Kymmenen ominaisuutta blogin ja laadun blogin viesti

ominaisuudet-of-a-blogi


Joskus verkkolehti, toisinaan informatiivinen verkkosivusto, blogi on Internetin tapa hemmotella arvostettuja kirjoittajia ja valmentaa uteliaita lukijoita. Se on online-maailmankaikkeuden paikka, jossa yksilöt (tai heidän ryhmät) voivat ilmaista ajatuksensa ja jakaa ne miljoonien kanssa.

Blogin määritelmä on hieman hankala, ja tapoja kuvata sitä on monia.

Suosituimmat blogimistarakohdat koskevat henkilökohtaista rahoitusta ja kehitystä, terveyttä ja kuntoa, kauneutta ja muotia sekä kaikkien suosikki – ruokablogia. Blogit voivat olla syvästi henkilökohtaisia ​​ja introspektiivisiä, muistuttaen verkkopäiväkirjaa. Ammattitoimittajien kirjoittaessa heillä on tarpeeksi voimaa vaikuttaa liiketoimintaan ja politiikkaan.

Niiden on oltava jotain yhteistä, eikö niin? Jotkut universaalit ominaisuudet muuten monimuotoisessa maailmassa?

Kymmenen blogin ominaisuutta

Olemme laskenut ja päätyneet blogin kymmeneen pääominaisuuteen:

1. Blogin on oltava aina dynaamista

Yleinen kysymys blogia kohtaan on, miten se liittyy verkkosivustoon – ovatko nämä kaksi olennaisesti samoja vai onko niiden välillä eroja? Vaikka verkkosivustot ovat pääosin esitteellisiä, blogeja on aina tarkoitus harjoittaa. Siksi verkkosivusto on staattinen, toisin kuin blogi, jonka on oltava dynaamista.

Verkkosivustojen tarjoamat tiedot esitetään staattisilla sivuilla ikivihreänä sisällönä, joka ei vaadi päivityksiä. Blogiviestit puolestaan ​​ovat kuin päiväkirjamerkinnät; ne sisältävät julkaisupäivän ja sisällönkuvauskentät. Uudet merkinnät ja säännölliset päivitykset ovat avain kaikenlaisen blogin ajamiseen.

2. Viestit näytetään käänteisessä järjestyksessä

Toisin kuin muistikirjaan kirjoitetun henkilökohtaisen päiväkirjan kanssa, blogimerkinnät näytetään käänteisessä aikajärjestyksessä – uusimmat viestit ovat päällä. Viimeisimmät painavat aiemmin julkaistuja luetteloita alaspäin, kunnes ne katoavat kokonaan aloitussivulta. Vanhemmat viestit arkistoidaan yleensä seuraaville sivuille, mutta ne voidaan järjestää myös sen kuukauden tai vuoden mukaan, jolloin ne julkaistiin.

3. Useimmilla blogeilla on sama rakenne

Ensin tulee otsikko valikon tai navigointipalkin avulla sivun purkamiseen ja loistavan ensivaikutelman luomiseen. Sitä seuraa pääsisältöalue, jolla blogiviestit näkyvät joko julkaisujärjestyksen tai osuvuuden mukaan. Alla on yhteystiedot, tietosuojakäytännöt ja asiaan liittyvät linkit, jotka on järjestetty siististi alatunnisteeseen. Sivupalkki korostaa suosikkimerkinnät ja näyttää sosiaaliset profiilit ja toimintakehotukset.

perusblogin rakenne

Voit käyttää tätä mallia sivustossasi

4. Blogin johtava tähti on sen sisältö

Eri blogeissa julkaistaan ​​erityyppisiä viestejä, vaikka suurin osa niistä riippuu kirjoitetun sanan voimasta. Kirjailijan aikomuksesta riippuen, artikkeli on tyypillisesti mielipideteos, opas tai uutinen. Monotoniset tekstin palat erotetaan kuvilla tai videoilla.

Blogiteksti voi olla myös kuva, jossa on vähän tekstiä tai ei tekstiä. Se on yleinen muoti- ja matkablogien trendi, vaikka ei myöskään ole harvinaista, että yritystoimintaan liittyvät niches julkaisevat infografioita ohjeartikkeleiden sijasta. Mutta mediasta riippumatta blogin määrittelee aina julkaisemansa sisällön laatu.  

Suositeltava lukeminen: Miten kirjoittaa blogisisältöä

5. Otsikoiden tulisi olla huomioimpia

Blogipostin nimeäminen on sinänsä taite. Takana on koko filosofia artikkelin otsikoiden kirjoittaminen – pakottava voi todella hiljentää melun, tuottaa heti napsautuksia, johtaa liikennettä ja houkutella lukijan lukemaan. Missään online-maailmankaikkeudessa otsikoille ei kiinnitetä samanlaista huomiota kuin tässä.

6. Yksi sääntö koskee kaikkia blogeja: osuvuus

Vaikka jokaisen houkuttelevan sisällön on oltava asiaankuuluvaa, tämä sääntö koskee erityisesti blogin kirjoituksia. Ne saattavat poiketa tyypeistä, välineistä, muotoista ja tyyleistä; kiinnostuksen herättämiseksi tai keskustelun herättämiseksi niiden on oltava alkuperäisiä ja ainutlaatuisia; mutta lukeaksesi ollenkaan, blogiviestien on aina täytettävä lupauksensa.

7. Blogit ja linkit kulkevat käsi kädessä

Myynninedistämisstrategiana, linkki rakennus ei ole rajoitettu blogin viesteihin, mutta se on ehdottomasti ominaisuus, jota kaikki kunnolliset blogit jakavat. Blogit ja linkit kulkevat käsi kädessä, vaikka markkinointi ei olekaan tavoite. Esimerkiksi sisäinen linkittäminen varmistaa intuitiivisen navigoinnin vastavuoroisesti merkityksellisten viestien välillä ja tarjoaa siten poikkeuksellisen lukukokemuksen. Kyse on tiedon siirtämisestä ja helpottamisesta.

8. Blogi perustetaan henkilökohtaiseen kosketukseen

Sana “blogi” on peräisin aikaisemmasta versiosta “weblog”, joka viittasi alun perin henkilökohtaisiin verkkolehtiin. Ennen kuin blogeista tuli poliittisia 2000-luvun alkupuolella, ne olivat vain keino julkistaa yksityisiä ajatuksia ja mielipiteitään. Henkilökohtainen kosketus on kuitenkin edelleen heidän elintärkeä ominaisuutensa tähän mennessä.

Jopa nykypäivän yleismaailmallisissa aiheissa suositeltava tulkitseva lähestymistapa tarkoittaa ainutlaatuisuutta. Jos aihe vaatii äärimmäistä objektiivisuutta, henkilökohtainen kosketus toteutetaan individualistisen kirjoitustyylin avulla. Jokaisella blogin kirjoittajalla on ”About Me” -sivu ja erillinen allekirjoitusmerkki.

9. Viestien tulisi aina rohkaista keskustelua

Kommenttiosa on kunnioitettavien blogien toinen yhteinen ominaisuus. Se sijaitsee yleensä jokaisen viestin lopussa, lukijana paikkana, jossa lukijat voivat käydä keskustelua ja jättää rehellisen palautteensa. Kaikkien lukijoiden mielestä on kyky provosoida vastaus ja rohkaista vuorovaikutusta.

10. Kaikki blogit koskevat viestintää

Avoimessa keskustelussa tai ilman sitä viestintä on edelleen jokaisen blogi-viestin päätarkoitus. Jos blogi on myynninedistämistarkoituksessa, sen tavoitteena on houkutella yleisöä ja avata vuoropuhelu, joka toivottavasti vakuuttaa heidät ostamaan sen, mitä omistaja myy. Jos ei myynnistä, kyse on sanan levittämisestä.

Antaako se tietoa, tarjoaa ratkaisuja vai vain viihdyttää, bloggaaminen on loistava tapa tavoittaa ja kommunikoida maailman kanssa. Ilman mitään kysyttävää, ilmaisen ilmaisun ja vaihdon tällainen muuntava voima on kaikkien hirvittävien blogien tärkein ominaisuus..

Laadun blogin viesti

Jokainen blogikirjoitus vaatii aikaa ja vaivaa. Laadukkaiden viestien luomiseen käytetty aika muuntaa suoraan enemmän napsautuksia ja suurempaa sivuston liikennettä, mikä tekee sijoituksen sen arvoiseksi.

On monia asioita, jotka voivat vaikuttaa blogikirjojesi laatuun, ja kaikki riippuu pääosin kapeasta, tyyliäsi ja yleisöäsi. Vaikka blogiviestit ovatkin erilaisia, on kuitenkin joitain asioita, joihin kaikkien tulisi kiinnittää erityistä huomiota, jos he haluavat jättää lukijoilleen hyvän vaikutelman.

Harkittu suunnittelu

Olemme jo käsitellyt aiheita yksitoikkoisista tekstin palasista ja siitä, kuinka epätoivottuja ne ovat blogiviestissä. Syynä tähän on se, kuinka nopeasti lukijat arvioivat viestisi. Sinulla on juuri noin 50 millisekuntia hyvän ensimmäisen vaikutelman luomiseksi.

Tekstilohkot ovat usein ylivoimaisia, ja jos lukijat eivät pysty selaamaan tekstiä helposti, he siirtyvät sivustoltasi. Joten varmista, että käytät lyhyitä kappaleita, hajotat tekstiä mielenkiintoisilla kuvilla, kuten kuvilla, GIF-tiedostoilla, videoilla, infografikoilla jne..

Täydellinen pituus

Yksi yleisimmistä blogiviestien kysymyksistä on kuinka kauan niiden tulisi olla. Yksinkertaisin vastaus on tarpeeksi kauan.

Suurin osa uskoisi sen johtuvan lukijoiden lyhyempi huomioväli, itse virkojen tulisi olla lyhyempiä.

Tosiasia on, että niin kauan kuin viestisi on informatiivista ja niin kauan kuin se vastaa yleisön kysymyksiin, sillä ei ole väliä kuinka kauan se on.

Jos sinulla on 500 sanan raja, mutta sinulla on paljon enemmän sanottavaa aiheesta, mene eteenpäin. Toisaalta, älä levitä 500 sanan arvoista sisältöä 3000 sanalle.

Painopisteen tulisi olla sisällön laadussa. Niin kauan kuin blogin viesti tarjoaa arvoa lukijalle, sen pituus ei ole tärkeä.

Alkuperäinen sisältö

Blogista valitsemastasi kapeasta riippumatta on enemmän kuin todennäköistä, että joku on käsitellyt aihetta aiemmin. Kaikki on jo sanottu ja tehty, mutta tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi vain kopioida ja liittää sisältö.

Ensisijaisesti, jotta erottaisit yleisöstä, sinun on tarjottava uusi lähestymistapa katettuihin aiheisiin. Tämä voidaan tehdä ääniäänellä, kirjoitustyylillä tai näkökulmasta.

Palaa takaisin siihen “henkilökohtaiseen kosketukseen”, jos olet valinnut innostuneen markkinaraon, oman ainutlaatuisen lähestymistavan tarjoamisen ei pitäisi olla vaikeaa..

Suuri tutkimus

Jokainen korkealaatuinen blogin kirjoitus vaatii tutkimukseen panostettua aikaa ja vaivaa. Mitä enemmän omistat tutkimukselle, sitä helpompaa kirjoittaa viesti.

Ensisijaisesti tämä antaa sinulle käsityksen muiden mielipiteistä aiheesta, tulet syvemmälle siihen, jolloin on helpompaa muotoilla oma ainutlaatuinen lähestymistavasi aiheeseen.

Toiseksi helpoin tapa menettää lukijoita on epäluotettavuus. Jokainen väite on tuettava todisteilla, joten luotettavien lähteiden linkit ja viittaukset ovat välttämättömiä.

Valmiina aloittamaan blogin omallasi?

Oman blogin perustaminen tehdään muutamassa vaiheessa. Ensin tarvitset nimen blogiisi ja valitaksesi blogging-alustan. Suosittelemme WordPress.org-sivustoa, itseisätettyä alustaa.

Kun olet päättänyt nimestäsi, sinun on valittava web-hosting-palvelu. Uusille bloggaajille suosittelemme Bluehostia, yritystä, jolla on yli 2 miljoonaa verkkosivustoa maailmanlaajuisesti. Saat a Ilmainen verkkotunnus kun kirjaudut heidän kanssaan ja he tarjoavat 30 päivän rahat takaisin takuu.

Bluehostin web-hosting-yritystä suosittelee WordPress.org yhtenä ”parhaista ja kirkkaimmista isäntämaailmasta”.

WordPress Bluehost

johtopäätös

Blogin määritelmä voi olla vaikea, mutta se on hieno. Kuten kuka tahansa bloggaaja voi todistaa, tämän käytännön houkutus johtuu sen monimuotoisuudesta. Aikaisemmat ominaisuudet ovat siis enemmän niitä, joita kutsuttaisit ohjeiksi kuin yhdenmukaisia ​​sääntöjä, paitsi yksi yhteinen nimittäjä. Viestintä on edelleen bloggaamisen ydin, kun taas kaikki muu auttaa meitä sitoutumaan, houkuttelemaan ja ilahduttamaan lukijoitamme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked