Kako začeti modni blog

vzpostavljanje vaše osebne blagovne znamke

Ali pogosto dobite pohvale za svoj modni smisel? Se vaši prijatelji obračajo na nasvet s svojo garderobo? Ali imate v svoji omari najbolj vroče oblikovalsko obrabo?


Če je odgovor DA, danes razmislite o zagonu modnega bloga.

Ne boste imeli težav s skupnostjo modnih blogerk, saj so na splošno zelo dobrodošle. Tudi uveljavitev vaše blagovne znamke na internetu je lahko odličen vir prihodka.

Za ustvarjanje spletnega dnevnika ni potrebno veliko, toda v primeru, da želite poglobljene smernice, smo pripravili navodila po korakih, kako uspešno začeti modni blog!

Pet preprostih korakov do ustanovitve modnega bloga

 • Izberite najboljšo platformo za bloganje
 • Izberite ime vaše domene
 • Nastavite svoj račun pri ponudniku gostovanja
 • Prenesite svoj modni blog na spletu
 • Poiščite popolno temo

Izberite najboljšo platformo za bloganje

izberite najboljšo-blogging-platformo


Približno jih je približno 76,5 milijona WordPress dnevniki
Prvi korak k temu, da postanete modna blogerka, je izpopolnjevanje tehnic – najprej CMS.

Sistem za upravljanje vsebin, tj. Sistem za upravljanje z vsebinami, vam prihrani trud pri učenju in programiranju bloga iz nič, namesto tega pa vam ponuja pripravljeno spletno mesto spletnega dnevnika za začetek modnega bloga. Pomembno je razumeti, da je modni blog večinoma odvisen od vizualnosti. Zato se morate odločiti za kakovostni CMS, kot je WordPress, ker vam omogoča dodajanje grafike in optimizacijo spletnega mesta za boljše delovanje.

WordPress.org je zaupanja vreden in noro uporabniku prijazen ter gosti več milijonov uporabnikov po vsem svetu, kar ga uvršča na vodilno mesto v tej panogi..

WordPress poskrbi za množično občinstvo, vključno z znanimi blogerji, podjetji in organizacijami. Kot CMS je neverjetno prilagodljiv in prilagodljiv; zato lahko tudi brez kakršnega koli znanja o kodiranju nastavite svoj blog glede na vaše želje. Omogoča vam, da lahko upravljate dinamičen blog od kjer koli na svetu brez tehničnih ovir ali jezikovnih omejitev.

Izberite ime vaše domene

Platforme za bloganje
Kaj ljudje uporabljajo za blog

Drugo
6%


Izbira imena domene je morda najbolj kritičen korak med začetkom uspešnega modnega bloga; zato bi morali to premisliti.

Tu je nekaj nasvetov, kako začeti z modnim bloganjem s popolnim URL-jem:

 • Kratek je boljši. Kaj je tisto, kar je skupno na vseh uspešnih modnih straneh? Vsi imajo kratka, sladka in duhovita imena. Dajte svojemu blogu nepozabno ime; dolgih in mučnih imen si je težko zapomniti in iskati. Želite nekaj privlačnega in nepozabnega.
 • Naj bo točno določeno. Za primerjalno nov modni blog imejte ime, ki je pomembno za stvari, o katerih boste blogirali, npr. pisarniška oblačila, čevlji ali večerne obleke. Poskrbite, da bodo v naslovu vključene majhne podrobnosti, kot je tema vašega spletnega dnevnika, tako da bo vaše spletno mesto enostavno iskati.
 • Naj bo več VAS. Če ste že znani modni stilist ali svetovalec, poskusite del svojega imena vključiti v domeno. Če pa ste relativno novi in ​​vaše ime še ni množičen del vaše identitete spletnega dnevnika, pustite, da vaše ime ostane zunaj domene. Namesto tega se lahko predstavite prek spletnega dnevnika.

Priporočeno orodje:

Nastavite svoj račun pri ponudniku gostovanja

set-account

Čez 850.000 ljudje so z BlueHostom postavili blog WordPress

Zdaj, ko ste našli odlično ime domene, je naslednji korak iskanje storitve gostovanja. Iskanje zanesljivega spletnega gostitelja je prav tako ključnega pomena kot iskanje dobrega imena domene.

Tu na FirstSiteGuide najdemo Bluehost. Ponujajo ekskluzivno ponudbo s popustom, vključno s BREZPLAČNO ime domene in 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Lahko vam pomagajo, da se vaš modni blog zelo hitro začne, cenovno ugodno.

Tudi WordPress.org odobrava podjetje gostovanje Bluehost kot “eno najboljših in najsvetlejših na svetu.”.

WordPress Bluehost

Prenesite svoj modni blog na spletu

Postopek namestitve vsake storitve gostovanja je kljub nekaj razlikam v grafičnem uporabniškem vmesniku skoraj enak. Tukaj je, kako se v Bluehostu prijavite v nekaj preprostih korakih:

Prvi korak

Izkoristite ekskluzivno ponudbo s popustom pri Bluehostu in sledite preprostim korakom na tej povezavi. Po tem kliknite “Začnite zdaj.”

Prvi korak

Drugi korak

Bluehost ponuja številne pakete in možnosti blogging, med katerimi lahko izbirate. Toda kot novinec bi morali iti po osnovnem načrtu – vključuje vse osnove novih modnih blogerk.

Ko se seznanite s tem, kako vse deluje, potem lahko nadgradite na premijske načrte. Ko dobite bistveno naslednjo ponudbo vrhunskih prodajalcev “Plus Plan”, vam omogoča uporabo neomejenih storitev s standardno zmogljivostjo.

Imajo tudi veliko večji Pro plan, ima enake ključne lastnosti kot Plus načrt, vendar ima dodatno prednost visoke zmogljivosti – zaradi česar je primeren za bloge z ogromnim prometom.

drugi korak

Tretji korak

Kot smo že omenili, je izbira ustreznega, vendar privlačnega imena domene bistvenega pomena. Lahko naredi ali prekine celotno kariero bloganja. Tudi če vaše ime že uporablja kdo drug, vam bo Bluehost posredoval podobne predloge.

tretji korak

Četrti korak

četrti korak

Peti korak

Čas je, da plačate svojo pristojbino. Hkrati lahko plačujete 12, 24 ali 36 mesecev; več mesecev, za katere se zavezujete, manj morate plačevati na mesec. Preostala polja so samo dodatne storitve; zaenkrat jih pustite neoznačene, saj se lahko vrnete pozneje, če se pojavijo potrebe.

peti korak

Ko se strinjate s „Pogoji in določili“, boste poslani nazaj na domačo stran. Od tam se prijavite in vnesite svoje poverilnice, nato izberite in namestite razširitev WordPress.org.

Končno imate blog WorPress.org – prilagodite temo svojega bloga ali pojdite na modno temo WordPress. Lahko spremenite postavitev, oblike, naredite absolutno vse, kar želite!

Korak šesti

Poslano vam bo e-poštno sporočilo za preverjanje računa. Račun preverite s priloženo povezavo z vnosom gesla. Brez gesla ne boste mogli preveriti ali dostopati do svojega računa.

Korak šesti
Korak šesti

Po povezavi bi morali izbrati novo geslo. Izberite močno, vendar spominsko geslo, da ga ne boste pozabili.

Sedmi korak

Ko ustvarite novo geslo, ga lahko uporabite za prijavo v nov račun.

Sedmi korak

Korak osmi

Zdaj je čas, da pokažete resnično ustvarjalnost in temo svojega modnega bloga prilagodite po svojih željah. Odločite se za enega od vnaprej določenih Bluehost ali obiščite WordPress.org knjižnico in odnesite svojo izbiro od tam.

Korak osmi

Korak devet

Po izbiri teme si lahko ogledate nadzorno ploščo tako, da se prijavite na nadzorno ploščo WordPress.org.

Korak devet

Korak deseti

Modne blog niše

Ženske
70%
Moški
10,5%
Uniseks
8,7%
Igranje vlog
5,9%
Otroci
37%
Telo
1,2%

Tu se lahko povežete s čarovnikom Bluebottovega čarovnika za navodila o ustvarjanju resnično modno usmerjenega spletnega mesta – ali pa lahko to storite tudi sami.

Korak deseti

Korak enajsti

Kliknite na ikono Bluehost v zgornjem levem kotu, da odkrijete orodja za prilagajanje. Poigrajte se in spremenite vse, kar mislite, da bi bilo primerno za vašo temo modnega bloga – ne bojte se, da bo vaše spletno mesto vse o modi.

Korak enajsti

Na spletno mesto modnega spletnega dnevnika boste morali predstaviti zabaven in čudaški uvod, da bo lahko očaral občinstvo in razložil ideologijo svojega spletnega dnevnika.

Ko to storite, imate spletno mesto.

Korak enajsti

Čestitamo! Vaš blog o fashionista zdaj deluje in deluje.

Poiščite popolno temo

perfektne teme
Vrste modnih blogerk
Blogerji za osebni slog – najbolj priljubljena od vseh, objavljajo obleke in druge obleke

Vaš modni blog je zdaj v živo in že ste zaključili večino bistvenih korakov.

Ker vam vse tehnično ne uspe, se lahko osredotočite na ustvarjalni del, podobno tudi na stvari, ki so vas pripeljale do zagona modnega bloga. Eden najpomembnejših dejavnikov uspešnosti bloga je njegov koncept. Vsak uspešen modni blog ima temo, ki ji sledijo.

WordPress ima vnaprej nastavljeno temo za vsak blog na svoji platformi, ki ga lahko spremenite glede na svoj blog – samo ne pozabite se znebiti vseh privzetih vzorčnih objav in strani.

Sestavite temo za svoj blog tako previdno, kot bi sestavili obleko; izberite med več kot 2000 temami, ki so prisotne v skladišču WordPress-a. Če te teme ne ustrezajo vašim zahtevnim standardom, lahko kupite od mnogih drugih na spletnih mestih tretjih oseb.

Pri izbiri teme upoštevajte svoje prihodnje želje po spletnem dnevniku, da se lahko oba pravilno poravnata. Tu je ključno analizirati vse funkcije in dejavnike uspešnosti vašega spletnega dnevnika ter zagotoviti, da je vse združljivo. Tako boste izboljšali uspešnost svojega spletnega dnevnika.

Brezplačno ali premium?

Ulični blogerji – objavljajo navdihujoče poglede, ki jih fotografirajo na ulicah
Poslovanje modnih blogerjev / modnih novic – večina objav o modi
novice in zajemajo tudi različne teme o finančnem in poslovnem tipu modnega sveta

Na WordPressu je na voljo velik izbor brezplačnih in premium izbir.

Najdete lahko teme v vrednosti od 3 do 1000 dolarjev in vse vrednosti vmes. Zato je smiseln pristop, da najprej brskate po prostih temah in si nato ogledate premium.

Kot oblačila je bolje, da “preizkusite pred nakupom”, zato pred nakupom ali prenosom preverite predogled. WordPress-ovo skladišče in drugi razvijalci tem omogočajo, da vidite, kako bi izgledale njihove teme, na vašem modnem blogu, preden jih kupite.

Nakupovanje blogerjev – objavljajo o najnovejših trendih in negujejo čudovite kolaže z obljubljenimi kosi
Blogerji o življenjskem slogu – mešajo modo
objave z življenjskimi objavami, lahko govorimo o družinskih, živilskih, potopisnih in dekorskih objavah
Blogerji modne fotografije – najnovejši uvodniki, kampanje in navdihujoči pogled naokoli
Splošne modne blogerke – kot že ime pove, vse o modi, vključno z videzom, uvodniki, novicami, trendi, včasih uličnim slogom, lepoto, nakupovanjem & co

Ali veste, kaj želite?

Sejanje po temah med iskanjem popolnega je lahko zelo razburljivo. Preveč raznolikosti lahko preplavi novinarskega blogerja in lahko vodi do napačnih odločitev. Zato je treba natančno vedeti, kaj želite v neki temi, in jo nato strastno iskati.

Navedite in določite prednostne funkcije, ki jih želite imeti na svojem blogu – lahko so vse od spustnih stolpcev do stolpcev do vizualnih diapozitivov do predogledov itd. Razdelite seznam na dva dela; glavna prednostna in neobvezna opravila.

Glede na seznam izberite temo, ki je združljiva z vsemi optimalnimi funkcijami in vsaj nekaj neobveznih.

Kaj bodo želeli vaši bralci?

Ogromen del današnje generacije je vedno na poti, zato danes večina bralcev raje prebira bloge na svojih pametnih telefonih.

Zaradi tega se prepričajte, da vaša izbrana tema ni vezana na platformo in je odzivna na vseh domačih platformah za branje spletnega dnevnika.

Kaj želite doseči?

Ustvarite miselno sliko obrisa svojega spletnega dnevnika in ga uporabite pri izbiri teme kot standard. Tako prihranite čas, trud in cel kup denarja.

Če imate v mislih določene standarde, boste korak bližje svojemu sanjskemu blogu – naj bo to blog o modnih nasvetih ali blog o modnem pregledu. Zato izberite temo, ki se najbolj ujema s sliko v vašem umu.

Kdo so vaši bralci?

Spoznajte svoje občinstvo – morda se zdi star nasvet, vendar prepričam vas, da je bistvenega pomena, da poznate svoje bralce, da si lahko o njih omislite, medtem ko na to temo dajo.

Če jih boste imeli v mislih, boste le zmanjšali izbiro, zato ostajate v trendu.

Po drugi strani pa, če ste noro kreativni in oblikovalec trendov, potem se ne bajte, da bi začeli novo modno gibanje, kdo ve, morda bo to na drugih blogih visoke mode!

Vrhunski modni blogerji, ki jim sledijo in jim jemljejo navdih

Že smo vas naučili, kako začeti modni blog, žal pa vam ne moremo pokazati, kako blogati o modi.

Tako smo prišli do alternativnega pristopa; namesto tega vam bomo pokazali nekaj vrhunskih modnih blogerk in upamo, da bi lahko izbrali nekaj nasvetov za začetek modnega bloga.

Tu so trije blogerji o lepoti, modi in življenjskem slogu, ki so se z nevihto lotili družbenih medijev:

Pogosto zastavljena vprašanja

Koliko stane začetek modnega bloga?

Lahko naredite brezplačen modni blog na platformah, kot sta WordPress.com ali Blogger. Vendar toplo priporočamo, da vložite nekaj dolarjev in začnete z lastnim blogom WordPress, tako da začnete na pravi nogi.

Zavedamo se, da je lahko izplačevati plačilo, če imate previsok proračun, vendar se pri Bluehostu dogovorimo z ljudmi in vi ste več kot dobrodošli, da to izkoristite..

Za nizko plačilo le 2,75 dolarja na mesec lahko kupite najboljše WordPress gostovanje, ki vključuje brezplačno domeno in SSL!

Za tako majhno naložbo bi lahko brez težav začeli svoj uspešen modni blog. Po tem lahko vlagate v svoj podvig s svojim tempom.

O čem bi moral blog?

Vaš blog mora poudariti, kaj močno čutite. Ustvarite vsebino okoli stvari, za katere mislite, da bi lahko nadaljevali in nadaljevali, ne da bi se nikoli dolgočasili. Ponudite kakovostne vsebine, ki so edinstvene in pustijo vpliv na vaše sledilce.

Na primer, če ste navdušeni nad čevlji, ustvarite vsebino v tej temi. Če pa veste veliko o otroških oblačilih ali celo moških, lahko vedno pišete tudi o tem; na internetu ni veliko blogov o otroških oblačilih ali moških modnih blogov. To bi lahko bilo vaše edinstveno mnenje o temah!

Če se še vedno zataknete, kakšna naj bo vaša pod-niša, je tukaj nekaj tem, ki vam bodo pomagale pri začetku:

 • Moral bi imeti sezonske kraje
 • Zadnji nakupi – čevlji, torbe, oblačila, ličila ali nakit
 • Kako fotografirati OOTD
 • Najboljše trgovine za varčno nakupovanje
 • Morate gledati modne TV-oddaje (o katerih govorite, ste že videli Izpoved šopaholika ?!)
 • Ikonična oblačila za plažo
 • Kako slog obleke za delo
 • Preglejte novo linijo padca
 • Kako se obleči za počitnice z minimalnim naporom
 • Kaj je vroče in kaj ni v modi

Ne pozabite, da je izvirno ključno. Tako Google, kot tudi vaši bralci so dovolj pametni, da lovijo ponarejene bloge, tako kot pri oblikovalskih izdelkih!

Kako promoviram svoj modni blog?

Oblikovali ste osupljiv blog. Vaša vsebina je privlačna in tudi spletno mesto je videti zelo simpatično. A je to dovolj?

Ne, zdaj je čas za promocijo vašega bloga, da bi lahko dosegel ciljno občinstvo. To lahko storite na več načinov, s preskusom in napako poiščite najboljšega za vas:

 • Ustvarite strani Facebooka in Instagrama ter delite povezave do svojega spletnega dnevnika na teh platformah
 • Prosite svoje prijatelje, da vam pomagajo pri skupni rabi spletnih dnevnikov in objav v družabnih medijih
 • Pošljite povezavo spletnega dnevnika do spletnih iskalnikov, prijavite se v svoj Gmail račun in registrirajte svoj URL
 • Pridružite se skupnostim modnih blogerjev – lahko se navežete in vzpostavljate prijateljstva z enakimi interesi
 • Bodite aktivni na družabnih medijih – naredite Q / sejo o svojih Instagram zgodbah, ustvarite interaktivne objave in poiščite načine, kako se povezati s svojimi
 • Pomagajte drugim rasti – v drugih blogih pustite komentarje in všečke, da se povežejo z njimi
 • Sodelujte z drugimi blogerji, ker oboževalci zelo radi gledajo, kako njihovi najljubši blogerji skupaj ustvarjajo vsebino
 • Začnite sestaviti seznam e-poštnih sporočil tako, da obiskovalci vašega bloga izpolnijo majhen naročninski obrazec

Kako modni blogerji dobijo plačo?

Modni blog lahko spremenite v delo s polnim delovnim časom. Za bloganje lahko plačate na več načinov – tukaj je seznam:

 • Prikazni oglasi – uporaba Google AdSense da postavite oglase na svoj spletni dnevnik in dobite plačilo
 • Affiliate Marketing – sodelovati z blagovnimi znamkami, ki se ujemajo z vašo vsebino in povezavami do kraja; če nekdo kupi izdelek, prejmete provizijo
 • Promocije blagovnih znamk – oblikovalci in butiki vam včasih želijo plačati za promocijo njihovega izdelka prek vaše platforme
 • Sponzorirane objave – ne pretiravajte s sponzoriranimi izdelki, ampak dovolite oblikovalcem, da občasno objavljajo svoje zbirke na vašem forumu
 • Razredi– lahko bi ponudili kratke tečaje in seminarje, ko se boste sami strokovno ukvarjali z blogiranjem

Vedno ne pozabite uporabljati teh tehnik zmerno, ker je preveč plačanih in sponzoriranih objav, da bi ubili verodostojnost spletnega dnevnika.

Koliko denarja lahko zaslužite z modnim blogom?

Če želite oceniti, koliko bi lahko zaslužili, upoštevajte naslednje dejavnike:

 • Koliko dela vložite?
 • Ali je v vašo vsebino vredno vlagati?
 • Ali imate vplivno prisotnost?

Nekaj ​​primerov je:

 • Rachel Parcell iz Pink Peoniesa v letu 2014 je zaslužil milijon dolarjev, s pripadajočimi zaslužki prek RewardStyle
 • Snob vrečke Tina Craig in Kelly Cook sta s podobnim dogovorom zaslužila več kot milijon dolarjev

Tako kot katero koli drugo delo bi tudi vi zaslužili v skladu s svojim naborom spretnosti in zmožnostmi, zato ne izgubljajte upanja in ciljajte na zvezde.

Koristni viri

 • Prispevek strokovnih modnih blogerk
 • Naučite se uporabljati WordPress (z video vajami)
 • Kako napisati in ustvariti veliko vsebino spletnega dnevnika
 • Kako promovirati svoj blog in njegovo vsebino
 • Kako zaslužiti z vašega bloga

Zaključek

Dobro delo, fantje! Če sledite tej vadbi, ste se naučili, kako začeti modni blog. Dolgoročno določite svoje cilje in načrte za blog in se lotite dela. Naj bo vaš modni smisel previden in ga skrbno uvrstite v spletno modno prisotnost, tako kot to počnete s svojim offline!

Vso srečo z vašo novo kariero, modni bloger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map