Защо хората блог? 15-те предимства на блоговете

Научете-Blogging-2_What-е-а-блог-специфични за платформа


Когато започват блоговете и блоговете, първоначалната цел е хората да споделят личния си живот онлайн, подобно на онлайн дневник. През последното десетилетие блоговете се развиват от по-лични до по-професионални цели. Вместо хора, които блогват единствено за своите приятели и семейство, блоговете започват да обхващат професионалисти, които водят блогове за обществото, за да популяризират своята лична марка и своя бизнес. В тази публикация ще разгледаме типичните причини, поради които хората избират да започнат блогове и нейните предимства.

Contents

Причини защо хората блогват

защо хората блог

Да споделят страстта си

Когато сте страстен за нещо, искате да го споделите със света. Независимо дали е страст към риболова, фотографията или маркетинга, блоговете са отличен начин да споделите тази страст. Когато правите блог за нещо, за което сте страстни, това отваря вратата за връзка с тези по света, които говорят вашия език и имат същите страсти.

Да възпитава другите

Ако сте някой, който обича да преподава, блоговете могат да бъдат платформа за обучение на хора, които имат интерес към вашите области на опит. Чрез блоговете не само ще научите другите, но и ще научите себе си повече по темата. Ще се научите, защото винаги ще търсите повече неща, за да научите читателите си. Преподаването чрез блогове естествено може да доведе до осигуряване на приходи, създавайки онлайн информационни продукти.

За да получите експозиция

Собствениците на фирми, които правят блог, увеличават експозицията за своя бизнес по много начини. Редовното създаване на блогово съдържание за вашия уебсайт дава на Google нещо ново за индексиране, като по този начин увеличава вашия видимостта на уебсайта в резултатите от търсенето. Създаването на съдържание в блогове за други публикации във вашата индустрия дава възможност на нови, подходящи аудитории да открият вас и вашия бизнес. Тази експозиция ви дава повече трафик, който можете да конвертирате във водещи клиенти и клиенти.

За изграждане на авторитет

За тези, които искат да говорят на събития в своята индустрия или да станат автор, блоговете са платформа, която можете да използвате за изграждане на авторитет. Докато вие блогвате за нишата, в която най-добре знаете, хората ще започнат да ви разпознават като авторитет в тази ниша. Това разпознаване ще доведе до интервюта, подкасти и в крайна сметка покани за изказване и договори за публикуване на книга.

За класиране в търсачките

Както споменахме по-рано, вашият блог дава редовно ново индексиране на Google. Можете да използвате всяко парче съдържание класиране за конкретни ключови думи което ще привлече целевата ви аудитория към вашия уебсайт. За бизнеса комбинация от статични уеб страници и публикации в блогове им позволява да насочват към търговски ключови думи (тези, които привличат клиенти), както и нетърговски ключови думи (тези, които привличат търсещи информация). И двете аудитории – клиенти и търсещи информация – могат да доведат до нов бизнес.

За да има съдържание за споделяне

Аудиториите в социалните медии са по-възприемчиви към публикациите в блога, отколкото са реклами или страници за продажби, и също така е по-вероятно да споделят публикации в блогове с техните връзки, отколкото реклами или страници за продажби. Създавайки съдържание в блога, вие давате повече за споделяне в профилите си в социалните медии и давате на посетителите си нещо, което да споделят, когато посещават вашия уебсайт. Социалното споделяне на вашето съдържание ще увеличи експозицията на целевата ви аудитория и ще доведе до повече входящ трафик.

Публикациите в блога ви дават и начин, по който не можете да промотирате бизнеса си. Ако някой поиска да направи нещо в социална мрежа, лесно би могъл да отговори с публикация в блога. За разлика от отговора със страница за продажби на вашите продукти или услуги, отговарянето с публикация в блог ще се счита за полезно и естествено ще доведе човека до вашите продукти и услуги, особено ако включите добро призив за действие в края на всеки от вашите публикации.

Ето как блоговете могат да се възползват от живота ви

предимствата на блоговете

Както може би вече знаете, блоговете помагат на много хора и компании през последните 10-15 години. Вярно е, че преди повече от две десетилетия блоговете почти не са съществували. Днес има милиони блогове онлайн по целия свят!

Но ние все още се вълнуваме, опитвайки се да убедим хората в предимствата на блоговете. Дори да печелите пари онлайн не е основна цел, блогът може да помогне по много други начини. Нека разгледаме всички бонуси, които блогърите получават.

1. Можете да управлявате вашата онлайн идентичност и да изградите доверие

И хората, и предприятията имат своята информация, публикувана онлайн. Какво се случва тогава, когато някой търси вашето име? Едно от предимствата на блоговете е, че ви позволява да изграждате и контролирате онлайн идентичността си.

Освен в профилите в социалните мрежи, хората, които търсят вашето име, могат да намерят блога ви или страницата ви с автори в други блогове. Тази информация ще помогне на хората да ви опознаят по-добре, като прочетат работата си.

2. Ще научите нови неща

Вие не само преподавате другите, когато блогвате. Учите и вие. Отначало ще научите повече за вашата ниша, защото трябва образовайте се да учат другите. Ще научите много и за други области, като онлайн маркетинг, независимо какво пишете.

Независимо дали ви харесва или не, има известно количество маркетингови знания, които ще трябва да увеличите трафика към вашия блог. Знанията ви за имейл маркетинг, маркетинг на търсачки и маркетинг на социални медии ще продължат да нарастват.

3. Ще подобрите уменията си за писане

Колкото повече направите нещо, толкова по-добре ще станете в това умение. Писането не е изключение. Дори и да не сте се захванали да изучавате писане, писането ви ще се подобри, колкото повече го правите. Можете дори да инвестирате в инструменти за проверка на граматиката, като Grammarly, за да ви помогне с основите на писане, пунктуация, правопис, структура на изречения и стил, докато пишете.

Дори тези от вас, които не се фокусират върху писмено съдържание, като подкастри и видео блогъри, ще подобрят уменията за писане чрез блогване. Как? Ще трябва да напишете описания за вашите собствени подкасти и видеоклипове. И ще трябва да взаимодействате с абонатите на блога си в коментарите за подкасти и видеоклипове, които публикувате.

4. Бихте могли да владеете нов език

Говорейки за учене и подобряване на вашите умения, ако искате да научите втори език, блогът е пътят. Тези от вас, които правят блогове на не майчин език, ще станат по-владеещи този език.

Ще получите шанс да общувате с други хора, говорещи на новия език чрез коментари и ангажираност в социалните медии. Не само ще пишете по-добре на този език, но можете да започнете да говорите по-добре, когато сте поканени да участвате в аудио или видео интервюта.

5. Можете да получите технически знания

Независимо дали го възнамерявате или не, ще научите нова лексика. Както и технологични системи, инструменти и методи, свързани с процеса на създаване и отглеждане на блог.

Това не е необходимо да бъдат езици за програмиране или професионална експертиза в уеб дизайна. В наши дни има много полуавтоматизирани инструменти и процеси, достъпни онлайн за нови за хората от интернет. И можете да научите как да ги използвате, като четете информация онлайн или гледате видео уроци.

6. Ще се свържете с нови хора

Едно от най-големите предимства на блоговете е свързването с други. Не само отглеждате някои последователи в социалните мрежи или списъци с имейли. Изграждате истински отношения. Свързвате се с хора, с които не бихте се срещали по друг начин.

Нещо, което изненадва много хора е, че те развиват фен база чрез блогове. Ако присъствате на събития във вашата индустрия, ще бъдете разпознати от хора, които никога не сте срещали. Те ще ви благодарят за цялата голяма работа, която сте свършили. Главно хората, които срещате в началото на вашето блог пътешествие. Те ще бъдат най-лоялните ви фенове, ако продължите да развивате отношенията си с тях.

7. Ще бъдете обявени за експерт

Истинските експерти никога не трябва да се наричат ​​експерти. Други ще го направят вместо вас. Когато станете признати във вашата ниша, ще получите поканени да участвате в интервюта и публикации в блогове, съставящи експертни съвети или съвети. Последното ще ви постави в компанията на други експерти във вашата ниша и ще ви помогне да бъдете етикетирани за експерт по-често.

Един от ключовете за придобиване на експертно признание е винаги да бъдем полезни. Въпреки че не искате да започнете да предлагате безплатни консултантски услуги, вие искате да помогнете на възможно най-много хора по малки начини. Ако отговорите на въпрос тук и там, ще накарате повече хора да ви уважават.

8. Ще ви поканят да говорят

Следващата стъпка след признаването като експерт във вашата ниша е поканени да говорите на свързаните индустриални събития. Може да започне с покани да седнете в панела за гости или може да бъде направено искане за провеждане на сесията ви.

Говоренето може да ви помогне да продължите да увеличавате репутацията си на експерт във вашата ниша. Печелите незабавна достоверност, когато можете да кажете, че сте говорили на популярни събития. За тези, които търсят повече начини да спечелите пари, можете да започнете да таксувате за говорни ангажименти.

9. Можете да станете автор

Вашият блог е вашето портфолио. Блогърите, които имат интересна информация, изключителни умения за писане и голяма аудитория, имат предимство, ако искат да станат публикувани автори. Много топ блогъри признати от издателските компании и често предлагани оферти за книги. Други успяха да изпратят парчета до издателски компании, за да си осигурят сделки за книгите, които искат да напишат.

Ако искате да бъдете забелязани от издател, първо направете някои изследвания на издателите, които най-вероятно ще имат интерес към книга във вашата ниша. Погледнете други блогъри, които са написали книги във вашата ниша и вижте кой ги е публикувал. След това започнете да общувате с издателската компания в социалните медии, за да влезете в техния радар.

10. Ще получите оферти за работа

Блогът в ниша, свързана с бизнеса, може да ви помогне да наемете работа. Фирмите, които признават предимствата на маркетинга за съдържание, винаги търсят служители, които могат да създават завладяващо съдържание. Докато се свързвате с други хора във вашата ниша, вероятно ще се сблъскате с хора, които се набират за открити работни позиции.

Ако сте на пазара за работа, професионализмът е ключът. Вашият блог и обществени социални профили трябва да бъдат без всичко, което би могло да ви покаже негативно. Това включва онези снимки на пияни партита или тиражи за настоящия ви работодател.

11. Можете да започнете нов бизнес

В някои ситуации блогът може да започне като хоби, само за да узрее в бизнес на пълен работен ден и добре платен. Например, Пат Флин създаде Академия за зелен изпит блог, за да споделя своето мнение и мисли за архитектурата. След като бъде уволнен от работата си, той реши да се занимава сериозно с блоговете. Как това промени живота му?
Блогът му се превърна в истински бизнес и той може да си изкарва прехраната. Историята на Флин е една от много хора, които са започнали успешен бизнес чрез блогове.

12. Можете да продавате повече продукти

Поддържате ли собствен бизнес уебсайт? Блогът ще ви помогне да продадете повече. Всичко, което трябва да направите, е да създадете съдържание, което да накара читателите да се интересуват от вашите продукти и услуги. Популяризирайте съдържанието си на идеалните си клиенти и ще откриете, че започвате да улавяте потенциални клиенти и да затваряте повече продажби.

Продажбата повече се отнася за продукти и услуги, които предлагате, както и някои партньорски оферти. За продажбите на партньорски продукти важи същото правило. Пишете публикации в блогове, които водят читателите да се ангажират с предметите, които може да предлагат други бизнеси. И бихте могли да получите комисионна от тях.

13. Можете да получите незабавна обратна връзка

Няма значение дали управлявате личен блог или блог за компанията, в която работите, блогването ще ви помогне да получите отзиви от феновете и клиентите. Може да е отрицателно или положително, но е важно да знаете какво мислят хората за съдържанието, което излагате.

Като блогър можете да четете коментари в същия ден, в който публикувате съдържанието. Това ви помага да получавате почти незабавна обратна връзка и да добиете представа за това как се представя вашето съдържание.

14. Ще създадете още блогове или ще пишете в други блогове

Повечето блогъри не се спират на един блог. Някои блогъри, които започват с конкретни ниши блогове, се разделят на блогове за самия процес на блогване. Други се справят с печеленето на пари в онлайн ниша, когато техните нишови блогове станат успешни. Или блогърите, които започват с много обобщени блогове, могат да се разклонят в специфични блогове.

Ако искате да започнете нов блог, ще имате по-добро разбиране как да направите своя нов блог успешен. С всички изпитания и грешки, през които премина през първия си блог. Тези знания ще ви помогнат да направите своя нов блог успешен за по-кратък период. И да ви помогне да изпитате всички горепосочени предимства отново или в по-голяма дълбочина.

15. Блогът може да ви даде свобода

Блогът ви дава право да работите от всяко място и в даден момент. Освен това вие също получавате шанс да правите неща, които обичате да правите! Прекарвайте повече време със семейството си, спортувайте и участвайте в програми за развитие на общността.

Ако обичате да пътувате, блоговете също ви помага да отидете и да видите красотата на света. Можете да направите всичко това, докато все още се наслаждавате на скромен живот от блоговете!

Готови ли сте да започнете свой собствен блог?

Създаването на личен блог може да стане толкова бързо. Първо трябва да изберете име за блога си. Това е една от най-важните стъпки при започване на нов блог.

Препоръчителен инструмент:

След като изберете името на вашия домейн, трябва да вземете решение за блог платформа и уеб хостинг доставчик. За всички нови блогъри препоръчваме самостоятелно хоствани WordPress.org и Bluehost, компания, която разполага с над 2 милиона уебсайтове по целия свят. Ще получите безплатно име на домейн когато се регистрирате с тях и ако не харесвате услугите им, те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

заключение

Искате ли да споделите страстта си, да образовате другите, да излагате експозиция, да изграждате авторитет, да се класирате в търсенето или да имате съдържание за споделяне? Ако е така, може да сте готови да стартирате новия си блог. Но помнете едно нещо, визията ви трябва да бъде дългосрочна. Каквото и да правите днес, ще се отрази на вашето онлайн присъствие в бъдеще. И както можете да видите, има различни ползи от блоговете, които надхвърлят печеленето на пари.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map