​Blogs zijn van invloed op de koopbeslissingen van klanten, aangezien 47% 3 tot 5 blogposts doorloopt vóór het koopproces

(Bron: Demandgenreport.com)

Blogs zijn nog steeds een van de belangrijkste onderzoeksopties als het gaat om winkelen voor producten of diensten. Ze hebben geloofwaardigheid bij consumenten en kunnen hen diepgaande informatie geven

47. Bloggers met een hoog inkomen hebben een 5,6x kans om service of producten te verkopen dan bloggers met een laag inkomen

(Bron: Growthbadger.com)

Bloggers die meer verdienen, hebben eenvoudigweg betere manieren gevonden om geld te verdienen met hun werk. Maar liefst 45% van de bloggers met een hoog inkomen verkoopt hun eigen producten of diensten, terwijl slechts 8% van de bloggers met een laag inkomen dit doet.

Top 20 verkeersstatistieken van blogwebsites

Een grote meerderheid van de gemiddelde blogs heeft duizenden lezers, maar er zijn er maar een paar die elke maand miljoenen unieke lezers hebben. Wat deze blogs onderscheidt, is dat ze een zeer hoge Domain Authority hebben. Ze zijn betrouwbaar, informatief en bieden waardevolle inhoud die hun publiek leuk vindt. Dit verbetert hun ranking op SERP’s en wekt vertrouwen bij de lezers.

Natuurlijk, hoe hoger het websiteverkeer, hoe hoger de winst, en veel van de sites met miljoenen unieke maandelijkse lezers ontvangen ook miljoenen dollars van hen.

Laten we dus eens kijken naar enkele van de blogsites die het grootste aantal lezers aantrekken en zien wat hun geschatte winst is.

Geschat maandelijks verkeer van zoekopdrachten en waarde van organisch verkeer vanaf april 2020 (Bron: Ahrefs.com)

RangWebsite naamGeschat maandelijks zoekverkeerGeschatte organische verkeerswaarde
1.https://www.techradar.com/54,7 miljoen$ 46,5 miljoen
2.www.cnet.com/33,0 miljoen$ 29,5 miljoen
3.https://www.digitaltrends.com/21,6 miljoen$ 20,1 miljoen
4.https://www.huffpost.com/21,2 miljoen$ 13,4 miljoen
5.https://www.tomsguide.com/14,2 miljoen$ 13,9 miljoen
6.https://www.nerdwallet.com/13,9 miljoen$ 79,2 miljoen
7.https://www.howtogeek.com/13,1 miljoen$ 13,3 miljoen
8.https://www.pcmag.com/13,1 miljoen$ 21,1 miljoen
8.https://www.pcmag.com/13,1 miljoen$ 21,1 miljoen
9.https://techcrunch.com/10.2M$ 7,4 miljoen
10.https://www.consumerreports.org/9,2 miljoen$ 14,6
11.https://mashable.com/8.4M$ 5,8 miljoen
12.https://thenextweb.com/7.6M$ 2,9 miljoen
13.https://nymag.com/5.8M$ 5,2 miljoen
14.https://www.tmz.com/5,2 miljoen$ 5,4 miljoen
15.https://thewirecutter.com/5,1 miljoen$ 6,1 miljoen
16.https://lifehacker.com/4.1M$ 4,0 miljoen
17.https://www.t3.com/4.0M$ 2,8 miljoen
18.https://www.engadget.com/3,4 miljoen$ 2,4 miljoen
19.https://www.zdnet.com/3.1M$ 4,9 miljoen
20.https://gizmodo.com/2,5 miljoen$ 852K

Blogging voorspellingen

De afgelopen jaren heeft de wereld van bloggen enorme veranderingen ondergaan. Gewoon terugkijken en het aantal bloggers van 2014 vergelijken met dat van 2020 laat zien hoeveel bloggen is gegroeid.

Er zijn momenteel miljoenen blogwebsites, miljoenen toegewijde fans en lezers, en dit zal binnenkort niet veranderen.
Het enige dat kan veranderen, zijn de trends. Blogs zullen nog vele jaren populair blijven, maar hun vorm, vorm en inhoud zullen naar verwachting evolueren.

Laten we dus een paar voorspellingen voor bloggen bekijken en kijken welke trends we in de blogosfeer kunnen verwachten:

 • Verdere focus op visuele inhoud
 • Aanpassing aan de trend van gesproken zoekopdrachten
 • Schakel over naar visuele zoekopdrachten
 • Focus op inhoud van hoge kwaliteit
 • Meer gevallen van affiliate marketing
 • Meer lange inhoud
 • Schakel over naar datagedreven bloggen
 • Betere SaaS-acceptatie

Conclusie

Bloggen kan een van de meest lonende inspanningen zijn, zowel emotioneel als financieel. U moet het echter goed doen als u alle voordelen ervan wilt ervaren en al uw inspanningen de moeite waard wilt maken. Deze blogstatistieken helpen je om een ​​beter beeld te krijgen van alles en zeilen voor een succesvol blogavontuur.

Bronnen:

https://www.internetlivestats.com/
https://www.statista.com/statistics/187267/number-of-bloggers-in-usa/
https://convertkit.com/reports/blogging/motivation/
https://wordpress.com/activity/
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://wordpress.com/activity/
https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/7345/When-is-the-Best-Time-to-Publish-Blog-Posts-Infographic.aspx
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://buffer.com/library/the-ideal-length-of-everything-online-according-to-science
https://growthbadger.com/blog-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://www.orbitmedia.com/blog/blogging-statistics/
https://seotribunal.com/blog/blogging-statistics/
https://www.socialmediaexaminer.com/6-tips-for-writing-headlines-that-drive-traffic/
https://sidegains.com/content/how-long-to-write-post/
https://backlinko.com/content-study
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://blog.hubspot.com/marketing/blogging-frequency-benchmarks
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://www.omnicoreagency.com/digital-marketing-statistics/
https://okdork.com/we-analyzed-nearly-1-million-headlines-heres-what-we-learned/
https://blog.hubspot.com/marketing/visual-content-marketing-strategy
https://optinmonster.com/google-analytics-wordpress/
https://www.hubspot.com/marketing-statistieken
https://www.wordstream.com/long-tail-keywords
https://www.newmediacampaigns.com/page/seo-vs-ppc—wh–biedt-you-the-better-value
https://www.socialmediaexaminer.com/report/
https://searchenginewatch.com/2018/11/21/7-content-marketing-stats-2019/
https://webinfotech.co/2020/02/26/blogging-statistics-facts-and-trends-2020/
https://blog.hubspot.com/marketing/business-blogging-in-2015
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/3476323/State%20of%20Inbound%202018%20Global%20Results.pdf
https://growthbadger.com/blog-stats/
https://www.demandgenreport.com/resources/research/2016-demand-generation-benchmark-report

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map