Ti karakteristika for en blog og et kvalitetsblog-indlæg

karakteristika-of-a-blog


Nogle gange er en online dagbog, andre gange et informativt websted, en blog internetets måde at hengive sig til meningsfulde forfattere og coache nysgerrige læsere. Det er et sted i onlineuniverset, hvor enkeltpersoner (eller grupper af dem) kan give udtryk for deres tanker og dele dem med millioner.

Bloggens definition er noget undvigende, og måderne til at beskrive den er adskillige.

De mest populære bloggenier tackler personlig finansiering og udvikling, sundhed og fitness, skønhed og mode, og alles favorit – madblog. Blogs kan være dybt personlige og introspektive og ligner en online dagbog. Når de er skrevet af professionelle journalister, besidder de nok magt til at påvirke erhvervslivet og politik.

Der skal være noget gensidigt med dem alle, ikke? Nogle universelle egenskaber i en ellers mangfoldig verden?

Ti karakteristika ved en blog

Vi har lavet nogle optællinger og endte med ti vigtigste egenskaber ved en blog:

1. En blog skal altid være dynamisk

Et almindeligt spørgsmål om en blog er, hvordan det forholder sig til et websted – er disse to i det væsentlige de samme, eller er der nogen forskelle mellem dem? Mens websteder hovedsageligt er præsentative, er blogs altid beregnet til at engagere sig. Et websted er derfor statisk i modsætning til en blog, der skal være dynamisk.

Oplysninger, der tilbydes af websteder, præsenteres på statiske sider i form af et stedsegrønt indhold, der ikke kræver nogen opdateringer. Blogindlæg er på den anden side som dagbogsposter; de inkluderer en udgivelsesdato og metatags. Nye poster og regelmæssige opdateringer er nøglen til at køre enhver form for blog.

2. Indlæg vises i omvendt rækkefølge

I modsætning til med en personlig dagbog skrevet i en notesbog, vises blogindlæg i omvendt kronologisk rækkefølge – de nyeste indlæg er øverst. De seneste skubber tidligere publicerede dem ned på listen, indtil de helt forsvinder fra destinationssiden. Ældre indlæg arkiveres normalt på de følgende sider, men de kan også organiseres efter den måned eller det år, hvor de først blev offentliggjort.

3. De fleste blogs har samme struktur

Først kommer en overskrift med menuen eller navigationslinjen for at declutter siden og gøre et godt førsteindtryk. Det følges op af det vigtigste indholdsområde, på hvilke blogindlæg vises enten efter publiceringsrekkefølge eller efter relevans. Nedenunder er kontaktsider, privatlivspolitikker og relevante links, pænt arrangeret i en sidefod. En sidepanel fremhæver foretrukne poster og viser sociale profiler og opfordring til handlinger.

grundlæggende blogstruktur

Du er velkommen til at bruge denne skabelon på dit websted

4. Bloggens førende stjerne er dens indhold

Forskellige blogs offentliggør forskellige typer indlæg, skønt et flertal af dem er afhængige af det skrevne ord. Afhængig af forfatterens intention er en artikel typisk et meningsemne, en instruktionsvejledning eller et nyhedsindlæg. Monotone stykker tekst er adskilt med billeder eller videoer.

Et blogindlæg kan også være et billede med lidt eller ingen tekst. Det er en almindelig tendens inden for mode- og rejseblogger, skønt det heller ikke er sjældent, at forretningsrelaterede nicher offentliggør infografik i stedet for instruktionsartikler. Men uanset mediet defineres en blog altid af kvaliteten af ​​det offentliggjorte indhold.  

Anbefalet læsning: Hvordan man skriver blogindhold

5. Overskrifter skal være opmærksomme griber

At navngive et blogindlæg er en kunst i sig selv. Der er en hel filosofi bag skrivning af artikeloverskrifter – en overbevisende kan virkelig dæmpe støj, med det samme generere klik, få trafik og lokke en læser til at læse videre. Intetsteds i onlineuniverset får titler den samme slags opmærksomhed som her.

6. En regel gælder for alle blogs: Relevans

Selvom alt engagerende indhold skal være relevant, gælder denne regel især for blogsindlæg. De kan variere i typer, medier, formater og stilarter; for at vække interesse eller fremkalde debat, skal de være originale og unikke; men for overhovedet at blive læst, skal blogindlæg altid opfylde deres løfte.

7. Blogs og links går hånd i hånd

Som en salgsfremmende strategi, link bygning er ikke begrænset til blogindlæg, men det er bestemt et kendetegn, som alle anstændige blogs deler. Blogs og links går hånd i hånd, selv når marketing ikke er målet. Intern sammenkobling sikrer for eksempel intuitiv navigation mellem gensidigt relevante indlæg, hvilket giver en enestående læseoplevelse. Det handler om strømning og lettelse af videnoverførsel.

8. En blog er fundet ved personlig berøring

Ordet “blog” stammer fra en tidligere version “weblog”, der oprindeligt henviste til personlige onlinetidsskrifter. Før blogs blev politiske i begyndelsen af ​​2000’erne, var de kun midler til at offentliggøre private tanker og meninger. Det personlige præg forbliver dog hidtil deres vigtige kendetegn.

Selv med nutidens universelle emner er den anbefalede fortolkningsmetode den, der indebærer unikhed. Hvis emnet kræver den største objektivitet, opnås det personlige præg gennem en individualistisk skrivestil. Hver blogforfatter har en “Om mig” -side og et tydeligt underskriftsmærke.

9. Indlæg skal altid tilskynde til debat

Kommentarsektionen er et andet gensidigt kendetegn ved respektable blogs. Det er typisk placeret i slutningen af ​​hvert indlæg som et sted for læserne at deltage i en samtale og efterlade deres ærlige feedback. Evnen til at provokere et svar og tilskynde til interaktion er af højeste hensyn fra alle læsere.

10. Alle blogs handler om kommunikation

Med eller uden åben debat er kommunikation stadig slutformålet med hver eneste blogindlæg. Hvis bloggen er salgsfremmende, er dens mål at tiltrække publikum og åbne en dialog, der forhåbentlig vil overbevise dem om at købe det, ejeren sælger. Hvis det ikke drejer sig om salg, handler det om at sprede ordet.

Uanset om det giver viden, leverer løsninger eller blot underholder, er blogging en strålende måde at nå ud og kommunikere med verden på. Uden noget spørgsmål overhovedet er en sådan transformativ kraft af frie udtryk og udveksling den eneste vigtigste egenskab ved enhver forbløffende blog.

Karakteristika ved et blogindlæg af høj kvalitet

Hvert blogindlæg kræver tid og kræfter. Den tid, der bruges på at oprette kvalitetsindlæg, oversættes direkte til flere klik og højere webstedstrafik, hvilket gør investeringen værd.

Der er mange ting, der kan påvirke kvaliteten af ​​dine blogindlæg, og det afhænger hovedsageligt af din niche, stil og publikum. Uanset hvor forskelligartede blogindlæg er, er der dog stadig et par ting, som alle skal være nøje opmærksomme på, hvis de ønsker at efterlade et generelt godt indtryk på deres læsere.

Gennemtænkt design

Vi har allerede berørt emnet med monotone stykker tekst, og hvor uønskede de er i blogindlæg. Årsagen bag dette er, hvor hurtigt dine læsere foretager en vurdering af dit indlæg. Du har næsten 50 millisekunder for at gøre et godt førsteindtryk.

Tekstblokke er ofte overvældende, og hvis læserne ikke let kan scanne gennem teksten, flytter de videre fra dit websted. Så sørg for at bruge korte afsnit, opdel teksten med nogle interessante visuals såsom billeder, GIF’er, videoer, infografik osv..

Perfekt længde

Et af de mest almindelige spørgsmål om blogindlæg er, hvor længe de skal være. Det enkleste svar er langt nok.

De fleste ville tro, at på grund af kortere opmærksomhedsspænd for læserne, selve indlægene skal være kortere.

Kendsgerningen er, at så længe dit indlæg er informativt, og så længe det besvarer dit publikums spørgsmål, betyder det ikke noget, hvor længe det er.

Hvis du har en 500-orders grænse, men har meget mere at sige om emnet, skal du gå lige foran. På den anden side må du ikke sprede 500 ord indhold værd til 3000 ord.

Fokus skal være på kvaliteten af ​​indholdet. Så længe blogindlægget giver værdi for læseren, er dets længde uvigtigt.

Oprindeligt indhold

Uanset den niche, du vælger til din blog, er det mere end sandsynligt, at nogen har dækket emnet før. Alt er allerede sagt og gjort, men det betyder ikke, at du bare skal kopiere-indsætte indholdet.

For at skille sig ud fra mængden skal du primært tilbyde en ny tilgang til de dækkede emner. Dette kan gøres med din stemmetone, skrivestil eller synspunkt.

At vende tilbage til det “personlige præg”, hvis du har valgt en niche, som du brænder for, bør det ikke være vanskeligt at tilbyde din egen unikke tilgang til det.

Fantastisk forskning

Hvert blogindlæg af høj kvalitet kræver tid og kræfter, der investeres i forskningen. Jo mere du afsætter dig til forskningen, desto lettere bliver det at skrive stillingen.

Først og fremmest vil dette give dig indsigt i andres meninger om emnet, du dykker dybere ned i det, hvilket gør det lettere at danne din egen unikke tilgang til det.

For det andet er den nemmeste måde at miste læserne ved at være upålidelig. Ethvert krav skal bakkes op af beviser, så links og citater fra troværdige kilder er vigtige.

Klar til at starte en blog på egen hånd?

At starte din egen blog udføres i et par trin. Først har du brug for et navn på din blog og for at vælge blogplatformen. Vi anbefaler kraftigt WordPress.org, den selvhostede platform.

Når du har valgt dit navn, skal du vælge en webhostetjeneste. For nye bloggere anbefaler vi Bluehost, et firma, der driver mere end 2 millioner websteder over hele verden. Du får en Gratis domænenavn når du tilmelder dig dem, og de tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Bluehost webhostingfirma anbefales af WordPress.org som en “af de bedste og lyseste af hostingverdenen”.

WordPress Bluehost

Konklusion

Bloggens definition kan være undvigende, men det er fint. Som enhver blogger kan vidne, stammer lokkemåden ved denne praksis fra dens mangfoldighed. De foregående egenskaber er således mere, hvad du vil kalde retningslinjer, end de er ensartede regler, bortset fra en fællesnævner. Kommunikation er stadig essensen af ​​blogging, mens alt andet tjener os til at engagere, lokke og glæde vores læsere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map