Kako premakniti svoj blog z Bloggerja na WordPress

Blogger je dobro znan in preprost sistem za upravljanje vsebin. Ko se oseba odloči za začetek bloga, obstaja velika verjetnost, da bo Blogger prva izbira med drugimi brezplačnimi spletnimi mesti. V tej odločitvi ni nič narobe ali čudnega. Platforma je v lasti in upravlja Google, za nastavitev osnov vam je potrebnih le nekaj klikov in ne pozabite na dejstvo, da je popolnoma brezplačna. Čeprav vas bo ta vodnik naučil, kako celotno stvar prenesti na samostojen WordPress, ki ga imamo najraje, ne bi se hudo počutili z Bloggerjem za svoje zgodnje začetke.


Če pa ste ta vodnik že odprli, obstaja velika verjetnost, da se želite oddaljiti od Bloggerja. Mogoče se želite resneje pozabiti na bloganje, brezplačna platforma pa preprosto ni dovolj dobra. Mogoče želite več možnosti prilagajanja ali pa ste preprosto ugotovili, da je težko zaslužiti z vodenjem spletnega dnevnika na Bloggerju. Kateri koli razlog imate, ga pozdravljamo. Da, Blogger je luštna platforma, ki je kot nalašč za popolne začetnike, a zdaj, ko ste jo prerasli, razmislite o prehodu na WordPress. Zakaj?

 • Če imate spletno mesto WordPress, ki ga gostuje, vas prevzame odgovornost. Lastnik boste spletnega mesta, domene in celotne vsebine. Omejitev praktično ni, na svojem blogu pa lahko dobite, kar želite
 • WordPress šteje na deset tisoče brezplačnih in premijskih tem in vtičnikov, ki jih lahko uporabljate
 • WordPress samostojno spletno mesto je popolnoma prilagodljivo (ko sprostite zavese, boste dobili dostop do popolnoma novega sveta zaledja)
 • Ko se boste sami gostili s priznanim gostiteljskim podjetjem, boste imeli neomejeno prostora za shranjevanje, pasovno širino in podporo

Kako premakniti svoj blog z Bloggerja na WordPress

Stranska slika

Ste se torej dokončno odločili za selitev bloga? Ne, ne pretiravaj zdaj! Pozdravljamo vašo odločitev – ustanovitev samostojnega spletnega mesta WordPress je bila pametna izbira in na koncu boste imeli več perkusov, kot ste morda mislili.

Ker ste toliko časa vložili v Blogger, bi bilo škoda, da na to preprosto pozabite. Čeprav ni smiselno prenašati nekaj objav in slik, obstaja velika verjetnost, da ste namenili več mesecev, če ne celo let, preden spoznate prednosti WordPress-a. Ne skrbi; če se držite nas, vam bomo takoj pokazali, kako lahko svoj blog z Bloggerja prenesete na WordPress.

Kaj in kaj se bo preneslo?

Preden začnemo, bi bilo dobro vedeti nekaj podrobnosti.

V popolnem svetu bi šli na en blog, kliknili gumb za izvoz in čarobno bi se pojavil na vaši samostojni spletni strani. Kljub temu, da še vedno ni mogoče, vam v vodniku First Site ponujamo zamenjavo čarovnije. Prestavimo vaše spletno mesto Blogger na samostojen WordPress.

Na žalost ni mogoče prenesti celotnega spletnega mesta, kot je videti na Bloggerju. Slog vašega spletnega dnevnika (tema, razširitve, pisave, barve, gradniki itd.) Bo treba dodati ločeno. Podatke lahko prenesete samo:

 • Objave in strani
 • Pripombe
 • Kategorije
 • Mediji
 • Permalinkks
 • Krma
 • Avtorji
 • Promet

Začnimo s prenosom

Stranska slika

V redu, vsi smo pripravljeni iti. Čeprav zagotovo potrebuje nekaj časa za pravilno izvedbo vsakega koraka, premikanje vašega spletnega dnevnika iz Bloggerja v WordPress ni tako težko, čeprav ste popoln začetnik. Ne hitite in ne preskočite korakov.

1. Izberite najboljše WordPress gostovanje

Ker se premikate k samoodržanemu WordPressu, bi bil prvi korak iskanje podjetja za gostovanje WordPress, ki bo poskrbelo za vaše datoteke. Na tem gostitelju boste morali namestiti WordPress in morali boste zaupati podjetju. Zdaj začenjate resen blog, zato tega ne bi smeli jemati kot samoumevno.

Obstaja več deset gostujočih podjetij, ki nudijo storitve gostovanja WordPress. Prav tako obstaja na stotine (če ne več) spletnih strani, ki jih primerjajo. Toda preden pritisnete na iskalni gumb v Googlu ali drugih iskalnikih po vaši izbiri, da začnete brati vse ocene, vas moramo opozoriti, da je veliko spletnih mest in pregledov plačanih. Tako boste na koncu prebrali ponarejene ocene in lažna mnenja o gostiteljskem podjetju, ki je plačalo, da se uvrsti na seznam najboljših.

Da bi vam pomagali pri tem, smo temeljito preizkusili podjetja za spletno gostovanje in našli najboljše. Če želite pravočasno začeti svojo samostojno potovanje po WordPressu, obiščite spletno mesto z Bluehost – odlična rešitev za vaš novi blog. Bluehost je podjetje, ki upravlja preko 2 milijonov spletnih strani po vsem svetu. Dobili boste Brezplačno ime domene ko se z njimi prijaviš in če ti niso všeč njihove storitve, ponudijo ponudbo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Prvi korak – Dogodite se

Če sledite tej povezavi, boste pri Bluehostu za isti denar dobili isto ponudbo premium gostovanja. Če želite zagotoviti, da je vse v redu, bi morali videti ceno 2,75 USD namesto običajnih 7,99 USD na mesec. Kliknite gumb “Začni zdaj”, da nadaljujete na naslednji korak.

Korak 1

Drugi korak – Izberite načrt cen

Čeprav je prejšnji zaslon pokazal najbolj ugoden načrt, ta pogodba omogoča izbiro katerega koli načrta Bluehosta z nižjimi cenami.

Osnovni načrt je omejen na eno spletno mesto in 50 GB prostora na spletnem mestu, vendar še vedno dobite vse, kar potrebujete za začetek. Ko pa prerastete osnovni načrt, ga je enostavno nadgraditi, tako da vas v tem trenutku ne bi smeli skrbeti.

2. korak

Tretji korak – Ime domene

Bluehost vam daje a brezplačno domeno. Zdaj je čas, da izberete enega za blog. To je pomemben del, zato ga ne jemljite kot samoumevno. Ko ste pripravljeni, previdno vnesite ime domene in kliknite »Naprej«.

3. korak

Priporočeno orodje:

2. Namestite WordPress

Čestitamo! Pridružili ste se družini milijonov srečnih blogerjev, ki svoja spletna mesta zaupajo Bluehostu. Kmalu boste ugotovili, da je šlo za pametno izbiro. Zdaj, ko je vaš račun pripravljen, lahko nadaljujete in namestite WordPress.

Ali smo omenili, da Bluehost ljubi uporabnike WordPressa? Zaradi tega lahko WordPress namestite v samo nekaj kliki gumba miške:

 1. Prijavite se v svoj Račun za BluePost cPanel
 2. Pojdite na razdelek Spletno mesto
 3. Izberite Namestite WordPress
 4. Kliknite gumb Namestitev
 5. Izberite ime domene, v katero ga boste namestili (v polje poleg njega lahko vnesete podmapo, kot je „blog“, ali pa pustite prazno, če želite, da je glavna spletna stran spletnega dnevnika)
 6. Zdaj kliknite »napredne možnosti«, če želite spremeniti e-poštni naslov, uporabniško ime in geslo za novo namestitev WordPress-a
 7. Preberite licenčne in storitvene sporazume in potrdite polja, če se strinjate z vsem (za nadaljevanje se morate strinjati)
 8. Kliknite gumb Namestite zdaj

To je zagotovo najlažji način namestitve WordPress-a. Če samo poskušate blog čim prej premakniti, priporočamo to možnost.

3. Izvozi svoj blog iz Bloggerja

To je to. Končno je čas, da izvozite podatke iz svojega (recimo starega) spletnega dnevnika, ki ste ga začeli v Bloggerju. Iz njega boste morali vzeti vse podatke in jih shraniti v datoteko. Ne skrbi; datotek vam ne bo treba ustvarjati ročno ali kopirati podatkov. Pravzaprav obstaja gumb, ki ga boste morali klikniti in vse bo storjeno v hipu:

Pregled statistike

 1. Prijavite se v svoj Blogger račun
 2. Pojdi do Nastavitve -> Drugo ki odpre stran z nastavitvami
 3. Poiščite na vrhu strani »Uvozi in ustvari varnostno kopijo« odsek
 4. Poiščite in kliknite »Varnostno kopiranje vsebine« gumb
 5. Pojavi se pojavno okno. Kliknite gumb »Shrani v računalniku«.

Po kliku gumba bo Blogger začel prenesti datoteko XML, ki vsebuje vse pomembne podatke iz vašega spletnega dnevnika. Datoteka je lahko manjša ali večja, odvisno od tega, koliko vsebine imate. Na koncu boste imeli datoteko z imenom blog z datumom izvoza. Na primer: „blog-05-06-2019.xml“.

Poiščite datoteko (lahko jo kopirate na namizje, da jo boste lažje našli) in z izvozom ste uradno končani. Ta del ni bil tako strašen, kajne?

4. Uvoz podatkov v WordPress

Če še niste preskočili korakov tega priročnika, že imate račun za gostovanje in spletno mesto WordPress, ki je pripravljen za nastavitev. Uvozimo podatke iz Bloggerja v WordPress:

Armaturna plošča

 1. Prijavite se na svoje spletno mesto WordPress
 2. Pojdi do Orodja -> Uvozi
 3. Najti Blogger na seznamu (to bi morala biti prva možnost na vrhu seznama)
 4. Kliknite “Namestiti zdaj” povezavo in počakajte nekaj sekund, da WordPress konča namestitev vtičnika

Po končani namestitvi vam WordPress prikaže obvestilo, če je bilo orodje uspešno nameščeno. V istem obvestilu bo povezava za vodenje uvoznika. Lahko pa kliknete povezavo do »Zaženi uvoznik« z istega mesta, kjer ste našli povezavo za namestitev.

Uvoz

 1. Kliknite »Zaženi uvoznik« povezava
 2. Na novi strani kliknite “Izberite datoteko” gumb
 3. Poiščite datoteko XML, ki ste jo prenesli v prejšnjem koraku (namizje ali katero koli drugo mapo, kjer ste jo pustili)
 4. Po potrebi (odvisno od velikosti datoteke, hitrosti internetne povezave in gostitelja) počakajte nekaj sekund, dokler se datoteka ne naloži
 5. Kliknite na »Naloži datoteko in uvozi« gumb, kadar je to mogoče

Glede na različne vidike bo to lahko trajalo nekaj sekund, zato bodite potrpežljivi. Ko je uvoz dokončan, vam bo WordPress pokazal novo stran, na kateri boste morali avtorju dodeliti uvožene objave. Naj vam v naslednjem koraku pokažemo, kako to storiti.

4.1. Pomoč, datoteka je prevelika za nalaganje!

Običajno WordPress omeji največjo velikost datoteke, ki jo lahko naložite. Omejitev se lahko razlikuje, vendar jo lahko vedno ročno povečate, če je to potrebno. Če je bila vaša izvožena datoteka preprosto prevelika, boste morali spremeniti največjo velikost nalaganja za WordPress. Če želite preveriti trenutno omejitev prenosa, pojdite na Mediji -> Dodaj novo in poiščite informacije na dnu zaslona.

V redu, spremenimo to mejo, da lahko blog brez težav uvozite:

 1. Prijavite se v svoj Nadzorna plošča Bluehost
 2. Odprite upravitelj datotek
 3. Izberite spletno korenino in kliknite Pojdi
 4. Pomaknite se po desni plošči in poiščite datoteko php.ini -> z desno miškino tipko kliknite
 5. V pojavnem meniju izberite Urejanje kode
 6. Na dnu pojavnega okna kliknite Uredi
 7. Uporabite bližnjico na tipkovnici, da odprete pojavno okno za iskanje
 8. Windows in Linux: Ctrl + f
 9. Mac: ukaz (⌘) + f
 10. V iskalno polje vnesite upload_max_filesize in pritisnite Enter
 11. To bo poudarilo upload_max_filesize = 50 milijonov. Spremenite 50M na velikost, ki jo potrebujete. Na primer 128M
 12. Znova odprite pojavno okno za iskanje in v polje Iskanje besedila vnesite post_max_size in pritisnite enter
 13. Poudarjeno bo post_max_size = 50 m. To bo treba spremeniti na isto številko kot tisto, ki je bilo vstavljeno za upload_max_filesize

Kliknite Shrani spremembe

4.2. Pomoč, nič se ne zgodi!

Uvoznik Bloggerja ni popolno orodje. V večini primerov deluje brez napak. Toda vsake toliko časa (navadno pri večjih blogih s sto objavami in na tisoče slik) bo prenos preprosto zavrnil. Vašega spletnega dnevnika Blogger morda ne boste mogli pravilno izvoziti ali se uvoznik ne bo izvajal tako, kot bi moral.

Če se vam je to zgodilo, ne paničite. Našel sem drugo rešitev problema. In če sem iskren, čeprav deluje nekoliko počasneje, je lahko povprečen uporabnik Bloggerja lažji.

 1. Odprite novo nameščeno spletno mesto WordPress
 2. Pojdite na Vtičnike -> Dodaj novo in poiščite »Razširjen uvoznik Bloggerja«
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik
 4. Pojdite na Orodja -> Uvozi in poiščite »pipdig WordPress Migrator«
 5. Kliknite modro povezavo »Zaženi uvoznik« pod naslovom

Ta vtičnik deluje nekoliko drugače kot standardno orodje uvoznika. Namesto ročnega izvoza in uvoza datotek bo vtičnik vse naredil samodejno.

Zaradi avtomatizacije boste morali vtičnik priključiti na svoj Bloggerjev račun. Torej, kliknite gumb »Poveži se z Bloggerjem«, se prijavi v svoj Blogger račun. Po tem boste lahko izbrali svoj blog.

podaljšan uvoznik bloggerjev

Ko je izbran, bo vtičnik začel delovati sam in si boste lahko ogledali nekaj vrstic napredka (glejte sliko spodaj). Tisti vam bodo sporočili, koliko objav, strani, komentarjev in slik morate uvoziti. Če imate veliko objav in slik, bodite pripravljeni počakati nekaj ur, dokler se vse ne konča. Tudi nekaj, kar sem pred kratkim ugotovil med prenosom s tem vtičnikom, vam ne more vedno povedati pravega števila slik. Zato bodite pripravljeni čakati veliko dlje, ker je lahko na stotine in stotine slik več kot poročanih. To se morda sliši kot slabo, vendar je pomemben del tega, da se bodo vse vaše slike prenesle. Torej, osredotočite se na to in bodite potrpežljivi.

uvoznik razširil napredek

Upoštevajte, da vtičnik uporablja Google API za vse. Ta storitev je brezplačna, vendar to pomeni tudi, da ima dnevne omejitve. Kljub temu pa tudi, če imate na tisoče slik in objav, bi morali biti sposobni narediti vse v nekaj urah. Vtičnik se bo verjetno samodejno vzpostavljal in povezal, vendar vas to ne bi smelo skrbeti. Samo pustite stran odprto in se vrnite čez nekaj ur, ko boste lahko vse potrdili in svoj blog Blogger uspešno prenesli na novo spletno mesto WordPress.

Po tem lahko z naslednjim korakom nadaljujete skozi postopek selitve.

5. Določite avtorja

Če ste na svojem blogu Blogger imeli veliko objav, bi jih bilo težko prepoznati brez spreminjanja avtorjev. To še posebej velja, če blog uvažate na WordPress spletno mesto, ki se je že izvajalo. V pomoč pri tem vam WordPress omogoča dodelitev avtorja uvoženega predmeta obstoječemu uporabniku spletnega mesta.

WordPress bo prikazal seznam obstoječih avtorjev, ki jim lahko dodelite vsebino.

Če gre za novo spletno mesto, boste verjetno imeli le enega uporabnika, ki ste ga ustvarili med namestitvijo sistema za upravljanje vsebine. Tako lahko za seznam izberete ime in vsebina, ki jo uvažate, bo samodejno dodeljena temu uporabniku.

Uvoz

Če pa želite vsebino ločiti od nove, ki jo boste dodali, lahko kasneje tudi ustvarite novega uporabnika neposredno s te strani. V tem primeru lahko napišete ime novega uporabnika. Njegova uporabniška vloga bo nastavljena na naročnika, geslo pa bo ustvarjeno naključno. Podrobnosti o uporabniku lahko kasneje spremenite.

Ko se odločite komu dodeliti vsebino, kliknite gumb »Pošlji« in končali ste.

6. Nastavitev trajnih povezav

Vsebina je uspešno uvožena, zato ste še korak bližje temu, da se vaš novi blog Blogger doda na novo spletno mesto WordPress, ki ga sam gosti. Povezave so URL-ji, ki jih WordPress uporablja pri urejanju objav in strani.
Vsaka objava, stran, predstavnostna datoteka itd. Morajo imeti edinstveno trajno povezavo (naslov), da lahko pravilno delujejo. Stalne povezave imajo lahko velik vpliv na vašo spletno stran in SEO. Medtem ko jih lahko nastavite po želji ob zagonu novega spletnega mesta, predlagamo drugačen pristop pri uvozu spletnega mesta z Bloggerja.

Blogger uporablja mesec in ime za razlikovanje trajnih povezav. Če se odpravite do katerega od svojih objav v Bloggerju, boste videli, da je videti nekako takole: https: //demoblog.blogspot. com / 2019/05 / this-is-post-title.html

Da bi stvari ohranili v redu, predlagamo, da spremenite strukturo stalne povezave v WordPressu tako, da bo čim bolj podobna tej v Bloggerju:

Nastavitev trajnih povezav

 1. Pojdi do Nastavitve -> Permalinks
 2. Izberite “Mesec in ime” možnost
 3. Pomaknite se navzdol in kliknite gumb »Shrani spremembe«

7. Preusmerite staro vsebino na novo

Tu je zelo pomemben del. Če že nekaj časa vodite svoj blog Blogger, ste morali verjetno vplivati ​​na iskalnike. Verjamemo tudi, da ste nove objave delili prek družbenih medijev in si pridobili nekaj rednih obiskov spletnega mesta. Najslabše, kar se lahko zgodi, če premaknete svoj spletni dnevnik, je zanemarjanje starega spletnega mesta in obiskovalcev, ki se še vedno ustavljajo na stari naslov.

Blogger je Googlov otrok, zato so povezave do vašega spletnega dnevnika Blogger pomembne za SEO (optimizacija iskalnikov). Tudi če nehate objavljati na platformi, bodo stare povezave še vedno pomembne za Google in druge iskalnike.

Namesto da izgubite vse tiste obiskovalce, ki se odločijo, da se ustavijo na starem blogu, jih preusmerite na novo samostojno spletno mesto WordPress, ki ste ga pravkar postavili..

Če želite to narediti, boste morali preusmeritve nastaviti tako na svojem spletnem mestu Blogger kot WordPress.

7.1. Preusmeritev od Bloggerja

Teme

 1. Prijavite se v svoj Blogger račun
 2. Pomaknite se do tem
 3. Pomaknite se do konca in kliknite na »Vrni se na klasične teme«

Blogger vas bo z vrnitvijo na klasične teme opozoril na izgubo nekaterih funkcij. Ker se premikate na samostojen WordPress, vas to ne bi smelo skrbeti. Z vrnitvijo boste omogočili možnost, ki vam bo omogočila preusmeritev.

Takoj, ko potrdite, da se želite vrniti na klasične teme, vam bo Blogger prikazal novo stran z nastavitvami. Na strani se pomaknite navzdol do razdelka »Uredi HTML teme«, kjer boste videli kodo, ki povečuje trenutne teme Bloggerja.

 • Izberite celotno kodo v urejanju HTML teme
 • Izbrišite izbrano kodo
 • Kopirajte in prilepite naslednje:
  
  
  
  <span class="gray-code"><$BlogPageTitle$></span> 
  rel= "kanonični" href= "http://example.com/"/>
  
  
  
  
  
  href= "http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"
  />
  
  
  
  
  
  
  
  

  href= "http://example.com/"><$BlogTitle$>

  href= "http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogItemTitle$>

  <$BlogItemBody$>
 • Pojdite skozi kodo in nadomestite »http://example.com/« z URL-jem nove domene. To preverite dvakrat, ker bo tudi zaradi najmanjše tipkarske napake preusmeritev neuporabna
 • Kliknite »Shrani temo« gumb.

Če že veste, kako namestiti in uporabljati vtičnike WordPress, obstaja lep vtičnik Blogger za WordPress to vam bo pomagalo pri tem delu preusmeritve. Če namestite vtičnik, vam bo pomagal ustvariti popolnoma isto kodo, kot smo jo prikazali zgoraj, in samodejno bo uporabil vaš URL, tako da vam ni treba skrbeti, da bi se zmešali:

 • Namestite in aktivirajte vtičnik
 • Pojdi do Orodja -> Preusmeritev Bloggerja na WordPress
 • Kliknite na Začni konfiguracijo gumb za ustvarjanje kode za vaš blogger blog
 • Če ste pravilno uvozili, bi morali videti ime svojega spletnega dnevnika Blogger
 • Kliknite na »Pridobite kodo« gumb
 • Prijavite se v svoj Blogger račun
 • Pomaknite se do tem
 • Pomaknite se do konca in kliknite na »Vrni se na klasične teme«
 • Izberite celotno kodo v urejanju HTML teme in jo izbrišite
 • Prilepite kodo, ki ste jo kopirali iz vtičnika

7.2. Preusmerite se na vaš novi WordPress blog

 • Prilepite kodo, ki ste jo kopirali iz vtičnika
 • Prijavite se na svoje WordPress spletno mesto
 • Pomaknite se na Videz -> Urejevalnik ki bo odprl urejevalnik tem
 • V desnem meniju poiščite “Funkcija teme” (datoteka function.php), ki je običajno na vrhu seznama
 • Kliknite datoteko in jo začnete urejati. Koda se bo naložila v glavno okno
 • Kopirajte in prilepite naslednjo kodo na dno datoteke:
  funkcija blogger_query_vars_filter ($ vars) {
  $ vars [] = "blogger";
  vrniti $ vars;
  }
  
  add_filter ('query_vars', 'blogger_query_vars_filter');
  
  funkcija blogger_template_redirect () {
  globalna $ wp_query;
  $ blogger = $ wp_query -> query_vars ['blogger'];
  če (isset ($ blogger)) {
  wp_redirect (get_wordpress_url ($ blogger), 301);
  izhod;
  }
  
  }
  dodajanje('template_redirect', 'blogger_template_redirect');
  
  funkcija get_wordpress_url ($ blogger) {
  če (preg_match ('@ ^ (?: https?: //)? ([^ /] +) (. *) @i', $ blogger, $ url_parts)) {
  $ poizvedba = nova WP_Query(
  array ("meta_key" => "blogger_permalink", "meta_value" => $ url_parts [2]
  ))
  ;
  če ($ poizvedba -> have_posts ()) {
  $ poizvedba -> the_post ();
  $ url = get_permalink();
  }
  wp_reset_postdata ();
  }
  vrniti $ url? $ url: home_url ();
  }
  
  
 • Na dnu strani kliknite gumb »Posodobi datoteko«

V tej kodi vam ni treba ničesar spremeniti. Takoj, ko kliknete gumb »Posodobi datoteko«, boste prejeli navodila, da uporabnike iz Bloggerja preusmerijo na natančno objavo, ki ste jo predhodno uvozili na svoje novo WordPress spletno mesto.

Pomembno: Če se odločite za spremembo teme WordPress, boste morali ponoviti ta korak in kopirati kodo v datoteko s temami funkcij nove teme..

7.3 Preusmeritveni viri

Na žalost še vedno nismo končali s preusmeritvenim delom. Razumemo vašo bolečino; na tem svetu ni veliko ljudi, ki radi hodijo skozi zamudne nastavitve, vendar boste morali poiskati notranji mir in se osredotočiti še nekaj minut. Ne pozabite, da to počnete za izboljšanje svojega spletnega dnevnika.

Če ste imeli naročnike RSS, ne bodo mogli povedati, da se je selitev zgodila. Da ne bi izgubili njihovega zaupanja, boste morali narediti novo preusmeritev in svojem blogu Blogger povedati, da imate nov vir RSS.

Na srečo ni kodiranja:

Druge nastavitve

 • Pojdite na svoj blog Blogger
 • Pomaknite se na Nastavitve -> Drugo
 • Najti “Vir spletnega mesta” odsek
 • Zraven »URL za preusmeritev vira«, kliknite na »Dodaj« povezava
 • Vnesite https://yoursite.com/feed/ in ne pozabite spremeniti imena svojega spletnega mesta

Ne pozabite shraniti nastavitev s klikom na gumb v zgornjem desnem kotu strani

To je to! Preusmeritev je končno in tako objave kot RSS se vračajo na vaše spletno mesto WordPress, ki ga gostuje sam.

Čas je za testiranje

Stranska slika

Če ste sledili navodilom, ste tudi uspešno preselili svoj blog iz Bloggerja na WordPress. Čestitamo! Da bi se prepričali, ali je šlo vse brez težav, predlagamo, da naredite nekaj testov.

Pojdite do katerega koli od svojih starih Bloggerjevih objav in jih poskusite znova naložiti. Če bi bilo vse v redu, bi se morali zdaj preusmeriti na ustrezno WordPress objavo! Lahko ponovite test in poskusite odpreti še nekaj objav, da se prepričate, da ni težav. Če vas samodejno ne preusmeri, se vrnite v razdelek Preusmeritev in se prepričajte, da ste vse naredili pravilno:

 • Preverite, ali ste kopirali celotno kodo
 • Preverite, ali ste na vseh mestih zamenjali URL svojega spletnega mesta in ali ste uredili pravo datoteko function.php.
 • Če uporabljate bralnik RSS, lahko tudi vir RSS preizkusite za preusmeritve s klikom na povezavo do ene od vaših objav. Zdaj naj bi prišlo do mesta WordPress.

Kaj pa moje slike?

Stranska slika

Običajno bo WordPress slike samodejno uvozil v knjižnico WordPress Media. Če ste v objavi imeli slike, se bodo samodejno prikazale v isti objavi na vašem novem mestu WordPress. Toda ne jemljite ga kot samoumevno. Včasih lahko uvoznik zamudi uvoz nekaterih slik ali uvožene slike morda niso pravilno povezane.

Če je tako pri vašem novem blogu, lahko težavo še vedno precej hitro rešite.

Preden začnete panično, preverite svojo predstavnostno knjižnico Knjižnica medijev:

 1. Pojdi do Mediji -> Knjižnica
 2. Preverite, ali so tukaj vidne vaše stare slike
 3. Če so slike tam, preverite, ali je namesto blogger.com povezava do gostitelja. Kliknite na sliko in preverite polje URL, da preverite, ali kaže nazaj na Blogger ali novo domeno

Manjkajoče slike

Če je Uvoznik zamudil nalaganje slik, jih lahko še vedno hitro dobite na svojem novem blogu WordPress. Namestiti boste morali vtičnik, ki bo poskrbel za to.

Običajno ne priporočamo zastarelih vtičnikov, vendar je ta še vedno odličen za to delo.

 1. Pojdi do Vtičniki -> Dodaj novo
 2. Išči »Uvoz zunanjih prilog«
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik
 4. Pojdite v Media -> Uvozi priloge

Če obstajajo slike, ki jih uvoznik še ni uvozil, jih bo vtičnik povezal na stran. Vse kar morate storiti tukaj je, da kliknete gumb »Uvozi priloge zdaj«. Vtičnik lahko hkrati uvozi 50 slik, zato pustite nekaj časa, da se vse slike dodajo v knjižnico.

Napačni URL-ji slik

Včasih lahko uporabniki brez težav uvozijo slike v predstavnostno knjižnico. Da pa se slike pravilno prikažejo, morajo kazati na pravi naslov. Čeprav so slike na vašem novem gostitelju, lahko vaša objava in strani vseeno poskušajo naložiti stare (ki jih najdete v starem spletnem dnevniku Bloggerja).
Velvet Blues Posodobljeni URL-ji

 • Pojdi do Vtičniki -> Dodaj novo
 • Išči “Velvet Blues posodobite URL-je
 • Namestite in aktivirajte vtičnik
 • Pojdi do Orodja-> Posodobite URL-je nastavite nastavitve vtičnika

Na strani z nastavitvami vnesite svoj stari URL (na primer https://yourblog.blogspot.com/) in novi URL (na primer https://yournewsite.com/). Preostale nastavitve lahko privzeto pustite preverjene. Dvakrat preverite URL-je in druge nastavitve in kliknite gumb »Posodobi URL-je zdaj«.

Nato bo vtičnik poiskal vse primerke vašega starega URL-ja in jih prestavil na novega. Končali boste čez minuto in vsi URL-ji bodo posodobljeni na pravega.

Kaj storiti naprej?

Stranska slika

Vaš blog je končno prešel iz Bloggerja v WordPress. Upajmo, da ste to preverili in vse deluje v redu od prvega odvzema. Če ne, predlagamo, da še enkrat prečkate korake in preverite, ali ste kaj zamudili. Celoten postopek migracije ni zelo zahteven, vsekakor pa je potreben čas in potrpljenje.

Če bi šlo za vas vse gladko, potem lahko naredimo naslednje:

 • Ohranite svoj stari blog na Bloggerju v živo. Ne izbrišite ga, ker preusmeritev ne bo delovala
 • Preverite uvožene objave glede napak. Včasih se lahko oblikovanje objave zmede, zato boste morali odstraniti nepotrebne presledke ali pokvarjene povezave
 • Začnite raziskovati WordPress in izvedeti več o njem
 • Poiščite temo WordPress, ki bo predstavljala vaš blog. Če spremenite temo, ne pozabite urediti datoteke s funkcijami teme
 • Oglejte si nekaj najboljših vtičnikov, ki jih lahko namestite

Pogosto zastavljena vprašanja

Faq slika

Ali lahko izbrišem svoj blog Blogger po prehodu v WordPress?

Da, lahko izbrišete svoj stari spletni dnevnik, vendar to ne bi priporočali. Če izbrišete svoj stari spletni dnevnik, preusmeritve, ki ste jih opravili, ne bodo delovale in morda izgubite obiskovalce. Ker bi Google in drugi iskalniki še vedno indeksirali vaše stare URL-je, se bodo ljudje, ki se bodo spotaknili ob vaših starih objavah. Če izbrišete stari blog, bodo ti ljudje videli neobstoječo stran in jih boste izgubili, namesto da bi jih preusmerili na nov blog.

Faq slika

Kaj se bo zgodilo, če spremenim strukturo URL-jev?

Spreminjanje strukture stalne povezave je odvisno od vas. Strukturo lahko spremenite v karkoli želite, a da bi se najbolje izognili SEO-ju in da obiskovalci ne bi prihajali na vaše novo spletno mesto, močno priporočamo, da ohranite strukturo trajne povezave čim bližje tisti v Bloggerju..

Faq slika

Spremenil sem temo WordPress in zdaj preusmeritev ne deluje. Kaj storiti?

Ker je treba kodo dodati v tematsko funkcijo (function.php), boste morali vsakič, ko aktivirate novo temo WordPress, kodo vrniti v funkcijo teme.php. Vsaka tema ima svojo funkcijo.php, tako da morate kodo kopirati še enkrat.

Faq slika

Ali lahko po prenosu še vedno uporabim svoje staro ime domene?

Žal to ni mogoče. Če ste v Bloggerju uporabljali brezplačno domeno (na primer https://yourblogname.blogspot.com), ne morete uporabljati iste domene za nov blog WordPress. Če pa ste uporabljali ime domene po meri, ki ste ga morali registrirati ločeno (na primer https://yournewsite.com), lahko domeno brez težav usmerite na svoj novi blog.

Faq slika

Ali bodo objave, ki jih pišem v WordPress, vidne na Bloggerju in obratno?

Ne. Če nadaljujete s pisanjem novih objav v WordPressu, bodo vpisi vidni samo na vašem novem mestu WordPress. Dve mesti nista povezani; pravkar ste vse prestavili z Bloggerja na WordPress, vendar sta obe strani še vedno nekaj povsem drugega. Če se prijavite nazaj v Blogger in napišete objavo, ta ne bo vidna na WordPressu, razen če jo enkrat izvozite.

Faq slika

Moje etikete so postale kategorije in ne oznake. Kako jih preklopiti?

Včasih se lahko vaše Bloggerjeve etikete pretvorijo v kategorije in ne v oznake, kot bi morda želeli. Če želite preklopiti, je vtičnik, ki bo v sekundi reševal vašo težavo. Pojdite na Orodja -> Uvozi in izberite Kategorije in Pretvornik oznak. Namestite ga, aktivirajte in zaženite vtičnik. Pretvornik vam bo prikazal seznam kategorij, ki jih lahko pretvorite. Izberite tiste, ki jih želite pretvoriti in kliknite gumb »Pretvori«.

Faq slika

Mi lahko pomagate, da moj blog iz Bloggerja prenesem v WordPress?

Ja lahko. Pravzaprav lahko celotno selitev naredimo za vas! Oglejte si več podrobnosti o naši storitvi Blogger v WordPress.

Zaključek

Premakniti blog iz Bloggerja v WordPress ni tako težko, tudi če ste začetnik. Kot lahko vidite iz tega dolgotrajnega vodnika, vsekakor potrebuje čas za dokončanje vsakega koraka. Lahko postane moteče, vendar ne obupajte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked