Verkkokiusaamisen tilastot, tosiasiat ja trendit (2020)

verkkokiusaamisen otsikkokuva


Pidämme siitä vai ei, kiusaaminen on ollut olemassa sivilisaation alusta lähtien. Se ei ole todella muuttanut muotoaan näiden vuosien aikana, se on aina vahvempi, joka saalistaa heikkoa, mutta se on kehittynyt tekniikan noustessa.

Uudesta kiusaamisen muodosta, nimittäin verkkokiusaamisesta, on tullut kasvava ongelma ympäri maailmaa. Pohjimmiltaan verkkokiusaaminen ei eroa paljon kiusaamisen tyypistä, johon monet lapset ovat valitettavasti tottuneet koulussa. Ainoa ero on, että se tapahtuu verkossa.

Seuraavassa on joukko verkkokiusaamista koskevia tilastoja, jotka osoittavat tämän kasvavan ongelman laajuuden ja tehokkaan ratkaisun tarvetta.

Mielenkiintoisimmat tosiasiat
 • Yleisin online-häirinnän tyyppi: keskimääräiset kommentit 22,5%
 • 35% oli lähettänyt kuvakaappauksen jonkun tilanteesta tai valokuvan nauramaan heille
 • 61% kiusaamista ilmoittaneista teini-ikäisistä väittää, että se johtui heidän ulkonäöltään
 • 56% verkossa tapahtuvan häirinnän uhreista ilmoitti häirinneensä Facebookissa
 • 7 kymmenestä nuoresta kokee verkkokiusaamisen ennen 18 vuoden ikää

Mikä lasketaan verkkokiusaamiseksi?

nettikiusaaminen

Jos olet koskaan nähnyt TV-isäntä Jimmy Kimmel -segmentin ”Julkkikset lukevat twiitit”, sinulla voi olla käsitys siitä, mitä tarkoittaa verkkokiusaaminen jollekin. Vaikka tämä segmentti on humoristinen, tilanteen todellisuus on hyvin erilainen.

Verkkokiusaaminen on kaikenlaista häiritsevää, uhkailevaa, halventavaa tai hämmentävää toista henkilöä verkossa. Tyypillisesti tämä tapahtuu keskimääräisten kommenttien, onlinehuhmien ja jopa seksuaalisten huomautusten kautta. He ovat yleensä yhteydessä esiintymisiin, älykkyyteen, rotuun, seksuaalisuuteen jne.

Pohjimmiltaan mitä tahansa verkkoon lähetettyä, jonka tarkoituksena on satuttaa tai järkyttää toista, aiheesta riippumatta, pidetään verkkokiusaamisena.

1. Yhdysvaltain opiskelijoiden mukaan yleisimmät online-häirinnät. (Lähde: Cyberbullying.org)

Sen lisäksi, että postitetaan keskimääräisiä kommentteja verkossa, levitetään huhuja ja julistetaan seksuaalisia huomautuksia, kyberkiinnutukset käyttävät Yhdysvaltain opiskelijoiden keskuudessa yleensä aggressiivisia ja pejoratiivisia sanoja, uhkia, profiilin hakkerointia ja valokuvien jakamista ilman suostumusta.

häirinnän tyypit

2. 64% uhreista, jotka saavat aggressiivisen pikaviestin, sanoo tuntevansa tekijän henkilökohtaisissa tilanteissa. (Lähde: Verywellfamily.com)

Jopa tunteessaan uhrinsa henkilökohtaisesti, rikoksentekijät turvautuvat usein ärsyttävään, järkyttävään ja hämmentävään verkkoon, lähinnä pilkkaamalla heidän valokuvia tai tilapäivityksiä ryhmäkeskusteluissa..

online-uhrit

3. Lähes joka kuudes (15%) verkossa olevista teini-ikäisistä kertoi kokeneensa yksityisen viestinnän ei-toivottua välittämistä. (Lähde: Pewresearch.org)

18% 15–17-vuotiaista teini-ikäisistä ja 11% nuoremmista teini-ikäisistä on kokenut kiusaamisen lähettämällä yksityisiä viestejään muille tai jakaa niitä julkisilla kanavilla.

4. Teini-ikäiset, jotka ilmoittavat kiusaamisesta, sanovat sen johtuvan heidän ulkonäöltään. (Lähde: Nveee.org)

Joku ulkonäkö näyttää olevan yleisin syy verkkokiusaamiseen, jota seuraa älykkyys. Rasismia ja seksuaalista syrjintää esiintyy edelleen hyvin paljon, samoin kuin jonkun pilkkaamista taloudellisten vaikeuksiensa ja uskontonsa vuoksi.

syyt kiusaamiseen

5. Kiusaamiset paljastavat usein vammaisuuksia ja henkisiä ongelmia, kuten. (Lähde: Ditchthelabel.org)

On helpompaa kiusata joku heikompaa, eikö niin? Joku, joka ei voi taistella takaisin. Siksi kiusaajat häiritsevät usein henkilöitä, jotka ovat tekemisissä henkisten ongelmien kanssa tai joilla on vamma.

6. Tytöt ilmoittavat todennäköisemmin jonkun levittävän heistä huhuja. (Lähde: Pewresearch.org)

Verkossa huhuja levittävät verkkokiusaamiset kohdistuvat pääosin tyttöihin (16%), etenkin vanhemmille teini-ikäisille 15–17-vuotiaille. Huhujen leviäminen ei ole niin suosittua poikien keskuudessa, koska vain 9% heistä kokee sen.

7. Niiden aikuisten Internet-käyttäjien osuus Yhdysvalloissa, jotka ovat kokeneet henkilökohtaisesti online-häirintää. (Lähde: Statista.com)

Yli puolet Yhdysvaltain aikuisista (53%), jotka käyttävät Internetiä, ovat käsitelleet verkkokiusaamista, ja 37% ilmoitti vaikeasta online-häirinnästä, mukaan lukien fyysiset uhat, seksuaalinen häirintä, jäljittäminen ja jatkuva häirintä..

häirinnän tyypit

8. 56% verkossa tapahtuvan häirinnän uhreista ilmoitti häirinneensä Facebookissa. (Lähde: Statista.com)

Tämä ei todellakaan ole yllätyksenä, kun otetaan huomioon, että Facebook on hallitseva sosiaalisen median alusta, joka laskee lähes 2,5 miljardia kuukausittain aktiivista käyttäjää, joista 1,8 miljardia on yhdysvaltalaisia ​​käyttäjiä.

Kuka on taipuvainen verkkokiusaamiseen?

alttiita verkkokiusaamiselle

Vaikka verkkokiusaaminen liittyy enimmäkseen koululaisiin, he eivät ole ainoita kohteita, ja monet aikuiset kokevat verkkokiusaamisen itse.

Tyypillisimmät verkkokiuskarikot ovat lapset, nuoret aikuiset (etenkin tytöt), opiskelijat ja LGBTQ-yhteisön jäsenet.

Itse kiusaajina he tulevat kaikilta elämänaloilta. Tutkimukset osoittavat, että lasten, joissa vanhemmat ovat vähemmän mukana, ja masennuksen tai ahdistuksen kärsivien lasten käyttäytymisessä on taipumus, mutta mikään ei ole vielä vakuuttavaa.

9. Viimeaikaiset tilastot osoittavat verkkokiusaamisen jatkuvan kasvun. (Lähde: Statista.com)

Vuodesta 2007 vuoteen 2016 2016 verkkokiusaamista kokeneiden teini-ikäisten määrä oli pysynyt lähes samana (32% + -). Verkkokiusaustilastoissa 2019 lähes 43% teini-ikäisistä (lähinnä tytöistä ja muista kuin perinteisestä seksuaalisesta suuntautumisesta kärsineistä) oli kokenut jonkinlaista online-häirintää.

10. 7 kymmenestä nuoresta kokee verkkokiusaamisen ennen 18 vuoden ikää. (Lähde: Ditchthelabel.org)

Se on 45% nuorista ja vanhemmista teini-ikäisistä (etenkin tytöistä ja LGBTQ-yhteisön jäsenistä), jotka ovat joutuneet tietoverkkoväkivallan uhreiksi. Se on huolestuttava prosenttiosuus, joka näyttää vain kasvavan.

seitsemän kymmenestä

11. Noin 37% 12–17-vuotiaista lapsista kokee verkkokiusaamisen ainakin kerran. (Lähde: Comparitech.com)

Vaikka suuri joukko nuoria (60%) oli nähnyt kiusaamista 12 – 17-vuotiaista ikätovereistaan ​​(37%), he eivät vaivanneet yrittää lopettaa kiusaamista. Suurin osa ihmisistä ei halua puuttua asiaan, jotta itse ei tule uhreiksi.

12. Tytöt ovat todennäköisemmin kuin poikia todennäköisesti sekä verkkokiusaamisen uhreja että tekijöitä. (Lähde: Dosomething.org)

Ainoastaan ​​6% pojista ilmoitti kiusaamisen verrattuna verrattuna 15%: iin tytöistä, etenkin vanhemmat tytöt vuotiaina 12–17-vuotiaita. 41% vanhemmista tytöistä ilmoitti kokevansa jonkinlaista online-häirintää.

13. 70% kouluopiskelijoista 20 000 kyselyssä sanoi, että joku levitti heitä huhuja verkossa.(Lähde: Florida Atlantic University)

Tämän paljasti Florida Atlantin yliopisto viime vuosikymmenen aikana suoritetussa tutkimuksessa. Tutkimuksessa todettiin myös, että 73% keskiasteen ja keskiasteen oppilaista oli kokenut kiusaamista kouluilla.

14. Yli yksi kymmenestä opiskelijasta (12%) myönsi verkkokiusaamisen jonkun muun kanssa vähintään kerran.(Lähde: Florida Atlantic University)

Samassa Florida Atlantic University -kyselyssä havaittiin, että 12% vastaajista tunnusti olevansa kiusannut joku verkkoon jossain vaiheessa elämäänsä. Rikoksentekijät olivat yleisimmin poikia.

15. Yli 12% LGBT-nuorista on kokenut verkkokiusaamisen. (Lähde: Netsanity.net)

LGBT-verkkokiusaamista koskevat tilastot osoittavat, että LGBT-teini-ikäisiä kiusataan todennäköisemmin kuin heteroseksuaaleja. Yli 12% LGBT-vuotiaista teini-ikäisistä ilmoitti saaneensa verkkokiusaamisen. 58% käsitteli vihapuhetta ja 35% sai online-uhkia..

lgbt verkkokiusaaminen

Missä ihmiset kiusaavat tietoverkkoa?

Verkkokiusaamispaikat

Ei ole yhtään alustaa, jossa kaikki verkkokiusaaminen tapahtuu, eikä mikään online-tila ole täysin vapaa verkkokiusaamisesta. Koska useimmat lapset ja nuoret aikuiset käyttävät Internetiä mobiililaitteidensa kautta, tämä on yleisin väline, jonka kautta he kokevat tällaista häirintää.

Verkkokiusaamista koskevat tilastot osoittavat, että Instagram on yleisin verkkokiusaamisen alusta, jota seuraavat tiiviisti Facebook ja Snapchat. Monet ihmiset kokevat verkkokiusaamista pelatessaan myös moninpelejä verkossa, ja vaikka YouTube on yksi eniten käyttäjiä käyttävistä käyttöympäristöistä, vain kymmenesosa käyttäjistä on toistaiseksi ilmoittanut kokevansa verkkokiusaamista siellä.

16. 95% Yhdysvaltain teini-ikäisistä on verkossa, ja suurin osa käyttää Internetiä mobiililaitteellaan, mikä tekee siitä yleisimmän välineen verkkokiusaamiseen.. (Lähde: Dosomething.org)

Mobiililaitteiden käytön kasvaessa verkkokiusaamisen ongelma on lisääntynyt Yhdysvalloissa. Teini-ikäisillä on Internet-yhteys melko kaikkialla, mikä tekee heistä erittäin helpon kiusata ihmisiä verkossa.

17. Lisää nuoria kokenut verkkokiusaamista Instagramissa kuin missään muussa ympäristössä. (Lähde: Enough.org)

Äskettäinen tutkimus osoitti, että Facebook (42%) ja Snapchat (37%) eivät ole kaukana Instagramista (42%), kun taas verkkokiusaamistapauksia on vähemmän WhatsAppissa (12%), YouTubessa (10%) ja Twitterissä. (9%).

sosiaalisen median verkkokiusaaminen

18. Internetpeitot ovat aktiivisimpia sosiaalisessa mediassa. (Lähde: Techjury.net)

Statista-tutkimuksen mukaan 38% verkkopeleistä kohdistuu sosiaalisen median ihmisiin, kun taas 23% mieluummin pelataan ihmisiä YouTubessa ja muilla videonjakoalustoilla. He toimivat myös usein foorumeilla, chat-huoneissa ja blogeissa.

19. Vastaajat, joiden lasten kanssa pelataan verkkopelejä, ilmoittivat lisäävän verkkokiusaamista hyökkäyksissä kuin vastaavat, joiden lapset harjoittavat vain tavanomaista selaamista.. (Lähde: Telenor.com)

79% vastaajista ilmoitti lapsensa saavan fyysisiä uhkia pelatessaan verkkopelejä, kun taas 41% ilmoitti lapsensa saavan seksistisiä tai rasistisia huomautuksia tai kokevansa nimensä kutsua keskimääräisten online-kommenttien kautta.

20. Millaisia ​​pelejä verkkokiusaajat mieluummin pitävät? (Lähde: Techjury.net)

Verkkokiusaamisen tutkimuskeskuksen tutkimuksen mukaan MMORPG: itä suosivimmat pelaajat (26,8%) osallistuvat todennäköisemmin verkkokiusaamiseen, ja seuraa niitä, jotka mieluummin kolmannen henkilön ampujaa (24,5%), ensimmäisen hengen ampujaa (14,2%) ja urheilupelejä (11,9%).

Blogging kiusaamista

Blogging kiusaamista

Internetissä on yli 500 miljoonaa blogia, joten ei ole ihme, että blogit ovat itse asiassa yksi suosituimmista kohteista tietoverkkoväkivaltaisuuksille. Vaikka kommenttiosasto on yleensä varattu keskusteluille ja kirjoittajien kysymyksille, huomaat vihamielisiä ja vahingollisia kommentteja joskus yleensä. Blogging kiusaamisen uhri ei ole vain kirjoittaja, mutta myös monet kommentaattorit.

Blogikiusaamisen toinen puoli on, kun blogin kirjoittaja julkaisee vihamielistä sisältöä, jonka tarkoituksena on hämmentää, loukkaaa tai muuten järkyttää toista. Vaikka tämä on yleisin koululaisten ja opiskelijoiden keskuudessa, se on hyvin yleistä myös aikuisten keskuudessa.

Verkkokiusaamisen vaikutukset

verkkokiusaamisen vaikutukset

Kiusaamisella kokonaisuutena on valtava vaikutus uhrin henkiseen hyvinvointiin ja heidän yleiseen elämänlaatuunsa, ja verkkokiusaaminen ei eroa toisistaan. Itse asiassa jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että kiusaajilla on taipumusta olla aggressiivisempaa verkossa, koska heidän toimillaan on harvoin reaalimaailman seurauksia, joten vaikutus uhreihin saattaa olla vielä suurempi.

Verkkokiusaamisen uhrit kokevat usein paljon alhaisemman itsetunnon, suuremman sosiaalisen ahdistuksen, masennuksen ja monet kokevat myös itsemurha-ajatuksia..

Verkkokiusaaminen voi olla syy alkoholin ja huumeiden väärinkäytölle, syömishäiriöille, heikoille koulun suorituksille ja muille. Kaikki tämä osoittaa, kuinka haitallinen verkkokiusaaminen on ja kuinka tärkeää on lopettaa se.

21. Enemmän teini-ikäisten itsemurhia katsotaan nyt jollain tavalla verkkokiusaamiseen kuin koskaan ennen. (Lähde: Pas-meeting.org)

Vuosina 2008–2015 itsemurhayrityksiä tehneiden tai itsemurha-ajatuksia ajavien teini-ikäisten lukumäärä on kaksinkertaistunut, kuten paljastettiin vuoden 2017 lasten akateemisten yhdistysten kokouksessa. Monet tapaukset olivat seurausta verkkokiusaamisesta..

22. Tietokiusaamisella voi olla vakavia vaikutuksia sitä kokevien ihmisten itsetuntoon ja mielenterveyteen. (Lähde: Ditchthelabel.org)

Nämä hälyttävät verkkokiusaamista koskevat tilastot osoittavat, kuinka suuri kiusaamisen kielteinen vaikutus on ja kuinka tärkeää on ryhtyä voimakkaisiin toimenpiteisiin sen lopettamiseksi lopullisesti. Kohdennettujen ihmisten yleinen terveys riippuu siitä.

verkkokiusaamisen terveysvaikutukset

23. Tutkimuksissa on havaittu, että kiusatuiksi joutuneet lapset ovat myös 9 kertaa todennäköisemmin henkilöllisyyspetoksen uhreja. (Lähde: Javelinstrategy.com)

Tämä paljastettiin Javelin Strategy & Researchin vuoden 2017 maailmanlaajuisessa tutkimuksessa, joka osoitti, että verkossa kiusaamisen ja myöhemmin identiteettivarkauden uhrin välillä oli vahva yhteys..

24. Tiedot online-väärinkäytöstä tai häirinnästä kärsivien naisten psykologisista vaikutuksista maailmanlaajuisesti. (Lähde: Statista.com)

Statistan vuonna 2017 tekemän tutkimuksen mukaan suuri joukko verkkokiusaamisen uhreja kärsii monista kielteisistä vaikutuksista heidän mielenterveyteen ja yleiseen hyvinvointiin.

verkkokiusaamisen psykologiset vaikutukset

Verkkokiusaaminen ympäri maailmaa

verkkokiusaaminen ympäri maailmaa

Verkkokiusaaminen ei ole ongelma pelkästään Yhdysvalloissa. Se on todella globaali kysymys. Kolme suosituinta maata, joissa verkkokiusaaminen on yleisintä, ovat Intia, Brasilia ja Yhdysvallat, mutta tämä on yleinen ilmiö kaikkialla. Sosiaalisen median verkkokiusaamista koskevat tilastot osoittavat, että yli 65% vanhemmista ympäri maailmaa mainitsee verkkokiusaamisen sosiaalisessa mediassa yhtenä suurimmista pelkoistaan.

Vaikka monet maat yrittävät ottaa käyttöön kiusaamisen vastaisia ​​lakeja, tehokasta ehkäisevää toimenpidettä ei ole vielä löydetty, ja monien maiden asukkaat eivät ole tyytyväisiä kiusaamisen torjuntaan..

Valkoisalta puolelta tietokypärä tietoisuus on kaikkien aikojen korkeinta, mikä tarkoittaa, että hallitusten on ympäri maailmaa toteutettava toimenpiteitä sen estämiseksi.

25. Joka kolmas nuori 30 maassa väitti joutuneensa verkkokiusaamisen uhriksi, ja joka viides ilmoitti ohittaneensa koulun verkkokiusaamisen ja väkivallan takia.. (Lähde: Unicef.org)

Tämän paljasti äskettäin UNICEFin kysely, joka herätti entistä enemmän huolta verkkokiusaamisesta ja kehotti kiireellisiin toimiin väkivallan lopettamiseksi lopulta kouluissa ja yhteiskunnissa ympäri maailmaa..

kolme ihmistä

26. 20 000 vanhempaa osallistui maailmanlaajuiseen tutkimukseen, joka koski riskialttiita verkkoalustoja. 65% ilmoitti suurimpana pelkänään verkkokiusaamisen sosiaalisessa mediassa. Muita yleisiä uhkia ovat tekstiviestit (38%) ja chat-huoneet (34%).. (Lähde: Techjury.net)

Suurin osa tutkituista vanhemmista (65%) pelkää sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa kiusaamista pääasiassa syystä, koska suurin osa tapauksista tapahtuu siellä, lähinnä Instagramissa, Facebookissa ja Snapchatissa..

27. Prosenttiosuus vanhemmista ympäri maailmaa, jotka ilmoittavat heidän lapsensa kärsineen verkkokiusaamisesta. (Lähde: Enough.org)

Verkkokiusaustilastot osoittavat, että vanhempien ilmoittamat tapaukset vaihtelevat suuresti maasta toiseen. Intiassa 37% vanhemmista on ilmoittanut lapsensa olevan verkkokiusaamisen uhri, kun taas vain 1% venäläisistä vanhemmista on tehnyt saman.

verkkokiusaaminen maittain

28. Euroopan ja Etelä-Amerikan ihmiset ovat yleensä tyytymättömiä nykyisiin verkkokiusaamisen mittauksiin. (Lähde: Techjury.net)

Edes maissa, joissa on kiusaamisen vastaisia ​​lakeja, ihmiset eivät yleensä usko, että verkko kiusaamisen lopettamiseksi on olemassa asianmukaiset toimenpiteet. Vain 13% serbialaisista ja 15% chileläisistä on tyytyväisiä nykytilaan.

29. Tietoisuus kiusaamisesta maailmanlaajuisesti on 75 prosenttia. Ruotsi ja Italia ovat kärjessä 91%: n tietoisuudella. Lähde: Statista.com)

Tietokiusaamisen tietoisuus on kasvussa, mikä osoittaa todellisen lupauksen lopettaa tämä vakava globaali ongelma. Tietokiusaamista koskevat tosiasiat ja tilastot osoittavat, että saudi-arabialaiset ovat tällä hetkellä vähiten tietoisia verkkokiusaamisesta (37%).

Reagoinnit verkkokiusaamiseen liittyviin tosiseikkoihin

Reaktiot verkkokiusaamiseen

Vaikka suurin osa ihmisistä on tietoinen kiusaamisesta ja verkkokiusaamisesta, harvat tietävät kuinka käsitellä sitä. Ne, jotka ovat sen todistajia, reagoivat harvoin, enimmäkseen siksi, että he eivät voi olla nimettömiä. Vanhemmat eivät usein tiedä lapsensa kiusaamista kiusaamisesta, koska useimmat lapset uskovat tämän olevan normaali tapaus, eivätkä he halua kertoa vanhemmilleen.

Useimmat lapset yrittävät lopettaa verkkokiusaamisen estämällä kiusaamisen sosiaalisen median alustoilla, ja toistaiseksi tämä näyttää olevan heidän paras vaihtoehto.

Onneksi 48 Yhdysvaltain osavaltiota on ottanut käyttöön sähköisen häirinnän lait, ja 44 niistä sisältää rikokselliset seuraamukset verkkokiusaamisesta.

30. Google-trendit tiedot osoittavat, että verkkokiusaamiseen keskitytään paljon enemmän kuin koskaan ennen. (Lähde: Google.com)

Ihmiset ovat yhä tietoisempia aiheesta, mikä ei ole yllätys, koska verkkokiusaaminen on kasvanut tasaisesti vuosien ajan. Kiusaamisen vastaiset lait ovat varmasti auttaneet lisäämään tietoisuutta.

google-trendit

31. Verkkosivusto Nobullying.org rekisteröi yli 9,3 miljoonaa käyntiä vuonna 2016 ihmisiltä, ​​jotka etsivät apua kiusaamiseen, verkkokiusaamiseen ja verkkoturvallisuuteen. (Lähde: Nobullying.org)

Nobullying.org-kaltaisten verkkosivustojen lukumäärä on kasvanut viime vuosina, ja se on antanut kaikenlaista kiusaamista kokeville ihmisille mahdollisuuden hakea apua ja saada takaisin elämänsä hallintaan..

32. Niiden Yhdysvaltojen osavaltioiden lukumäärä, joissa osavaltioiden verkkokiusaamista koskevat lait ovat toteutuneet: (Lähde: Statista.com)

Verkkokiusaamista koskevat lait Yhdysvalloissa vaihtelevat osavaltion ja politiikan toteuttamisen mukaan. Vaikka jotkut valtiot sisällyttävät selvästi verkkokiusaamisen ja online-häirinnän lainsäädäntöönsä, toiset sisältävät myös rikosoikeudelliset seuraamukset ja koulupolitiikan.

verkkokiusaamista koskevat lait

33. 83% nuorista uskoo, että sosiaalisen mediayritysten tulisi tehdä enemmän torjuakseen verkkokiusaamista heidän alustoillaan. (Lähde: Dosomething.org)

Kuten jo keskusteltiin, heidän paras vaihtoehto näyttää olevan kiusaamisten estäminen sosiaalisessa mediassa, mutta se ei estä kiusaajia levittämästä online-huhuja ja käyttämästä muun tyyppisiä online-häirintää.

34. Internetistä ja verkkokäyttäytymisestä puhumisen tiheys vanhempien ja lasten välillä: (Lähde: Telenor.com)

Telenor-ryhmän sosiaalisen median tutkimuksen mukaan monet vanhemmat (46%) puhuvat lapsilleen koko ajan verkkokäyttäytymisestä ja uhista. Jotkut vanhemmat (39%) tekevät sen kuitenkin vain joskus, kun taas toiset (12%) eivät koskaan tee sitä.

Puhumisen tiheys

35. 4 viidestä opiskelijasta väittää, että he todennäköisemmin puuttuisivat verkkokiusaamiseen, jos he tekisivät sen nimettömästi. (Lähde: Dosomething.org)

Useimmat verkkokiusaamisen todistajat eivät koskaan puutu asiaan, koska he eivät haluaisi, että tekijät kääntyisivät heihin päälle. Jos se tapahtuisi kuitenkin nimettömästi, 81% opiskelijoista sanoo auttavansa todennäköisesti uhreja.

viisi ihmistä

36. Vanhemmat haluavat olla mukana auttamaan verkkokiusaamisen estämisessä ja ratkaisemisessa, mutta eivät tiedä osaamista. Tutkimuksessa havaittiin myös, että teini-ikäiset uskovat verkkokiusaamisen olevan normaalia eikä halua vanhempien puuttumista asiaan. (Lähde: Gromsocial.com)

Siksi meidän on jatkettava tietoisuuden lisäämistä verkkokiusaamisesta. Teini-ikäisten on ymmärrettävä, että se ei ole normaalia, ja jokaisella vanhemmalla on oltava käytössään tehokkaita ratkaisuja kiusaamista vastaan.

37. Lapset ovat myös tietoisempia verkkokiusaamisen vaaroista. 68% vastaajista Yhdysvalloissa vakuuttaa jakavansa vähemmän henkilökohtaisia ​​tietoja verkossa kuin ennen. (Lähde: Reportlinker.com)

Tämä on ehdottomasti yksi tapa estää joitain verkkokiusaamista, kuten kiristystä. Mitä vähemmän kiusaajat tietävät jollekusta, sitä vähemmän on todennäköistä, että he häiritsevät heitä sekä verkossa että offline-tilassa.

38. Yli 70% teini-ikäisistä väittää, että tekijän tilin estäminen oli tehokkain tapa Internet-turvallisuuteen. (Lähde: Ncpc.org)

Ennen kuin puhut vanhempiensa kanssa tai etsitään apua, suurin osa Yhdysvaltain teini-ikäisistä estää heidän kiusajiensa sosiaalisen median tilin. He uskovat sen olevan paras tapa estää verkkokiusaamista.

johtopäätös

Edellä mainitut verkkokiusaamista koskevat tilastotiedot ja tosiasiat ovat pelottavia, mutta kasvavaan verkkokiusaamiseen liittyy hopeavuori. Hallitukset ympäri maailmaa yrittävät hallita ja estää verkkokiusaamista, globaali tietoisuus ongelmasta on kasvussa, ja monet sosiaalisen median alustoilla yritetään myös lopettaa verkkokiusaaminen.

Viimeisenä huomautuksena on tärkeää opettaa lapsille, mikä on verkkokiusaaminen, mitkä ovat sen vaikutukset ja miten se voidaan estää. Kuten aina, koulutus on ainoa todellinen ratkaisu.

Lähteet:
https://cyberbullying.org/2016-cyberbullying-data/
https://www.verywellfamily.com/cyberbullying-statistics-4589988
https://www.pewresearch.org/internet/2007/06/27/cyberbullying/
https://www.nveee.org/statistics/
https://www.ditchthelabel.org/
https://www.pewresearch.org/internet/2007/06/27/cyberbullying/
(Lähde)
https://www.statista.com/statistics/333942/us-internet-online-harassment-severity/
https://www.statista.com/statistics/333942/us-internet-online-harassment-severity/
https://www.ditchthelabel.org/
https://www.comparitech.com/internet-providers/cyberbullying-statistics/
https://www.dosomething.org
https://netsanity.net/blog/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://enough.org/stats_cyberbullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/
https://www.telenor.com/asias-parents-speak-up-on-cyberbullying/
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/
https://www.pas-meeting.org/
https://www.ditchthelabel.org/cyber-bullying-statistics-what-they-tell-us/
https://www.javelinstrategy.com/
https://www.statista.com/statistics/784838/online-harassment-impact-on-women/
https://www.unicef.org/press-releases/unicef-poll-more-third-young-people-30-countries-report-being-victim-online-bullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/#gref
https://enough.org/stats_cyberbullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/#gref
https://www.statista.com/statistics/293192/cyber-bullying-awareness-in-select-countries-worldwide/
https://trends.google.com/trends/
http://nobullying.org/#/
https://www.statista.com/statistics/291082/us-states-with-state-cyber-bullying-laws-policy/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://www.telenor.com/asias-parents-speak-up-on-cyberbullying/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://gromsocial.com/2019/07/22/protect-your-kids-from-cyberbullying/
https://www.reportlinker.com/insight/americas-youth-cyberbully-life-skill.html
https://www.ncpc.org/resources/cyberbullying/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map