Zece caracteristici ale unui blog și ale unui post de blog de calitate

Caracteristici-de-a-blog


Uneori, un jurnal online, alteori un site informativ, un blog este modalitatea de a indulge pe scriitori opiniați și de a instrui cititori curioși. Este un loc din universul online, unde indivizii (sau grupurile lor) își pot exprima gândurile și le pot împărtăși cu milioane.

Definiția blogului este oarecum evazivă, iar căile de descriere sunt numeroase.

Cele mai populare nișe de blogging abordează finanțele și dezvoltarea personală, sănătatea și fitness-ul, frumusețea și moda, precum și preferatele tuturor – blogul cu mâncare. Blogurile pot fi profund personale și introspective, asemănătoare cu un jurnal online. Când sunt scrise de jurnaliști profesioniști, aceștia au suficientă putere pentru a influența afacerile și politica.

Trebuie să fie ceva reciproc pentru toți, nu? Unele caracteristici universale într-o lume altfel multifară?

Zece caracteristici ale unui blog

Am făcut câteva numărare și am ajuns cu zece caracteristici principale ale unui blog:

1. Un blog trebuie să fie întotdeauna dinamic

O întrebare comună despre un blog este cum se raportează la un site web – acestea sunt în esență aceleași sau există diferențe între ele? În timp ce site-urile web sunt prezentate în principal, blogurile sunt întotdeauna destinate să se angajeze. Prin urmare, un site web este static, spre deosebire de un blog care trebuie să fie dinamic.

Informațiile oferite de site-urile web sunt prezentate pe pagini statice, sub forma unui conținut mereu verde, care nu necesită nicio actualizare. Pe de altă parte, postările pe blog sunt ca niște intrări în jurnal; ele includ o dată de publicare și meta-etichete. Înscrierile noi și actualizările obișnuite sunt esențiale pentru a rula orice tip de blog.

2. Postările sunt afișate în ordine inversă

Spre deosebire de un jurnal personal scris într-un caiet, intrările pe blog sunt afișate în ordine cronologică inversă – cele mai noi postări fiind deasupra. Cele mai recente le împing pe cele publicate anterior pe listă până când dispar complet din pagina de destinație. Postările mai vechi sunt de obicei arhivate pe următoarele pagini, dar pot fi organizate și până la luna sau anul când au fost publicate pentru prima dată.

3. Majoritatea blogurilor au aceeași structură

Mai întâi vine un antet cu meniul sau bara de navigare pentru a declanșa pagina și a face o primă impresie grozavă. Este urmărit de zona principală de conținut pe care apar postările blogului, fie după ordin de publicare, fie după relevanță. Mai jos găsiți paginile de contact, politicile de confidențialitate și link-urile relevante, aranjate corect într-un subsol. O bară laterală evidențiază intrările preferate și afișează profiluri sociale și apeluri la acțiuni.

structura de bază a blogului

Nu ezitați să utilizați acest șablon pe site-ul dvs.

4. Steaua principală a blogului este conținutul său

Diferite bloguri publică diferite tipuri de postări, deși majoritatea se bazează pe puterea cuvântului scris. În funcție de intenția autorului, un articol este de obicei un articol de opinie, un ghid de instrucțiuni sau o postare de știri. Bucăți de text monotone sunt separate cu imagini sau videoclipuri.

O postare pe blog poate fi, de asemenea, o imagine cu text mic sau deloc. Este o tendință comună în blogurile de modă și călătorii, deși nu este rar ca nișele legate de afaceri să publice infografii în loc de articole instructive. Dar indiferent de suport, un blog este întotdeauna definit prin calitatea conținutului său publicat.  

Citire recomandată: Cum să scrii conținut blog

5. Titluri ar trebui să fie atenții

Denumirea unei postări pe blog este o artă de la sine. În spate există o întreagă filozofie scrierea titlurilor articolului – unul convingător poate să reducă cu adevărat zgomotul, generând instantaneu clicuri, conducând trafic și atrăgând un cititor să citească mai departe. Nicăieri în universul online nu se oferă titluri cu același fel de atenție ca aici.

6. O singură regulă se aplică tuturor blogurilor: relevanță

Deși fiecare conținut interesant trebuie să fie relevant, această regulă se aplică în special postărilor de pe bloguri. Pot diferi în funcție de tipuri, medii, formate și stiluri; pentru a trezi interesul sau a evoca dezbaterile, acestea trebuie să fie originale și unice; dar pentru a fi citite deloc, postările de pe blog trebuie să-și îndeplinească întotdeauna promisiunea.

7. Blogurile și linkurile merg mână în mână

Ca strategie de promovare, construirea de legături nu se limitează la postările de blog, dar este cu siguranță o caracteristică pe care o împărtășesc toate blogurile decente. Blogurile și linkurile merg mână în mână chiar și atunci când marketingul nu este obiectivul. Conectarea internă, de exemplu, asigură o navigare intuitivă între postările relevante reciproc, oferind astfel o experiență de lectură excepțională. Este vorba despre fluxul și facilitarea transferului de cunoștințe.

8. Un blog este fondat pe atingere personală

Cuvântul „blog” provine dintr-o versiune anterioară „weblog”, care se referea inițial la reviste online personale. Înainte ca blogurile să devină politice la începutul anilor 2000, acestea erau doar mijloace de a face publice gândurile și opiniile private. Totuși, atingerea personală rămâne caracteristica lor vitală până în prezent.

Chiar și în cazul subiectelor universale de astăzi, abordarea interpretativă recomandată este cea care implică unicitate. Dacă subiectul necesită o maximă obiectivitate, atingerea personală se realizează printr-un stil de scriere individualist. Fiecare autor de blog are o pagină „Despre mine” și o marcă distinctă de semnătură.

9. Postările ar trebui să încurajeze întotdeauna dezbaterea

Secțiunea de comentarii este o altă caracteristică reciprocă a blogurilor respectabile. Este de obicei localizat la sfârșitul fiecărei postări, ca loc pentru cititorii să se angajeze într-o conversație și să își lase feedback-ul sincer. Toți cititorii au capacitatea de a provoca un răspuns și de a încuraja interacțiunea.

10. Toate blogurile sunt despre comunicare

Cu sau fără dezbatere deschisă, comunicarea este încă scopul final al fiecărei postări pe blog. Dacă blogul este promoțional, obiectivul său este să atragă audiența și să deschidă un dialog care să-i convingă să cumpere ceea ce vinde proprietarul. Dacă nu despre vânzări, este vorba despre răspândirea cuvântului.

Indiferent dacă transmite cunoștințe, oferă soluții sau pur și simplu se distrează, bloggingul este un mod genial de a ajunge și de a comunica cu lumea. Fără nicio întrebare, o astfel de putere transformatoare de exprimare și schimb liber este cea mai importantă caracteristică a oricărui blog grozav.

Caracteristicile unei postări de blog de calitate

Fiecare post pe blog necesită timp și efort. Timpul petrecut în crearea postărilor de calitate se traduce direct în mai multe clicuri și trafic mai mare pe site, ceea ce face ca investiția să merite.

Există multe lucruri care pot influența calitatea postărilor de pe blogul tău și totul depinde în cea mai mare parte de nișa, stilul și audiența ta. Cu toate acestea, oricât de diverse sunt postările de pe blog, există totuși câteva lucruri pe care toată lumea ar trebui să le acorde o atenție deosebită dacă dorește să lase o impresie bună pe cititorii lor.

Design gândit

Am abordat deja subiectul de fragmente de text monotone și cât de nedorite sunt în postările de pe blog. Motivul din spatele acestui fapt este cât de repede cititorii tăi judecă despre postarea ta. Ai cam 50 de milisecunde pentru a face o primă impresie bună.

Blocurile de text sunt adesea copleșitoare și, dacă cititorii nu pot scana prin text cu ușurință, vor trece de pe site-ul dvs. Așadar, asigurați-vă că folosiți paragrafe scurte, separați textul cu câteva imagini interesante, cum ar fi imagini, GIF-uri, videoclipuri, infografii etc..

Lungime perfectă

Una dintre cele mai frecvente întrebări despre postările de pe blog este cât timp ar trebui să fie. Cel mai simplu răspuns este suficient de lung.

Cei mai mulți ar crede asta din cauza mai scurtă atenție a cititorilor, postările în sine ar trebui să fie mai scurte.

Cert este că, atâta timp cât postarea dvs. este informativă și atâta timp cât răspunde la întrebările publicului dvs., nu contează cât timp este.

Dacă aveți o limită de 500 de cuvinte, dar aveți multe de spus pe această temă, mergeți mai departe. Pe de altă parte, nu răspândiți 500 de cuvinte în valoare de 3000 de cuvinte.

Accentul ar trebui să fie pus pe calitatea conținutului. Atâta timp cât postarea de pe blog oferă valoare cititorului, lungimea sa este lipsită de importanță.

Conținut original

Indiferent de nișa pe care o alegeți pentru blogul dvs., este mai mult decât probabil ca cineva să fi abordat subiectul înainte. Totul a fost deja spus și făcut, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui doar să copiați-lipiți conținutul.

În primul rând, pentru a ieși în evidență de mulțime, trebuie să oferiți o nouă abordare a subiectelor abordate. Acest lucru se poate face cu tonul vocii, stilul de scriere sau punctul de vedere.

Revenind la acea „atingere personală”, dacă ai ales o nișă pentru care te pasionează, oferirea propriei tale abordări unice nu ar trebui să fie dificil.

Marea cercetare

Fiecare post de blog de înaltă calitate necesită timp și efort investiți în cercetare. Cu cât te dedici mai mult cercetării, cu atât devine mai ușor să scrii postarea.

În primul rând, acest lucru vă va oferi cunoștințe cu privire la opiniile altor persoane pe această temă, vă veți arunca mai adânc în ea, ceea ce va face mai ușor să vă formați propria abordare unică în acest sens.

În al doilea rând, cel mai simplu mod de a pierde cititorii este prin a fi nesigur. Fiecare cerere ar trebui să fie susținută de dovezi, astfel încât legăturile și citările din surse credibile sunt esențiale.

Gata pentru a începe un blog pe cont propriu?

Pornirea propriului blog se face în câțiva pași. În primul rând, aveți nevoie de un nume pentru blogul dvs. și să alegeți platforma de blogging. Vă recomandăm cu tărie WordPress.org, platforma de găzduire de sine stătătoare.

După ce vă decideți numele dvs., va trebui să alegeți un serviciu de găzduire web. Pentru bloggeri noi, vă recomandăm Bluehost, o companie care alimentează peste 2 milioane de site-uri din întreaga lume. Vei primi un Numele de domeniu gratuit atunci când vă înscrieți cu ei și ei oferă un Garanție de returnare de 30 de zile.

Compania de găzduire web Bluehost este recomandată de WordPress.org ca unul „dintre cei mai buni și mai strălucitori din lumea gazdelor”.

WordPress Bluehost

Concluzie

Definiția blogului poate fi evazivă, dar este în regulă. După cum poate depune mărturie orice blogger, atitudinea acestei practici provine din diversitatea sa. Astfel, caracteristicile anterioare sunt mai mult ceea ce ați numi linii directoare decât reguli uniforme, cu excepția unui numitor comun. Comunicarea rămâne esența blogging-ului, în timp ce orice altceva servește pentru a ne ajuta să ne implicăm, să încântăm și să ne încântăm cititorii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map