16 Praktische tips die meer blogabonnees garanderen

16-praktische tips


Veel mensen die een blog runnen, raken vaak zo verstrikt in het schrijven van regelmatige blogposts dat ze het hart van hun blog – hun abonnees – vergeten. Uw abonnees zijn een van de sleutels om uw blog succesvol te maken en meer mensen te bereiken. Je kunt geweldige inhoud hebben, maar het zal nooit effectief zijn zonder dat iemand het leest.

Wanneer u een blog start, denkt u meestal na over de manieren om bezoekers naar uw blog te trekken. Maar u moet er ook aan werken om ze om te zetten in abonnees en ervoor te zorgen dat ze uw inhoud delen om u te helpen een nog groter publiek aan te trekken.

Wat gebeurt er als je nieuwe bezoekers trekt om je blog te bekijken? Hoe zorg je ervoor dat ze blijven terugkomen? Hier zijn enkele uitstekende tips om u te helpen uw abonneebestand te vergroten.

Hands-on tips om het aantal blogabonnees te vergroten

Optimaliseren van topberichten voor abonnement

Niet al uw blogberichten krijgen hetzelfde aantal weergaven. Degenen met de meeste weergaven hebben iets dat uw lezers interessant en nuttig vinden. Hoewel je die populaire blogposts kunt gebruiken als gidsen voor het maken van geweldige bloginhoud, kun je ze ook gebruiken om het aantal abonnees te vergroten.

U kunt dat doen door ze te optimaliseren voor een abonnement. De beste manier om dat te doen, is door verleidelijke call-to-actions (CTA’s) te maken om ze op te nemen in uw beste berichten. Je moet je lezers ertoe dwingen actie te ondernemen en je te abonneren op je blog voor meer van die uitstekende inhoud die ze interessant vinden. Je kunt je CTA’s pop-up maken of erin schuiven, of je kunt ze onderaan je berichten plaatsen.

Een CTA is een tekst die uw doelgroep ertoe aanzet om een ​​bepaalde actie te ondernemen, in dit geval een abonnement. Door imperatieve werkwoorden te gebruiken, zoals ‘bezoeken’, ‘meer leren’ of ‘downloaden’, lokt u onmiddellijk een reactie uit om de volgende stap te zetten.

Hier is een voorbeeld van een CTA die we gebruiken in onze populaire handleiding voor het starten van een blog. We bieden aan om een ​​eBook te downloaden aan iedereen die zich abonneert:

Hoe een bloggids CTA te starten

Voeg een abonneerwidget toe onderaan elk blogbericht

Alle topbloggers gebruiken deze aanpak op grote schaal. Het is logisch om aan het einde van uw inhoud een abonnementsvak toe te voegen. Als mensen het leuk vinden wat ze hebben gelezen, zouden ze zich natuurlijk abonneren om meer vergelijkbare inhoud te ontvangen.

Een van uw CTA’s kan bijvoorbeeld zijn: ‘Abonneer u nu om onze tips rechtstreeks in uw inbox te ontvangen’. Iedereen die jouw tips wil ontvangen, zal zich abonneren en dus de actie ondernemen die jij wilt dat ze ondernemen.

Hier is een voorbeeld van zo’n abonnementsbox van Backlinko blog:

Backlinko blog

Aparte bestemmingspagina maken voor abonnement

De onderwerpspecifieke bestemmingspagina kan een vrij brede trechter zijn voor nieuwe abonnees. U kunt veel verkeer van uw blog naar die pagina halen, dus u moet dat verkeer gebruiken en uw bestemmingspagina optimaliseren voor een abonnement. Afgezien van het maken van een aantrekkelijke bestemmingspagina, moet u relevante informatie over het aanbod en de overtuigende CTA opnemen. U moet uw blogbezoekers begeleiden om zich in te schrijven voor uw cursus of zich abonneren om uw nieuwste bloginhoud te ontvangen.

Hier is hoe Michael Hyatt doet het op zijn blog:

Michael Hyatt

Het is een goed voorbeeld van de bestemmingspagina waar Michael biedt aan om zich in te schrijven voor premium training. U kunt mensen naar die pagina leiden via e-mail, sociale media en andere pagina’s op uw website. Let op de eenvoudige “ontvang updates” onderaan de pagina zodat bezoekers zich met een enkele klik kunnen abonneren.

Gebruik een by-line in de auteur van het inhoudsgedeelte

Een andere slimme manier om uw blogabonnees te vergroten, is door een online link op te nemen waar u de naam van een inhoudsauteur laat zien. Een by-line is een tekstregel die het verhaal van een bepaald stuk inhoud begeleidt. In dit geval kunt u het gebruiken als een soort CTA om uw blogbezoekers aan te bieden zich aan te melden voor uw e-mailnieuwsbrief.

Om ervoor te zorgen dat uw by-line zichtbaar is en opvalt, moet u deze direct onder de kop van blogposts plaatsen. Om een ​​by-line werk efficiënt te maken, moet u een hyperlink toevoegen. Hier is een voorbeeld van Webprofits blog:

Webprofits blog

Wanneer uw blogbezoekers erop klikken, wordt er een pop-up geopend waarin hen wordt gevraagd zich te abonneren.

Webprofits blog pop-up

Gebruik een plakkerige widget in je blogposts

Sticky widgets kunnen u ook helpen het tarief van uw e-mailabonnement te verhogen, vooral als u lange blogposts heeft. In dat geval moeten mensen naar beneden scrollen en is er een witte ruimte in de zijbalk. U kunt in dat gebied een plakkerige widget gebruiken en er optimaal gebruik van maken om de aandacht van uw blogbezoekers te trekken.

Hier is een voorbeeld van de NeilPatel-blog, zodat je kunt zien hoe een plakkerige widget de ruimte van de zijbalk vult:

NeilPatel's blog

Wanneer mensen door uw inhoud scrollen, blijft de abonnementswidget ‘vastzitten’ in uw zijbalk.

Gebruik een hallo-balk op uw site

Hallo-bars zijn tegenwoordig erg populair omdat ze de aandacht van de kijker trekken. Een hallo-balk is een zeer nuttige webwerkbalk bovenaan uw website om mensen te betrekken vanaf het moment dat ze een blog openen. Als je het in de header van je site plaatst om het in het oog te laten springen, zal elke bezoeker het opmerken. Dus dat kan versterk uw abonnementen.

Hier is een voorbeeld van hallo-bar in actie van Webprofits-blog:

Webprofits blog hallo-bar

De sleutel tot het maken van een handige hallo-balk is om een ​​verleidelijke CTA op te nemen, zoals een opt-in e-mailformulier om het aantal abonnees te vergroten. Het is erg handig voor elke CTA, zolang je maar een bericht opneemt dat je bezoekers ertoe dwingt er meer over te weten te komen. Uw hallo-balk kan een link bevatten die naar de bestemmingspagina leidt, dat kan uw meest favoriete blogpost zijn of de gratis online cursus die u aanbiedt.

Pop-upbericht afsluiten

Steeds meer websites implementeren een exit-pop-up, omdat het u kan helpen uw bezoekers vast te leggen voordat ze vertrekken. Sluit pop-upberichten die zijn ontworpen om te verschijnen wanneer uw bezoekers hun muiscursor verplaatsen met de bedoeling uw site te verlaten. Ze stimuleren uw bezoekers om zich te abonneren en langer te blijven. Sommige marketingprofessionals zijn van mening dat pop-ups geen goede benadering zijn om uw bezoekers en mensen geïrriteerd te houden. Dus als u besluit er een op uw blog te gebruiken, zorg er dan voor dat u de CTA telt. Hier is een voorbeeld van de Maxtraffic blog:

Maxtraffic blog

Welkom poort

Er verschijnt een welkomstpoort wanneer een bezoeker uw website binnenkomt. Meestal wordt het aan een eerste bezoeker getoond voordat ze in uw inhoud komen. Bezoekers zien een welkomstbericht in de vorm van een boeiende CTA waarin ze worden gevraagd zich te abonneren.

Bekijk een welkom gate-voorbeeld van OkDork-website:

OkDork-website

Een welkomstpoort is een oproep tot actie op volledig scherm, dus het spreekt voor zich dat het de aandacht trekt en vooral zeer efficiënt is.

Extra stappen om het aantal abonnees te vergroten

Gebruikmaken van CTA

Om het meeste uit uw CTA’s te halen en ze te laten tellen, moet u weten hoe u ze kunt gebruiken. De sleutel is om een ​​boeiende kopie te maken of incentives te bedenken die de aandacht van uw blogbezoekers trekken. Je moet ervoor zorgen dat ze je een e-mailadres willen achterlaten om bijvoorbeeld nieuwe inhoud of eBook te ontvangen.

Wat zal u helpen om de aandacht van meer mensen te trekken en ervoor te zorgen dat ze zich abonneren via uw CTA’s? De meest voor de hand liggende plaatsen om uw CTA’s te plaatsen, zijn uw blogposts. Personen die ze lezen, zijn al bezig met uw inhoud. Door CTA’s op te nemen in de tekst van blogposts, heb je een grotere kans dat mensen zich abonneren.

Als je al een aantal CTA’s hebt voor het genereren van leads in je blogposts, kun je een secundaire CTA maken voor een abonnement. In dat geval moet u ervoor zorgen dat uw secundaire CTA niet concurreert met uw primaire CTA. Ze moeten complementair zijn, dus overdrijf het niet; je wilt je blogbezoekers niet overweldigen.

Hier is nog een goed voorbeeld van HubSpot, waarin primaire en secundaire CTA’s worden weergegeven in een van hun blogposts:

HubSpot

Andere nuttige plaatsen om uw CTA’s toe te voegen zijn uw startpagina en uw pagina ‘Over ons’. De laatste is een van de meest bezochte pagina’s op elke website, daarom zou u deze moeten gebruiken om het aantal abonnees van uw blog te laten groeien.

Kijk eens naar Dat is het CTA op hun ‘Over ons’-pagina, direct onder hun verhaal en hun hele team:

Dat is het

Geautomatiseerde CTA

Het hebben van een automatische CTA kan ook een grote hulp zijn als het gaat om het aanmoedigen van een abonnement. Dit betekent dat u slimme CTA’s kunt maken die verschillende berichten weergeven voor verschillende soorten blogbezoekers. U kunt die boodschap baseren op hun betrokkenheid.

Wanneer u een slimme CTA maakt, zullen degenen die al uw blogabonnees zijn, die CTA’s niet zien. Ze zullen de andere CTA’s zien die je mogelijk hebt, ontworpen om je bestaande fans aan te moedigen om een ​​andere actie te ondernemen die je wilt dat ze ondernemen.

Alle nieuwe bezoekers zien verschillende CTA’s en u kunt hen een abonnement aanbieden zonder uw huidige abonnees te overweldigen.

Hier is een voorbeeld van HubSpot om u te helpen slimme CTA’s beter te begrijpen:

HubSpot slimme CTA's

De juiste manier kiezen om potentiële abonnees te benaderen

Om de aandacht van potentiële blogabonnees te trekken, moet u rechtstreeks contact met hen opnemen. Je kunt geen zachte CTA maken, alleen mensen vragen zich te abonneren, zal vaak niet werken. Het betekent niet dat je respectloos moet zijn, maar eerder zelfvertrouwen moet tonen en directe taal moet gebruiken die mensen aantrekkelijk zullen vinden. Dat laat zien dat u weet wat u doet en dat u zich op uw blog kunt abonneren.

Jij moet kruip in hun hoofd en bedenk waarom ze zich zouden willen abonneren. Waar gaat het over en wat biedt u aan waardoor ze updates hierover willen ontvangen? Hoe kunnen ze hiervan profiteren? Als u begrijpt hoe ze denken en wat ze nodig hebben, weet u precies hoe u ze moet benaderen en hoe u ze kunt betrekken bij al uw CTA’s.

Zorg voor mobiele optimalisatie

Een van de belangrijkste stappen die u moet nemen om het aantal abonnees van uw blog te laten groeien, is het optimaliseren van uw blog voor mobiele apparaten. U bent zich ervan bewust dat mobiel de desktop inhaalde tijdens het gebruik, dus het spreekt voor zich dat de meeste van uw blogbezoekers mobiele gebruikers zullen zijn. Zelfs als ze dat niet zijn, zijn ze nog steeds waardevol.

Daarom moet u uw mobiele gebruikers ook een naadloze gebruikerservaring bieden. Geef ze de mogelijkheid om uw blog te lezen en door uw website te navigeren via hun mobiele apparaten. Op die manier rijd je, in plaats van wat bezoekers en abonnees te verliezen, veel meer naar je deur.

Ook zal mobiele optimalisatie u helpen uw SEO te verbeteren. Dat zal uw online zichtbaarheid vergroten en potentiële abonnees helpen uw blog te ontdekken.

A / B split testen

Split testen is cruciaal om je blog te verbeteren. Leuk vinden het uitvoeren van A / B split-tests om de prestaties van verschillende pagina’s of blogposts te vergelijken, moet u hetzelfde doen met uw CTA’s voor een abonnement.

Voer gesplitste tests uit om verschillende CTA’s te vergelijken en te controleren welke call-to-action beter presteert. U leert wat uw blogbezoekers verleidt om zich te abonneren op uw e-maillijst en u zult begrijpen hoe u meer van hen ertoe kunt aanzetten.

De ultieme beginnershandleiding voor A / B-testen

Abonnementsmogelijkheden uitbreiden naar sociale media

Door uw inhoud op sociale media te promoten en te delen, kunt u uw bereik vergroten en de aandacht van nieuwe doelgroepen trekken. Er zijn tenslotte miljarden gebruikers van sociale media dus je moet social media netwerken in je voordeel gebruiken.

Social media-marketing moet bovenaan uw lijst staan ​​om u te helpen mensen kennis te laten maken met uw blog en hen de mogelijkheid te bieden zich te abonneren. Het biedt u een uitstekende manier om uw doelgroep te laten zien waar uw blog over gaat. Geef ze een kijkje in wat ze zullen ontvangen als ze zich aanmelden voor uw e-mailnieuwsbrief.

Naast het delen van uw blogposts, moet u ook directe links naar uw bestemmingspagina opnemen. U kunt ook een aparte URL voor abonnement maken en de link op sociale media delen.

Zorg voor zichtbaarheid van abonnementsmogelijkheden

Je abonnementsknoppen moeten zichtbaar zijn, zodat het niet lang duurt voor degenen die zich willen abonneren om ze te vinden. Laat ze niet door hoepels springen om de abonnementsknop te lokaliseren, maar laat ze opvallen. Zorg ervoor dat mensen het in de kop- en voettekst van je blog kunnen zien, zodat je bezoekers er altijd van op de hoogte zijn.

Dat is vooral belangrijk als u een abonnements-CTA maakt die verschijnt wanneer uw bezoekers naar uw blog komen. Veel mensen houden niet van pop-ups en kon het onmiddellijk sluiten. Door meer abonnementsopties toe te voegen, kunnen bezoekers ze nog steeds zien.

Vraag alleen om de abonnementsinformatie die u nodig heeft

Deze is belangrijk. Lange formulieren kunnen uw potentiële abonnees alleen maar irriteren en hen van gedachten doen veranderen. Het enige wat je nodig hebt is hun e-mailadres en misschien de naam, toch? Vraag daarom alleen om hun e-mailadres.

als jij het inschrijvingsproces voor hen gemakkelijker maken heb je een grotere kans om je abonneebestand daadwerkelijk te laten groeien.

Crosspromotionele overeenkomsten

Crosspromotie is een uitstekende manier om uw blog en de inhoud ervan te promoten en het aantal abonnees van uw blog te vergroten. Het houdt in dat je samenwerkt met topbloggers en elkaars inhoud promoot, zowel op je blogs als op sociale media. Als u een cross-promotieovereenkomst met influencers maakt, kunt u uw bereik vergroten en uw online zichtbaarheid maximaliseren.

Als u een zakelijke website heeft, kunt u samenwerken met verschillende merken en hun producten of services promoten. In ruil daarvoor kunnen ze uw inhoud promoten. Het kan uw blog naar een heel nieuw niveau tillen en veel mogelijkheden openen om meer kwalitatieve leads te genereren en uw abonneebestand te vergroten.

Conclusie

Er is geen enkele aanpak om u te helpen het aantal abonnees van uw blog te vergroten. Maar deze bovenstaande praktische tips geven u een idee van wat u kunt proberen. In de tussentijd moet je werken aan het verbeteren van je blog, want er is altijd ruimte voor verbetering.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map