Stemmesøgestatistik, fakta og tendenser (2020)

stemmesøgningshovedbillede


Stemmesøgning er hurtigt blevet en vigtig del af SEO, og den vil bestemt ikke forsvinde. Et stort antal forbrugere bruger nu stemmesøgning til at se efter produkter og tjenester online, da det er meget mere praktisk end at skrive.

Men hvad er stemmesøgning nøjagtigt? Det er klart, det er en talegenkendelsesteknologi, der giver brugerne mulighed for at søge på internettet ved at tale deres ønskede udtryk snarere end at skrive dem ned. Tænk på Amazon Alexa, Apples Siri eller Google stemmesøgning-app – alle sammen tillader brugere at kommunikere med deres enheder udelukkende via tale.

Mens teknologien bag stemmesøgning er temmelig kompliceret og er afhængig af fremskridt inden for Natural Language Processing (NLP), er optimering af dit websted til stemmesøgning blot et andet aspekt af SEO og bør ikke tage for meget af din tid.

Hvis du optimerer dit indhold til stemmesøgning, får du mere trafik til dit websted og får din SEO-placering til et helt nyt niveau. Ikke alle omfavner det endnu, så du får også en konkurrencefordel.

Interessant stemmesøgestatistik
 • 30% af webbrowsing vil være skærmfri inden 2020
 • Googles stemmesøgning understøtter mere end 100 sprog
 • Det engelske sprog har 95% nøjagtighed i Googles stemmesøgning
 • 32% af mennesker bruger stemmeaktiveret søgning dagligt i stedet for at skrive
 • 72% af smarte højttalerejere bruger deres enheder som en del af en daglig rutine
 • 43% af mennesker handler online via stemmeaktiverede enheder
 • Der er mere end 200 millioner smarte højttalere over hele kloden
 • Salg af smarte højttalere vil overgå tablet-salget i 2021
 • 58% af forbrugerne finder lokale virksomheder ved hjælp af stemmeaktiveret søgning

Contents

Trends

stemmesøgningstendenser

Mange nye tendenser brænder stemmesøgning og transformerer SEO fuldstændigt og den måde, vi bruger internettet. Hver af dem stammer fra en enkel kendsgerning, at vi taler meget hurtigere, end vi skriver. Så det er kun naturligt, at vi henvender os til lyd for effektivitet.

Det er hurtigere, lettere og ikke at nævne – mere praktisk. Især nu, når håndfri enheder bliver mere og mere populære.

Men det handler ikke kun om bekvemmelighed. Alle skal have adgang til ny teknik, også handicappede. Stemmesøgning giver brugere med synshandicap og dem, der mangler finmotoriske færdigheder, let adgang til Internettet. Selvom stemmesøgning stadig er i sin spædbarn, og hvordan den tilbyder både bekvemmelighed og bedre tilgængelighed, er det ikke overraskende, at dens popularitet hurtigt skyrocketer.

Så lad os se på et par betydelige stemmesøgningstendenser og vise dig, hvor vigtigt det er at hoppe på båndvognen og deltage i stemmesøgningsrevolutionen så hurtigt som muligt.

1. 30% af webbrowsing i 2020 udføres kun via tale

(Kilde: Gartner.com)

Hvor hyppig er stemmesøgning

Stemmesøgningsstatistikker viser, at næsten en tredjedel af alle browsersessioner på tværs af alle søgemaskiner vil være fuldstændig skærmfri inden 2020.

Selvom dette muligvis lyder urealistisk i starten, skal du bare overveje, hvor mange mennesker, der allerede bruger Amazon Alexa, Siri eller Google-stemmeassistent. Vi er allerede alle afhængige af skærmfri søgninger dagligt, både i vores hjem og når vi er ude.

Disse stemmesøgningstendenser er kun bundet til at fortsætte.

Med yderligere fremskridt og større tilgængelighed af teknologi bag Natural Language Processing kan stemmesøgninger kun blive mere populære. AI spiller også en betydelig rolle i dette. Ved hjælp af AI kan virtuelle assistenter have deres egne unikke personligheder, der appellerer til slutforbrugerne. De kan være humoristiske, vittige, sarkastiske endda, hvilket kun vil tilskynde brugerne til at interagere mere med dem, hvilket giver anledning til både virtuelle assistenter og stemmesøgning. Så selvom forudsigelsen er, at 30% af webbrowsing vil blive udført med tale inden udgangen af ​​2020, er procentdelen sandsynligvis meget højere.

2. 48% af forbrugerne bruger taleteknologi til generelle søgeforespørgsler

(Kilde: Searchengineland.com)

Ifølge Searchengineland bruger næsten halvdelen af ​​brugerne stemmesøgningsteknologi til hurtigt at finde svar på generelle spørgsmål online. Som nævnt er det ofte meget hurtigere at tale end at skrive, så denne tendens skulle forventes. Når brugere er på farten, eller når de har begrænset tid, vender de sig til stemmesøgning for hurtige, enkle svar.

Mange brugere derhjemme kan for eksempel lide at slå op opskrifter online. Når du følger en opskrift og støder på gram som måleenheder, er det hurtigt, let og praktisk at bruge en håndfri stemmesøgning til at konvertere gram til kopper eller ounces.

Når det kommer til mere alvorlige emner, der skal studeres og undersøges, vil mange brugere imidlertid søge efter information manuelt. Dette giver dem en chance for at læse og læse oplysninger igen, forstå dem grundigt og give dem behørigt opmærksomhed.

3. 27% af mennesker bruger mobil stemmesøgning

(Kilde: DBSwebsite.com)

Ifølge Google bruger næsten en tredjedel af det globale internetfællesskab stemmesøgning på deres mobile enheder.

4. Mere end 50% af smartphone-brugere bruger nu stemmesøgning

(Kilde: Comscore.com)

I 2020 bruger størstedelen af ​​smartphone-brugere over hele kloden søgning med stemmeteknologi.

5. Google talegenkendelse understøtter nu mere end 100 sprog

(Kilde: Google.com)

Hvor mange sprog genkender Google stemmesøgning

Google bringer fortsat indfødte stemmesignaler til mobilbrugere, hvilket gør det muligt for et stort antal mobilbrugere over hele verden at bruge stemmesøgning på deres modersmål.

I øjeblikket bruger Google stemmegenkendelse på mere end 120 sprog og deres varianter. Når stemmesøgning bliver mere populær, kan vi forvente at se denne liste vokse eksponentielt. Googles talegenkendelse drives af maskinindlæringsteknologi, hvilket betyder, at jo flere brugere der er afhængige af stemmesøgninger, jo mere nøjagtige bliver resultaterne. Talegenkendelse er i øjeblikket den mest pålidelige i det engelske sprog, men teknologien går videre, og Google bliver langsomt bedre til at forstå andre sprog også.

Brugere fra over 120 sprog kan bruge Googles talegenkendelsesteknologi til at aktivere stemmekommandoer, transkribe lyd, streame tekstresultater, format sprog og mere.

6. Det engelske sprog har 95% nøjagtighed i Googles stemmesøgning

(Kilde: StrategyAnalytics.com)

Selvom Googles teknologi til talegenkendelse understøtter flere sprog, giver den ikke altid meget nøjagtige resultater. Brugere af stemmesøgning på Google får de mest nøjagtige resultater, når de søger på engelsk.

7. Der kræves 4,6 sekunder for at indlæse en resultatside for stemmesøgning

(Kilde: Backlinko.com)

Resultater af sider med stemmesøgning indlæses meget hurtigere i modsætning til den gennemsnitlige side, der tager cirka 8,8 sekunder at indlæse. Det betyder, at stemmesøgningsresultatsider indlæses 52% hurtigere.

8. 32% af forbrugerne foretrækker stemme frem for at skrive en søgeforespørgsel

(Kilde: PwC.com)

Næsten en tredjedel af forbrugerne bruger stemmeteknologi hver dag til at udføre søgeforespørgsler, som de plejede at skrive. Dette koges igen ned til bekvemmelighed og enkelhed. Så længe deres søgninger kræver hurtige, enkle og nøjagtige svar, vil et stort antal brugere stole på stemmesøgninger, da de kan spare tid og gøre det lettere at multitaske.

Dette gælder især blandt yngre forbrugere, der hurtigere tilpasser sig nye teknologier. Det, der dog er interessant, er det faktum, at selvom unge forbrugere er meget hurtigere med at anvende stemmesøgningsteknologi, betragtes de ikke som tunge brugere.

Stemmesøgetrends viser, at et stort flertal af brugere kun er afhængige af stemmesøgning, når de er hjemme, da de nyder at have større privatliv, når de taler med deres stemmeassistenter. Da yngre brugere generelt bruger mindre tid derhjemme, er de mindre tilbøjelige til at stole på stemmesøgning dagligt.

Så selvom de fleste brugere nyder komforten og enkelheden ved at bruge stemmeassistent-enheder, har stemmesøgning måder at gå, før det bliver den foretrukne søgemetode både hjemme og i offentligheden.

9. 29% af forbrugerne udnytter stemmeassistenter til at stille hurtige spørgsmål

(Kilde: PwC.com)

Søgning efter stemme er det foretrukne valg blandt mange forbrugere, der bruger det dagligt for at søge svar på hurtige spørgsmål.

10. 35% af brugerne bruger stemmeassistenter til at kontrollere vejr og nyheder

(Kilde: PwC.com)

35% af mennesker holder op med nyhederne og tjekker vejret ved hjælp af deres stemmeassistenter. 15% foretrækker at gøre det på gammeldags måde.

11. 54% af de månedlige forbrugere bruger stemme til navigation og trafik

(Kilde: PwC.com)

Stemmeassistenter hjælper 19% af forbrugerne (dagligt) og 54% af forbrugerne (månedligt) med at navigere eller kontrollere trafikken.

12. 40% af forbrugerne bruger stemme til at bestille eller købe noget hver måned

(Kilde: PwC.com)

Stemmeassistent-enheder hjælper folk med at foretage et køb, mens kun 10% gør det dagligt. 50% af forbrugerne gør det aldrig ved hjælp af en stemmeassistent.

13. 82% af kunderne undersøger produkter eller tjenester online, inden de køber noget

(Kilde: Thinkwithgoogle.com)

Næsten hver kunde udfører online-undersøgelser, før de foretager et køb.

14. 43% af stemmeaktiverede enhedsejere bruger deres enheder til online shopping

(Kilde: Narvar.com)

Stemmeaktiverede online køb

Næsten halvdelen af ​​mennesker, der ejer en stemmeaktiveret enhed, bruger denne enhed til at foretage onlinekøb. Men mange brugere er stadig skeptiske og er derfor meget forsigtige, når de bruger stemmesøgning til online shopping.

Dette skyldes primært, at online-shopping typisk kræver, at brugerne bruger mere tid og kræfter på det. De er nødt til at undersøge de varer, de bestiller, kigge efter anmeldelser, sammenligne priser og mere. Det er en kompleks aktivitet, og mange er ikke klar over det fulde omfang af stemmesøgefunktioner.

Så de, der bruger deres stemmeassistent-enheder til online shopping, gør det for billigere og mere almindelige genstande. De bruger stemmesøgning til at bestille mad, dagligvarer, toiletpapir, bøger og lignende ting. Samtidig henvender de sig til manuelle søgninger online for beklædningshopping, rejsereservationer og mere følsomme og dyre genstande.

15. 2 ud af 5 voksne foretager en stemmesøgning en gang hver dag

(Kilde: Edit.co.uk)

Ifølge Edit bruger mange mennesker stemmesøgning kun en gang om dagen.

16. 25% af yngre voksne i alderen 16-24 år bruger mobil stemmesøgning

(Kilde: Globalwebindex.com)

Yngre voksne i alderen 16-24 år (25%) bruger stemmesøgning på mobil månedligt mere end forbrugere i alderen 55-64 år (9%).

17. Mænd tegner sig for mere månedlige brugere af stemmesøgning end kvinder

(Kilde: Socialmediatoday.com)

Stemmesøgningsstatistikker viser, at i 2018, mænd kontra kvinder månedlig stemmesøgning så ud henholdsvis: 66% vs 55% (smartphone), 53% vs 30% (desktop / laptop), 49% vs 31% (tablet) og 46% mod 26% (smart højttaler).

Fremtid

stemmesøgning fremtid

Der er et stort brummer omkring stemmesøgning over hele planeten, og det globale marked for stemmesøgning vil kun fortsætte med at vokse. Der bremses ikke ned, især nu når smarte højttalere overtager verden.

Mens stemmeassistenter først blev populære gennem smartphones, er det stemmeaktiverede højttalere, der fører dem til næste niveau og skubber stemmesøgningstrendene fremad. Smarte højttalere er relativt nye på markedet, men deres vedtagelse var overraskende hurtig. Millioner af mennesker overalt i verden har smarte højttalere i deres hjem, og mens de først blev brugt primært til underholdningsformål (såsom at stille sjove spørgsmål), er de nu meget mere praktiske.

Stemmesøgestatistikker viser, at flertallet af brugere i øjeblikket er afhængige af smarte højttalere til mere ligefremme aktiviteter såsom at spille musik og kontrollere vejrprognosen, men generel stemmesøgning bliver stadig mere almindelig.

Lad os se, hvad fremtiden har for vækst i stemmesøgning.

18. Købere af stemmeaktiverede højttalere overskrider 25,6 millioner i 2020

(Kilde: Financesonline.com)

Hvor mange mennesker køber smarte højttalere

Det anslås, at antallet af købere af stemmeaktiverede højttalere stadig vokser i antal. Ved udgangen af ​​2020 forventes det, at deres salg vil overstige 25,6 millioner.

I øjeblikket, Amazon Echo dominerer markedet med mere end to tredjedele af markedsandelen. Smart højttaler og hjemmeassistent Google Startside holder andenpladsen, mens Apple HomePod kommer på tredjeplads. Mange brugere har mere end et mærke af smarte højttalere i deres hjem, primært fordi de har andre elektroniske enheder fra forskellige mærker – hver er kompatibel med en anden smart højttaler.

Uanset mærket vil smarte højttalere blive mere og mere populære i hjem overalt i verden. Dette vil igen øge antallet af daglige stemmesøgninger og kræve, at digitale marketingfolk fokuserer på stemsøgning SEO.

19. 16% af amerikanske borgere ejer en stemmeaktiveret højttaler

(Kilde: NPR.org)

Antallet af brugere af smart højttalere i USA er hurtigt stigende. I 2018 ejede 1 ud af 6 amerikanske borgere (16%) en stemmeaktiveret højttaler, hvilket er 128% flere brugere end der var i 2017.

20. 24% af de amerikanske husstande ejer en smart højttaler

(Kilde: DBSwebsite.com)

Husholdningenes ejerskab af smarte højttalere i USA stiger. I 2018 havde 1 ud af 4 husstande i USA (24%) en smart højttaler. På det tidspunkt ejede 4 ud af 10 af disse husstande mere end en smart højttaler.

21. Markedet for smart højttaler forventes at overstige 30 milliarder dollars i 2024

(Kilde: Gminsights.com)

Markedet forventes at nå eksponentiel vækst i 2024 og overgå salget, som få andre elektroniske produkter har formået at nå.

22. 19% af ejere af smarte højttalere brugte deres virtuelle assistenter til online shopping

(Kilde: Walkersands.com)

19% af forbrugerne har allerede brugt deres smarte hjem søgeassistenter som Amazon Echo til online shopping, mens 33% af dem planlægger følgende farve.

23. Med 42,2% af enhederne er USA fortsat en global leder inden for vedtagelsen af ​​smarte højttalere

(Kilde: Canalys.com)

Af mere end 200 millioner enheder, der er installeret i 2019 på verdensplan, tegner USA sig for 42,2% af enhederne, som er den største smarte højttaler installeret base i verden.

24. Smarte højttalere antager tabletter inden 2021

(Kilde: Canalys.com)

Smart højttalere er antallet af tabletter

Salget af tablets falder lidt, hvilket gør det lettere for smarte højttalere at overgå dem. Det forventes, at smarte højttalere vil overhale tabletter inden 2021.

Anvendelsen af ​​stemmeaktiverede højttalere er den største i lande som USA, hvor 1 ud af 4 husstande allerede har mindst en sådan enhed. Den stigende middelklasse i asiatiske lande som Kina og den stigende interesse for ny teknologi skubber imidlertid salget af smarte højttalere, selvom Google og Amazon ikke er tilgængelige der.

I modsætning hertil er salget af tabletter og endda traditionelle pc’er faldende over hele verden, selvom stemmeassistenter og stemmesøgning apps er tilgængelige på begge disse enheder.

25. 55% af husholdningerne bruger smarthøjttalere inden 2022

(Kilde: PRNewswire.com)

Den voksende brug af smarte højttalere driver væksten i stemmeshoppingmarkedet. Kun 13% af husholdningerne havde smarte højttalere i 2018.

Specifikt

Specifikationer for stemmesøgning

Smarthøjttalere er alle de rasende nu, men andre stemmeaktiverede enheder hænger ikke for langt bagud. Folk bruger dem dagligt eller snarere ofte til at søge efter mærker online.

De bruger især stemmesøgning til at finde lokale virksomheder, hvorfor det er så vigtigt at optimere dit websted til stemmesøgning. Det forbedrer din synlighed og kan markant påvirke din placering på søgemaskiner, hvilket øger dine klikfrekvenser og hjælper dig med at generere flere kundeemner. Med antallet af stemmeaktiverede højttalere og stemmesøgningsassistenter stigende og med fremskridtene inden for naturlig sprogbehandling, kunstig intelligens og maskinlæring, vil stemmesøgning blive mere og mere populær, hvilket gør stemsøgningsoptimering afgørende for enhver virksomheds succes.

Så lad os dykke ind i detaljerne for at få en klar indsigt i tendensen og se, hvordan du kan bruge stemmesøgning til at skubbe din virksomhed fremad.

26. 400 millioner enheder understøtter nu Google Assistant

(Kilde: Voicebot.ai)

Ifølge stemmesøgningsstatistikker har Google Assistant i vid udstrækning udvidet sin globale rækkevidde med mere end 400 millioner enheder, hvilket gør sin stemmeassistent installeret base til den største på kloden.

27. 94% af alle tilgængelige smarte højttalere i verden kommer fra Google og Amazon

(Kilde: Techrepublic.com)

Ifølge Techrepublic leverer Google og Amazon næsten alle stemmeaktiverede højttalere, der i øjeblikket er tilgængelige.

28. Google Hjem har 81% nøjagtighed, når de leverer svar til stemsøgning

(Kilde: Loupventures.com)

Google Home, som stemmesøgningsstatistikker viser, er vinderen i at besvare stemmesøgespørgsmål nøjagtigt (81% nøjagtighed), efterfulgt af Amazon Echo (64%), Harman Kardon Invoke (57%) og Apple HomePod (52.3%).

29. 25% af alle Windows 10-proceslinjesøgninger er stemmebaseret

(Kilde: Twitter.com)

Ifølge Purna Virji, Senior Manager for Global Engagement hos Microsoft, er en fjerdedel af søgninger på Windows 10-proceslinjen stemmebaseret.

30. 93% af brugerne rapporterer at være tilfredse med deres stemmeassistenter

(Kilde: PwC.com)

Folk er generelt tilfredse med deres stemmeaktiverede digitale assistenter. Deres minimumskriterier inkluderer nøjagtighed (73%), sparer tid (59%) og gør deres liv lettere (55%).

31. Det gennemsnitlige Google-stemmesøgningsresultat indeholder kun 29 ord

(Kilde: Backlinko.com)

Efter at have analyseret 10.000 Google Home-søgeresultater fandt Backlinko, at stemmesøgeresultaterne på Google typisk er korte og kortfattede.

32. 20% af stemmesøgninger indeholder en kombination af 25 nøgleord

(Kilde: seoClarity.net)

Mere end en femtedel af stemmesøgninger online inkluderer kun 25 almindelige nøgleord. Det mest almindelige er “hvordan”, “hvad”, “bedst” ​​og “let.”

33. 58% af forbrugerne i USA har søgt efter lokale virksomheder ved hjælp af stemmeteknologi

(Kilde: Brightlocal.com)

Mere end halvdelen af ​​amerikanske forbrugere har udført en lokal virksomheds stemmesøgning.

34. 76% af ejere af smart højttalere bruger lokal stemmesøgning mindst en gang om ugen

(Kilde: Brightlocal.com)

Størstedelen af ​​brugere af smart højttalere søger efter lokale virksomheder via tale ugentlig, 46% af brugerne gør det samme dagligt.

35. 51% af lokale virksomheds stemmesøgninger er restauranter og caféer

(Kilde: Brightlocal.com)

51% af forbrugerne bruger lokal stemmesøgning for at finde restauranter og caféer, efterfulgt af købmandsforretninger (41%), madlevering (35%), tøjbutikker (32%) og hoteller eller B&B (30%).

36. Digital lydreklame er muligvis den næste store ting for virksomhederne

(Kilde: Choozle.com)

Digital lydreklame

Da stemmeteknologi får forbrugere til at reducere skærmtid, skaber det masser af muligheder for digital lydannoncering at stige.

37. Mobilbrugere er 3x mere tilbøjelige til at bruge stemmesøgning

(Kilde: Searchenginewatch.com)

Der er mere stemmebaserede end tekstbaserede lokale søgninger på mobilen. Når de udfører lokale søgninger, er mobilbrugere tre gange mere tilbøjelige til at bruge stemmesøgning end at skrive deres søgeforespørgsler.

Konklusion

Alle disse stemmesøgningsstatistikker viser tydeligt, at stemmesøgning ikke kommer nogen steder snart, hvis nogensinde. Flere og smartere enheder fortsætter med at slå markedet, hvilket gør stemmesøgning til en absolut brise. Det betyder, at flere mennesker vil udnytte denne nyttige funktion og yderligere påvirke den globale markedsvækst.

Er du begyndt at optimere dit indhold til stemmesøgning? Tiden til at gøre det er nu! Jo før du begynder at optimere, jo før kan du høste de fantastiske fordele. Start med disse afgørende stemmesøgestatistikker i tankerne og udnyt den fulde magt ved stemmesøgning!

Kilder:

https://www.comscore.com/Insights/Presentations-and-Whitepapers/2017/The-Future-of-Voice-From-Smartphones-to-Smart-Speakers-to-Smart-Homes
https://www.gartner.com/en/newsroom/id/3482177
https://searchengineland.com/nine-voice-search-stats-to-close-out-2019-326884
https://www.dbswebsite.com/blog/trends-in-voice-search/
https://econsultancy.com/the-future-of-voice-search-2020-and-beyond/
https://www.blog.google/products/search/type-less-talk-more/
https://www.strategyanalytics.com/access-services/devices/connected-home/smart-speakers-and-screens/market-data/report-detail/global-smart-speaker-vendor-os-shipment-and- installeret base-markedsandele-by-region-q3-2018
https://backlinko.com/voice-search-seo-study
https://www.technavio.com/report/global-voice-recognition-biometrics-market-2015-2019
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/near-me-searches/
https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/consumer-intelligence-series/voice-assistants.html
https://www.searchenginewatch.com/2020/01/03/voice-search-impact-seo-in-2020/
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/voice-assistance-consumer-experience/
https://blog.globalwebindex.com/trends/voice-search-commerce/
https://financesonline.com/voice-search-statistics/
https://cta.tech/Research-Standards/Reports-Studies/Studies/Supplements/Holiday-Forecast-2018.aspx
https://www.npr.org/about-npr/577007267/jan-2018-smart-audio-report
https://voicebot.ai/2019/07/09/new-data-on-voice-assistant-seo-is-a-wake-up-call-for-brands/
https://geomarketing.com/what-do-people-use-smart-speakers-for
https://www.dialogtech.com/blog/voice-search-statistics/
https://www.emarketer.com/Article/Alexa-Say-What-Voice-Enabled-Speaker-Usage-Grow-Nearly-130-This-Year/1015812?mc_cid=da020f88d1&mc_eid=31cb543a39
https://see.narvar.com/Connecting-with-Shoppers-Report.html?utm_source=press&utm_medium=pressrelease
https://edit.co.uk/blog/locationworld-2016/
https://blog.globalwebindex.com/chart-of-the-day/1-in-5-using-voice-search-on-mobile/
https://www.walkersands.com/walker-sands-2017-future-of-retail-report-the-rise-of-the-connected-consumer/
https://www.socialmediatoday.com/news/106-fascinating-voice-search-facts-infographic/527108/
https://www.gminsights.com/pressrelease/smart-speaker-market
https://www.walkersands.com/resources/the-future-of-retail-2019/
https://www.canalys.com/static/press_release/2019/Canalys-pr20190415Global-smart-speaker-installed-base-to-top-200-million-by-end-of-2019.pdf
https://www.prnewswire.com/news-releases/voice-shopping-set-to-jump-to-40-billion-by-2022-rising-from-2-billion-today-300605596.html
https://quoracreative.com/article/voice-search-statistics-trends
https://voicebot.ai/2018/01/06/google-assistant-now-available-400-million-devices/
https://www.techrepublic.com/article/94-of-smart-speakers-used-today-are-from-amazon-or-google/
https://loupventures.com/we-ran-homepod-through-the-smart-speaker-gauntlet/
https://twitter.com/purnavirji
https://www.seoclarity.net/next-generation-search-voice-17099/
https://www.thinkwithgoogle.com/search/#?query=voice%20search&current_source=data_points&page=0,0&sort_field=date&limit=12&locale=en-us
https://www.brightlocal.com/research/voice-search-for-local-business-study/
https://www.searchenginewatch.com/2013/09/26/how-will-voice-search-change-seo-for-local-stores-global-enterprises/
http://www.biakelsey.com/biakelsey-estimates-click-call-influences-1-trillion-u-s-consumer-spending/
https://www.dialogtech.com/blog/forrester-study-phone-calls/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked