Najboljša orodja za spletno analitiko 2020

Vaše podjetje ne more pravilno delovati na današnjem trgu, ne glede na vašo panogo, če ne veste, kako vzdrževati aktivno spletno mesto, ki je bilo zgrajeno v skladu s trenutnimi trendi.


Če pa želite razviti donosno spletno stran, jo morate spraviti pod povečevalno steklo. Edini učinkovit način prilagoditve in prilagajanja spletnega mesta potrebam ciljne publike je podvržanje analitiki.

Zaradi tega se morate naučiti o orodjih za spletno analitiko, se poglobiti v njihovo raznolikost in izvedeti, kako jih uporabiti na svojem spletnem mestu.

Analytics

Vodič za Google Analytics za začetnike

V tem priročniku bomo obravnavali različna orodja za analitiko in kako vam lahko pomagajo izboljšati različne vidike vašega podjetja, tako da vam bomo zagotovili ključni vpogled v podatke o uporabnikih..

Preberite vodnik

Kaj je analitika spletnih strani?

Graf

Analitika spletnih strani vključuje vrsto procesov, razvitih za sledenje vedenja obiskovalcev na vašem spletnem mestu.

Zaradi orodij za analitiko spletnih mest lahko spletno mesto spremenite v zemljevid. Ta zemljevid vam bo prikazal najbolj priljubljene regije vašega spletnega mesta, lahko pa vas usmeri tudi na področja, ki so popolnoma zapostavljena in redko obiskana.

Ta veja CRM vam lahko tudi omogoča, da sledite kliki poti svojih obiskovalcev. Njihovo pot lahko spremljate od prve strani, na kateri so pristali, do trenutka, ko opravijo nakup ali zapustijo svoj voziček.

Odlična stvar teh orodij je, da lahko vaše podatke prikažejo ne na obsežnem seznamu podatkovnih listov, ki jih je težko razlagati in jih je težko prebrati, ampak v obliki grafikonov, grafov in tabel.

Zakaj potrebujete orodja za spletno analitiko?

Zahvaljujoč vrnitvi podatkov, rezultatov analitike spletnih strani, lahko izvedete določene nadgradnje, ki bodo povečale promet vašega spletnega dnevnika ali spletnega mesta, vzbudile zvestobo med vašimi obstoječimi strankami in vam pomagale zbirati nove.

Ko boste na svoje spletno mesto uporabili orodja za analitiko, boste pridobili dragocen vpogled v vedenje obiskovalcev vaše spletne strani. Zgodili boste lahko vzorce, ki se vrtijo po najbolj prodajanih izdelkih, opustitvah nakupov in območjih, za katere se obiskovalci zdijo problematični..

Ko zberete te podatke, boste lahko prilagodili svoje spletno mesto. Ko se znebite pomanjkljivosti spletnih strani in optimizirate svoje strani z uporabo najbolj priljubljenih kot primer, boste lahko povečali zadovoljstvo strank.

Poleg tega se lahko orodja za spletno analitiko uporabljajo tudi kot sredstvo za tržne raziskave. Če sledite korakom obiskovalcev vašega spletnega mesta, se lahko seznanite z njihovimi preferencami, vidite, kaj se jim zdi v vaši ponudbi najbolj mamljivo in izboljšate v skladu s temi podatki.

Seznam najbolj priljubljenih orodij za spletno analitiko

Vendar je treba najti pravo opremo. Le s kakovostnimi orodji lahko zberete dragocene informacije o svojem spletnem mestu, obiskovalcih in povpraševanju vaše industrije. Na naslednjem seznamu so najbolj priljubljena orodja za spletno analitiko, ki so se že izkazala za učinkovita, zato morate iskanje začeti z brskanjem po njem.

Crazyegg

Crazyegg

Crazy Egg je spletna aplikacija, ki vam ponuja orodja za sledenje očem, kot so zemljevid toplote, zemljevid drsenja, prekrivanje in konfetti za spremljanje delovanja spletnega mesta. Noro jajce vam daje konkurenčno prednost za izboljšanje vašega spletnega mesta s srčnim utripom brez visokih stroškov.

Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics je brezplačna spletna analitična storitev, ki jo ponuja Google, ki spremlja in poroča o prometu na spletnih mestih. Omogoča vam merjenje donosnosti oglaševanja in sledenje spletnim mestom in aplikacijam Flash, video in družabnih omrežij.

Klikni

Klikni

Clicky je popolno orodje za spletno analitiko, ki vam omogoča, da vidite skoraj vse, kar bi lahko kdaj želeli o svojem prometu na spletnem mestu. Združuje zgodovinsko poročanje s spremljanjem spletnega mesta v realnem času na način, ki je enostaven in eleganten.

Obiščite Clicky
Pingdom

Pingdom

Pingdom vam ponuja enotno platformo za spremljanje razpoložljivosti in učinkovitosti vaših spletnih mest, strežnikov ali spletnih aplikacij.

Podoben splet

Podoben splet

SimilarWeb je orodje za spletno prometno obveščanje, ki se loči od drugih konkurenčnih obveščevalnih in spletnih razvrstitvenih orodij, saj izkorišča ogromno število podatkov o klikah, ki prihajajo iz njihovih vtičnikov za brskalnik.

PageSpeed ​​vpogled v stran

PageSpeed ​​vpogled v stran

Google PageSpeed ​​je družina Googlovih orodij, zasnovana za pomoč pri optimizaciji uspešnosti spletnega mesta.

ClickMeter

ClickMeter

ClickMeter je popolno in dokončno orodje, ki vam omogoča upravljanje preusmeritve, spremljanje dogodkov in spremljanje stanja vseh vaših zunanjih povezav (viri prometa).

Obiščite ClickMeter
Piwik

Piwik

Piwik je brezplačna programska platforma za spletno analitiko, ki jo je mogoče naložiti, ki vsebuje podrobna poročila o vašem spletnem mestu in njegovih obiskovalcih, vključno z iskalniki in ključnimi besedami, ki jih uporabljajo, jezikom, ki ga uporabljajo, katere strani so jim všeč, datotek, ki jih naložijo, in tako veliko več

Woopra

Woopra

Woopra je enostavna spletna aplikacija za sledenje in analiziranje v realnem času, ki omogoča sledenje spletnim in mobilnim dejavnostim strank, obrazcem, e-poštnim sporočilom, podpornim vozovnicam in več na enem mestu z analitiko strank.

logotip supermetrije

Supermetrija

Supermetrics je vodilno orodje za avtomatizacijo poročanja za PPC, SEO, socialno in spletno analitiko. Digitalnim tržnikom brez težav poročajo, spremljajo in analizirajo svoje tržne metrike v Google Preglednicah, Google Data Studio, Excel in kjer koli želijo uporabiti podatke.

Obiščite Supermetrike

Zaključek

S stalno uporabo kakovostnih orodij za spletno analitiko lahko zberete zelo dragocene in precej natančne podatke o svojem spletnem mestu. Na podlagi informacij o obnašanju obiskovalcev vašega spletnega mesta boste lahko izvedli vse potrebne prilagoditve in tako zadostili povpraševanju vašega trga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked