Зашто људи блог? 15 предности блогања

Леарн-Блоггинг-2_Вхат-ис-а-блоггинг-платформ-


Када су започели блогови и блогање, првобитна сврха била је да појединци поделе своје личне животе на мрежи, слично он-лине часопису. У последњој деценији блогање се развило из више личних у професионалније циљеве. Уместо да појединци искључиво блогирају за своје пријатеље и породицу, блогирање је почело обухватати професионалце који блогирају јавност да би промовисали свој лични бренд и свој посао. У овом посту ћемо погледати типичне разлоге због којих се људи одлуче да започну блогање и његове предности.

Contents

Разлози зашто људи блогирају

зашто људи блогирају

Да поделе своју страст

Када сте несто страствени, зелите да то поделите са светом. Било да је ријеч о страсти према риболову, фотографији или маркетингу, блогање је одличан начин да се та страст дели. Када блогирате о нечему до чега сте страствени, то отвара врата за повезивање са онима широм света који говоре ваш језик и имају исте страсти.

Да образује друге

Ако сте неко ко воли да предаје, блогање може бити платформа за подучавање људи који су заинтересовани за ваше области стручности. Кроз блогање не само да ћете подучавати друге, већ ћете и више подучавати о тој теми. Учићете јер ћете увек тражити више ствари којима ћете подучити своје читаоце. Подучавање путем блогања може, наравно, довести до уновчавања стварањем мрежних производа на мрежи.

Да бисте добили изложеност

Власници предузећа који блогирају повећавају изложеност за свој посао на бројне начине. Редовно креирање садржаја блога за вашу веб локацију Гоогле даје нешто ново за индексирање, повећавајући на тај начин ваш видљивост веб локације у резултатима претраге. Израда садржаја блога за друге публикације у вашој индустрији пружа прилику новој релевантној публици да открију вас и ваше пословање. Ова изложеност вам даје више промета који можете претворити у потенцијалне клијенте.

Да изградим ауторитет

За оне који желе говорити на догађајима у својој индустрији или постати аутор, блогање је платформа коју можете користити за изградњу ауторитета. Док блогирате о ниши о којој знате највише, људи ће почети да вас препознају као ауторитет у тој ниши. Ово признање довешће до интервјуа, подцаста и на крају позива за разговор и уговарање за објављивање књиге.

За рангирање у претраживачима

Као што је раније споменуто, ваш блог даје Гооглеу нови садржај да се редовно индексира. Можете да користите сваки део садржаја ранг за одређене кључне речи који ће привући вашу циљану публику на вашу веб локацију. За предузећа, комбинација статичких веб страница и постова на блоговима омогућава им да циљају комерцијалне кључне речи (оне које привлаче купце) као и некомерцијалне кључне речи (оне које привлаче тражитеље информација). Обе публике – купци и трагаоци информација – могу довести до нових послова.

Да бисте имали садржај за дељење

Публика на друштвеним мрежама је осјетљивија на постове на блоговима него на огласе или странице продаје, а такође, већа је вероватноћа да ће блогове делити са својим везама него огласе или странице продаје. Стварајући садржај блога дајете себи већу могућност да делите на својим профилима на друштвеним мрежама, а својим посетиоцима дајете нешто за поделу када посете вашу веб локацију. Друштвено дељење вашег садржаја повећаће изложеност циљној публици и довести ће до долазног промета.

Постови на блоговима вам такође омогућавају не-продајни начин за промоцију вашег пословања. Ако би неко тражио да уради нешто на друштвеној мрежи, лако би могао да одговори блоговском објавом. За разлику од одговарања на страницу са продајом за ваше производе или услуге, одговарање на објаву на блогу видеће се као корисно и природно ће довести особу до ваших производа и услуга, посебно ако на крају сваке ставите добар позив на акцију. ваших постова.

Ево како би блогање могло да вам помогне живот

предности блогања

Као што можда већ знате, блогање је помогло многим људима и компанијама у последњих 10-15 година. Тачно је да је пре две деценије блогање једва постојало. Данас широм света постоји милион блогова на мрежи!

Али, и даље смо узнемирени покушавајући да убедимо људе у предности блогања. Чак и ако зарађивање новца није примарни циљ, блог би могао да помогне на много других начина. Погледајмо све бонусе које блогери добијају.

1. Можете управљати својим интернетским идентитетом и градити поверење

И људи и предузећа објављују своје податке на мрежи. Шта се дешава када неко тражи ваше име? Једна од предности блогова је у томе што вам омогућава да изградите и контролишете свој идентитет на мрежи.

Поред профила друштвених мрежа, људи који претражују ваше име могу пронаћи ваш блог или страницу вашег аутора на другим блоговима. Те информације ће помоћи људима да вас боље упознају читајући ваш рад.

2. Научићете нове ствари

Не учите друге само када блогирате. И ви учите. У почетку ћете научити више о својој ниши јер морате образовајте се да учи друге. Такође ћете научити пуно о другим пољима, као што је мрежни маркетинг, без обзира на то што напишете.

Било да вам се свиђа или не, потребно је одређено знање о маркетингу да бисте повећали промет на свом блогу. Ваше знање о маркетингу путем е-поште, маркетингу на претраживачима и маркетингу на друштвеним медијима и даље ће расти.

3. Побољшаћете своје вештине писања

Што више нешто учините, боље ћете постати та вештина. Писање није изузетак. Чак и ако се не одлучите за учење писања, ваше писање ће се побољшавати што више радите. Можете чак и да инвестирате у алате за испитивање граматике, као Грамматично, да би вам помогао у основама писања, интерпункцији, правопису, структури реченица и стилу док пишете.

Чак и они од вас који се не фокусирају на писани садржај, попут подцастера и видео блогера, побољшаће вештине писања путем блогања. Како? Мораћете да напишете описе за своје подцасте и видео записе. И мораћете да комуницирате са својим претплатницима на блогу у коментарима за подцасте и видео записе које објавите.

4. Могли бисте да познајете нови језик

Када говоримо о учењу и побољшању вештина, ако желите да научите други језик, блогање је пут који требате. Они од вас који блогирају на неком матерњем језику постаће познаванији на том језику.

Добићете прилику да комуницирате са другима који говоре нови језик кроз коментаре и ангажовање на друштвеним мрежама. Не само да ћете боље писати на том језику, већ ћете моћи почети боље да говорите када сте позвани да учествујете у аудио или видео интервјуима.

5. Можете добити техничко знање

Без обзира да ли је намерите или не, научићете нови вокабулар. Такође, системима, алатима и методама везаним за технологију током промене процеса постављања и раста блога.

То не морају да буду програмски језици или стручна вештачења за веб дизајн. Ових дана на Интернету је доступно много полуаутоматских алата и процеса за нове људе. А можете их научити како читати информације на мрежи или гледати видео туторијале.

6. Повезаћете се са новим људима

Једна од највећих предности блогања је повезивање са другима. Не само да растете неке следбенике на друштвеним мрежама или листама е-поште. Изграђујете истинске односе. Спријатељите се с људима које иначе не бисте упознали.

Нешто што изненађује многе јесте то што развијају базу обожаватеља путем блогања. Ако присуствујете догађајима у вашој индустрији, препознат ће вас људи које никада нисте срели. Захвалиће вам се за велики посао који сте урадили. Углавном људи које сретнете на почетку путовања. Они ће вам бити нај оданији фанови ако наставите да гајите свој однос са њима.

7. Бићете проглашени стручњаком

Прави стручњаци никада не требају себе називати стручњацима. Други ће то учинити уместо вас. Кад постанете препознати у својој ниши, добићете позив да учествујете у интервјуима и блоговима састављајући стручне савете или савете. Последњи ће вас ставити у друштво других стручњака у вашој ниши и помоћи вам да чешће будете етикетирани као стручњак.

Један од кључева за стицање стручног признања увек је од помоћи. Иако не желите да почнете да нудите бесплатне консултантске услуге, на мали начин желите да помогнете што већем броју људи. Ако овде и одговорите на питање, више људи ће вас поштовати.

8. Бићете позвани да говорите

Следећи корак након препознавања као стручњака у вашој ниши биће позван да говори на повезаним индустријским догађајима. Може почети са позивницама да седнете на панел за госте или би могли да буду отворени захтеви за одржавање седнице.

Говорећи вам могу помоћи да наставите са јачањем репутације стручњака у својој ниши. Добијате тренутни кредибилитет када можете рећи да сте говорили на популарним догађајима. За оне који траже више начина зарадити новац, могли бисте почети наплаћивати своје ангажмане у говору.

9. Можете постати аутор

Ваш блог је ваш портфолио. Блогери који имају занимљиве увиде, изузетне способности писања и велику публику имају предност ако желе да постану објављени аутори. Многи су блогери препознати од стране издавачких компанија и често нудили понуде књига. Други су могли да пошаљу парцеле издавачким компанијама како би осигурали понуде за књиге које желе да напишу.

Ако издавач желите да вас примети, прво урадите истраживање о издавачима за које ће највероватније бити интереса за књигу у вашој ниши. Погледајте остале блогере који су написали књиге у вашој ниши и погледајте ко их је објавио. Затим почните да комуницирате са издавачком кућом на друштвеним медијима да бисте ступили на њихов радар.

10. Добићете понуде за посао

Блогање у ниши која се односи на посао може вам помоћи при проналажењу посла. Предузећа која препознају предности маркетинга садржаја увек траже запослене који могу да створе упечатљив садржај. Док се умрежујете са другима у својој ниши, вероватно ћете наићи на људе који се запошљавају на отвореним радним местима.

Ако сте на тржишту за посао, кључни су професионализам. Ваш блог и јавни друштвени профили требају бити ослобођени свега што би вам могло негативно показати. То укључује оне слике пијаних журки или рантове о вашем тренутном послодавцу.

11. Можете започети нови посао

У неким ситуацијама блог може започети као хоби само да би прерастао у посао са пуним радним временом и добро плаћен. На пример, Пат Флинн створио Академија за зелени испит блог да поделим своје мишљење и мисли о архитектури. Након што је отпуштен са посла, одлучио је да се озбиљно бави блогањем. Како му је то променило живот?
Његов блог претворио се у прави посао и од тога се може зарадити за живот. Флиннова прича једна је од многих људи који су започели успјешне пословне активности путем блогова.

12. Можете продати више производа

Имате ли своју пословну веб страницу? Блогање ће вам помоћи да продате више. Све што требате учинити је креирати садржај који води читатеље да се заинтересирају за ваше производе и услуге. Промовирајте свој садржај идеалним купцима и открит ћете да почињете са приказивањем потенцијалних купаца и затварањем више продаје.

Продаја се више односи на производе и услуге које нудите, као и на неке партнерске понуде. За продају придружених производа важи исто правило. Пишите постове на блоговима који читатеље наводе да се баве ставкама које могу понудити друге компаније. И од њих бисте могли добити провизију.

13. Можете добити непосредне повратне информације

Није важно да ли водите лични блог или блог за компанију у којој радите, блогање ће вам помоћи да добијете повратне информације од фанова и купаца. Може бити негативно или позитивно, али важно је знати шта људи мисле о садржају који сте изнели.

Као блогер, можете читати коментаре истог дана када објавите садржај. Ово вам помаже да добијете скоро тренутне повратне информације и стекнете представу о перформансама вашег садржаја.

14. Направит ћете више блогова или писати на другим блоговима

Већина блогера се не зауставља на једном блогу. Неки блогери који започињу са специфичним нишним блоговима поделе на блогање о самом процесу блогања. Други се баве зарађивањем новца путем интернета у ниши када њихови блогови о нишама постану успешни. Или се блогери који почињу са врло генерализованим блоговима могу подружити у нише специфичне блогове.

Ако желите да започнете нови блог, боље ћете разумети како успети ваш нови блог. Са свим суђењима и грешкама кроз које сте прошли са својим првим блогом. Ово знање ће вам помоћи да ваш нови блог буде успешан у краћем периоду. И помоћи вам да поново или у већој дубини искусите све наведене предности.

15. Блогање вам може дати слободу

Блоггинг вам даје право да радите са било које локације и у било којем тренутку. Поред тога, добијате и прилику да радите ствари које волите да радите! Проведите више времена са породицом, бавите се спортским активностима и учествујте у програмима развоја заједнице.

Ако волите путовања, блогање вам такође помаже да одете и видите лепоте света. Све то можете учинити док још увек уживате у скромном животу од блогања!

Јесте ли спремни за покретање властитог блога?

Прављење личног блога може се тако брзо обавити. Прво морате одабрати име за свој блог. То је један од најважнијих корака приликом покретања новог блога.

Препоручени алат:

Након одабира имена вашег домена, морате се одлучити на платформи за блогање и добављачу веб хостинга. За све нове блогере препоручујемо ВордПресс.орг који је домаћин хостом и Блуехост, компанију која има преко 2 милиона веб локација широм света. Добићете бесплатно име домена када се пријавите са њима и ако вам се не свиђају њихове услуге, нуде 30-дневну гаранцију поврата новца.

Закључак

Да ли желите да делите своју страст, образујете друге, стекнете излагање, изградите ауторитет, поставите се у потрази или имате садржај за дељење? Ако је тако, можда ћете бити спремни за покретање вашег новог блога. Али запамтите једну ствар, ваша визија мора бити дугорочна. Шта год да радите данас утицаће на ваше присуство на мрежи у будућности. Као што можете видети, постоје разне предности блогања које превазилазе зарађивање.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map