8 soorten blogs en bloggers. Welk type is van jou?

soorten blogs


In de blogwereld zijn er verschillende soorten blogs en bloggers die bloggen om specifieke doelen te bereiken. Als je besluit om een ​​blog te starten, maar je weet niet zeker wat je blog gaat aanpakken, dan kan het helpen om te bepalen welk type blogger je wilt worden. In dit bericht gaan we kijken naar de soorten blogs en bloggers die er zijn en hoe ze ernaar streven succesvol te worden in de blogwereld.

1. Persoonlijke blogs

persoonlijk

Toen bloggen eind jaren ’90 begon, was het eerste type blogger de online dagboekbloggers. Dit waren mensen die hun dagelijkse dagboek online wilden nemen om hun ervaringen, gevoelens en diepste gedachten met een publiek te delen. Voor de persoonlijke blogger waren er geen regels die moesten worden gevolgd of thema’s die moesten worden gevolgd. Hun blogs waren de open pagina’s van hun dagboeken, ingevoerd via een tekstverwerker en gepubliceerd op eenvoudige HTML-pagina’s.

Persoonlijke bloggers volgen tegenwoordig meestal hetzelfde traject, hoewel ze niet langer de drempel voor het betreden van het opzetten van een website hoeven te bestrijden. Ze kunnen gebruiken Blogger, WordPress, Tumblr, en vergelijkbare netwerken om in minder dan een kwartier een blog te starten en hun briljantheid met de wereld te delen.

Dus waar schrijft een persoonlijke blogger over? Alles. Sommigen zullen zich concentreren op een bepaalde interesse, zoals een hobby. Sommigen zullen zich concentreren op iets waar ze een passie voor hebben, zoals politiek. Sommigen zullen zich concentreren op een oorzaak, zoals hun strijd tegen kanker. Sommigen zullen zich concentreren op wat hen bezighoudt op het moment dat ze een nieuwe blogpost beginnen.

Succesvolle persoonlijke blog

Het succes van een persoonlijke blogger is het vinden van anderen om hun schrijven te delen. De beste manier om een ​​community voor een persoonlijke blog op te bouwen, is door andere persoonlijke bloggers te vinden met dezelfde interesse. Zodra je ze hebt gevonden, kun je beginnen met reageren op hun blogs en contact met ze maken op sociale media. Naarmate je interacties met andere persoonlijke bloggers groeit, zullen ze zich gaan bezighouden met je blogposts.

Voorbeeld van een goede persoonlijke blog:

 • Gregory Ciotti schrijft over duidelijke communicatie, samenwerking en creatief werk.

2. Zakelijke blogs

zaken

Zakelijke bloggers zijn degenen die bloggen voor hun bedrijf. Dat kan een bedrijf zijn dat ze bezitten of het bedrijf waarvoor ze werken. Het doel van de zakelijke blogger is om meer bekendheid, verkeer en uiteindelijk klanten voor hun bedrijf te krijgen. In tegenstelling tot de persoonlijke blogger, is hun schrijven minder gericht op zichzelf en meer gericht op hun bedrijf en hun branche.

Een zakelijke blogger zal schrijven over de onderwerpen die hun ideale klanten zullen aantrekken. Werknemers van een drukkerij zullen bijvoorbeeld bloginhoud schrijven die is gericht op andere ondernemers die op de markt zijn voor visitekaartjes, flyers, brochures en andere printdiensten. De blogposts behandelen onderwerpen als “Hoe u een geweldig visitekaartje ontwerpt”, “Typografie 101” en “Een brochure maken die uw bedrijf een boost geeft”.

Succesvolle zakelijke blog

Het succes van een zakelijke blogger is om lezers aan te trekken die zich uiteindelijk abonneren op hun e-maillijst, een leadformulier indienen of een aankoop doen. De beste manier om een ​​community voor een zakelijke blog op te bouwen, is door mensen te identificeren die het meest waarschijnlijk klanten van uw bedrijf worden en inhoud te maken die ze interessant zouden vinden. Zorg er vervolgens voor dat elk stuk inhoud ervoor zorgt dat deze mensen meer willen weten over uw producten en services.

Voorbeeld van een goed zakelijk blog:

3. Professionele blogs

professioneel

Professionele bloggers zijn degenen die bloggen om online geld te verdienen. Met andere woorden, hun carrièredoel is om een ​​salaris te verdienen door middel van bloggen. Professionele bloggers gebruiken meestal verschillende strategieën voor het genereren van inkomsten om dit doel te bereiken, waaronder het verkopen van display-advertenties, het maken van informatie en digitale producten, het promoten van producten van anderen voor een commissie en dergelijke.

Professionele bloggers richten zich meestal op één blog of veel niche-blogs om inkomsten te genereren. Elke blog moet het potentieel hebben om een ​​groot publiek aan te trekken, veel verkeer te genereren en goed te passen bij adverteerders en productverkopen.

Succesvolle professionele blog

Het succes van een professionele blogger hangt af van hun doelen voor het genereren van inkomsten. Degenen die geld willen verdienen met adverteren, hebben veel verkeer nodig van een publiek dat geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp. Een populair personal finance-blog zou bijvoorbeeld waarschijnlijk een publiek trekken dat adverteerders van pensioenspaarmaatschappijen, banken en soortgelijke bedrijven voor zouden willen krijgen. Naast advertenties kan de personal finance-blogger ook inkomsten genereren door hun cursus over persoonlijke financiën te creëren of een partner te worden voor anderen die cursussen over persoonlijke financiën hebben.

Voorbeeld van een goede pro-blog:

 • 4 uur werkweek en lifestyle designblog van Tim Ferriss.

4. Niche-blogs

niche

In plaats van alleen te focussen op brede onderwerpen, zijn nicheblogs heel specifiek! Enkele van de niche-blogideeën zijn bloggen over eten, trainingsprogramma’s met uw eigen gewicht, gedichten schrijven, maar ook Franse buldogliefhebbers. Ja, het kan zo specifiek zijn!

Met een nicheblog kunt u zich meer op een bepaald onderwerp concentreren, waardoor onderzoek vrij eenvoudig wordt. Het is gemakkelijker om de sterke en zwakke punten van die niche te identificeren en te schrijven over dingen die u het beste kent. Je kunt die blog ook gebruiken en je passie veranderen in een klein persoonlijk bedrijf.

Succesvolle nicheblog

Het is belangrijk om het onderwerp te kiezen dat je aanspreekt en waar je een passie voor hebt. Streef naar succes, geluk, veiligheid en herkenning. Door uw interessegebied te kiezen en uw standpunt te hebben, kunt u uw blog positioneren en onderscheiden van andere nicheblogs. Aan de andere kant is het ook belangrijk om de grootte van de nis te identificeren. Zelfs als je denkt dat je een briljant blogidee hebt, zou het een uitdaging zijn om te slagen, tenzij je nichemarkt voldoende mensen trekt. Je wilt niet dat je niche te klein of te groot is.

Voorbeeld van een goede nicheblog:

Enkele populaire nicheblogs:

Lifestyle blog

Hoewel het een strikt gedefinieerde niche is, kunt u met een lifestyle-blog tientallen onderwerpen behandelen. Dit is een echt efficiënte manier om een ​​volgersbestand te verzamelen en het verkeer in korte tijd te vergroten.

Woondecoratie blog

Mensen vinden het heerlijk om te leren over al die kleine projecten die ze zelf thuis kunnen ondernemen. Dit is de reden waarom doe-het-zelf-blogs erg populair werden. De onderwerpen die ze behandelen, variëren van wanddecoraties tot op maat gemaakte verlichtingsarmaturen.

Gezondheid blog

Bloggen over gezondheid is de laatste tijd enorm populair geworden. De concurrentie in deze niche is erg zwaar, maar dat betekent niet dat je niet kunt slagen. Er is veel ruimte voor waardevolle informatie, advies, tips en ondersteuning.

Ouderschap blog

Ouderschap is een zeer populaire niche die ook geschikt is voor beginnende bloggers. Er zijn zoveel onderwerpen die aan bod komen en op de lange termijn is het genereren van inkomsten ook geen probleem, aangezien er tientallen producten zijn ontworpen voor ouders en kinderen.

Naaien blog

Wie had gedacht dat er een enorm publiek wacht op de inhoud over breien en naaien, toch? Ambachtelijk bloggen is een enorm ding geworden en de naai-niche is erg populair.

Religieuze blog

Ook religieuze blogs zijn erg populair. Dit is waar mensen woorden van wijsheid kunnen vinden en verbinding kunnen maken op een zinvol niveau. Er zijn veel religieuze blogs.

5. Omgekeerde blogs

omgekeerde

Omgekeerde of gastblogs zijn een uniek maar modern type blog. In plaats van dat de eigenaar inhoud maakt, wordt de inhoud door het publiek geleverd. Een reverse blog heeft een team dat posts modereert, onaangename interacties voorkomt en langzame onderwerpen promoot voor meer interactiviteit. Ondanks het feit dat het gasthostblog voornamelijk inhoud bevat van gastschrijvers, moet de eigenaar ook eigen berichten schrijven. Houd er rekening mee dat verschillende soorten bloggers verschillende ideeën delen als het gaat om bloggen.

In feite moet elke blogger op zoek gaan naar blogs in zijn vakgebied waar hij of zij een gastblogger kan worden. Het zou u helpen bezoekers naar uw blog te trekken en sommige online lezers van de hostblog kunnen uw volgers worden.

Succesvolle reverse blog

De truc hier zou zijn: hoe trek je verschillende schrijvers aan die al een online reputatie hebben en in de meeste gevallen zouden ze je helpen je blog te promoten door inhoud te delen die ze op hun publiek hebben gepost, meestal op sociale media. Van uw kant moet u een goed moderatieplan hebben zodat u dagelijks inhoud van de gasten kunt weergeven.

Voorbeeld van een goede reverse blog:

 • Medium is een eigenzinnige reverse blog met een groeiend aantal volgers.

6. Gelieerde blogs

Aangeslotene

Affiliate bloggers zijn bloggers die bloggen om affiliate marketing commissies te genereren. In plaats van hun eigen producten te maken, schrijven ze blogposts die producten van anderen beoordelen. Het doel is om bezoekers aan te moedigen die producten te kopen via de gelieerde link van de blogger, zodat de blogger een commissie kan verdienen zoals gespecificeerd door de maker van het product.

Een affiliate blogger schrijft doorgaans review posts over affiliate producten. Sommigen zullen veel recensies op één website schrijven, terwijl anderen websites zullen maken die zijn gericht op het promoten van een bepaald gelieerd product. SEO is een belangrijk onderdeel van het proces, aangezien een affiliate-blogger zijn beoordelingen nodig heeft om als eerste in de zoekresultaten te staan.

Succesvolle affiliate blog

Succes voor een affiliate blogger is ervoor te zorgen dat hun affiliate product reviews gelezen worden door degenen die deze producten waarschijnlijk zullen kopen. Ze werken ook aan het opbouwen van een uitgebreide mailinglijst om de lancering van gelieerde producten te promoten met toegewijde abonnees. Sommige aangesloten marketeers zullen u vertellen dat hun e-maillijst de belangrijkste bron van inkomsten is.

Voorbeeld van een succesvol affiliate blog:

7. Media blogs

media

Mediablogs worden bepaald door de inhoud die ze produceren. Als je van videobloggen houdt, dan ben je een vlogger. Als je content van andere websites beheert, heb je een linklog. Als je foto’s of kunstschetsen op je blog plaatst, host je een fotoblog of kunstblog.

Dit type blog is populair bij mensen op verschillende gebieden. Het jongere publiek neemt hun videogameplay op en deelt het met mensen die geïnteresseerd zijn in dat spel. Fotografen kunnen tonnen foto’s delen die ze tijdens de laatste reis hebben gemaakt. Mensen met een podcast kunnen audiobestanden van de laatste opgenomen aflevering posten.

Succesvolle mediablog

Een van de belangrijke factoren hierbij is het kiezen van het blogplatform dat bij je past. En misschien het vinden van de webhostingprovider waarmee u grotere bestanden kunt opslaan zonder u een fortuin in rekening te brengen.

Voorbeeld van een succesvol mediablog:

8. Freelance bloggers

freelance
Freelance bloggers zijn degenen die worden betaald voor het leveren van diensten, bijvoorbeeld het schrijven van inhoud voor andere bedrijven. Als je op zoek bent naar een manier om betaald te worden voor schrijven als een service en ervaring hebt met bloggen, dan is freelance bloggen de juiste keuze.

Freelance bloggers behandelen onderwerpen van hun klanten. Sommigen verkopen zichzelf als experts in een bepaalde branche of niche, terwijl anderen zichzelf op de markt brengen als algemene schrijvers die alles kunnen bedekken met een beetje onderzoek. Experts binnen een bepaalde branche of niche kunnen doorgaans meer in rekening brengen dan algemene schrijvers.

Succesvolle freelance blogger

Succes voor een freelance blogger is om een ​​portfolio op te bouwen dat hen aantrekkelijk maakt voor ondernemers en bedrijven die kwaliteitscontent nodig hebben die is geschreven voor hun bedrijfsblog. Met uitzondering van ghostwriters kunnen freelance bloggers hun werk voor andere klanten gebruiken als springplank om nieuwe klanten te werven. Naarmate ze meer gevraagd worden, kunnen freelance bloggers grotere contracten krijgen en de kost verdienen als freelancer.

Voorbeeld van een succesvolle freelance blogger:

Klaar om je eigen blog te beginnen?

Zo creëer je zo snel je eigen persoonlijke blog. Wanneer u een naam voor uw blog en een blogplatform kiest, moet u een webhostingprovider kiezen. Voor alle nieuwe bloggers raden we Bluehost aan, een bedrijf dat wereldwijd meer dan 2 miljoen websites beheert. Je krijgt een gratis domeinnaam wanneer u zich bij hen aanmeldt en als u hun services niet leuk vindt, bieden ze een 30-dagen geld terug garantie.

Aanbevolen tool:

Zodra u uw nieuwe blog heeft gelanceerd, moet u deze toekomstbestendig maken om ervoor te zorgen dat er geen grote obstakels in de weg staan. Uw visie moet op lange termijn zijn. Wat u vandaag ook doet, het zal uw online aanwezigheid in de toekomst beïnvloeden.

Conclusie

Dit zijn de belangrijkste soorten blogs, maar er is nog veel meer te ontdekken. Er zijn ook communityblogs, non-profitblogs, live webcamblogs, live game screencast-blogs, apparaattype-blogs, podcast-blogs, verschillende videoblogs en allerlei soorten mixen. Hopelijk zou je je type moeten kunnen kiezen en je eigen blog kunnen starten om je blogreis te beginnen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map