Blogin kirjoittamisen historia – täydellinen aikajärjestys

blogin historia


Bloggaaminen on verkkopalvelu, jossa kirjoittajat jakavat mielipiteensä aiheesta henkilökohtaisista tai liiketaloudellisista syistä. Äskettäisen tutkimuksen mukaan tutkija odottaa Yhdysvalloissa yli 31 miljoonaa bloggaajaa vuoteen 2020 mennessä, ja sen perustamisesta vuonna 1993 on kulunut pitkä matka..

Alkuvuosina blogin kirjoittaminen ilmeni henkilökohtaisissa päiväkirjoissa tai verkkosivuilla, joissa ihmiset löysivät lohtua antamalla tunteensa ja tarinansa. Mutta nykypäivän blogit ovat enemmän kuin vain henkilökohtaisia ​​päiväkirjoja; ne on kirjoitettu houkuttelemaan asiakkaita, luomaan tuotemerkkejä ja tarjoamaan ihmisille uutisia, juoruja ja mielenkiintoisia faktoja.

Mutta kuinka blogeista tuli niin suosittuja? Kuinka ne syntyivät ja miten ne ovat kehittyneet alusta asti?

Lue edelleen tutkiessamme bloggaamisen historiaa ja sen suuntaa tulevaisuudessa.

Bloggaamisen historia – aikajananäkymä

Blogging-aikajanan historia

Blogit ovat olennainen osa digitaalista maailmaa – kaikki lukevat niitä, perustuvatko uutiset, tosiasiat vai median, viihteen tai ajankohtaisten aiheiden aiheet. Mutta blogin kirjoittaminen on käsittänyt pitkän matkan tänne päästä – se on kehittynyt dramaattisesti aikaisemmasta ajasta, jolloin blogeja kirjoitettiin vain henkilökohtaisista eduista.

Nykypäivän blogiviestit sisältävät kuvia, infografioita ja suuren määrän tietoa, ei pelkästään tekstiä.

Blogi on syntynyt! Varhaisvuodet (1993-1997)

blogi on syntynyt

Alkuperäisistä tilastoista on keskusteltavissa, koska verkkotallennuksesta ja arkistoinnista puuttuu blogin alkuaikoina. Tuon ajan alkuperäisistä bloggaajista Swarthmore College -opiskelija Justin Hall loi vuonna 1994 linkkipalvelun nimeltä.net.net julkaistakseen kirjoituksiaan. Nämä kirjoitukset keskittyivät hänen elämänsä yksityiskohtiin, joista hän kertoi opiskelijoilleen ja lukijoilleen.

Verkkosivusto koostui lyhyistä viesteistä, joissa oli jaettuja linkkejä, jotka antoivat pääsyn hänen työhönsä ja muihin verkkosivustoihin. Kymmenen vuotta debyytinsä jälkeen hänet nimitettiin “Henkilökohtaisten bloggaajien perustajaisa” mennessä The New York Times. Seuraten Justinin jalanjälkeä, monet ihmiset aloittivat blogien kirjoittamisen eri aiheista. Termiä “blogi” ei ollut vielä keksitty, ja näihin verkkosivustoihin viitattiin nimellä “Online-päiväkirjat” tai “Henkilökohtaiset sivut”.

Vuonna 1997 termin “weblog” loi vaikutusvaltaisen blogin “Robot Wisdom” taustalla oleva päämiehi Jorn Barger. Verkkopäiväkirja oli kahden sanan yhdistelmä – loki, joka tarkoittaa kirjallista dokumentaatiota ja verkkoa, joka on otettu maailmanlaajuisesta verkosta.

Tämä avasi uuden blogin aikakauden, joka johti useisiin blogialustoihin.

Kasvuvuodet (1998 – 2002)

Blogin kirjoittamisen historia 1998 - 2002

Alkuvuosina bloggaajien oli kirjoitettava koodeja verkkosivustoilleen, lisättävä uusi HTML-sivu palvelimelle jokaisella merkinnällä tai päivitettävä kotisivu uusilla linkkeillä.

Mutta jonkin ajan kuluttua ilmestyi työkaluja, jotka yksinkertaistivat prosessia ja helpottivat blogin kirjoittamista ihmisille, joilla ei ole ohjelmointikokemusta. Yksi tällainen työkalu, Pitas, lanseerattiin vuoden 1999 alussa, jota seurasi Metafilter, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää merkintöjä julkaistavaksi Metafilter-verkkosivustolla. Näiden työkalujen käyttö osoitti bloggaamisen kasvavan vetovoiman, joka tasoitti tietä sen kehitykselle seuraavina vuosina – mikä teki blogistamisesta suosittua.

Vuonna 1998 blogi-alusta Avaa päiväkirja julkaistiin, minkä ansiosta jäsenet pystyivät kommentoimaan toistensa kirjoituksia ja synnyttävät silloin uuden suuntauksen lähettää lukijoiden kommentteja.

Samana vuonna koodikeskeiset blogit antoivat tietä helpommille ratkaisuille. Siten termiä weblog yksinkertaisti ja lyhensi Peter Merholz “blogia”.

Vuosi todisti myös kilpailijoiden blogointisivustojen, kuten LiveJournal ja Blogger. Brad Fitzpatrick perusti LiveJournalin pitääkseen yhteyttä lukion ystäviin. Sen avulla käyttäjät voivat luoda blogin ja isännöidä sitä LiveJournal-sivustolla verkkotunnuksella. Tämä uusi alusta tarjosi yhden avoimen tekstialueen edeltäjiinsä nähden, joka tarjosi URL-osoitteen ja tekstin tekstikentät.

Samana vuonna Pyra Labs perusti Bloggerin, jonka Google osti myöhemmin, jotta siitä tulisi ilmainen ja kaikkien käyttäjien saatavissa. Se osoittautui suosituimmaksi varhaisen blogin työkaluissa pysyvän linkin käyttöönoton takia. Jokaisella Blogger-merkinnällä käyttäjälle annettiin pysyvä ja jaettava URL-osoite, joka auttoi käyttäjiä pääsemään etsimäänsä sisältöön. Tämä ominaisuus houkutteli monia uusia käyttäjiä ja teki siitä valitun alustan monille kirjoittajille.

Bloggaamisen kasvavan suosion myötä markkinoille ilmestyi monia uusia työkaluja, jotka auttoivat ihmisiä integroimaan bloginsa mainoksiin työn ansaitsemiseksi. Se avasi tietä tuotemerkkisponsorille blogille, joka sopii omalle markkinaraolleen, ja ilmaismaksuille vastineeksi suosituksista. Tämä muutti blogimaisemaa ja siitä alkoi muuttua enemmän liiketoimintaa.

Valtavirtaan! (2003 – 2006)

Blogin kirjoittamisen historia 2003 - 2006

Vuonna 2003 syntyi kaksi muuta blogipalvelua, jotka tekivät bloggaamisesta valtavirran varhaisessa nykyyhteiskunnassa. TypePad, joka isännöi suurten mediayhtiöiden kuten BBC: n ja WordPressin blogeja, joiden avulla käyttäjät voivat suunnitella ja luoda täysin muokattavia blogejaan. Ja WordPress, joka on suosituin sisällönhallintajärjestelmä maailmassa.

Myöhemmin samana vuonna Google toi markkinoille kaksi lippulaivatuotetta, AdSense ja AdWords. He antoivat ihmisille mahdollisuuden integroida bloginsa asiaan liittyvien tuotteiden ja palveluiden mainoksiin. Blogilla on ollut merkittävä vaikutus maailmaan nykyään. Yhä useammat ihmiset kääntyivät suosikkiblogiensa suhteen asiaankuuluvaan sisältöön sen sijaan, että virittäisivät televisioitaan. Tästä syystä Merriam Webster nimitti sana “blogi” sanakseen vuodelle 2004.

Vuonna 2004 videoblogit tai vlogit alkoivat kasvattaa suosiotaan, kun Steve Garfield lähetti henkilökohtaiselle verkkosivustolleen lyhyitä videoita mielenosoituksista, mielenosoituksista ja uutisista. Hän nimitti vuoden 2004 videoblogin vuodeksi. YouTube julkaistiin seuraavana vuonna – se oli alkanut treffisivustona ja kääntynyt videonjakoalustaan ​​sen jälkeen, kun Google osti sen vuonna 2006.

Käynnistäessään Huffington Post toukokuussa 2005 blogien kirjoittamisen ja uutisraportoinnin väliset rajat alkoivat saada hämäräksi, ja lisää verkkotiedottajia aloitti blogin ajankohtaisista uutisista ja asioista. Siitä tuli toimittajien, pylväsjoukkojen ja bloggaajien keskus, joka antoi sille uutiskirjeen auraa.

Tulee osaksi modernia kulttuuria (2006-2008)

Blogimisen historia 2006-2008

Vuonna 2006 mikroblogit lisääntyivät Viserrys ja sen 140 merkin rajoitus. Tämä alusta sai suosion, koska saatavilla oli muita sosiaalisen median verkkoominaisuuksia.

Myöhemmin vuonna 2007, Tumblr julkaistiin ensimmäisenä virallisena mikroblogialustana, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää tiiviin sisällön multimediaobjekteihin. Se teki myös uusimisen ja muiden ihmisten sisällön pitämisen erittäin käteväksi.

Tämä helpotti viestintää ja ihmiset alkoivat ilmaista itseään tällaisilla alustoilla. Mutta se aiheutti myös vihata tweettejä ja vahingollisia kommentteja blogeissa – mikä motivoi Tim O’Reillyä ehdottamaan Bloggerin käytännesääntöjä vastauksena kaikkiin vihamielisiin kommentteihin.

Kohdistaminen paikallaan (2009 – 2011)

Blogin kirjoittamisen historia 2009 - 2011

Tänä aikana bloggaaminen oli pysähtynyt eikä merkittäviä muutoksia tapahtunut.

Vuonna 2009 Valkoisen talon blogin debyytöllä ihmiset kiinnostuivat bloggaamisesta uudelleen. Lisäksi elokuva Julie ja Julia, joka perustui Julie Powellin ensimmäiseen kirjaan menestyvästä ruokabloggerista, julkaistiin suosiolla ja kiitolla.

Toinen tärkeä blogitapahtuma tänä aikana oli Googlen Panda-päivitys vuonna 2011, joka valitsi ja poisti heikkolaatuista sisältöä sisältävät sivustot. Tämä johti monien Googlen hylkäämien blogien poistamiseen ja monien muiden hakukoneiden sijoituksen dramaattiseen laskuun.

Nykypäivän bloggaaminen – kuinka bloggaaminen on kehittynyt? (2012 tähän asti)

Nykypäivän blogointi

Bloggaaminen on jatkanut kasvuaan tasaisessa tahdissa perustamisensa jälkeen. Mutta se, mikä muutti blogin luomismahdollisuuksia, oli Medium, joka syntyi vuonna 2012. Se on verkkopalvelun julkaisujärjestelmä, joka tukee sekä ammattilaisia ​​että amatöörejä, mutta kuten Huffington Post ja Buzzfeed, blogin verkkosivun tai uutissivuston välillä on rajat näön.

Vuonna 2013 LinkedIn toi markkinoille valikoiman käyttäjille tarkoitetun samanlaisen Pulse-nimisen blogi-alustan, joka oli kaikkien saatavilla vuonna 2015. Vaikka Mediumista ja Pulseista puuttuu ominaisuus jakaa verkkotunnuksia käyttäjälle samalla tavalla kuin WordPress tai Tumblr, ne sallivat bloggaajien jakaa heidän viestinsä laajemmalle yleisölle – tuottaa enemmän liikennettä.

Vuoteen 2016 mennessä blogimailumaailma oli kukoistava ja WordPress tarttui tähän hetkeen lisätäkseen .blog-laajennuksen URL-luetteloonsa. Tämä tarkoitti, että ihmiset voivat nyt valita verkkotunnuksen .blog-laajennuksella muiden verkkotunnuslaajennusten, kuten .com, .net ja .org, lisäksi. Viime vuosina WordPress-käyttäjät tuottavat yli 70,5 miljoonaa uutta blogin kirjoitusta ja 52 miljoonaa uutta kommenttia kuukausittain.

Nykyään blogin kirjoittaminen on kriittisin osa minkä tahansa yrityksen markkinointi- ja sisältöstrategiaa, joka pyrkii kohdentamaan yleisönsä vakuuttavalla ja relatiivisella tuotemerkillä. Tutkimukset viittaavat siihen, että markkinoijat, jotka priorisoivat blogin pitämisen markkinointistrategiassaan, ovat 13 kertaa tuottavat todennäköisemmin positiivista sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Sosiaalisen median nousu on antanut tietä Vlogeille ja podcastille, jotka muodostavat nyt merkittävän pahan blogimaailman. Monet bloggaajat valitsevat multimediasisällön Tumblr-, Facebook Live-, Snapchat Stories- ja Instagram-tarinoiden kautta.

Tämä on muuttanut blogin merkityksen pelkästään verkkosivustona, jolla ihmiset kirjoittivat mielipiteensä, jotain, jossa ihmiset jakavat näkemyksensä ja kokemuksensa. Sosiaalisen median verkkosivustojen ansiosta orgaaninen haku vähenee, ja hakukoneoptimoinnista on tullut ensisijainen markkinointityökalu yleisön houkuttelemiseen.

Niin bloggaaminen on täällä jäädäkseen– ja ihmisten pitäisi odottaa parempia blogeja ja blogialustoja tulevaisuudessa.

aikataulu bloggaaminen

Voit käyttää tätä Blogging History -historiaa sivustossasi

johtopäätös

Bloggaaminen on muuttunut huomattavasti sen perustamisesta 1990-luvulla, mutta mikä ei ole muuttunut, on sen merkitys yritykselle. Vaikka jotkut vanhemmat aikaisemmat blogiympäristöt eivät ole enää saatavana, uusia syntyy edelleen joka päivä. Blogit ovat kehittyneet henkilökohtaisista päiväkirjoista ja online-sivuista käyttöympäristöihin, jotka tukevat sanan- ja mielipiteenvapautta monissa aiheissa, kuten luonto, tiede, terveys, politiikka, kulttuuri jne..

Henkilökohtaiset blogit ovat muuttuneet ammattimaisiksi bloggaustoiksi, joita yritykset käyttävät markkinointitavoitteidensa saavuttamiseen ja ansaita rahaa mainostamalla blogeissaan merkityksellisiä tuotteita ja palveluita..

Vlogien ja podcastien suosio viittaa siihen, että bloggaaminen on täällä pysyäkseen pitkällä matkalla. Kanavat tai menetelmät saattavat muuttua, mutta ihmiset kirjoittavat aina kiinnostuneista aiheista ja jakavat niitä edelleen yleisölle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked