Robotti viisaus ja kuinka Jorn Barger keksi blogin

Jorn-Barger-post


Jorn Barger ja mistä “blogi” tuli

Blogit ovat kaikkialla. Kaikilla, jokaisella yrityksellä ja kaikkialla, on blogi nykyään, jotkut toimivat esimerkiksi ilmaisilla alustoilla Blogger ja WordPress, mutta suurin osa blogeista on luotu itse ylläpitämille alustoille, joissa olet vastuussa kaikesta. On blogeja perheestä, terveydestä, kirjoittamisesta, musiikista, uutisista, miljoonasta muusta asiasta, ja kyllä, blogeista blogoinnissa.

Mutta sen piti alkaa jostain, eikö niin? Tietysti ihmiset ovat kirjoittaneet asioita Internetiin ensimmäisestä päivästä lähtien, mutta kuka päätti aloittaa asioiden kirjoittamisen verkkopäivämuodossa? Sitä varten kuka päätti, että sitä pitäisi kutsua ”weblogiksi”?

Suositeltu lukeminen: Mikä on blogi?

No, mikä ei ole tarkalleen historian suurin yllätyskierros, se oli älykäs, hieman sopeutunut, hieman hullu mies, jolla oli todella upea parta.

Jorn Barger Kuva

Kuka on Jorn Barger?

Jorn Barger oli pohjimmiltaan yksi alkuperäisistä tietokonemiehistä. Syntynyt Ohiossa, kaikissa tapauksissa parraton, vuonna 1953, hän oli älykäs nuori mies. Jorn tapasi ensimmäisen kerran ja rakastui tietokoneisiin vuonna 1964. Useimmat ihmiset nykyään todennäköisesti eivät edes tunnistaisi Minivac 601 tietokoneena, mutta yksitoista-vuotias Jorn Barger teki. Lisäksi hän näki siinä potentiaalin.

Jorn opiskeli matematiikkaa ja luonnontieteitä lukiossa, ja sitten palasi yliopistosta yliopistoon, yliopistoon, mutta ei koskaan päässyt saamaan tutkintoa. Sitten hän hylkäsi uran tietokoneissa, viettääkseen jonkin aikaa löytääkseen itsensä Maatila, kuuluisa hippi-kunta Tennesseessä ja muissa paikoissa useita vuosia.

Hän muuttui 1980-luvulla ohjelmoijaksi, kirjoittaen ohjelmistoja suurimman osan vuosikymmenestä, ennen kuin seurasi syvempää kiinnostustaan ​​vuonna 1989 ja ryhtyi työskentelemään luoteisyliopistossa tekoälyn tutkijana..

Tämä bitti on tärkeä, koska se sopii Jornin henkilökohtaiseen pakkomielle ajatukseen analysoida ihmisen käyttäytymistä tietokoneen simuloinnin avulla tai, kuten hän kutsui, ”robotti viisaudeksi”.

Usenet-vuodet

Kerran, vuonna 1980, ennen Googlen tuloa, ennen AOL: ta, ennen kuin kukaan ei edes ajatellut kutsua sitä Internetiin, ennen kuin oli olemassa sellaisia ​​asioita kuin dot com, ja puhelinsoitto tarkoitti katkaisua, siellä oli usenet. Ihmiset, jotka ovat käyttäneet 4Chania, Redditiä tai mitä tahansa paljaiden luiden Internet-foorumia, pitäisivät sen tutuksi, ellei hieman monimutkaiseksi ja arkaluontoiseksi. Usenet oli (ja on edelleen) vain paikka, jossa ihmiset voivat käydä ja puhua keskenään, ja Jorn Bargerille, vuodesta 1989 lähtien, se oli kotona. Kaikki alkaa jostakin, Internet yhteisöna alkoi Usenetistä.

Jorn suhtautui siihen melkein pakkomielteisesti. Täällä oli paikka, joka on luotu yhteisöiden luomiseen ja johon vain muut tekniikan taitajat pääsevät. Jos hän kutsuisi hänen kirjoituksensa siellä tuottavaksi, se myisi sen nopeasti. Jornille hyvitetään yli kymmenentuhatta viestiä. Hän auttoi kirjoittamaan varhaisimpia usein kysyttyjä kysymyksiä asioista, kuten ASCII-taidetta, ja osallistui aktiivisesti foorumeihin, jotka käsittelivät niin erilaisia ​​aiheita kuin AI, laulaja Kate Bush, ja kirjailija James Joyce. Hän oli tunnettu ja kaikissa esiintymisissä hyvin pidetty muutaman ensimmäisen vuoden ajan yhteisössä. Ajan myötä Jorn kuitenkin alkoi kokea henkilökohtaista kitkaa sekä työssä että Usenetissa. Vuoden 1992 loppuun mennessä kaikki tuli pätökseen, ja hän huomasi olevansa enää Lounais-Länsi-Työntekijöiden palveluksessa ja upotettu konfliktiin vanhoissa Usenet-foorumeissaan, erityisesti Kate Bush -fanifoorumissa.

Hän syyttää kaikkia muita kääntymisestä häntä, viattomia uhreja vastaan. Ei voida sanoa, onko tämä totta, mutta hänen kirjoituksestaan ​​on helppo saada käsitys siitä, kuinka hän löysi pahat ihmiset. Kaikessa on eräänlainen viaton itsetietoisuuden puute, etenkin kun hän vietti suuremman osan 1970-luvusta työskentelemällä itsetietoisuuden lisäämiseksi.

Joka tapauksessa hän löysi uuden paikan, ja juuri täällä hän nousi korkeimpaan korkeuteen ja antoi hänen tilinsä näistä aikaisemmista erimielisyyksistä. Palattuaan filosofisiin juurtensa, hän kutsui paikkaa Robotti viisautta.

Robottiviisausblogin synty

Konsepti oli yksinkertainen, mutta uusi. Jorn loi sivun, joka linkitti muihin viesteihin ja sivuihin, jotkut myös Robotti viisautta, jotkut muualla. Joka kerta kun hän julkaisi jotain uutta, se ilmestyy sivun yläosaan, ja kaikki muu liikkuu vähän alaspäin. Vierittämällä alaspäin, siirtyit taaksepäin.

Täällä Jorn aikoi luoda oman tilansa ja selittää kiinnostuksen kohteitaan laajemmalle maailmalle, jonka hän toivoi ymmärtävän ja tervetulleeksi. Ja he tekivät jonkin aikaa. Hän aloitti lähettämisen vuonna 1995 ja jatkoi lähettämistä koko vuosikymmenen. Tuona aikana, Robotti viisautta muutti tapaa, jolla maailma kommunikoi.

Koko prosessi, jonka aikana kerättiin mielenkiintoisia asioita ympäri maailmaa ja kirjoitettiin niistä Internetissä, oli uusi idea, joten se tarvitsi uuden nimen. Jorn päätti kutsua sitä ”verkon kirjaamiseksi”, mikä teki Robotti viisautta, tietysti ensimmäinen verkkopäiväkirja. Joten siitä tuli Robotti viisauden verkkopäiväkirja, ja blogosfääri syntyi 17. joulukuuta 1997.

Robotti viisautta hyötyi edelleen Jornin monimuotoisista eduista ja hänen luonteestaan. Se päivitettiin yhden tai useamman kerran päivässä, eikä käytännössä ollut ketään, joka ei löytänyt mielenkiinnon kohteitaan jostain, ja Jornin päällekkäisyys, ja niin Robotti viisauden verkkopäiväkirja kasvoivat. Muotoon totta, hän sai työskennellä myös ensimmäisessä Bloggelmista FAQ, julkaistiin vuonna 1999.

UKK on lukemisen arvoinen, koska se todella sisältää modernin blogin elementit. Jorn Barger, nimittänyt blogin, oli nyt määritellyt sen. Siinä hän sanoo muun muassa: “Jos ajattelet parempaa nimeä kuin” weblog ”, alkaa vain käyttää sitä ja katso jos se tarttuu. Se on kaikki darwinilaista. ”

Mikä tahansa oli, joka toi ihmiset hänen sivustoonsa, se toimi. Robotti viisautta tuli erittäin suosituksi, ja Jorn löysi itsensä jotain varhaisesta verkkokuvakkeesta, tämän uuden idean edelläkävijä. Hän keräsi linkkejä mielenkiintoiseen sisältöön. Kaikki – kaikki! – oli reilu peli, kunhan se oli mielenkiintoista. Jorn Barger piti itsensä vaikutusvaltaiseksi, osaksi pientä Internet-trendikarttajien joukkoa. Juuri tässä ominaisuudessa hän teki jälkensä blogin historiaan. Joka päivä hän pyöristi parhaan löytämänsä sisällön ja lähetti sen syötteen alkuun.

Tärkein osa Robotti viisautta oli se rakenne. Tämä päivämääräinen rakenne on WordPressin, Bloggerin, Facebookin ja Twitterin ytimessä; se oli todella kuinka Myspace aloitti. Jotenkin tämä mies, jolla oli vaikeuksia sopeutua, upotti kulmakiviä siitä, mistä tulee sosiaalista mediaa. Toki, se oli vain päiväkirja, todellakin, mutta se oli saatavana kaikille, joilla on Internet-yhteys. Jorn voisi puhua tekoälystä, hänen hieman vaikeasta lapsuudestaan, Kate Bushista, tai linkittää uutisartikkeliin, kaikki yhdessä paikassa, yhdessä päivässä. Ei ollut tarvetta mahtua sisään, koska se oli hänen ja hänen yksinsä paikka. Kuka tahansa voisi tehdä sen, ja monet ihmiset tekivät. Lisää joka vuosi.

Jorn Barger auttoi sitä yhdessä kiistatta ja houkuttelevan innostumisensa kanssa lukuisissa aiheissa, mutta monissa hänen henkilökohtaisissa viesteissään on tuska Robotti viisautta. On selvää, että Jorn Barger näkee – on aina nähnyt – itsensä ulkopuoliseksi, itsensä kuvailemaksi “oddballiksi”. Oudon mies, joka tiesi olevansa outoa, mutta ei koskaan aivan kuinka, tai miksi. Ja ehkä, että ihmiset näkivät hänessä, koska on olemassa vain harvoja lankoja, jotka kiertävät itseään niin yleisen inhimillisen kokemuksen kautta kuin tunne, että kaikki muut eivät ymmärrä meitä täysin. Kuten aina, hänen maastamuuton siemenet kuitenkin istutettiin.

Jos Jorn oli oikeassa, ja kirein selviytyminen on sääntö, silloin ”blogi” oli varmasti heikoin. Blogi on kehittynyt, jakautunut ja sired lukemattomia jälkeläisiä siitä lähtien. Robotti viisautta, se ei kuitenkaan ollut aivan niin sopiva yhä yleisemmän Internet-yhteisön ympäristöön.

Robotin viisauden kuolema

On totta, että jos sanot tarpeeksi, sanot jotain, jotta ihmiset vihaistuvat. Pitkän liukumäen alku kunniasta varten Robotti viisautta tuli vain pari kuukautta sen jälkeen, kun Barger julkaisi ensimmäisen blogin kirjoittamisen usein kysyttyjä kysymyksiä, saman vuoden joulukuussa, kun hän lähetti kappaleen Israel Shahak hänen blogiinsa. Vaikka Shahak on jonkin verran kiistanalainen, tämä ei todennäköisesti olisi ollut merkittävä kysymys, paitsi Barger, joka on itsepäisesti totuudenmukaista tai kenties totta itsepäiseen muotoon, mutta vaati siitä lähtien julkaisemaan sivuston otsikkoon lausuntoja, kuten ”juutalaisuus on rasismi on yhteensopimaton demokratian kanssa ”, joka vieraannutti monia lukijoita. Hän lyhensi sen pian banderollatekstiin ”Juutalaisuus on rasismia”, isoilla kirjaimilla säilyi sellaisena kuin se oli..

Se ei kuollut kaikkia kerralla, tietysti. Robotti viisaus tyhjeni kuin vuotava akku ja välähti muutaman kerran, kunnes Bargerilla ei enää ollut varaa käyttää sitä, ja se sammui hyväksi. Nykyään Bargerin reitin jäljittäminen Internetissä on seikkailu rikkinäisten linkkien ja vanhentuneiden verkkotunnusten kautta.

Robotti viisautta on nyt saatavana vain Wayback Machine Internet -arkistot.

Missä on Jorn Barger?

Jorn Barger on sittemmin palautunut ja kadonnut useita kertoja – sekä fyysisesti että Internetissä. Molemmissa tapauksissa hän on lopulta noussut uudestaan ​​toiseen paikkaan. Hän oli päällä blogspot vähän aikaa sitten hän oli päällä Viserrys muutaman vuoden ajan, mutta hän järkyttyi siitä, että ihmiset rasvasivat hänen rehunsa sen sijaan, että lukevat sitä perusteellisesti, ja jättivät huhuissaan, ettei koskaan palannut. Hänen väitettiin olevan jonkin aikaa Chicagossa, minkä jälkeen hän muutti Socorroon, New Mexico, pieni kaupunki, jossa asuu New Mexico Institute of Technology..

Hän vastaa edelleen Quoraa tai ainakin jotakuta koskeviin kysymyksiin käyttämällä hänen persoonansa On.

perintö

Jorn jättää siis parittoman perinnön. Hän auttoi blogosfäärin luomisessa, nimitti sen ja määritteli, mistä siitä tulee. Sama voimakkuus, joka sai hänet pysymään tekniikan huipulla ja saavuttaa niin paljon siellä ollessaan, on jatkuvasti alittanut hänet. Hän on mies, joka etsii yhteisöjä, ja kun hän ei löydä niitä, rakentaa yhteisöjä vain lopulta pakottaakseen niistä. Henkilökohtaisista haasteistaan ​​huolimatta hän on antanut valtavan panoksen Internetiin. CNET Builder.com tunnusti hänet (nyt vanhentunut) aivan ensimmäisissä Web Innovator Awards -palkinnoissa (nyt vanhentunut) vaikutusvaltaansa. Vaikka hänen maineensa on hämärtynyt, reistä, jotka hän on ajannut erämaassa, on tullut joitakin vilkkaimmista reiteistä informaation valtatiellä.

Tietysti bloggaaminen olisi tapahtunut joko Jorn Bargerin kanssa tai ilman Robotti viisautta– sitä ei vain olisi bloginnut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked