Talesøkstatistikk, fakta og trender (2020)

stemmesøk-topptekstbilde


Talesøk har raskt blitt en viktig del av SEO, og det vil definitivt ikke forsvinne. Et stort antall forbrukere bruker nå stemmesøk for å se etter produkter og tjenester på nettet, da det er mye mer praktisk enn å skrive.

Men hva er stemmesøk nøyaktig? Rett og slett er det en talegjenkjenningsteknologi som gjør det mulig for brukere å søke på internett ved å snakke de ønskede begrepene i stedet for å skrive dem ned. Tenk Amazon Alexa, Apples Siri eller Google stemmesøk-app – alle av dem lar brukere kommunisere med enhetene sine bare via tale.

Selv om teknologien bak stemmesøk er ganske komplisert og er avhengig av fremskritt innen Natural Language Processing (NLP), er optimalisering av nettstedet ditt for stemmesøk bare et annet aspekt ved SEO og bør ikke ta for mye av tiden din.

Hvis du optimaliserer innholdet ditt for stemmesøk, vil du øke trafikken til nettstedet ditt og få SEO-rangeringen til et helt nytt nivå. Ikke alle omfavner det ennå, så du vil også få et konkurransefortrinn.

Interessant stemmesøkstatistikk
 • 30% av nettlesingen vil være skjermløs innen 2020
 • Googles stemmesøk støtter mer enn 100 språk
 • Det engelske språket har 95% nøyaktighetsgrad i Googles stemmesøk
 • 32% av mennesker bruker stemmeaktivert søk daglig i stedet for å skrive
 • 72% av eiere av smarte høyttalere bruker enhetene sine som en del av en daglig rutine
 • 43% av folk handler online via stemmeaktiverte enheter
 • Det er mer enn 200 millioner smarte høyttalere over hele kloden
 • Salg av smarte høyttalere vil overgå nettbrettomsetningen innen 2021
 • 58% av forbrukerne finner lokale virksomheter som bruker stemmeaktivert søk

Contents

trender

stemmesøktrender

Mange nye trender fremmer stemmesøk og transformerer SEO fullstendig og måten vi bruker internett på. Hver av dem stammer fra et enkelt faktum at vi snakker mye raskere enn vi skriver. Så det er bare naturlig at vi går til tale for effektivitet.

Det er raskere, enklere og ikke minst – mer praktisk. Spesielt nå når håndfrie enheter blir stadig mer populære.

Men det handler ikke bare om bekvemmelighet. Alle trenger å ha tilgang til ny teknologi, også de med nedsatt funksjonsevne. Talesøk gjør det mulig for brukere med synshemming og de som mangler finmotoriske ferdigheter, lett tilgang til internett. Selv om stemmesøk fremdeles er i sin spede begynnelse, og ser hvordan det gir både bekvemmelighet og bedre tilgjengelighet, er det ikke overraskende at populariteten raskt skyter opp.

Så la oss se på noen få betydelige stemmesøktrender og vise deg hvor viktig det er å hoppe på båndtvangen og bli med i stemsøkrevolusjonen så snart som mulig.

1. 30% av nettlesingen i 2020 vil bare bli utført med tale

(Kilde: Gartner.com)

Hvor hyppig er stemmesøk

Talesøkstatistikk viser at nesten en tredjedel av alle nettlesingsøkter på tvers av alle søkemotorer vil være fullstendig skjermløs innen 2020.

Selv om dette kan høres urealistisk ut fra begynnelsen, bør du bare vurdere hvor mange som allerede bruker Amazon Alexa, Siri eller Google-stemmeassistent. Vi er allerede alle avhengige av skjermløse søk daglig, både i hjemmene våre og når vi er ute.

Disse stemmesøketrendene er bare bundet til å fortsette.

Med ytterligere fremskritt og større tilgjengelighet av teknologi bak Natural Language Processing, kan stemmesøk bare bli mer populære. AI spiller også en betydelig rolle i dette. Ved bruk av AI kan virtuelle assistenter ha sine egne unike personligheter, noe som appellerer til sluttkundene. De kan være humoristiske, vittige, sarkastiske til og med, noe som bare vil oppmuntre brukerne til å samhandle mer med dem, noe som gir opphav til både virtuelle assistenter og stemmesøk. Så selv om spådommen er at 30% av nettlesingen vil bli utført med tale innen utgangen av 2020, er sannsynligvis prosentandelen mye høyere.

2. 48% av forbrukerne bruker taleteknologi for generelle søk

(Kilde: Searchengineland.com)

I følge Searchengineland bruker nesten halvparten av brukerne stemmesøk-teknologi for å finne svar på generelle spørsmål raskt på nettet. Som nevnt er snakk ofte mye raskere enn å skrive, så denne trenden var å forvente. Når brukere er på farten eller når de har begrenset tid, vender de seg til stemmesøk for raske, enkle svar.

Mange brukere hjemme liker for eksempel å finne oppskrifter på nettet. Når du følger en oppskrift og kommer over gram som måleenheter, er det raskt, enkelt og praktisk å bruke et håndfritt stemmesøk for å konvertere gram til kopper eller unser.

Når det gjelder mer alvorlige temaer som må studeres og undersøkes, vil imidlertid mange brukere søke etter informasjon manuelt. Dette gir dem en sjanse til å lese og lese informasjon, lese den grundig og gi den oppmerksomhet.

3. 27% av menneskene bruker stemmesøk på mobilen

(Kilde: DBSwebsite.com)

Ifølge Google bruker nær en tredjedel av det globale internettfellesskapet stemmesøk på sine mobile enheter.

4. Mer enn 50% av smarttelefonbrukere bruker nå stemmesøk

(Kilde: Comscore.com)

I 2020 bruker flertallet av smarttelefonbrukere over hele kloden søk etter taleteknologi.

5. Google talegjenkjenning støtter nå mer enn 100 språk

(Kilde: Google.com)

Hvor mange språk gjenkjenner Googles stemmesøk

Google bringer stadig innfødte taleinnspill til mobilbrukere, slik at et stort antall mobilbrukere over hele verden kan bruke stemmesøk på morsmålet.

For øyeblikket bruker Google stemmegjenkjenning på mer enn 120 språk og deres varianter. Etter hvert som stemmesøk blir mer populært, kan vi forvente å se denne listen vokse eksponentielt. Googles talegjenkjenning drives av maskinlæringsteknologi, noe som betyr at jo flere brukere stoler på stemmesøk, desto mer nøyaktige blir resultatene. Talegjenkjenning er for tiden den mest pålitelige i det engelske språket, men teknologien går fremover, og Google blir sakte bedre til å forstå andre språk også.

Brukere fra over 120 språk kan benytte seg av Googles talegjenkjenningsteknologi for å aktivere stemmekommandoer, transkribere lyd, strømme tekstresultater, format språk og mer.

6. Det engelske språket har 95% nøyaktighetsgrad i Googles stemmesøk

(Kilde: StrategyAnalytics.com)

Selv om Googles talegjenkjenningsteknologi støtter flere språk, gir den ikke alltid veldig nøyaktige resultater. Stemmesøkbrukere på Google får de mest nøyaktige resultatene når de søker på engelsk.

7. 4,6 sekunder er nødvendig for å laste inn en stemmesøkeresultatside

(Kilde: Backlinko.com)

Resultatsider for stemmesøk lastes mye raskere, i motsetning til gjennomsnittlig side som tar omtrent 8,8 sekunder å laste. Det betyr at resultatsidene for stemmesøk lastes 52% raskere.

8. 32% av forbrukerne foretrekker stemme fremfor å skrive inn et søk

(Kilde: PwC.com)

Nesten en tredjedel av forbrukerne bruker taleteknologi hver dag for å utføre søk som de pleide å skrive. Dette koker igjen ned til bekvemmelighet og enkelhet. Så lenge søkene krever raske, enkle og nøyaktige svar, vil et stort antall brukere stole på stemmesøk da de kan spare tid og gjøre det enklere å multitaske.

Dette gjelder spesielt yngre forbrukere som tilpasser seg nye teknologier raskere. Det interessante er imidlertid det faktum at selv om unge forbrukere er mye raskere med å ta i bruk stemmesøkingsteknologi, blir de ikke ansett for å være tunge brukere.

Talesøktrender viser at et stort flertall av brukerne er avhengige av stemmesøk utelukkende når de er hjemme, ettersom de liker å ha større privatliv når de snakker med stemmeassistentene sine. Siden yngre brukere vanligvis bruker mindre tid hjemme, er det mindre sannsynlig at de er avhengige av stemmesøk daglig.

Så selv om de fleste brukere liker bekvemmeligheten og enkelheten ved å bruke stemmeassistent-enheter, har stemmesøk måter å gå før det blir den foretrukne søkemetoden både hjemme og i offentligheten.

9. 29% av forbrukerne utnytter stemmeassistenter for å stille raske spørsmål

(Kilde: PwC.com)

Søk etter stemme er det foretrukne valget for mange forbrukere som bruker det daglig for å søke svar på raske spørsmål.

10. 35% av brukerne bruker taleassistenter for å sjekke været og nyhetene

(Kilde: PwC.com)

35% av folk følger med på nyhetene og sjekker været med hjelp av stemmeassistentene. 15% foretrekker å gjøre det på gammeldags måte.

11. 54% av månedlige forbrukere bruker tale for navigasjon og trafikk

(Kilde: PwC.com)

Taleassistenter hjelper 19% av forbrukerne (daglig), og 54% av forbrukerne (månedlig) med å navigere eller sjekke trafikk.

12. 40% av forbrukerne bruker stemme for å bestille eller kjøpe noe hver måned

(Kilde: PwC.com)

Taleassistent enheter hjelper folk å kjøpe, mens bare 10% gjør det hver dag. 50% av forbrukerne gjør det aldri ved hjelp av en taleassistent.

13. 82% av kundene forsker på produkter eller tjenester på nettet før de kjøper noe

(Kilde: Thinkwithgoogle.com)

Nesten alle kjøpere driver online-undersøkelser før de kjøper.

14. 43% av stemmeaktiverte enhetseiere bruker enhetene sine for online shopping

(Kilde: Narvar.com)

Stemmeaktiverte online kjøp

Nesten halvparten av folk som eier en stemmeaktivert enhet, bruker denne enheten til å kjøpe online. Men mange brukere er fortsatt skeptiske og er derfor veldig forsiktige når de bruker stemmesøk for online shopping.

Dette er først og fremst fordi online shopping typisk krever at brukerne bruker mer tid og krefter på det. De må undersøke varene de bestiller, se etter anmeldelser, sammenligne priser og mer. Det er en kompleks aktivitet, og mange er ikke klar over det fulle omfanget av stemmesøkfunksjoner.

Så de som bruker stemmeassistentenheter for online shopping gjør det for billigere og mer vanlige varer. De bruker stemmesøk for å bestille mat, dagligvarer, toalettpapir, bøker og lignende ting. Samtidig henvender de seg til manuelle søk på nettet etter klær shopping, reisereservasjoner og mer sensitive og dyre gjenstander.

15. 2 av 5 voksne utfører stemmesøk en gang hver dag

(Kilde: Edit.co.uk)

I følge Edit bruker mange stemmesøk bare en gang om dagen.

16. 25% av yngre voksne i alderen 16-24 år bruker mobil stemmesøk

(Kilde: Globalwebindex.com)

Yngre voksne i alderen 16-24 år (25%) bruker stemmesøk på mobil månedlig mer enn forbrukere i alderen 55-64 år (9%).

17. Menn utgjør flere månedlige stemmesøkbrukere enn kvinner

(Kilde: Socialmediatoday.com)

Talesøkstatistikk viser at i 2018 så menn henholdsvis kvinnes stemmesøk ut henholdsvis slik: 66% mot 55% (smarttelefon), 53% mot 30% (stasjonær / bærbar PC), 49% mot 31% (nettbrett), og 46% mot 26% (smart høyttaler).

Framtid

stemmesøk fremtid

Det er et stort surr rundt stemmesøk over hele planeten, og det globale stemmesøkmarkedet vil bare fortsette å vokse. Det er ingen som bremser det, spesielt nå når smarte høyttalere overtar verden.

Mens stemmeassistenter først ble populære gjennom smarttelefoner, er det taleaktiverte høyttalere som tar dem til neste nivå og presser stemmesøktrendene fremover. Smarte høyttalere er relativt nykommere i markedet, men adopsjonen deres var overraskende rask. Millioner av mennesker over hele verden har smarte høyttalere i hjemmene sine, og mens de først ble brukt først og fremst til underholdningsformål (for eksempel å stille morsomme spørsmål), er de nå mye mer praktisk.

Talesøkstatistikk viser at flertallet av brukerne for tiden stoler på smarte høyttalere for mer enkle aktiviteter som å spille musikk og sjekke værmeldingen, men generelt stemmesøk blir stadig mer vanlig.

La oss se hva fremtiden har for vekst i stemmesøk.

18. Kjøpere av stemmeaktiverte høyttalere vil overstige 25,6 millioner i 2020

(Kilde: Financesonline.com)

Hvor mange som kjøper smarte høyttalere

Det anslås at antall kjøpere av taleaktiverte høyttalere stadig vokser i antall. I slutten av 2020 er det forventet at salget vil overstige 25,6 millioner.

For tiden, Amazon Echo dominerer markedet og holder over to tredjedeler av markedsandelen. Smart høyttaler og hjemmeassistent Google Hjem holder andreplassen, mens Apple HomePod kommer på tredjeplass. Mange brukere har mer enn ett merke av smarte høyttalere i hjemmet, først og fremst fordi de har andre elektroniske enheter fra forskjellige merker – hver kompatibel med en annen smart høyttaler.

Uansett merke vil smarte høyttalere bli mer og mer populære i hjem over hele verden. Dette vil igjen øke antallet daglige stemmesøk, og kreve at digitale markedsførere fokuserer på stemmesøk SEO.

19. 16% av amerikanske statsborgere eier en stemmeaktivert høyttaler

(Kilde: NPR.org)

Antallet smarte høyttalerbrukere i USA øker raskt. I 2018 eide 1 av 6 amerikanske statsborgere (16%) en taleaktivert høyttaler, som er 128% flere brukere enn det var i 2017.

20. 24% av husholdningene i USA eier en smart høyttaler

(Kilde: DBSwebsite.com)

Husholdningenes eierandel av smarte høyttalere i USA øker. I 2018 hadde 1 av 4 husstander i USA (24%) en smart høyttaler. På det tidspunktet eide 4 av 10 av disse husstandene mer enn en smart høyttaler.

21. Smarthøyttalermarkedet forventes å overstige 30 milliarder dollar innen 2024

(Kilde: Gminsights.com)

Markedet forventes å nå eksponentiell vekst innen 2024, og overgå salget som få andre elektroniske produkter har klart å nå.

22. 19% av eiere av smarte høyttalere brukte sine virtuelle assistenter til online shopping

(Kilde: Walkersands.com)

19% av forbrukerne har allerede brukt smarte hjemme-assistenter som Amazon Echo til online shopping, mens 33% av dem planlegger følgende farge.

23. Med 42,2% av enhetene er USA fortsatt en global leder innen adopsjon av smarte høyttalere

(Kilde: Canalys.com)

Av mer enn 200 millioner enheter installert i 2019 over hele verden, står USA for 42,2% av enhetene, som er den største installerte basishøyttaleren i verden.

24. Smarte høyttalere vil overgå tabletter innen 2021

(Kilde: Canalys.com)

Smarte høyttalere er flere tabletter

Salg av nettbrett er noe synkende, noe som gjør det lettere for smarte høyttalere å overgå dem. Det er forventet at smarte høyttalere vil innhente nettbrett innen 2021.

Bruken av stemmeaktiverte høyttalere er den største i land som USA, der 1 av 4 husstander allerede har minst en slik enhet. Imidlertid presser den stigende middelklassen i asiatiske land som Kina og den økende interessen for ny teknologi salget av smarte høyttalere, selv om Google og Amazon ikke er tilgjengelige der.

I motsetning til dette, er salget av nettbrett og til og med tradisjonelle PCer på vei ned over hele verden, selv om stemmeassistenter og stemmesøk-apper er tilgjengelige på begge disse enhetene.

25. 55% av husholdningene vil bruke smarte høyttalere innen 2022

(Kilde: PRNewswire.com)

Den økende bruken av smarte høyttalere driver veksten i stemmeshoppingmarkedet. Bare 13% av husholdningene hadde smarte høyttalere i 2018.

nærmere

Spesifikasjoner for stemmesøk

Smarte høyttalere er rasende nå, men andre stemmeaktiverte enheter henger ikke så langt etter. Folk bruker dem daglig eller snarere ofte for å søke etter merker på nettet.

De bruker spesielt stemmesøk for å oppdage lokale virksomheter, og det er derfor det er så viktig å optimalisere nettstedet ditt for stemmesøk. Det forbedrer synligheten og kan påvirke rangeringen din på søkemotorene betydelig, og dermed øke klikkfrekvensene og hjelpe deg med å generere flere potensielle kunder. Med antall stemmeaktiverte høyttalere og stemmesøkassistenter på vei opp, og med fremskrittene innen naturlig språkbehandling, kunstig intelligens og maskinlæring, vil stemmesøking bli stadig mer populært, noe som gjør optimalisering av stemsøk avgjørende for enhver virksomhets suksess.

Så la oss dykke inn i detaljene for å få et tydelig innblikk i trenden, og se hvordan du kan bruke stemmesøk for å presse bedriften frem.

26. 400 millioner enheter støtter nå Google Assistant

(Kilde: Voicebot.ai)

Ifølge stemmesøkstatistikk har Google Assistant utvidet sin globale rekkevidde med mer enn 400 millioner enheter, noe som gjør stemmeassistenten installert til den største på planeten..

27. 94% av alle smarte høyttalere som er tilgjengelige i verden, kommer fra Google og Amazon

(Kilde: Techrepublic.com)

I følge Techrepublic gir Google og Amazon nesten alle taleaktiverte høyttalere som er tilgjengelige for øyeblikket.

28. Google Hjem har 81% nøyaktighet når du gir svar på stemmesøk

(Kilde: Loupventures.com)

Google Hjem, som stemmesøkstatistikk viser, er vinneren i å svare på stemsøk-spørsmål nøyaktig (81% nøyaktighet), etterfulgt av Amazon Echo (64%), Harman Kardon Invoke (57%) og Apple HomePod (52.3%).

29. 25% av alle søk på oppgavelinjen i Windows 10 er stemmebasert

(Kilde: Twitter.com)

I følge Purna Virji, Senior Manager for Global Engagement hos Microsoft, er en fjerdedel av søkene på Windows 10 oppgavelinje stemmebasert.

30. 93% av brukerne oppgir å være fornøyd med stemmeassistentene sine

(Kilde: PwC.com)

Folk er generelt fornøyde med sine stemmeaktiverte digitale assistenter. Deres minimumskriterier inkluderer nøyaktighet (73%), sparer tid (59%) og gjør livet enklere (55%).

31. Det gjennomsnittlige Google-stemmesøkeresultatet inneholder bare 29 ord

(Kilde: Backlinko.com)

Etter å ha analysert 10.000 Google Home-søkeresultater, fant Backlinko at stemmesøkeresultatene på Google vanligvis er korte og konsise.

32. 20% av stemmesøk inneholder en kombinasjon av 25 nøkkelord

(Kilde: seoClarity.net)

Mer enn en femtedel av stemmesøk på nettet inneholder bare 25 vanlige nøkkelord. Det vanligste er “hvordan”, “hva”, “best” og “lett.”

33. 58% av forbrukerne i USA har søkt etter lokale virksomheter som bruker taleteknologi

(Kilde: Brightlocal.com)

Mer enn halvparten av amerikanske forbrukere har utført et lokalt stemmesøk for virksomheten.

34. 76% av eiere av smarte høyttalere bruker lokalt stemmesøk minst en gang i uken

(Kilde: Brightlocal.com)

Flertallet av smarte høyttalerbrukere søker etter lokale bedrifter med stemme på ukentlig basis, 46% av brukerne gjør det samme daglig.

35. 51% av lokale virksomhets stemmesøk er restauranter og kafeer

(Kilde: Brightlocal.com)

51% av forbrukerne bruker lokalt stemmesøk for å finne restauranter og kafeer, etterfulgt av dagligvarebutikker (41%), matlevering (35%), klesbutikker (32%), og hotell eller B&B (30%).

36. Digital lydreklame kan være den neste store tingen for bedriftene

(Kilde: Choozle.com)

Digital lydreklame

Siden stemmeteknologi får forbrukere til å redusere skjermtid, skaper det mange muligheter for digital lydannonsering.

37. Mobilbrukere har 3 ganger større sannsynlighet for å bruke stemmesøk

(Kilde: Searchenginewatch.com)

Det er mer stemmebaserte enn tekstbaserte lokale søk på mobil. Når du utfører lokale søk, er det tre ganger mer sannsynlig at mobilbrukere bruker stemmesøk enn å skrive inn søkene sine.

Konklusjon

All denne stemmesøkstatistikken viser tydelig at stemmesøk ikke kommer noen gang snart, om noen gang. Flere og smartere enheter vil fortsette å treffe markedet, noe som gjør stemmesøk til en absolutt bris. Dette betyr at flere kommer til å utnytte denne nyttige funksjonen og påvirke den globale markedsveksten ytterligere.

Har du begynt å optimalisere innholdet ditt for stemmesøk? Tiden for å gjøre det er nå! Jo tidligere du begynner å optimalisere, jo raskere kan du høste de fantastiske fordelene. Begynn med disse viktige stemmesøkstatistikkene i tankene, og utnytt stemmesøkets fulle kraft!

kilder:

https://www.comscore.com/Insights/Presentations-and-Whitepapers/2017/The-Future-of-Voice-From-Smartphones-to-Smart-Speakers-to-Smart-Homes
https://www.gartner.com/en/newsroom/id/3482177
https://searchengineland.com/nine-voice-search-stats-to-close-out-2019-326884
https://www.dbswebsite.com/blog/trends-in-voice-search/
https://econsultancy.com/the-future-of-voice-search-2020-and-beyond/
https://www.blog.google/products/search/type-less-talk-more/
https://www.strategyanalytics.com/access-services/devices/connected-home/smart-speakers-and-screens/market-data/report-detail/global-smart-speaker-vendor-os-shipment-and- installert base-market-aksje-for-region-q3-2018
https://backlinko.com/voice-search-seo-study
https://www.technavio.com/report/global-voice-recognition-biometrics-market-2015-2019
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/near-me-searches/
https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/consumer-intelligence-series/voice-assistants.html
https://www.searchenginewatch.com/2020/01/03/voice-search-impact-seo-in-2020/
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/voice-assistance-consumer-experience/
https://blog.globalwebindex.com/trends/voice-search-commerce/
https://financesonline.com/voice-search-statistics/
https://cta.tech/Research-Standards/Reports-Studies/Studies/Supplements/Holiday-Forecast-2018.aspx
https://www.npr.org/about-npr/577007267/jan-2018-smart-audio-report
https://voicebot.ai/2019/07/09/new-data-on-voice-assistant-seo-is-a-wake-up-call-for-brands/
https://geomarketing.com/what-do-people-use-smart-speakers-for
https://www.dialogtech.com/blog/voice-search-statistics/
https://www.emarketer.com/Article/Alexa-Say-What-Voice-Enabled-Speaker-Usage-Grow-Nearly-130-This-Year/1015812?mc_cid=da020f88d1&mc_eid=31cb543a39
https://see.narvar.com/Connecting-with-Shoppers-Report.html?utm_source=press&utm_medium=pressrelease
https://edit.co.uk/blog/locationworld-2016/
https://blog.globalwebindex.com/chart-of-the-day/1-in-5-using-voice-search-on-mobile/
https://www.walkersands.com/walker-sands-2017-future-of-retail-report-the-rise-of-the-connected-consumer/
https://www.socialmediatoday.com/news/106-fascinating-voice-search-facts-infographic/527108/
https://www.gminsights.com/pressrelease/smart-speaker-market
https://www.walkersands.com/resources/the-future-of-retail-2019/
https://www.canalys.com/static/press_release/2019/Canalys-pr20190415Global-smart-speaker-installed-base-to-top-200-million-by-end-of-2019.pdf
https://www.prnewswire.com/news-releases/voice-shopping-set-to-jump-to-40-billion-by-2022-rising-from-2-billion-today-300605596.html
https://quoracreative.com/article/voice-search-statistics-trends
https://voicebot.ai/2018/01/06/google-assistant-now-available-400-million-devices/
https://www.techrepublic.com/article/94-of-smart-speakers-used-today-are-from-amazon-or-google/
https://loupventures.com/we-ran-homepod-through-the-smart-speaker-gauntlet/
https://twitter.com/purnavirji
https://www.seoclarity.net/next-generation-search-voice-17099/
https://www.thinkwithgoogle.com/search/#?query=voice%20search&current_source=data_points&page=0,0&sort_field=date&limit=12&locale=en-us
https://www.brightlocal.com/research/voice-search-for-local-business-study/
https://www.searchenginewatch.com/2013/09/26/how-will-voice-search-change-seo-for-local-stores-global-enterprises/
http://www.biakelsey.com/biakelsey-estimates-click-call-influences-1-trillion-u-s-consumer-spending/
https://www.dialogtech.com/blog/forrester-study-phone-calls/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map