HTML za začetnike:

Časovna premica spletnih tehnologij


2009

2005

2002

2000

1998

1997

1996

1994

1991

HTML5

AJAX

Tabela spletnega oblikovanja

XHTML1

CSS2

HTML4

CSS1 + JavaScript

HTML2

HTML

Contents

Uvod

Če želite postati spletni skrbnik in se naučiti, kako ustvariti spletno mesto, boste morda videli možnosti, da se boste spopadli s HTML precej zastrašujoče.

Vendar se temu ne moremo izogniti, saj bo velika večina ciljnih strani spletnih strani, ki jih obiščete, napisana in strukturirana z elementi HTML. Pravzaprav je HTML zdaj uporablja več kot 74% vseh znanih spletnih mest, medtem ko ta jezik pomaga tudi izboljšati vse, od zasnove vašega spletnega mesta do kakovosti vsebine, ki jo ponuja.

V tem priročniku bomo preučili osnovna načela HTML in njegovih potencialnih aplikacij, preden bomo pogledali primere posameznih elementov, ki jih uporabljate pri kodiranju spletnega mesta.

Kaj je HTML?

Odstotek spletnih mest, ki uporabljajo različne podkategorije HTML

različne podkategorije odstotkov odstotkov HTML

Preprosto povedano, HTML predstavlja standardni jezik označevanja za ustvarjanje spletnih strani na spletu. Pomeni jezik Hyper Text Markup Language, njegova osnovna funkcija pa je določiti strukturo, postavitev in predstavitev posameznih ciljnih strani. Medtem ko spletni brskalniki ne prikazujejo jezika HTML neposredno, ima ključno vlogo pri ustvarjanju vidnega, dostopnega in enostavnega spletnega mesta.

HTML temelji tudi na številnih posameznih elementih, ki postopoma gradijo spletne strani, strukturirajo predstavitev vsebine in oživijo vaše spletno mesto. Ti elementi so ustvarjeni in vsebovani v „oznakah“, ki opredeljujejo nadomestne dele vsebine, kot so naslovi, odstavki in podobni primeri.

V nadaljevanju bomo podrobneje raziskali te elemente in njihovo konstrukcijo, hkrati pa bomo pogledali, kako jih je mogoče prilagoditi za uvajanje barv, povezav in spremenljive tipografije na vaše spletno mesto.


Kje se uporablja HTML?

Priljubljena spletna mesta, ki uporabljajo HTML

Kje se uporablja HTML

Kot lahko vidimo, je najpogostejša aplikacija za HTML oblikovanje posameznih ciljnih strani, ki sestavljajo vaše spletno mesto. To ni edina aplikacija priljubljenega orodja za kodiranje, vendar pa vam bo razumevanje njegovih dodatnih načinov pomagalo, da kar najbolje izkoristite jezik kot nov spletni skrbnik. Tukaj je nekaj nadaljnjih načinov uporabe HTML-ja:

 • Ustvari prilagodljive elemente na obstoječi strani

  Če nameravate na svojem spletnem mestu dovoliti komentarje objav na spletnem dnevniku ali vsebino, ki jo je ustvaril uporabnik, lahko uporabite fragmente kode HTML in to omogočite. Ti elementi bodo uporabnikom omogočili, da poudarijo ključne besede, vdelajo povezave in oblikujejo komentarje, odvisno od omejitev, ki jih postavite kot moderator.

 • Ustvari dodatno vsebino za e-pošto

  E-pošta uporablja tudi HTML kot jezik za obogatena besedilna sporočila, ki vsebujejo povezave, besedilo in številne druge elemente, ki jih ni mogoče prikazati samo v navadnem besedilu. Če želite deliti e-knjigo, ki se nanaša na vaše spletno mesto po e-pošti, lahko s pomočjo HTML-ja optimizirate vpliv svojega sporočila..

 • Razumevanje dokumentov pomoči brez povezave, ki so nameščeni v vašem računalniku

  Zanimivo je, da se HTML uporablja kot oblika za računalniške dokumente pomoči, ki so dostopni brez povezave. Osnovno znanje HTML-ja vam torej lahko pomaga razumeti težave s strojno opremo in jih hitreje rešiti, kar lahko posledično zagotovi, da boste lahko hitreje obnovili svoje spletno mesto v primerih, ko je šlo brez povezave.

HTML in CSS
Oglejte si HTML in CSS [Cheat Sheet]

Struktura strani HTML

</strong><br/> <strong>

Vsebina strani

Elementi html, glave in telesa so del specifikacije HTML od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja, do nekaj let nazaj pa so bili primarni elementi, ki so bili uporabljeni za oblikovanje dokumentov HTML.
Vendar se je situacija v zadnjih nekaj letih močno spremenila, saj je HTML5 dodal niz novih oznak, ki jih je mogoče uporabiti za dodajanje bogatega pomenskega pomena strukturi HTML dokumenta.

Dokumenti HTML morajo začeti z izjavo o vrsti dokumenta (neuradno “doctype”). V brskalnikih doctype pomaga določiti način upodabljanja. HTML5 ne definira DTD; zato je v HTML5 izjava doctype enostavnejša in krajša.


Preden lahko sestavite html stran, potrebujete osnove.

Običajno bo stran sestavljena iz treh strukturnih elementov:

1. Glava: Glava vsebuje vsebino, ki je pomembna za vse strani na vašem spletnem mestu, na primer logotip ali ime spletnega mesta in navigacijski sistem. Na vsaki strani je prikazana glava.

2. Glavni organ: Ta zaseda največje območje na spletni strani. Vsebuje vsebino, značilno za stran, ki si jo ogledujete.

3. Noga: Vsebina podnožja običajno vključuje kontaktne podatke, naslov za pošiljanje ali pravna obvestila. Tako kot glava se tudi na vsaki strani pojavi noga, vendar je na dnu.

Evo, kako izgledajo ti osnovni strukturni elementi, ko se združijo:


Tu lahko vnesete besedilo ali kodo, na primer
Koda za sledenje Google Analytics za
primer.

Glavni del strani je
tukaj. Napolnite ga z besedilom in slikami!

Tu je še en primer z uporabo oznak glave in oznake odstavka za estetsko strukturo vsebine. Poleg tega smo v vsebino pod glavnim delom strani vrgli tablico z nogo:


Tu lahko vnesete besedilo ali kodo, na primer
Koda za sledenje Google Analytics za
primer.

Moj prvi naslov

Dobrodošli na moji spletni strani!

kontaktni podatki bi lahko šli sem


Oznake HTML

Oznake HTML

Izhodišče za katero koli kodo HTML so posamezne oznake, s pomočjo katerih lahko ustvarite vse ključne elemente in pomagate pri strukturiranju svojih spletnih strani. Spodaj si bomo ogledali najpogostejše oznake, preden bomo raziskali, kako jih je mogoče uporabiti za ustvarjanje določenih elementov na strani:

Oznake naslovov

Vsi spletni dokumenti, vključno s spletnimi stranmi, se začnejo z naslovom. Te so narejene s pomočjo HTML oznak, pri čemer jezik trenutno omogoča do šest elementov spremenljive velikosti, ki vam omogočajo tudi strukturiranje vsebine z dodatnimi naslovi, podnapisi in poudarjenimi vrsticami krepkega besedila. Če želite začeti svoj naslov, preprosto vstavite ustrezno besedilo s

,

,

,

,

ali

oznaka, odvisno od želene velikosti.
Nato morate na koncu naslova uporabiti zaključno oznako, da obkrožite besedilo in bo v obliki HTML prikazano na naslednji način:

Obstaja 12 kategorij oznak:


To je naslov 1

To je naslov 2

To je naslov 3

To je naslov 4

To je naslov 5

To je naslov 6

Vodilne tehnologije HTML Tags
delite na spletu

0,27%

HTML5
Oznaka platna

0,29%

HTML5
Zvočna oznaka

0,69%

HTML5
Video tag

3,1%

HTML5
Oznaka SVG

6,54%

HTML5
Vstavi oznako


Ko bo potrjeno, se bo to spremenilo v naslednjo estetiko na vašem spletnem mestu’s ciljno stranjo:

To je naslov 1

To je naslov 2

To je naslov 3

To je naslov 4

To je naslov 5

To je naslov 6

Tukaj je jasno videti različne velikosti spremenljivih naslovov, prav tako dejstvo, da brskalnik doda vrstico pred in po naslovu. Opazili boste tudi, da ima zaključna oznaka na koncu besedila naslova nekoliko drugačno estetiko, vendar bomo to opisali v naslednjem poglavju, saj bomo uporabili oznake za definiranje določenih elementov.

Oznake odstavka

Podpora za video in avdio
Pozabite na Flash Player in druge medijske predvajalnike drugih naprav, naredite svoje videoposnetke in zvoke resnično dostopne z novim HTML5

Podobno načelo velja za oznake začetnih odstavkov, ki jih prikazuje

. To vam omogoča, da svojo vsebino strukturirate in razdelite na ustrezne odstavke, kar posledično pomeni lažjo in bolj brezhibno bralno izkušnjo. Še enkrat, the

oznako je treba postaviti na začetek ustreznega besedila, preden se na koncu doda nadomestna zaključna oznaka za dokončanje učinka. Za razliko od naslovov naslovov pa ni nobenih številskih različic, ki bi lahko spremenile velikost besedila v odstavku. Na primer:

Vaš prvi odstavek

Vaš drugi odstavek

Tretji odstavek

Uporaba videooznak HTML5 na spletnih mestih po vsem svetu

Država
Število spletnih mest

Združene države

140,008

Rusija

87.508

Nemčija

34,519

Združeno kraljestvo

26.609

Francija

25.697

Japonska

23.578

Tajvan

19,798

Ukrajina

19.204

Brazilija

16.773

Kitajska

16.523

Ostali svet

265,371

Zunaj oblike HTML bo to besedilo razčlenjeno na končani spletni strani:

Vaš prvi odstavek

Vaš drugi odstavek

Tretji odstavek

Oznake preloma vrstic

Prvi primeri predstavljajo najosnovnejše oznake HTML, obstajajo pa drugi, ki uporabljajo drugačno obliko in alternativno zapiranje. Na primer vzemite prelome vrstic, ki ustvarijo razliko, pri kateri se vrstice besedila lomijo in nadaljujejo v naslednji vrstici. Med prelomi vrstic in odstavki na področju HTML obstaja bistvena razlika, ker so slednji standardni elementi blokov, ki vsebujejo besedilo, prvi ustvari ločitev znotraj obstoječega

element.

Zaradi tega prelomi vrstic predstavljajo prazen element v HTML-ju in jih zato ne definirajo niti odpiranje niti zapiranje oznak. Namesto tega jih upodabljajo
oznako, ki jo je mogoče vstaviti v obstoječo

elemente za razčlenitev besedila in potencialno poudarjanje pomembnih informacij. Enoten presledek med znakom br in premico naprej je ključnega pomena, saj sicer oznaka v formatu HTML ni prepoznavna.

Tu je primer:

je risalna oznaka HTML5, ki vam omogoča, da uporabite še več možnosti spletne interaktivnosti in spletne animacije kot prejšnje bogate platforme internetnih aplikacij, kot je Flash.

Igre lahko razvijete celo s pomočjo HTML5-jev oznaka. HTML5 ponuja odličen, mobilni prijazen način za razvoj zabavne in interaktivne igre

Dobro jutro

Najlepša hvala za vaše povpraševanje, kontaktirali vas bomo, če bomo potrebovali kaj drugega.

Lep pozdrav

G. J oni

Ko je uporabljeno, bo besedilo razdeljeno na naslednji način:

Dobro jutro,

Najlepša hvala za vaše povpraševanje, kontaktirali vas bomo, če bomo potrebovali kaj drugega.

Lep pozdrav

G. Jones

Kot lahko vidite, lahko v obstoječem elementu odstavka dodate tolikokrat, kolikor želite, tako da dodajo vrednost in podatke lažje prebavijo. Videli boste tudi, da oznake za odpiranje in zapiranje odstavkov ostanejo nespremenjene, oznake preloma vrstic pa se uporabljajo za spreminjanje postavitve besedila, ki je vključeno v.

To je eden od primerov uporabe HTML oznak za spreminjanje obstoječih elementov, ki ima ključno vlogo pri določanju vizualne postavitve vaših spletnih strani in vsebine.

Vodoravne črte

Kategorije spletnih strani, kjer se uporablja platno HTML5

Kategorije spletnih strani, kjer se uporablja platno HTML5

Podobno obstajajo tudi druge oznake, ki jih je mogoče uporabiti znotraj

element ali za nadaljnje ločevanje besedil na vaši spletni strani. Eden od najbolj razširjenih je


oznaka, ki pomaga ustvariti prazen element, ki nariše vizualno vodoravno črto med nadomestnimi odseki spletnega dokumenta. Morda boste želeli na primer postaviti vrstico med dvema besediloma, da bi prebrali bralca, ali preprosto vnesli nov vizualni element. Tako ustvarite takšen prelom v HTML-ju:

Vaš prvi odstavek


Vaš drugi odstavek

Tu preboj med znaki hr in poševno črto poudarja konstrukcijo praznega elementa, medtem ko za dokončanje učinka še enkrat ni potrebna zapiralna oznaka.. To bo ustvarilo naslednje vizualno:

Vaš prvi odstavek
________________________________________

Vaš drugi odstavek

Vaš prvi odstavek
_______________________

Vaš drugi odstavek

Brskalniki za mobilne naprave so v celoti sprejeli HTML5, zato je ustvarjanje projektov, pripravljenih za mobilne naprave, preprosto kot oblikovanje in izdelava manjših zaslonov na dotik – od tod tudi priljubljenost odzivnega oblikovanja. Obstaja nekaj odličnih meta oznak, ki vam omogočajo tudi optimizacijo za mobilne naprave

78% razvijalcev vsebine se strinja, da je struktura primerna za ustvarjanje mobilnih aplikacij, 68% pa jih meni, da je primerna za oblikovanje poljubnih in vseh vrst aplikacij


Oznake slik

Slikovne oznake predstavljajo tudi prazne elemente v HTML-ju, kar še enkrat pomeni, da nimajo zaključne oznake. Ker vsebujejo samo atribute, ki se nanašajo na URL slike, ki jo vstavljate na spletno mesto, jih definira preprosto oznaka na začetku elementa. Te lahko postavite kamor koli na svojem spletnem mestu, čeprav je nenavadno, da jih vključite v obstoječe elemente, kot so odstavki ali naslovi. Takole se bo predstavil običajni tag slike HTML:

nekaj_tekst

Za svojo sliko zagotovite tudi nadomestno besedilo, ki ljudem pomaga pri ogledu v primeru počasnega nalaganja ali uporabe bralnika zaslona. Če brskalnik ne bo mogel najti slike, bo gledalcem prikazal vrednost nadomestnega atributa. Ta ponovno uporablja slikovno oznako, vendar vključuje drugačen nabor atributov:

 HTML5 Icon

Elementi HTML

elementi html

Prej smo si ogledali, kako se preproste oznake HTML uporabljajo za definiranje elementov na strani, hkrati pa smo raziskovali, kako jih lahko dodatno prilagodimo z uporabo praznih elementov, ki vsebujejo oznake slike in preloma vrstic. To nam pomaga razumeti odnos med oznakami in elementi ter kako jih lahko uporabimo za definiranje različnih vrst vsebine na vašem spletnem mestu.

Medtem ko so vsi vidiki jezika HTML predstavljeni z oznako, na primer določen element, ki vključuje vsebino, mora imeti začetno in zaključno oznako. Torej, naslovi in ​​odstavki so elementi HTML, ker uporabljajo začetne in zapiralne oznake za vgradnjo in razširitev ustreznega besedila. V nasprotju s tem prazni elementi vsebujejo atribute ali sploh nimajo vsebine, kar omogoča njihovo uporabo znotraj obstoječih elementov brez potrebe po zaključni oznaki.

Določitev elementov HTML

HTML5 ne gre nikamor in ko se čedalje več elementov usvaja, se bo vse več podjetij začelo razvijati v HTML5

Pri uporabi primerov, kot so naslovi in ​​odstavki, je ključna pravilna uporaba začetnih in tesnih oznak. To je izhodiščna oznaka (npr

ali

), ki na primer definira zadevni element, medtem ko zaključna oznaka zagotavlja, da se ta element ne nadaljuje na preostali strani spletne strani. Če zapora ne uporabite oznaka na koncu želenega odstavka, na primer, se bo besedilo pojavilo v enem samem bloku, ki ga je grdo in izjemno težko prebrati.

Vse zapiralne oznake so enake začetnim oznakam, razen dejstva, da prvi vključujejo poševno črto pred ustreznimi znaki. Torej v primeru

naslov, zaključna oznaka bo , medtem ko boste za odstavke vedno uporabljali določiti prelom besedila. To zahteva podrobnost pri kodiranju in pri programiranju naslovov je pomembno upoštevati, da se številka, ki jo uporabljate (na primer h1 ali h2), uporablja tako v začetnih kot tudi v zaključnih oznakah.

Pogostost uporabe različnih elementov HTML

Ime elementa XHTML

glava
naslov
html
telo
a
meta
img
mizo
td
tr
br
str
skripta
pisava
div
b
povezava
center
razpon
oblika
vhod
slog
hr
močna
jaz
hl
li
nopis
zemljevid
območje
ul
izberi
možnost
h3
h2
okvir
frameset
param
vdelati
em
u
objekt
blokator
št
okvirji
tbody
iframe
majhen
h4
osnova
nord

0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100

Uporaba ugnezdenih elementov HTML

Na tej stopnji je jasno, da so dokumenti in spletne strani HTML oblikovani z drevesom različnih elementov, ki služijo kot gradniki za niz sredstev. Ogledali smo si tudi, kako lahko te elemente oblikujemo in uporabljamo za strukturiranje spletnih vsebin, in to bomo nadaljevali z ogledom ugnezdenih elementov HTML.

Tako kot prazni elementi in samostojne oznake (kot
lahko vključimo v definirane elemente HTML, tako imenovane gnezdene elemente pa lahko namestimo tudi v vsebino, kot so naslovi in ​​odstavki. Sem spadajo primeri, kot so krepka in poševna črka in podčrtano besedilo, medtem ko jih je mogoče uporabiti za dodajanje osebnosti vaši vsebini in branjenju bralčevega pogleda na določene zanimive točke.

Drzno, ležeče in podčrtano besedilo v HTML-ju

Pustiti’s pravijo, da želite poudariti besedo v obstoječem elementu odstavka. To lahko dosežete tako, da postanete krepko z uporabo preprostih oznak v standardu

element. S pomočjo HTML-ja to programirate na naslednji način:

hočem to beseda, ki mora biti krepka.


Tu ima gnezdeni element tako začetno kot zapiralno oznako, pri čemer vsaka spremlja podobno obliko, kot je povezana z naslovi in ​​odstavki. Brezšivno jih je mogoče uporabiti znotraj obstoječih elementov in v tem primeru bodo ustvarili naslednje rezultate:

hočem to beseda, ki mora biti krepka.

Zdaj pa naj’s pravijo, da bi radi tudi spremenili tipografijo te besede, da bo tudi poševna. To lahko dosežemo z dodajanjem drugega ugnezdenega elementa, ki naj bo kodiran tako:

hočem to beseda, ki mora biti krepka.

Kot lahko vidite, so začetne in zaključne poševne oznake preprosto vključene v

element. To bo zdaj vsebino v elementu preoblikovalo tako, da je videti kot sledi:

HTML naslovi so bili vedno in ostajajo najpomembnejši signal HTML, ki ga iskalniki uporabljajo za razumevanje, o kateri strani gre. Če se naslovi HTML v resnici zdijo slabi ali ne opisujejo, jih Google spremeni

hočem to beseda, ki mora biti krepka.

Seveda se lahko odločite, da bi raje to besedo poudarili na drugačen način. Zato lahko uporabite nadomestni ugnezdeni element, kot je podčrtaj (ki ga predstavlja znak in oznake. Te oznake je mogoče uporabiti na enak način znotraj

element, ki se v HTML-ju pojavlja na naslednji način:

hočem to beseda, ki jo je treba poudariti.

V tem primeru se bo na vašem dokumentu ali na ciljni strani besedilo pojavilo na naslednji način:

Novi semantični elementi, ki jih je predstavil HTML5, bodo bralcem razvijalcem veliko lažje očitali. Namesto da bi videli vrstico za vrstico

in elementi, bolj definirane oznake, kot so

,

in

hočem to beseda, ki jo je treba poudariti.

To ponuja vpogled v elemente, ki jih lahko oblikujejo oznake, kar pa definira strukturo vaših spletnih strani in vsebino, ki jo predstavljajo. Ne samo to, ampak prazni in ugnezdeni elementi se lahko uporabljajo tudi za nadaljnjo opredelitev vaše vsebine.

Atributi HTML

Globalni atributi so atributi, ki so skupni vsem elementom HTML; se lahko uporabljajo na vseh elementih, čeprav atributi na nekatere elemente morda nimajo vpliva. Globalni atributi so lahko določeni za vse elemente HTML, tudi tiste, ki niso določeni v standardu


Če so oznake gradniki, ki konstruirajo in definirajo elemente, potem lahko atribute HTML uporabimo za prilagoditev njihovih značilnosti (kot so slog, barva in jezik. Vsi elementi HTML imajo osnovne atribute, ki zagotavljajo osnovne informacije in so vedno določeni znotraj stat tag . Navadno prihajajo v parih, zato se pogosto pojavljajo v naslednji obliki: name =”vrednost.“

Preprosto povedano, ime predstavlja lastnost, ki jo želite nastaviti, vrednost pa se nanaša na posebna merila, ki jih želite vključiti.

Obstaja veliko število atributov, ki jih je mogoče uporabiti za vaše elemente HTML, toda tisti, ki so najbolj pomembni za nove skrbnike spletnih strani, so:

Atribut ‘Lang’

Najpomembnejši atribut, ki določa jezik dokumenta in njegove elemente. Objavi se z uporabo ‘lang’ atribut, in čeprav ga je enostavno spregledati, ima prednost, da je vsebina bolj dostopna bralnikom zaslona in iskalnikom. Običajno bo predstavljen na začetku dokumenta v naslednji obliki:

Prepoznanih je bilo več osnovnih vrst atributov, vključno z:

zahtevani atributi, ki jih potrebuje določena vrsta elementov, da ta vrsta elementa pravilno deluje

neobvezni atributi, uporablja se za spreminjanje privzete funkcionalnosti vrste elementa

standardni atributi, ki ga podpira veliko število elementov

atributi dogodkov, se uporablja za določitev vrst elementov za določanje skriptov, ki se bodo izvajali v posebnih okoliščinah


Po atributu lang prvi dve črki določata jezik (ki je v tem primeru angleščina). Naslednji dve črki po vezaju vzpostavljata narečje, čeprav to ne bo prisotno za vsak jezik. Pomembno je, da dobite ta atribut pravilno, če želite uspešno doseči svojo publiko.

Atribut »Poravnaj«

Dotaknili smo se že oblike atributa HTML (ime =”vrednost), najboljša izvedba tega pa se zgodi, ko poskušate poravnati vsebino znotraj svojih elementov. Lahko se odločite, da na primer določite vse odstavke na določeni strani, pri čemer je poravnava lastnost, ki jo želite nastaviti. Pozneje, ’center’ je vrednost atributa, čeprav lahko izbirate poravnavo besedila v levo ali desno. Na primer:

To besedilo je poravnano v središču

Vrste aplikacij, zgrajenih s HTML5

Produktivnost

54%

Uporabnost

38%

Potrošniški

35%

LOB

22%

Družbeno omrežje

18%

Zabava

17%

Življenjski slog

12%

Potovanja

9%

Igre

8%

Drugo

13%

To bo poravnalo vaše

elementov na sredini strani in ustvarite enotno postavitev, ki bo ustrezala posebnosti vašega spletnega mesta (glejte spodaj):

To besedilo je poravnano v središču

To besedilo je poravnano v središču

To besedilo je poravnano v središču

Atribut ‘Href’

HTML5 ima tudi odlične API-je, ki vam omogočajo, da zgradite boljšo uporabniško izkušnjo in boljši dinamični spletni program – tukaj je hiter seznam izvornih API-jev:

 • Povlecite in spustite (DnD)
 • Shranjevanje podatkov brez povezave
 • Upravljanje zgodovine brskalnikov
 • Urejanje dokumentov
 • Omejeno predvajanje medijev

Če boste oblikovali vidno spletno mesto, je pomembno, da vključite tako vhodne kot izhodne povezave. Izdelava portfelja povezav, ki vključuje povratne povezave do notranjih ciljnih strani, je tudi izvedljiva strategija, zato se boste morali naučiti, kako jih kodirati v HTML.

Povezave HTML so določene z , ki vključuje ciljno povezavo in povezano besedilo sidra, v katerem bo URL. Je ‘href ’ atribut, ki določa naslov spletnega mesta, vendar je ta vključen kot del začetne oznake. V HTML je kodiran na naslednji način:

Google

To jasno poudarja razliko med začetno in zaključno oznako in se na vaši ciljni strani prevede tako:

HTML5 ne nadzoruje nobeno podjetje. Ena njegovih najboljših lastnosti je v tem, da gre za odprt standard. Razvijalci lahko sprostijo svojo ustvarjalnost in dodajo čim več funkcij in funkcij


Atribut “Barva”

To je še en pomemben atribut, saj lahko uporaba barve v vašo spletno stran vdihne življenje, hkrati pa pomaga ustvariti pomembne kontraste in močno oblikovalsko estetiko. V HTML lahko barvo določimo z imenom, čeprav je za dosego tega cilja mogoče uporabiti tudi vrednost RGB ali HEX. Prejšnja možnost je najlažje slediti, vendar se lahko uporablja tudi za naslove, odstavke in druge elemente na vaši strani.

Platno HTML5
Prikaži HTML5 Canvas [Cheat Sheet]

To je atribut sloga z izbiro barve, ki predstavlja vrednost, ki jo želite nastaviti. Če na primer uporabite glavno rdečo barvo, bo videti nekako takole:

Barva ozadja z rdečo

Ko je uporaben, se bo ta element na vašem spletnem mestu pojavil na naslednji način:

Barva ozadja z rdečo

V primerjavi z drugimi brskalniki vsaka posodobitev za Google Chrome vključuje podporo za HTML5. Poleg tega je YouTube-ov privzeti predvajalnik zdaj HTML5, Googlovi Flash oglasi pa so zdaj pretvorjeni v HTML5


Še enkrat se jasno razlikuje med začetnimi in zaključnimi oznakami, ki definirajo element, medtem ko je to eden najlažjih atributov, ki se uporabi v HTML-ju. Nadalje poudarja tudi ime =”format vrednosti atributov HTML, kar olajša postopek učenja in uporabe le-teh na celotnem spletnem mestu.

Preizkusite se

Z osnovnim razumevanjem HTML-ja in njegovih posameznih elementov je naslednji korak, da izpeljete nekaj preprostih projektov in uporabite svoje teoretično znanje za reševanje praktičnih izzivov.

Aplikacije, ki temeljijo na brskalnikih, ki poganjajo HTML5, ne bodo imele težav z uporabo geolokacije

V vaji, podrobno opisani spodaj, smo predstavili besedilo, razen in zaprosili za oblikovanje različnih vidikov s HTML. Uporabite vodnik in vse, kar ste se doslej naučili, da dokončate izziv, ko se pripravljate za kodiranje svojega spletnega mesta.
________________________________________

Glavni glava

Dobrodošli na naši spletni strani, Example.com! Upamo, da boste uživali v branju naše vsebine, nas lahko kontaktirate.

Hvala za obisk!

Nauči se več.

Uporaba HTML5 s strani razvijalcev
(po regijah)

Severna in Latinska Amerika

70%

Južna Amerika

61%

ASPAC

60%

Avstralija

60%

Evropa

59%

Afrika

50%

________________________________________

Vprašanja:

 1. Dopolnite element glave s pravilno zapiralno oznako.
 2. Naredite glavo krepko.
 3. Vstavite vodoravno črto pod glavo.
 4. Uporabite atribut barve in odtenek ‘Hvala za obisk’ v zeleni barvi
 5. Vstavite to hiperpovezavo (https://www.w3schools.com/html/) v besedilo sidra “Naučite se
  več.”
 6. Na vrhu strani uporabite ime =”format vrednosti za poravnavo odstavkov na levi strani


Zaključek

Medtem ko je HTML ustvarjen šele leta 1991 (prva različica kodnega jezika je bila nato predstavljena leta 1995), je hitro postala osnovno orodje pri oblikovanju funkcionalnih in vizualno privlačnih spletnih mest. Raven vpliva HTML-ja se še naprej razvija, najnovejšo iteracijo (HTML5) pa sprejema vse večje število spletnih mest po vsem svetu..

V tem pogledu je učenje osnovnih elementov HTML in kako jih uporabiti najpomembnejši korak pri vzpostavitvi uspešnega, vidnega in končno konkurenčnega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Liked Liked