Kako narediti logotip

Uvod

bas logotip

Trenutna doba oblikovanja logotipov se je začela v 1870-ih s prvim abstraktnim logotipom, rdečim trikotnikom Bass.

Vaš logotip je vizualna predstavitev vaše blagovne znamke – in vse, za kar se predstavlja. Na prvi pogled mora odražati osebnost in obljubo vaše blagovne znamke. V idealnem primeru bo nepozaben in izstopal iz množice. Razmislite o ikoničnih logotipih, kot so na primer Nike swoosh, preprosto jabolko Apple Computer ali rdeča metra. Kaj pride na misel, ko pomisliš na vsakega?

Če ste pripravljeni na blog ali majhno podjetje, morda nimate sredstev, da bi najeli oblikovalca, ki bi razvil vaš logotip. Ta vodnik je bil razvit za pomoč lastnikom malih podjetij, ki nimajo izkušenj z oblikovanjem, da bi razumeli, kako ustvariti logotip. Spoznali boste postopke, potrebne za prenos idej na papir, izvedeli boste, kako odkriti pomanjkljivosti v vašem konceptu in omogočiti, da se vaša osnovna ideja razvija, dokler ne doseže zadovoljive ravni kakovosti.

Čeprav je to morda nova osnova, se boste verjetno naučili veliko in uživali v izkušnji. Torej, začnimo od začetka.

Kaj je logotip?

kaj je logotip

Logotip deluje podobno kot vaše ime. Ko ste se rodili, so vam starši dali ime, ki ste ga sčasoma preplavili z osebnostjo. Zdaj, ko ljudje slišijo tvoje ime, takoj pomislijo nate. In ko ljudje govorijo o tebi, tvoje ime vzbuja določena čustva in značilnosti.

Kadar koli se ime pojavi, ljudje takoj pomislijo na “tistega smešnega fantka, ki ima globok glas” ali “tisto blondinko, ki se muha in se vedno lepo oblači.”

Prav tako je logotip simbolni prikaz identitete vaše blagovne znamke. Vsebuje vitalne informacije o tem, kdo ste in kaj počnete in povzroča, da ljudje čutijo določeno čustvo. BMW je na primer povezan z natančnostjo, kakovostnimi vozili in prestižem, saj veliko vodstvenih podjetij vozi svoje limuzine. Nike je povezan z visoko športno zmogljivostjo in trpežnimi čevlji.

Zakaj so logotipi pomembni?

sanjarjenje

Logotipi dajejo spletnim mestom identiteto, vendar morate razumeti, zakaj je to tako pomembno. Postopek blagovne znamke ima veliko različnih stopenj in elementov. Zasnova in pravilna uporaba vašega logotipa sta velik del njega.

Vaša naloga je zagotoviti, da ljudje povežejo pike in prepoznajo vaše spletno mesto in blagovno znamko, ko vidijo logotip. Če bo to uspelo, bodo vaša tržna prizadevanja veliko bolj učinkovita. Dejstvo je, da večina ljudi zgradi čustveno povezanost z blagovnimi znamkami, s katerimi so imeli pozitivne izkušnje, na podlagi svoje zgodovine in osebnosti.

Ko ciljni potrošniki vidijo vaš logotip, ga morajo takoj prepoznati in povezati z vrednostmi vaše blagovne znamke. Zakaj je to pomembno? Ker približno 65 odstotkov potrošnikov pravi, da jih skupne vrednosti pritegnejo do blagovne znamke in do določenih izdelkov ali storitev, ki jih ponujate. Odkrili so tudi, da skupne vrednosti pomagajo, da se vaša znamka bolj spomni. Že naslednjič, ko pomislijo na nekaj, kar je povezano z vašo nišo, bi morali biti vaše ime domene in logotip prve slike, ki se jim pojavijo v glavah.

Vaša publika bi morala imeti možnost razlikovanja vašega logotipa od vrste različnih logotipov blagovne znamke na polici in izbiro izdelka na podlagi dejstva, da ga povezujejo s kakovostjo, stroškovno učinkovitostjo ali katero koli drugo značilnostjo, po kateri želite biti znani.

Načela učinkovitega logotipa

načela logotipa

Za uspešno ustvarjanje logotipa je nekaj načel, ki se jih morate zavedati. Kot začetnik v svetu oblikovanja logotipov boste morali usposobiti svoj um, da bo lahko sprejel proces kreativnega razmišljanja, ki vam bo omogočil, da boste ustvarili edinstvene zasnove. To lahko storite, če razumete naslednja načela:

Enostavnost je ključna

Oblikovalci nenehno pretiravajo, ko gre za logotipe. Toda najbolj priljubljeni logotipi so presenetljivi v svoji preprostosti. Nike in Apple sta odlična primera: vsi na planetu prepoznajo te logotipe in njihove moto. Očitno obstaja tanka meja med pretiravanjem in pretiravanjem in to je morda vaš največji izziv pri oblikovanju logotipa.

Biti mora edinstven

V morju podjetij je zadnja stvar, ki jo potrebujete, generičen logotip, ki je podoben vsem drugim. Seveda obstaja nekaj priljubljenih oblikovalskih funkcij za katero koli nišo, vendar potrebujete nekaj z edinstvenim slogom – funkcije, ki jih ljudje nanašajo posebej na vašo blagovno znamko.

Treba je biti prepoznaven

V mislih morate imeti ciljno občinstvo, ugotoviti, kaj jim je všeč in želeti ter ustrezno razviti svoj dizajn. Logotip mora izstopati in ga je enostavno prepoznati, tudi od daleč. Očitno je, da je treba tu opraviti veliko raziskav, vendar bo vredno vašega časa.

Evolucija logotipa Apple dobro podpira načelo, navedeno v tem delu.

jabolčni logotip

Prilagodljivost je zelo pomembna

Logotip mora biti prepoznaven ne glede na velikost ali medij, v katerem je predstavljen. Delati mora tako v barvi kot črno-belo, na panojih in vizitkah, v kotu spletne strani, gledano s pametnega telefona, in na ključih in vrči. Preveč zapleteni logotipi se ne prevajajo dobro v manjše formate.

Potrebuje ogledalo poslovne osebnosti

Mogoče je ustvariti odličen logotip, ki mu manjka pravega duha. Odličen primer bi bila uporaba igrivih barv in risane pisave pri ustvarjanju logotipa za resno odvetniško pisarno – kar je velik no-no. Vendar pa v tem postopku lahko storite veliko različnih napak, ki niso tako očitne, zato je zelo pomembno, da jasno določite svoje podjetje.

Različne vrste logotipov

Pisave, ki jih najbolj uporabljajo blagovne znamke
Samo logotip
6%
Samo besedilo
37%
Besedilo in logotip
56%

odstotek

8%

Serifske pisave

11%

Skriptne pisave

12%

Plošče na plošči

63%

Brez pisave

Zdaj, ko ste seznanjeni z osnovnimi načeli, je čas, da ugotovite, katere vrste logotipov obstajajo, da se lahko seznanite s svojimi možnostmi. Različne vrste logotipov vam lahko pomagajo doseči največjo personalizacijo in najti ravno pravi ton.

Besedilo

Pogosta napaka laikov je, da mislijo, da mora biti logotip sestavljen samo iz oblikovalskih elementov in ne iz navadnega besedila. To še zdaleč ni resnica. Brezčasni dizajn je mogoče ustvariti z besedo, eno črko ali kratico. Lepota tega pristopa je v različnih pisavah in možnostih, ki so praktično neomejene.

Simbolično

Simboli so zabavni in nepozabni. Simbol je lahko karkoli, od majhnega zelenega lista, ki označuje ekološko zavest do določene živali, geometrijskih oblik ali celo nekaj povsem abstraktnega. Številni simboli so prepoznavni po vsem svetu, in čeprav nekateri vključujejo tudi druge znane simbole iz preteklosti ali pa so bili po njih navdihnjeni, je bilo veliko najboljših ustvarjenih iz nič..

Očitna težava tukaj je, da ne boste prvi, ki se bo spomnil določene konotacije med simbolom in določeno poslovno nišo in zelo verjetno je, da boste končali s konceptom, ki že obstaja, če tega ne storite tvoja domača naloga.

Kombinirano

Če se odločite za kombiniranje simbolov z besedilom, boste imeli še več možnosti za svoj dizajn. Obstaja veliko zanimivih primerov, kako močna je kombinacija simbolov in besed v svetu logotipov. Vendar je problem, ki se mu morate izogniti. Ta vrsta logotipa je zlahka pretiravati – s toliko možnostmi je težko ne prečkati tanke črte, ki smo jo omenili prej. Če se zavedate našega prvega načela – preprostosti, vas bomo vodili na pravi način.

Postopek oblikovanja logotipa

logotip brainstorm

80%

80%

Mislim, da barva povečuje zadrževanje blagovne znamke

95% uporabite samo eno ali dve barvi

Omejite barve logotipa na 3 ali manj

Vse, kar smo že omenili, je malce teoretično, zdaj pa je čas, da vidite natančne korake, ki jih morate opraviti, preden lahko pridete do končne različice svojega logotipa. Žarnica, ki se pojavi nad vašo glavo, skupaj z briljantno idejo v mislih, v trenutku, ko začnete delati na njej, je možnost, vendar tudi zelo malo verjetna. Vsak ustvarjalni postopek je treba razdeliti na jasne korake, da boste lahko čim bolj učinkoviti.

Ustvarite kratke ali ustvarjalne smernice, ki bodo zajemale končne cilje in težave, ki jih je treba rešiti

Preden začnete delati na logotipu, morate določiti, kaj poskušate predstaviti, kdo je vaša ciljna publika, kateri skupni problem boste reševali in kaj vašo blagovno znamko razlikuje od konkurence. V bistvu želite jasno opredeliti svojo vrednost in kristalizirati filozofijo blagovne znamke.

Tu je učinkovit seznam vprašanj, ki bi jih morali imeti pred seboj v tem postopku:

 • Kakšni so moji cilji?
 • Koga poskušam predstaviti prek logotipa?
 • Kdo je moja ciljna publika?
 • Kar me dela boljše od konkurence?
 • Kaj pomeni moja blagovna znamka?

Če začenjate družinsko podjetje, se pogovorite s poslovnimi sodelavci in zaposlenimi ali družinskimi člani in se prepričajte, kako želite, da si vaše podjetje ogledajo drugi.

Poglobljene raziskave

Naslednji korak je, da začnete gledati trg, druga podjetja v svoji niši in celo tisto, kar potrošniki pravijo na forumih in družbenih medijih. Vaš logotip mora biti tržno primeren, prilagojen željam vaše ciljne publike in sprožiti čustveni odziv. Hkrati mora biti v skladu z lastnimi vrednostmi blagovne znamke in vrsto slike, ki jo želite upodobiti. Ustvarjanje idealnega avatarja stranke v tej fazi veliko pomaga.

Oboroženi z vpogledi v vaše raziskave lahko začnete svoje ideje omejiti na določeno vrsto logotipa, za katero mislite, da bi najbolje delovala, na primer enega od treh, omenjenih v prejšnjem razdelku. Prav tako lahko začnete razmišljati o barvah, pisavah in simbolih, ki jih lahko uporabite, ter o čustvu, ki ga želite prenesti. Najbolje je, da se osredotočite na eno ali dve značilnosti, ki jih želite predstaviti s svojim logotipom, na primer “eleganten in moderen” ali “mlad in avanturističen.”

Uporabljene barve logotipov in barvna čustva blagovnih znamk Fortune 500
Modro37%Zanesljivo zanesljiv varen
Črna27%Moč ekskluzivnosti glamurja
rdeča27%Navdušenje Energija Strast Pogum
Rumena16%Veselost Intelektualna spontanost energije
Zelena7%Zdravstvena svežina Spokojnost Bogatstvo
Oranžna5%Navdušenje Očarano srečo Moč
rjav3%Naravna enostavna zemlja
Vijolična2%Plemenitost skrivnost modrosti duhovnost

Iskanje navdiha in raziskovanje različnih idej

To je točka, ko se usedete s poslovnimi partnerji, prijatelji ali družinskimi člani, spijete veliko kave in začnete brainstorming. Medtem ko opravljate domačo nalogo, se prepričajte, da izpostavljate različne vire navdiha – tekmovanje z zvezdniki s prazno stranjo pred vami skoraj ne bo koristilo. Ogledate si lahko pop kulturo, umetnost, zgodovino, mitologijo, nekaj iz preteklosti, ki ima veliko čustveno vrednost, navdihujoči citat iz knjige ali filma ali pa ustvarite igro po besedah, ki temeljijo na imenu vašega podjetja. Če boste vzeli več kratkih odmorov, vas bo motiviral in osredotočil skozi celoten postopek.

Ustvarjanje več skladnih digitalnih osnutkov različic

Ko dobro spoznate, kaj želite doseči, in najdete več elementov, ki jih želite vključiti, lahko začnete narisati različne ideje na papir. Za ta postopek ne potrebujete velikih veščin risanja, samo ustvarite grobe slike. Tu so tri glavne možnosti: lahko ustvarite grobe prostoročne risbe, da profesionalnemu oblikovalcu predstavite, kaj želite, z računalniško programsko programsko opremo in spletnimi orodji sestavite nekaj osnutkov ali projekt samo oddajte v celoti, o tem pa več kasneje.

Ocenjevanje in prilagoditev zasnove

Primarni koncept, ki ga zasnujete, je treba obravnavati kot drevo, ki je bilo pravkar posajeno – dati mu morate prostor za dihanje in rast. Ko oblikujete svoj logotip, je najbolje, da svoje ideje in grobe skice delite s prijatelji in družino ali celo s potencialnimi strankami na družbenih medijih in dobite nekaj povratnih informacij.

Izdelava vzorcev in izbira dizajna

Psihologija barve
Oglejte si psihologijo barve [Infographic]

Ko ste ustvarili več možnosti oblikovanja, ki najbolje delujejo, je čas, da jih kristalizirate. Na tej točki lahko izberete enega ali dva dizajna, ki sta vsem všeč, in ustvarite eno ali dve različici, pri čemer spremenite majhne stvari, kot so pisava, barva, razmerja ali položaj nekaterih elementov. Preizkusite tudi svoje koncepte v črni in beli barvi ter preverite, ali delujejo v različnih velikostih. Po tem je čas, da poiščete več povratnih informacij. Ko ugotovite, katera od teh različic se zdi najboljši odziv, je čas, da se premaknete na zadnjo fazo.

Orodja in metode za izdelavo logotipa

risanjeNarišite sami

Niste samo avtor, ampak tudi neposredni ustvarjalec svojega logotipa

Porabljen čas
 • 10-20 ur
Cena
 • prost
Prednosti
 • Popoln nadzor nad postopkom
 • Zastonj
Slabosti
 • Imeti morajo veščine risanja
 • Morajo poznati grafične programe
 • Rezultat nizke kakovosti (brez izkušenj)

oblikovalsko deloNaročite delo oblikovalca

Vnaprej pripravite podroben koncept logotipa – vse vaše želje
Poiščite oblikovalca. Če med prijatelji ni takšne osebe, uporabite samostojna spletna mesta

 • 2 dneva
 • od 50-100 do 500-1000 dolarjev
 • Velika raznolikost oblikovalcev
 • Izkušnje in strokovnost
 • Dostojna kakovost končnega logotipa
 • Traja veliko časa, da bi našli dobrega oblikovalca
 • Rezultat vam morda ne bo všeč
 • Postopek mora biti nadzorovan
 • Samostojni delavec lahko zboli ali “izgine”

oblikovalski studioNaročite delo oblikovalskega studia

Razmere so enake kot v primeru samostojnega oblikovalca, vendar veliko lepše in bolj organizirano

 • od 1-2 tedna do 1-2 mesecev
 • od 1000 dolarjev (v malo znanih studiih)
 • Profesionalni oblikovalci
 • Velika raznolikost oblikovalskih studiev
 • Lažje za pogajanja
 • Visokokakovosten logotip
 • Boljše upravljanje s časom
 • Visoka cena
 • Dolgo traja ustvarjanje logotipa

kladivoIzvedite razpis

Registrirajte se na enem od množičnih mest, ustvarite podroben koncept logotipa in plačajte denar. Vsi oblikovalci lahko vidijo vaš koncept logotipa in če želijo, bodo to sprejeli. Nato izberete zmagovalca, ki bo prejel plačilo

 • 2-4 dni
 • 100-200 dolarjev
 • Izbirate lahko med več možnostmi
 • Lahko komunicirate z oblikovalcem
 • Logotip je ustvarjen pravočasno
 • Tudi če vam nič ni všeč, morate vseeno plačati
 • Morate imeti podroben koncept logotipa

urednikUporabite spletni urejevalnik

To je poenostavljena in prilagojena različica Photoshopa za izdelavo logotipa. Iz baze podatkov morate izbrati ikone, pisave in barve. Nato naredite svoj logotip sami

 • 0,5-3 ure
 • 20-50 dolarjev
 • shareware
 • ni predplačila
 • potrebne oblikovalske spretnosti
 • ne morete spremeniti slike v podatkovni zbirki storitev
 • običajno povprečen rezultat (vse je odvisno od vaših spretnosti in izkušenj)

https://goo.gl/L4ESlk

Obstaja veliko odličnih uporabnikom prijaznih orodij in stroškovno učinkovitih storitev, ki jih lahko uporabite za izdelavo logotipa, odvisno od vaših potreb, proračuna in stopnje spretnosti. Tudi če še nimate nobenih izkušenj s dizajn logotipa, lahko ustvarite nekaj grobih osnutkov, ki bodo profesionalnemu oblikovalcu dali dobro izhodišče. Tu so tri najbolj priljubljene poti, ki jih lahko prehodite.

Bodite lahko sami, če ste začetnik. Obstaja veliko različnih spletnih mest, ki vam lahko hitro pomagajo pri dostojni zasnovi. Brezplačna orodja lahko ponudijo nekaj spodobne raznolikosti in vam pomagajo ustvariti uporaben dizajn ali pa vam samo nekaj dobrih idej, ki jih lahko razširite. Nekatera spletna mesta ponujajo vnaprej izdelane modele, ki jih lahko mešate in ujemate, prilagajate elemente, kot so velikost, pisava in barva. Nekateri modeli ponujajo še več svobode pri prilagajanju. Za to ni potrebno veliko spretnosti in so na splošno najboljši za mala podjetja z zelo majhnimi proračuni.

Brezplačna orodja

Če imate čas na svojih rokah in želite sami izdelati logotip, bodo naslednja tri orodja v veliko pomoč. Vsak od njih je odlično orodje, ki je zelo učinkovito in kar je najpomembnejše – brezplačno za uporabo.

Logaster

Logaster vam bo omogočil brskanje po več sto logotipih, dokler ne najdete tistega, ki je popoln za vas. Ko vnesete ime svojega podjetja in izberete vrsto poslovne dejavnosti, ki jo opravljate, boste lahko začeli iskanje – ko boste izbrali logotip, vam bo Logoaster ponudil različne možnosti, na primer dodajanje besedila ali spreminjanje barv v prilagodite in prilagodite. Edino, kar ostane, je, da ga prenesete in to lahko storite v rastrskih in vektorskih oblikah, vendar najprej morate vedeti razlika med obema formatoma.

Izdelovalec logotipov blagovnih znamk

Tailor Brands je eden vodilnih proizvajalcev logotipov, ki je danes na voljo na spletu. Uporabljajo strojno učenje in tehnologije umetne inteligence, da ustvarijo edinstven in lep logotip, prilagojen vašemu podjetju. Tailor Brands dvigne vaš logotip na naslednjo raven tako, da ga samodejno vključi v družabni post za socialne medije, vizitke, predloge in drugo.

Spletni izdelovalec logotipov

Ta programska oprema vam lahko z več kot milijonom uporabnikov nudi izkušnje iz prve roke v svetu logotipov. Ogromna zbirka slik iz različnih kategorij je enostavna za uporabo in lahko ustvarite svoj logotip v nekaj minutah. Zavedati se morate, da vmesnik tega orodja ni tako velik, kar je edina večja pomanjkljivost spletnega izdelovalca logotipov. Kljub temu boste lahko s to programsko opremo ustvarili dobre simbolične logotipe.

Plačane storitve

Za tiste, ki želite oblikovati po meri na podlagi svojih lastnih idej in raziskav, ki so jih zbrali, in so zanj pripravljeni plačati razumno ceno, obstaja veliko odličnih samostojnih spletnih mest, na katerih boste našli grafične oblikovalce različnih stopenj usposobljenosti. Postopek je dokaj enostaven: najdete oblikovalca, katerega delo vam je všeč, mu vložite svoj prispevek in jim plačate njihove storitve, ko je delo končano..

Naslednje tri platforme povezujejo samostojne delavce z delodajalci, tako da lahko pričakujete, da boste sodelovali z oblikovalci iz različnih koncev sveta. Za njihovo delo bodo potrebna ustrezna denarna nadomestila, vendar je prostora za pogajanja.

Samostojni delavec

Čeprav veliko ljudi ne mara svobodnega uporabniškega vmesnika, se ne morete resnično prerekati s tem, da gre za platformo, ki ponuja veliko. Lahko ste zelo natančni glede vrste logotipa, ki ga želite, odlično ga opišite, izberite cenovni razpon, v katerem ste pripravljeni delati – in preprosto počakajte na najboljšega ponudnika. Vendar ne bi smeli veliko pričakovati od ekipe za podporo freelancerjev, če se pojavi kakšna težava.

UpWork

Podobno kot Freelancer je UpWork platforma, ki delodajalce poveže s samostojnimi delavci in jim omogoči vzpostavitev poklicnih odnosov. Rodil se je, ko sta se združili dve največji samostojni platformi, oDesk in Elance. Ko ustvarite profil, lahko ustvarite delovna mesta s podrobnostmi o tem, kaj iščete. Nato počakate, da se prijavijo številni oblikovalci. Nato lahko preverite njihove profile in izberete tistega, za katerega menite, da je najboljši. Obstaja veliko prostora za jasno komunikacijo naprej in nazaj, tako da boste lahko dali povratne informacije o prvih osnutkih in poznejših različicah logotipa, dokler se ne izkristalizira končna ideja..

PeoplePerHour

Na tej platformi se delodajalci in samostojni zaposleni osredotočajo na manj obsežna delovna mesta, v glavnem sklepajo posle, ki običajno vključujejo oblikovanje cene predlaganega dela, na podlagi ocene časa, potrebnega za dokončanje posla. Ker pa potrebujete samo logotip, boste lahko našli dobrega oblikovalca, ki bo deloval za pošteno ceno in svojo nalogo dokončal v kratkem časovnem okviru..

Proračunski pristopi

Če vam proračun ne omogoča plačila za izvedbenega oblikovalca, poiščite cenejše alternative. Tri spodaj naštete platforme vam bodo ponudile drugačen trg – tu bodo nadarjeni oblikovalci iskali delodajalce s tesnim proračunom.

Fiverr

Nekoliko bolj preprosta kot prejšnje platforme in s ponudbami za zaposlitev, ki se začnejo pri zgolj 5 dolarjih, je to lahko hitra in enostavna rešitev za vse, ki iščejo dostojen, cenovno dostopen logotip. Preprosto uporabite njihov vgrajen iskalnik, da najdete oblikovalce logotipov in najamete tistega, ki vam je všeč. Spretnosti in cene se razlikujejo od hitrih in preprostih logotipov od 5 do 30 dolarjev ali več profesionalnih logotipov z revizijami in več koncepti za nekaj sto dolarjev. Številne pozitivne ocene prihajajo od obeh strani, delodajalcev in samostojnih podjetnikov, tako da če imate manjši proračun in realna pričakovanja, je to morda odlično za vas.

Placeit

Že od 39,95 USD (ali pol cene, če imate mesečno naročnino) lahko dobite logotip visoke kakovosti s preprostim za uporabo proizvajalca logotipa Placeit. Z več kot 4500 profesionalno oblikovanimi predlogi logotipov imate na voljo veliko možnosti, ne glede na vašo panogo. Če torej iščete cenovno ugoden, edinstven in visoko kalibrast logotip Placeit ter orodje za oblikovanje naravnega logotipa, bi bila odlična možnost za vas.

Zeerk

Iskanje pravega oblikovalca na tej platformi lahko traja nekaj časa – cene storitev določijo samostojni strokovnjaki in se gibljejo od 5 do 1000 dolarjev. Če pa boste vložili nekaj truda, boste lahko našli prostega ponudnika, ki ustreza vašemu proračunu in potrebam, tako da boste preučili veliko število portfeljev.

Množične spletne strani

Koliko bi plačali za nov logotip?
grafikon

Ko gre za platforme, ki temeljijo na crowdsourcingu, so naslednje tri najboljše. Vsi negujejo zanimiv odnos delodajalec-oblikovalec in vam omogočajo, da izberete najboljšo možnost iz številnih edinstvenih modelov, ki jih predložijo različni nadarjeni oblikovalci.

99Dizajni

Odlična stvar pri 99Designs je, da je lahko zelo ugodna – če nimate dovolj proračuna, lahko preprosto predložite ceno, ki ste jo pripravljeni plačati za dizajn logotipa, in prejmite ideje od oblikovalcev, ki so pripravljeni delati za to ceno. Več oblikovalcev bo poslalo svoje logotipe in lahko izberete tistega, ki najbolje odraža vašo blagovno znamko. Dobiš logotip; oseba dobi plačo; je dokaj enostaven. Vendar morate vedeti, da vzpostavitev dolgoročnih profesionalnih odnosov ni tisto, kar ljudje počnejo tukaj – prejeli boste logotip v datotečni obliki .jpeg ali .ps in to je to. Tudi bi morali naredite nekaj raziskav o teh vrstah datotek, tako da boste vedeli, kaj je vaša najboljša možnost.

Designhill

Za tiste, ki želijo logotip izdelati po svoje, vendar nimajo potrebnih znanj, je izdelovalec logotipov, ki temelji na AI Designhill, verjetno ena najboljših možnosti. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete nekaj informacij o njihovem podjetju, izberete njihovo oblikovalsko preferenco in nato na podlagi teh nastavitev izberete različne logotipe..

Natečaj za oblikovanje

Za razliko od prejšnje platforme vam Design Contest omogoča ustvarjanje dolgoročnih profesionalnih odnosov, kar je lahko njihova najboljša lastnost. To je sveža platforma logotipa in največja, zato lahko izbirate veliko nadarjenih. Če potrebujete pomoč, morate vedeti tudi, da je podporna skupina Design Contest v spletu neprekinjena od ponedeljka do petka in vam je pripravljena pomagati..

DesignCrowd

DesignCrowd vam omogoča dostop do več kot 500.000 oblikovalcev z vsega sveta z logotipi, ki se začnejo že pri 99 USD. Razen v tem, da imajo čudovito galerijo s številnimi izjemnimi logotipi, imajo tudi odlično ekipo, ki lahko polira vaš dizajn in ga pripravi za aplikacije izdelkov. DesignCrowd je odvisen od kakovosti (ne le količine), zato jih morate upoštevati pri vašem prihodnjem projektu.

Pro Orodja


Oglejte si Adobe Photoshop CC [Cheat Sheet]

Če imate vi, eden od sodelavcev ali družinski član nekaj umetniškega talenta, lahko razmislite o izdelavi celotnega logotipa iz nič s pomočjo profesionalne programske opreme. Orodja, kot so Illustrator in Photoshop, lahko sprva težko ovijejo glavo, vendar vam bodo omogočila, da uresničite svojo idejo bolje kot karkoli drugega. Zahtevajo majhno začetno naložbo in veliko dela, vendar vam omogočajo, da ustvarite absolutno vse, kar si lahko zamislite. Ne bo vam treba skrbeti, če bi svoje ideje sporočali nekomu po Skypeu ali e-pošti ali porabili tono denarja, da bi bil dizajn pravi. Potrebovali pa boste nekaj spretnosti. To je najboljša možnost za ustvarjalne umetnike in podjetnike, ki imajo talent za oblikovanje.

Adobe Illustrator


Oglejte si Adobe Illustrator Cheat Sheet

Odlična stvar tega orodja je, da lahko z njim ustvarite obe vrsti grafike – rastrsko in vektorsko. Vendar pa ga boste za pravilno uporabo in spoznavanje vseh možnosti zagotovo morali čez nekaj časa – to je edina pomembna pomanjkljivost Adobe Illustratorja. Na voljo je v operacijskem sistemu Windows in Mac in vključuje veliko povsem novih funkcij, kot so pametna orodja za risanje, novi učinki izkrivljanja itd. Torej, če imate na voljo dovolj časa, vam predlagamo, da poiščete Adobe.

Corel draw

Corel Draw je odličen kos programske opreme za vektorsko risanje že od nekdaj in je še vedno eno najbolj priljubljenih orodij za oblikovanje logotipov. Odlikuje ga zelo intuitiven vmesnik, ki ga je enostavno navaditi, popolnoma prilagodljiv in uporabniku ponuja veliko možnosti za delo. Programska oprema je nekoliko draga, vendar lahko dobite brezplačno preskusno različico in ste na poti k ustvarjanju odličnega logotipa v nobenem trenutku.

Laughingbird

Zanimivo dejstvo o tej programski opremi je, da nudi koristne nasvete in trike med ustvarjalnim procesom. Tudi navigacijski meni in teme Laughingbird so enostavni za uporabo in uporabo. Če pa imate minimalno znanje o oblikovanju logotipov, vas bo morda preplavilo ogromno možnosti. Poleg tega vam bo Laughingbird zaradi številnih pametnih funkcij omogočil ustvarjanje profesionalnega logotipa.

torta

Registrirajte in zaščitite svoj logotip

Čeprav se to morda zdi veliko dela, to v resnici ni – gre za preprosto pravno zadevo, za katero morate skrbeti, da zaščitite svoj logotip in blagovno znamko. V prvi vrsti morate raziskati blagovne znamke in preveriti, ali obstaja še kdo, ki je že prijavil in registriral ta logotip ali logotip, ki je zelo podoben njemu. Verjetno je najboljši način za to, da se obrnete na ameriški urad za patente in blagovne znamke in si ogledate, kaj kažejo njihovi zapisi.

Če z določenim logotipom, za katerega ste se odločili, ni težav, izpolnite zahtevane obrazce in vložite prijavo pri uradu za blagovne znamke, kar lahko storite na spletu. Na njihovi spletni strani najdete tudi veliko koristnih informacij o blagovnih znamkah.

Če je vaša prijava odobrena, boste imeli vse zakonite pravice do vašega logotipa v vseh zveznih državah ZDA. Še nekaj, kar morate upoštevati, je lahko nekaj koristnega, kar lahko imenujemo ura zaščitne znamke, saj bo obvestilo o uporabi vašega logotipa. , nezakonito, s strani tretje osebe.

Zaključek

Ta priročnik zajema vse osnovne točke, ki jih mora vedeti vsak, ki ga zanima oblikovanje dobrega logotipa o majhnem proračunu. Te informacije bodo v veliko pomoč vsem, ki so novi pri oblikovanju logotipov, še posebej ambicioznim podjetnikom, ki odpirajo prvo spletno trgovino ali začenjajo svoj prvi zagon, pa tudi blogerjem in umetnikom, ki želijo ustanoviti ugledno blagovno znamko.

Če sledite temu priročniku, boste lahko sprejeli zdrav, kreativen način razmišljanja, oblikovali jasne ideje in oblikovali logotip, ki je nepozaben, privlačen in govori vašemu ciljnemu občinstvu. Z natančno določenimi koraki in s predhodnimi raziskavami boste zagotovili temelj, ki ga potrebujete za ustvarjanje nepozabne in vsestranske predstavitve vaše blagovne znamke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map