Kako narediti raziskavo ključnih besed za svoj blog

Ob zagonu bloga je treba upoštevati veliko kritičnih elementov in če želite uspešno, morate poskrbeti, da bodo vsi pravilno opravljeni. Eden od teh bistvenih elementov je raziskovanje ključnih besed, saj je izbira pravih ključnih besed, na katere se osredotočimo, eden glavnih načinov za povečanje števila ogledov, ki jih bo dobil vaš blog.


Številni novi blogerji sploh ne razmišljajo, da bi raziskali ključne besede, in se zaradi tega trudijo, da bi prišli do obiskovalcev na svojem blogu, ne glede na to, kako zelo se trudijo. Drugi preprosto dodajo ključne besede, ki so »najbolj priljubljene«, vendar ne razumejo, da če je ključna beseda zelo pogosta, ne bo pomagala, ampak pošljejo vaš blog na 15. stran rezultatov iskanja.

Preskok čez ta del ni možnost, saj svojega bloga ne boste mogli tako hitro razvijati, kot želite, kaj torej storiti? Preprosto povedano, morali boste raziskati ključne besede, da boste našli ključne besede, ki bodo delovale dobro in pomagale vašemu blogu višje na straneh z rezultati iskanja (SERPs). To ni preprosto, saj so vsi dnevniki in ciljni trgi različni.

Potrebovali boste prava SEO orodja in pravo znanje, ki vam bo pomagalo pravilno začeti ta postopek in nemoteno iti skozi njega. V tem priročniku boste našli nasvete o pravilnem strukturiranju raziskav ključnih besed in jih lahko prilagodite svojim potrebam.

Najprej morate razumeti, zakaj potrebujete dobro strategijo ključnih besed za svoj blog. Ključne besede so razširitev vašega organskega dosega, kar pomeni, da bodo lahko pritegnile bralce z resničnim zanimanjem za to, kar lahko ponudi vaš blog. Seveda, če ustvarite dobro strategijo ključnih besed, ki ne zavaja.

Organski promet je najbolj dragocena dobrina vašega spletnega dnevnika in za njegovo rast morate imeti čim več tega.

Možganska nevihta za iskanje nišnih tem
(ključne besede)vzpostavljanje vaše osebne blagovne znamke

Ne da bi razmišljali o čem drugem, začnite postopek odločanja o niši tako, da zapišete vse stvari, ki vas zanimajo. To so lahko osebni ali poklicni interesi.

 • Začnite z razmišljanjem o stvareh, v katerih uživate, ali bi uživali, če bi imeli priložnost. Na primer, ste ljubiteljski fotograf. Fotografsko bloganje bi lahko predstavljalo veliko nišo. Lahko delite svoje fotografije, svoje podrobno znanje ali svoje izkušnje s tehnologijo fotoaparata.
 • Nato razmislite o stvareh, v katerih bi se radi učili. Na primer, zanima vas pouk kuhanja. Tudi če nimate časa ali proračuna za začetek kuharskih tečajev, lahko začnete blog o hrani, kjer boste analizirali recepte, ki jih najdete v spletu. In razpravljajte o tem, kako izbrati popolne sestavine in odmeriti prednosti organskih v primerjavi z GSO sestavinami.
 • Končno razmislite o stvareh, v katere se že potapljate globoko. Recimo, da ste odrasla oseba, ki se bo končala na fakulteti. Opravili boste veliko raziskav o programih na spletnem mestu v primerjavi s spletnimi diplomskimi programi, katero univerzo izbrati, kako se vrniti v zamah študija in podobno. To so odlične teme za nišni blog o visokem šolstvu.

Izbira niše je zahteven postopek. Toda med to vajo boste dobili boljši občutek za teme, ki odmevajo z vami. Tisti, ki ste najbolj strastni, so najboljši kandidati za vaš nišni blog.

Recimo, da začnete blog o golfu. Prve vam bodo padle na pamet ključne besede, ki bi jih uporabili pri Googlovem iskanju:

 • golf za začetnike
 • namigi za golf
 • golf gugalnica
 • golf klubi

To bi bile vaše ključne besede, ideje o širokih temah. Nato boste morali najti bolj natančne ključne besede, ki ponujajo privlačne priložnosti.

Poiščite ključne ključne besede in zberite obsege iskanja

Uporaba Googlovega orodja za načrtovanje ključnih besed za iskanje ključnih besed

Uporaba Googlovega orodja za načrtovanje ključnih besed za iskanje ključnih besed

Googlov načrtovalec ključnih besed vam bo v veliko pomoč, ko začnete ustvarjati seznam ključnih besed, ki bi jih lahko uporabili za svoj spletni dnevnik. To orodje je priročno in vam lahko pomaga hitro ustvariti velik seznam ključnih besed.

Prijavite se ali ustvarite nov račun za vstop Google orodje za načrtovanje ključnih besed.

adwords

V razdelku »Poiščite nove ključne besede in pridobite podatke o obsegu iskanja« boste videli tri različne možnosti. Izberite zavihek »Išči nove ključne besede z uporabo fraze, spletnega mesta ali kategorije«.

iskanje ključnih besed

To je orodje za kruh in maslo, s katerim boste ustvarili ideje za ključne besede.

Ko odprete orodje, boste videli možnosti seznama. Večina teh možnosti je izbrana in vam jih ni treba skrbeti. Pojdimo nad možnosti, ki bodo pomagale raziskavam ključnih besed.

Raziskave ključnih besed

Vaš izdelek ali storitev: Tukaj vnesete “ključne besede” in to je primarno polje, ki ga boste uporabili. Tu lahko vnesete eno ali več ključnih besed.

Vaša ciljna stran: To velja predvsem za uporabnike Adwords.

Ciljna usmerjenost: Ta možnost je primerna za preklop države, jezika in iskalnika, ki ga tržite.

Prilagodite iskanje: Tukaj je, kako Google razlaga to možnost – “Filtrirajte ključne besede po zgodovinski statistiki, skrijte ključne besede, ki so že v vašem računu, in vključite ali izključite določene ključne besede. Kliknite ikono svinčnika, da prilagodite te nastavitve. “

Časovno obdobje: Vnesete lahko časovno obdobje, če želite videti povprečna mesečna iskanja za dano obdobje.

Vnesite „ključne besede“ (golf nasveti, golf gugalnica, golf klubi), ki smo jih uporabili v zgornjem primeru, in si oglejte rezultate.

Mesečna iskanja

Dobili boste rezultate za izbrane ključne besede in tudi ustrezne ideje za ključne besede. Oglejmo si vsa področja na tem zaslonu.

Iskalni izrazi: To so ključne besede, ki ste jih vnesli.

Ključna beseda (po pomembnosti): Seznam ključnih besed, ki jih je predlagal Google.

Povpr. mesečna iskanja: Število intervalov iskanja, ne ravno natančen pokazatelj obsega iskanja. (Spodaj vam bomo pokazali, kako pridobiti natančne podatke o obsegu iskanja).

Tekmovanje: To kaže število oglaševalcev, ki ponujajo ponudbo za to ključno besedo, uporabljeno za AdWords. Koristno za oceno, kako konkurenčna je ključna beseda.

Predlagana ponudba: Odličen način, da dobite idejo o potencialu zaslužka ključne besede.

Zdaj lahko seznam prenesete s predlogi za ključne besede in razvrstite po tem.

Seznam prenesite s ključnimi besedami

Druga uporabna možnost, ki jo lahko uporabite pri Googlovem orodju za načrtovanje ključnih besed, je »Ideje za skupine oglasov«. Dobili boste razširjen seznam idej za raziskovanje.

Seznam idej

Kliknite eno od skupin oglasov in si oglejte, kaj je znotraj.

Skupine oglasov

Videli boste, katere ključne besede so vključene v to skupino.

Vključene ključne besede

Vse te ključne besede lahko tudi prenesete in jih dodate na seznam.

Na voljo imate več orodij, s katerimi lahko najdete več idej za ključne besede. Nekateri od njih so brezplačni, brezplačni ali plačani. Verjamemo, da lahko z Googlovim načrtovalnikom ključnih besed dobite seznam idej za ključne besede, ki bi jih bilo več kot dovolj za raziskovanje. Če pa želite preveriti še druga orodja, je tukaj seznam najbolj priljubljenih:

Uporaba Googlovega orodja za načrtovanje ključnih besed za zbiranje obsega iskanja

Kot smo že omenili, Google načrtovalec ključnih besed bo prikazal obseg mesečnih iskanj (npr. 1k-10k). Če določite aktivno oglaševalsko akcijo (plačljivo oglaševanje), lahko dobite natančen obseg iskanja za določene ključne besede. Toda tudi natančen obseg iskanja niha in Google bo pokazal ocenjeno povprečno število iskanj. Koristno je videti točno število iskanj, vendar pri izbiri ključnih besed ni nič narobe.

Naj vam pokažemo, kako lahko iz Googla izvlečete natančen obseg iskanja, ne da bi ustvarili oglaševalsko akcijo Adwords.

Najprej izberite ključno besedo s seznama predlogov in kliknite dodaj v načrt.

Dodaj v načrt

Na desni strani boste videli gradnik svojega načrta.

Pripomoček za načrtovanje

V polje »Vnesite bit« vnesite nekaj visokih številk (npr. 1000 USD), poglejte število »vtisov«, to je, koliko ljudi vsak dan išče to ključno besedo.

Vtisi

Če pomnožite to število s 30, boste prejeli zakonito število iskanj na mesec. Težava je v tem, da boste morali izvesti isti postopek z vsako ključno besedo, ki jo želite ciljati. Vendar ponovimo, da z uporabo ocenjenih razponov (1k-10k) obsega iskanja ni nič narobe, če ne želite iti skozi vsako ključno besedo.

Uporaba plačljivih orodij za zbiranje obsega iskanja

Kot smo že omenili, je na spletu na voljo nekaj plačljivih orodij. Z njim lahko najdete ključne besede in preverite obseg iskanja. Ta orodja bi vam pokazala številke glede na algoritem, ki ga uporabljajo, in bodo ocenjene številke.

Na primer, tukaj je tisto, kar dobite, če preizkusite Ahrefs Explorer.

Raziskovalec ključnih besed Ahrefs

Kot vidite, se te številke razlikujejo od tistih, ki jih dobite z Googlovim orodjem, vendar dobite približno predstavo o obsegu iskanja.

Na voljo je več orodij in preverite jih lahko na spodnjem seznamu.

Razumevanje pomena ključnih besed z dolgim ​​repom


vzpostavljanje vaše osebne blagovne znamke

Preden preidemo na del, kako lahko določite vrednost ključnih besed, morate najprej vedeti, katere ključne besede so najbolj dragocene in zakaj gre za ključne besede z dolgim ​​repom. Res je, da lahko izberete ključne besede, ki imajo od 500 do 5000 iskanj na dan. Vendar ti veliki izrazi predstavljajo manj kot 25% iskanj v celotnem spletu.

Krivulja povpraševanja

Več kot 70% ključnih besed, ki jih ljudje iščejo, se nahaja v iskanju z dolgim ​​repom. Na tem dolgem območju repa je več milijonov iskanj, ki se lahko zgodijo nekajkrat vsak dan, vendar ta iskanja predstavljajo večino dnevnih iskanj.

Opišite tri različne kategorije, na katere so ključne besede običajno razdeljene: glava, telo in dolg rep.

 • Vodja: To so enobesedne ključne besede z ogromnimi količinami iskanja (na primer “golf” ali “hrana”). Ti izrazi so široki in ljudje lahko iščejo različne stvari s temi ključnimi besedami (na primer, da nekdo, ki išče »golf«, išče tečaje golfa, golf klube ali pravila igre).
 • Telo: Te ključne besede so 2-3 besedne besedne zveze ki dobijo spodoben obseg iskanja (od 1.000 do 2.000 iskanj na mesec) in so bolj nazorni od glave (na primer “golf tečaji” ali “razredi hrane”).
 • Dolgi rep: Te ključne besede so 3 ali 4+ dolge besede in so zelo specifični (na primer “poceni lekcije za golf za otroke” ali “razredi hrane za japonsko kuhinjo”). Ti izrazi nimajo veliko obsega iskanja, vendar statistično predstavljajo večino iskanj v spletu.

Ko izberete ključne besede Body in optimizirate svojo vsebino okoli njih, se praviloma uvrstite za sorodne ključne besede z dolgim ​​repom (4-8 besed). In tako dobite naravni promet na svojem spletnem mestu.

Kako najti ključne besede z dolgim ​​repom

Najlažji in verjetno najučinkovitejši način za iskanje ustreznih ključnih besed z dolgim ​​repom je uporaba Googlovi predlogi. Naj vam natančno pokažemo, kako to lahko storite.

Najprej, ko v Google poiščete izbrane ključne besede, poglejte samodejne predloge.

Iskanje po Googlu

Drugič, ko izvajate iskanje, se pomaknite navzdol do strani z rezultati in preglejte predloge “Iskanja, povezana z … ..”.

Rezultati iskanja

To tehniko lahko izvajate z različnimi različicami ključnih besed in izbirate izraze, ki so najbolj primerni.

Preverite, v katere ključne besede se uvrščajo tekmovalci

To je ena od učinkovitih naprednih taktik, s katerimi lahko najdete prave ključne besede v svoji niši. Ta možnost je na voljo s plačanimi orodji, kot so SEMrush“Target =” _ blank “rel =” nofollow “> Semrush in Raziskovalec strani Ahrefs.

Kot primer bomo pokazali, kako preveriti svojo konkurenco z Ahrefsom. Najprej izberite ime domene (URL) spletnega mesta, ki ga želite preveriti. V našem primeru bomo preverili spletno mesto golfdigest.com.

Odprite orodje Ahrefs Site Explorer in vnesite URL domene, ki jo želite preveriti.

Raziskovalec strani

Dobili boste podrobne podatke o tem spletnem mestu, vključno s profilom povratnih povezav in iskalnim prometom. S klikom na razdelek »Organske ključne besede« si lahko ogledate uvrstitve tega spletnega mesta in ideje za ključne besede.

Organske ključne besede

Ta vaja vam bo pomagala najti več ključnih besed in določiti, za katere ključne besede morate iti.

Ocenite konkurenco in težavnost


vzpostavljanje vaše osebne blagovne znamke

Za nadaljnjo oceno predlogov za ključne besede boste morali pogledati, kako konkurenčne so in kako težko se bo uvrstiti med te ključne besede.

Z orodjem za načrtovanje ključnih besed Google lahko izobraženo uganite tako, da pogledate dva parametra: Tekmovanje in Predlagani košček.

Ponudba

Zgoraj smo opisali ta dva predmeta, vendar si jih oglejmo še enkrat.

Konkurenca: To kaže število oglaševalcev, ki ponujajo ponudbo za to ključno besedo, nizko, srednje in visoko. Koristno za oceno, kako konkurenčna je ključna beseda.

Predlagana ponudba: Odličen način za pridobitev ideje o potencialni unovčitvi ključne besede. Prav tako pa vam bo dal idejo o tem, kako težko bi bilo razvrščati te ključne besede.

S podatki iz Googla lahko izpopolnite ugibanje. Če želite globlje razumeti konkurenčnost in težavnost ključnih besed, boste morali uporabiti plačljivo orodje, kot je Ahrefs Keywords Explorer.

Zaženite poročilo za določene ključne besede in kliknite na zavihek »Isti pogoji«.

Takole bo videti to poročilo:

Ob enakih pogojih

Evo, kako Ahrefs meri KD: “Zahtevnost ključnih besed je ocena, kako težko bi se uvrstiti v rezultate iskanja Google Top10 za določeno ključno besedo. Izmerimo ga po nelinearni lestvici od 1 do 100 (od majhne do visoke zahtevnosti). “

Določite denarne ključne besede


vzpostavljanje vaše osebne blagovne znamke

Če je eden od vaših ciljev zaslužiti denar na spletu, je pomembno, da izberete ključne besede komercialne namere. Te ključne besede lahko razdelimo v tri razrede:

Kupite ključne besede

To so ključne besede, ki jih ljudje uporabljajo pred nakupom.

Tu so besede, ki so običajno del te vrste iskalnih poizvedb:

 • Nakup
 • Kupon
 • Popust
 • Delo
 • Dostava

Ključne besede izdelka

Ključne besede izdelka so iskanja, ki se osredotočajo na določeno kategorijo izdelka, blagovno znamko ali storitev. Ljudje, ki uporabljajo te besedne zveze, so v zgodnji fazi nakupa.

Ključne besede izdelka ponavadi vključujejo:

 • Pregled
 • Najboljše
 • Top 10
 • Poceni
 • Cenovno dostopne
 • Primerjava

Informacijske ključne besede

Večina ključnih besed na spletu so “Informacijske ključne besede.” Naravno je, da ljudje pred nakupom poiščejo informacije.

Podatkovne ključne besede ponavadi vključujejo besede, kot so:

 • Kako
 • Najboljši način
 • Načini do
 • moram

Na voljo orodja za raziskovanje ključnih besed


vzpostavljanje vaše osebne blagovne znamke

V tem priročniku smo omenili nekaj instrumentov, tukaj pa vam bomo dali večji seznam orodij, ki jih lahko preizkusite pri raziskovanju ključnih besed..

Zaključek

Ko opravite vse zgoraj omenjeno, lahko svojo strategijo ključnih besed nastavite v gibanju, vendar to ne pomeni, da se vaše delo tam konča. Za dobro strategijo ključnih besed je potrebno ustrezno spremljanje, ki vključuje stalno spremljanje in spreminjanje stvari.

To je bistvo, ki ga morate vedeti o ustvarjanju ustrezne strategije ključnih besed za svoj blog. Ne pozabite, da je izbira pravilnih ključnih besed ključnega pomena za uspeh spletnega dnevnika, vendar je to le eden od vidikov in drugih pomembnih stvari ne morete zanemariti..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked