Kako narediti poslovno e-pošto po meri v letu 2020

E-poštna sporočila se pogosto uporabljajo kot učinkovito komunikacijsko orodje za osebno in podjetniško uporabo. Poslovna e-pošta še vedno ima vodilno marketinško vlogo pri vzpostavljanju povezav in povečanju konverzij. Prav tako je sestavni del številnih marketinških kampanj po elektronski pošti številnih podjetij, ki uresničujejo njen potencial. Ker digitalna ekonomija cveti, si težko predstavljamo katero koli podjetje, ki nima profesionalnega e-poštnega naslova.


Ali vaše podjetje uporablja e-pošto po meri?

Na veliki sliki blagovne znamke se morda zdi majhna podrobnost, vendar lahko to prinese veliko koristi. V tem priročniku vam bom pokazal, kako lahko ustvarite e-poštni naslov po meri za vaše podjetje z vašim obstoječim ali novim domenskim imenom. Vaše novo e-poštno sporočilo bo videti tako – [email protected]

Ustvarite e-poštno infografiko
Oglejte si, kako ustvariti e-pošto po meri [Infographic]

Kazalo

 • Zakaj potrebujete e-poštni naslov po meri?
 • Hiter temeljni premaz – E-pošta po meri za začetnike
 • Nastavitev e-pošte po meri s programom G Suite (Google)
 • Ustvarite e-poštno sporočilo z alternativami G Suite
 • Sinhroniziranje e-pošte s programsko opremo drugih proizvajalcev
 • Povezovanje e-poštnega računa z mobilnim telefonom
 • Pogosta vprašanja
 • Zaključek

Zakaj potrebujete e-poštni naslov po meri?

dekle vozi avto z blagovno znamko

Ni važno, ali ste bloger ali lastnik podjetja – e-poštno sporočilo po meri vas bo ločilo od tekmecev. Če iščete službo, vas bo poklicni e-poštni naslov razlikoval od drugih. Če ustvarite blog, boste želeli z mreženjem ustvariti močno podobo blagovne znamke in graditi ugleden spletni ugled. Če boste to dosegli, vam bo pomagal pri prilagajanju e-poštnih naslovov, saj boste tako izstopali od drugih blogerjev v svoji niši.

Enak truizem velja tudi pri vzpostavljanju vaše blagovne znamke. E-poštni račun po meri vam omogoča takojšnjo verodostojnost in pokaže, da ste profesionalec. To je odličen način za izstopanje med drugimi v vaši panogi, ki ustvarjajo nepozabne prve vtise.

Če obdržite splošen e-poštni naslov, tvegate, da boste videti ljubiteljsko. Ali ni čas, da ustvarite svoj e-poštni naslov in pokažete, da ste svoje podjetje dobro in resno ukvarjate?

Še več, ljudje se vas bolj spominjajo, saj so navajeni videti gmail.com, hotmail.com in druga splošna e-poštna sporočila. Z nastavitvijo e-poštnega sporočila na lastni domeni se boste spomnili. Razmislite o tem za trenutek: kolikokrat ste takoj pozabili, kaj se je zgodilo pred @ gmail.com?

Preverite svojo identiteto v izjemno konkurenčnem poslovnem svetu in celotno igro obrnite tako, da pokažete edinstveno in prepoznavno profesionalno e-pošto. To je preprost način, da pokažete, da imate resnično podjetje v primerjavi s hobijem.

Opomba: Če imate spletno mesto (ime domene + spletno gostovanje) ali ga nameravate narediti, lahko brezplačno nastavite e-poštno sporočilo pri ponudniku spletnega gostovanja. Vsa podjetja za gostovanje, kot je Bluehost, ponujajo BREZPLAČNE e-poštne račune s svojimi načrti gostovanja. Do računa morate samo dostopati in v nekaj minutah lahko nastavite svoj e-poštni naslov.

najboljše prakse po e-pošti

Hiter temeljni premaz – E-pošta po meri za začetnike

Ustvarjanje novega e-poštnega računa je pravzaprav preprosto, in četudi ste popolnoma nov v procesu, ga takoj obesite. Zamislite si to kot ustvarjanje spletnega mesta, saj začnete z nakupom domene in izbiro ponudnika gostovanja po e-pošti. Če imate spletno mesto za svoje podjetje, potem že imate svoje ime domene. V tem primeru je najboljša možnost, da uporabite to ime za svojo e-pošto.

Če še nimate imena domene, ga boste morali kupiti. Ime domene lahko kupite pri registratorju domene in ga povežete s ponudnikom gostovanja e-pošte. Lahko pa kupite tudi ime domene pri ponudniku gostovanja po e-pošti, ki ga izberete. Podrobno vam bomo pokazali, kako narediti e-poštne račune pri različnih podjetjih.

1. Nakup domene

Kot sem že omenil, lahko domensko ime kupite tudi pri registrarju ali ponudniku gostovanja e-pošte. Izbirate lahko med številnimi registratorji domen, najbolj priljubljeni pa so – Godaddy, Namecheap ali Hover.

Kako pravzaprav kupite ime domene? Pojdite na spletno mesto izbranega registrarja domen in prikazalo se vam bo besedilno polje, v katerega vnesite želeno ime domene.

Tu je primer, ki vam bo pomagal dobiti jasno sliko o tem, kako naj bo videti vaš e-poštni naslov: na primer [email protected] Izberete lahko druge domene najvišje ravni, na primer .org, .net ali številne druge, vendar je domena .com najvišje ravni najbolj razširjena in najbolj zapomnjena..

Ko vnesete ime svoje domene, izberite domeno najvišje ravni in preverite, ali je na voljo želena kombinacija obeh. V nasprotnem primeru morate izbrati drugo ime domene, saj ne morete registrirati že registriranega imena domene. Ko najdete ime domene, ki je na voljo, kliknite kombinacijo imena in najvišje domene in ga dodajte v košarico.
Nato se boste morali prijaviti za račun in vnesti svoje osnovne kontaktne podatke in izbiro plačila. Po preverjanju vašega računa in odobritvi plačila bo ime vaše domene registrirano.

2. Izbira ponudnika gostovanja e-pošte

Pri izbiri storitve gostovanja po e-pošti morate izbrati takšno, ki vam bo ponudila najboljše rešitve za upravljanje e-pošte, zmogljivost shranjevanja, tehnično podporo in vam seveda ponudila njihove storitve po dostopni ceni. Izbirate lahko med številnimi ponudniki gostovanja e-pošte, kot so Google (G Suite), Office 365 Business Essentials (vključno s celotnim paketom Office in številnimi spletnimi storitvami), Zoho Mail, FastMail, ProtonMail, Pobox in Rackspace Email.

Postopek ustvarjanja e-pošte je približno enak z vsemi odjemalci gostovanja e-pošte. V naslednjem razdelku boste podrobneje pregledali glavne ponudnike z vsemi koraki, ki jih boste morali izvesti, vključno z nakupom imena domene brez uporabe registratorja domene..

Nastavitev e-pošte po meri s programom G Suite (Google)

poštni naslov po meri

G Suite

Ključne funkcije

 • Dostop do priljubljenih Googlovih aplikacij, kot so Gmail, Koledar, Dokumenti, Preglednice itd.
 • E-poštni naslovi z imenom vašega podjetja
 • Delajte v enem dokumentu s soigralci
 • Shranjujte in delite datoteke v oblaku prek Google Drive
 • Preverjanje v dveh korakih in enkratna prijava
 • Upravljajte vse z enega mesta prek konzole Admin
 • Iščite po vseh aplikacijah prek storitve Google Cloud Search
 • Zaznavanje neželene pošte, zlonamerne programske opreme in lažnega predstavljanja
 • Uporabnikom dodelite različne vloge
 • Upravljajte občutljive podatke z Google Vault

Cenitev

 • Cene programa G Suite se začnejo že od 6 USD na uporabnika na mesec za osnovni načrt
 • Poslovni načrt dodaja dodatne aplikacije in funkcije v višini 12 USD na uporabnika na mesec
 • Podjetje vam da vse na 25 dolarjev na uporabnika na mesec


Funkcije Premium Google Meet so zdaj na voljo vsem strankam G Suite do 30. septembra 2020. Začnite brezplačno preskusno različico G Suite že danes.

1. korak: Ustvarite račun

Tako kot pri kateri koli drugi storitvi, ki jo morda uporabljate, boste tudi pred nastavitvijo podrobnosti potrebovali veljaven račun. Vključene so tudi nekatere tehnične stvari, vendar bodite z mano, sledite vsakemu koraku in hitro boste končani.

Za začetek odprite G Suite in kliknite velik gumb “Začnite”.

gsuite Začnite

Vnesite svoje osnovne podatke, kot so ime podjetja, število članov ekipe in vaše lokacije ter kliknite »Naprej«.

gsuite število uporabnikov

Nato vnesite podatke o administratorju (ime in priimek ter vaš trenutni e-poštni naslov).

kontaktni podatki gsuite

Po tem vas bo G Suite vprašal, ali želite uporabiti domeno, ki je že v uporabi ali želite kupiti novo. V tem priročniku predvidevam, da ste že kupili gostovanje in nastavili ime domene. Če ne, preprosto izberite drug gumb in sledite korakom za nakup nove domene prek Googla.

Izberite gumb “Da, imam enega, ki ga lahko uporabim”.

korak domene gsuite

Nato vnesite ime domene, ki ste jo registrirali.

gsuite vnesite domeno

Na naslednjem zaslonu boste morali potrditi, da je vnesena domena pravzaprav tista, ki jo želite uporabiti. Izkoristite to priložnost in preverite, ali ni napačnih tipk.
Po tem ste končno prispeli na zaslon, kjer lahko izberete svoje uporabniško ime (za novo e-pošto) in geslo. Običajno bodo ljudje imeli svoje osebno ime kot uporabniško ime. To pomeni, da bo vaše poslovno e-poštno ime vaše [email protected]

gsuite signin

Ko preverite, da niste robot, spodaj kliknite gumb »Strinjam se in nadaljuj«, ki vas bo popeljal v naslednji korak postopka.

2. korak: Preverite domeno

Preden začnete uporabljati svoj novi e-poštni naslov z G Suite, boste morali potrditi, da ste pravzaprav lastnik domene. Ne bi bilo zabavno, če bi le kdo lahko ustvaril e-poštno sporočilo z vašo domeno, kajne? Zato v tem koraku želi G Suite zagotoviti, da lahko dostopate do določene domene ali spletnega mesta, ki je na njej.

Za preverjanje domene obstajajo štiri različne metode:

 1. Ustvari TXT zapis (priporočeno) – izberite to, če lahko urejate zapise svoje domene.
 2. Ustvarite CNAME zapis – izberite to, če lahko urejate zapise svoje domene.
 3. Dodajte metaoznako – izberite to, če lahko uredite domačo stran svojega spletnega mesta.
 4. Naložite datoteko HTML – izberite to, če lahko datoteke naložite na svoje spletno mesto.

Če imate na domeni že pripeto spletno mesto, bi najlažji način preverjanja domene bil z dodajanjem metaoznake. V tem primeru morate na strežniku najti datoteko index.html, jo odpreti in vstaviti kodo takoj za in prej oznake. Vaša datoteka index.html mora imeti nekaj takega:
Moj naslov


Vsebina strani

Po shranjevanju dokumenta se vrnite na zaslon za nastavitev G Suite in kliknite gumb za nadaljevanje. Google bo potreboval nekaj minut, da preveri vašo domeno in pripravljeni boste nadaljevati.
Kljub temu je prva metoda za preverjanje domene prva – dodajanje zapisa TXT. To je preprosto besedilo, ki Googlu pove, da ste dejanski lastnik te domene (dokazuje, da imate dostop do njega in da lahko zapišete kodo, ki vam jo bo Google dal). Več o tem lahko izveste tukaj. Pa si poglejmo, kako to storiti:

 1. Izberite način preverjanja zapisa TXT Record in kliknite »Nadaljuj«. Google bo prepoznal katero gostiteljsko podjetje uporabljate, zato boste tu dobili vsa potrebna navodila.
 2. Odprite spletno mesto gostitelja domene na novem zavihku.
 3. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom gostitelja domene. Če ste pozabili geslo, se obrnite na njihovo podporo.
 4. Kopirajte svojo potrditveno kodo TXT, ki izgleda nekako tako: google-site-verifikacija = RjedsDxDER5lbFwmww2R5KS-fpnjertreH-RwJnRYP4
 5. Pojdite na svoje DNS zapise. Stran ali zavihek je verjetno poimenovan tako, kot je upravljanje DNS, upravljanje strežnika imen, nadzorna plošča ali je nameščen v naprednih nastavitvah.
 6. Poiščite možnost za dodajanje novega zapisa.
 7. Dodajte svoj TXT zapis.

Najprej se boste vprašali o vrsti zapisa. Samo izberite TXT.

V polje Ime / gostitelj / vzdevek vnesite @ ali ga preprosto pustite prazno. Vaš gostitelj vas lahko zahteva, da vnesete svojo domeno; v tem primeru morate vnesti nekaj, kot je yourdomain.com.

Nato morate najti polje Čas za življenje (TTL). Če imate privzeto vrednost, jo pustite tako. V nasprotnem primeru vnesite 86400. V polje Vrednost / Odgovor / Destinacija prilepite potrditveni zapis TXT, ki ste ga prej kopirali, in shranite zapis.

Če vidite opozorilo o spremembi nastavitev DNS, ga ne upoštevajte. Če dodate zapis TXT, ne boste poškodovali nastavitev spletnega mesta ali DNS, zato vam o tem ni treba skrbeti.

Ko končate s tem, se vrnite na zaslon za nastavitev G Suite in kliknite modri gumb “Preveri mojo domeno”. Tako kot pri katerem koli drugem načinu preverjanja bo tudi Google potreboval do eno uro (ponavadi veliko hitreje kot to), da naloži nove podatke in vam omogoči dostop do domene. Čeprav boste morda preverjeni v nekaj minutah, običajno mine nekaj ur, preden začne vaš novi e-poštni naslov delovati. Torej, ne skrbite, vendar si vzemite čas za raziskovanje G Suite in vseh možnosti, ki jih ponuja.

3. korak: Dodajte nove uporabnike

Končno, tehnični podatki so za vami in sprostite se ob raziskovanju skrbniškega področja G Suite. Če sledite Googlovim smernicam, morate v poslovni e-poštni račun dodati nove uporabnike. To je zato, ker je G Suite prilagojen poslovnim strokovnjakom, ki ponavadi delajo v skupinah. Če ste solopreur, ki deluje sam, verjetno ne boste potrebovali celotne zbirke aplikacij, ki jih ponuja G Suite.

dodajte uporabnike

 1. Pojdite na Možnosti računa (v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​poleg vašega avatarja).
 2. Izberite ikono »Uporabniki« (druga z leve strani).
 3. Kliknite gumb »Dodaj nove uporabnike«.
 4. Izpolnite podrobnosti o novem uporabniku.
 5. Kliknite gumb »Dodaj novega uporabnika«, da shranite spremembe.

gsuite doda novega uporabnika

Po tem lahko kopirate poverilnice za prijavo in jih daste članom svoje ekipe, ki lahko začnejo uporabljati novo e-pošto in druge aplikacije, do katerih imate dostop.

4. korak: Ustvarjanje skupin

Ko imate več kot le nekaj članov ekipe, ki morajo imeti dostop do G Suite, jih boste želeli združiti. Če združite uporabnike, lahko upravljate dostop do določenih aplikacij iz programa G Suite, omejite določena dejanja in / ali informacije.

gsuite add group

 1. Odprite možnosti računa (v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​poleg vašega avatarja).
 2. Kliknite tretjo ikono, ki predstavlja skupine.
 3. V spodnjem desnem kotu poiščite in kliknite ikono »+«.
 4. Dajte svoji skupini ime.
 5. Ustvarite e-poštni naslov za to skupino.
 6. Izberite stopnjo dostopa za skupino. Lahko je javna, omejena ali celo nekaj vmes. Obstaja pet stopenj dostopa, zato se poigrajte in poiščite tisto, ki vam ustreza.

Ko končate, kliknite gumb »Ustvari«, tako da je vse shranjeno pravilno. Očitno je skupina še vedno prazna, zato se vrnite na strani z možnostmi »Uporabniki« in v skupino dodate določene ljudi..

Ustvarite e-poštno sporočilo z alternativami G Suite

Brez dvoma je Googlova zbirka spletnih aplikacij najbolj priljubljena. Težko je najti nekoga, ki ni ustvaril Gmailovega računa ali ki ni uporabljal Google Dokumentov za urejanje spletnega dokumenta vsaj enkrat.

Prav tako je v G Suiteu težko najti pomanjkljivosti, ko delate v majhni ekipi. Preprosto ima vse, kar boste morda kdaj potrebovali, in deluje brezhibno. Toda z vsakim dodatnim članom, ki ga želite stisniti, se mesečni račun poveča. To je prvi razlog, zakaj ljudje lovijo nadomestne skupine G Suite, ki lahko za del cene ponujajo skoraj isto. To še posebej velja, če potrebujete preprosto e-poštno storitev brez dodatnih zvončkov.

V naslednjih vrsticah vam bomo predstavili šest možnosti G Suite, ki jih morate poskusiti.

Zoho

domača stran zoho

Če vodite majhno ali srednje podjetje, je Zoho morda prava izbira za vas. Čeprav je bila predstavljena leta 2008, ta sodobna platforma ponuja več kot le osnovno e-storitev. Omogoča vam, da se povežete s sodelavci, racionalizirate vsako opravilo in vsak dan prihranite čas s povezovanjem aplikacij, ki jih resnično potrebujete. Zoho je v bistvu mešanica tradicionalnih e-poštnih storitev in sodobnih orodij za sodelovanje ter socialnih medijev.

Ključne funkcije

 • E-poštni naslovi na domeno po meri
 • Migracija brez težav
 • Paket aplikacij (koledar, stiki, opravila, beležke in zaznamki)
 • Sodelovanje na področju socialnih medijev
 • Organizirane priloge
 • Filter
 • Napredno iskanje
 • Zmogljiva nadzorna plošča
 • Obsežne integracije

Cenitev

 • Zoho je brezplačen za do 5 uporabnikov
 • Načrt Mail Lite se začne pri 1 USD na mesec
 • Načrt pošte Premium razširja funkcije na 4 USD na mesec

Microsoft 365

Domača stran Microsoft 365

Za podjetja, ki morajo pospešiti svojo igro, ko gre za komunikacijo v realnem času in e-pošto, bi moral biti Microsoft 365 Business priložnost za raziskovanje. Microsoft 365 Business je s priljubljenostjo Microsoftove programske opreme in zmožnostjo zagotavljanja enake storitve v osebnih računalnikih, tabličnih računalnikih in pametnih telefonih obvezna rešitev za vaše podjetje.

Ključne funkcije

 • Spletne in mobilne različice aplikacij Office
 • Naslov domene po meri
 • Omejeno na 50 GB
 • OneDrive Cloud z 1TB prostora za shranjevanje
 • Aplikacija Teams lahko gosti do 250 uporabnikov

Cenitev

 • Microsoft 365 Business Basic se začne pri 5 USD na uporabnika na mesec
 • Prvih šest mesecev brezplačno z letno obveznostjo
 • Microsoft 365 Business Standard vam nudi več aplikacij in funkcij po 12,50 USD na uporabnika na mesec
 • Microsoft 365 Business Premium vključuje vse aplikacije in storitve po 20 USD na uporabnika na mesec
 • Microsoft 365 Business Apps za podjetja (vključujejo samo aplikacije) po 8,25 USD na uporabnika na mesec

Fastmail

Domača stran Fastmail

Če ne potrebujete množice aplikacij za sodelovanje, ki jih verjetno nikoli ne boste niti odprli, ampak želite le hiter in varen način dela z e-poštnimi sporočili, je morda najbrž hitra pošta. Po temeljiti prenovi njihove spletne aplikacije, ki je zdaj videti moderno in preprosto, in cenovni znamki, ki omogoča, da se na e-poštni vlak vnamejo celo start-upi, Fastmail velja za zajetnega nasprotnika bolj priljubljenih ponudnikov e-poštnih storitev..

Ključne funkcije

 • Shranjevanje od 2GB na uporabnika do 100GB na uporabnika
 • E-pošta brez oglasov
 • Polno predstavljeni koledarji
 • Seznami in skupine stikov
 • Orodje za uvoz pošte
 • Tri storitve v eni (e-pošta, stiki in koledar)

Cenitev

 • Brezplačno 30-dnevno preskusno obdobje
 • Osnovni načrt se začne pri 3 USD na uporabnika na mesec
 • Standardni načrt razširi vse na 5 USD na uporabnika na mesec
 • Profesionalni načrt je najboljši za skupine petih ali več po 9 dolarjev na uporabnika na mesec

ProtonMail

Domača stran ProtonMail

Včasih bi morala biti varnost pomembnejša od dodatne funkcije, ki je morda sploh ne potrebujete. To podjetje s sedežem v Švici je to spoznalo in se odločilo ponuditi enostavno e-poštno storitev, ki bo postavila v ospredje varnost in zasebnost.

Ključne funkcije

 • Varnost podatkov in nevtralnost
 • Šifriranje od konca do konca
 • Anonimno sporočilo
 • Odprtokodno
 • Moderna pošta

Cenitev

 • Brezplačno za posamezne uporabnike z omejitvami 500Mb pomnilnika in 150 sporočil na dan
 • Na načrt Plus lahko nadgradite s 5 USD na mesec
 • Strokovni načrt omogoča do 5000 uporabnikom po 8 USD na uporabnika na mesec
 • Vizionarski načrt daje posebne funkcije za do 6 uporabnikov pri 30 USD na uporabnika na mesec

Poštni predal

Domača stran Pobox

Če iščete e-poštno storitev z izkušnjami, bi morala biti Pobox vaša izbira, saj ta storitev obstaja od leta 1995. Pobox vam bo pomagal ustvariti nov e-poštni naslov za vse življenje in je opremljen z robustno mapo »Prejeto«, ki mora pokrivati ​​vse osnovne potrebe po e-pošti. . Kljub temu se Pobox osredotoča na posredovanje po e-pošti in nima toliko funkcij kot njegovi konkurenti.

Ključne funkcije

 • Robustna pošta
 • Posredovanje po e-pošti
 • Domene po meri
 • Dostop do SMTP
 • Preusmeritev URL-ja
 • Način počitnic

Cenitev

 • Pobox Basic se začne pri 20 USD na leto
 • Pobox Plus poveča produktivnost s filtri na 35 USD / leto
 • Načrt trgovine Mailstore predstavlja poštni nabiralnik s 50 Gb pri 50 USD na leto

Rackspace Email

Domača stran e-pošte Rackspace

Ko za svoje podjetje potrebujete samo kakovostno e-poštno storitev, brez dodatnih funkcij, bo Rackspace ponudil vse, kar potrebujete. Uporablja varne protokole in deluje v Outlooku, pa tudi na kateri koli drugi e-poštni opremi v računalniku ali pametnem telefonu.

Ključne funkcije

 • Domena po meri
 • Premium zaščita pred neželeno pošto in virusi
 • Neomejeno vzdevkov in skupinskih seznamov
 • Do 25 GB nabiralnikov
 • 100 podaljška
 • Priloge do 50 MB
 • Enostavne in brezplačne selitve po e-pošti

Cenitev

 • Rackspace Email se začne pri 2,99 USD na nabiralnik na mesec
 • Rackspace Email Plus ponuja več funkcij in storitev po 3,99 USD na mesec na uporabnika
Obiščite Rackspace Email za dodatne informacije >>

Sinhroniziranje e-pošte s programsko opremo drugih proizvajalcev

sinhronizacija e-poštnega naslova po meri

Nekateri ponudniki gostovanja e-pošte omogočajo sinhronizacijo e-pošte s programsko opremo drugih proizvajalcev ali z aplikacijo po vaši izbiri. To je odlična možnost za tiste, ki imajo raje določen uporabniški vmesnik in želijo združiti različne e-poštne račune v enem samem nabiralniku. Temu rečemo posredovanje e-pošte in ga lahko enostavno nastavite pri vsakem ponudniku gostovanja e-pošte.

Posredovanje po e-pošti

Posredovanje e-poštnih sporočil se nanaša na postopek posredovanja e-poštnih sporočil, ki jih prejmete na en e-poštni naslov, na drug vaš naslov. Zato lahko vsa dohodna e-poštna sporočila samodejno posredujete v določen e-poštni račun, ne da bi pošiljatelji tega sploh vedeli.

Ljudje lahko namreč pošljejo e-poštna sporočila na vaš e-poštni naslov po meri, do njih pa lahko uporabite drug e-poštni račun. Ko pa uporabljate posredovanje e-pošte, na posredovana e-poštna sporočila ne morete odgovarjati z e-poštnega naslova, na katerega so bili preusmerjeni; lahko jih samo preberete.
Če vaš izbrani ponudnik gostovanja e-pošte uporablja protokole POP3 (Post Office Protocol) ali IMAP (protokol za dostop do internetnih sporočil), lahko preprosto sinhronizirate svojo e-pošto po meri s programsko opremo, ki jo izberete.

POP3 – Protokol pošte

Običajno se uporablja POP3
skozi vrata 110 in
je nezavarovana
pop3 shema
Običajno se uporablja IMAP
skozi pristanišče 143 in
je nezavarovana
shema imap

Če pričakujete, da boste prejeli veliko e-poštnih sporočil, je POP3 vaš način, saj naloži in dostavi v vašo napravo vsa dohodna sporočila, hkrati pa jih izbriše iz strežnika v strežniku. POP3 je odlična možnost, če za preverjanje e-pošte uporabljate eno napravo, slabo pa je, da je prenos s POP vezan na določeno napravo, tako da ne boste mogli videti svojih e-poštnih sporočil, če poskusite dostopati do mape »Prejeto« iz nove naprave.

IMAP – protokol za dostop do internetnih sporočil

IMAP je veliko bolj prilagodljiv kot POP3, saj omogoča sinhronizacijo e-poštnih sporočil v več napravah. Če želite imeti možnost preverjanja e-pošte z različnih naprav in integriranja e-poštnega naslova po meri s storitvami spletne pošte, kot sta Gmail ali Outlook, uporabite IMAP za nastavitev e-pošte.

Vendar pa je slaba stran IMAP-a ta, da na strežniku ne izbriše nobenega sporočila, tako da, če prejmete veliko e-poštnih sporočil, lahko hitro presežete svoj prostor za shranjevanje.

Povezovanje e-poštnega računa z mobilnim telefonom

povezovanje e-pošte z mobilnim telefonom

Ne glede na to, ali uporabljate telefon Android ali iPhone, je povezovanje e-pošte z mobilnim telefonom neverjetno enostaven postopek, kot boste videli v spodnjih korakih.

Nastavitev e-pošte na telefonu Android

 1. Odprite e-poštni odjemalec.
 2. Izberite Dodaj račun.
 3. Vnesite svoj e-poštni naslov in geslo.
 4. Izberite vrsto računa (POP3, IMAP ali Exchange). Izberite IMAP, tako da boste prejemali predpomnjene kopije e-poštnih sporočil, ki jih boste prejeli v strežnik. Če izberete POP3, se bodo vsa prejeta sporočila prenesla s strežnika in shranjena v vašem telefonu.
 5. Konfigurirajte želene možnosti računa, kot so nastavitve obvestil in sinhroniziranje e-poštnih sporočil.
 6. Izberite Prijava.

Opomba: Ne morete izbrati IMAP, če je bil vaš e-poštni naslov konfiguriran kot POP3. Vendar lahko spremenite nastavitve za svojo e-pošto in omogočite dostop do IMAP za svoj e-poštni račun, tako da se prijavite v svoj račun pri ponudniku gostovanja e-pošte..

Nastavitev e-pošte na vaš iPhone

 1. Pojdite v Nastavitve> Pošta> Dodaj račun> Drugo.
 2. Izberite Dodaj račun za pošto.
 3. Vnesite ime, e-poštni naslov, geslo in opis računa (osebni račun).
 4. Kliknite Naprej in, če pošta najde nastavitve vašega računa, kliknite Končano. Če ne najde vaših nastavitev, jih morate dodati ročno, tako da sledite naslednjim korakom.
 5. Izberite IMAP ali POP (odvisno od nastavitev računa po meri).
 6. Vnesite ime, e-poštni naslov in opis računa.
 7. Vnesite podatke o strežniku dohodne pošte in strežnika odhodne pošte (ime gostitelja, uporabniško ime in geslo).
 8. Za zaključek izberite Shrani.

Pogosta vprašanja

Kako poimenujem svoj e-poštni naslov?

Čeprav je ustvarjanje brezplačnega e-poštnega računa na voljo na dosegu roke, ga ne želite pogosto spreminjati. Bolj kot uporabljate svoj e-poštni naslov, večje so možnosti, da se ga boste držali. Pri izbiri imena za novo e-pošto torej bodite previdni in se prepričajte, da je ustrezno. Verjetno boste želeli v e-pošto dodati svoje osebno ali poslovno ime. Toplo priporočam, da se izogibate smešnim imenom ali nečemu, kar ni povezano s tistim, kar počnete, ker ko boste enkrat sprejeli odločitev, da boste e-pošto uporabili za šolske ali poslovne namene, boste morda postali mladoletni in nihče ne bo nikoli obravnaval vaših sporočil s spoštovanjem. Vaša e-poštna sporočila se lahko celo končajo v mapah z neželeno pošto.

Ali lahko dobim brezplačen profesionalni e-poštni naslov?

Da, na nek način lahko. Številna podjetja za gostovanje, kot je Bluehost, ponujajo brezplačne e-poštne račune s svojimi načrti gostovanja. Če ste že začeli svoje spletno mesto z njimi, morate samo dostopati do računa, v katerem lahko v nekaj minutah nastavite svoj e-poštni naslov..

Namesto uporabe brezplačnih e-poštnih storitev z razširitvijo @ gmail.com lahko v nekaj klikih ustvarite nekaj takega, kot je vaše [email protected] Več o tem lahko izveste ustvarite e-poštni račun z Bluehostom.

Koliko stane e-pošta po meri?

Obstaja obilje ponudnikov e-poštnih storitev, ki ponujajo različne funkcije po različnih cenah. Vedno pa predlagam Bluehost, ki ponuja tako spletno kot e-poštno gostovanje za samo 2,75 dolarja na mesec.

Zaključek

Če ste prispevali v ta del, ste izvedeli vse o ustvarjanju poslovnega e-poštnega sporočila po meri. V tem trenutku se boste morda počutili nekoliko preobremenjene. Po potrebi znova preberite ta priročnik in preprosto boste ustvarili profesionalni e-poštni naslov. Še pomembneje je, da lahko ponosno rečeš, da si vse naredil sam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map