Udhëzuesi i plotë i marketingut me email: Gjithçka që duhet të dini!

Mësoni-Blogim-2_Udhëzuesi i plotë i marketingut me email-16


Marketingu dixhital është një qasje e sofistikuar që bizneset duhet të marrin parasysh për të pasur sukses në internet. Për shkak të zhvillimit të teknologjive të ndryshme, klientët kanë zhvendosur vëmendjen e tyre te pajisjet e tjera, dhe te format e tjera të komunikimit. Ajo ka detyruar bizneset të mbështeten në marketingun e mediave sociale, krijimin e përmbajtjes, fushatat PPC dhe marketingun me email.

Sot, ne do të flasim për marketing me email, popullaritetin e tij dhe pse është akoma një kanal i fuqishëm i reklamimit të biznesit. Ju do të mësoni rreth krijimit të fushatave të marketingut me email, cilat lloje ekzistojnë dhe cilat janë këshillat thelbësore që duhet të ndiqni të gjithë procesin. Prandaj, le të fillojmë me një shpjegim të marketingut me email.

Farë është marketing në email?

Marketingu përmes postave elektronike përfshin përdorimin e klientëve ose pajtimtarëve që kanë vendosur të ndajnë adresën e tyre të postës elektronike me ju.

Pasi të keni marrë adresën e tyre të emailit me lejen e tyre, ju keni të drejtë t’i dërgoni atyre lloje të ndryshme të postave elektronike dhe të promovoni biznesin tuaj. I gjithë procesi përsëritet vazhdimisht, me qëllim arritjen e sa më shumë pajtimtarëve të postës elektronike.

Cikli i marketingut me postë elektronike

Shtë një nga qasjet më të efektshme të marketingut sepse një person që vendos të ndajnë informacionet e tyre me ju tregon se ata janë të interesuar në blogun tuaj ose biznesin tuaj dhe atë që po ofron. Duke pasur parasysh këtë, është e qartë se personi është gjithashtu i gatshëm të blejë produktet ose shërbimet tuaja, duke shpjeguar pse marketingu me email ka norma të larta të konvertimit.

Marketingu me email është një strategji bindëse e reklamimit. Shumë biznese po e përdorin atë, dhe kështu duhet edhe ju, pavarësisht se cila është kamareja juaj.

Pse keni nevojë për marketing në email?

Nëse po pyesni pse marketing me email është e nevojshme për blogun ose biznesin tuaj, ekzistojnë disa gjëra që duhet të kuptoni menjëherë:

 • Shtë afatgjatë strategjia e rritjes, ndërtimi i një biznesi që perceptohet si një markë serioze dhe me ndikim nuk është një detyrë e lehtë.
 • Nëse dëshironi ta arrini këtë qëllim pa investime të konsiderueshme financiare, do t’ju duhet kohë dhe do t’ju duhet një durim dhe përkushtim i jashtëzakonshëm.
 • Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për të ndërtuar një grup klientësh besnikë pa shpenzuar shumë para, ndërtimi i një liste të madhe emaili është hapi i parë që duhet të ndërmerrni. Kjo do t’ju lejojë të rriteni biznesin tuaj ngadalë, me një listë emaili që është plot me njerëz që duan t’ju mbështesin.
 • Gjithashtu, kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur numrin e vizitorëve që kthehen. Ndërtimi i një komuniteti i klientëve mbështetës dhe atyre që kthehen ka një rëndësi të madhe, dhe një listë e madhe e postës elektronike e ndjekur nga një strategji e shkëlqyer e marketingut mund ta shndërrojë këtë në realitet.

Marketingu me email është një nga kanalet më të larta të marketingut konvertuese.

Arsyeja për këtë qëndron në faktin se personi që ka abonuar në listën tuaj të postës është i interesuar për përmbajtjen, shërbimin ose produktin tuaj. Për më tepër, komunikimi me email konsiderohet një privat, do të thotë se një person po mban njëfarë niveli besimi ndaj biznesit tuaj.

Mesatarisht, çdo person ka 1.7 adresa emaili. Kjo arrin në miliarda e adresave të postës elektronike në nivel global. Deri në fund të 2018, do të ketë mbi 3.8 miliardë përdorues të postës elektronike. Për më tepër, njerëzit tani janë më lehtë të arritshëm përmes llogarive të tyre të postës elektronike, pasi shumica e tyre janë të lidhur me pajisjet e tyre mobile.

Kur i merrni parasysh të gjitha këto pika, është e qartë se sa i fuqishëm mund të jetë qasja e duhur e marketingut me email. Le të gërmojmë në detaje rreth asaj se si mund të rritësh numrin e pajtimtarëve në listën tënde të emailit.

Leximi i rekomanduar: Udhëzuesi i fundit për zhvillimin e Planit të marketingut tuaj në email.

Shërbimi ynë i rekomanduar i marketingut me email

Kontakt i vazhdueshëm

Kontakt i vazhdueshëm

Redaktori i Kontaktit të Përhershëm e lehtëson përshtatjen e shabllonit të postës elektronike për zgjedhjen tuaj, për tu dukur si biznesi që klientët tuaj dinë.

Mëso më shumë

Cilat janë qëllimet tuaja?

Gjëja e parë për të cilën duhet të mendoni është qëllimi i fushatës suaj të marketingut me email. Relatedshtë i lidhur ngushtë me opsionet që keni në dispozicionin tuaj, diçka për të cilën do të flasim në pjesën tjetër.

Me një fushatë të marketingut me email, ju mund t’i riktheni njerëzit në faqen tuaj të internetit për të shkëmbyer përmbajtje ose të shesin më shumë produkte dhe shërbime, ose të bëni një shpallje ftese biznesi juaj po bën.

Sipas nevojave të biznesit tuaj, ju do të filloni të punoni në një fushatë të veçantë të marketingut me email. Le të shkojmë në thellësi rreth secilit prej këtyre llojeve të strategjive të postës elektronike.

Vendosni se cila është strategjia juaj e fushatës

Në varësi të qëllimeve tuaja, këto janë llojet e postës elektronike që mund të krijoni:

Gazete

Ky është një lloj emaili që lidhet me lajmet në faqen tuaj të internetit. Kjo qasje zakonisht zgjidhet nga faqet e internetit që kryesisht mbështeten në fitimet nga të ardhurat e reklamave. Nëse i përkisni këtij grupi, një buletin është një strategji e mirë që do t’ju lejojë të ndërtoni një rritje të qëndrueshme të trafikut në blogun ose faqen tuaj të internetit..

Gazete

Nje oferte

Bizneset që zgjedhin të bëjnë oferta me email, zakonisht i përkasin industrisë së tregtisë elektronike. Përfitimi për ata që janë në listën e postave janë ofertat specifike që ata mund të marrin nga kompania juaj. Kjo lloj qasje siguron vlerë për të dy palët. Biznesi mund të rrisë numrin e sendeve të shitura, ndërsa klienti është në një pozitë të veçantë si rezultat i pajtimit në biznesin tuaj.

nje oferte

Rritja e vetëdijes

Kjo është zakonisht një ftesë e dërguar në të gjithë listën e postave. Nëse kompania juaj po zhvillon ndonjë ngjarje, siç është një zbulim fizik i një produkti ose një webinar, kjo është pika fillestare që do të rrisë ndjeshëm vetëdijen. Kjo është një përzierje e një gazete dhe ofron email, pasi njerëzve u kërkohet të marrin pjesë në një ngjarje që ata mund të shikojnë vetëm, ose të bëjnë një blerje gjithashtu.

Rritja e vetëdijes

njoftim

Kjo qasje është e përsosur si një strategji e mbajtjes së klientëve. Nëse po u shisni një shërbim pajtimtarëve tuaj, kjo është mënyra më e mirë për t’i njoftuar ata rreth veçorive të reja të një produkti që kanë marrë. Edhe pse showrunners kryesisht përdorin këtë lloj emaili, ai mund të gjejë një vend në bizneset që ofrojnë mjete softuerike për klientët e tyre.

njoftim

Për shembull, mund të përmirësoni fillimin e një mjeti të ri softuerik në suitën tuaj, duke e shpallur atë vetëm përmes listës së postës elektronike.

E-mail shkaktues

Kjo është një qasje e shkëlqyeshme për ata që vendosin të lënë karrocën tuaj. Krijoni një sistem që do t’i kujtojë ata që ata kanë braktisur karrocën e blerjes dhe nuk e kanë përfunduar blerjen. Më e mira nga të gjitha, ky proces mund të jetë plotësisht i automatizuar, megjithatë sjell një përmirësim të niveleve të konvertimit të klientëve.

E-mail shkaktues

Në varësi të qëllimeve që keni caktuar për biznesin tuaj, ju mund të ciklit disa lloje të postave elektronike të dërguara për pajtimtarët tuaj, të cilat do të maksimizojnë efektivitetin e marketingut tuaj me email. Por, para se të marrim më shumë detaje rreth optimizmit, le të kalojmë rritjen e listës së pajtimtarëve dhe si duhet të krijohet.

Si të mblidhni më shumë pajtimtarë?

Më poshtë janë disa mënyra për t’ju ndihmuar të rritni listën tuaj të emailit në mënyrë më efikase.

Siguroni vlerë në këmbim të postave elektronike

Pse një person duhet të lërë informacionin e kontaktit të tij në faqen tuaj të internetit? Kjo është gjëja e parë që duhet të pyesni veten dhe ekipin tuaj të marketingut. Puna për krijimin e një sistemi që do t’i motivojë njerëzit të lënë detajet e kontaktit të tyre.

Për shembull, ju mund të dhuroni një libër falas për lexuesit tuaj, në këmbim të emailit të kontaktit të tyre. Për më tepër, ju mund të krijoni oferta speciale që janë vetëm specifike për pajtimtarët. Ky është një nxitje e shkëlqyeshme që do të bëjë që një përqindje më e lartë e vizitorëve të regjistrohen në listën tuaj të postës elektronike.

Merrni eBook falas

Kujtoni përdoruesit të regjistroheni

Pasja e butonit të pajtimit në një faqe të vetme nuk është mënyra më e mirë për rritjen e listës suaj të postave. Në disa faqe, mund ta bëni butonin më të spikatur, por në përgjithësi, përdoruesi duhet të jetë në gjendje të pajtohet nga çdo faqe e faqes tuaj të internetit..

Për shembull, për ta bërë këtë të ndodhë, është mirë që periodikisht të drejtoni një flamur në pjesën e sipërme të faqeve të faqes suaj të internetit, kokën.

Kujtesë për pajtim

Për më tepër, përdorni kanale të tjera të marketingut për të njoftuar njerëzit në lidhje me listën tuaj të postës elektronike. Një rrjet i mediave sociale është një vend i shkëlqyeshëm ku mund t’u tregoni ndjekësve tuaj për të.

Bëni butonin e pajtimit të dukshëm

Pajtimtarët duhet të jenë gjithnjë në gjendje të vërejnë shpejt opsionin e pajtimit. Kjo do të rrisë normat e rritjes së listës së pajtimtarëve tuaj, pasi një numër më i madh i vizitorëve do të jetë në gjendje të shohin butonin.

Për shembull, nëse e gjithë faqja e internetit është dominuese në një ngjyrë, përdorni ngjyrën tjetër për të tërhequr vëmendjen e vizitorëve. Ata menjëherë do të dinë se ku duhet të klikojnë për tu pajtuar, dhe pasi të marrin aktgjykimin, bazuar në cilësinë e përmbajtjes tuaj, ata lehtë do të jenë në gjendje ta bëjnë këtë.

Butoni i Rëndësishëm i Abonimit

Bëni zgjedhjen sa më të thjeshtë që të jetë e mundur

Abonimi në listën tuaj të postës elektronike duhet të kërkojë sa më pak hapa të jetë e mundur. Harrojeni për përdorimin e formave për të cilat duhen shumë detaje. Gjithmonë krijoni një formë të thjeshtë zgjedhjeje. Njerëzit urrejnë të harxhojnë kohën, prandaj, plotësimi i zgjedhjes me email dhe emrin e tyre është e mjaftueshme për ju dhe lejon që ata të plotësojnë boshllëqet shpejt.

Zgjedhje e thjeshtë

Dijeni se kush jeni duke synuar

Në të gjithë procesin e planifikimit, është thelbësore që të mendoni se kush po bashkohet me listën e postës elektronike. Krijoni një sistem që do t’ju lejojë të përcaktoni moshën dhe gjininë e pajtimtarit. Ai do ta bëjë personalizimin e postave elektronike një detyrë shumë më të lehtë, ndërsa do të përmirësojë efektivitetin e tij.

Mirësevini dhe dilni nga popupet

Këto korniza dy herë janë perfekte për të kërkuar informacione për kontaktin. Kur një përdorues viziton uebfaqen, ky është një mesazh i mirëpritur, megjithatë kur ato përfundojnë, nuk ka problem me një shfaqje para se të mbyllë skedarin e shfletuesit. Këto hapa të vegjël do t’ju ndihmojnë të rritni më lehtë listën tuaj të postave.

popups

Duke ndërmarrë këto hapa, ju do të siguroni që një numër më i lartë njerëzish të regjistroheni në listën tuaj të emailit. Nëse jeni duke kërkuar këshilla më interesante për tërheqjen e më shumë pajtimtarëve, mund të hidhni një sy në udhëzuesin tonë tjetër që mbulon këtë temë të veçantë.

Leximi i rekomanduar: 16 Këshilla Praktike që garantojnë më shumë pajtimtarë të Blogut

Si të krijoni fushatën tuaj të marketingut me email

Si të krijoni fushatën tuaj të marketingut me email

Mos ngurroni të përdorni këtë shabllon në faqen tuaj

Hapi tjetër është të kuptoni se si një email duhet të kërkojë që ai të jetë efektiv. Shkalla më e lartë e klikimit dhe konvertimit është sfiduese për t’u arritur, por me disa këshilla për optimizim, është e mundshme.

 • Titulli. Krijimi i një titulli është gjëja e vetme më e rëndësishme në të cilën duhet të përqendroheni. Me kalimin e kohës, ju duhet të merrni sa më krijues të jetë e mundur dhe të provoni lloje të ndryshme të titujve të postës elektronike. Shtë gjëja e parë që një përdorues sheh, dhe duhet të krijohet për të angazhuar lexuesin dhe t’i bëjë ata të hapin emailin. Sa më tërheqëse të jetë subjekti juaj i emailit, aq më të larta do të jenë normat e hapura.
  Goditja e pikës së ëmbël kërkon kohë, kështu që eksperimentoni me modele të ndryshme të titullit dhe shikoni se çfarë funksionon më mirë.
 • Gjatësia e postës elektronike Emailet janë të ndryshme nga përmbajtja e zakonshme e faqes në internet, dhe ato duhet të mbajnë një mesazh të qartë dhe të shkurtër. Duhet të marrë sa më pak kohë leximi, në mënyrë që lexuesi të vendosë nëse duhet të klikojë në lidhje apo jo.
 • Gjuhe. Përdorni gjuhë të thjeshtë, pasi do t’i mbajë gjërat shumë më lehtë për përdoruesit. Gjëja e fundit që ju doni të bëni është të ngatërroni me strukturat e fjalive të ndërlikuara dhe fjalët.
 • Përfshi imazhe. Imazhet tërheqin më shumë vëmendje. Gjithmonë mund të krijoni imazhe që shfaqin ofertën që po u dërgoni klientëve tuaj. Mos harroni të bëni imazhe më të vogla, pasi shumë njerëz do të marrin emailin tuaj në smartphone dhe tabletët e tyre.
 • Fshi butonin Kjo është liria e zgjedhjes që ju po jepni për pajtimtarët tuaj, por është gjithashtu një veçori e dobishme sepse ju mban të sigurt nga vendosja në dosjen e spamit.
 • Përfshini një thirrje për veprim. Marrësi i emailit duhet të kuptojë se për çfarë emaili bëhet fjalë nga subjekti juaj i emailit dhe një përshkrim i shkurtër. Ai është i gatshëm të ndërmarrë veprime vetëm brenda disa sekondave, prandaj, të bëjë një thirrje të qartë për veprim në email-in tuaj, dhe ta bëjë të lehtë klikimin e lidhjes.
 • Autentifikimi i postës elektronike. Kjo është një masë tjetër e sigurisë që do t’ju ndihmojë të qëndroni larg filtrit të spamit. Për më tepër, kjo do të rrisë besimin që klientët tuaj kanë ndaj markës tuaj, pasi emaili juaj bëhet praktikisht i pamundur për t’u përsëritur.
 • Qasja personale. Shmangni dërgimin e postave elektronike si kompani. Personi duhet të dijë se nga vjen emaili, por të përdor adresën e postës së një punonjësi në të gjithë procesin. Marrësi i postës elektronike do të ndjehet sikur po kontaktohet nga një person dhe jo nga kompania. Kjo do të ndikojë pozitivisht në tarifat e klikimit të emailit tuaj.
 • Rëndësia e përmbajtjes. Gjithmonë dërgoni përmbajtje që është në të vërtetë ajo që pajton pajtimtari. Bërja e ndonjë hapi tjetër dhe përpjekja për të mashtruar njerëzit do të sulmojë shpejt dhe do të shkaktojë një rënie në numrat e pajtimtarëve tuaj.
 • Optimizoni faqen e uljes. Gjithmonë sigurohuni që të zgjedhni faqet e uljes që vizitohen kryesisht nga lista e postimeve. Të mos kesh një faqe të vërtetë do të rezultojë në norma negative të konvertimit. Edhe nëse krijoni një normë të shkëlqyeshme të klikimit me email, pa një faqe të duhur ulje, nuk do të arrini rezultate të mira.
  Thjesht bëjeni faqen të lehtë për të lundruar. Bëni butonin e thirrjes për veprim veprimi i spikatur dhe jepni disa detaje shtesë që mbështesin informacionin e dhënë në email. Mos shtoni shumë elementë në faqen e uljes, pasi ato do të shpërqendrojnë vizitorin.

Duke ndjekur këtë informacion, ju do të jeni në gjendje të krijoni një strategji efektive të marketingut me email. Sa më shumë testime të bëni, aq më mirë rezultatet do të jenë.

Matni rezultatet e fushatës suaj, optimizoni dhe përmirësoni

Një gjë e mirë në lidhje me marketingun me email është se është plotësisht i matshëm. Kjo është e rëndësishme sepse mund të kryeni testimin A / B për të përcaktuar se cila metodë performon më mirë.

Për shembull, mund të vendosni disa shabllone me email për të parë se cili prej tyre do të performojë më mirë. E njëjta gjë vlen edhe për faqet e uljes, të cilat gjithashtu mund të optimizohen për të performuar më mirë.

Përveç kësaj, mjetet e automatizimit të postës elektronike do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë se çfarë janë normat tuaja të hapura dhe të klikuara përmes emailit. Kjo do t’ju lejojë të eksperimentoni me imazhe të ndryshme, thirrje për veprim dhe tituj emaili.

Marrja e kësaj qasje është e nevojshme sepse do t’ju lejojë të përmirësoni efektivitetin tuaj të marketingut me email me kalimin e kohës. Le të hedhim një vështrim në disa mjete që do t’ju ndihmojnë të gjurmoni të dhënat dhe të automatizoni procese të caktuara.

Leximi i rekomanduar: Sfidat e automatizimit të marketingut

Përdorimi i mjeteve të duhura

Para se të futemi në mjetet e marketingut me email që do t’ju ndihmojnë të menaxhoni me lehtësi fushatat tuaja të marketingut me email, duam të përmendim një mjet që mund t’ju ndihmojë në rritjen e listës së emailit.

OptinMonster është një mjet i shkëlqyeshëm që mund të integrohet lehtësisht me çdo faqe në internet. Gjithashtu, funksionon mirë me programin tjetër të menaxhimit të marketingut me email, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyeshme. Për më tepër, ajo vjen me një bollëk karakteristikash të dobishme që do t’ju ndihmojnë të rritni më lehtë listën tuaj të postave.

Tani, le të kalojmë në disa mjete për menaxhimin e marketingut me email.

 • Kontakti i vazhdueshëm është një pjesë e shkëlqyeshme e softuerit që do t’ju ndihmojë të krijoni email-e me pamje të mahnitshme. Ajo vjen me shabllone të shumta. Për më tepër, kjo ju lejon të shndërroni një email në një postim në media sociale drejtpërdrejt.
  Si shumica e mjeteve të menaxhimit të postës elektronike, kjo gjithashtu përfshin të dhëna në lidhje me sjelljen e nevojave të të gjithëve në listën tuaj të postës elektronike, duke ju siguruar pasqyrë në përqindjen e postave elektronike të hapura dhe lidhjen e niveleve të klikimit.
 • Aweber është një tjetër mjet i preferuar që ka për qëllim bizneset e vogla dhe të mesme. Ajo gjithashtu paketon një sasi të madhe karakteristikash, duke e bërë atë një mjet të jashtëzakonshëm të menaxhimit të postës elektronike. Automatizimi, ndjekja dhe ndërtimi i modeleve janë të gjitha të lehta për t’u realizuar me këtë mjet, duke e fituar atë një vend në këtë listë të shkurtër. Mund të integrohet lehtësisht në të gjitha llojet e faqeve të internetit.

Zgjedhja e një programi të mirë të menaxhimit të marketingut me email është gjithashtu e rëndësishme sepse ndikon nëse emaili juaj përfundon në dosjen Inbox ose Spam të klientit. Zgjedhja e një prej këtyre tre do t’ju ndihmojë të shmangni atë çështje që në fillim.

Që nga momenti kur vendosni ndërtoni listën tuaj të postës elektronike, është thelbësore të përdorni një mjet të menaxhimit të marketingut me email, pasi dëshironi të jeni në gjendje të bashkëveproni me listën tuaj të postimeve, ndërsa ajo rritet në mënyrë të vazhdueshme.

përfundim

Shpresojmë që ta keni gjetur të dobishëm këtë udhëzues të marketingut me email. Siç mund ta shihni, me disa lëvizje të zgjuara, ju mund të krijoni një cikël në të cilin lista juaj e postave vazhdimisht do të rritet. Ndërsa tregu po ndryshon vazhdimisht, mos harroni të përdorni një nga mjetet e lartpërmendura, pasi ato do ta bëjnë shumë më të lehtë për ju të provoni, eksperimentoni dhe optimizoni strategjinë tuaj të postës elektronike për performancën më të mirë.

Good luck, dhe qëndroni të durueshëm – rezultatet do të vijnë pas një kohe, dhe ju do të doni ata.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked