Kako narediti spletno mesto s spletnim gradnikom

GeoCities je bil eden prvih sodobnejših ustvarjalcev spletnih mest, ki ni potreboval nobenih tehničnih znanj. Pet let po uvedbi leta 1994 Yahoo! kupila ga je za 3,6 milijarde dolarjev

Iščete rešitev enostavne za izdelavo spletnega mesta? Če je tako, potem je morda ustvarjalec spletnega mesta ravno tisto, kar iščete. Za razliko od platform CMS, ki jih je treba namestiti in konfigurirati na vašem računu za spletno gostovanje, vam gradbeniki spletnih mest omogočajo enostavno ustvarjanje statičnih spletnih mest, blogov in trgovin za e-trgovino na enem mestu. Mnogi vam omogočajo povleci in spusti funkcionalnost, na stotine modelov, ki jih lahko izbirate, in gostijo vaše spletno mesto za vas. Poleg tega boste imeli dostop do podpore, ki vam bo pomagala pri razvoju in vzdrževanju spletnega mesta.


Slaba stran ustvarjalcev spletnih strani je, da ko izberete svojega ustvarjalca in izdelate spletno mesto, ne morete vzeti tistega, kar ste ustvarili, in se premakniti kam drugam. Vaše spletno mesto je zasnovano in narejeno tako, da gostuje samo na tej platformi, spletni graditelji pa imajo to, kot je opisano v njihovih pogojih uporabe. Pomembno je, da izberete pravega.

V tem priročniku si bomo ogledali, kako lahko zgradite svoje spletno mesto s pomočjo treh najbolj priljubljenih ustvarjalcev spletnih mest:

Wix
Weebly
Kvadratni prostor

Izdelava spletnega mesta z Wixom

Spletno mesto Wix

Tako danes, ko vaše podjetje ne potrebuje spletnega mesta, pomeni, da za preživetje ne potrebujete kisika.

Wix je ustvarjalec spletnih strani, ki ga je mogoče uporabiti za ustvarjanje osupljivih in profesionalnih spletnih mest. Odlikuje uporabniku prijazen Drag n ‘Drop urejevalnik in ga lahko uporablja kdorkoli brez poznavanja kodiranja.

Stroški

Wix ponuja brezplačne račune, vi pa se lahko prijavite, da preizkusite njihova orodja, ne da bi plačali denar. Seveda vaše spletno mesto na domeno po meri ne boste dobili brezplačno. Ime vašega spletnega mesta bo videti tako, yourwebsite.wix.com, vendar vam nudijo odlično priložnost, da se poigrate s tem, kar imajo, in se odločite, ali vam je všeč ali ne.

Ko ustvarite svoje spletno mesto in boste zadovoljni s tem, kar imate, lahko nadgradite na enega od načrtov in nastavite domeno po meri za svoje spletno mesto. Wix ponuja pet različnih načrtov:

Wix so leta 2006 ustanovili Izraelci Avishai Abrahami, Nadav Abrahami in Giora Kaplan. Sedež podjetja je v Tel Avivu, s pisarnami v Be’er-Sheva, San Francisco, New York City, Dnipro, Kijev in Vilnius
Vsebujejo domenoNajbolj osnovne4,08 USD na mesec
ComboZa osebno uporabo9,25 USD / mesec
NeomejenoZa podjetnike12,42 $ / mesec
e-trgovinaZa podjetnike12,42 USD / mesec
VIPPrednostna podpora24,92 USD / mesec

Prednosti

Danes je Wix svetovna platforma za izgradnjo spletnih mest z več 110 milijonov uporabnikov v 190 državah

Platforma je namenjena temu, da uporabnikom omogočijo svobodo, ki jo potrebujejo za oblikovanje svojih spletnih mest, kakorkoli želijo. Z leti so uvajali pohvale vredne lastnosti; Naslednja opozorijo na vašo pozornost:

Predloge. Wix ponuja več kot 280 čudovitih predlog v različnih panogah in kategorijah. Našli boste vse, od peke do financiranja do zakona. Te vnaprej izdelane predloge omogočajo uporabnikom celotno strukturo in smernice, ki jih želijo. Vzemite si čas za odločitev, saj ne morete prehajati iz ene predloge v drugo. Prednostne predloge imajo predloge številne široke palete orodij in uporabnih aplikacij.

Prilagodljivi dodatki. Trg aplikacij Wix ima na desetine dodatkov za popolno postavitev vašega spletnega mesta. Kot rezultat, lahko stranke vključite v klepet v živo, družabno interakcijo, kupone, ankete ali jim celo prodate predmete s pomočjo funkcij e-trgovine, kot sta nakupovalni voziček in prehod za plačila. Wix ponuja navodila, kako te aplikacije vključiti v svoje spletno mesto in namestitev z enim klikom.

Wix uporablja 0,8% vseh spletnih strani katerega sistem za upravljanje vsebin je znan. To omogoča 0,4% od skupnega števila spletnih strani po vsem svetu

Povleci in spusti urejevalnik. Če niste novi v izdelavi spletnih strani, je neverjetno, da lahko elemente postavite točno tam, kjer želite, ne da bi morali poznati osnove kodiranja. To omogoča urejevalnik povleci in spusti. Deluje tudi kot podpora za napredne uporabnike, ki poskušajo osvežiti zasnovo svojega spletnega mesta.

Pomoč strankam. Wix ponuja uporabniku prijazen vmesnik, večino elementov in funkcij pa spremljajo dodatne podrobnosti in praktični nasveti. V primeru, da uporabniki naletijo na težave, lahko poiščejo pomoč na forumu ali centru za podporo. Obstajajo pogosta vprašanja, video vadnice in možnost, da se obrnete na najustreznejši oddelek. Skupina za pomoč strankam odgovori na vprašanja v 24 urah.

Uporaba Wixa in nastavitev spletnega mesta

Fizične lokacije podjetij, ki uporabljajo Wix
Lokacije podjetij, ki uporabljajo Wix

Preberite pregled spletnega graditelja Wix.

Ko se prijavite, lahko izberete predlogo za svoje spletno mesto. Kliknite gumb »Uredi«, če želite zagnati urejevalnik povleci in spusti. V predlogi lahko urejate karkoli, vključno s slikami in besedilom.

Velika značilnost Wixa je, da lahko med spreminjanjem predloge shranite nedokončano delo. To vas bo prihranilo od težav, ko začnete iz nič, če se prekinete z internetom ali morate delati v presledkih. In kadar koli v postopku prilagajanja si lahko ogledate spletno mesto v svojem spletnem brskalniku in si lahko ogledate, kako natančno bo videti v živo.

Za dodatne prilagoditve spletnih strani uporabite meni na levi strani, ki vključuje:

 • Strani – tukaj lahko dodate strani s klikom na »Dodaj stran«. Odprite lahko »Nastavitve strani«, če želite spremeniti ime strani in njen URL. Vnesite podatke o SEO, da bi iskalniki pomagali najti vaše strani.
 • Oblikovanje – prilagodite svoje ozadje, barve in pisave
 • Dodaj – tukaj lahko spremenite ozadje različnih elementov in izberete določeno barvno paleto. Z možnostjo »Dodaj« lahko dodate besedilo, sliko, galerijo, predstavnost, gumbe in menije in še več
 • Upravljanje aplikacij – tukaj lahko na svoja spletna mesta vključite več funkcij, kot so kontaktni obrazec, Google Maps, PayPal in Flickr Gallery.
 • Nastavitev – tukaj lahko povežete ime domene, posodobite nastavitve SEO, da bo vaše spletno mesto vidno v iskalnikih, dodajte družabne profile in nastavite račun Google Analytics, da boste spremljali statistiko
Število registriranih uporabnikov Wix-a vsako leto zraste 24%. Število plačanih računov Wix raste 35% leto

V privzetem načrtu bo vaše spletno mesto spletno na domenskem naslovu, ki se začne z wix.com, vendar lahko nadgradite svoj račun, da dobite brezplačno domeno in odstranite vse oglase Wix. Ko to storite, lahko za svojo domeno uporabite e-poštno sporočilo, ki ga poganja Wix. Če želite nastaviti e-pošto, pojdite v Moj račun -> Nabiralniki. E-poštni sistem temelji na okviru Google Apps, zato boste potrebovali načrt Wix, ki vključuje domeno po meri.

Opomba: Wix ima vse, kar je preizkusila njegova zasebna razvojna skupina, da zagotovi brezhibne funkcije. Je eden najpreprostejših gradnikov spletnih strani za uporabo. Vse, kar morate storiti, je, da na svojem spletnem mestu postavite različne elemente, točno tako, kako želite, da se prikažejo obiskovalcem vaše spletne strani. Kot rezultat, uživate v prednosti WYSIWYG (kar vidite, kar dobite), ko ustvarite spletno mesto z Wix-om.

Izdelava spletnega mesta z Weeblyom

Zagon in ustvarjanje Weebly

Weebly je bila ustanovljena leta 2006. V zadnjih devetih letih je mesec za mesecem še naprej rasla in postala ena izmed najboljših platform za gradnjo spletnih strani na svetu. Medtem ko imajo nekateri izkušnje s spletnim oblikovanjem, drugi ne vedo, kaj je prvo. In tu se igra Weebly.

Weebly je zasnovan na predpostavki, da lahko kdorkoli ustvari spletno stran. Ni pomembno, ali ustvarjate osebni blog, spletno trgovino ali spletno mesto za svoje majhno podjetje, ta platforma vam omogoča to z lahkoto.

Stroški

Verjetno se sprašujete, koliko stane. Če morate le preizkusiti orodje, se lahko odločite za brezplačno različico. To vam daje neomejene funkcije, brez stroškov. Poleg vseh funkcij boste dobili tudi dostop do popolnoma integrirane platforme za e-trgovino. Tu so štiri možnosti načrta, ki jih ponujajo:

David Rusenko, Chris Fanini in Dan Veltri so soustanovili Weebly leta 2006, ko so obiskovali državno univerzo v Pensilvaniji. Projekt se je združil kot rezultat zahteve države Penn, da vsi študenti ustvarijo spletni portfelj; trio je ustvaril programsko opremo, ki je vsakomur olajšala izdelavo osebnega spletnega mesta
prost0 USD / mesec
Zaganjalnik4 USD / mesec
Pro8 USD / mesec
Posel25 USD na mesec
Platforma Weebly je od svojih dni kot razrednega projekta v državi Penn zrasla in postala poročena družba v vrednosti 455 milijonov dolarjev, ki zaposluje približno 300 ljudi

Uporaba Weebly in nastavitev vašega spletnega mesta

Preberite pregled Weebly web builder.

Korak 1

67% uporabnikov Weeblyja začeli, ker so bodisi želeli voditi poslovanje na spletu, bodisi razviti obstoječa podjetja, da bi pridobili več strank

Začetek in prijava. To lahko storite brezplačno prek spletnega mesta Weebly. Vse, kar potrebujete, je vaše polno ime, e-poštni naslov in geslo. Ko vnesete svoje podatke, boste z gumbom Dodaj spletno mesto prešli na naslednjo stran. Tu se vam zastavi eno temeljno vprašanje. “Kaj je v središču vašega spletnega mesta?”

Na voljo imate tri možnosti: spletno mesto, blog ali trgovina

Preden se odločite, dobro razmislite o informacijah, ki jih bo zagotovila vaša spletna stran, in o vašem ciljnem trgu. Majhno podjetje, ki ne prodaja ničesar preko spleta, se lahko odloči za možnost »spletna stran«. Če začenjate blog, je poziv »blog« vaša izbira. In če načrtujete prodajo izdelka v spletu, izberite “trgovina.”

2. korak

Izbira teme. Ta korak prikazuje, zakaj je tako pomembno, da se pravilno odločite, ko izberete fokus. Na tej točki so vam na voljo teme glede na namen vašega spletnega mesta.

Weebly pooblastila več kot 40 milijonov spletnih strani. To je enako 2% vseh spletnih mest ki so trenutno v živo

Če na primer izberete »spletno mesto«, lahko izbirate na stotine, zato se ne bi smeli hiteti z odločitvijo. Namesto tega si oglejte vsako, vključno s postavitvijo in funkcijami, da se odločite, katera je najboljša za vaše spletno mesto.

Nasveti. Weebly omogoča preprosto spreminjanje teme pozneje, zato ne predolgo držite tega. Treba je sprejeti več odločitev. To je tudi vidik, ko Weebly blesti nad konkurenčnimi graditelji spletnih mest, kot je Wix.

Najboljše kategorije spletnih strani
Kategorije spletnih strani, kjer se Weebly uporablja
Poslovanje in industrija
18,63%
Umetnost in zabava
11,46%
Kariera in izobraževanje
6,45%
Kariera in izobraževanje
> Izobraževanje
5,28%
Drugo
58,18%

3. korak

Izbira domene spletnega mesta. Ko izberete temo in preden začnete z dodajanjem vsebine, izbiro barv in premikanjem stvari, boste morali nastaviti ime spletnega mesta.

Vaše možnosti vključujejo naslednje:

 • Uporaba poddomene Weebly.com (brezplačno).
 • Registrirajte novo domeno.
 • Povežite domeno, ki jo že imate.

Za začetek priporočamo, da zaženete z brezplačno različico in dodate svoje ime domene po poti navzdol, če ste zadovoljni s tem, kar lahko ponuja to orodje.

Prilagajanje in oblikovanje vaše spletne strani

Weebly ponuja več kot 100 predlog za oblikovanje strani in večpredstavnostne funkcije, kot so fotogalerije, diaprojekcije, integrirani zemljevidi, video in zvok. Člani spletnega mesta lahko spremenijo videz svojega spletnega mesta, ki ga gosti Weebly, tako da vlečejo pripomočke na različna mesta na spletni strani. Vsebino lahko upravljate prek spletnega mesta Weebly ali s pomočjo aplikacije iPhone Weebly, ki je na voljo v App Store

Čas je, da kopate po armaturni plošči in prilagodite svoje spletno mesto tako, kot se vam zdi primerno. Tako kot kateri koli sistem za upravljanje vsebine (CMS) ima Weebly nadzorno ploščo, na kateri lahko počnete karkoli in vse. Vaša nadzorna plošča bo imela te skrbniške možnosti:

Leva stranska vrstica je vaša skakalna točka. Tukaj boste našli možnost vlečenja in spuščanja komponent iz teh kategorij: osnovni, struktura, mediji, trgovina in še več.

Zgornja navigacijska vrstica vam nudi še več možnosti. Poleg zgradbe, ki prikazuje levo stransko vrstico, lahko kliknete na Oblika, Strani, Trgovina in Nastavitve.

Opomba: S štirimi različnimi paketi, obremenitvijo čolnov vrhunskih funkcij in preprosto uporabo platforme je razvidno, zakaj Weeblyu zaupajo več deset milijonov lastnikov spletnih mest. Njihov center za pomoč ponuja široko paleto podpore v obliki e-pošte, klepeta, videoposnetkov, spletnih oddaj in vodnikov.

Izdelava spletnega mesta s kvadraturo

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor je eden najbolj priljubljenih univerzalnih graditeljev spletnih mest na trgu – in izboljšal se je šele od uvedbe Squarespace 7. Je gostujoča rešitev, kar pomeni, da je enostavno nastaviti in prilagoditi popolnoma funkcionalno spletno mesto, ne da bi se preveč zapletel. sodeluje pri delovanju gostovanja.

Stroški

Squarespace ne ponuja brezplačnega načrta, vendar obstaja 14-dnevno preskusno obdobje brez tveganja. Uporabniki se lahko pred odločitvijo preizkusijo na svojem spletnem mestu. Poleg tega obstajajo trije paketi:

Standardno10 USD / mesec ali 96 USD / leto
Neomejeno20 USD / mesec ali 192 USD / leto
Posel30 USD / mesec ali 288 USD / leto

Za obstoječa imena domen morate konfigurirati domeno s kvadraturo. To vključuje urejanje vaših zapisov DNS in njihovo usmerjanje na strežnike Squarespace (Squarespace ponuja videoposnetek, ki poudarja glavne registratorje). Oddelek za podporo strankam pomaga uporabnikom, ki imajo težave pri integraciji obstoječih domen s platformo Squarespace.

Podjetje Squarespace je bilo ustanovljeno leta 2003 v sobi Anthonyja na univerzi v Marylandu in je preraslo v skupino več kot 720 nadarjenih posameznikov

Prednosti

Kvadratni prostor nima pomanjkanja moči glede naslednjih:

Od njegove uvedbe je bilo na platformi Squarespace ustvarjenih na milijone spletnih strani

Predloge. Squarespace ponuja minimalistične in visoko strokovne predloge, ki ukažejo pozornost uporabnika. Obstaja veliko raznolikosti. Nekateri so podrobni; nekatere so redke, nekatere so usmerjene v e-trgovino, nekatere so zasnovane tako, da delujejo kot spletni portfelj – tako da lahko izberete vrsto glede na vrsto vašega podjetja. Vsaka predloga je poleg elegantne in minimalne mobilne in odzivne.

Urejevalnik stilov. Urejevalnik stilov uporabnikom olajša prilagoditev spletnega mesta brez spreminjanja kode CSS. Obstajajo možnosti za prilagajanje slik ozadja, barv, širine stranske vrstice, razmika in oblazinjenja, nepreglednosti strani in tipografije. Obstaja tudi urejevalnik CSS za uporabnike, ki se poznajo s kodiranjem.

Marketing in SEO. Squarespace ima učinkovite funkcije SEO in trženja. Uporabniki lahko urejajo meta opise, URL-je, naslove strani; in spletna mesta XML + HTML koda je že vključena. Obstaja tudi socialna integracija za Facebook, Twitter in druge platforme socialnih medijev.

Kvadratni prostor uporablja 1,5% vseh spletnih strani katerega sistem za upravljanje vsebin poznamo. Tole je 0,7% od skupnega števila spletnih mest

Trgovina. Squarespace vam omogoča ustvarjanje spletne trgovine za prodajo izdelkov in storitev. Funkcija Commerce podpira različne različice izdelkov, vključno s težo, barvo in velikostjo. Napredne funkcije e-trgovine, kot so hitro plačilo, integrirane funkcije računa, tiskanje nalepk in pošiljanje ponudnikov, so vključene v plačljivi paket. Uporabniki lahko prejemajo plačila prek Stripe.

Pomoč strankam. Squarespace ponuja brezplačno 24-urno klepetanje v živo in telefonsko podporo. Podjetje se ponaša tudi z poučno dokumentacijo, video vajami in celo z aktivnim forumom; na tem mestu lahko odgovorite na svoja vprašanja. Skupino za pomoč strankam sestavljajo izkušeni uporabniki in nikoli ničesar ne oddajajo zunanjim izvajalcem.

Priljubljena spletna mesta, ki uporabljajo Squarespace
Kvadratni prostor

Uporaba kvadrata in nastavitev spletnega mesta

Preberite pregled spletnega graditelja Squarespace.

Korak 1

Obiščite kvadrat kvadrat, izberite »Začnite« in izberite eno od predlog. Kasneje lahko izberete drugo predlogo, če vaš prvotni izbor ne ustreza vašim poslovnim potrebam. Ko izberete predlogo, kliknite »Začni s tem dizajnom« in vnesite svoje poverilnice.

2. korak

Nato boste videli pozdravno sporočilo in morali boste izbrati namen spletnega mesta z naslednjimi možnostmi: Poslovanje, Osebno, e-trgovina in Neprofitna. Nato boste morali izpolniti naslov spletnega mesta in glede na namen spletnega mesta, ki ga izberete, morda vključiti podatke o vašem podjetju.

Prilagajanje in oblikovanje vaše spletne strani

Ko zaključite postopek prijave, boste preusmerjeni na območje skrbnika spletnega mesta. Znotraj skrbniške plošče boste videli levo stransko menijsko vrstico, na sredini pa postavitev spletnega mesta, na katerem delate. Lahko se usmerite na svoje spletno mesto in si ogledate nekatere osnovne skrbniške funkcije, ki so vam na voljo prav na samem spletnem mestu. Vendar bo največ prilagoditvenega dela opravljeno v levi strani menijske vrstice, ki vključuje naslednje točke:

Squarespace vam omogoča, da v realnem času vidite promet in obnašanje svojih obiskovalcev, kar pomeni, da lahko dejansko ugotovite, katere ključne besede uporabljajo vaši obiskovalci, da pristanejo na vašem spletnem mestu, prav tako pa lahko vidite, od kod prihajajo.
 • Jeziček Strani omogoča ustvarjanje novih strani za blog, spletno mesto in spletno trgovino v glavnem navigacijskem meniju. V bloke strani se doda vsebina, za različne vrste vsebine pa lahko ustvarite različne bloke.
 • Jeziček Oblikovanje vam omogoča, da prilagodite videz svojega spletnega mesta, ustvarite edinstven videz, da se ujema z vašo obstoječo blagovno znamko. Vključuje spremembe logotipa in naslova, preklapljanje predloge in spremembe stilov.
 • Zavihek Trgovina vam omogoča dodajanje izdelkov, cen in oznake v prodaji. Obstaja tudi možnost dodajanja dodatnih informacij o izdelku (fizičnih ali digitalnih). Izberite tudi operaterja in povežite plačilni račun.
 • Kartica Meritve omogoča preverjanje celovitega pregleda interakcije obiskovalcev na vašem spletnem mestu in vam pomaga slediti nedavne statistike prometa. Dejavnost v metriki se osveži z novimi podatki približno vsakih 90 minut.
 • Zavihek komentarji omogoča interakcijo z obiskovalci in gradnjo skupnosti. V nastavitvah komentarjev lahko nadzorujete, kako so komentarji objavljeni, odobreni, odgovorjeni na njih in še več.
 • Jeziček Nastavitve omogoča upravljanje več opravil, kot so: spremenite osnovne podatke svojega spletnega mesta, ki vključuje slog in opis spletnega mesta, povežite ime domene po meri, e-poštni račun, profile socialnih medijev. Prav tako lahko spremenite nastavitve bloganja in SEO.
 • Jeziček za pomoč govori zase. Tu lahko najdete odgovore na vsa vprašanja v obliki poglobljenih člankov, videoposnetkov in delavnic, s pomočjo katerih boste začeli ali zaključili.
Squarepace se povezuje z vsemi pomembnimi socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest in še več. Statusi objav se samodejno posodobijo, galerije pa lahko neposredno objavite na svoji Facebook strani in celo vključite avtorstvo za Google+

Opomba: Squarespace ponuja več načrtov in imeli boste dostop do profesionalnih predlog, urejevalnika za povleci in spusti ali do 24/7 podpore strankam, ki jo ponujajo. Torej je vrednost nastavitve spletnega mesta Squarespace prepričljiva, ko pretehtate prednosti, ki jih dobite od platforme.

Zaključek

Upamo, da ste uživali v naši predstavitvi sodobnih ustvarjalcev spletnih strani, ki so vam na voljo za izdelavo statičnega spletnega mesta, spletnega dnevnika ali spletnega mesta za e-trgovino..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map