La diferència entre el títol del bloc i el nom de domini del bloc (URL)

títol del bloc vs nom de domini


Abans de començar a treballar en un bloc nou, probablement voldreu anomenar-lo. Tot i que podeu dedicar-vos setmanes a desenvolupar una idea i fins i tot esbossar alguns dels primers conceptes que formaran tot el bloc, en realitat no és aconsellable posar un bloc en línia sense tenir-ne el nom..

Però quan decidiu que és hora de donar nom al vostre bloc, heu de conèixer les diferències que confonen molts principiants, el títol del blog i el nom de domini no són les mateixes coses!

Títol del bloc

Quan tingueu una idea per a un bloc, probablement tindreu en compte un títol. Pot ser qualsevol cosa que vulgueu i no heu de comprovar la disponibilitat de Internet. Per exemple, si el vostre nom és John i esteu iniciant un bloc de menjars, el títol del vostre bloc pot ser una cosa tan simple com el “Blog de menjar de John” (esperem que tingueu idees millors que nosaltres).

Títol del bloc

El títol del bloc es pot canviar en qualsevol moment. Si mai decidiu canviar el títol, només teniu una opció. Com que la configuració depèn del CMS que utilitzeu, és impossible passar per totes elles en aquest article. Per tant, ensenyem-vos com canviar el títol del bloc WordPress:

 1. Anar a Configuració -> General
 2. Introduïu el títol desitjat al camp “Títol del lloc”
 3. Guardar canvis

Configuració general de WordPress: títol del bloc

Normalment, tot el que cal per canviar el títol del vostre blog de WordPress. La majoria dels temes i plugins utilitzaran aquesta opció per mostrar el títol del bloc quan sigui necessari, però si voleu obtenir més informació, no oblideu consultar les nostres guies de WordPress..

Nom de domini del bloc (URL)

Abans que pugueu mostrar el vostre bloc al públic, necessitareu una gran empresa d’allotjament web que s’ocuparà del vostre lloc. Aquest és el lloc on es trobaran els vostres fitxers. Recomanem Bluehost per a totes les necessitats de hosting. Però també haureu de registrar un nom de domini que s’assignarà al vostre lloc web.

Imagineu-vos un nom de domini com a adreça del vostre bloc. De la mateixa manera que la vostra casa té un nom i número de carrer únics que la identifiquen, el vostre bloc també ha de tenir una adreça única. Aquesta adreça permetrà a tots els usuaris d’Internet (tant persones com màquines) reconèixer el vostre bloc mitjançant la seva ubicació única (el nom de domini).

A diferència del títol del bloc, que es pot canviar en qualsevol moment i que no tindrà gaire impacte en el lloc, el nom de domini és una cosa que voldreu mantenir per sempre. Tot el que feu amb el vostre bloc s’assignarà a aquest nom de domini, de manera que canviar-lo significaria un nou començament. I això no és una cosa que voldreu fer després d’anys de treball dur al bloc. Per exemple, si algú altre enllaçava el vostre bloc i canvieu el nom de domini, aquest enllaç deixaria de funcionar i una persona que feu clic per accedir al vostre lloc acabaria en una pàgina buida que mostra un error..

Adreça del vostre lloc web

Per tant, és important triar un nom de domini que us agradi i desitgeu des del principi. Bé, això és més fàcil que fer-ho. Per què? Com que els noms de domini han de ser únics, podeu imaginar que tants d’ells ja estan registrats per una altra persona. Per exemple, només n’hi pot haver www.firstsiteguide.com. Com que ja tenim el domini, ningú més el pot tenir.

A l’exemple de “Blog de menjar de John”, a John li agradaria que el seu nom de domini fos similar www.johnsfoodblog.com. Però també podeu registrar diferents noms de domini com:

 • johnsfoodblog.net
 • johns-food-blog.org
 • jfblog.com

En aquest cas, tot i que podeu acabar registrant alguna cosa així www.jfblog.com (perquè probablement s’explica el primer), el títol del vostre blog encara pot ser “Blog de menjar de John”. Així, tothom que introdueixi el nom del domini podrà veure el títol complet del bloc que heu configurat a la configuració.

Puc tenir un domini gratuït?

Si voleu posar-vos seriosos amb el vostre bloc, voldreu pagar per un nom de domini. Qualsevol dels exemples anteriors us costarà diners. Però el pagament d’un nom de domini et permetrà triar l’adreça del teu bloc i personalitzar-la al teu gust.

Tot i que podeu tenir fàcilment un domini gratuït, normalment se solen fer subdominis. Així, per exemple, si allotgeu el vostre bloc gratuït a WordPress.com, també podeu tenir un nom de domini gratuït. Però en aquest cas, no podreu triar alguna cosa única com els exemples que vam mostrar. En lloc d’això, podreu escollir només la primera part del nom. En lloc de tenir una cosa única com johnsfoodblog.com, només pots tenir johnsfoodblog.wordpress.com (tret que algun altre amant de l’alimentació ja ho reclamés).

Resumint-ho

Tot i que tant el títol del bloc com el nom de domini són importants, hi ha diferències clarament importants. Els dos noms s’utilitzen per identificar un bloc, però el títol del bloc es pot canviar fàcilment en qualsevol moment, mentre que el nom de domini no és una cosa que hauríeu de modificar (en alguns casos rars, la gent canvia la seva URL, però no és una cosa que us hauria de preocupar en això. punt).

Un títol del bloc és només un nom que s’utilitza per a la identificació del bloc i un nom de domini és l’adreça del vostre bloc que tant els humans com els motors de cerca utilitzaran per reconèixer el vostre lloc en l’eixam d’altres blocs que es troben en línia..

No és una tasca senzilla crear un títol i un nom de domini del bloc que us identifiquin a Internet. Es necessita temps i imaginació per obtenir alguna cosa interessant i alhora única. Després de seleccionar i adquirir el vostre nom de domini, assegureu-vos de promocionar el vostre bloc utilitzant els hashtags adequats a les xarxes socials com Instagram, de manera que podríeu obtenir tones de likes i començar a guanyar diners amb el vostre bloc.

Si encara teniu problemes per trobar un nom de domini per al vostre bloc, mireu aquests generadors de noms del bloc que us ajudaran suggerint idees i comprovant la disponibilitat de noms de domini..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map