Kako blagovno znamko in avtorske pravice ime ali logotip

Tako kot ima vaše podjetje ime, mora imeti tudi svoj prepoznavni logotip, da vzpostavi vizualno predstavitev vaše blagovne znamke. Logotip mora popolnoma odražati tržno nišo in osebnost blagovne znamke. In mora biti dovolj edinstven, da lahko podjetje razlikuje od konkurence.


Ker sta vaše ime in logotip del DNK vaše blagovne znamke in vašega podjetja, je prijava za registracijo avtorskih pravic in blagovne znamke obeh pomembna pozornost.

Ali morate v svoje ime ali logotip registrirati svojo blagovno znamko in avtorske pravice?

Tat

Vsekakor vam ni treba registrirati avtorskih pravic in blagovne znamke imena ali logotipa vašega podjetja v ZDA; ste lastnik avtorskih pravic takoj, ko izvirno delo postavite na kos papirja ali računalniškega pogona, in osvojite blagovno znamko, takoj ko uporabite svoje ime in logotip za trženje svojega podjetja. Vendar pa lahko dodatni korak registracije obojega zagotovite pomembno zaščito. Registracija blagovne znamke vas ščiti pred izgubo pravic do nje, če kakšno drugo podjetje uporablja isto ali zelo podobno ime. Z registracijo blagovne znamke svoje ime izjavljate izključne pravice do njenega področja poslovanja. In preprečujete, da bi nekdo drug uporabil vaše ime za svoje v podobnem poslu.

Če imate majhno podjetje, ki deluje v eni državi in ​​ne nameravate širiti na nove trge, vam blagovne znamke ne bo treba registrirati svojega imena. Pravico že uporabljate na svojem trgu. Po drugi strani pa bi bilo pametno registrirati blagovno znamko, če ne bi prišlo do zmede, če drugo podjetje uporablja isto ali podobno ime kot vaše, če nameravate razširiti svoje podjetje in poseči na nove trge..

Na svetu je uradno registriranih več kot 16 milijonov aktivnih blagovnih znamk

Združene države
Evropske blagovne znamke
Azija in Bližnji vzhod

Če na primer začnete blog in oblikujete nov logotip zanj, ga boste morali zaščititi. Ko gre za registracijo vašega logotipa, preprosto z njegovo uporabo ustvarjate zaščitni znak. Ustvarjate vizualno predstavitev svoje blagovne znamke, saj je vaš logotip tisto, po čemer vas vaše stranke prepoznajo, in tisto, kar vas razlikuje od konkurentov. Vendar blagovna znamka nudi večjo zaščito, saj drugim preprečuje, da bi ukradli vaš logotip ali uporabili logotip, ki je zelo podoben vašemu.

S preprosto uporabo blagovne znamke vašega podjetja v trgovini, brez registracije, vzpostavljate svoje pravice “običajnega prava”. Vendar pa bo registracija vaše blagovne znamke pri Uradu za patente in blagovne znamke ZDA (USPTO) zagotovila številne prednosti.

Te prednosti vključujejo:

Prvih pet držav, kjer se proizvajajo ponaredki

  • Pravna domneva, da ste lastnik te znamke v celotni državi, kar je pomembno, če načrtujete širitev poslovanja na druge trge.

Zato avtorske pravice in blagovna znamka vašega imena ali logotipa zagotovo ni potrebna, lahko pa vam prinese zelo koristne koristi.

Zakaj so blagovne znamke in avtorske pravice tako pomembne?

Vrednost

Usnjena galanterija, denarnice in torbice
511 milijonov dolarjev

Ure in nakit
187 dolarjev

Oblačila in dodatki
133 dolarjev

iPhoni in potrošniška elektronika
104 USD

Obutev
103 USD

Ko ustvarite spletno mesto, morate registrirati ime svojega podjetja in narediti svoj logotip. Takrat boste potrebovali registracijo avtorskih pravic in blagovnih znamk, ker bo to vaše ime in logotip zaščitilo pred kršitvami. Poskrbeti morate za zaščito pravic do svoje intelektualne lastnine in zagotoviti, da nobeno drugo podjetje ne ukrade vaše ideje in logotipa, kar je glavna ideja avtorskih pravic in blagovne znamke.

Avtorske pravice in blagovne znamke vam nudijo odličen način za zaščito svojih izvirnih idej pred uporabo kot lastnost nekoga drugega. To je brez dvoma najpomembnejša korist, ki vam jo nudijo.

Blagovne znamke nikoli ne potečejo, dokler bodo vaše blagovne znamke v trgovini uporabljale za identifikacijo vira vaših izdelkov ali storitev, bodo ljudje po vašem identificirali vaše podjetje. To je dragoceno bogastvo in zelo učinkovito komunikacijsko orodje, ki lahko takoj sporoči podobo vašega podjetja in izdelkov ali storitev, ki jih ponujate strankam.

Specifične blagovne znamke
ki “se ponavadi bolj ponašajo ponarejevalci”, Nike, Rolex, Ray Ban, Louis Vuitton, Apple, Adidas, Chanel, Viagra, Gucciin druge znane blagovne znamke

Blagovne znamke ponujajo veliko večjo zaščito kot avtorske pravice, vendar so avtorske pravice izredno pomembne za zaščito logotipov. Preberite si, da boste podrobno raziskali razliko med obema, da boste lažje razumeli njihov pomen in vpliv, ki ga lahko imata na vaše podjetje.

Razlika med blagovnimi znamkami in avtorskimi pravicami

Če samo svoje ime ali logotip delite brez zaščitnega znaka, ga ne morete v celoti zaščititi pred kršitvami. Svoje pravice do nje si zagotovite le, ker ste to ustvarili in je vaša intelektualna lastnina. Blagovna znamka lahko zaščitite svoje ime in logotip v primeru, da jih kdo drug želi uporabiti za svoje namene.

Blagovna znamka

Neregistrirani
Registrirano


Kdo običajno išče to zaščito?

Lastniki podjetij in izdelkov


Uporaba

Vsako ime, besedo, slogan, simbol, oblikovanje in / ali sliko, ki identificira podjetje ali blagovno znamko in ga razlikuje od drugih


Številka

16 milijonov aktivnih blagovnih znamk


Dolžina

Registracija blagovne znamke lahko ima neomejen rok, vendar jo je treba obnavljati vsakih deset let. Lastnik lahko obnovi registracijo, dokler znamka ostane v nadaljnji uporabi


Nakup

Urad za patente in blagovne znamke Združenih držav Amerike


Katere prednosti vključuje registracija / vlaganje?

Registracija blagovnih znamk močno izboljšuje svoje pravice z zagotavljanjem pravnih dokazov in javnega obvestila o lastništvu. Znamka podeljuje ekskluzivne pravice do znamke in imetniku omogoča vložitev zveznih tožb zoper kršitelje.

avtorske pravice

Trenutni
Zvočni posnetki


Kdo običajno išče to zaščito?

Avtorji, umetniki, koreografi, arhitekti in drugi ustvarjalni strokovnjaki


Uporaba

Izvirna avtorska dela, vključno s knjigami, članki, igrami, pesmimi, fotografijami, kipi, koreografijo, arhitekturnimi deli, zvočnimi posnetki, kinematografijo in drugimi ustvarjalnimi deli. Sama ideja ne more biti zaščitena z avtorskimi pravicami. Delo mora biti v fiksni, oprijemljivi obliki, ki ga je treba zaščititi


Številka

700000 prijav za prijavo na leto


Dolžina

avtorjeva življenjska doba + 70 let
120 let za korporativno avtorstvo
Izraz ni mogoče podaljšati ali podaljšati


Nakup

Urad za avtorske pravice Združenih držav


Katere prednosti vključuje registracija / vlaganje?

Registracija avtorskih pravic močno izboljšuje svoje pravice z zagotavljanjem pravnih dokazov in javnega obveščanja o lastništvu ter z dovoljenjem imetniku avtorskih pravic vložiti tožbo na zveznem sodišču v primeru kršitve.

Prav tako imena res ne morete avtorsko zaščititi, saj avtorske pravice ščitijo umetniška dela. Prav zato morate imeti zaščitni znak, ki ščiti intelektualno lastnino vašega podjetja, na primer vaš logotip. Sledijo osnovne razlike med avtorskimi pravicami in blagovnimi znamkami.

Kaj je blagovna znamka?

Blagovna znamka je beseda, besedna zveza, simbol ali oblikovanje ali kombinacija le-teh, ki se uporablja za razlikovanje enega proizvajalca ali prodajalca od drugih, ki delujejo na istem področju poslovanja in ponujajo iste izdelke ali storitve. To pomeni, da lahko registrirajte blagovno znamko za ime vašega podjetja, logotip, slogan, simbol, dizajn in vse drugo, kar prispeva k identiteti blagovne znamke vašega podjetja in izdelkov ali storitev, ki jih ponujate.

Vaša blagovna znamka se uporablja za obveščanje drugih, da so izdelki, ime in logotip vašega podjetja vaša last. Imate izključno pravico, da jih uporabljate v povezavi z vašimi storitvami ali izdelki.

Vendar zaščitni znak ne vključuje barv in modelov logotipov, saj ne ščiti pred nelicenciranim kopiranjem. Nanaša se le na podobnosti med blagovno znamko podjetja in drugimi, ki jo zelo spominjajo. Zato se ne nanaša na uporabe logotipa, temveč na zmedo na trgu in s tem omeji, katere uporabe tega logotipa bi lahko bile kršene. To pomeni, da če nekdo drug uporablja podoben dizajn logotipa, se ne more sklicevati na kršitev blagovne znamke, temveč na kršitev avtorskih pravic.

Preprosta uporaba blagovne znamke vas ne zaščiti pred nekom drugim v isti panogi z vašim imenom ali dizajnom – vendar registracija blagovne znamke ne. V primeru, da nekdo drug uporablja isto ime ali zasnovo kot vaše podjetje, boste morali dokazati, da ste ga najprej pripravili, kar pa ni mogoče, če ga niste registrirali..

Brez registracije vaše blagovne znamke nimate pravne zaščite v primeru tožbe. Registrirana blagovna znamka je zvezna in zakonita registracija blagovne znamke vašega podjetja, tako da če bo kdo drug želel registrirati ime ali dizajn, ki je enak ali preveč podoben vašemu, bo kriv za kršitev blagovne znamke..

Kaj je avtorska pravica?

Avtorske pravice ščitijo izvirna dela, kot so knjige, pesmi, slike, fotografije, filmi, koreografija in druga izvirna avtorska dela, ki so izražena v fizični obliki. Po podatkih ameriškega urada za zaščito avtorskih pravic avtorske pravice ščitijo izvirna dela, kot so “literarna, dramska, glasbena, umetniška in nekatera druga intelektualna dela.”

Podjetja lahko avtorsko zaščitijo svoje avdio in video materiale, svoje knjige in poročila ter vse drugo izvirno gradivo, ki so ga ustvarili, na primer oblikovanje svojega logotipa. Pomembno je upoštevati, da je vsako izvirno delo v trenutku nastanka avtorsko zaščiteno. Če pa ga registrirate, ga ščiti pred nekom drugim, ki ga poskuša uporabiti za lastne namene, saj boste imeli dokument, s katerim lahko dokažete svojo trditev.

Če kdo poskuša ukrasti vaše izvirno ustvarjanje, na primer vaš logotip, ki je vaša lastna intelektualna lastnina, in ga uporablja kot svoj, ga lahko toži zaradi uporabe vaše lastnine – vendar le, če imate registracijo avtorskih pravic.

Ko imate avtorsko registrirano avtorsko pravico, lahko natančno nadzorujete, kako se vaša intelektualna lastnina uporablja, objavlja in distribuira, pa tudi natančno, kako je predstavljena javnosti. In vsakomur lahko preprečite, da bi ga uporabljal za svoje namene. Če nekdo poskuša to storiti, ga lahko toži na zveznem sodišču, ker ste z avtorskimi pravicami uveljavljali svojo pravico do svoje intelektualne lastnine..

Zdaj obstaja trik, ko gre za zaščito avtorskih pravic vašega logotipa. Vaš logotip mora imeti potrebno raven ustvarjalnosti, da se dejansko šteje za avtorske pravice in da bo vaša prošnja za avtorske pravice odobrena. Zato se številni zelo preprosti logotipi ne štejejo za avtorske pravice, saj avtorske pravice ne ščitijo logotipa, barv in imena. Če je vaš logotip nekoliko bolj umetniški ali okrašen, boste lažje registrirali avtorske pravice.

Zmeda glede avtorskih pravic in blagovnih znamk logotipov

Kar zadeva logotipe, nastane precej zmede, saj mnogi od njih izpolnjujejo zahteve za registracijo avtorskih pravic in blagovnih znamk. Če vaš logotip velja za avtorske pravice kot del izvirnega umetniškega dela in se ne uporablja za identifikacijo vašega podjetja, je lahko vaš logotip zaščiten z avtorskimi pravicami, da preprečite nepooblaščeno kopiranje.

Poleg tega, če želite drugim preprečiti uporabo vašega dizajn logotipa in zagotovite, da se znamka vašega podjetja razlikuje od konkurentov, zaščitite svoj logotip. Blagovna znamka lahko prepreči zmedo, ki jo lahko doživijo vaše stranke samo, če obstaja podobna povezava z vašimi konkurenti, medtem ko avtorske pravice ščitijo pred neželenim kopiranjem.

Zato so logotipi lahko zmedeno področje prava intelektualne lastnine, saj se zaščitni znak in zaščita avtorskih pravic pogosto prekrivata. Pomembno je opozoriti, da se nobena avtorska in zaščitna znamka ne izključujeta, zato se mnogi lastniki podjetij odločijo za zaščito logotipa svojega podjetja tako z avtorskimi pravicami kot z blagovno znamko..

Kako avtorske pravice in blagovne znamke vaše ime in logotip

Za zaščito avtorskih pravic in zaščitnega znaka vašega imena in logotipa morate sprejeti določene korake. Sledi kratek oris teh korakov.

Kako se prijavite za avtorske pravice za svoje ime in logotip

1 Pojdite na spletno stran za registracijo in izpolnite obrazec za avtorske pravice. Če se vaše podjetje nahaja v Združenih državah Amerike, pojdite na uradno spletno mesto urada za avtorske pravice Združenih držav.

To je seveda, če se odločite za e-vložitev svoje prijave za avtorske pravice, lahko pa svojo prijavo oddate tudi v papirni obliki. Vloga za registracijo avtorskih pravic v spletu pa za vas ni le bolj primerna, ampak traja tudi do osem mesecev, da se vaša vloga obravnava, v nasprotju s časom obdelave papirnih obrazcev, ki je lahko do 13 mesecev.

Ne glede na to, kako se odločite zaprositi za registracijo avtorskih pravic in dolžino časa obdelave, datum začetka veljavnosti registracije je datum, ko je Urad za avtorske pravice Združenih držav prejel vašo prijavo. Če želite objaviti svoje izvirno delo, lahko to storite, ne da bi morali čakati na vaše uradno potrdilo.

2 Ko prispete na spletno mesto urada za avtorske pravice Združenih držav Amerike, kliknite gumb za spletno registracijo eCO. Tako boste prišli do obrazca CO, ki ga morate izpolniti.

V obrazcu bodo potrebni vaši osebni podatki, skupaj z imenom lastnika in ustvarjalca ter naravo avtorske dokumentacije. Za avtorske pravice logotipa morate predstaviti grafični prikaz svojega logotipa.

3 Nato morate naložiti datoteko z logotipom in plačati pristojbino za registracijo v višini 35 dolarjev s kreditno ali debetno kartico, elektronskim čekom ali svojim depozitnim računom pri uradu za avtorske pravice Združenih držav..

Nato boste prejeli potrdilo o registraciji avtorskih pravic, ki bo v čakanju na status odobritve. Kot smo že omenili, bodo vaše avtorske pravice veljale od datuma, ko boste oddali prijavo, ne pa datum odobritve.

Kako se prijavite za blagovno znamko

Blagovne znamke zvezne vlade Združenih držav Amerike

Mornarica

Vojska

Zdravje in človek

Energija

Izobraževanje

Domovinska varnost

Pred blagovno znamko vašega imena ali logotipa morate opraviti iskanje blagovne znamke in se prepričati, da nihče drug ne uporablja podobnega. To lahko storite s pomočjo orodja, imenovanega elektronski sistem za iskanje blagovnih znamk (TESS), ki ga najdete na uradni spletni strani ameriškega urada za patente in blagovne znamke.

Izvajanje iskanja blagovne znamke prek baze podatkov TESS je ključnega pomena, saj lahko ugotovi morebitne konflikte z obstoječo blagovno znamko drugega podjetja ali blagovno znamko, za katero je v odobritvi.

Pomembno je tudi, ker boste prihranili denar, ki bi ga porabili za registracijo, ki morda ni odobrena, ker je preveč podobna obstoječi blagovni znamki. Upoštevajte, da urad za patente in blagovne znamke Združenih držav Amerike ne išče nasprotujočih si blagovnih znamk šele potem, ko oddate prijavo.

Ko opravite iskanje blagovne znamke, morate vložiti prijavo blagovne znamke prek elektronskega prijavnega sistema za blagovne znamke (TEAS). Ko se boste odločili, katera aplikacija je za vas, se vam prikaže obrazec, ki ga morate izpolniti.

Izberete lahko eno od treh različnih prijavnih oblik: TEAS Plus, TEAS Reduced ali TEAS Regular.

Če v svoji prijavi izberete “podlago za uporabo” (ITU), boste morali plačati tudi dodatno pristojbino za prijavo v višini 50 USD za vsaj en razred izdelkov ali storitev.

Po oddaji registracije boste prejeli potrditev po e-pošti in vse, kar morate narediti, je počakati na odobritev. Približno tri mesece po vložitvi vloge jo bo pregledal odvetnik, ki bo ugotovil, ali vaša vloga ustreza vsem zakonskim zahtevam, potrebnim za odobritev blagovne znamke.

Pomembno je spremljati napredek vaše aplikacije vsakih 3-4 mesece in to lahko storite s statusom blagovne znamke in iskanje dokumentov (TSDR).

Kako deluje postopek odobritve

Papiranje za registracijo blagovnih znamk

Ne glede na to, katero obliko prijave boste izbrali, morate vključiti naslednje podatke:

  • • Risba slike
    blagovna znamka, v barvi, če je primerno, točno tako, kot se znamka uporablja v komercialni obliki
  • • ime, naslov in e-poštni naslov lastnika blagovne znamke
  • • Prijavnina
  • • Izdelek ali podjetje, ki ga blagovna znamka prepozna, je dokaz, da se blagovna znamka vašega podjetja uporablja v trgovini
  • • podpis lastnika

Ameriški urad za patente in blagovne znamke bo po svoji zbirki blagovnih znamk poiskal, da bi preveril razpoložljivost znamke, ki jo želite registrirati, šele potem, ko ste že vložili svojo prijavo. O rezultatih vas bodo pravočasno obvestili. Če najdejo isto ali zelo podobno znamko kot tisto, ki jo poskušate registrirati za blagovno znamko, bodo zavrnili vašo registracijo in ne boste prejeli vračila.

Če odvetnik ugotovi, da vaša vloga ustreza zakonskim zahtevam za odobritev, bo odobril vašo znamko za objavo v tedenskem časopisu ameriškega urada za patente in blagovne znamke, Uradni list. V 30 dneh po objavi lahko vsakdo, ki misli, da je bil z registracijo vaše znamke poškodovan, vloži ugovor zoper registracijo ali zahteva za podaljšanje roka za ugovor.

Če pride do takšnega primera, bo pri upravnem sodišču v okviru urada za patent in blagovne znamke Združenih držav, odbora za sojenje in pritožbo o blagovnih znamkah (TTAB) vložena ugovor. Če ugovor ne da nobenih rezultatov za stranko, ki ga je vložila, ali če ni vložen ugovor, bo vaša registracija blagovne znamke odobrena in prejeli boste potrdilo o registraciji s strani ameriškega urada za patente in blagovne znamke..

Ohranjanje registracije je ključnega pomena, ker morate ameriškemu uradu za patente in blagovne znamke sporočiti, da se vaša blagovna znamka uporablja. Ko bo registracija vaše blagovne znamke odobrena, boste morali vložiti posebne vzdrževalne dokumente, ker če to ne storite, lahko pride do preklica ali prenehanja veljavnosti vaše blagovne znamke..

Prav tako registracija blagovne znamke traja 10 let, obvezno pa je, da jo preverite med petim in šestim letom registracije ter med devetim in desetim letom registracije, da potrdite, da se še vedno uporablja.

Uveljavljanje vaših blagovnih znamk in avtorskih pravic

5 kategorij blagovnih znamk

Blagovne znamke so razdeljene na različne kategorije, ki so razvrščene po značilnosti

Ko imate zaščiteno blagovno znamko in avtorske pravice registrirane, ste odgovorni za uveljavljanje svoje blagovne znamke in avtorskih pravic, da zagotovite, da zaščitite svoje ime ali logotip pred nepooblaščenim sprejetjem ali kopiranjem s strani koga drugega.

Čeprav bo ameriški urad za patente in blagovne znamke zagotovil, da nihče ne bo registriral enake ali na videz enake znamke kot vaša, ste vi odgovorni za zaščito pravic do intelektualne lastnine vašega podjetja, če jih kdo poskuša uporabiti. Na voljo imate dve pravni možnosti za zaščito blagovne znamke pred kršitvijo. Lahko pošljete prekinitev in zavrnitev pisma ali se odločite za tožbo zaradi kršitve blagovne znamke.

Obstajajo podjetja, ki vam lahko pomagajo vzpostaviti zaščitni znak za zaščito blagovnih znamk, da nobena druga stranka ne bo uporabila znamke vašega podjetja. Prav tako lahko najamete odvetnika, ki bo spremljal kršitev blagovne znamke, tako da vam bodo lahko svetovali in svetovali, kako pravilno ukrepati, da pridobite zaščito, ki jo potrebujete.

Ko govorimo o najemu odvetnika, se mnogi odločijo za najem enega, ki jim bo pomagal pri celotnem postopku avtorskih pravic in blagovnih znamk. Vendar pa ne samo, da ga nimate, ampak tudi ni nujno, saj lahko naredite absolutno vse sami – da ne omenjam, da je odvetnik lahko precej drag.

Čeprav vam bo odvetniški odvetnik pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke zagotovo pomagal skozi postopek vložitve prijave blagovne znamke, vam lahko najem lastnega odvetnika za blagovne znamke prinese koristi, če se pojavijo potrebe po pravnem nasvetu. Če se odločite za najem zasebnega odvetnika za blagovne znamke, preden se prijavite za prijavo, bo ameriški urad za patente in blagovne znamke komuniciral samo z vašim odvetnikom v celotnem postopku registracije..

Poleg tega vam lahko zasebni odvetnik blagovnih znamk svetuje, kako uveljaviti pravice do blagovne znamke v primeru kršitve blagovne znamke in kaj storiti, če nekdo trdi, da kršite blagovno znamko svojega podjetja.

Znani primeri kršitev avtorskih pravic in blagovnih znamk

Če morda menite, da blagovna znamka ali avtorska zaščita znamke vašega podjetja, to je ime in logotip vašega podjetja, nista pomembna, poglejte nekaj znanih primerov kršitve avtorskih pravic in blagovnih znamk. Videli boste, kako pomembna je registracija zvezne blagovne znamke in avtorskih pravic ter vpliv, ki ga lahko ima na vaše podjetje.

Apple Corps proti Apple Inc.

Osem let, preden je Steve Jobs predstavil svoj svet družbe Apple Inc., so Beatli ustvarili zaščitni znak za besedo jabolko. Beatlesi so tožili Apple Inc. in bitka na sodišču je trajala več let.

Navsezadnje je Apple Inc. plačal glasbeni družbi Beatles, “Apple Corps”, denarno poravnavo in se dogovoril, da ne bo več glasbe. Vendar se je z uvedbo iTunesa bitka začela znova. Poravnava je bila dosežena, potem ko se je Apple Inc. strinjal, da bo kupil pravice blagovne znamke Apple Corps in jih nato licenciral nazaj podjetju, kar je povzročilo, da so The Beatles izgubili bitko pri Apple.

Jack Daniel’s proti Patrick Wensink

Ta zadeva se je pravzaprav odigrala dobro, brez preglavic. Patrick Wensink je objavil knjigo, katere naslovnica je bila mrtva zvonka za znano obliko znamke Jack Daniel. Znano podjetje je Wensinku poslalo pismo o prekinitvi in ​​odsotnosti, kar bi lahko bilo najlepše pismo o prekinitvi in ​​opustitvi. Jack Daniel je Wensinku predlagal, da bi razmislil o spremembi naslovnice in da bi podjetje v znak hvaležnosti in dobre volje celo finančno prispevalo k oblikovanju novega ovitka. Še več, Jack Danielsove lastnosti sploh niso zahtevale, da se knjiga odstrani s police.

Patrick Wensink je pismo objavil na svojem spletnem mestu, po katerem je šlo za viralno in dobil Jack Daniel’s neverjetno količino pozitivnega oglaševanja. Kot vidite, je primer kršitve blagovne znamke mogoče rešiti, ne da bi morali iti na sodišče. Preprosto prepustite svojemu oddelku za trženje, da to vse reši.

Marvin Gaye proti Pharrell Williams proti Robin Thicke

Eden od nedavnih primerih kršitve avtorskih pravic potekala marca 2015, ko je žirija ugotovila, da sta znani pesmi Pharrell Williams in Robin Thicke “Blisted Lines” kopija pesmi Marvina Gaya “Got to Give It Up.” Tožba je povzročila, da sta Williams in Thicke otrokom Marvina Gaya plačala skoraj 7,4 milijona dolarjev.

Zato vam lahko registrirana zaščita avtorskih pravic neizmerno pomaga, če kdo poskuša ukrasti znamko vašega podjetja in jo uporabi kot svojo. Ko imate registrirane avtorske pravice, lahko svoje podjetje zaščitite pred nepooblaščenim kopiranjem vaše intelektualne lastnine.

Zaključek

Čeprav avtorske pravice in blagovna znamka lahko ščitijo vašo intelektualno lastnino, nudijo različne vrste zaščite, saj ščitijo različne vrste premoženja. Avtorske pravice ščitijo literarna in umetniška dela, blagovna znamka pa je bolj osredotočena na zaščito izdelkov, ki opredeljujejo in prepoznavajo blagovno znamko podjetja, na primer logotip.

Sredstva vašega podjetja ne predstavljajo samo vašega denarja. Vključujejo tudi intelektualno lastnino, ki lahko poveča vrednost vašega podjetja, zato morate zaščititi svoje pravice do te lastnine, da zagotovite, da jih tretja oseba ne uporablja brez dovoljenja. Avtorske pravice in blagovna znamka vam nudijo takšno zaščito, zato je nujno, da se registrirate za oba in poskrbite za zaščito svoje blagovne znamke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked