La saviesa del robot i com van inventar els blocs Jorn Barger

jorn-barger-post


Jorn Barger i d’on surt el “bloc”

Els blocs són a tot arreu. Tothom, cada negoci, arreu, té un bloc en aquests dies, alguns funcionen en plataformes gratuïtes com Blogger i WordPress, però la majoria de blocs es creen en plataformes allotjades per allotjament on sou els responsables. Hi ha blogs sobre família, salut, escriptura, música, notícies, un milió d’altres coses i, sí, blogs en blocs.

Però havia de començar per algun lloc, no? Segur, la gent ha estat escrivint coses a Internet des del primer dia, però qui va decidir començar a escriure les coses en un format weblog? Per això, qui va decidir que es deuria anomenar un “weblog”?

Lectura recomanada: Què és un bloc?

Bé, en el que no va ser exactament el gir sorpresa més gran de la història, es tractava d’un home intel·ligent, una mica mal ajustat, una mica boig, amb una barba realment magnífica.

Jorn Barger Pic

Qui és Jorn Barger?

Jorn Barger era, bàsicament, un dels empalmes originals de l’ordinador. Nascut a Ohio, amb tota desconsideració, el 1953 era un home jove i intel·ligent. Jorn es va trobar per primera vegada i es va enamorar dels ordinadors el 1964. La majoria de persones avui probablement ni ho reconeixeran Minivac 601 com a ordinador, però ho va fer Jorn Barger, d’onze anys. Més que això, va veure el potencial que hi havia.

Jorn va estudiar matemàtiques i ciències a l’escola secundària, i després va rebotar de la universitat a la universitat, a la universitat, però mai no va arribar a obtenir una carrera. Després va abandonar una carrera en informàtica per passar una estona descobrint-se a ell mateix La granja, una famosa comuna hippie a Tennessee i altres llocs, durant diversos anys.

Va reincorporar a la dècada de 1980 com a programador, escrivint programari durant la major part de la dècada, abans de seguir el seu interès més profund el 1989 i ocupar-se a la Universitat del Nord-Oest com a investigador d’intel·ligència artificial..

Això és important, perquè encaixa en l’obsessió personal de Jorn amb la idea d’analitzar el comportament humà mitjançant la simulació informàtica o, com el va anomenar, “Robot Wisdom”.

Els anys Usenet

Hi havia una vegada, el 1980, abans de l’arribada de Google, abans de l’AOL, abans que algú fins i tot hagués pensat trucar-la a Internet abans que hi hagués punts com com, i una trucada telefònica significava desconnexió. Usenet. Les persones que han utilitzat 4Chan, Reddit o qualsevol fòrum d’internet a ossos nu els resultaria familiar si no és una mica complicat i arcà. Usenet era (i continua sent) només un lloc on la gent podia anar a parlar entre ells, i a Jorn Barger, a partir del 1989, era a casa. Tot comença en algun lloc, Internet com a comunitat va començar amb Usenet.

Jorn s’hi va endur amb un nivell de gust gairebé obsessiu. Aquí es va crear un lloc creat amb la finalitat de crear comunitats, només accessible per a altres persones amb tecnologia. Reclamar la seva escriptura allà prolífica la vendria en breu. Jorn està acreditat amb més de deu mil publicacions. Va ajudar a escriure algunes de les preguntes més freqüents de temes com art ASCII i va participar en fòrums sobre temes tan diversos com AI, cantant. Kate Bush, i escriptor James Joyce. Era conegut i, per a totes les aparences, molt apreciat durant els seus primers anys a la comunitat. No obstant això, a mesura que passava el temps, Jorn va començar a experimentar fregament personal tant a la feina com a Usenet. A finals de 1992, tot va sortir al cap, i es va trobar que ja no era emprat per Northwestern i es va veure embolicat en conflicte als seus antics fòrums a Usenet, en particular al fòrum de fan de Kate Bush.

Ell culpa a tots els altres per haver-se dirigit contra ell, la víctima innocent. No es pot dir si això és cert, però és fàcil tenir un sentit, segons la seva redacció, de com es va trobar ell mateix que va fer que el vilà fos tot. Hi ha una mena de manca de consciència innocent en tot això, sobretot tenint en compte que va passar la millor part dels anys 70 treballant per prendre consciència de si mateix.

En qualsevol cas, va trobar un lloc nou, i va ser aquí on es va aixecar a les seves altures més altes, i va donar el seu compte d’aquests desacords passats. Tornant a les seves arrels filosòfiques, va anomenar el lloc Robots Saviesa.

El Bloc del Naixement del Robot Wisdom

El concepte era senzill, però nou. Jorn va crear una pàgina que enllaçava amb altres publicacions i pàgines, algunes sobre Robots Saviesa, alguns en altres llocs. Cada vegada que publicava alguna cosa nova, apareixia a la part superior de la pàgina i la resta es canviaria una mica. Desplaçant-se cap avall, us heu remuntat en el temps.

Va ser aquí on Jorn es va proposar crear un espai propi i explicar els seus interessos a un món més ampli que esperava que els entengués i els acollís. I ho van fer, durant un temps. Va començar a publicar el 1995 i va continuar publicant durant tota una dècada. Durant aquell temps, Robots Saviesa va canviar la manera de comunicar-se el món.

Tot el procés de recollida de coses interessants d’arreu del món i d’escriure sobre elles a Internet era una idea nova i, per tant, necessitava un nou nom. Jorn va decidir anomenar-lo “logging the web”, que va fer Robots Saviesa, per descomptat, el primer bloc. Així es va convertir Robot de saviesa Weblog, i la blogosfera va néixer el 17 de desembre de 1997.

Robots Saviesa va continuar beneficiant-se dels diversos interessos de Jorn i de la seva prolífica naturalesa. Es va actualitzar una o diverses vegades al dia i pràcticament no hi havia ningú que no trobés en algun lloc els seus interessos i que Jorn es superposés, així que Robot de saviesa Weblog va créixer. És cert que també va treballar en el primer Preguntes freqüents sobre blocs, llançat el 1999.

Les preguntes freqüents val la pena llegir-les perquè realment contenen els elements dels blogs moderns. Jorn Barger, amb el nom del bloc, ara l’havia definit. Segons ell, entre d’altres coses, “Si penses en un nom millor que” weblog “, només cal que el faci servir i comprovi si continua. Tot és darwinià. “

Sigui quin fos el que va portar la gent al seu lloc, va funcionar. Robots Saviesa es va fer extremadament popular, i Jorn es va trobar amb ell com una icona web primerenca, pionera d’aquesta nova idea. Va recollir enllaços amb contingut interessant. Tot, tot! Va ser un joc just, sempre que fos interessant. Jorn Barger es va trobar influent, formant part d’un reduït quadre de dissenyadors d’Internet. Va ser en aquesta capacitat que va marcar la seva història en la història dels blocs. Cada dia arrodonava el millor contingut que podia trobar i el publicava a la part superior del feed.

La part més important de Robots Saviesa era aquesta estructura. Aquesta estructura actualitzada es troba al nucli de WordPress, Blogger, Facebook i Twitter; Va ser com va començar Myspace. D’alguna manera, aquest home que tenia problemes per encaixar incrustar la pedra angular del que es convertiria en xarxes socials. Segur, era només un diari, però estava disponible per a qualsevol persona amb connexió a Internet. Jorn podria parlar d’intel·ligència artificial, la seva infantesa una mica difícil, Kate Bush, o enllaçar a una notícia, tot en un mateix lloc, tot en un dia. No calia encaixar-hi, perquè era el seu lloc i només ell. Qualsevol pot fer-ho i molta gent ho va fer. Més cada any.

Jorn Barger ho va ajudar juntament amb el seu innegable i atractiu entusiasme per una gran quantitat de temes, però hi ha molèsties en moltes de les seves publicacions personals sobre Robots Saviesa. És clar que Jorn Barger veu –l’ha vist sempre a ell mateix com un foraster, un autodescrit “estrany”. Un home estrany que sabia que era estrany, però mai del tot, ni del per què. I potser això va ser el que la gent va veure en ell perquè hi ha pocs fils que es barregen per l’experiència humana tan freqüent com la sensació que no els entenem del tot els altres. Com sempre, però, es van plantar les llavors del seu èxode.

Si Jorn tenia raó i la supervivència dels més aptes és la regla, el “bloc” era sens dubte el més apte. El bloc ha evolucionat, dividit i emmirallat nombroses cries des d’aleshores. Robots Saviesa, tanmateix, no era tan adequat per a l’entorn de la comunitat d’internet cada cop més gran.

La mort de la saviesa del robot

És cert que si dius prou, diràs alguna cosa per enutjar la gent. L’inici de la llarga diapositiva de la glòria per Robots Saviesa va arribar un parell de mesos després que Barger publicés les primeres preguntes de blogs, el desembre del mateix any, quan va publicar un passatge de Israel Shahak al seu bloc. Si bé Shahak és una mica controvertit, probablement aquest no hauria estat un problema important, excepte Barger, tossudament veritable a la forma, o potser fidel a la forma tossuda, va insistir, a partir d’aleshores, a publicar declaracions a la seva capçalera del lloc com ara “el judaisme és racisme és incompatible amb la democràcia ”, que va alienar molts lectors. Ben aviat la va escurçar al text de la pancarta, “El judaisme és racisme”, capitalització conservada com era, per cert.

No va morir tot d’una, és clar. Robot Wisdom es va desaprofitar com una bateria que s’escapava, parpellejant i apagant algunes vegades fins que Barger ja no es podia permetre el funcionament i es va tancar bé. Avui dia, traçar el camí de Barger a través d’internet és una aventura a través de feixos d’enllaços trencats i dominis caducats.

Robots Saviesa ara només és accessible a través de la web Arxius d’internet Wayback Machine.

On és Jorn Barger?

En aquest moment, Jorn Barger ha rebotat i ha desaparegut diverses vegades, tant físicament com a Internet. En ambdós casos, ha acabat a sortir de nou en un lloc diferent. Va estar en marxa Blogspot una estona, va continuar Twitter durant uns quants anys, però es va enfadar que la gent va escriure el seu feed en lloc de llegir-lo en profunditat i va marxar enrere, i no va tornar mai més. Va estar a Chicago durant un temps, després es va traslladar a Socorro, Nou Mèxic, una petita ciutat on es troba l’Institut Tecnològic del Nou Mèxic..

Encara respon a preguntes sobre Quora o, almenys, algú fent servir la seva persona és.

Llegat

Així doncs, Jorn deixa un llegat estrany. Va ajudar a crear la blogosfera, va anomenar-la i va definir en què es convertiria. La mateixa intensitat que el va impulsar a mantenir-se al capdavant de la tecnologia i tant a estrenar-se allà mateix, l’ha baixat contínuament. És un home que cerca les comunitats i, quan no les troba, construeix comunitats, només per acabar obligat. Independentment dels seus reptes personals, ha fet enormes contribucions a Internet. El CNET Builder.com (ara desaparegut) va ser reconegut en els primers Web Innovator Awards (ara defunctes) per la seva influència. Tot i que la seva fama s’ha esvaït en l’obscuritat, els senders que va fulminar pel desert van convertir-se en algunes de les rutes més transitades de la autopista de la informació..

Per descomptat, els blocs haurien passat amb o sense Jorn Barger i Robots Saviesa—Només hauria estat blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked